Razgovor sa suradnikom:Duh Svemira/Arhiv1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

poruka meni[uredi]

Žao mi je, ali na što se odnosi da je "korisno"?--dnik 09:27, 21. lipnja 2006. (CEST)

Što molim ?!?!?!?[uredi]

Ma zezem se. Shvatio sam, no onda bi kada završi SP, samo trebali pomaknuti ono SP 2006. Mislim bili bi Poljska nogometna reprezentacija (bzez SP 2006), a ako se dogodi promjena samo dodamo ili maknemo ili zamjneimo igrača. Jer će ta reprezentacija ostati ista još nekoliko godina. I na tvojim predlošcima trebalo bi biti ono kao i u mom, da slovabudu u boji i da budu u okviru u boji koja se nalazi na njenoj zastavi. I trebalo bi dodati izbornika ispod igrača, ali malim slovima i da Izbornik bude podebljan.

--Edgar Allan Poe 11:34, 21. lipnja 2006. (CEST)

Skoro svaki sastav reprezentacija se mijenja nakon velikih takmičenja. Rijetko kada ostaje isti duže od mjesec-dva. Tvoja zamisao je Sizifov posao isto kao i s ažuriranjem broja utakmica koliko je koji reprezentativac odigrao.
Moj prijedlog je: ostaviti predloške u člancima reprezentacija, pa kada se nakupe dva tri, onda napraviti predložak s rasklapanjem (nešto poput onog {{Predložak:Olimpijske igre}}. Ali nema potrebe postavljati iste predloške u svaki biografski članak nogometaša! U tim člancima treba samo napraviti poveznicu na reprezentaciju. Osim toga tvoji predlošci meni izgledaju kao krhotine. Ja bi ih raširila na cijelu širinu članka! O prijedlogu s bojama u predlošku se uopće ne želim zamarati, jer ću se samo žifcirati :-) Kič!! Eh da, ja sam one moje predloške napravila i ostavila van prometa, jer nisam bila sigurna kako ih nazvati, a ti svoje nazivaš bezveze: {{Poljskasastav}}, {{Njemačkasastav}}, etc ... sastav čega ?!?!?!
Btw. ne napadam te, samo kritiziram :-) Pozdrav Duh Svemira 17:00, 21. lipnja 2006. (CEST)

Mislim...[uredi]

Mislim da si u krivu. Npr. Brazilska reprezentacija je skoro neprimijenjena već zadnjih godinu dana, pa zapravo ista je od kvalifikacija za SP. A to je bilo prije 1-2 godine. Isto su i ostale reprezentacije, a mislim da će i ostati tako. Ronaldo, Ronaldinho, Dida, Adriano, Juninho igrati će barem još 2 godine. Ne moramo mijenjati predložak ako se netko ozlijedi pa ne igra 2 mjeseca, nego ako ode u mirovinu, propusti sezonu, odbije doći, nije pozvan itd. Pa mislim da bi trebali ostati, a što se tće imena mogu ih ispraviti samo ne znam na koje drugo ime !

--Edgar Allan Poe 17:08, 21. lipnja 2006. (CEST)

Nemam komentara, tj. nemam volje niti strpljenja dalje diskutirati s tobom. Usput, Odonkor je igrao za Njemačku u kvalifikacijama ??? Nije, niti jednu utakmicu. Dobro Njemačka nije igrala kvalifikacije, ali debitirao je tek 30. svibnja protiv Japana, par dana nakon što su objavljeni svi nominirani za SP. Osim toga Poljska, koliko je njihov izbornik nominirao novih igrača u repki. Mislim da ih je sedam, koji nisu ni primirišali kvalifikacijama. Pozdrav! Duh Svemira 17:16, 21. lipnja 2006. (CEST)

Predložak:Hrvenc[uredi]

Dobar ti je Predložak:Hrvenc, s jedne strane mu ne treba kategorija, s druge strane zašto ne? Hrvatska enciklopedija (Ujević) je dobro ime za kategoriju (kao i za članak), jer na taj način nema dvojbe o kojoj se enciklopediji radi, a ionako duljina imena kategorija (kao i članaka) nije ograničena. Na taj način ćemo moći i kvantitavno vidjeti korist od skeniranja na wikipediji, stoga ta kategorija uopće nije loša ideja. SpeedyGonsales 11:38, 22. lipnja 2006. (CEST)

Konstantin[uredi]

Bok! Trebalo bi možda na onu razdvojbenu stranicu dodati i ostale Konstantine. Imamo još članke (kakve - takve) o bar dvojici od njih:

Konstantin I. Veliki (Naissus, 28. veljače 274. - 22. svibnja 337.), rimski car 306. - 337.

Konstantin VII. Porfirogenet (905. – 9. studeni 959.) bizantski car. Nalazi se u članku Konstantin Porfirogenet, ali ako svi imaju i broj, trebalo bi i njega premjestiti na naslov s brojem.--Donat 17:51, 23. lipnja 2006. (CEST)

Franjevci konventualci

brzo[uredi]

daj molim te pogledaj na nedavne promjene šta izvodi ova luda miss sixty. West Brom 4ever


i to zadivljujuće brz :-))

kad ćeš postat admin?? West Brom 4ever

pa, dakle, čestitam :-))[uredi]

nisam uopće gledao na wiki:admini zadnje vrijeme, ali sad moram reći da mi je drago što smo dobili još jednog kvalitetnog i pouzdanog admina. kako ono ide: neka ti adminske dužnosti budu na čast, jel tako?

ajde, stoj mi dobro, ako se pojavi ona miss 60, sad će bit na tebi red da brišeš, hehe.

pozdrav,

Luka :-))

mergetalk[uredi]

Vidi: {{mergetalk}}. Ante P.

Novi člankopisac[uredi]

Dobro jutro!

Vidim da si tu. Primijetio sam jutros da imamo novog člankopisca s IP 83.131.134.11 koji je dodao nekoliko novih članaka (zadnji je Grčka salata, no svi su bez poveznica, kategorija, interwiki, a usto mu/joj prečesto nedostaju razmaci nakon točke i zareza.

Misliš li da bi ga/ju trebalo upozoriti na ispravan način pisanja članaka?--Donat 09:01, 2. srpnja 2006. (CEST)

Marius Valentino[uredi]

Postavio sam skoro sve slike. Njih nemoj da brišeš nego samo one koje nisam. --Marius valentino 20:25, 2. srpnja 2006. (CEST)


pogledaj na nedavne promjene pod sardoniks . sve ti je jasno. West Brom 4ever


bravo West Brom 4ever

Registarske oznake[uredi]

Riješeno je. Hvala na tipu. Inače je po zakonu registarska oznaka.

Sav žut, sav žut Majstor Fantaz 20:00, 6. srpnja 2006. (CEST)

18 500[uredi]

Bok :)

Nije da želim kvarit euforiju, ali ako je za skok od 17 000 do 18 000 trebalo 27 dana, to je 37 članaka po danu (5 više od 42). U 12 dana, 5x12 je 60 članaka više. Od tih 60, 26 je u Promet po državama, a značajan broj novih članaka je i ovdje: U izradi, Rimski Imperij. Te dvije sreije članak i više nego pokrivaju razliku u broju novih članaka u odnosu na prošli preiod. No, svakako, lijepo je vidjeti da rastemo :). --Ante Perkovic 13:40, 8. srpnja 2006. (CEST)

ma nije samo euforija, stranica je postala suhoparna, pe eto dodah malo statistike. Ako sam zgriješila u izračunu, nije namjerno; ipak sam pala matematiku na prvom roku :-)
Duh Svemira 14:09, 8. srpnja 2006. (CEST)

U izradi, Rimski Imperij[uredi]

Bok,

Ja sam nedavno uvrstio hrpu članaka u U izradi, Rimski Imperij, a sad vidim da spadaju i u U izradi, Vladari. Da ih ostavimo gdje jesu ili da ih mičemo? Ili da napravimo stub-rim-car? --Ante Perkovic 13:48, 8. srpnja 2006. (CEST)

Vidjela sam :-). Ali bojim se ako ih strpamo samo u {{stub-biog-vlad}} da će onda tamo biti rusvaj. A kako ih ima poprilično zaslužuju svoju stub kategoriju. Ako imaš volje napravi novi predložak :-) Pridružiti ću ti se mijenjanju predloška u člancima. Eh, da znam raditi botove :-( Duh Svemira 14:01, 8. srpnja 2006. (CEST)

Bok[uredi]

Može li ovako. Isto i za Meksiko, Venezuelu, Kanadu, etc. --Zeljko 18:26, 12. srpnja 2006. (CEST)

Slike i nogometna SP[uredi]

Ne slažem se.
Nepotrebno i uzaludno trošenje energije.
One slike o zemljopisnom rasporedu sudionika SP-a se ne moraju nuždno prilagođavati širini predloška. One i bisu predviđene za natiskivanje u predložak ili po njemu. Samo logotipi i dresovi.
Slike i jesam namjerno stavio u lijevi gornji kut, kako bi stranica bila estetskije ispunjena.
Jer da su ...narušavale izgled članka??? Stavila si slike skroz dolje desno, i sad suradnik mora nepotrebno kliketati za doći do dolje (nepotrebni napor), umjesto da sliku ima odmah u gornjem dijelu. Odmah vidi sudionice i rezultate.
Ovako je sve nabiveno na desnu stranu, i usitnjeno, tako da se detalji i ne vide. Sad su preusitnjene.
Trebala si pitati druge suradnike odnosno administratore za akciju, koja nije bila potrebna.
Ovako nema simetrije na stranici. Info-okvir i slike su na jednu stranu, svi, a tekst na drugu. Mene već boli glava od čitanja takve stranice.
Trebala si se zabaviti problematičnijim stranicama, ovdje si nepotrebno izgubila vrijeme i estetski nagrdila stranicu. Kubura 13:00, 13. srpnja 2006. (CEST)

Poveznice za članak o Ludoviku Pobožnom[uredi]

Lijepo te pozdravljam. Vidim da si za taj članak koji sam iznova napisao ti dodao da nema dovoljno wikipoveznica. Pročitao sam ponovo što su to wikipoveznice i zatim pogledao pod Što vodi ovamo? Meni se čini da ih ima dovoljno. Možda sam ja krivo shvatio što su poveznice. Možeš li mi objasniti zašto misliš da ovaj članak nema dovoljno poveznica. Pozdrav! Flopy, 20:55, 18. srpnja 2006.

Bok Duše[uredi]

Bokelji[uredi]

Niže navedeni tekst na stranici 'Bokelji' , koji su inače potomci najjužnijih od Crvenih Hrvata, Dukljana, krivotvorina je i falsifikat čije se porijeklo može naći u velikosrpskoj propagandi, kojemu je glavna uloga namijenjena zatiranju hrvatskog imena i prekrajanju povijesti i mržnja prema Hrvatima. Tekst sa srp. wikipedije pisan je u duhu velikosrpstva i od istih autora koji su ga kreirali na engleskoj wikipediji. Povijesno i etnografski potpuno je bezvrijedan, netočan, zlonamjeran i lažan. Iz iste zlonamjere stavljen je na hrvatsku wikipediju i potrebno je stranicu potpuno izbrisati. Vidim da je Mir Haven reagirao na en-wikiju, ali nije imao kome, jer oni koji su ga pisali, 'velikosrbi' , kradljivci tuđih kultura i etničkih imena, i to nikada neće priznati. --Zeljko 17:07, 28. srpnja 2006. (CEST)

NOGOMT 1. i 2. HNL[uredi]

bok,

evo ja sam zeljko, rodjen sam u njemackoj kao i ti, al jos tu zivim. iz okolice sam stuttgarta a domovina mi je varazdin ;) na njemackoj wikipediji sam se zaduzio za 1. i 2. hnl... skoro sve klubove sam sam editirao osim one velike trojke (dinamo, hajduk, rijeka)... sad bi htio znati dali mi mozes pomoci da poboljsam one klubove iz 2. hnl. znaci, znas li odakle mogu dobiti korisne informacije nekih klubova? mozes mi odgovoriti ovdje. hvala ljepa --zicera 1. kolovoz 2006, 11:00 (CET)

ej Duh[uredi]

blokiraj onoga što vandalizira da, vidiš kako podmuklo briše i upisuje gluposti --Zeljko 17:43, 8. kolovoza 2006. (CEST)

kosu je izbrisao, a ja sam vratio, tvoja 'druga riječ', je upisivanje krive boje, pa sam opet ispravio. I sad se već sigurno skinuo . --Zeljko 17:48, 8. kolovoza 2006. (CEST)

Duše[uredi]

ims takvih bolesnika, koji namjerno ispravljaju, po tiho, ubacujući krivi podatak. takvog bolesnika treba odmah maknuti --Zeljko 17:51, 8. kolovoza 2006. (CEST)

Mene upozoravaš, a vandala stimuliraš takvim postupkom... vandaliziranje nije suradnja ,nego nešto -anti. --Zeljko 17:58, 8. kolovoza 2006. (CEST)

Kao prvo, čestitam na godišnjici rada! Pitanje je komplicirano. I jedno i drugo rješenje može biti. Pogledao sam sada, kako su to napravili na engleskoj wikipediji. Tamo je princip Josip, Sv. Oni su napisali, u popisu imena: Joseph, St. (fl. early 1st century), religious-leader family member. Fraxinus

Pape[uredi]

Kad si već počela, onda i dovrši posao na {{Pape}}, ovako je ni vrit ni mimo. --Tycho Brahe 00:20, 17. kolovoza 2006. (CEST)


Nemam namjeru, idem spavati. A poveznice sam u predlošku napravila samo na postojeće biografije. Laku noc Duh Svemira 00:22, 17. kolovoza 2006. (CEST)

Lako je druge u mozak. Provjeri malo biografije pa ćeš vidjeti kupus titula ispred imena. --Andrej Šalov 00:27, 17. kolovoza 2006. (CEST)

Reći ću ti ukratko[uredi]

Ako nemaš pametnu ideju ili obrazloženje nemoj navoditi za primjer krive dokaze. Niti su SVI vladari ispravno napisani niti su titule kako treba, zato me ne vuci za jezik i tipkovnicu jer jako dobro znaš da kad sam u pravu iskopam sve. --Andrej Šalov 01:59, 17. kolovoza 2006. (CEST)

Članak[uredi]

Molim te možeš li promijeniti članak tjedna. Zmaj je na GO-u, a ja nemem oblasti, pa trebam nekog admina. Molim te promjeni stavi ilo koji od noih predloženih, najbolji meni su ovi , pa neka najbolje bude jedan od njih:

Hitler, Mendeljejev, Wilson, Roosevelti (T i F.D.), Orwell, Grant, Austen, II. i I. sv. rat, Pva industrijska revolucija, Shakespeare, Decartes, Friedrich Nietzsche, Ludwig van Beethoven, Doyle


--Edgar Allan Poe 17:03, 21. kolovoza 2006. (CEST)

hej there![uredi]

ej, ako imaš koju temu o nogometu tipa wp ili wikipediziranje, daj meni. West Brom 4ever


ah, te san sredia, iman još samo petrića. :D :D a zna san da san neke izostavia :D iden odma West Brom 4ever


vidim :D :D West Brom 4ever

Točkice, godine, red.broji[uredi]

U redu je, Duhice, stao sam odmah nakon četvrteg članka iste večeri.
Duhice, samo jedan korisni naputak: ubuduće, ostavi mi poruku na stranici za razgovor, mogao sam ovako i ne ić pogledat na Kavić i uopće ne vidit tvoju zamolbu. Pozdrav ti, Kubura 01:03, 2. listopada 2006. (CEST)

MHAS[uredi]

MHAS je Muzej hrvatskih arheoloških spomenika. Nalazi se na Mejama (zapadna gradska četvrt, lovaška), odmah ispod južnog izlaza iz marjanskog tunela. Kubura 19:28, 12. listopada 2006. (CEST)

Zahvala[uredi]

pozdrav, zahvaljujem na dodijeljenoj nagradi :-)
--ivelimir 12:47, 31. listopada 2006. (CET)

Goebbels[uredi]

Duh Svemira, ćeš molim te dodati predložak {{Kabinet Hitler}} na članak Goebbels. MIslim otključaj ga stavi, pa zaključauj. --Edgar Allan Poe 18:44, 10. studenog 2006. (CET)


Vidim na što ciljaš. Riješiti ću kad stignem . --Edgar Allan Poe 19:00, 10. studenog 2006. (CET)

Tusta i kosa slova[uredi]

Primljeno na znanje. Kubura 08:42, 13. studenog 2006. (CET)

Obavijest za označavanje slika[uredi]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Duh_Svemira,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:47, 15. studenog 2006. (CET)

Slika August Cesarec[uredi]

Kod nas je taj rok 70 godina ako nema nsaljednika, zato pripazi kod postavljanja slika. U Americi je 50 godina. Damirux 19:38, 25. studeni 2006. (CET)

U redu je za njega. Provjerio sam. Autorsko pravo isteklo. Damirux 19:44, 25. studeni 2006. (CET)


Općenito o...[uredi]

Ej!! Evo ja se uključujem,nakon dugog vremena,ponovno na wikici.Većinu toga sam zaboravila pa te molim da mi kažeš npr.kako mogu umetnuti neke slike (kao za wikicin 1. rođendan i taq),za što služe administratori i takve općenite stvari vezane za wikipediju.

Ja sam uređivala članak beskralješnjaci.Sad kad ga malo pogledam,vidim da je pun latinskih naziva i nerazumljivih riječi (barem nama osnovnoškolcima koji najviše koriste wikipediju za referate i taq).Zanima me (ako znaš) da li sve mora biti napisano kao ˝samo za odrasle˝? Da li da i dalje uređujem neke članke koje će prije ili kasnije biti preuređeni i koje nakon preuređenja neću razumijeti i da li da uredim članke o beskralješnjacima za koje nije napisano ništa opširnije? Molim te da mi se javiš!!


Unaprijed Hvala!! --Mile 18:19, 29. studeni 2006. (CET)

Tier[uredi]

Tier ti je kategorija turnira. Kao što je WTA championship. Ovo posljedenje bi se još i dalo prevesti, ali ne znam da li bi Tier trebalo. --Goggs1212 09:34, 30. studeni 2006. (CET)

Zlatko CRnković[uredi]

Sorry na I... neću više... Damirux 13:24, 2. prosinac 2006. (CET)

Moj IDOL. Preveo mi je Gospodara prstenova!!!. -- Andrej Šalov 14:30, 2. prosinac 2006. (CET)