Razgovor sa suradnikom:Dravrd

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dravrd, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 09:45, 12. siječnja 2012. (CET)[odgovori]

Potpis i "kopimizam"[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane.

Kopimizam ne zadovoljava kriterije članaka na Wikipediji. Svakako proučite što Wikipedija nije. Hvala na razumijevanju.--MaGa 16:12, 12. siječnja 2012. (CET)[odgovori]

Stranice za razgovor suradnika[uredi kôd]

Dravrd, sadržaj dotičnih stranica ne uklanjamo, osim u slučaju vandalizama, uznemiravanja, i slično. Ono što je dopušteno je arhiviranje istih. Kako arhivirati osobnu stranicu za razgovor imate opisano ovdje. Hvala na razumijevanju!--MaGa 17:56, 14. siječnja 2012. (CET)[odgovori]

Wikipedija[uredi kôd]

Ne razumijem, što nije u redu u ovom članku (kopimizam)? Vaše upute su minimalne "ako do tad i tad ne uredite ovaj članak, bit će obrisan!"... Što želite da "uredim"? --DraVrd 10:07, 4. veljače 2012. (CET)

Još jednom vas molim da, kada primjenjujete pravila Wikipedije, date i svoj osvrt i obrazloženje. Čitam o premještanju članaka u razgovor: "Kažemo da članak ima neodgovarajući sadržaj ako mu je stil pisanja neprihvatljiv (previše neformalan, konfuzan ili općenito ispod enciklopedijskih kriterija), ako je prekratak, ako je na stranom jeziku (tu spadaju i ostali južnoslavenski jezici) ili ako se sumnja da je prepisan bez dozvole i slično."

Ako ste već prepoznali nešto od ovoga, ne bi li bilo od koristi meni, koji trebam urediti ovaj članak, da saznam na što od navedenog da obratim pozornost? --DraVrd 10:16, 4. veljače 2012. (CET)

  1. Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj
  2. Nije vam i dalje jasno što ne valja u vašem članku? Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj!
Za primjer, stranica o kopimizmu na engleskoj wikipediji: Missionary_Church_of_Kopimism. Gdje su vama u članku izvori? Poveznice? Kategorije?
Wikipedija je volonterski projekt, cijenite vrijeme drugih suradnika tako što ćete pročitati ono što vam se napiše na stranicu za razgovor, na vrhu ove stranice vidim dobrodošlicu i s desne strane naš uvodni tečaj, koji netko s završenom osnovnom školom lako prijeđe u 10-ak minuta. SpeedyGonsales 11:26, 4. veljače 2012. (CET)[odgovori]


Tako je vec bolje. Sada vas razumijem. Lijepo da ste se osvrnuli na to koliko obrazovanja treba da bi se savladao naš uvodni tečaj. Pokušajte, SpeedyGonsales, ubuduće, kada premještate, brišete i uklanjate, uvijek obrazložiti zašto to činite i dati uputstva kako biti bolji u svom radu s Wikipedijom. Ne budite policajac. Takvih imamo na pretek u našim životima. Budite dobar čovjek. Za to ne treba nikakvo obrazovanje. --DraVrd 14:16, 4. veljače 2012. (CET)

Nisam premjestio članak koji ste započeli nego suradnik Gdje je nestala duša svijeta, koji je baš danas dobio blok na tjedan dana nevezano s premještanjem članka Kopimizam na stranicu za razgovor. Nisam policajac, pomažem suradnicima bez ikakve naknade i često sam i previše tolerantan. Budite i vi tolerantni i pomozite Wikipediji tako što ćete pročitati Wikipedija:Uvodni tečaj - onda ćete meni odgovoriti na mojoj stranici za razgovor (ako mi želite nešto odgovoriti), znat ćete što treba napraviti s člankom Kopimizam da ne bude obrisan, to je win-win strategija a ovisi samo o vama. SpeedyGonsales 14:41, 4. veljače 2012. (CET)[odgovori]

Nije problem u tom, pročitati uvodni tečaj. Pročitao sam ja to. I više od toga. Očigledno to nije dovoljno - pročitati. Treba to i usvojiti. Polako, sve će se to srediti. Nigdje ne gori :) Vama predlažem da umjesto "Gdje su vama u članku izvori? Poveznice? Kategorije?" kažete: "Navedite izvore, poveznice i kategorije!" Recite ljudima ŠTO da rade. Ja se osjećam poniženim kada mi se netko onako obraća. Peace & love --DraVrd 15:12, 4. veljače 2012. (CET)

Ne žurim ja, pretpostavljam kad vam više nitko ne bude odgovarao na pitanja koja postavljate na svojoj stranici za razgovor da ćete onda shvatiti da pišete na krivome mjestu. Nije mi cilj nikada ikoga ponižavati, ali kad netko ne čita upute ili ako jako polako shvaća onda nije ništa čudno ako ga se pita gdje su elementi članka koji nedostaju. To je najbrži način za lociranje problema, da se ustanovi npr. razumije li suradnik što su poveznice. Što vrijedi ponoviti uputu 5 ili 10 puta ako ju netko neće pročitati, ili ako ju ne razumije? Mir i dobro! SpeedyGonsales 16:13, 4. veljače 2012. (CET)[odgovori]

Haha, u pravu ste Vi, ali, kakav odgovor očekujete na pitanje "gdje su poveznice?", ako ih nema. Odgovor koji možete dobiti je samo "ne znam!" :) Ne mislita valjda da sam ja namjerno sakrio poveznice? A ako je pitanje bilo retoričko, tek tada mu tu nema mjesta. Vi ste urednik. A vidite koliko nereda samo danas oko ovog neuređenog članka.
A to što sam sa sobom pričam na svojoj stranici za razgovor je moj svjesni izbor :) Tu mi nitko (nadam se) neće reći "gdje je nešto?" čega nema :) --DraVrd 18:17, 4. veljače 2012. (CET)