Razgovor sa suradnikom:Edgar Allan Poe/Arhiva 15

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Slike[uredi]

Trenutačno ništa jer nemam vremena, a s obzirom na to na koliko se načina svu tu silu likova može podijeliti, mislim da će mi trebati projektna dokumentacija :) Bit ćeš obaviješten ako ne zaboravim. Btw, zašto je obrisana slika tate Croucha? --MayaSimFan 12:39, 16. travnja 2010. (CEST)

Politika doktrine izuzetaka[uredi]

Edgare, obično ne volim stavljati predloške, već suradniku objasniti o čemu je riječ, no neki puta u nedostatku vremena samo skrenem pozornost, a kasnije napišem dodatno objašnjenje. U nekim slučajevima nije dovoljno samo zadovoljiti formu i "ispuniti obrazac". Teško je pronaći opravdanje za postavljanje portreta žive osobe: Datoteka:Cho Chang HP4.jpg pod izgovorom "filmskoga lika". Glumica se na toj fotografiji ne razlikuje previše od same sebe s fotografije pod slobodnom licencijom Katie Leungpremiere2008.jpg. Ex13 ti je napisao, isključi portrete živih osoba. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:07, 16. travnja 2010. (CEST)

Manijači[uredi]

Možeš li navesti neke izvore za članak u naslovu.--MAN_USK recider 18:37, 24. travnja 2010. (CEST)

Hvala! ;)--MAN_USK recider 18:54, 24. travnja 2010. (CEST)

Taiči Jagami[uredi]

Svaka tebi čast! --AmyMirka (Come into my world) 21:22, 25. travnja 2010. (CEST)

Navedeni izvori[uredi]

Edgare, zamolila bih te da se zapravo sam revertaš u članku o Anti Paveliću, jer si napravio nekoliko pogrešaka. Članak kao prvo ima navedenu literaturu i to ne jednu knjigu, već njih 9 + dva dodatna izvora, prema tome, dodavanje predloška da "nedostaje izvor" je neprimjeren. Formulacija "pokušali izvršiti atentat" je u prijevodu "pokušali izvršiti pokušaj ubojstva", atentat je sam po sebi "ubojstvo ili pokušaj ubojstva", što znači da osoba može atentat preživjeti ili ne. U devet navedenih knjiga i dva dodatna izvora vjerojatno je pisalo i mjesto rođenja, ali ako ti ni to nije dovoljno, evo ti još jedan izvor (pogledaj na dnu navedenu literaturu), čovjek se rodio u hercegovačkom mjestu Bradina. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:42, 30. travnja 2010. (CEST)

Istorija[uredi]

Professor wikiusvajanje.png

Филип Краљ (razgovor) je novi suradnik na Wikipediji (ili se tako osjeća) i stoga traži mentora koji će mu pomoći u snalaženju na projektu. Suradnik bi želio da ga upravo vi usvojite!

Piši mi malo

Onako[uredi]

hoću malo sa nekim da se dopisujem

Zanemari ove komentare. Suradnik je blokiran trajno. Lijep pozdrav.--Braco (razgovor) 22:10, 6. svibnja 2010. (CEST)

Pa mislim da je kod mene postavio rekord. Namjere su bile očite :-)--Braco (razgovor) 22:11, 6. svibnja 2010. (CEST)

Hitler[uredi]

Ja te molim da se ostaviš tog Hitlera ako nećeš nešto sadržajno dodavati. Gluposti koje izmišljaš i pišeš u predložak bit će uklonjene.--Ex13 (razgovor) 11:02, 16. svibnja 2010. (CEST)

Nakon dugo vremena[uredi]

Razlog što me malo ima i nema... NEMA GA! Jednostavno nemam vremena. Evo počinjem raditi na Čajkovskom... --Biljezim se sa štovanjem, Weber

Slike[uredi]

Postavio si predložak bris na slike bez popratnog objašnjenja a nisi niti kontaktirao postavljača niti si mu dao bilo kakvu uputu u čemu je pogriješio. Ako su te slike za brisanje onda su i sve moje koje sam postavio i ovdje i na zajedničkom poslužitelju također za brisanje. Ne vidim nikakve razlike i ne znam što ti smeta na slikama.

Osobno sam sa svog privatnog telefona (ostaje zapisan broj kada zoveš mobitel) i sa svojim imenom i prezimenom nazvao gospodina pukovnika o kojem je napisan članak i čije su slike i zahvalio mu što je bio voljan podijeliti s nama zapise iz svoje prošlosti.--D tomAero-stub img.svg 17:48, 20. svibnja 2010. (CEST)

Da ali onda to moram isto napraviti za sve moje slike, gdje piše da sam ih ja slikao, to može svatko napisati.--D tomAero-stub img.svg 18:13, 20. svibnja 2010. (CEST)

Peter Nalitch[uredi]

Je li ovo istina. Naime piše nešto o njegovom djedu. To ne piše ni kod Rusa, ni kod Francuza. Već samo kod Poljaka, gdje se čini prevedenim s engleskoga. -- Bugoslav (razgovor) 00:32, 26. svibnja 2010. (CEST)

Ja ne mogu vjerovati ovim uređivanjima: [1] [2] [3]

Sve su ih načinili IP-vandali.

-- Bugoslav (razgovor) 00:51, 26. svibnja 2010. (CEST)

Pitam jer ne mogu na en:wiki, pa sam se nadao da ćeš ti to popraviti. Već se širi na druge wiki. A nije ni Musliman ni Srbin, jer toga nema na ru:wiki.

Bugoslav (razgovor) 00:58, 26. svibnja 2010. (CEST)

Ona nije Bošnjakinja[uredi]

Ne možeš joj onda kao materinski navoditi bošnjački jezik, ni u kojoj inačici. Iako za mene mrežna mjesta obožavatelja ne mogu biti službeni izvor, navodim ti kao primjer:

Treba sagledati stvari iz više kuteva, a onda zaključiti.

Bugoslav (razgovor) 01:16, 27. svibnja 2010. (CEST)

Neodržavani portali[uredi]

Edgare, na nekoliko si portala naveden kao suradnik koji ih održava, čak i na najčitanijem portalu ove Wikipedije, ali su nažalost doprinosi u održavanju tih portala s tvoje strane izostali. Hoćeš li se pobrinuti za ažuriranje ili biš se možda trebao ispisati s popisa osoba koji održavaju te portale ako više nisi zainteresiran i pozvati druge suradnike koji bi možda bili zainteresirani. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:11, 29. svibnja 2010. (CEST)

Edgare, baš mi je žao, a znaš možda nekoga tko bi preuzeo obvezu održavanja, ipak je najviše šteta zbog Portala:Biografije koji je iznimno gledan. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:31, 29. svibnja 2010. (CEST)

Samo sam htjela da te napomenem da se na našoj Wikipediji preferira izraz certifikacija, a ne certifikat. Pozz Face-smile.svg--AmyMirka (Come into my world) 18:23, 30. svibnja 2010. (CEST)

Ср[uredi]

Лена Мејер Ландрут

Можеш слободно да гледаш са српске верзије која је "проперли" преведена и спремна за добар чланак! Сретно с уређивање! --109.106.251.191 19:49, 30. svibnja 2010. (CEST)

Enciklopedijski rječnik[uredi]

Točno je ono što si napisao, ali Anić je prije svega jezikoslovac, a izvor koji si koristio je prije svega rječnik. --Ex13 (razgovor) 21:05, 31. svibnja 2010. (CEST)

Tome mogu nadodati da malo koji ozbiljni i ugledni povjesničar naziva Hitlera zločincem nego hladno i što je moguće objektivnije donose činjenice iz kojih je jasno što je on bio. Ako nađeš takav izvor još bolje. --Flopy razgovor 21:09, 31. svibnja 2010. (CEST)

Stefan Raab[uredi]

Edgare, hoćeš li možda napisati članak o Stefanu Raabu i njegovom nastupu? :-)) --Roberta F. 23:35, 2. lipnja 2010. (CEST)

Edgare, Raaba inače baš volim, jako je duhovit, dobar glazbenik, taj nastup na Euroviziji mi je bio za nasmijat se, a bilo je zabavno i čitati kritike razne vrste :-))) --Roberta F. 00:19, 3. lipnja 2010. (CEST)

Traženi članci po temama‎[uredi]

Članak Knjiga iskupljenja postoji. Face-wink.svg Samo još nešto, godina u naslovu članka (većinom filma) nije potribna ako ne postoji drugi članak sličnog imena. Na primjer Anđeli i demoni. BlackArrow (razgovor) 00:31, 4. lipnja 2010. (CEST)

Još nešto. Naletija san na članak Popis epizoda Doktora Housea, pa san mislija stavit predložak {{bolji naslov}} za promjenu naslova u Popis epizoda Dr. Housea jer se serija zove Dr. House, a ne Doktor House. Što misliš? BlackArrow (razgovor) 01:52, 4. lipnja 2010. (CEST)

Predložak bris[uredi]

Molio bih te da ukratko objasniš zašto je ovaj predložak predložen za brisanje. Bilo bi dobro u predložak upisati i razlog brisanja da administratori znaju o čemu se radi. Članak neću brisati dok mi ne odgovoriš. Pozdrav :-)--Braco (razgovor) 01:02, 6. lipnja 2010. (CEST)

Ma možemo brisat i ovaj koji si predložio ali uvijek je dobro ukratko obrazložit jer teško je biti vidovit i pretpostaviti zašto si ga predložio za brisanje Face-grin.svg.--Braco (razgovor) 15:56, 6. lipnja 2010. (CEST)

Autorska prava[uredi]

Iz neke knjige koja nije u javnom vlasništvu možeš citirati rečenicu, dvije (najviše tri ako nije drugačije moguće) uz navođenje izvora. Prepisati cijelu pjesmicu nije u redu. Pitanje za tebe - autorska prava se krše, a ti mi ostavljaš smajlić u pitanju, zašto to? Zakon propisuje autorska prava, ne vidim što je tu smiješno. SpeedyGonsales 09:10, 6. lipnja 2010. (CEST)

Onda se gubi smisao Wikizvora, zar ne? Jer, de iure, citat iz serije, kojih ima, je dio scenarija koji je zaštićen autorskim pravom? Citati iz knjiga, kojih isto ima su zaštićeni?
Ovo što piše gore nema veze s vezom. Na Wikizvoru nema citata iz serija.
Ja sam uzeo Stihovićev prijevod jer sam ga smatrao boljim od engleskog izvornika, što je lako zamijeniti ukoliko je potrebno, i uredno naveo izvor odakle je preuzeto, čije je izdanje i tko je preveo.
Uporaba tuđeg prijevoda bez dozvole za nešto više od citiranja je kršenje autorskog prava. Suradnik je imao priliku naučiti što su autorska prava u svezi slika, pa ako isto nije naučio u svezi tekstova ili njihovih prijevoda, vrijeme je to naučiti.
a smajlić... ne sjećam se više, vjerojatno refleksno
Refleksni smajlić, kršenje autorskih prava, predlaganje Hitlera za izabrani članak. Moj dobronamjeran prijedlog: uspori malo. SpeedyGonsales 12:16, 6. lipnja 2010. (CEST)
Žao mi je, ali autorska prava se još uvijek krše. Pogledaj Agatha Christie na en wikizvoru, samo su 2 knjige u javnom vlasništvu, i to u SAD jer po tamošnjem zakonu knjige objavljene prije 1923. godine su u njihovom javnom vlasništvu, odnosno sve knjige za države gdje vrijedi rok od 30 godina poslije autorove smrti (Hrvatska to nije). SpeedyGonsales 06:15, 7. lipnja 2010. (CEST)
Ispravak, po Ten Little Indians na en Wikipediji pjesmica je dječja brojalica zabilježena još 1869. godine. Makar, trebala bi biti dužnost onoga tko je pjesmicu stavio u članak pokazati da je pjesmica u javnom vlasništvu. SpeedyGonsales 15:10, 7. lipnja 2010. (CEST)

Raab[uredi]

Edgare, odlično, započeo si članak o Raabu Stefan Raab WokWM2008 001.jpg :-)) --Roberta F. 01:08, 7. lipnja 2010. (CEST)

Chaucer[uredi]

Bog, uklonio sam tvoju izmjenu jer, vjerovao ili ne, pisao je prozu. Pozdrav --Lasta 12:10, 7. lipnja 2010. (CEST)

PS. Probaj pročitati Teseidu, jedan od Chaucerovih uzora. I pogledaj tko ju je napisao.--Lasta 12:30, 7. lipnja 2010. (CEST)

Opus dei, genitiv[uredi]

Puno prihvatljiviji genitiv nego je 'Opus Deija' glasi 'Opusa Dei', pa ako možeš promijenit da ti ne upadam. Rosierrazgovor 20:02, 8. lipnja 2010. (CEST) Tako bar dekliniraju na hr.opusdei.org - mislim da oni znaju najbolje. Rosierrazgovor 20:04, 8. lipnja 2010. (CEST)

Da Vinci[uredi]

Bok, malo sam gledao cega ima o djelima Dan Browna. Nasao sam izmedu ostalog to. Premda jos uvijek imas predlozak "radova 24" samo pitanje: bi li ti nesto napisao o tome ili da ja kad zavrsis s tvojim? --Croq (razgovor) 20:08, 9. lipnja 2010. (CEST)

Evo malo sam pogledao sto pise o priorima i preveo na HR. Priori i Brownowe fickcije + filmovi i sve te teorije zavjere su tematski vrlo usko povezane. Trenutno sam wiki-vremenski dosta ogranicen, pogledaj. bok, --Croq (razgovor) 23:06, 9. lipnja 2010. (CEST)

Satellite[uredi]

Moglo je onda biti "Satellite (Lena Meyer-Landrut)", al dobro, nema veze, nek ostane. Face-wink.svg BlackArrow (razgovor) 21:32, 10. lipnja 2010. (CEST)

Lažni prijevod - Dan Brown[uredi]

Bok. Zamolio bih te da, kad već članak o Da Vincijevom kodu prevodiš s engleske Wikipedije, ne izbacuješ iz teksta ono što ti se ne sviđa, i da ne ubacuješ dodatna opravdanja u Brownovu korist, pritom ih označavajući prepisanim citatima koji s tim nemaju veze. Na istoj stranici niže se nalazi moj prijevod i razlika je sasvim jasna. Rosierrazgovor 02:56, 11. lipnja 2010. (CEST)

Da ispravim, opravdanja u Brownovu korist dodaj koliko hoćeš, pod uvjetom navođena pouzdanog izvora. Rosierrazgovor 02:57, 11. lipnja 2010. (CEST)

sp[uredi]

edgar, neke tvoje izmjene u članku o SP u JAR su nepotrebne, rekli bi neki, smiješne. Nećemo svaki pet minuta mijenjat rezultate. Wikipedija nije livescore! Staviti najbrži gol i ostale statistike treba kasnije, a ne nakon svakog "brzog" pogotka i sl. Nadam se da ćeš me poslušat. Lijep pozdrav!--MAN_USK recider 17:04, 12. lipnja 2010. (CEST)

Imamo jednu suradnicu koja je ovih dana puno pisala o pisanju brojeva, tisućica, točkama i zarezima. Slijedom toga bih te molio da obratiš pozornost na to kod unošenja broja gledatelja itd. Isto tako, nema potrebe svake minute osvježavati članak--Ex13 (razgovor) 19:55, 12. lipnja 2010. (CEST)

Bok Edgare, možemo li ikako ovaj članak uređivat jednom dnevno, recimo navečer ili ujutro, pa da bude što manje promjena? Pregledavanje promjena je otežano zbog veličine članka a ja imam brzinu od 10Mb/sek. Mislim da bi bilo dobro prikupiti rezultate preko dana, a onda navečer unijeti sve promjene odjednom. Što ti misliš? Pozdrav :-)--Braco (razgovor) 16:51, 14. lipnja 2010. (CEST)

Probat ću malo po malo jer očito nisi shvatio. Prečesto snimanje zatrpava stranicu nedavnih promjena. Danas si napravio desetak promjena koje se trebaju pregledati. Članak je sad dugačak 50.187 bajtova, a bit će još i duži. Pri pregledavanju promjena potrebno je svaku otvoriti i pregledati je, a između promjene i promjene potrebno je desetak sekundi da se uopće otvori iako ja imam odličnu brzinu (10 Mb/sek). Kod drugih članaka između promjene i promjene potrebna je svega 1 sekunda. Za pregledati tvojih desetak promjena potrebno je par minuta jer promjene se, osim dugačkog otvaranja svake pojedine, moraju i pregledati. Nadalje, ovo je enciklopedija pa nije toliko napeto odmah objaviti rezultate, strijelce, plasman itd. Mi nismo sportski portal da bi tome davali prioritete. Jednostavnije je sve rezultate prikupiti pa ih svaku večer unijeti u članak kao jednu promjenu čime bi se patrolerima olakšao posao. To je ono što sam ja htio reći i tražio od tebe mišljenje, a nitko ti nije zapovjedio da tako mora i biti.--Braco (razgovor) 18:40, 14. lipnja 2010. (CEST)

Konzultacija oko slika[uredi]

Konzultacija oko slika nije propisana, slobodan si dopuniti, uskladiti, ali ne brisati. -- Bugoslav (razgovor) 17:21, 14. lipnja 2010. (CEST)

Ako imaš bolju sliku Ante Starčevića postavi je, ali nemoj uklanjati fotografije. Postavi ih cijeli novi red ako znaš bolje, samo da su prepoznatljive našim čitateljima, a ne ona datoteka s nekim ljudima od kojih su možda dva poznata. -- Bugoslav (razgovor) 17:25, 14. lipnja 2010. (CEST)

Robespierre je vrlo poznat, i njegov portret je poznat, Stepinac je hrvatski mučenik i to gandhijevskoga tipa, Thatchericu i Savku sam stavio kao ustupak. Savka je vrlo prepoznatljiva i potrebna radi zadovoljavanja drugih kriterija. Šenoa je dobrodošao, bez obzira na tamnu sliku, iako vjerujem da se može naći bolja.

Ne slažem se s tvojim stavljanjem tvojih junaka Jean-Paul Sartrea, Salvador Dalija i Ivana Meštrovića (koji je značajan ali njegova pojava nije prepoznatljiva)

Uklanjanje Starčevića smatram vrlo lošim potezom, jer je svakako prepoznatljiv i zaslužan.

Za mnoge slikare i pisce, mi znamo njihova djela, ali ne baš i kako su izgledali, tako da su priče o Vlahi Bukovcu, Kovačiću i Gjalskom ne baš previše jasne priče

Savka se može mijenjati jedino Jadrankom Kosor, jer treba zaovoljiti i taj kriterij. A slike političara koji nisu na političkoj pozornici od barem 1971. ne treba unositi, jer oni nisu poznati.

Priče o Staljinu, Churchillu i sličnim likovima treba izostaviti.

Bugoslav (razgovor) 18:05, 14. lipnja 2010. (CEST)

Slike trebaju biti prepoznatljive, a ne nekih umjetnika za koje se većina ne može sjetiti kako su izgledali. Ono što si rekao o Stepincu nije lijepo i vrlo je ružno, to nije niti će ikada biti pretjerivanje. Tvoj omjer od 50/50 je nepotreban, bit će 3 : 5 od tih osam odabranih i najmanje dvije žene.

Za svetoga Petra ne znamo kako je izgledao, a neki prikazi nisu dobrodošli, također nisu dobrodošle sline crno-bijele fotografije koje si umetnuo.

Bugoslav (razgovor) 18:17, 14. lipnja 2010. (CEST)

Stavit će se Stepinac. -- Bugoslav (razgovor) 18:22, 14. lipnja 2010. (CEST)

Ma tko tebi bilo što zapovijeda. Dali je suvišan, prošloga papu mogu staviti Poljaci, a sadašnjega Nijemci. Mi imamo pravo staviti Stepinca. -- Bugoslav (razgovor) 18:27, 14. lipnja 2010. (CEST)

To i je kompromis, budući ti govoriš o Staljinu, Churchillu i sličnima. -- Bugoslav (razgovor) 21:02, 14. lipnja 2010. (CEST)

Zašto si uklonio moju izmjenu. Koliko vidim ti ne želiš dva reda, već si zahtijevao da bude samo jedan red i 8 slika. -- Bugoslav (razgovor) 21:02, 14. lipnja 2010. (CEST)

Nažalost ti zaboravljaš dogovor, jer ti uporno stavljaš Jean-Paula Sartrea. -- Bugoslav (razgovor) 22:27, 14. lipnja 2010. (CEST)

Ne može Kennedy kad je Thatcherica u igri, a Ivan Pavao II. isto ne može jer je Maria u igri. Ne mogu biti dvoje Anglosaksonaca i dvoje Poljaka. -- Bugoslav (razgovor) 22:30, 14. lipnja 2010. (CEST)

Šarenu si ekipu naveo, ali treba misliti i na druge ključeve, majka Tereza je zbilja dobar izbor, jer zadovoljava najvažniji ključ, a plus tomu je prava međunarodna figura, Albanka iz Makedonije, koja je djelovala u Indiji, ima veze i s Hrvatskom. S druge strane Šenoa ima češko i slovačko podrijetlo, i to je dovoljan ustupak. -- Bugoslav (razgovor) 22:40, 14. lipnja 2010. (CEST)

Strossmayer će biti zamijenjen Stepincem, i to ti je valjda jasno, jer će za Stepinca biti svi koji misle dobro. -- Bugoslav (razgovor) 22:44, 14. lipnja 2010. (CEST)

Ako nastaviš moju suradničku stranicu puniti takvim propagandističkim porukama, morat ću se obraniti za zaštitu. -- Bugoslav (razgovor) 22:54, 14. lipnja 2010. (CEST)

M. L. King je iz anglosaksonskoga svijeta, a Thatcherica nam je dovoljni reprezent. -- Bugoslav (razgovor) 23:00, 14. lipnja 2010. (CEST)

Itekakav je ustupak, a političara ima dosta, A. Starčević je najznačajniji jer je već tada zahtijevao slobodnu Hrvatsku, a Stjepan Radić iako je poznat je neka svoja uvjerenja kompromitirao. Milan Šufflay nije baš toliko poznat, pogotovo ne njegov izgled. Vidim da odustaješ od 50/50 i planiraš nametanje internacionalističke vizije. -- Bugoslav (razgovor) 23:37, 14. lipnja 2010. (CEST)

Uređivanje[uredi]

Ja ću se ukloniti jer stvarno više ne s stignem održavati portale. Onaj tko hoće, neka slobodno krene u njihovo održavanje, ja ću rado davati savjete i pomoć, ali stvarno nema toliko vremena

Suradnik:Edgar Allan Poe

Molim te lijepo, slobodan si savjetovati, ali ako već ne misliš i nisi mislio sve ove godine uređivati i prihvatiti prijedloge suradnika koji su ih prjedložili na Razgovor o portalu:Biografije onda te stvarno molim da prestaneš tražiti dlaku u jajetu. -- Bugoslav (razgovor) 23:03, 14. lipnja 2010. (CEST)


Ispričavam se na upadu. Prijedlog kako bi se i drugi uključili u raspravu. Rosierrazgovor 23:04, 14. lipnja 2010. (CEST)


Edgare, jesi li ikad pročita ikakvu literaturu o Stepincu?
I to neku ozbiljnu, a ne neki jugokomunistički pamflet odnosno da se nisi ograničia na "znanstvene" i znanstvene radove iz doba socijalističke Jugoslavije kad znanstvenici, čak i kad su i htili, nisu smili potegnit pitanje upitnosti kleveta izrečenih na Stepinčev račun.
Edgare, je li tebi jasno da je Stepinac u očima ustaškog režima uvik bia samo "solunski dobrovoljac"?
Drugo, svaki svećenik zna da nasilno pokrštenje ne vridi. Prihvaćanje kršćanske vire mora bit dragovoljno, a ne rizultat prisile. Odnosno, ako se radi o kršćaninu drugog obreda, onda je još manji problem. Tad se ne radi o prilasku na drugu viru, nego si samo u drugom obredu. Naime, Katolička Crkva je bila kroz povist otvorenija prima Crkvama istočneg obreda, nego one prima njoj. Kršćani, štoviše, svećenici grčkog obreda su do Napoleonovog doba u krajevima pod mletačkom vlašću dilovali pod krovon Katoličke Crkve.
E, sad. Svećenici su znali da su brojnin ljudiman ugroženi životi i da "želidu" prić sa pravoslavlja na rimokatoličanstvo radi vlastite sigurnosti, radi izbjegavanja progona, a ne radi to zbilja želidu. I time to nije crkveno valjan prilazak. No, budući da su znali da će im na taj način pomoći izbić progone od strane režima, svećenici su privodili te ljude na rimokatoličanstvo. Štoviše, to je bilo poželjno napravit, jer su time spašavali ljudske živote. Kubura (razgovor) 02:26, 15. lipnja 2010. (CEST)

Analogije[uredi]

Molim te lijepo prestani zlouporabljivati navodne analogije. To nije istina. A tvoja rečenica nije izvučena iz konteksta, prenesena je u cijelosti. Imam svako pravo tražiti od administratora da reagiraju, jer ovo je postalo vrijeđanje. Nikakav Rembrandt i spominjanje sve sile stranaca neće promijeniti činjenicu da Hrvati imaju pravo biti zastupljeni i to 5 Hrvata (i/ili ljudi iz Hrvatske) i 3 stranaca. -- Bugoslav (razgovor) 15:07, 15. lipnja 2010. (CEST)

Žuti karton


Ne zloupotrebljavajte wikipediju da biste nešto dokazali--Lasta 15:34, 15. lipnja 2010. (CEST)

Sada, kad si se smirio, rekao bih ti moje mišljenje. Analogija koju si upotrijebio nikako nije na mjestu, bez obzira što si s njom htio naglasiti i kao takvu trebao bi je pobrisati. Pozdrav --Lasta 15:53, 15. lipnja 2010. (CEST)

Sukob[uredi]

Lijepo te molim, a zamoliti ću i Bugoslava, da malo ohladite glave, jer rasprava je otišla u neželjenom smjeru. Moram vas obojicu podsjetit na ovo. Ne želim ulazit u to tko je kriv a tko ne, ali ću izdvojit ovaj pasus iz ove poveznice: U ekstremnim slučajevima, osoba koja stalno napada može biti blokirana zbog nepoštivanja pravila ponašanja na Wikipediji. Stoga se pokušajte dogovoriti kako to dolikuje odraslim osobama ili se povucite pa to raspravite hladne glave. Ako ne bude išlo onda se obratite nekom od administratora. Hvala na razumijevanju i pozdrav.--Braco (razgovor) 15:38, 15. lipnja 2010. (CEST)

ajmo dosta[uredi]

dogovorite se fino na stranici za razgovor, a ne preko sažetaka!--MAN_USK recider 18:37, 15. lipnja 2010. (CEST)

Predložak:ZD+X/Š[uredi]

Ma kakav odstupak? Ma tko si ti uopće da određuješ odstupke i pravila? Ne ravna se Wikipedija po tebi :-S Dobio si portal, ne svađaj se sad i oko ovoga -.-

Suradnik:Edgar Allan Poe

Edgare, u sažetku svoje izmjene si nastavio pogrješnim pristupom i ne primjerenim obraćanjem prema meni. Volio bih da ubuduće ne radiš takove komentare na nečiji rad. Hvala. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 18:58, 16. lipnja 2010. (CEST)

Ovo je moj zadnji komentar upućen tebi.

Suradnik:Edgar Allan Poe

Kolega Edgare, nije lijepo prestati komunicirati, ja stvarno ne znam čemu takav komentar. Vidim, imaš volje podučavati o smješcima, pa se nadam da ćeš se ipak predomisliti i nastaviti komunicirati.

Otvorio sam Razgovor o predlošku:ZD+X/Š, te bi bilo lijepo da tamo nastavimo raspravu, kako tehnički urediti švicarsko, ali i druga pitanja.

Hvala na poduci i lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 19:13, 16. lipnja 2010. (CEST)

Što se tiče skraćivanja suradničkoga imena[uredi]

Ti si skraćivao moje suradničko ime na kolegu Bugu i slično. A EAP nisam ja uporabio prvi, već sam to vidio Suradnik:Bugoslav/Pismohrana 3#EAP ovdje. Sam pogledaj tko je tako napisao. Inače je potpuno normalno na drugim wiki projektima govoriti o RU (Robert Ullmann) ili AD (Antidiskriminator) ili sličnim suradničkim imenima koja su vrlo dugačka.

Opet, si u raspravu unosio elemente koji se rasprave o predlošku ne tiču.

Bugoslav (razgovor) 21:17, 16. lipnja 2010. (CEST)

Što se tiče metoda, to si sam napisao, jer po tebi metode mogu biti samo one najcrnje, a ne primjerice znanstvene metode. Gdje sam ja tebi imputirao "metode" na koje se nadovezuješ? -- Bugoslav (razgovor) 21:26, 16. lipnja 2010. (CEST)

Jovanović[uredi]

"Da dolazi" i "da je došao" nije isto.--Ex13 (razgovor) 20:42, 19. lipnja 2010. (CEST)

Glazbenici[uredi]

Pozdrav! Napravio si neke izmjene mojih postavki kod ruskih glazbenika koji su bili povezani sa Ukrajinom i ukrajinskom glazbom na više načina. Ako odeš u Ukrajinu, posebno istočnu, i upitaš čiji su glazbenici Prokofjev, Čajkovski, Stravinski - neupitan odgovor će ti biti da su to ukrajinski skladatelji, podjedanko kao i ruski. Rusi će ti potvrditi da su ti skladatelji imali ukrajinske korijene i time su u svojoj glazbi imali i snažnog ukrajinskog utjecaja. Prema tome, njih također treba imenovati i ukrajinskim glzbenicima radi bolje informiranosti i objektivnosti. Istina tada Ukrajina nije postojala, ali Ukrajinci kao narod i kultura jesu. Svako dobro! --Seiko (razgovor) 08:19, 21. lipnja 2010. (CEST)

Mislim da nisi u pravu jer Ukrajinci su tada bilježeni kao Malorusi u subetničkom kontekstu, znači u etničkom smislu su svi Ukrajinci u Ruskom Carstvu bili Rusi. Jako dobro poznajem to gradivo i s razlogom sam te glazbenike postavio u ruski, ali i ukrajinski kontekst. Mnogobrojni Ukrajinci tada su pridonosili stvaranju ruske carske glazbe koja je jednako predstavljala i ukrajinsku, i sada se sve iz političkih razloga svodi pod ruski nazivnik. Često se ukrajinskim skladateljima navodi one umjetnike koji su na neki način bili disidenti, no oni Ukrajinci koji su radili za ruski dvor se postavlja isključivo u kontekst ruskih glazbenika što nije objektivno. I Gogolja je cijela svjetska javnost imenovala isključivo ruskim pjesnikom iz političkih razloga no danas je više manje jasno da je riječ o ukrajinskom piscu koji je prvo pisao na ukrajinskom, a potom na ruskom. Ne vidim razloga zašto dezinformirati hrvatsku ili ukrajinsku populaciju u Hrvatskoj koja bi možda otvorila stranicu Ukrajinski glazbenici. Zar misliš da Ukrajinca u Hrvatskoj ne zanima da je Prokofjev rođen u Ukrajini ili da je otac Čajkovskog rođen u središnjoj Ukrajini? Pogledaš li krug ruskog društva tih glazbenika vidjet ćeš da su na više načina svi bili vezani za Ukrajinu i ukrajinsku kulturu. Sve ima svoje zašto i naravno ne piše sve na Wikipediji, no nema veze. Tebi na volju ... Svako dobro! --Seiko (razgovor) 20:46, 21. lipnja 2010. (CEST)

Ma u redu je, nije toliko ni bitno. Ima tu puno toga više za reći o tim temama, ali ja nemam volje to sve obrazlagati. Dostojevski je imao porijeklo sa bjeloruskih prostora na kojima su živjeli etnički Ukrajinci. Isto kao Hercegovci u BiH. S jedne strane je imao i tatarsko porijeklo ... Inače, cijeli jug Bjelorusije je do 19. stoljeća bio naseljen Ukrajincima. Bjelorusi su tada nastanjivali samo sjeverni dio današnje Bjelorusije. Jako dobro sam upoznat sa tim stvarima no nema veze, postavi kako misliš da je najbolje. Ipak je Wikipedija osnovna informacija pa si do jedne mjere u pravu; treba te stvari pojednostavniti. Pozdrav! --Seiko (razgovor) 21:05, 21. lipnja 2010. (CEST)

Antonín Dvořák[uredi]

Ne znam kakav je problem u slici koju sam bio stavio. I sam si napisao: "Uglavnom sam slike birao ja i izabrao sam najbolje moguće jer još uvijek mislim da je foto portret bolji od likovnog portreta, ako ništa... realističniji je.", a ta slika je možda i Dvořákova posljednja fotografija. Smatram da je ta slika najprikladnija i najbolja. Pozdrav! Carl maria weber

Ako je to tako, može onda i Willichova slika Wagnera biti u okviru. To je Wagnerov najpoznatiji portret. Carl maria weber

Prvo napišeš na stranici za razgovor zašto tako, pa tek onda mijenjaj. Pozdrav! ;)--MAN_USK recider 16:10, 23. lipnja 2010. (CEST)

Zamolba[uredi]

Želiš li Edgare zajedno raditi na članku o Antonu Bruckneru. To bi išlo puno brže, a članak je prava jad. Biljezim se sa štovanjem,Weber 18:47, 23. lipnja 2010. (CEST)

hvala za nagrade, iznenadio si me, stvarno --AmyMirka (Come into my world) 15:38, 24. lipnja 2010. (CEST)

Ovo [4] ubuduće nemoj raditi pusti neko duže vrijeme ovako se događaju istovremena uređivanja--Sokac121 (razgovor) 22:19, 24. lipnja 2010. (CEST)

Trebao si samo pričekat da vidiš šta će napraviti, jel je radio na tome članku.--Sokac121 (razgovor) 22:37, 24. lipnja 2010. (CEST)

FIFA 100[uredi]

Dobar članak. Face-smile.svg Bilo bi dobro kad bi datume prominija u naš oblik. BlackArrow (razgovor) 02:04, 25. lipnja 2010. (CEST)

Mogu i ja ako oćeš, al nisan tija upadat u uređivanje. BlackArrow (razgovor) 02:07, 25. lipnja 2010. (CEST)
Probat ću. Face-smile.svg BlackArrow (razgovor) 02:12, 25. lipnja 2010. (CEST)
Evo, jesan, al to si već vidija. Nadan se da je dobro. Face-smile.svg BlackArrow (razgovor) 14:11, 25. lipnja 2010. (CEST)

Još sitnica u vezi članka. Datumi rođenja bolje sa poveznicama ili bez? BlackArrow (razgovor) 01:40, 1. srpnja 2010. (CEST)

Hehe, nisan tija stavljat novi podnaslov. Face-grin.svg Onda ću ja sredit te poveznice. BlackArrow (razgovor) 13:19, 1. srpnja 2010. (CEST)

Bruckner[uredi]

Mislio sam da ja pripremim tekst, a da ga ti urediš. Radit ću prema njemačkom članku. Jako sam dobar iz njemačkog i bio sam na županijskom natjecanju 2. mjesto. Ako i ti znaš odlično njemački, onda ćeš mi moći pomoći. Biljezim se sa štovanjem,Weber 08:22, 26. lipnja 2010. (CEST)

Dr. House[uredi]

Molim te da na hr wiki pišeš činjenice, dakle najavljena je sedma sezona serije, ali dok ne bude počelo emitiranje serija ima 6 sezona. Također, i da se snimi (ili da je već snimljena) cijela sedma sezona serija nema 7 sezona dok god dotična ne bude objavljena, bilo emitirana na televiziji ili u prodaji na DVD-u ili nekim drugim putem. Isto vrijedi i za sportaše koji su "prodani" u neki klub a da još nisu ni bili na razgovoru s dotičnim klubom. Molim drži se činjenica, tj. ne piši na wiki ono što za Wikipediju nije. Hvala unaprijed! SpeedyGonsales 14:59, 26. lipnja 2010. (CEST)

Molim nemoj počinjati komentar drugom suradniku s "A ti...", nije pristojno, doima se kao da se s nekim prepucavaš. Ako nešto želiš reći, daj poveznicu na članak ili na uređivanje, tebi je dana poveznica na članak i jasno ti je napisano čemu nije mjesto na Wikipediji. Može? SpeedyGonsales 17:55, 26. lipnja 2010. (CEST)

Odgovor na SP[uredi]

Poštovani kolega, Vidio sam tvoju zamolbu i ja predlažem jedan kompromis.Što misliš o tome da ja upisujem popodnevne utakmice,a ti one koje se odigravaju navečer?Tako bi obadvojica bili zadovoljni.Samo bih te još zamolio da mi kažeš gdje nabavljaš informaciju o broju gledatelja?Ja sam tražio,ali nisam uspio pronaći nigdje....Unaprijed hvala na razumijevanju.--GregorJ (razgovor) 17:01, 29. lipnja 2010. (CEST)


Razgovor:Svjetsko prvenstvo u nogometu#1934. i pogledaj Nagrade na svjetskim nogometnim prvenstvima--Sokac121 (razgovor) 22:08, 29. lipnja 2010. (CEST)

K'naan[uredi]

Taman ja planiro napisat, al eto bolje ti nego ja :D--MAN_USK recider 18:37, 1. srpnja 2010. (CEST)

slušam Wavin' Flag cijelo vrijeme :D--MAN_USK recider 18:43, 1. srpnja 2010. (CEST)

Predložak:Infookvir singl[uredi]

Molim te da središ fontove u predlošku Predložak:Mjesto u diskografiji 2 kako si ih i sredio u predlošku Predložak:Infookvir singl. Za primjer pogledaj California Gurls, izleda malo bezveze :) poz--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 10:29, 2. srpnja 2010. (CEST)

OK, hvala :)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 12:22, 2. srpnja 2010. (CEST)

Sitna napomena[uredi]

Samo da ti kažen da se pisme ne označavaju "kurzivom i navodnicima" nego samo "navodnicima". Face-smile.svg BlackArrow (razgovor) 01:35, 3. srpnja 2010. (CEST)

Pa ja mislin da je zato što se albumi, časopisi, igrice i slično označavaju kurzivom, dok se "kurzivom i navodnicima" označavaju citati (imaš primjer {{citat2}}) pa se zato pisme označavaju samo "navodnicima" da se razlikuje. BlackArrow (razgovor) 14:17, 3. srpnja 2010. (CEST)

DNR[uredi]

Edgare, pročitah dopunu, ima nekoliko pravopisnih pogrešaka koje bi trebalo ispraviti, pa pročitaj još jednom i izmijeni. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:29, 8. srpnja 2010. (CEST)

Slika[uredi]

Edgare, molim te smanji Datoteka:House DNR.jpeg. Lijep pozdrav --Roberta F. 15:53, 13. srpnja 2010. (CEST)

Slika Wavin' Flag single.jpg[uredi]

Edgare, isti slučaj s Datoteka:Wavin' Flag single.jpg. Molim te provjeri i ostale, da ne gubimo nepotrebno vrijeme i tako dalje... --Roberta F. 16:44, 13. srpnja 2010. (CEST)

Wikipedija:Uporaba slika[uredi]

Edgare, onda molim te ponovno pročitaj Wikipedija:Uporaba_slika#Veličina slike i ostalo, jer sve piše da ne bi morali uvijek iznova ponavljati iste upute. Za druge wiki odnosi se dio ... obvezno izvoran URL od kud je preuzeto.. i tako dalje. --Roberta F. 16:54, 13. srpnja 2010. (CEST)

Obrana Dubrovnika[uredi]

Edgare, možeš li molim te obrazložiti svoj glas protiv članka Obrana Dubrovnika. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:32, 14. srpnja 2010. (CEST)

Edgare, u takvim se slučajevima prijedlozi za promjenu napišu na stranici za razgovor i o promjenama raspravi na stranici za razgovor kako bi se rasprava vodila komentarima, primjerima i prijedlozima na stranici za razgovor, a ne preko sažetaka i uklanjanja promjena u samome članku i time izbjegla uređivačka raspra na samome članku i zatrpavanju njegove povijesti. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 15:01, 14. srpnja 2010. (CEST)
Nisi shvatio moj komentar: članak će biti izabran, a ako misliš da bi nešto u članku trebalo popraviti tako da bi s pravom bio izabrani, to nećeš postići glasovanjem protiv nego ispravljanjem članka odnosno ukazivanjem na stranici za razgovor što treba ispraviti. SpeedyGonsales 21:42, 14. srpnja 2010. (CEST)

Molba[uredi]

Žuti karton


Na Wikipediji treba biti ljubazan prema suradnicima. Ovo nije ono što želimo na Wikipediji. Molim ispričaj se suradniku kome si uputio grube riječi bez razloga. SpeedyGonsales 21:16, 18. srpnja 2010. (CEST)

Ovo nije način razgovora. Malo si se previše ufurao. Ohladi malo. --Ex13 (razgovor) 23:20, 25. srpnja 2010. (CEST)

Optuživanje, dokazivanje,... sve oko ničega. Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru i Wikipedija:Ne ometajte rad Wikipedije da biste nešto dokazali. Mogao si sredit članak dok tražiš dokaze o autoru, slici, i suradniku koji je predložio članak.

Iako sam isprva mislio blokirati te na duže vrijeme (1 mjesec), izričem ti zabranu predlaganja, glasovanja i sudjelovanja u raspravi oko izabranog članka.--Ex13 (razgovor) 23:40, 25. srpnja 2010. (CEST)

Gomilanje predložaka[uredi]

Edgare, ako si postavio sliku na Zajednički poslužitelj i dodao predložak {{NowCommons|Mara Matočec.jpg}}, onda je predložak {{bris}} nepotreban. Molim te ne pretjeruj s predlošcima. Lijep pozdrav --Roberta F. 01:52, 20. srpnja 2010. (CEST)

Edgare, Edgare. Ovo je bilo lijepo od strane 13. suradnika. --Zeljko (razgovor) 23:46, 25. srpnja 2010. (CEST)

Isprike suradnicima[uredi]

Jesi li se ispričao Bugoslavu?

Također, tvoje pisanje o suradniku Vlatku Smiljanicu je neprimjereno, stoga te molim da se ispričaš i njemu. Dobno ponižavanje suradnika nije primjereno, kao ni istraživanje njihovih privatnih života, tj. pisanje o tome na Wikipediji. SpeedyGonsales 13:35, 31. srpnja 2010. (CEST)

Zahtjev za mišljenjem[uredi]

Uklonio sam tvoje izneseno mišljenje jer je predviđeno da mišljenje iznesu administratori, ne svi suradnici. SpeedyGonsales 16:51, 1. kolovoza 2010. (CEST)

Odgovor[uredi]

Edgare, kada dobijem odgovor onda ću vidjeti što sa slikom, obrisati ju ili smanjiti. Lijep pozdrav --Roberta F. 19:18, 1. kolovoza 2010. (CEST)

Učestalo onemogućavanje rada i zlouporaba administratorskih ovlasti od strane Kubure[uredi]

Hej Poe, hvala na komentaru. I mene su upozorili da nisam smio tražiti to mišljenje prije nego sam pitao na drugom mjestu, pa sam problem premjestio na stranicu Wikipedija:Zahtjevi za komentar. Tamo svatko može dati komentar a ne samo administratori, pa bih te molio da prebaciš svoj komentar i tamo da bude na jednom mjestu. Tnx. Zivac (razgovor) 20:02, 1. kolovoza 2010. (CEST)