Razgovor sa suradnikom:Bracodbk/Arhiv10

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiva

Arhiva


12345678910

Slika[uredi]

Ispričavam se, inače ne postavljam slike na hr.wiki već na commons. Ovo je doslovno mala pogrješka budući da je riječ o doslovnom kopiranju slike s en. wiki koja je tamo pod poštenom upotrebom. Jedina druga slika koja je imala krivi opis je bila clubpenguin.png iz lipnja 2008. No nije li malo pretjerana reakcija upozorenja i govorenja o 1g zabrane postavljanja slika i 30 dana blokade? --Anton 008 15:38, 7. veljače 2011. (CET)

:([uredi]

Stvarno si me razočaro što si uklonio moje pitanje iz kafića. Moje pitanje nije bilo striktno o dodjeli prava i samo o dodjeli prava. Suradnica je prabacila vodu u svoj mlin korištenjem jednog primjera i sada se samo o njemu raspravlja.--Šokac 19:14, 10. veljače 2011. (CET)

Ok Hvala što si potvrdio moje navode.--Šokac 19:37, 10. veljače 2011. (CET)

Suradnica prebacila vodu u svoj mlin.--Šokac 19:41, 10. veljače 2011. (CET)

Neznam o čemu pričaš pogrešno si me razumio.--Šokac 19:49, 10. veljače 2011. (CET)

I sad si me pogrešno razumio nisam rekao da je ona prebacila pitanje vjerovatno si pročitao njezin odgovor u kafiću gdje spominje striktno patrolere i dodjelu statusa. Pa se sada tamo raspravlja.--Šokac 20:03, 10. veljače 2011. (CET)

Hvala[uredi]

Kolega hvala za nagradu za jubilarni članak, moja prva nagrada pa ću je pamititi... Wolf - Pidgeon (razgovor) 21:35, 17. veljače 2011. (CET)

Ivan Lučić[uredi]

Poštovani, uklopila sam članak Lučić Ivan Trogiranin u članak Ivan Lučić neznam kako sad pobrisat ovaj koji sam prvi napravila. Hvala — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Maja polić (razgovordoprinosi)

Prepisivanje[uredi]

Poštovani, prof. Miljenko Lapaine, (porf. na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u zagrebu) autor je knjige [[1]] iz koje su tekstovi koje mi zadao da unesem tu na Wikipediju, i već su ranije studenti radili to isto, ja sad nastavljam (npr. [[2]])....mislim da mi onda ne treba novo dopuštenje ili??

Maja polić (razgovor) 15:43, 25. veljače 2011. (CET)

Nisam znao.--MAN_USK recider 18:46, 25. veljače 2011. (CET)

Shvaćam na što se misli. Označit ću slike propisno.--Mychele (razgovor) 09:22, 3. ožujka 2011. (CET)

Nepotpisana poruka[uredi]

"Stranice za razgovor, a i njihov sadržaj, se ne brišu nego se kad postanu prevelike arhiviraju. Hvala na razumijevanju." Poštovani Bracodbk! Pitanje br. 1) Ne bi li poruke na jest, stranici za razgovor, ali ipak stranici SURADNIKA za razgovor, trebale biti potpisane, kao što to piše i na vrhu ove stranice? Pitanje br. 2) Jasno mi je da se stranice ČLANAKA za razgovor arhiviraju, a ne brišu, ali stranice SURADNIKA za razgovor bi ipak trebale biti u ingerenciji SURADNIKA o čijoj se stranici radi, ako ništa drugo, čak i običan suradnik sa svojim skromnim doprinosom zaslužuje barem toliki prostor slobode... Ili? --Izabela (razgovor) 19:16, 3. ožujka 2011. (CET)

Možda ako eventualno Vi sami pročitate cijelu stranicu čiji ste mi link ostavili, i po drugi puta mi navodeći istu rečenicu, jer je, valjda, ponavljanje majka znanja, tada bi možda uspjeli uočiti da je navedeni citat u poglavlju o stranicama ČLANAKA za razgovor, a ne u poglavlju o SURADNIČKIM stranicama za razgovor. Hvala na nerazumijevanju! --Izabela (razgovor) 20:56, 3. ožujka 2011. (CET)

Slika[uredi]

Smanjit ću, iako mu duljina tehnički ne prelazi 300px, ali dobro... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:58, 3. ožujka 2011. (CET)

Sređeno, sad molim te, samo ukloni predložak. Hvala --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:00, 4. ožujka 2011. (CET)

IRC[uredi]

Kratko?--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 12:51, 8. ožujka 2011. (CET)

split sea wolves[uredi]

postovanje braco, molio bi da mi pomognes kod izrade clanka o klubu americkog nogometa split sea wolves, vec sam pokusao ga napraviti no zbog krivog postavljanja slike mi je cijeli clanak izbrisan.

ti si me i upozorio da je krivo postavljena, pokusao sam ispraviti ocito nedovoljno. imam cijeli clanak spreman kao i sliku no nije lako postavit prvi clanak pravilno stoga ako imas vremena nadam se da ces uskocit.

lijep pozdrav oo19oo

clanak split sea wolves[uredi]

evo napravio sam clanak, sliku loga imam, kakva mora biti? ona je jbg file i ima 30kb dimenzija 235 x 306. hvala! Oo19oo (razgovor)

braco, zasto si minja ime kluba Sea Wolves? odvojeno koristimo ne skupa? ako te ne pilam puno molin te vrati :))) 

hvala Oo19oo (razgovor)

Neobjašnjeno brisanje[uredi]

miniZašto je Datoteka:BSHIAMVideo.jpg obrisana. Bila je ispravno označena, dodao sam i izvore, opis i licencu koja je nedostajala. Ostavio sam predložak brisanje da netko od administratora obriše isti. Hoćeš li onda obrisati i ovu sliku?--Anton 008 19:39, 15. ožujka 2011. (CET)

Zahvaljujem, nisam primjetio :) --Anton 008 20:58, 15. ožujka 2011. (CET)

podaci o branitelju[uredi]

Braco pozdrav

O kojem branitelju točno tražiš info? Možda mogu pomoć— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Riley (razgovordoprinosi) 14:13, 16. ožujka 2011.

Ovo ti je ono što ti sad mogu reć, za ostalo moram pitat ćaću pa ti javim kasnije, jer ja sam imala 4 godine kad je on poginuo: ćaća kaže da je poginuo na Vitovom košu, koliko ja znam dobio je geler u glavu, 163.-ća koliko vidiš. inače je bio susjed. reci mi što te još zanima?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Riley (razgovordoprinosi) 14:22, 16. ožujka 2011.

nema problema javim ono što saznam :D--Riley (razgovor) 14:30, 16. ožujka 2011. (CET) Riley

nisam stigla prije al pitah tatu, kaze da je dundo NIkola bio u pjesadiji i da kao sluzbeno mjesto pogibije vjerojatno tj gotov sigurno nije stavljen Vitov kos, nego nesto drugo, jer je to podrucje na njihovom teritoriju. (politika) I on kaze da ako trebas joj neke info da bi ti bilo najbolje raspitat se u udruzi poginulih branitelja. Nadam se da ce ti pomoc, ne znam nisam htjela starom previse ceprkat po tim uspomenama.... --Riley (razgovor) 15:14, 19. ožujka 2011. (CET)Riley

Blogovi, fejs[uredi]

Uklonio sam blog i facebook fan club stranice u članku Split SeaWolves, je li to ispravan potez? (vidim da si pratio što novi suradnik doprinosi, ali s obzirom da ih nisi sam uklonio nisam siguran toleriraju li se takve stvari). --Orijentolog (razgovor) 02:01, 18. ožujka 2011. (CET)

http://hr.wikipedia.org/wiki/Osijek_Cannons onda molim da se i njima uklone stranice od fejsa ako mi nemozemo imat. hvala Oo19oo (razgovor)

dakle ocigledno nije posteno da njima moze proc a nama nemoze. a i nevidim zasto se to brisalo inace... Oo19oo (razgovor)

;-)[uredi]

Služimo narodu! ;-) --Jure Grm, 21. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućejedanaeste u 10:11.

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika:BMWi i3 articl kl.jpg Slika/e će biti obrisana/e najkasnije 7. travnja 2011. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima. Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica. Smatrajte se obaviještenim. Hvala! --Braco dbk 18:34, 24. ožujka 2011. (CET)


hvala na upozorenju, ali ne kužim kako da to popravim, ova slika je i na en wikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/File:MEGA-NYT_low_res.jpg on je napisao da je izvor nytimes ali izvor je BMW koji je dao sliku u javnost, NYtimes ju koristi kao i tisuće ostalih novina i web sajtova. Što trebam upisati da bi na hr wikipediji bila legalna?

hvalaZ interactive (razgovor) 16:00, 25. ožujka 2011. (CET)Z_interactive

Kako da slika bude legalna[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika:BMWi i3 articl kl.jpg Slika/e će biti obrisana/e najkasnije 7. travnja 2011. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima. Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica. Smatrajte se obaviještenim. Hvala! --Braco dbk 18:34, 24. ožujka 2011. (CET)


hvala na upozorenju, ali ne kužim kako da to popravim, ova slika je i na en wikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/File:MEGA-NYT_low_res.jpg on je napisao da je izvor nytimes ali izvor je BMW koji je dao sliku u javnost, NYtimes ju koristi kao i tisuće ostalih novina i web sajtova. Što trebam upisati da bi na hr wikipediji bila legalna?

hvalaZ interactive (razgovor) 16:01, 25. ožujka 2011. (CET)Z_interactive

pozdrav braco[uredi]

Moje ime je Nenad Sredojević Sin sam Jovana Sredojevića navedenog ovdje u wikipediji.

Večeras kada sam vidio ime svog oca, srce mi je zaigralo.....Hvala

Braco vi ste iz DU a ja bi Vas molio da mi se javite na mail: nensre@gmail.com jer neke stvari morate ispraviti. Ne radi mene već zbog obmane javnosti.

Hvala još jednom na uvrštavanju mog oca u nešto ovako veliko.

Nenad

Milijuni, znanstvenici i decimalni brojevi[uredi]

  • Definitivno. Tri žuta - jedan crveni. To je dogovor? Pozdrav - Mmarre (razgovor) 17:44, 31. ožujka 2011. (CEST)

Dragutin Radimir[uredi]

Poštovana gospodo iz hrvatske Wikipedije,

Ovo je odgovor na Vašu e-mail poruku "Wiki Ing Dragutin ( Drago ) Radimir"

Dozvolite da Vam se predstavim: Zovem se Nada Radimir. Ja sam Dragova 81-godišnja kćerka. Živim u Sidneju, u Australiji.

1) Moj otac je bio Hrvat. Ja sam maturirala u Zagrebu 1948. a Filozofski fakultet završila 1954. godine. Tekst koji sam Vam dostavila ja ne znam, na žalost, drugačije napisati, jer živim van granica zemlje i ne vladam modernim jezikom. Molim Vas, ako želite da moj otac bude u Wiki da ispravite jezik kojim ja ne vladam u potpunosti jer kao što vidite moje školovanje je davno završilo, a ja živim van zemlje.

2) Fotografija o kojoj govorite je u mojoj privatnoj arhivi. Kao što možete iz teksta vidjeti, Drago je bio veliki fotoamater. Sve fotografije su njemu pripadale. On je svoju fototeku poklonio firmi “Šipad” u Sarajevu i ona je na žalost izgorila tokom posljednjeg rata. Lične fotografije su u mojoj privatnoj arhivi i arhivi naše porodice u Boki Kotorskoj, odakle smo porijeklom.

3) Svi članci koji su navedeni su skinuti sa Interneta i nalaze se tamo gdje su navedeni - svi izvori su naznačeni.

4) Moj tata je bio član Društva inžinjera Hrvatske i to piše medju njihovim članovima, kao i Planinarskih društava Hrvatske.

5) Drago je bio naučni saradnik Šumarske Enciklopedije koja je izašla u Zagrebu i o njemu se piše i u toj enciklopediji, ja je imam u vlasništvu.

6) On je poslije Drugog svjetskog rata na dužnosti u Zagrebu radio na zakonodavstvu koje je zabranilo držanje koza (osim na povezu) čime se omogućilo da se Jadranska obala ponovo zazeleni. Ja na žalost nemam nikakvog materijala o tome i ne mogu o tome ništa navoditi, mada je to najvažnije Što je u životu učinio.

AKO VAŠI SURADNICI MOGU TU DA POMOGNU I NAPRAVE ŠTO TREBA, JA ĆU VAM BITI ZAHVALNA.

SIGURNA SAM DA BI MOM OCU BILO ŽAO DA NJEGOVO IME BUDE SAMO U SRPSKOJ WIKI JER SU NJEGOVA ŽIVOTNA PUTANJA I RAD BILI VELIKIM DJELOM U HRVATSKOJ I BOSNI, A PO NACIONALNOSTI SE DEKLARIRAO KAO HRVAT.

Zahvaljujem Vam na vremenu.

S poštovanjem,

Nada Radimir

Obrana Dubrovnika[uredi]

Vidi ovo, Braco [3]. Kubura (razgovor) 03:58, 1. svibnja 2011. (CEST)

Maracuja[uredi]

Gotov je članak o Passiflori edulis. Hoće li to biti glavno ime ili će glavno ime biti maracuja? Jarebika (razgovor) 14:00, 5. svibnja 2011. (CEST)

Poz. Mogu pitati čemu ovo?--Saxum 17:22, 17. svibnja 2011. (CEST)

Nema problema i hvala ;-)--Saxum 18:00, 17. svibnja 2011. (CEST)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi]

Pozdrav.

Možete li sad pogledati je li sve po pravilu u vezi slika?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_suradnikom:MsFan555

Hvala

Pregled slika[uredi]

Molim Vas da ponovo pregledate, prethodno nepravilno postavljene slike koje ste naveli ovdje: http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_suradnikom:Xskydevilx#Nepravilno_postavljene_datoteke

Slike[uredi]

Mozete li mi sad pogledati je li sve uredu sa slikama

Hvala MsFan555 (razgovor) 23:30, 31. svibnja 2011. (CEST)

Slike[uredi]

Mozete li pogledati je li je slika sad ok.

Ako nije molim Vas da mi kazete u cemu je problem.

Hvala, MsFan555 (razgovor) 02:04, 1. lipnja 2011. (CEST)

Sretan rođendan![uredi]

Sretan rodendan.gifExtremely yummy raspberry cheesecake.jpg ;-)) Haarschnecke.jpg--Roberta F. 22:23, 7. lipnja 2011. (CEST)

fala[uredi]

fala lipa.--MAN_USK recider 23:04, 13. lipnja 2011. (CEST)

Izabrani[uredi]

Izvini zbog onako oštrog odgovora, desilo se da sam ja previdjela tvoj potpis na kraju zadnjeg komentara i mislila da je Jurin i pomislila da me on pravi budalom (već kad sam prvi komentar napisala, naslutila sam šta će biti). Ali moje mišljenje u vezi članka ostaje nepromijenjeno, ne mislim da je za izabranog i uz to mislim da Jura vrlo nepristojno i nametljivo predlaže svoj članak, i još i o tome jasno govori (meni se to jednom desilo zato što nisam tada znala da to nije u redu). Sad će biti "Pa šta sada, da prekidamo glasovanje?" i slično... --Duma (razgovor) 22:30, 24. lipnja 2011. (CEST)


Pomoć![uredi]

Članak Detektiv Conan kojeg sam ja napravio je zaključan što znači da ga nemogu uređivat. Na njemu umjesto uredi piše vidi izvor jel to znači da sam blokiran i na koliko dana? Molim te, pomozi. Sherlock (razgovor) 05:32.

Opatija Fight Club[uredi]

Zelim otvoriti stranicu za Opatija Fight Club, koristio bi se tekst s njihova portala www.ofc.hr za sto postoje dozvole. Kako osigurati da stranica ponovno na Wikipediji ne bude pobrisana? Htio bih da stranica bude slicna ovome: http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Devil_Sport_Club — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Bkofc (razgovordoprinosi) 22:58, 19. srpnja 2011.

Susreti[uredi]

Pozdrav Imaš možda neke informacije za nekakav susret wikipedista u Splitu, Zagreb mi je daleko. Koliko znam oni imaju redovite susrete, a mi ovde baš ne. Ja sam odmah do Splita :)--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 15:55, 6. kolovoza 2011. (CEST)

Dupla[uredi]

[4] :-) --Jure Grm, 10. dana mjeseca kolovoza, godine Gospodnje dvijetisućejedanaeste u 23:14.

Internet-zarada.net[uredi]

Molim te, objasni mi zašto internet-zarada.net zaslužuje biti na popisu važnih hrvatskih web-stranica? To je običan blog koji se financira kroz affiliate marketing, a takvih ima kao pljeve. Po čemu je ovaj poseban? Rymatz (razgovor) 01:18, 15. kolovoza 2011. (CEST)

Medicinski fakultet u Zagrebu[uredi]

Bok Bracodbk. Ovaj članak je zaštićen (neograničeno) od 22:45, 23. siječnja 2010. Treba li to tako biti ili je slučajno ostalo? Mislim i za registrirane suradnike. Pozdrav --Vhorvat (razgovor) 00:37, 21. kolovoza 2011. (CEST)

Hvala. Malo mi je čudno djelovalo, pogledao sam površno povijest uređivanja i nekako mi se ta varijanta činila manje moguća, nije mi se dalo detaljnije analizirari. Uglavnom, stekao sam dojam kako se nakon godinu i pol sigurno dosta "ohladila" situacija. Ja ću možda dodati neke sitnice, vjerojatno ništa bitno oko čega bi se netko sporio. Možda zainteresirane stranke imaju taj članak na praćenju pa ćeš vjerojatno pripaziti. Zapravo, ne očekujem probleme, ipak je vrijeme hlađenja napravilo svoje. --Vhorvat (razgovor) 17:37, 21. kolovoza 2011. (CEST)

Pozdrav budnima![uredi]

Veselo, Braco! Nisan ni vidia da si bia budan. Kubura (razgovor) 01:42, 10. rujna 2011. (CEST)

Objašnjenje[uredi]

U vezi ovoga. Vratio sam na glasovanje zato što nema smisla kvalitetan članak isključivati zbog gluposti kao što su vanjske poveznice. Je da tako piše u pravilima, ali nismo valjda toliki birokrati :-) Uostalom, osobno sam u članak dodavo dvije VP. Nadam se da nema zamjerki. Pozdrav.--Saxum 18:14, 12. rujna 2011. (CEST)

Teško da je napravljena neka velika nepravda kad je ovdje članak trebao ispasti iz konkurencije zbog glupih vanjski poveznica (najčešće spam) dok su raniji isključivani zbog bitnijih stvari tipa nedostatak izvora. Sve sam revertao i osobno dodao poveznice jer sam predosjećao da će do ovoga doći pa sam pokušao nabrzinu spriječiti; no što je tu je. I što se tiče apsolutno strogog držanja pravila: Wikipedija:Zanemarite sva pravila. --Saxum 23:47, 13. rujna 2011. (CEST)

slik[uredi]

ispravljeno. bajdvej, pogledao sam ostale slike filmskih plakata i bar 95% ih je veće od 300px, pa eto ako će to neko ić rješavat... --Cowboy from Hell 19:16, 12. rujna 2011. (CEST)

slika HVS[uredi]

Je li slika HVS.jpg prevelika ili krivo označena?Bojovnik (razgovor) 17:31, 13. rujna 2011. (CEST)

slika HVS[uredi]

grb HVS-a je smanjen na 205x260, promijenio sam dozvolu i opis, je li sada u redu? Trebam li svejedno zatražiti dozvolu za korištenje? Bojovnik (razgovor) 13:57, 14. rujna 2011. (CEST)

GoogleEarth[uredi]

Pozdrav Braco, reci mi jesi li upoznat s pravilima o postavljanju printscreena GoogleEartha na Wikipediju (smije li se ili ne smije)? --Orijentolog (razgovor) 15:04, 18. rujna 2011. (CEST)

OK, hvala. Pitati ću Robertu; smanjio sam logo. --Orijentolog (razgovor) 15:20, 18. rujna 2011. (CEST)
Da, isto kao i onaj s bijelom pozadinom - neuspješni pokušaj smanjenja pomoću IrfanViewa. Slobodno izriši sve starije varijante. --Orijentolog (razgovor) 15:23, 18. rujna 2011. (CEST)

Uploadao sam sinoć sliku: kao što vidiš ova gore-lijevo (a) je modificirana verzija s GoogleEartha (kao i ostale dvije koje na kojima se to ne primjeti), no ako zbog obrisa planina krši autorska prava onda me molim te obavijesti (nema veze ako nisi upućen u pravila, možda netko drugi tko bolje zna primjeti) da ju ili modificiram do neprepoznatljivosti ili da stavim nekakav znak za autorsko pravo jer ako bude izbrisana članak Teheran biti će nagrđen. S njime sam gotov i nadam se da će u tehničko-organizacijskom smislu postati modelom i za članke o drugim gradovima. :) --Orijentolog (razgovor) 14:53, 22. rujna 2011. (CEST)

slika[uredi]

Slobodno obrišite te dvije slike, imam novu. Sherlock (razgovor) 21:41, 18.rujan 2011. .

Veselje[uredi]

Veselo, prijo! Kubura (razgovor) 02:11, 22. rujna 2011. (CEST)

Slika ŠRC Sesvete[uredi]

Slika je moja, umetnuo sam predložak infoslika i što bih još trebao?! Pepe (razgovor) 03:55, 22. rujna 2011. (CEST)

Žuti karton[uredi]

Zašto sam ja dobio žuti karton? Pa on je mene napao zato što znam napraviti potpis :/ Mislim ono :/ Novi sam tu, ali imam iskustva sa wikijem (nešto malo), ne želim raditi ništa prije nego malo bolje upoznam pravila i način rada.Coat of arms of Croatia.svg Hurkancs Talk page / Hurkancs 15:06, 22. rujna 2011. (CEST)

Ovdi ima cime ka' u portu. Face-smile.svgKubura (razgovor) 01:48, 4. listopada 2011. (CEST)

Naslovnice časopisa[uredi]

Pozdrav, želio bih provjeriti mogu li postaviti naslovnice Krležinog časopisa "Plamen" (dvadesete i tridesete godine 20. st.) i naslovnicu prvog izdanja knjige "Hrvatski bog Mars" za ilustraciju tih članaka koje namjeravam napisati? Bojovnik (razgovor) 19:35, 30. rujna 2011. (CEST)

Dodatak:Popis i jubilarci[uredi]

Ne bi volio kvariti veselo raspoloženje oko jubilaraca, no zadnjih tjedan dana sređivao sam kategoriju Popisa i primjetio da ima na stotine i stotine njih koje bi trebalo prebaciti na Dodatak. I još nisam gotov s „kopanjem” pustih popisa, mislim da ih ima par tisuća od ćega najmanje tisuću koji prema onim pravilnicima ne trebaju biti na glavnom imenskom prostoru već na Dodatku. Nakon što ih sve (čitaj: većinu, nemoguće je naći baš sve) prebacim u kategoriju Popisa imam namjeru napraviti preusmjeravanja na dodatke a time će doći do određenih statističkih promjena u glavnom imenskom prostoru. Imaš li kakav prijedlog glede toga - da odgodimo glasovanje za 103.000-ti jubilarac, ili da počnemo s preusmjeravanjima kad se broj članaka počne bližiti brojci od 104.000? --Orijentolog (razgovor) 21:40, 13. listopada 2011. (CEST)

Da, imam namjeru - kada sam već počeo onda treba i zgotoviti; ne volim polovičan rad. Glede tog preusmjeravanja - evo npr. danas piše na naslovnici da imamo 103.042 članaka (to je, vjerujem, glavni imenski prostor), no kada bi recimo prebacili par stotina članaka tipa "Popis..." na dodatak onda bi se brojka smanjila recimo na 102.000 članaka. Znam da nema problema s tehničke strane, samo je stvar u tim izborima jubilarnih članaka jer se premještanjem svih brojka drastično smanjuje. Ranije nismo imali takve slučajeve jer nitko do sada nije skupljao puste popise pa zatim radio masivna prebacivanja na dodatke, već bi samo preusmjerili po nekoliko njih i to nije utjecalo na statistiku. --Orijentolog (razgovor) 22:12, 13. listopada 2011. (CEST)

Trsteno[uredi]

Je li ovaj bia dobro radia? [5] [6]. Pritpostavljan da ćeš ti bolje znat. Kubura (razgovor) 05:59, 19. listopada 2011. (CEST)

Prijedlozi[uredi]

Pošto si ti do sad rješavo: vidi ovo Već 10 odnosno 9 dana je prošlo. ;)--MAN_USK recider 18:11, 20. listopada 2011. (CEST)

slika[uredi]

Izbrisao sam sliku s članka. Ali mislim da je sasvim u redu za taj članak. Sherlock (razgovori) 22:08, 28. listopada 2011. (CET)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi]

Poštovani.

Obavijestili ste me o pogrešno označenoj slici (članak Pasivna kuća, slika: Passive house da section.png). Ponovno sam označio sliku, nadam se ovaj put ispravno. Molio bih Vas da, pošto sam novi korisnik, pogledate jesam li to ispravno učinio i je li mi licenca slike ispravna.

Puno Vam hvala,
--Vanja Škurić (razgovor) 10:36, 31. listopada 2011. (CET)

Pitanje za slike[uredi]

Napravio sam izmjene u opisu slika:

Bath County Power Station Slika 1.jpg
Bath County Power Station Slika 2.jpg
Pa mozete li provjeriti odgovara li sada?
Hvala!

Antonio.bolaric (razgovor) 16:48, 31. listopada 2011. (CET)

messserschmitt slika[uredi]

Isprika, hvala na razumijevanju. Nisam znao i da povijesne fotografije moram smanjiti na 300 px. Sada je sve sređeno. Pozdrav, Bojovnik (razgovor) 15:04, 9. studenog 2011. (CET)

Pitanje u vezi slike[uredi]

Zar je potrebno sredit sliku na kojoj je logo od Algoritam tvrtke? Slika nije prevelika, ima ravno 240 px, te je čak i smanjena u infookviru u članku Algoritam (knjižara). Dadoteka:Kudo Conan.png je izbrisana slika je imala iznad 300px no bila je smanjena 250px u članku Conan Edogawa, slika također nije bila ilegalna kao ni slika Algoritma. Obadvije slike su na svojim stranicama imale popunjen infookvir slika i dozvoljenu licencu. Molim vas, obavjestite me u čemu je problem pa da mogu riješit problem. Pozdrav, Sherlock (razgovor) 22:39, 12. studenog 2011.

Planinarski dom Zavižan[uredi]

Molim vas da mi objasnite zašto je ovo obrisano? Neodgovarajući sadržaj? Po čemu?

Kakve su to gluposti? A čime ste vi pozvani da brišete nečije članke? A zašto bi trebao imati poveznice? I nije wikipediziran? - Kakav li je samo to hrvatski izraz. I kakav je to rok od 15 dana i tko ga je zadao? Zar smo u školi? I zašto bih ga ja uopće popravljao? Meni je članak super! Osim toga mogli ste ga popraviti ako vam se ne sviđa! Sad ću ja neki vaš obrisati jer mi se ne sviđa!


Ha, ha, baš ste me uplašili! Žuti karton! Sav se tresem! Bye, bye....

¨¨¨¨ — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Nevand (razgovordoprinosi)

Je li ovo točno?[uredi]

[7] [8]? Kubura (razgovor) 12:14, 23. studenog 2011. (CET)

Petar Herceg[uredi]

Je li možda ovdje [9] bio u pitanju "Kršni zavičaj" kojeg uređuje fra Žarko Ilić, jer mi je nepoznat "Krški zavičaj" kojega si naveo?--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:03, 25. studenog 2011. (CET)

Milomir Miljanić[uredi]

Što nedostaje članku?

--August Dominus (razgovor) 14:55, 26. studenog 2011. (CET)

Ovo sam napisao i na stranici za razgovor članka. Gusle su meni najdraže narodno glazbalo i napisao sam članke o najboljem hrvatskom (Željko Šimić) i najboljem srpskom guslaru (Miljan). Napisao sam kako mu je GUSLARSKI opus vezan uz raspad SFRJ s gledišta srpskh nacionalista, ali on nije samo guslar već i pjevač narodne glazbe. Pjesme koje pjeva su domoljubno-rodoljubne (Ђе у љето газиш снијег, Нема ништа без Србије, Милијана, Идем тамо ђе ме воле, Република Српска, Завичају itd.), ljubavno-erotske (Херцеговка, Иде мала, Одсекла је дуге косе itd.) i duhovne (Василије Острошки, Само Србин славу слави, Свети Јован Крститељ itd.).

--August Dominus (razgovor) 17:42, 26. studenog 2011. (CET)

Eintracht Braunschweig[uredi]

Dragi Braco,

zelio bih znati zasto je brisan moj clanak o nogometnom klubu "Eintracht Braunschweig". Dobro, sadrzaj nije najbolji ali se moze usprediti sa clancima o drigim klubovima iz Njemacke. Uz to ja bih ga aktualizirao i prosirio kad god stignem.

Pozdrav Dubrovcana (iz cokolina) iz dijaspore

Mario

:)[uredi]

Hvala na dobrim željama. --Branka France (razgovor) 19:46, 5. prosinca 2011. (CET)

pitanje[uredi]

Dobro jutro!

Želio bih Vas pitati nešto o problemu koji imam, naime napisao sam nekoliko članaka koji još nisu (ne mogu) da se objave. Pojavila mi se greška: "Tema ovog članka ili dijela članka po svojoj važnosti možda ne udovoljava Wikipedijinim kriterijima. Ako do 10. prosinca 2011. članak ili njegov sporni dio ne dobije podršku zajednice na stranicama za razgovor o članku, bit će obrisani."

Također sam dobio i "Žuti karton" :(

Bio bih Vam zahvalan ukoliko biste mi pomogli oko toga, kako moj napisani sadržaj ne bi bio obirsan 10.12.11.godine.

S poštovanjem !

Edin.M (razgovor) 09:26, 9. prosinca 2011. (CET) Edin Mutapčić Edin.M

greška[uredi]

Kad sam postavljao ovu sliku, slučajno sam je ostavio kako se zvala na računalu. Kako to ispraviti? Pozdrav, Bojovnik (razgovor) 19:59, 10. prosinca 2011. (CET)

odgovor[uredi]

Ne znam kako se to radi, ako možeš, molim te premjesti je na Zastita znacka. Hvala! Bojovnik (razgovor) 21:45, 10. prosinca 2011. (CET)

Hayek[uredi]

Što je bilo? Zašto si pobrisao članak Friedricha Hayeka? Ja sam ga uredio i sad ga više nema! Članak je sadržao svi najvažnije podatke ovog nobelovaca!--193.198.8.211 19:57, 13. prosinca 2011. (CET)

Štovani IP da li tebi ovo nalikuje na uređeni enciklopedijski članak:
"Friedrich August von Hayek (* 8. svibanj 1899 u Beču; † 23. ožujak 1992 u Freiburgu (Breisgau) je bio austrijski ekonomist i predstavnik socijalne filozofije. Osim Ludwiga von Misesa, bio je jedan od najvažnih predstavnika austrijske škole gospodarstva i se ga broji među najbitnih misilaca liberalizma 20. stoljeća. 1974. je bio nagrađen Nobelovom nagradom ekonomije za njegove pionirske radove na temelju novčane i konjunkturne teorije."
Ovakve članke čak ne premještamo na stranicu za razgovor nego ih odmah brišemo. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav.--Braco dbk 00:38, 14. prosinca 2011. (CET)

Slika autorskog pitanje; možete li mi pomoći?[uredi]

I apologize for the English. I don't trust Google translate to help me make sense here. :)

I'm an administrator on the English language Wikipedia (w:User:Moonriddengirl). One of our contributors wanted to know if these two images could be used in an article on our project, and looking at them raises some serious concerns about their copyright status. They are claimed as public domain because "slika je objavljena na više različitih web adresa", which is, of course, a common misunderstanding in people thinking that being publicly available means being public domain.

I don't know how to bring them up for review here. If you have time, can you either list them for me wherever you guys evaluate copyright status on images or tell me how to do it? If not, I'll try to find another active administrator who speaks English. Either way, thank you for your time. :) --Moonriddengirl (razgovor) 14:22, 18. prosinca 2011. (CET)

Thank you very much for your help. :) --Moonriddengirl (razgovor) 14:29, 19. prosinca 2011. (CET)

velike izmjene stranice[uredi]

Poštovani, imam pitanje u vezi uređivanja stranice. Radi se o članku o osobi (biografija, njezin rad i slično) koji već postoji na hrvatskoj wikipediji. Na engleskoj wikipediji je članak o toj osobi ažuriran s mnogo novih podataka, što članak na hrvatskoj wikipediji čini zastarjelim. Pitanje je : kako obrisati staru hrvatsku stranicu (tj.tekst) te je zamijeniti novim užuriranim tekstom? Što je potrebno odnosno koja su mi dopuštenja potrebna da bih u potpunosti izmijenila tekst (tj. postavila hrvatski prijevod engleskog originala stranice)? Unaprijed hvala, 89.164.211.210 10:23, 21. prosinca 2011. (CET)

Odgovaram i ovdje s obzirom da se radi o neprijavljenom suradniku. Pitanje je o kojemu se članku radi. Nemamo praksu brisanja starih članaka zbog povijesti izmjena, pa bi bilo poželjno taj stari članak nadopuniti i ažurirati tim novim podacima.--Braco dbk 12:42, 21. prosinca 2011. (CET)

Naplitanska mandolina[uredi]

Poštovani, s obzirom da sam početnik u uređivanju Wikipedije, ne znam način kako da dopunim podatke za postavljenu sliku pa sam postavio novu sliku sa jednakim nazivom i, nadam se, svim potrebnim podacima. Molim Vas da, ukoliko možete, stare slike obrišete ili da mi objasnite kako da to sam učinim. Unaprijed zahvaljujem. Pozdrav Josip Oreskovic (razgovor) 10:13, 26. prosinca 2011. (CET)

Kamenice[uredi]

[10] Pa u ovu uru ih jist? :))) Kubura (razgovor) 03:40, 30. prosinca 2011. (CET)

A već san pomislia da si bia u Stonu, vratia se doma kasno navečer te pun dojmova o kamenican pisa na članku :)
Prijo, na dobro ti Mlado lito došlo! I neka bude kamenic :) Kubura (razgovor) 06:07, 31. prosinca 2011. (CET)

Slike preko 300px[uredi]

Bok Braco,

sorry za slike, relativno sam nov suradnik, mislio sam da to pravilo nije baš rigidno u piksel. Četiri slike prelaze 300px. Ja ću postaviti nove datoteke s istim opisom i označiti stare datoteke za brisanje. Može tako? Ako postoji jednostavniji način, javi mi. Hvala na upozorenju. Pozdrav. --Dean72 (razgovor) 21:31, 5. siječnja 2012. (CET)

Ja sam postavio nove datoteke. Treba obrisati stare? Ako da, kako da to napravim? Možeš ti? Hvala--Dean72 (razgovor) 21:52, 5. siječnja 2012. (CET)

hr.wikipedia.org/wiki/ESTUDENT[uredi]

Alo, u čemu je problem s eSTUDENT stranicom? Odlučili smo osvježiti sadržaj jer ovaj što je trenutačno je star preko četiri godine. -NM, 93.139.94.69 15:20, 8. siječnja 2012. (CET)

Slobodni ste uređivati članak, osvježavati ga i nadopunjavati isključivo kao enciklopedijski članak, a ne kao reklamu, jer Wikipedija je enciklopedija a ne reklamni magazin. Dakle izostavite ono: (Ciljevi koje želimo ostvariti radom u udruzi su... ili Principi po kojima djelujemo... i slično) jer pisanje u tom stilu neće ići. Lijep pozdrav.--Braco dbk 16:07, 8. siječnja 2012. (CET)

Hvala na informaciji. Mislim da smo pri kraju s osvježavanjem članka. Je li moguće promijeniti URL u "hr.wikipedia.org/wiki/eSTUDENT" jer trenutačno kako je napisano (ESTUDENT) je nepravilno? -NM, 93.139.40.106 23:28, 26. siječnja 2012. (CET)

Peta[uredi]

Nuvola cake 5.svgUhhh, bilo je čupavo :D --Roberta F. 13:54, 9. siječnja 2012. (CET)

Sažetak[uredi]

Treba li mi za ovaj članak sažetak??? Hvala unaprijed ! Lijep pozdrav! --AmeLLoNN (razgovor) 19:34, 11. siječnja 2012. (CET)

Onaj kvadrat ispod teksta gdje piše Sažetak ja isto mislim da sam sve naveo pa da tej sažetak ne treba! --AmeLLoNN (razgovor) 19:39, 11. siječnja 2012. (CET)

Zahvaljujem ! AmeLLoNN (razgovor) 19:42, 11. siječnja 2012. (CET)

Braco pogledaj molim te članke mihaljevac (reklama) i Ljubljanica(glupost). --AmeLLoNN (razgovor) 19:18, 13. siječnja 2012. (CET)

Pronašao si ih. :D --19:23, 13. siječnja 2012. (CET)

Zamjena[uredi]

Braco mogu li ja infookvir {{naselje u bih zamijeniti sa infookvirem {{naselje jer mi bolje odgovara uz članak? --Amellonn , 14:29, 15. siječnja 2012.

O članku Čerin! A što se tiče potpisivanja volio bih se potpisivati tako slično kao ti u trobojnici, kako to mogu uraditi? --Amellonn (razgovor) 14:52, 15. siječnja 2012. (CET)

OK. Hvala! A mogu li se ovako potpisivati Amellonn ? --Amellonn (razgovor) 15:07, 15. siječnja 2012. (CET)

Puno ti zahvaljujem, legenda si! --Amellonn razgovor 15:16, 15. siječnja 2012. (CET)

Možeš tren na IRC?--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 11:42, 20. siječnja 2012. (CET)

Mišljenje[uredi]

Šta sa ovim. Mislim da bi ga trebalo blokirat. jesi vidio --Zeljko (razgovor) 16:37, 22. siječnja 2012. (CET)

stari most i ostalo --Zeljko (razgovor) 18:05, 22. siječnja 2012. (CET)

Mulholland Drive[uredi]

Yo!

Dakle, pišem članak o najboljem filmu posljednjeg desetljeća - Mulholland Drive. Gotovo sam cijeli članak preveo s engleske Wikipedije; ostalo mi je tek jedno poglavlje za koje se nadam da ću danas/sutra apsolvirati.

Ono što mi stvara (mogući) problem jest taj što bih ga htio nominirati za Izabrani članak u dogledno vrijeme, ali na zajedničkom poslužitelju Wikipedije ne postoji plakat filma što znači da ga ne smijem staviti na način kako je to napravljeno na engleskoj Wikipediji. Članak sam ispunio raznoraznim odobrenim fotografijama i one nisu problem u sklopu samog članka, ali mi je izrazito glupo predložiti članak da bude izabrani i to za film koji nema svoj plakat u sklopu članka. Može mala pomoć ili savjet oko ovoga?

I, by the way, bio bih zahvalan ako bi samo mogao škicnuti i preletjeti preko članka i eventualno upozoriti da li još moram nešto nadodati od elemenata koji moraju biti zadovoljeni za nominiranje članka kao Izabranog... :) (znam da još izvore neke moram popraviti, ali oni će se sami od sebe popraviti kad prevedem još jedno poglavlje s engleske Wikipedije koje mi je ostalo) Hvala puno! --Seid Ružić (razgovor) 12:13, 23. siječnja 2012. (CET)

Slike iz Petrovaradina[uredi]

Molim te da ne brišeš slike! Autor svih ti slika sam ja osobno. Te ne vidim razloga za brisanje sa stanovišta licenciranja. Ako nešto nije jasno, pitaj. Nemaš pravo brisati nešto što je vezano za određeni članak. Članci za koje kažeš da imaju tek neekoliko redaka su u biti započeti i biti će završeni u dogledno vrihjeme. Veća količina slika je postavljena iz razloga što se na srpskoj wikipediji javljaju neistine u vezi Crkve Gospe Snježne na Tekijama kod Petrovaradina. Sve crkve u Petrovaradinu su povijesno povezane. Slike su tu da ilustriraju isstinu, a ne da bi se neko hvalio svojim djelima. Sa svojim sam fotografijama učestvovao u izradi knjige Marka Kljajića "Sveti Juraj u Petrovaradinu" i kao autor velikog broja fotografija imam pravo te fotografije koristiti. Prije svega knjiga Marka Kljajića nije rađena da bi se iz nje izvlačio profit nego da bi se čula isstina o Hrvatima u Vojvodini čiji opstanak je ugrožeen svakodnevnim svojatanjem od strane Srba, hrvatskih svetinja, poput crkve Gospe Snježne na Tekijama i Crkve Sv. Jurja u Petrovaradinu.

Nedovršeni članci su: Crkva Sv. Roka u Petrovaradinu Crkva Uzvišenja sv. Križa u Petrovaradinu Ti članci će u dogledno vrijeemee biti završeni.


Ako nema drugog rješenja, molim te prebaci slike na zajednički poslužitelj tako da ostenu poveznice s odgovarajućim člancima.Jer te slike su ipak jedno svjedočansstvo za te rimkatoličke crkve u Vojvodini.

--Dmitar Zvonimir 18:00, 23. siječnja 2012. (CET)

Odgovor[uredi]

Ako posjeduješ fotografiju ili novinski članak s fotografijom iz tog doba, i sskeniraš je čije će to biti pravo da objavi ponovno. Velikom broju fotografija u boji sam ja autor. Tako da ne vidim razlog za cinizam i 150 godina i najstarijeg na planetu.

A kao prvo ne bih se nikad dičio znanjem i poznavanjem srpskog jezika kao ti, to si zadrži za sebe. Ako si Hrvat budi Hrvat. I poštuj hrvatsku kulturu. A to podrazumijeva i znati sačuvati ono hrvatsko što se nalazi izvan Republike Hrvatske. Kao što si mogao vidjeti ovih dana Hrvati u Vojvodini su ugroženi, a ne samo Hrvati nego i ostali rimokatolici i nesrpski narodi. Kako se Srbi odnose prema hrvatskim navijačima, onda si zamisli kako se odnose prema Hrvatima koji tamo stoljećima žive. Što se tiće slika sve sam ih prebacio na zajednički poslužitelj.

--Dmitar Zvonimir 15:52, 27. siječnja 2012. (CET)

Re: Nepravilno postavljene datoteke[uredi]

Yo!

Postavio sam novu (manju) fotku za članak Twin Peaks: Vatro hodaj sa mnom (1992.) pa te molim samo da pogledaš da li je sve OK. Ako je bio problem u veličini fotke (što sam i pretpostavljao da će biti) - onda je on riješen. U tom slučaju tijekom sutrašnjeg jutra ću promijeniti i ove ostale fotke koje sam stavio pa ih slobodno možeš već sutra obrisati (one veće, ranije). :)

Namjera mi je napraviti ovo s redateljem Davidom Lynchom kako treba, po pravilima. :)

Hvala! --Smajlić12 (razgovor) 23:00, 30. siječnja 2012. (CET)


Yo!

Dakle, jutros sam postavio manje fotke i priključio ih ponovno na sve članke na koje se fotke odnose. Nadam se da je to u redu.

Prije 20-tak minuta postavio sam fotku iz serije Žica koju sam također odmah ukomponirao u članak pa te samo molim da škicneš i provjeriš je li i s njom sve OK.

Hvala puno! --Smajlić12 (razgovor) 12:43, 31. siječnja 2012. (CET)

Jubilarni[uredi]

U redu. Nisam znao.--Rovoobo oboovoR 12:58, 3. veljače 2012. (CET)