Razgovor sa suradnikom:El Diablo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Doš'o da pozdravim...[uredi]

Bok, El Diablo!

Možda do sada nikad nismo konkretno razgovarali, ali poznat si po tome što si započeo pun kufer metal članaka. Face-grin.svg Pošto sam, pregledavajući nedavne promjene, primjetio da si se vratio nakon dugotrajnog umirovljenja (mislim da znaš na što mislim), možemo li uskoro ponovo očekivati tvoj doprinos u pogledu članaka o heavy metal i rock glazbi? (Meni i suradniku Dvanaestom Igraču dobro bi došla pomoć oko stvaranja članaka vezanih za ovu temu, pošto ih se previše rijetko ažurira i stvara: primjerice, Darkthrone nismo imali sve do ove godine... Face-surprise.svg)

Infernal hails, Pajo Pajimir 14:40, 5. rujna 2016. (CEST)

re:Hiatus[uredi]

'ello!

Hmm... iskreno, i sam sam se suočio s tim problemom na nekoliko mjesta pri pisanju članaka o sastavima (kao npr. Mercyful Fate), ali do sada nisam uspio naći prijevod od jedne riječi za taj pojam pa sam pisao "pauza u radu"... (kao u rečenici "Sastav je 2003. pauzirao svoj glazbeni rad te je bio neaktivan sve do 2007."). Ne zvuči baš dobro, znam, ali to mi je bila fraza najbliža pravome značenju izraza "hiatus". Face-confused.svg Mada, come to think of it, sad mi je palo na pamet da bi možda sama riječ "neaktivnost" bila dobra, pošto se u svojem značenju razlikuje od "prekida". Paše l' dovoljno? Face-smile.svg

Infernal hails, Pajo Pajimir 19:57, 2. listopada 2016. (CEST)

Kužim što želiš reći, ali ipak mi se čini da nemamo baš pravu adekvatnu riječ u hrvatskom koja bi značila i "neaktivnost" i "privremeni prekid" (a ako ju imamo, ja ju ne znam). Engleski jezik sadrži puno više jezičnih pojmova od hrvatskog pa je i zato teško prevesti neke određene fraze, ali siguran sam da ti to već znaš. Slobodno ostavi ovako kako već je kod tih čavli, čitatelji će skužit' poantu. --Pajo Pajimir 22:01, 2. listopada 2016. (CEST)
Heh, sorry što ti pomrsih planove. Face-grin.svg Ali no worries, ipak ima još pun kufer grupa koje treba dodati (Marduk, Saxon, Evile, Morbid Angel, Obituary...) tako da se ne moraš brinut', neće ti (kao ni meni) ponestati materijala za pisanje. Face-smile.svg --Pajo Pajimir 22:41, 2. listopada 2016. (CEST)
Hmm, mislim da sam čuo za njih prije (ili na last.fm-u u prijedlozima ili na metal-archivesu...), ali nisam baš obraćao pozornost na njih, tako da mogu komotno reći da si mi ih ponovno otkrio. Face-grin.svg Pošto sam vidio da si stvorio članak o njima, odlučih baciti uho na prvi album i - moram priznat - dobro zvuče. Face-smile.svg --Pajo Pajimir 18:05, 5. listopada 2016. (CEST)

Ravenous[uredi]

A ti si još tu, nije te bilo nekoliko mjeseca pa sam već pomislio da si opet na trajnom odmoru. Face-grin.svg --Pajo Pajimir 18:06, 10. siječnja 2017. (CET)

Čovik uči dok je živ[uredi]

`vozdra Dijabolični El!

Hvala na objašnjenju za "treš". 100% si u pravu. Cijenim školovanje. Moja greška u neznanju. Isto stoji moj stav da je Metalica hevi sastav a ne thrash sastav i da je na hrvatskom jeziku u početku članka u prvoj rečenici misleading navoditi terminologiju thrash (bez obzira na totalnu ispravnost) i uklanjati hevi u potpunosti. Pozdrav sa Vuč`polja. --Domjanovich (razgovor) 10:45, 17. veljače 2017. (CET)

Re: Izvor?[uredi]

[1] Zaista nema potrebe za takvim tonom. Citiram WP:VP: [Vanjske poveznice] bi trebale omogućiti čitatelju produbljivanje znanja o temi. Važni podaci u pravilu spadaju u članak i suradnici bi trebali takve stranice rabiti kao izvor i svojim riječima prepričati sadržaj tih vanjskih stranica, te ga uvrstiti u članak (poštujući autorska prava), a njih navesti kao izvor podataka, ne samo kao gole vanjske poveznice. Nisam siguran koliko je Facebook stranica nepristrana, vjerodostojna ili provjerljiva, ali dopušta se njezina uporaba u nedostatku drugih, boljih izvora. Kriteriji su (po meni) upitni, jer nisam siguran da je PRC Music u istom rangu kao i Croatia Records, Aquarius Records ili Dallas Records, ali ostavit ću administratorima da se brinu oko toga. Lijep pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 11:20, 19. ožujka 2017. (CET)

El Diablo, slučajno naletih na vašu raspravu. Ne znam što reći kad za koliko već godina wikistaža nisi naučio razlikovati izvore od vanjskih poveznica. To dvoje je daleko kao Zemlja i Mjesec (možda i dalje).--MaGaporuči mi 14:10, 19. ožujka 2017. (CET)

Kruške su kruške, jabuke su jabuke. Zajedno su bosanski lonac. Zaključak izvuci sam.--MaGaporuči mi 16:58, 19. ožujka 2017. (CET)

Međuwikije[uredi]

Pozdrav i tebi, i hvala ti puno! Face-smile.svg

U pogledu međuwikija, prilično je jednostavna stvar. U lijevome kutu stranice imaš ovo čudo. Klikneš na tu olovčicu. Kad to napraviš, izleti ti ovo drugo čudo. Izvorno su ti ta polja prazna, ali lako ih nadopuniš tako što napišeš gore Wiki projekt s kojim želiš spojiti stranicu (npr. u ovom slučaju engleskom inačicom jer samo ona i ima taj bend) i onda dolje upišeš naziv tog članka na tom projektu (u ovom slučaju, "Cobalt (band)"). I to ti je cijela mudrost! Face-grin.svg --Pajo Pajimir 19:06, 4. svibnja 2017. (CEST)

Hm, koliko skužih, na toj istoj stranici Wikidate u donjem kutu imaš ovo (dobro, ovo je primjer za Išana, ali nema veze). U donjem dijelu toga je prazan prostor za umetanje naziva Wikiprojekta i naziva samog članka, tako bi se uvrštavanjem našeg projekta i naziva članka trebao riješiti problem. --Pajo Pajimir 19:25, 4. svibnja 2017. (CEST)

Vraćeno.--Man_Usk recider 14:00, 26. kolovoza 2017. (CEST)

Absolution[uredi]

Eto tako, gledah u nedavne promjene, uvidjeh priliku da napravim manji članak da ubijem nešto vremena i - etogac Face-grin.svg (I nemoj se sad prepast', ali skoro sam završio Hunted, a onda idem na EP i odmaram od pisanja Face-grin.svg --Pajo Pajimir 14:43, 26. kolovoza 2017. (CEST)

Dodekaedar[uredi]

Nisam mislio da ćeš tako brzo reagirati Face-grin.svg Ali neka si uspio Face-wink.svg Inače, znam za tu grupu već neko vrijeme (čuo sam za nju kad sam otkrio Deathspell Omegu), da ne ispadne sad kao da je opet slučaj kao s Gridlinkom i Khemmisom (za koje prije nisam čuo Face-blush.svg). I sorry što ti nisam baš pomogao (mogao sam iskoristiti vrijeme i da napišem članak o grupi), ali ja sam više čovjek koji piše o albumima nego o bendovima pa ima puno grupa čiji članci još nisu na Wikiji, ali albumi istih jesu (Peccatum, Helheim, Lord Belial, Count Raven... trebao bih se uskoro baciti na posao oko njih Face-grin.svg).

U pogledu electronics, dosad sam tu riječ prevodio kao elektronika, misleći da se možda misli i na efekte, ne samo na instrumente. Možda sam u krivu, ali bolje išta nego ništa. --Pajo Pajimir 20:47, 1. rujna 2017. (CEST)

Zezovi oko kategoriziranja[uredi]

Infernal hails, Dijabolični!

Želio bih te samo pitati je li ispravno kategorizirati i predloške sastava po kategoriji sastava? Npr., ako netko otvori kategoriju "Iron Maiden", svrstava li se i predložak "Iron Maiden" u tu kategoriju ili je to nepotrebno? --Pajo Pajimir 13:52, 18. rujna 2017. (CEST)

Mesnobožja Apokalipsa[uredi]

Da, to je stvarno šteta... Čovjek je strojnica na bubnjevima, usudio bih se čak reći da je bolji od Dominatora iz Dark Funerala, ali ne mogu baš uspoređivati tehnički death s black metalom Face-grin.svg Taman sam jučer slušao cijeli Oracles i damn... Bit će super ponovno ga čuti u glavnoj ulozi Face-wink.svg --Pajo Pajimir 11:38, 11. listopada 2017. (CEST)

Blokada[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste!


Ne znam šta ti ovo treba. Po meni to je izazivanje nacionalne mržnje. A vidim nije ti prvi puta da si blokiran na duži period --Zeljko (razgovor) 20:48, 9. prosinca 2017. (CET)

Dobar ti dan. U dogovoru sa Željkom skinuta ti je blokada. Pozdrav --Lasta 12:27, 11. siječnja 2019. (CET)

Alat[uredi]

Bok, meštre! Znam da trenutno spavaš, ali vidjeh da si prije puno godina otvorio stranicu za Ænimu pa te mišljah pitati kako ti se čini Fear Inoculum Face-smile.svg Mislim, ipak je prvi Toolov album u 13 godina, siguran sam da ćeš shvatiti zašto pitam. Usput, bilo bi lijepo da nam se malo vratiš, ima pun kufer albuma o kojima bi se moglo napisati članke, nižepotpisani je trenutno zauzet s Bowiejevom diskografijom (20+ albuma!), a čini se i da je Dvanaesti na kraćoj pauzi Face-grin.svg --Pajo Pajimir 16:15, 2. rujna 2019. (CEST)