Razgovor sa suradnikom:Drago Kverkus

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošao na wikipediju. Vidim počeli ste članak o samome sebi. To ti nemože tako stajati. Niti valja naslov niti tekst. Pogledajte malo kako se uređuje vikipedija. --Zeljko (razgovor) 00:44, 5. listopada 2012. (CEST)

Drago mi je da ste tu. Članak se piše samo pod imenom i pezimenom. Ako postoje istovremeno više osoba sa istim imenom i prezimenom, tada se dodaje natuknica u zagradi (slikar, kipar, nogometaš i slično). Srdačan pozdrav. --Zeljko (razgovor) 00:19, 6. listopada 2012. (CEST)

Pomoć[uredi]

Vidio sam vašu poruku u Kafiću, pa vam se javljam. Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga književnoga jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Za dodatna pitanja stojim na raspolaganju. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 23:20, 1. listopada 2013. (CEST)

  • Evo, napravio, ti dalje nastavi i dodaj sve knjige i radove, izlozbe itd itd.... — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 163.8.84.68 (razgovordoprinosi)

Dobre duše[uredi]

Odgovorit ću vam narodnom poslovicom: "Ako želiš čovjeka nahraniti, ne daj mu ribu, no ga nauči pecati". Suradnik BlackArrow vam je ispravno odgovorio. Tisuće suradnika Wikipedije dokazuju da nije teško svladati osnove uređivanja. Vjerujem da je većina u početku bila zbunjena, kao i vi ili ja; isto kao i kad sam prvi put sjeo za volan, više nisam znao ni gdje mi je lijevo ni gdje desno. Dakle, moja preporuka će biti ista, svladajte osnove "vožnje" iz uvodnog tečaja. A ako vam i nakon toga nije sve jasno, možete se i meni obratiti za pomoć na mojoj stranici razgovora, ili za brzu pomoć na kanalu #wikipedia-hr na IRC-u.

 • Bonč (razgovor) • Tagline: Zbunite zavjesu, spustio sam se! •  12:53, 2. listopada 2013. (CEST)

[1] Namjera je dobra, ali to nisu tilde, tako da sustav nije prepoznao potpis - u osnovnom ASCII skupu znakova znak ~ tilda ima kod 126 (ako ga unosite preko tipkovnice), a lakše vam je kliknuti na ikonu "vaš potpis s datumom" u alatnoj traci iznad okvira za uređivanje. Također, očekujem od vas dopunu izvora za članak Dragutin Dubravčić, kako bi smo članak doverli u stanje kakvo je prihvatljivo na Wikipediji. Iako bi izvori mogli ostati u ovom obliku (s malim izmjenama u formatiranju), preporuča se njihovo navođenje uz tvdnju (rečenicu ili odlomak) na koji se odnose (tzv. inline referenciranje, odnosno indeksiranje). Lp -- Bonč (razgovor) • Tagline: Ako nemate što raditi, ne radite to ovdje! •  17:12, 3. listopada 2013. (CEST)
[2] Ponovit ću ponudu, slobodno mi se javite ako imate problema s uređivanjem. Kako članak treba izgledati? To možete vidjeti na primjeru nekog članka iz kategorije Hrvatski umjetnici odnosno iz odgovarajuće potkategorije, recimo jednostavniji Cata Dujšin-Ribar, ili složeniji Tin Ujević. Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Budite odvažni! •  03:23, 4. listopada 2013. (CEST)

[3] Dosta zahvaljivanja, neugodno se osjećam, jer nisam ništa posebno uradio. Ajmo umjesto toga raditi:

Potpis.gif
  • Prvo: potpisujte razgovore, kao što sam vam već prije napisao, inače to umjesto vas moraju raditi ophoditelji, ja ili netko drugi [4]. Članke, naravno, ne potpisujete.
  • Nije mi prije palo u oko da vi radite u Visual Editoru. Znam o njemu samo da nije dovoljno funkcionalan. [5] Kako sam napisao, ne znam koliko je / da li je VE zaista olakšanje novim suradnicima. Sudeći po vama, samo zbunjuje. Stoga i dalje preporučam "stari" način (u koji se sada ulazi klikom na [uredi kôd]), koji na prvi pogled djeluje teži i zastrašujući, ali su postupci detaljno objašnjeni u uputama i suradnik ima punu kontrolu nad sadržajem.
  • Vidim da vam je suradnik:Rovoobo već sređivao članak: pogledajte kako je on to radio (usporedite razlike) i tako ćete na najbrži način svladati osnove.
  • Članak Dragutin Dubravčić je već solidan, ja ću još uraditi nekoliko manjih intervencija, a svakako i vi možete nastaviti uređivanje ako ste nešto izostavili, ili smo mi nešto pokvarili u sređivanju...

Neću vas hvaliti odmah na početku, uobrazit ćete se ;) ali moram reći da mi je drago što imamo još jedan članak iz područja umjetnosti, na vr' glave mi je nogometaša i turskih serija. :) Nadam se također da ćemo vidjeti još vašeg doprinosa iz istog područja. Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Ljudi se dijele na razne načine, a množe samo na jedan. •  01:00, 5. listopada 2013. (CEST)

Dragutin Dubravčić[uredi]

[6] Počeo sam rad na članku. Nisam stavljao predložak {{radovi24}}, iako ću nastaviti rad na članku, da biste vi mogali raditi na njemu. Ako budete radili, pripazite na komentare u članku kod kategorija, koji se ne vide u VisualEditoru! Prikupljam izvore i vanjske poveznice (kao npr. bibliografiju za finiširanje članka. Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Nekad su djevojke kuhale kao majke, a danas piju kao očevi •  02:32, 5. listopada 2013. (CEST)

[7] Ovoliko od mene. I pored najbolje volje, nisam uspio pronaći detaljnije web izvore za likovno stvaralaštvo, kao ni detalje životopisa. Ostavio sam predložak [nedostaje izvor], za takvu bi tvrdnju trebalo obvezno navesti izvor. Ako se to nalazi u popisu tiskanih izvora koji su pobrojani, treba se onda navesti inline, tj. neposredno uz podatak na koji se odnosi. Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Prodajem enciklopediju. Moja žena zna sve. •  02:08, 6. listopada 2013. (CEST)

Zamolba[uredi]

Molim da mi netko pomogne staviti sliku u članak... Zaista, ne znam! Drago Kverkus----

Savjet[uredi]

Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kubura (razgovor) 06:57, 17. ožujka 2016. (CET)

Dragi Kubura, učinio sam to već desetak puta... proučavam i pokušavam staviti, ali, ili sam glup, ili nešto ne radim kako treba! Jednostavno ne znam staviti sliku.... Molio bih te, ako mi je možeš ti postaviti... Slika je u zajedničkom poslužitelju pod imenom Dragutin Dubravčić,jpg i trebalo bi je staviti u članak o Dragutinu Dubravčiću kao njegov portret uz biografski opis - desno! Ne znam je li to moguće, ali od srca bih te molio da mi to učiniš ako možeš. Pozz --Drago Kverkus 20:50, 17. ožujka 2016. (CET)

Razgovori i potpisivanje[uredi]

Bok Drago! Vidim da još uvijek "razgovaraš sam sa sobom": naime, kad ostalim suradnicima odgovaraš ovdje (na svojoj stranici za razgovor), oni ne dobivaju nikakvu obavijest da si im odgovorio, osim ako tvoj "odgovor" kojim slučajem vide pregledavajući nedavne promjene. Stoga te lijepo molim, pročitaj ovdje kako održavati dvosmjerni razgovor (čitljivim). Ovdje možeš pročitati kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i prigodom kakva glasovanja. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 21:02, 17. ožujka 2016. (CET)

Nema problema, svi smo mi jednom bili Wikipočetnici. Face-badtooth.svg Sve će to s vremenom doći na svoje mjesto, no važno je čim prije usvojiti pravilan način potpisivanja jer isti ujedno automatski generira datum i vrijeme (u člancima se, dakako, ne potpisujemo). Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 22:00, 17. ožujka 2016. (CET)

Ispravljanje[uredi]

Ovo može ispraviti bilo tko, uopće ne treba biti posebno pametan. Dakle, možete to i sami učiniti. Lijepo navedete izvor i eto ga Face-smile.svg --Tulkas Astaldo (razgovor) 11:53, 17. ožujka 2018. (CET)