Razgovor sa suradnikom:Chiqui Teo

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Luna 17:29, 12. lipanj 2008. (CEST)

Prikaži...[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.

--Pancho W. Villa (razgovor) 12:56, 13. lipanj 2008. (CEST)

DEFAULTSORT[uredi kôd]

{{DEFAULTSORT:Kopić, Mario}}.

Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 13:13, 13. lipanj 2008. (CEST)

Chiqui Teo, kada dodaješ kategorije gdje postoji {{DEFAULTSORT}}, poput [[Kategorija:Biografije, Dubrovnik|Paljetak, Luko]] nepotrebno je dodavati iza naziva kategorije "|Paljetak, Luko", jer je to već napisano kod DEFAULTSORT-a. Ako imaš neka pitanja, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:48, 16. lipanj 2008. (CEST)

Nema problema, rado pomažemo suradnicima i vidim, već si napravila kako treba, izvrsno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:56, 16. lipanj 2008. (CEST)

Pozdrav, vidi što sam ja naprabvio na San Juan, Portoriko, pa daj i ti tako drugi puta. --Zeljko (razgovor) 19:59, 17. lipanj 2008. (CEST)

Pa na dnu stranice stoje međuwiki povweznice za sve ostale jezike na kojima je napisan članak. Pogledaj pri dnu. Dalje vrati se na glavnu stranicu i na lijevoj strani vidjet ćeš da možeš ići na bilo koju državu koja tamo stoji.

Ili vidi povijest stranice i klikne na moju promjenu pa će ti biti sve jasno. --Zeljko (razgovor) 20:24, 17. lipanj 2008. (CEST)

Chiqui klikni na ikonicu sa potpisom na lijevoj strani prozora i dobit ćeš svoj potpis na koji te mou drugi odmah dobiti. Ovako kao ja --Zeljko (razgovor) 20:31, 17. lipanj 2008. (CEST)

Na lijevoj strani monitora imaš Drugi jezici njih dobiješ tako da dodaš ono što sam ja dodao na San Juan. Sada možeš klikakti na portugalski, hindi, arapski ili kamo voliš. Prouči si malo. Zanimljivo je. --Zeljko (razgovor) 20:38, 17. lipanj 2008. (CEST)

nekad i isti dan, obično kroz nekoliko. --Zeljko (razgovor) 23:33, 17. lipanj 2008. (CEST)

jesi čula za ovo film -Ein Mann geht durch die Wand (ili čovjek koji je hodao kroz zidove , rado bi nabavio. Laku noć --Zeljko (razgovor) 23:36, 17. lipanj 2008. (CEST)

Ja sam ga gledao sedamdeset i neke... najbolja komedija ikad snimljena... nažalost imamo krive ljude ha hrtu--Zeljko (razgovor) 14:37, 19. lipanj 2008. (CEST)

Čiki, da ne radiš prečeste izmjene, možeš prvo kliknuti na tipku prikaži kako će izgledati, ili si prebaci na word, pa kad središ što misliš vratiš ga nazad i snimiš. --Zeljko (razgovor) 15:30, 20. lipanj 2008. (CEST)

Kad pritisneš na prikaži kako će izgledati, onda si pregledaš jeli sve u redu, i ispraviš ako si što pogriješila, i tek onda spremiš. --Zeljko (razgovor) 15:37, 20. lipanj 2008. (CEST)

Baš mi je drago što si bila tamo. Onda imaš što dodat o njihovoj kulturi i životu, a možda imaš i kakvu sliku da ubaciš. ... Potpisuj se klikom na botunić sa potpisom što se nalazi iznad radnog prozorčića. Stoj mi dobro. --Zeljko (razgovor) 15:43, 20. lipanj 2008. (CEST)

Samo pitaj, što te god zanima. --Zeljko (razgovor) 15:59, 20. lipanj 2008. (CEST)

Kategorija:U izradi, Filozofi[uredi kôd]

Bok,

vidi Kategorija:U izradi, Filozofi. Pise uputa:

Želite li dodati novi članak u ovu kategoriju, članku dodajte predložak {{mrva-biog-filozof}}.
Pozdrav :) --Pancho W. Villa (razgovor) 10:02, 23. lipanj 2008. (CEST)

Premještanje[uredi kôd]

Wikipedija:Premještanje. --Ante Perkovic (razgovor) 19:43, 23. lipanj 2008. (CEST)

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Chiqui Teo, članak Mario Kopić ima malo previše vanjskih poveznica, a više o njihovom postavljanju pročitaj ovdje, također je nejasno jesi li želio prvu bilješku navesti kao izvor ili vanjsku poveznicu. Ako imaš imaš dodatna pitanja, slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:44, 23. veljača 2009. (CET)

Uvodni tečaj (slike)[uredi kôd]

Chiqui Teo, slike je na Wikipediji u članke preporučljivo postavljati pomoću parametra "mini" koji sliku automatski smješta u okvir i desno, a pogotovo za početak teksta. Znači napišeš [[Datoteka:Ime slike.jpg|mini|Opis slike]], ako je slika premala ili prevelika može se smanjiti ili povećati [[Datoteka:Ime datoteke.jpg|mini|200px|Opis slike]]. Ako imaš neka pitanja, slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:23, 25. veljača 2009. (CET)

Slikica[uredi kôd]

Bok, slika Datoteka:PabloCasalsMuseum.jpg je dobro opisana, ali ne vidim predložak pod kojom je licencijom stavljena. Administratori slike bez licencija brišu. Kako Mac, jel Leopard 10.5.7, ili neki stariji ili noviji? SpeedyGonsales 01:01, 25. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Wikipedija:Rješavanje statusa slika/Predlošci - ovdje su pobrojani svi predlošci za slike, tebi su najzgodniji {{Cc-by-sa-2.5}} ili {{GFDL-ja}}. Stavi neki od ta dva (ili neki drugi ako ti više odgovara), možeš staviti i oba (tzv. multilicenciranje), dok god su licencije kompatibilne. SpeedyGonsales 14:33, 25. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Prodano! ;-) SpeedyGonsales 14:43, 25. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Kopiranja[uredi kôd]

Nije to ništa Teo, priviknut ćeš se. Ali ako hoćeš da završim. To ti njima ne smeta, nego ih samo čudi. Zašto ne bi. --Zeljko (razgovor) 15:54, 26. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Ne gnjaviš ti mene ČikiTeo. Samo reci kad te što mući. Sad si to podijelila sa mnom i bit će ti lakše. Kao što rekoh priviknuti ćeš se, i na kraju nećeš mariti za takve pojave. Ipak shvati, ako nešto napišeš,da ćeš nekoga nešto i naučit. A zato i jesi tu, zar ne ? A ako je netko nepošten, to vide i drugi, ne samo ti. Stoj mi dobro i piši nešto o svome gradu.

Poveznice[uredi kôd]

Nemamo običaj stavljati poveznice u člancima na članke na drugim Wikipedijama. Treba napisati članke na našoj wiki (i stavljati poveznice na njih), a onda se stavljaju međuwiki poveznice na te članke na druge Wikipedije na kojima postoje odgovarajući članci. SpeedyGonsales 00:30, 29. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Copyright[uredi kôd]

Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, biti će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. --Braco (razgovor) 20:05, 14. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Izvori[uredi kôd]

Lijep pozdrav! Zahvaljujem vam na vašem trudu i doprinosu na wikipediji, ali htio bih vam skrenuti pozornost na navođenje izvora. U članku Werner Marx naveli ste tri izvora s linkovima. To je sve uredu, ali kada se internetske stranice navode kao izvori, poželjno je napraviti ovako, tj. navesti datum pristupanja navedenoj stranici. Jedan izvor vam nije bio važeći, pa sam ga maknuo. Više možete pročitati u uputama Wikipedija:Navođenje izvora. Ako imate nekih pitanja ili nedoumica, slobodno pitajte :).--Culo-sija 20:03, 5. studenog 2013. (CET)

Ne piše u citiranom izvoru[uredi kôd]

[1] Chiqui, u referenciji [2] koju si naveo ne piše da je Finci član Hrv. filozofskog društva. Kubura (razgovor) 00:58, 26. prosinca 2014. (CET)[odgovori]

Dopuniti izvor[uredi kôd]

Veselo, Teo. Ne budi ti zapovijeđeno, dopuni referenciju [3] prema Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 05:06, 6. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Datumi[uredi kôd]

[4] Već ranije je objašnjeno (gore) kako se pišu nadnevci. Pripazi na to. Lijep pozdrav! --MAN_USK recider 17:21, 14. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Pozdrav[uredi kôd]

Lipo te je vidit nazad ovdi. :) Kubura (razgovor) 02:31, 16. ožujka 2018. (CET)[odgovori]