Razgovor sa suradnikom:Edgar Allan Poe/Arhiva 5

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Slike[uredi]

]Edgar, polako, sređuj redom i onda ćemo vidjeti što i kako, a pravila su jasna, ukoliko je neodgovarajuća dozvola, ili nedostaje izvor (url) prema kojem se može provjeriti status slike, jasno svima brišemo slike. I ja sam bez milosti pobrisala neke svoje slike koje nisu imale SVE što je potrebno, a i neću se ljutiti ukoliko se pobrišu moje slike na kojima sam pogriješila. Svim suradnicima preporučujem da uzimaju najprije slike s commonsa, koliko god "ružne" bile, a samo u slučaju da zaista nema slike na Zajedničkom poslužitelju, onda da uzmu sliku s neke od Wikipedija, a na kraju je mogućnost s službenih stranica za koje smo dobili dozvolu. Isto tako svakog suradnika potičem da sam fotografira i postavlja svoje fotografije na commons, možeš pogledati kako je to napravio West Brom 4ever i vidjeti njegove doprinose tamo [1], i dođi opet na irc :-)). Lijep pozdrav Roberta F. 00:05, 17. rujna 2006. (CEST)

Skeniranje[uredi]

To do sada nije baš bilo uobičajeno na našoj wikipediji, ali sam vidjela na de:wiki neke primjere, pa ti mogu savjetovati slijedeće (ali shvati to kao možda privremeno rješenje, dok ti ne dam konačnu potvrdu ;-)), sliku (kartu) koju skeniraš iz knjige, za njih obavezno navedi iz koje je knjige (naslov knjige) , izdavača, godinu izdanja i cijeli kataloški broj ISBN . To sve napiši u opisu slike, dakle nemoj izostaviti niti jedan podatak, a licenca? Bolje da staviš pravednu uporabu, jer knjige mlađe od 70 godina su i zaštićene copyrightom, osim ako nađeš neke knjige koje su starije od 70 godina. Te su oslobođene autorskih prava i ti su nam materijali uvijek zanimljvi jer ih možemo postavljati na wiki bez straha od tužbi :-)). Pogledaj kako sam npr. u članku Ronjenje u Literaturi navela kojom sam se knjigom služila pri pisanju članka. Tako bi trebali sve više stavljati taj podatak zbog veće vjerodostojnosti. Isto tako pohvalno je da pišeš na neke adrese i tražiš dozvole, ukoliko koju dobiješ, to bi bilo jako dobro i onda stavi taj originalni odgovor u Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja, a nekome od nas admina pošalji mail s upitom i odgovorom, da i mi imamo evidenciju :-)). Nadam se da sam ti opet nešto pomogla. :-)) Lijep pozdrav Roberta F. 14:35, 17. rujna 2006. (CEST)

Dozvola[uredi]

Edgare, upravo sam putem maila zatražila dozvolu za korištenje sadržaja na stranicu koju si mi ostavio. Sada preostaje sačekati odgovor, a do tada nemoj preuzimati od tamo slike. Lijep pozdrav Roberta F. 23:29, 17. rujna 2006. (CEST)

SLIKE[uredi]

Edgareee, stani, stani, stani! Pročitaj Wikipedija:Prijedlog rješavanja statusa slika/Osnovna pitanja i odgovori, ukoliko nemamo dozvolu s neke druge internetske stranice, Izričitu dozvolu! ne smijemo postavljati njihove sadržaje. Traži slike po commonsima i po ostalim wikipedijama, ali stani, stani, stani s postavljanjem slika sa stranica za koje nemamo dozvole. :-)) Roberta F. 12:12, 20. rujna 2006. (CEST)


Edgare, nisi sada postavljao te slike, ali neke slike i dalje nemaju adresu, a ti postavljaš dozvolu (npr. Slika:Anatolij Oleksandrovič Timoščuk.jpg) i onda ćemo opet morati tražiti porijeklo slike, a fairuse ne vrijedi ako nema linka s kojeg je ta slika :-))) Roberta F. 12:37, 20. rujna 2006. (CEST)


Je, i uvijek prekopaj najprije commonse za bilo koju sliku, ma koliko god ružna bila, jer je tako najbolje. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 12:43, 20. rujna 2006. (CEST)


Edgare SpeedyGonsales ti je skinuo zabranu postavljanja slika. Sada molim te postupaj oprezno sa slikama, jer uvjeti su strogi i rađe ostavi članak bez slike. Slika istina uljepšava članak, ali postoje pravila koja moramo poštivati i ne postavljaj više slike s ostalih internetskih stranica. Znači, najprije pretraži commons, zatim iz nužde ostale Wikipedije, a ostalo najbolje zaboravi, jer će biti brisano. Ukoliko želiš postavljati fotografije koje sam snimiš, prijavi se na commons i postavi ih tamo, ne na hrvatsku Wikipediju, ona nije skladište slika! Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 09:54, 22. rujna 2006. (CEST)

Čestitke Edgare[uredi]

vidim da su ti maknuli etiketu, sada si čini se postao ekspert za slike. Pa ako priptrreba savjet, da pitamo, a? --Zeljko 10:21, 22. rujna 2006. (CEST)

slike[uredi]

Edgare, nisam ja mislio da pomognem tebi, ...hoću što znam, mislio sam na to ako meni zatreba savjet. Sada si se već ispraksirao. --Zeljko 12:31, 23. rujna 2006. (CEST)

Ako doista misliš,[uredi]

da si u stanju poplaviti barem pola od onih poveznica na Z&R:Odjel za žrtve, onda uredu. I ja se slažem. Ali u suprotnom mislim da je predložak besmislen... --Luka Krstulović | razgovor 12:20, 24. rujna 2006. (CEST)

ok[uredi]

super, drago mi je da se netko pozabavlja i glumcima. Pozdrav! --Luka Krstulović | razgovor 13:04, 24. rujna 2006. (CEST)

Tycho?[uredi]

Edgare, umjesto Tychou, postavio si pitanje meni :-)). A kad ti već pišem, reći ći ti da nisam sigurna da si shvatio kako ne smijemo postavljati slike s internetskih stranica za koje nemamo izričitu dozvolu. Opet će netko imati nepotreban posao s tvojim slikama. Roberta F. 23:01, 25. rujna 2006. (CEST)

Metoda biranja članka[uredi]

Molim te, pogledaj što sam zadnje napisao na Razgovor o predlošku:Izabrani_članak/Prijedlozi. Mislim da je to mnogo bolje rješenje od glasovanja. Što ti kažeš? --Zmaj 10:46, 4. listopada 2006. (CEST)

Kad sam ti pisao, nisam stavio dobru poveznicu. Sada je dobra. Uglavnom, radi se o tome da je bolje umjesto glasovanja samo davati primjedbe na predložene članke. Dokle god ima opravdanih primjedaba, članak se ne može izabrati jer nije dovoljno dobar. Dok glasovanje može biti pristrano, primjedbe su apsolutno sigurna metoda da dobijemo izvrstan članak. --Zmaj 11:00, 4. listopada 2006. (CEST)

Mislim da je ovo bolje, zato što je ovo sigurniji način da se dobije izvrstan članak. Zapravo, u načelu je već i sada tako: može biti pedeset glasova "za" od strane ljudi koji nisu pročitali članak, ali dovoljan je jedan "protiv" s opravdanom napomenom o nedostacima članka da se članak ne izabere. --Zmaj 11:06, 4. listopada 2006. (CEST)

Pa da, zapravo bi trebalo biti i jedno i drugo, tj. prvo se pomoću primjedaba tešu "izvrsni članci", a onda se među njima biraju "izabrani članci". Tako ćemo to i urediti. Rommela bi trebalo još malo tesati, ali možemo to sami obaviti do sljedećeg tjedna. Što se tiče godišnjica, ja ih obično pišem večer prije dotičnog dana. Ako ih ti napišeš prije mene, ne diram ih jer mi se ne da s tobom svađati oko gluposti tipa američki predsjednici. --Zmaj 11:12, 4. listopada 2006. (CEST)

Ući će ako nema primjedaba. Inače se prvo treba ispraviti ono što je prigovoreno. --Zmaj 11:18, 4. listopada 2006. (CEST)

Bez brige, dodat ću prigovore na sve članke koji nisu izvrsni. --Zmaj 13:13, 5. listopada 2006. (CEST)

Evo, stavio sam tamo "privremenu napomenu". Svi stariji prijedlozi koji ne dobiju prigovor do 11. listopada bit će prihvaćeni. --Zmaj 13:35, 5. listopada 2006. (CEST)

Bok![uredi]

Ejla, ja sam Igor. Pišem o Pokemonima, pa sam skužio da si i ti počeo pisati. Vidim da si izmjenio one tabele, i to na bolje. Samo bih te zamolio da ne pišeš Osnovni stupanj i tako to, jer sad moram izmjenjivat, jer u nekim člancima piše jedno, u drugima drugo, pa je malo glupo. Ne pada mi na pamet kvocat, samo kažem, bilo bi blesavo da u svim člancima piše više verzija. Nemoj se uvrijedit, samo ti predlažem. UŽIVAJ!--Treecko 22:03, 4. listopada 2006. (CEST)


Nema pojam hoćeš li ovo dobiti ili ne, ali poslati ću di rogom prilikom.

Bok i tebi[uredi]

Drago mi je da je netko počeo pisati o najboljem animeu ikad napravljenom. Na znam koliko bih još i sam izdržao a da je ne napravim, no kao što vidiš imam posla sa drugim stvarima. Doraiditi ću zmajeve, psihičke i još koje koji su mi dobri. Što misliš o Pokemon portalu kada ih sve dovršimo ?

--Edgar Allan Poe

Drago mi je da se slažemo u tomu da je najblji od najboljih animea od svih! msn mi je igor_09@msn.com pa dođi kad stigneš. --Treecko 23:02, 4. listopada 2006. (CEST)

SLIKE[uredi]

Edgare, opet, opet, opet, opet ti po starom. Vidi, ponavljam ti po ne znam koji već put. Posljednja slika koju si postavio sa stranice [2] je zaštićena autorskim pravom. Na dnu stranice jasno stoji "Copyright (C) Kenji Nagata. All rights reserved." - što bi primitivnim rječnikom bilo u prijevodu, "ne dozvoljavam nikome da uzimaju slike s moje stranice bez MOJE dozvole!!!". Wikipedija koliko znam nema dozvolu Kenji Nagate, da li ju ti možda imaš? Ukoliko nemaš, a nemamo je ni mi, onda ne smijemo postavljati ništa od tog čovjeka ovdje. Edgare, ovo je enciklopedija, molim te nemoj ugrožavati ovaj projekt svojim nepromišljenim radnjama, ovdje su bitni tekstovi, bitni su kvalitetni članci. Molim te ponovno pročitaj: o osnovnim pitanjima i odgovorima za rješavanje statusa slika. Ukratko, preporuka je da se slike uzimaju sa zajedničkog poslužitelja (commonsa), ukoliko tamo nema odgovarajućih materijala, onda se postavljaju slike s neke od wikipedija i to s odgovarajućom licencom i obvezno navedenim linkom (url adresom) u opisu slike (što si sva sreća počeo stavljati). Slike s ostalih stranica se smiju postavljati uz izričitu dozvolu vlasnika stranice, a ovdje se nalaze jedine dozvole koje trenutačno imamo Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja. Meni je žao Edgare, ali ako nastaviš s postavljanjem neodgovarajućih sadržaja, opet ćemo biti prisiljeni staviti ti oznaku o zabrani postavljanja slika. Lijep pozdrav Roberta F. 11:38, 5. listopada 2006. (CEST)

Istina, stavio si oznaku copyrighta, ali ona bi se trebala staviti i kada bi imali dozvolu Kenjija Nagate, al dozvolu za sada nemamo nikakvu. Dalje, s obzirom da si i dobar sa Charlesom Dickensom, lijepo mu objasni da za njega vrijede ista pravila kao i za sve i da će i on dobiti zabranu postavljanja slika, jer i on postavlja slike za koje je dozvolu dobio Kenji Nagata, a nije ju ustupio hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj Wikipediji. Pozdrav Roberta F. 13:12, 5. listopada 2006. (CEST)
Edgare, imaš permanentni žuti karton od mene. Još jedna slika bez dozvole i blokiram te na 24h, za početak.
Drugo, nemoj se ljuti na Dickensa, čovjek je očito tvoj ludi obožavatelj s obzirom da konstantno predlaže tvoje članke, a i ima iste interese ko i ti.
Ne znam kako da ovo sročim, ali recimo da bi se ja ozbiljno zabrinuo za tvoje mentalno zdravlje kad bi se ti (teoretski gledano) počeo svađati sa Dickensom. --Ante Perkovic 16:23, 5. listopada 2006. (CEST)

Charles Dickins[uredi]

Bok, Edgare

Postoji opravdana sumnja da je suradnik:Charles Dickens tvoja čarapara (sock-puppet). Postoje i načini da se to provjeri.

E, sad, na tebi je da odlučiš kako dalje.

Ako ovo nije tvoja čarapara, slobodno reci da nije.

Ako jest, možeš priznati da jest i to je korak naprijed. Ili možeš pokušati lagati, što će imati svojih negativnih posljedica.

Ti si na potezu.

--Ante Perkovic 11:14, 6. listopada 2006. (CEST)


Wikicitati „Dickens je skroz različit suradnik od mene, ali mi je dobar frend... Imam njegovu kod, ako što i on ima moj. ... Ja se nekad okoristim njegovim userom, a on nekad mojim. Ali nište bez dogovora.”
()

Pokušaj objasniti kakvog smisla ima da tvoj (imaginarni) prijatelj koristi tvoj nick kad ima svoj i obratno. Ne znam jesi li svjestan koliko je ovo objašnjenje prozirno.

U svakom slučaju, da te mao navučem na tanal led, imam par pitanja o tom tvojem "prijatelju":

  • Koristi li on tvoje računalo?
  • Da li ikad koristio njegov account da bi propagirao svoje članke?

--Ante Perkovic 11:34, 6. listopada 2006. (CEST)

Rommel[uredi]

Što se tiče skraćivanja članka, mislim da bi se dio s Tobrukom mogao prenijeti u zaseban članak. Što kažeš? --Zmaj 12:04, 6. listopada 2006. (CEST)

Zapravo ne, sad sam malo pogledao eng wiki. Ne radi se samo o Tobruku, oni su te operacije svrstali ovdje: w:en:Western Desert Campaign. Mislim da je to dobra ideja, samo ne znam kako nazvati članak na hrvatskom. Naime, kod Engleza je to dio šire "North African Campaign". "Operacije u zapadnoj pustinji"? Još ću pogledati koji je službeni naziv kod nas, mislim da imam neku knjigu o tome. Dotle bolje ne razbijati članak. --Zmaj 12:12, 6. listopada 2006. (CEST)

Što se tiče Nostradamusa, sada treba pričekati do 13. listopada. Ako do onda ne bude novih prigovora, članak postaje izvrstan. --Zmaj 12:18, 6. listopada 2006. (CEST)

Oprosti, ne razumijem što me pitaš za Rommela. --Zmaj 12:31, 6. listopada 2006. (CEST)

Slike dreseva klubova[uredi]

Sve slike koje si stavio u članke o klubovima tj. dreseve i majice a ukrao si ih sa interneta moraš zamijeniti sa predloškom koji služi za to. Sve slike će biti izbrisane sa svih članaka repki i klubova a ti ih molim zamijeni sa predloškom.

Pametan si i shvatit ćeš kako se predložak koristi, a da ne bi bilo eventualne rasprave oko slika na en:wiki nema slika dreseva već je to riješeno pomoću predloška koji ti je naveden. A kako je Kubura to vrlo lako postavio u članke o repkama i klubovima vjerujem da ćeš i ti.

--Andrej Šalov 12:44, 6. listopada 2006. (CEST)

Čarapare[uredi]

Ovako ćemo...

Pošto si i sam priznao da si koristio account suradnik:Charles Dickens, što je zabranjeno, ovaj put ćeš se izvući sa samo 24-satnim blokiranjem. Ja ne vjerujem u tvoje priče i pričice u vezi tvojeg "prijatelja", ali nemam vremena za gubljenje, pa te neću proganjati zbog toga. No zapamti jednom za svagda:

  • Dozvoljeno je koristiti samo jedno korisničko ime, osim ako postoje opravdani razlozi za viđe imena (u tom slučaju o tome treba obavijestiti admine).
  • Ne postavljaj slike bez dozvole ni pod kojim suradničkim imenom.

Kad se sutra vratiš na wiki, ne želim više vidjeti nikakve čarapare.

Suradnik:Clockwork Orange i suradnik:Charles Dickens su blokirani zauvijek i nadam se da su ovo zadnji od tvojih "prijatelja" koji "doprinose sa tvojeg računala". Ako tvoj (fiktivni) prijatelj poželi doprinositi wikipediji, bolje da to ne radi sa tvojeg računala jer ćete "obojica" biti blokirani. Moja je preporuka da se ostaviš ćorava posla sa tim fiktivnim prijateljima jer više ni sam ne znaš koliko ih ima, pa si tako pobrkao neka tvoja objašnjenja u vezi Dickensa sa onim u vezi suradnika Clockwork Orange.

Do sutra... --Ante Perkovic 12:46, 6. listopada 2006. (CEST)

Slike po xxx puta[uredi]

Edgare, nema smisla više govoriti, dobit ćeš nažalost najvjerojatnije zabranu postvljanja slika i to je to. Koliko ti puta moramo reći da ne postavljaš slike sa stranica zaštićenih copyrightom? Jel ti ne razumiješ što ti mi govorimo ili? U čemu je problem? Tebe smo se sada ulovili jer ti postavljaš najviše slika, ali doći će i svi ostali na red. Zašto ti je takav problem shvatiti pravila? Ja stvarno ne razumijem? Radiš inače dobar posao, ali tvrdoglavo ne želiš prihvatiti pravila za slike. Lijep pozdrav. Roberta F. 14:13, 7. listopada 2006. (CEST)

Zbog ponovnog ignoriranja uputa direktno upučenih tebi i kršenja autorskih prava nad slikama dobio si ponovnu zabranu postavljanja istih. --Andrej Šalov 14:27, 7. listopada 2006. (CEST)
Usput blokiran si na tri dana zbog kršenja autorskih prava nad slikama. --Andrej Šalov 14:27, 7. listopada 2006. (CEST)

Ajde objasni[uredi]

ovu izmjenu. U čemu je poanta dvije slike skoro iste? I to sam zapazio na nekoliko članaka koje si danas uređivao? --Andrej Šalov

Ako već stavljaš slike sa Commonsa odn. zajedničkog poslužitelja onda makni one druge koje krše licence. --Andrej Šalov
Ne diraj ni jednoga. Pa pogledaj moje promjene u tim člancima i uvidi i vidi da sam ostavio slike koje su sa zajedničkog poslužitelja, a maknuo one druge. Gledaj malo i klikaj na slike pa ćeš vidjeti da piše ispod slike Datoteka je dio Wikimedijinog spremnika gdje se nalazi i njen opis.. Ako to piše onda znači da je slika na Zajedničkom poslužitelju. --Andrej Šalov

Prekršio si zabranu![uredi]

Ne volim kad me se pravi budalom. Iz evidencije postavljanja:

14:44 (sad; pret) . . Edgar Allan Poe (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (postavljeno "Slika:Njemački jezik.png": http://en.wikipedia.org/wiki/Image:GermanSpeakingWorld.png)

Prekršio si zabranu. Blokiran si na još tri dana. --Andrej Šalov 18:34, 11. listopada 2006. (CEST)

Postroženje zabrane[uredi]

Kako si ti mudar i lukav, ja sam mudriji i lukaviji.

Postrožio sam ti zabranu. a to znači da NEMA moljakanja okolo da netko drugi postavi slike u tvoje ime i za tebe. Sve slike koje postaviš kao i one koje postave drugi jer si ih ti zamolio za to bit će brisane.

Nadam se da sam dovoljno jasan.

Imaš zabranu postave slika Edgarde i molim te nemoj me ponovo dovoditi u iskušenja.

--Andrej Šalov 23:23, 20. listopada 2006. (CEST)

Slike za povijesne godišnjice[uredi]

Vratio sam Tokugavin grb. Ne zato što bih imao nešto protiv Lamartinea, nego zato što mislim da radi raznolikosti treba ponekad stavljati i druge stvari, ne samo portrete. Ali ne bilo što, naravno. Na primjer, Tokugavin grb je vrlo slavan na Dalekom istoku, otprilike kao američki orao na Zapadu. Svi Japanci i praktički svatko koga Japan zanima znaju za taj grb. To ti kažem da ne misliš da stavljam slike hirovito. O svemu sam dobro razmislio. --Zmaj 16:40, 21. listopada 2006. (CEST)

Puč[uredi]

Gledam Puč i ne mogu se sjetit što bi išlo na razdvojbu. Inače, ako se razdvojba ne napiše, bolje je stavit {{nova razdvojba}} nego crveni link na razdvojbu. Pozdrav. --Ante Perkovic 15:26, 24. listopada 2006. (CEST)

Aby ne prihvaća nikakve i ničije činjenica... i veoma je drska, ako nisi znao. --Zeljko 23:53, 25. listopada 2006. (CEST)


ej ja san. samo da ti kažen da ne radiš oko onihg predložaka ništa bez dogovora, jer ja san jednom sa nogometašima ima iste probleme i negativna iskustva. dakle, samo malo porazgovaraj :D. inače, drago mi je šta ti je skinuta zabrana i šta radiš na godišnjicama. keep it up :D --West Brom 4ever ®

Mačke u drevnom Egiptu[uredi]

Predložio sam članak Mačke u drevnom Egiptu za izvrstan članak no prema starim izmjenama ti si 28. listopada 2006. taj moj prijedlog izbrisao kao i Robertin prijedlog (Fuzija). Odakle ti pravo na to?! Sljedeći put to ću prijaviti kao vandalizam!!! Flopy, 11:49, 30. listopada 2006.

Roberta ti je dolje sve rekla! Ispričavam se ako se osječaš uvrijeđen, ali nisam mogao znati da si to učinio. Nisi administrator, a dosada je to radio administrator Zmaj. Flopy, 12:13, 30. listopada 2006.
Ti si zaista prvi kome sam napisao žestoku poruku, a obojica smo tome krivi, ja zbog brzopletosti, ti zbog neobaviještavanja. Očito je da je Zmaj barem privremeno odustao od izvrsnih i izabranih članaka. Radiš li to sada za stalno ti, tako da ubuduće znam? Pozdrav! Flopy, 12:27, 30. listopada 2006.

Sažetak[uredi]

Edgare, kada radiš neke promjene na Wikipediji napiši u "Sažetak" što si napravio, jer ovako se mora tražiti što si zapravo napravio, a i neki tvoji potezi se mogu krivo protumačiti. Npr. nisi napisao što si napravio s predloženim Mačkama u drevnom Egiptu i Fuzijom za Izvrsne članke, tako da svi suradnici ne moraju znati kamo si ih premjestio. S druge strane nisi na njih stavio predložak za Izvsni članak, uostalom ti članci trebaju dobiti i oznaku Izabranog kada osvanu na Glavnoj stranici, misli i na to :-)) Roberta F. 12:03, 30. listopada 2006. (CET)

Usluga[uredi]

Zamolit ću samo jednom, ne dva ili tri puta, samo jednom. Nemoj postavljati slike Pokemona jer ja i Treckko imamo drugačiji način i shemu rada. Uhvati se drugog posla. --Andrej Šalov 17:58, 30. listopada 2006. (CET)

O našem neznanju[uredi]

Dobar dan! Ovo sam ti već rekao više puta na ljepše načine, ali očito moram biti otvoren: ako ti nešto ne znaš, to ne znači da je stvar nepoznata. Ili, drugim riječima, tvoje znanje nije mjera svjetskog znanja. --Zmaj 11:56, 2. studenog 2006. (CET)

Može oboje. Što se tiče Herculesa, nije stvar samo u avionu nego i u Howardu Hughesu - time smo pokrili dvije teme u jednoj natuknici. Nadalje, kao što sam također već rekao, dobro je ponekad staviti slike drugih stvari osim ljudi. Ali ako baš želiš Polkovu sliku, treba mu nešto dopisati, recimo da je osvojio pola Meksika ili tako nešto, da se vidi po čemu je istaknut. Prepuštam ti uređivanje. --Zmaj 12:08, 2. studenog 2006. (CET)

Ma hvala tebi. Da te nema, godišnjice bi često zjapile prazne, to jako cijenim. --Zmaj 12:23, 2. studenog 2006. (CET)

Izmjene[uredi]

Ova tvoja izmjena je nepotrebna lijepo s lijeve strane stoji poveznica za arhivu ne diraj ono što ne kužiš. Hvala. --Andrej Šalov 18:22, 3. studenog 2006. (CET)

Slike po ko zna koji put, opomena zadnja!!![uredi]

Vidim da se nije pročitalo na izričitu zamolbu koju sam ti postavio na ircu

stu 01 17:12:52 crni_rebac Edgar, ponovo ću ti dati link sa objašnjenjima za slike
stu 01 17:12:53 crni_rebac http://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Rje%C5%A1avanje_statusa_slika
stu 01 17:13:01 crni_rebac i nadam se da ćeš pročitati

Slika:Sir Alexander Fleming.jpg se briše automatski jer nisi pročitao na izričitu zamolbu ponovljenu nekoliko puta da pročitaš upute i dobiješ odgovore na pitanja koja postavljaš.

Žuti karton


ti je dodijeljen zbog ove slike, još samo jedna slika krivo označena ili postavljena a da ima zamjenu na Zajedničkom poslužitelju bit će povod za trajnu zabranu postave slika.

Još jednom pozivam da se pročitaju i pokušaju shvatiti osnovna prava rada sa slikama.

--Andrej Šalov 18:36, 3. studenog 2006. (CET)

Pravopis[uredi]


{{Pokemon
|ime =
|boja =
|slika =
|japansko ime=
|redni broj=
|vrsta =
|stupanj=
|razvoj 1 =
|razvoj 2 =
|razvija se =
}}

<!--
evo potencijalne formule za boje koje bi mogle proći, a ako bi jedan pokemon imao dva ili ačk tri tipa stavite boju jednog od tih koja najviše odgovara,


ili stavite boju onog tipa koji je domonantniji, kao npr. kod Bulbasaura koji je travnato ortvorni, ja bih stavio boju travnatih pokemona, itd.:
#E4F2E4 - zelena za travnate
#DDEEFF - plava za ledene
white - bijela za normalne/obične, leteće, zmajeve
#808080 - siva za mračne
yellow - žuta za električne
#FF2400 - crvena za vatrene
#9966CC - ljubišasta za psihičke
#7FFF00 - šparoga za bube
#BC987E - boja pijeska za zemljane
#964B00 - smeđa za kamene
#CC7722 - oker za borbene
#C0C0C0 - srebrna za čelične
#1E90FF - plava za vodene
#C8A2C8 - liliac za duhove
#CD00CD - kričavo ljubičasta za otrovne
-->

<nowiki>

</nowiki>

<noinclude> [[Kategorija:Infokviri]] </noinclude>


Jeli ovo djelo suradnika Wikipedije na hrvatskom jeziku. Ako nešto mijenjaš, nadopunjuješ onda ispravi očite greške pogotovo kada se radi o objašnjenjima kodova predložaka.

--Andrej Šalov 15:41, 4. studenog 2006. (CET)

Arsenal fc[uredi]

Meneđeri kluba kroz povijest????

Podnaslov. Ponovit ću i zamoliti samo jedan put. Kad pišeš članke onda provjeri kako su napisani, bez izostavljanja slova i slično. --Andrej Šalov 15:44, 4. studenog 2006. (CET)

== Odgovori ! ==[uredi]

Odgovori ![uredi]

Čuj Andrej molim te odgovori na onu poruku koju sam ti poslo. --Edgar Allan Poe 15:42, 4. studenog 2006. (CET)

???? --Andrej Šalov 15:45, 4. studenog 2006. (CET)

Odgovori![uredi]

Odgovori! --Andrej Šalov 15:47, 4. studenog 2006. (CET)

Molitva![uredi]

Citiram poruke koje su stigle na moju stranicu za razgovor.

Wikicitati

„Andrej, znam da nismo baš u najboljim odnosima i sve to ali imao nih jednu zamolbu. Znam da je Treecko dobio dozvolu za postavljanje slika pokemona i da ih on jedini smije postavljati. No, pošto je on u kazni (zabrani) molio bih da preuzmem njgovu poziciju dok se ne vrati. Usput koristiti ću samo one sa PokeBeacha, za koje ima predložak. Molio bih te da mi ovo odobriš ne radi mene, nego radi Treecka koji bi rado htio da mu netko preuzme posao dok je odsutan. Zato još jednom molim te da mi daš tu dozvolu samo u njegovoj odsutnosti. --Edgar Allan Poe 14:55, 2. studenog 2006. (CET)

()

Imam podatke da nisi kontaktirao suradnika da želiš preuzeti njegov posao. Ja ne dajem dozvole nikome pa ni tebi za postavu slika. Wikipedija je slobodna enciklopedija. Ne možeš mene niti bilo koga moliti da preuzmeš nečiji posao. Do sad je bilo jako puno problema sa poslovima koje si radio želeći pomoći drugom suradniku. (mali predlošci za zastave i slično), posao koji je nekoliko suradnika iza tebe moralo popravljati. I tad si na svoju ruku radio a kad si zamoljen da riješiš problem koji je nastao povukao si se iz tog posla.

Wikicitati

Andrej, nije potrebno, brzo ću ja njih izmolit da prekinu zabranu, a i dolazit ću kad oni idu na posao... ;) Čujemo se! P.S. Wobbuffet će bit gotov sutra, jer im se preklapaju smjene... :))) UŽIVAJ!--Treecko 16:50, 2. studenog 2006. (CET)

()

Suradnik nakon dva sata od tvoje poruke kaže da je sve riješeno. Ovo shvaćam kao tvoj ishitreni potez bez dogovora sa Treeckom. Ako netko radi nešto i radi to dobro, planski i sistematično, a ti misliš da mu možeš pomoći pitaj tog suradnika želi li tvoju pomoć. Ako želi to je njegova stvar a ako ne želi tvoju pomoć onda se ostavi diranja u sistem rada tog suradnika. Razbijaš suradniku koncepciju rada i sistematičnost. Sve stvari koje radiš na člancima koje je drugi suradnik započeo ili radi moraš dogovoriti sa tim suradnikom a ne raditi na svoju ruku da taj suradnik kasnije mora ispravljati tvoj ishitreni posao.

Wikicitati

Čuj Andrej molim te odgovori na onu poruku koju sam ti poslo. --Edgar Allan Poe 15:42, 4. studenog 2006. (CET)”
()

Ova poruka je bezpredmetna jer je Treecko meni javio da je sve u redu. Vidi gornju poruku.

Wikicitati

To je prošlo jr se Treecko vratrio iz kazne, ali ubudće bih lijepo zamolio da mi odgovoriš na poruku koju ti pošaljem --Edgar Allan Poe 19:16, 4. studenog 2006. (CET)

()

Naravno da je prošlo. A budući da me moliš da odgovaram na tvoje poruke potrudit ću se. Inače ja nisam 24 sata pred računalom i na poruke odgovaram kad meni odgovara i kad ja smatram shodnim odgovoriti na tu poruku u ovisnosti o problemu koji je naveden u toj poruci.

Inače ja sam tebe više puta molio da radiš napraviš ne radiš ili ne napraviš nešto i ti si to ignorirao. Misliš da si u situaciji da mi možeš postavljati ultimatume, molbe, zahtjeve i slično. Mislim da nisi i da si to odavno prestao biti a sam znaš i kada i zašto.

Inače vrijeđaš mene kao suradnika (ne kao admina) svojim ponašanjem, drskošću, ignoriranjem uputa i zamolbi. Ne vrijeđaš me kao admina jer tu me ne možeš vrijeđati.

Što se tiče tvoje kandidature za admina, povukao si je po drugi put. Tvoja stvar, ali nitko nije kriv što su ljudi glasali protiv tebe za to si jedino ti sam kriv.

Ako ljudi ne žele pomoć od tebe prihvati to i uhvati se drugog posla. Ne tlači ljude da im želiš pomoći ako oni ne žele tvoju pomoć. Ne tlači ljude svojim neznanjem nego se potrudi proučiti i pronaći odgovore na svoja pitanja prije nego što ista postaviš nekome na Wikipediji ili IRC-u. Ako ne nađeš odgovore (ne ako ih ne shvatiš to je tvoj problem ako ne shvaćaš) onda postavi kratko i jasno pitanje, ne umaraj ljude svojim stalnim daj, daj, daj, odgovori, odgovori, zašto sa mnom nitko ne priča i slično.

Zapitaj se zašto je tako, zašto te ljudi ignoriraju. Shvati da se svijet ne vrti oko tebe i da mi ostali suradnici Wikipedije nismo tu da služimo tebi već radimo i doprinosimo ovom projektu. Ako ne shvaćaš neke stvari ili ti je prenaporno uhvati se lakšeg posla. Ako započneš nešto to i dovrši, ako ne možeš ostavi ne započinji.

Nemoj mi se ulizivati, prijetiti, moliti me i slično. Meni to ne treba ni tvoje ulizivanje, ni moljakanje ni prijetnje.

--Andrej Šalov 19:48, 4. studenog 2006. (CET)

Čujem[uredi]

Čujem. --Andrej Šalov 20:07, 4. studenog 2006. (CET)

Ja da[uredi]

Wikicitati „Ne azumijem, to čujem ? Pojasni malo ! --Edgar Allan Poe 20:08, 4. studenog 2006. (CET)”
()

??? --Andrej Šalov 20:10, 4. studenog 2006. (CET)

== Objasni ! ==[uredi]

Objasni ![uredi]

Wikicitati „Gledaj, prvo niti u jednom trenutku ja se tebi nisam ulizivao, niti hoći, milim da neću imati potrebe. Tvoje krivo shvaćanje je tvoj problem. A drugo, zahvaljujem što ćeš se pokušai potruditi odgovarati. Eto kada si to već reko, onda mi odgovori. Pročitao sam upute i vidio pitanje en i drugih wikija. Kaže da ih mogu postaviti, uz interwiki povezincu i prikladnu licencu. Znam da ja i slike nismo na ti, pa još trebam stručnu pomoć. Gledaj, napisati ću o Broat filmu jer sam ga danas gledao, ti meni reci jel mogu postaviti njegov poster sa en.wiki, sa licencom za filmski plakat, i sa interwiki povezniceom. To pitam radi žutog kartona. --Edgar Allan Poe 20:01, 4. studenog 2006. (CET)”
()

Ja sam postavio ovo pitanje, a ti si reko čujem, a ja pito da mi pojasniš to čujem. Samo sam tražio odgovor smijem li postaviti Boratov plakat. I dodatak, kada ćeš na stranicu za postavljanje datoteka dodato ostale licence, novonapravljene ? --Edgar Allan Poe 20:17, 4. studenog 2006. (CET)

Tko si ti a tko sam ja da ti mene pitaš možeš li nešto? --Andrej Šalov 20:27, 4. studenog 2006. (CET)
Tko si ti da meni određuješ kad ću što napraviti? --Andrej Šalov 20:27, 4. studenog 2006. (CET)
Tko si ti da uvjetuješ meni što ću i kako raditi? --Andrej Šalov 20:27, 4. studenog 2006. (CET)
Tko si ti da meni postavljaš ograničenja i zahtjeve? --Andrej Šalov 20:27, 4. studenog 2006. (CET)
Tko si ti da ne znaš pritisnuti gumb Postavi datoteku?
Tko si ti da se na tebe ne odnose pravila i smjernice ove Wikipedije? --Andrej Šalov 20:27, 4. studenog 2006. (CET)
Tko si ti da nećeš pročitaš i shvatiš pročitano? --Andrej Šalov 20:27, 4. studenog 2006. (CET)
Tko si ti da ne želiš shvatiti kako se ovdje radi? --Andrej Šalov 20:27, 4. studenog 2006. (CET)
Tko si ti da pitaš mene za dozvolu možeš li nešto, a tko sam ja da ti odgovorim na to? --Andrej Šalov 20:27, 4. studenog 2006. (CET)
Na postavljena pitanja si nekoliko puta dobio odgovor, pročitao si upute, što želiš od mene? --Andrej Šalov 20:27, 4. studenog 2006. (CET)

Jasno i glasno![uredi]

Kad bude vrijeme za to. --Andrej Šalov 20:30, 4. studenog 2006. (CET)

Prekini![uredi]

Označavati slike koje ti nisi postavio. Niti znaš odakle su preuzete ni pod kojim uvjetima. Ne radi uzaludne poslove koje poslije tebe moraju drugi ispravljati. --Andrej Šalov 20:38, 4. studenog 2006. (CET)

Ne[uredi]

Edgarde

Da, Yes, Si, Oui, Ja ! Gospodine, Sir, Herr ! --Edgar Allan Poe 20:39, 4. studenog 2006. (CET)

Nego ne radi uzaludan posao koji će raditi drugi suradnici. Više puta sam ti rekao da se ostaviš posla koji ne razumiješ, postavu predložaka što si ti maloprije radio kod slike koju je Seiya postavio smatram uzaludnim poslom. Jer ko prvo jeli to stvarno ta oznaka, ko drugo jesi li kontaktirao suradnika koji je postavio sliku, ko treće smisli sam...

Postoje suradnici koji će sređivati slike a koliko vidim popis ti nisi najemu zato ću te zamolit ako želiš sređivati slike uhvati se svojih slika a ostale prepusti ljudima koji se se dogovorili da će to riješiti.

--Andrej Šalov 20:45, 4. studenog 2006. (CET)