Razgovor sa suradnikom:El hombre/Arhiv 1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 11:07, 18. prosinca 2010. (CET)


Hvala na dobrodoslici. Bio sam vec nekad registriran ali sam zaboravio zaporku. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je El hombre (razgovordoprinosi) 17:01, 18. prosinca 2010.

Me zaboravi se potpisati četirima tildama ~~~~. Kubura (razgovor) 03:56, 20. prosinca 2010. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

El hombre, kod postavljanja kategorije potrebno je dodati i predložak {{GLAVNIRASPORED:}} s prezimenom, zarez, imenom iza dvotočja u predlošku kako bi se u kategoriji osoba pravilno abecedno smjestila. Usporedi ispravke u članku o Michaelu Thomasu. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 13:50, 22. prosinca 2010. (CET)

oki doki El hombre (razgovor) 13:54, 22. prosinca 2010. (CET)

Dvorac Kronborg[uredi kôd]

O da, danas sam usred uređivanja članka morao po maloh u vrtić pa nisam dovršio. Hvala na pomoći. :) (Prof saxx) 22:44, 22. prosinca 2010. (CET)

Predstavljanje[uredi kôd]

Ne možeš se predstavljati kao El mariachi (koga nema preko 7 godina). Ako jesi taj suradnik onda se prijavi pod svojim prvim suradničkim imenom (kojeg se sjećaš), ako već ne pod onim drugim suradničkim imenom (kojeg se ne sjećaš).

I nakon dvije izgubljene zaporke, sad i treću nisi zapisao na papir (ili se iste ne sjećaš).

To što si uzeo kao početak svoga suradničkoga imena riječcu el, te ne znači puno. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 00:15, 30. prosinca 2010. (CET)

Nepravilno postavljene datoteke[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 13. siječnja 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco (razgovor) 17:04, 30. prosinca 2010. (CET)

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 13. siječnja 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco (razgovor) 17:14, 30. prosinca 2010. (CET)


Ispravak[uredi kôd]

El hombre, dobro si uočio stariju vijest o Natku Zrnčiću-Dimu i sada je ispravljeno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:12, 15. siječnja 2011. (CET)

El hombre, sada vidim veliki broj slika koje si postavio na nepravilan način. One će biti obrisane, jer je već istekao rok za ispravljenje nedostajućih podataka, ali te molim budi oprezniji i temeljitiji kod postavljanja slika, jer njihovim nepravilnim postavljanjem suradnik može ubrzo biti blokiran. Lijep pozdrav --Roberta F. 02:15, 15. siječnja 2011. (CET)

Da u pravu si. Svjestan sam da je nekim slikama istekao rok za ispravljanje nedostajucih podataka ali ih nisam namjerno htio popraviti zbog osornog ponasanja modaratora. Kad bi svi modovi bili kao ti bilo bi sve u redu. Vecina nas ne zulja dupe ovdje za novac vec zbog nekih drugih razloga. Na zalost sada su clanci nepotpuni. Kao sto rece tamo jedan Francuz (ikskjuz maj frenc): krvnice, znas sto ti je ciniti:)

El hombre, ima znatan broj slobodnih datoteka na Zajedničkom poslužitelju, pokušaj preko tražilice ili pogledaj u člancima drugih jezičnih Wikipedija i ako su slike na commonsu, samo se upisivanjem imena, pojavljuju i kod nas nakon [[Datoteka:Ime slike|mini|Opis slike]]. Drago mi je što si nam se pridružio i vjerujem da će zajednička suradnja potrajati duže vrijeme. Znamo vrlo dobro da nismo ovdje zbog novca i admini su volonteri, a naizgled nehumani predlošci dodatno sredstvo koje nam ubrzavaju rad kod velike količine posla. Ako treba neka pomoć, slobodno pitaj, kad me uloviš, tu sam :-)) --Roberta F. 03:03, 15. siječnja 2011. (CET)

iw[uredi kôd]

potrebno je dodavati interwiki poveznice u članke. PS: imaš nagradu kao poticaj za daljni rad ;) --MAN_USK recider 19:38, 20. siječnja 2011. (CET)

Sastanak[uredi kôd]

Hoćeš li možda doći na sastanak sutra? SpeedyGonsales 22:02, 21. siječnja 2011. (CET)

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Isi problem kao i kod tebe. Ne kuzim u cemu je stvar. Trebelo bi jos nekog drugog pitat...--*Croq (razgovor)

brisanje[uredi kôd]

Ako nešto treba izbrisati slobodno stavi predložak {{bris}}. Lijep pozdrav!--MAN_USK recider 14:52, 25. siječnja 2011. (CET)

Članci u radu[uredi kôd]

Predlažem da u slučaju nedovršenog članka staviš

Radovi u tijeku!
Vienna Convention road sign Aa-16-V3.svg

Jedan vrijedni suradnik upravo radi na ovom članku!
Mole se ostali suradnici da NE uređuju ovaj članak dok je ova obavijest prisutna.
Koristite stranicu za razgovor na ovom članku ako imate komentare i pitanja u vezi s člankom.
Kada radovi budu gotovi, suradnik koji uređuje ovaj članak, predložak će sam ukloniti!
Hvala na razumijevanju!
(Predložak će biti uklonjen ako kroz 24 sata od trenutka postavljanja nema izmjena na članku.)

Iz predloška se vidi šta je "pjesnik htio reći" ;) LP --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 14:25, 28. siječnja 2011. (CET)

Ja sam ti više pristaša funkcionalnost nego ljepote. Face-smile.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 14:34, 28. siječnja 2011. (CET)

Poveznice[uredi kôd]

Pretpostavljam da se radi o članku Münchenski masakr. Možeš staviti untarnje poveznice na filmove, a poveznicu na IMDB u infookvir filmova (ako ih misliš pisati). LP --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 11:31, 30. siječnja 2011. (CET)

Ne možeš ih niti ubaciti kad nisu na Zajedničkom poslužitelju. Face-smile.svg --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 14:26, 30. siječnja 2011. (CET)

Baladas en Español[uredi kôd]

Odakle ti ovi [[1]] prijevodi na hrvatski? Moram biti iskren da prvi put čujem za njih. --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 20:36, 2. veljače 2011. (CET)

Ne znam, te stvari koje si napisao nigdje službeno nisu prevedene na hrvatski (ili bilo koji od nama razumljivih jezika), pa mislim da im tamo nije mjesto, a u konačnici, tako prevedene nikoga neće asocirati na Roxette.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 20:50, 2. veljače 2011. (CET)

OK, a što se tiče švedskog, koja korist kad Šveđani pjevaju na engleskom (ili španjolskom). Face-smile.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 20:56, 2. veljače 2011. (CET)

Kad smo kod švedskog: možeš li potražiti po švedskim stranicama (jedino mi one padaju na pamet) sljedeće: u članku Have a Nice Day (Roxette)‎ (kojeg sam prevodio s engleske Wikipedije) se među izvođačima nigdje ne spominje Per Gessle, što je besmisleno. Na člancima ostalih jezika se nigdje ne spominju izvođači, a ne pada mi na pamet gdje potražiti osim u domovini. Hvala unaprijed!--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:16, 2. veljače 2011. (CET)

Gessle se na engleskoj wikipediji uopće ne spominje na albumu, što je nemoguće. Po pitanju videospotova (a i ostaloga po pitanju Roxette), slobodan si nadopuniti članke. Face-smile.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 07:11, 3. veljače 2011. (CET)

Prof Saxx[uredi kôd]

Hvala na suradnji, ne stigne čovjek provjeriti sve linkove koje pravi. A jedan od razloga zašto pišem o mjestima svjetske baštine je kad već nemam priliku i sredstava da ih posjetim, na ovaj način ih spoznam kroz više stranica i opišem ih kao da sam ih posjetio. Ako nekog čitanjem potaknem na putovanje, tim bolje. Puno pozdrava--Prof saxx (razgovor) 14:12, 3. veljače 2011. (CET)

Ho Ši Min (grad) ili Saigon[uredi kôd]

Logično je zvati grad današnjim imenom, a (da bude vuk sit i koza cijela) stavi oba, s tim da naznačiš "tadašnji Saigon". LP--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 19:14, 17. veljače 2011. (CET)

Padeži i hrvatski[uredi kôd]

[2] Nije "sportist", nego "športaš".
Izostavio si zarez. Zarez se treba pojaviti prije riječce "dok".
Muška imena i prezimena se oba sklanjaju u padežu. Daklem, "poslije Muhammada Alija". Kubura (razgovor) 03:56, 18. veljače 2011. (CET)

Znadeš li hrvatski [3]? "Marginala"? Zar nemaš slovo "đ" na tipkovnici? Kubura (razgovor) 02:23, 19. veljače 2011. (CET)

Izvori[uredi kôd]

Vidim da postavljaš članke o švedskim vladarima. Pretpostavljam da ih prevodiš s engleske ili neke druge wikipedije. Svakako bi trebao navesti izvore i literaturu ta te članke. Primjerice, u članku Gustav V. Švedski piše "Prema povjesničaru Jörgenu Weibullu..", "Prema premijeru Hanssonu..", a nigdje ne navodiš gdje je to taj povjesničar i taj premijer ustvrdio/napisao. Takve se stvari navode u bilješkama na kraju članka zajedno s imenom naslova/publikacije iz koje je to preuzeto. Wikipedija:Izvori, Wikipedija:Navođenje izvora. Isto vrijedi i za ostale članke o švedskim vladarima koje si postavio. --Flopy razgovor 10:40, 19. veljače 2011. (CET)

Navođenje izvora je i više nego poželjno. --Flopy razgovor 21:20, 19. veljače 2011. (CET)

Stenmark[uredi kôd]

Obavljeno. SpeedyGonsales 20:39, 19. veljače 2011. (CET)

Jezik[uredi kôd]

Sad ću da vidim. Hvala na obavjesti --Zeljko (razgovor) 14:26, 20. veljače 2011. (CET)

Eto riješeno. Ona brojka odnosila se na procjenu broja svih Roma u svijetu, a dodana je i cifra broja govornika vlaškog romskog. Može se i ovdje provjeriti. Tnx još jednom. --Zeljko (razgovor) 15:02, 20. veljače 2011. (CET)

Lappland (Povijesna pokrajina)[uredi kôd]

Riješeno. Face-smile.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 13:25, 21. veljače 2011. (CET)

Victoria[uredi kôd]

jedino što mi je palo na pameet je kat. Biografije, Švedska. Jelde da nije ona nikakav vladar? Kada su ovake situacije možeš stavit predložak {{kat?}}--MAN_USK recider 22:25, 22. veljače 2011. (CET)

bosanski?[uredi kôd]

to ti je isto da je Davor Šuker slavonski nogometeaš... Bosna je regija, a Bosna i Hercegovina država, pa je onda bosanskohercegovački, a ne bosanski.--MAN_USK recider 21:45, 23. veljače 2011. (CET)

samo bosanskohercegovački, drugo su povijesni bosanski banovi. Prema državljanstvu se ide, ne prema regionalnoj pripadnosti. Pitat ću i druge suradnike, da ne bude da ja namećem svoje mišljenje. Uskoplje - dođi i uvjeri se :)) --MAN_USK recider 22:01, 23. veljače 2011. (CET)
takođe i učestvuje?! Ajde malo pripazi, pliz :)--MAN_USK recider 21:46, 24. veljače 2011. (CET)
dobro je pa neko "mora" pročitati do kraja ;)--MAN_USK recider 21:52, 24. veljače 2011. (CET)
{{GLAVNIRASPORED:}} se koristi ovako: {{GLAVNIRASPORED:Prezime, Ime}}. Ako sam dosadan, žalim.--MAN_USK recider 22:03, 24. veljače 2011. (CET)
Dva admina su potvrdila da je ispravno bosanskohercegovački, pa...--MAN_USK recider 15:11, 25. veljače 2011. (CET)

Jezici[uredi kôd]

Netko je to stavio, treba provjeriti tko. Namjena im je da budu most među jezicima (ovome da) kao i još nekima. evo ti ovo o volapuku

Postoje ti umjetnički, razni filmski, i slično, a koji su priznati kao posebni jezici i kodirani kodnim nazivima, znači međunarodno priznati. --Zeljko (razgovor) 20:56, 24. veljače 2011. (CET)

ABBA[uredi kôd]

Hvala na obzirnosti Face-smile.svg, a što se tiče ABBA-e, završavam s albumima. Što se tiče Bennyja Anderssona, samo izvoli. ;)--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 11:14, 27. veljače 2011. (CET)

Pisanje godina[uredi kôd]

El hombre, molim te ne zaboravljaj pisati točke iza godina. Podnaslov s izvorima ide iznad podnaslova s vanjskim poveznicama koji uvijek ide na dno članka. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:01, 1. ožujka 2011. (CET)

El hombre, molim te smanji broj loptica, jer u neizvježbanim rukama popadaju sve na pod, a to vjerujem ne želiš, drugim riječima, višak tvojih loptica nemoj prebacivati drugim suradnicima, jer nije u skladu s wikpedističkom solidarnošću, a suradnici koji krše pravila o hrvatskome pravopisu budu jednostavno na neko vrijeme onemogućeni uređivati (blokadom) dok ne prihvate naše zajedničke smjernice i usklade rad u zajednici, to također vjerujem ne želiš ni ti, a ne želimo ni mi ostali suradnici. Da, naravno mislim na pisanje tih godina, izuzetaka nema, osim ako je godina dio naziva, a to u ovom slučaju nije. Ako nisi siguran kako se pišu godine, pročitaj ovdje. Znači vrlo dobronajmeran savjet - uspori, uređuj pažljivije i čini to najbolje što možeš, a naravno da možeš bolje. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:27, 1. ožujka 2011. (CET)

Singlovi, albumi...[uredi kôd]

El hombre, par savjeta. Molim te pogledaj ovo. Nazivi albuma pišu se u kurzivu (ukošeno, italic), za razliku od singlova koji se pišu "normalno" (dakle ne u kurzivu) i pod navodnicima. Također, u članku Boney M si imao previše osobnih imena u kurzivu, što je nepotrebno. Nadalje: bolje je reći da je "grupu osnovao taj i taj" nego da je "grupa osnovana od strane toga i toga". Ovo iznad o godinama samo ponavljam. Godine u hrvatskom su redni brojevi i velika je razlika između 2001 i 2001. Ovo prvo čitamo kao "dvije tisuće jedan" (glavni broj), a ovo drugo kao "dvije tisuće prvi" (ili prva, ovisno o kontekstu, i to je redni broj). LP--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 13:36, 1. ožujka 2011. (CET)

Wikipedija kao izvor?[uredi kôd]

Da, Wikipedija ne može biti sama sebi izvor. Prihvatljivo je prevođenje s drugih Wikipedija (s tim da se navede da je to prijevod s te i te Wikipedije). Više o izvorima imaš ovdje i ovdje.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 10:00, 8. ožujka 2011. (CET)

Velika slova u vanjskim poveznicama[uredi kôd]

Ne piši ovako naslove vanjskih poveznica [4]. Stvar je opće internetske kulture. Kubura (razgovor) 02:59, 10. ožujka 2011. (CET)

doslovno[uredi kôd]

nije njemačka supruga niti je duplo državljanstvo. Nemoj doslovno prevoditi sa engleskog.--MAN_USK recider 23:46, 11. ožujka 2011. (CET)

Kako god, ali nije bilo ispravno.--MAN_USK recider 23:57, 11. ožujka 2011. (CET)

Stil za životopise[uredi kôd]

El hombre, molim te životopise započni prema obrascu uobičajenom na hr:wiki. Znači nakon podebljanog imena i prezimena osobe u zagradi se dodaje najprije mjesto rođenja, dan, mjesec i godina rođenja, ako je osoba preminula nakon crtice upisuje se mjesto smrti, dan, mjesec i godina smrti, sve u zagradi. Bez zvjezdica ili križića kako je npr. uobičajeno na de:wiki, konkretno vidjeh članak Éric-Emmanuel Schmitt s Einzelnachweise. Lijep pozdrav i samo naprijed s uređivanjima :-)) --Roberta F. 01:39, 12. ožujka 2011. (CET)

El hombre, da, u člancima o životopisima bez zvjezdica i križeva ;-), ali njih zato rabimo u kalendaru, slobodno pogledaj 12. ožujka i kako se dodaju. Još jedan savjet kod pisanja životopisa. Nakon što započneš životopis neke osobe, da bi nam Wiki bila valjano povezana i svi podatci na svome mjestu, osobu čiji si životopis započeo, dodaj u kalendare po godini, danu rođenja/smrti, a svakako je dobro upisati ju i na Dodatak:Popis osoba. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:54, 12. ožujka 2011. (CET)

Italija i kategorije[uredi kôd]

El hombre, Italija je dodana. Dalje što se tiče kategorija, recimo ovdje čarobna riječ Glavniraspored određuje abecedni poredak, a duet bi trebao biti koliko vidim samo u kategoriji španjolskih glazbenika. Ovakva konstrukcija [[Kategorija:Španjolski umjetnici|Glazbenici]] smjestila je duet u kategoriju španjolskih umjetnika i to pod slovo G, što je pogrješno. Znači dodaješ samo najprecizniju kategoriju, a "glavnomrasporedu" prepusti abecedni poredak. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:22, 12. ožujka 2011. (CET)

Padeži i gitaristi[uredi kôd]

El hombre ovdje si promijenio "gitarista" u "gitariste" što je pogrješno jer kao što možeš vidjeti riječ gitarist sklanja se na ovaj način. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:11, 12. ožujka 2011. (CET)

El hombre, možda ti pomognu ova pitanja prilikom sklonidbe, jer imaju nastavak pitanja. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:17, 12. ožujka 2011. (CET)

San Pietro in Vincoli[uredi kôd]

Čemu popis u članku? SpeedyGonsales 19:48, 20. ožujka 2011. (CET)

Machu Picchu[uredi kôd]

Zahvaljujem na suradnji i odmah ću uključiti tvoje znanje u članak. Inače, jutros sam napisao članak Chan Chan i bilo mi krivo što je poznatiji članak Machu Picchu tako nedovršen. Zato sam se latio povezati ih i dopuniti. Pozdrav, --Prof saxx (razgovor) 15:48, 25. ožujka 2011. (CET)

PIL[uredi kôd]

Samo ti radi, ja ponekad lupetam :D--MAN_USK recider 16:01, 25. ožujka 2011. (CET)

Nema potrebe za tim. Naravno da je smiješno. Izvinjavam se, ono je bilo upućeno onima koji inzistiraju na, meni, smiješnim prijevodima sa srpskog. --MAN_USK recider 16:19, 25. ožujka 2011. (CET)

Nije.--MAN_USK recider 22:32, 26. ožujka 2011. (CET)

Neprevedeni tekst s engleskog, pravopis[uredi kôd]

[5] Zašto ostavljaš gomilu neprevedenog teksta s engleskog? Kubura (razgovor) 05:03, 28. ožujka 2011. (CEST)

Kralj David zove Jahvu Bogom nad bogovima. Želi se reći da su Izraelci vjerovali kako je Jahve vrhovni bog, koji zbranjuje štovanje drugih bogova, ali ne i da je jedini. Posvuda u Bibliji vidimo dokaze toga - oni su štovali Ašeru, Moleka, a čuli su i znali za još bogova - Kemoš, Hadad.--Mychele (razgovor) 20:02, 31. ožujka 2011. (CEST)

Neprevedeno sa srpskog[uredi kôd]

Pazi na [6] "jugoslovenski", "gde", "gitaristA", "solistA", "klavijaturistA" i slične stvari. To su srpske riječi. Kubura (razgovor) 04:41, 2. travnja 2011. (CEST)

[7] "pozorište". Kubura (razgovor) 04:48, 2. travnja 2011. (CEST)

[8] "najspIJEšniji"??? Zar ne znaš hrvatski? Kubura (razgovor) 05:01, 2. travnja 2011. (CEST)

Ako je to osobno ime, daklem ako se zove Indexovo radio pozorište, onda nije tolika pogrješka, no onda to stavi kao kosa slova.
No, još uvik tu vidin mogućnost-razlog zašto bi se tribalo odnosno moglo privest na hrvatski:
Olimpijski stadion u Berlinu se ne zove "Olimpijski stadion", nego "Olympiastadion", no nazvali smo ga hrvatskim imenom. Kubura (razgovor) 02:33, 3. travnja 2011. (CEST)

Izvornici i prijevodi[uredi kôd]

Ili ostavi izvorni naziv, ali onda nastoj ostaviti i hrvatski prijevod. Ako želiš prevesti, onda svakako pazi na točnost hrvatskog prijevoda. [9]. Nema "centralni", nego "središnji". Postoji i to "centralni", ali prednost treba davati hrvatskom obliku. Prošla su vremena kad je "središnji" bilo politički opasno, pa se "centralni" ugurao svugdje. [Suradnik:Kubura|Kubura]] (razgovor) 03:08, 8. travnja 2011. (CEST)

plave poveznice[uredi kôd]

Kod ovakih slučajeva možeš napraviti preusmjeravanje. Pozdravljam!--MAN_USK recider 23:23, 11. travnja 2011. (CEST)

Mostar pozdravlja Essen[uredi kôd]

Samo da se javim i zahvalim na poruci. --Prof saxx (razgovor) 15:08, 13. travnja 2011. (CEST)

Istočna Fronta[uredi kôd]

Postoje dokazi koji govori o podjeli Poljske između Njemačke i SSSR koji se nalaze u sovjetskim tajnim dokumentima koji su otvoreni 1992 u Moskvi. Hvala na razumjevanju. GabaCSkatBoarD (razgovor) 19:00, 13. travnja 2011. (CEST)

Suite[uredi kôd]

Moj rječnik kaže: suite (swi:t) 1. pribor, garnitura, komplet 2. (muz.) svita 3. pratnja. Dok google prevoditelj kaže apartman?!--MAN_USK recider 21:52, 15. travnja 2011. (CEST)

Drago mi je ako sam imalo pomogao. Pozdravljam!--MAN_USK recider 22:16, 15. travnja 2011. (CEST)

Cat Stevens[uredi kôd]

Članak Cat Stevens je netočan već od uvodnog dijela (npr. godina rođenja, prelazak na islam, itd.). Ja bih te molio da ispraviš podatke i potkrijepiš ih izvorima.--Ex13 (razgovor) 13:13, 17. travnja 2011. (CEST)

Padeži, strojopisne pogrješe, stariji od sebe[uredi kôd]

[10] Pripazi na padeže i na strojopisne pogrješke. Također primijeti da u starom vijeku nije bio Niš, nego Naissus. Kubura (razgovor) 02:10, 20. travnja 2011. (CEST)

Zarezi ispred a, ali, nego, već, no[uredi kôd]

Ispred veznika "a" dolazi zarez [11] u prvom slučaju. U drugom baš i nije nuždan. [12]Kubura (razgovor) 05:40, 26. travnja 2011. (CEST)

U Banjoj Luci[uredi kôd]

Kaže se "u Banjoj Luci", ne "u Banja Luci".
Kao "u mojoj ruci". Nema "u moja ruci" Face-smile.svg Kubura (razgovor) 05:42, 26. travnja 2011. (CEST)

Opreznost kod preuzimanja[uredi kôd]

[13] "dolazi do rata u Hrvatskoj".
Pazi kod takvih stvari. Nije to "eno, naiša je oblak". Taj je rat u Hrvatskoj netko izazvao, a Hrvatska ga nije izabrala, nego nam ga se nametnulo. Kubura (razgovor) 05:59, 30. travnja 2011. (CEST)

Maratonci trču ...[uredi kôd]

El hombre, moje prolazno vrime je bolje od tvog, kasniš :))). Žena aka Lisa C. Stublić je obrijala konkurenciju i kod mene u Sinju prošle godine [14] sedma je došla na New Balancu. Ja mislim da čak imamo šansu za olimpijsku medalju u Londonu što se nje tiče. A što se tebe tiče vidjet ćemo! :) Čekamo te na cilju, Lisa i ja. pozz --Dome (razgovor) 19:02, 2. svibnja 2011. (CEST)

Paštunski jezici[uredi kôd]

Bok El hombre,

Izgleda kako je članak pod naslovom paštunski jezici (pus). Riječ je o jeziku kojim govore Paštunci. Ostali nazivi su:

Prema izvoru: Brozović, Dalibor (gl. ur.), Hrvatska enciklopedija, 1. sv. : A – Bd, Zagreb : Leksikografski zavod »Miroslav Krleža«, 1999., ISBN 953-6036-29-0, str. 45. (enciklopedijski članak: Afganci (sinonim za Paštune ili Paštunce).).

Jezik. Afganski jezik ili paštunski, pašto (dijalektalno i puštu, pakhto [paxto'], indij. pathan, pathanski), istočni iranski jezik, od 1936. službeni jezik Afganistana.

Nadam se kako sam pomogao. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 19:14, 2. svibnja 2011. (CEST)

Paštunski, ali nije jezik nego makrojezik a jezici su centralni ,sjeverni i južni - http://www.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=pus --Zeljko (razgovor) 19:24, 2. svibnja 2011. (CEST)

pismo arapsko. Ne može se napisati drugačije nego što je. --Zeljko (razgovor) 19:55, 2. svibnja 2011. (CEST) Pa ima valjda negdje članak o nje4mu na en wiki ili na arap. wikiju, i slično --Zeljko (razgovor) 19:56, 2. svibnja 2011. (CEST) [ http://ps.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D9%84%D8%A7_%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF_%D8%B9%D9%85%D8%B1] evo ga ملا محمد عمر Da na hrvatskom. Tko to zna. --Zeljko (razgovor) 20:02, 2. svibnja 2011. (CEST)

Svećenici / redovnici[uredi kôd]

Prvo (i lakše Face-smile.svg) oko rječnika: najčešće kažem da nemam, jer me ponekad sramota (ovo je moje osobno mišljenje) što se sve radi s i oko jezika, pogotovu kad su u pitanju strane riječi. Što se tiče svećenika i redovnika... Imamo (nažalost siromašan) članak o redovnicima, i u principu dobro objašnjava što je redovnik. Svećenik (imamo bolji članak) je osoba koja prinosi žrtvu, obavlja obrede itd itd. Svećenik ne mora biti redovnik. Primjer za to su "petrovci" ili drugog imena "svjetovni svećenici" koji ne žive u zajednici (kao redovnici). Redovnici ne moraju biti svećenici (a mogu), za razliku od svećenika su u zajednici, ali ne mogu obavljati svećeničke dužnosti sve dok za to ne dobiju dopuštenje lokalnog biskupa (ili kardinala, nemoj me sad držati za riječ). Ona izmjena koju sam ti vratio: sumnjam da su se svećenici bavili pivom. Većinu takvih stvari (pivo, čokolade, sir trapist) su njegovali redovnici. LP--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 17:01, 5. svibnja 2011. (CEST)

Povijest i nije nešto što me pretjerano zanima, ali mislim da redovnici i nisu bili naš pod budnim okom svećenstva. Face-smile.svg Većinu stvari su radili redovnici iz jednostavnog razloga: zajednica. Dvadeset (ili više) redovnika je moglo više napraviti nego jedan svećenik. Glede WW2, pozivam se na početak ovoga odlomka. P.S. Gomilaju ti se kolajne na suradničkoj stranici. ;) LP --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 17:13, 5. svibnja 2011. (CEST)

Nisu kolajne bez veze, samo naprijed! ;)--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 17:28, 5. svibnja 2011. (CEST)

Ibo ili igbo je jedno te isto. nemamo mi nikakvog hrvatskog naziva za taj jezik; osim ovih pod kojima se navodi.--Zeljko (razgovor) 21:14, 6. svibnja 2011. (CEST)

Vidi ovo[uredi kôd]

Ajde ubaci ovdje na linku ubaci referencu, pa da vidiš što se dešava. Prava ..zdarija--Zeljko (razgovor) 21:24, 6. svibnja 2011. (CEST)

O čemu pričaš, šta jel sukladno.

Probaj staviti ref na ono što sam ti dao. Vidičeš kako ga guta i ne prikazuje. A kad makneš ref opet se pojavi --Zeljko (razgovor) 21:37, 6. svibnja 2011. (CEST)

Ima njih preko 7.000 bez drevnih i povijesnih i nekih u suvremeno verijeme izumrlih. Pa mislim dat natuknice o svima, a koliko ću uspjet, to ću vidit. laka noć --Zeljko (razgovor) 21:49, 6. svibnja 2011. (CEST)

Odgovor[uredi kôd]

Ja sam u članku samo dodao poveznicu na moj novi članak. No sliku možeš staviti, zašto ne?--Seiya (razgovor) 22:18, 11. svibnja 2011. (CEST)

Dylan[uredi kôd]

El hombre, nije uobičajeno rođendane živih osoba stavljati u obljetnice, a Dylan je sada barem u jednoj godišnjici zastupljen, s time da bih ga rado uvrstila i podatkom o prvom bootleg albumu (The Great White Wonder) u povijesti na kojem se nalaze njegove dotad neobjavljene snimke sa sastavom The Band. Osim toga, članak o Dylanu nam je u vrlo jadnom stanju, neažuriran s podatkom na dnu o jedinom koncertu u Hrvatskoj, bez spomena zagrebačkog 7. lipnja 2010. na Šalati. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 15:19, 17. svibnja 2011. (CEST)

Odgovor na pitanjce[uredi kôd]

Trenutno pripremam zavrsne radove za clanak o namazu... Vidjet cu sto mogu uciniti, jer ova titula nije vezana s islamom direktno, vec je to titula koja se davala ucenim ljudima. Mula je isto tako i prezime (kao i zivotinja, sto vec znas), pa ce mi biti tesko isceprkati mnogo informacija... Ako smijem pitati, zasto zelis ovaj clanak? Pitam zato sto ovo po meni nije tako prioritetno poput nekih osnovnih clanaka o islamu kojih, nazalost, na nasoj wikici nemamo... Pozzzz --Jasin Hodžić (razgovor) 18:43, 18. svibnja 2011. (CEST)

Alles i narodna glazba[uredi kôd]

[15]. Kubura (razgovor) 03:50, 4. lipnja 2011. (CEST)

Južna Afrika, JAR, a di su Buri[uredi kôd]

[16] Te godine nije postojala JAR. Još su postojale burske države. Kubura (razgovor) 04:05, 4. lipnja 2011. (CEST)

Emigrirao[uredi kôd]

Jesi li siguran da si to [17] dobro preveo? Kubura (razgovor) 03:49, 5. lipnja 2011. (CEST)

Zimbabve i Rodezija[uredi kôd]

Pogledaj malo bolje povijest i je li im se granice uopće poklapaju. Pročitaj o Gornjoj i Dolnjoj Rodeziji [18]. Kubura (razgovor) 03:53, 5. lipnja 2011. (CEST)

Onako[uredi kôd]

Ciao El hombre,

Puno hvala. I ja sam počeo prije godinu dana “onako”, ali vidio sam da su ljudi zainteresirani za teme koje radim. To mi daje snage i volje da nastavim. Trenutno radim uglavnom na osnovama tehnike, strojarstva, fizike, a to je sve priprema za ozbiljnije članke. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 09:28, 3. ožujka 2012. (CET)

Starogrčki filozofi[uredi kôd]

S infookvirima sam ti na ratnoj nozi.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:35, 6. ožujka 2012. (CET)

Riješeno Riješeno --Orijentolog (razgovor) 08:49, 6. ožujka 2012. (CET)

re:Kako su...[uredi kôd]

nisam znao, ne smije. Uklonit ću taj dio!--MAN_USK recider 14:46, 17. ožujka 2012. (CET)

Uklanjanje vandalizama[uredi kôd]

Bok El hombre!

Kad uklanjaš vandalizme onda trebaš ukloniti sve uključive izmjene koje se smatraju vandalizmom. Ne valja uklanjati jednu, po jednu izmjenu, već sve odjednom.

Primjer.

I onda ti se ispiše poruka (Nije prikazana jedna međuinačica). -- Bugoslav (razg.) 14. travnja 2012., 19:24 (CET)

fala Hombre[uredi kôd]

a šta da kažem. Gubim dane. --Zeljko (razgovor) 23:07, 21. travnja 2012. (CEST)

Potpis[uredi kôd]

[19] Ovdje se ne potpisuje. Kubura (razgovor) 20:26, 14. lipnja 2012. (CEST)

Bulgakov i ini Rusi[uredi kôd]

Hvala, drago mi je da netko cijeni moj trud. :-)
P.S. Ja sam cura.

Silbel (razgovor) 23:18, 22. lipnja 2012. (CEST)

Hvala, brojevi mi nisu jača strana. %-) Nigdje ne mogu naći točne podatke, izgleda da ih ni Rusi nemaju jer su na jednom forumu raspravljali o tome. Izbrisat ću podatke i pratiti ruski članak, možda netko ispravi.

Pozdrav, Silbel (razgovor) 21:43, 11. lipnja 2013. (CEST)

Relativna rečenica[uredi kôd]

[20] Više je u duhu hrvatskog jezika reći "Djevojka koja se odmara" nego "Odmarajuća djevojka". Isto kao s poglavicom Bikom Koji Sjedi (nije "Sjedeći Bik"). Kubura (razgovor) 16:21, 24. srpnja 2012. (CEST)

Zbirka[uredi kôd]

Bolje je reći zbirka nego kolekcija. Kubura (razgovor) 17:52, 24. srpnja 2012. (CEST)

Države[uredi kôd]

Zašto se ne upišeš ovdje? Uvijek možeš naći nešto zanimljivo za sebe. Pozdrav!--MAN_USK recider 18:25, 24. srpnja 2012. (CEST)

Nepouzdani[uredi kôd]

Pazi kad prevodiš odanle [21], jer ondje nisu kvalitetni članci. Malo je kvalitetnog osoblja koji može provjeriti točnost članaka, pa ondje ima štokakvih tekstova. Kubura (razgovor) 05:16, 8. kolovoza 2012. (CEST)

Kosovo[uredi kôd]

Kosovo nema članstvo u Međunarodnom olimpijskom odboru niti će ga imati dok ne postane član Ujedinjenih naroda.

--August Dominus (razgovor) 14:20, 11. kolovoza 2012. (CEST)

Originalna istraživanja[uredi kôd]

El hombre, lijepo je pomagati suradnicima, ali za konkretan izraz, google mi ne daje niti jedan pogodak osim dva i to dva sa sr i hr:wiki. Članak će biti sigurno obrisan. Ako slučajno imaš volje i želje u kategoriji održavanja imamo preveliki broj članaka koje treba srediti i ukloniti predloške koji govore o potrebi sređivanja. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 22:42, 18. kolovoza 2012. (CEST)

Uklanjanje[uredi kôd]

[22] Što nije valjalo? Kubura (razgovor) 06:05, 25. kolovoza 2012. (CEST)

Vidia san šta je. Drugi put stavi opis u sažetku da znamo zašto si uklonia toliki tekst. Kubura (razgovor) 06:07, 25. kolovoza 2012. (CEST)

Muzej Ludwig[uredi kôd]

  • nije "Wolfgang Hahn Nagrada" nego "Nagrada Wolfgang Hahn"
  • nije Museuj nego Muzej

Ne radiš loše, nemoj odustati prije nego što središ članak do kraja da ne bi ostalo previše toga drugima za ispravljanje i da ne bi lijeni kritizeri imali razloga kritizirati Wikipediju zbog nepismenosti njenih članaka. Smiley.svg SpeedyGonsales 18:13, 25. kolovoza 2012. (CEST)

Stranka BAAS[uredi kôd]

Hvala na informaciji.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 12:49, 9. rujna 2012. (CEST)

Slike[uredi kôd]

El hombre, pojavila se primjedba na stranici za razgovor zbog slike u članku, pa sam ispravila. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 19:25, 9. rujna 2012. (CEST)

El hombre, događa se, zato je najbolje na svojoj suradničkoj stranici ili nekoj podstranici staviti poveznice prema korisnim predlošcima, infookvirima i drugim korisnim stranicama s wiki kako bi ih uvijek imali pri ruci za pomoć. Najbolje je naravno kopirati čisti predložak (Predložak:Infookvir glazbenik), jer se onda ne mogu dogoditi pogrješke prilikom izmjene starih podataka iz nekog drugog članka. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:39, 11. rujna 2012. (CEST)

Re: Oleksandr Bilostinnij[uredi kôd]

Oleksandr Bilostinnij je Ukrajinac. Ukrajinske športaše iz sovjetskih vremena svijet zna preko njihovih rusificiranih imena a to nisu bila njihova prava imena. Pantagana (razgovor) 18:46, 11. listopada 2012. (CEST)

Kviskoteka[uredi kôd]

Ne sporim, ali mislim da je način pogrešan - ne trebam se pitat zašto je stavljena poveznica o Markoviću i čitat čitav članak o njemu, ako se može ubaciti rečenica-dvije u članak Kviskoteka o njegovom sudjelovanju.
 • Bonč (razgovor) • Tagline: !?!?oarid ovo tepo ej okt aP .uder u ejin otšen onvitinifeD •  20:01, 17. listopada 2012. (CEST)

Banatska Palanka[uredi kôd]

Fala na ukazanju pogreške, evo gledam ista pogreška je i na mađarskoj i ruskoj wikipediji, probat cu naci negdje tocne podatke.--Šokac 21:02, 1. studenog 2012. (CET)

Teodor II.[uredi kôd]

Treba prebaciti na Teodor II. ali taj naziv već imamo, treba dodati i natuknicu. Riješi sa natuknicom. --Zeljko (razgovor) 21:24, 6. studenog 2012. (CET)

Možda ovako Teodor II. (Papa Koptske pravoslavne Crkve) --Zeljko (razgovor) 21:28, 6. studenog 2012. (CET)

Chessgames[uredi kôd]

Možeš li preusmjeriti Chessgamescom na Chessgames.com jer ja nemam dopuštenje za to? Arak (razgovor) 23:34, 13. studenog 2012. (CET)

Chessgames.com je velika internetska šahovska zajednica s preko 173.000 članova. Arak (razgovor) 23:59, 13. studenog 2012. (CET)

Mail[uredi kôd]

El hombre, molim oprez prilikom preusmjeravanja, jer mail ne znači nužno i e-mail.Face-wink.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 10:13, 24. studenog 2012. (CET)

Fala El Hombre, i tebi sve naj u Novoj. --Zeljko (razgovor) 14:39, 31. prosinca 2012. (CET)

Vicekraljevstvo[uredi kôd]

Evo jesam :) --Fraxinus (razgovor) 22:11, 14. veljače 2013. (CET)

Posuđivanje?[uredi kôd]

Jedna sitnica: u sažetku svojih članaka često pišeš "posuđeno s..." - bolje je reći "preuzeto" (prepisano, prevedeno...), jer posuđeno podrazumijeva da se to treba vratiti; ja pod vraćanjem vidim brisanje našeg članka, a to ne bismo, zar ne? ;)
 • Bonč (razgovor) • Tagline: Matematičar je stroj za pretvaranje kave u teoreme. •  23:50, 14. veljače 2013. (CET)

Drage 80-e[uredi kôd]

O'klen si njih iščupa'Face-smile.svg?--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:11, 18. veljače 2013. (CET)

Nemoj onda zaboravit "The NeverEnding Story"Face-wink.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:22, 18. veljače 2013. (CET)
Bome, nisam zna da ispunjavaš glazbene želje.Face-grin.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 06:52, 19. veljače 2013. (CET)
Ovo oko slike mi nije jasno, sliku si već postavio u članak.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 20:17, 19. veljače 2013. (CET)
Tu je.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 20:35, 19. veljače 2013. (CET)

Wikiprojekt države[uredi kôd]

Pozdrav! Šokac je predložio, da ti biraš slijedeću državu o kojoj ćemo pisati na Wikiprojektu države pa ako želiš, bilo bi nam drago. Prijedlog možeš, ostaviti ovdje na dnu.--Fraxinus (razgovor) 22:26, 27. ožujka 2013. (CET)

Pogriješio sam kod Norrlanda sad vidim koliko je velik a baš je Gästrikland najjužnija pokrajina.:) --Šokac 21:17, 3. travnja 2013. (CEST)

Da, 340 je krivo, ispravno je 3200-3400 dolara. Da je 340 dolara bili bi puka sirotinja, među najsiromašnijima na svijetu, a ipak nije tako.--Fraxinus (razgovor) 16:31, 12. svibnja 2013. (CEST)

Traženi članci[uredi kôd]

Vezano za tvoju izmjenu, u redu je maknuti godinu iz naziva filma ako naziv ima jedno značenje, ali brisanje pojma Turku i dodavanje "pojašnjenja" kod pojmova lirsko pjesništvo i optička fizika nije opravdano. Neko će napisati te članke. Nije cilj da se sve poveznice zaplave dodavanjem sličnih pojmova, cilj navedene stranice je proširivanje wikipedije traženim pojmovima koji se tribaju upisivati onako kako se članak triba zvati, bez pojašnjenja u poveznici. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 16:08, 24. svibnja 2013. (CEST)

Navedeni pojmovi nisu sinonimi jer u odnosu jedno na drugo imaju uže/šire značenje. Ako se pak i pojavi slučaj da se radi o sinonimima u traženim člancima, tada se napravi preusmjeravanje, a ne dodavanje značenja u poveznicu (npr. umisto dodavanja [[Padobransko jedrenje|Paragliding]] napravi se preusmjeravanje). Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 14:38, 27. svibnja 2013. (CEST)

Hvala i...[uredi kôd]

[23] [24] Hvala za ovo! A sad još molim i Newtonova ljestvica, da ih zaokružimo :) -- Bonč (razgovor) • Tagline: Budite odvažni! •  19:14, 28. svibnja 2013. (CEST)

[25] Poslije? A zašto ne odmah? ;) -- Bonč (razgovor) • Tagline: Budite odvažni! •  23:53, 28. svibnja 2013. (CEST)
A kad sam već u dućanu, da ukradem još nešto ;) -- Bonč (razgovor) • Tagline: Budite odvažni! •  23:57, 28. svibnja 2013. (CEST)

[26] Odlično! Samo, ako se ne kupuje, iz dućana se krade - ne posuđuje se. Malo šale, naravno da nije krađa, naveo sam izvor. Mogu li iz Réaumura maknuti predložak i mijenjati (dodati predložakTemperaturne ljestvice, zamijeniti kategoriju SI jedinice s kategorijom zastajele jedinice), li ćeš ti? -- Bonč (razgovor) • Tagline: Budite odvažni! •  12:25, 30. svibnja 2013. (CEST)

Predlošci[uredi kôd]

Zanimljiva je ideja, ali mi nije posve jasno što si zamislio. Postoji već predložak za gospodarstvo neke zemlje npr. Gospodarstvo Nigera (tu možeš vijdti predložak). Da li ti je ideja, da se naprave slični predlošci i za npr. stanovništvo neke zemlje, religiju itd.? ili si nešto drugo mislio? Nisam puno puta radio predloške do sada, možda samo par puta, to se radi tako da se nađe neki postojeći predložak pa se napravi novi po uzoru na taj.--Fraxinus (razgovor) 17:54, 30. svibnja 2013. (CEST)

Sad kužim. Da, to se može i bilo bi dobro. Možeš probati. I ja sam to imao na umu, imam to u planu, ali nije bilo puno vremena, kad stignem, budem se time pozabavio :) --Fraxinus (razgovor) 18:15, 30. svibnja 2013. (CEST)

Uglavnom je dobro, ja sam popravio sitno. To je to. --Fraxinus (razgovor) 21:47, 30. svibnja 2013. (CEST)

Wikidata[uredi kôd]

El hombre, ako nije problem, bilo bi dobro da nove članke povezuješ s istima na drugim jezicima na projektu Wikidata.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:31, 2. lipnja 2013. (CEST)

Koliko vidim, ako ostaviš IW u člancima, bot to prenese na Wikidatu, pa budi volja tvoja, ili tako ili direktno na Wikidatu.Face-wink.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:57, 2. lipnja 2013. (CEST)

Radovi[uredi kôd]

El hombre, imaš par članaka koji su već neko vrijeme označeni predloškom za radove, pa te molim ukloni predloške ukoliko si gotov s njima. Hvala unaprijed.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:49, 28. lipnja 2013. (CEST)

Čampasak[uredi kôd]

Da bila je greška i ispravio sam. Glavni grad provincije Bolikhamsai je Paksan, a glavni grad provincije Čampasak je Pakse. Postoji grad Čampasak, ali on nije glavni grad nijedne provincije.--Fraxinus (razgovor) 22:18, 16. kolovoza 2013. (CEST)

Popularna glazba u SFRJ[uredi kôd]

Ne možeš hrpu više-manje nepovezanog teksta sa sh wiki lektorirati i ostaviti kao enciklopedijski članak.

  • Bivša država je postojala, i može se obraditi tema kakav je bio odnos države i njenih institucija prema raznim vidovima pop-kulture, što nije kvalitetno obrađeno u članku.
  • Može se napraviti kronologija po republikama i glazbenim žanrovima, i napraviti komparativna analiza, što također nije kvalitetno obrađeno u članku.
  • Lako se može se nagomilati hrpa teksta o glazbenicima koji su svirali i pjevali u SFRJ, i baciti koja poveznica na popularne sastave u inozemstvu u to vrijeme (Beatlesi, Doorsi), ali to nije enciklopedijski članak.
  • Izvori za jedan tako opsežno zamišljen enciklopedijski članak su mizerni, takav se članak bez stotinjak izvora ne može kvalitetno napisati.

Obrisao bi to odmah da mi nije žao truda koji si uložio u lektoriranje teksta. Moram malo razmisliti, jel se možda može tekst podijeliti u neke smislene cjeline koje bi mogle ostati kao mrve, jer ovo nije mrva, ali jednako tako nije ni enciklopedijski članak. SpeedyGonsales 23:49, 7. rujna 2013. (CEST)

Još 7. rujna kad sam išao spavati palo mi je na pamet rješenje za ovaj članak - koliko sam vidio veći dio članka govori o pjevačima i sastavima iz Hrvatske ili s hrvatskoga govornoga područja. Rješenje se onda samo nameće - obrisati višak koji ionako nije organski dio cjeline (kič i glazba za djecu, iako bi se mogao napisati novi odlomak toga imena, jer nije spomenuta Zdenka Vučković i njen Zeko i potočić, od hrvatskih izvođača spomenut je samo Arsen Dedić) i premjestiti članak na odgovarajući naziv. Prethodnih dana nisam imao vremena, ali sad sam premjestio članak i počeo sređivanje. Treba još neke stvari ukloniti, a puno još toga treba dodati, ne samo izvore, nego i izvođače. SpeedyGonsales 18:53, 13. rujna 2013. (CEST)

Stane Dolanc[uredi kôd]

Bok El hombre!

Članci (osobito životopisi) trebaju imati:

Vidi: Wikipedija:Tipski članci/Životopisi.

Ovdje zaglavlje nije u skladu s tipskim oblikovanjem članaka na hr.wiki.

Kad se prevodi s drugih jezičnih inačica tj. drugih Wikipedijâ onda treba prijevod načiniti sukladno pravopisu na Wikipediji (pravopis hrvatskoga jezika), a u slučaju da se prijevod tek misli izraditi treba stranicu stvoriti kao podstranicu u suradničkome imenskom prostoru. Poželjno je označiti i predlošcima {{prijevod}}, {{pravopis}}.

Zaključno, i iz predmeta razvidno, članak Stane Dolanc koji si prenio s Wikipedije na srpskohrvatskome jeziku ne odgovara jezičnim standardima Wikipedije na hrvatskome jeziku. Kao što vidim članak Stane Dolanc niste označili predloškom {{radovi24}} ({{radovi}}), nego se ide dalje na Kardelja.

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, što ste napravili u članku Stane Dolanc, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.

Velika hvala i na trudu koji ulažeš u poboljšavanje Wikipedije na hrvatskome jeziku. Lijep pozdrav. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19:26, 21. rujna 2013. (CEST)

Cijenjeni El hombre! Nisu to nikakve floskule niti je tirada, litanija. To je prijateljska obavijest potpuno u skladu s najboljim običajima hr.wiki (WP:PDN). Nadalje, nisu samo WP:A (WP:B) zaduženi za WP:O. Ako me razumiješ što ti želim reći. Nažalost, ispada kao da se nismo razumjeli, nije to nikakva tirada. Vidi statistike za zadnjih 3 mjeseca, za zadnjih 6 mjeseci, za za zadnju godinu dana.
U pitanju nije samo pravopis već i tipsko oblikovanje članaka koje nije isto na hr.wiki i na sh.wiki. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19:41, 21. rujna 2013. (CEST)
Poštovani, osobe imaju pravo biti čitateljima Wikipedije te se dobro upoznati s čitavim projektom prije nego registriraju suradničko ime. Osobe imaju pravo održavati wikipediju, i to treba shvatiti ozbiljnije nego što se shvaća.
Naime, članak koji ste prenesli sa sh.wiki nije nimalo preveden. Gledajući jezične ostvaraje Wikipedije na srpskohrvatskom jeziku očito je da se članak treba prevesti, a to je trebalo učiniti ranije. Ne sad tražiti da se ukazuje na ono što nije napisano po pravopisu i na hrvatskome jezičnom standardu. Vidim ovdje da ste autopatrol od 8. 8. 2012. pa mi nije jasno kako je moguće da ste previdjeli onoliku količinu jezičnih obilježja i jezičnih (pisanih) ostvaraja koji ne odgovaraju hrvatskome (i standardu, i normi, i stilovima).
Lijepo sam Vas u prethodnim porukama obavijestio o činjenici da postoji tipski standard za životopise koji nije ispoštovan u članku Stane Dolanc. Lako se provjeri je li neko suradničko ime na popisu administratora ili nije, a svi smo ovdje jednaki po pitanju sudjelovanja u Zajednici Wikipedista, Wikimedijanaca i sl. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 20:02, 21. rujna 2013. (CEST)
El hombre, Nesmir Kudilovic zamolio me napisati svoje mišljenje o članku i komunikaciji. Vjerujem da se trudiš, a da tako ne vjerujem ne bih predložila da se tvoji doprinosi više ne moraju označavati pregledanim. Iako se tvoji doprinosi ne moraju više označavati pregledanim, svaki je suradnik kao Wikipedist pozvan održavati naš zajednički projekt i željeti mu najbolje, a vjerujem da Nesmir Kudilovic i ti to obojica želite. Ako biš bio nesiguran kod prijevoda ili pravopisa nekih članaka postoji zgodan mrežni pravopisni provjernik Hašek (malo više detalja o njemu možeš pročitati ovdje), Zbirka jezičnih savjeta Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (osobno ih rabim), još je poveznica prema korisnim stranicama navedeno kod Wikipedija:Kafić/Jezična pitanja, a naravno, uvijek možeš mene ili nekog drugog suradnika zamoliti za pomoć ako trebaš. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:17, 24. rujna 2013. (CEST)

Dijaspora[uredi kôd]

El hombre, kao što rekoh, uvijek me možeš pitati za savjet ili pomoć kad god pomisliš da bi ti trebala. Iz nekog sam razloga pretpostavljala da si u Švedskoj Smiley green alien red.svg. Kolika nam je dijaspora u Njemačkoj mogli bi jednom održati i wikisusret. Lijep pozdrav Face-wink.svg --Roberta F. 11:41, 7. listopada 2013. (CEST)

El hombre, meni se tvoj prijedlog o traženim člancima sviđa. Ostavih Fraxinusu poruku jer vidjeh da ih uglavnom on mijenja, vjerujem da će se i njemu dopasti prijedlog. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 13:20, 7. listopada 2013. (CEST)

Smjernica 60 minuta[uredi kôd]

El hombre, polako s {{brisevima}}, nemoj žuriti.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 13:48, 8. listopada 2013. (CEST)

Cvijeta[uredi kôd]

Poštovani kolega, kao što se vidi uz obrazloženje s navodom izvora na stranici za razgovor, slika kuju si postavio ne prikazuje Cvijetu Zuzorić pa sam je uklonio. Lijepi pozdrav Ivica Vlahović (razgovor) 19:33, 8. listopada 2013. (CEST)

Ciao IV,
iskreno govoreci nisam isao na stranicu za razgovor o Cvijeti Z vec sam samo umetnuo njenu sliku. Hvala na ispravci. Pozz--El hombre (razgovor) 12:36, 9. listopada 2013. (CEST)
Nema na čemu. I ja sam bio postavio istu sliku, ali sam kasnije, proučavajući literaturu, uvidio da, na žalost, ne postoji Cvijetin portret. Lijepi pozdrav Ivica Vlahović (razgovor) 07:30, 10. listopada 2013. (CEST)

Zamolba[uredi kôd]

Ciao El Hombre, evo riješeno je :) Dobar je prijedlog i drage volje sam ga uvrstio.--Fraxinus (razgovor) 22:00, 9. listopada 2013. (CEST)

Preusmjeravanje[uredi kôd]

Hvala na prijedlogu za preimenovanje članka o romanu. Pozdrav. --Elphaba (razgovor) 19:35, 11. listopada 2013. (CEST)

Nobelovci[uredi kôd]

Riješeno. Zlu ne trebalo, nek' se nađe pri ruci.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:20, 12. listopada 2013. (CEST)

500 najboljih pjesama svih vremena (Rolling Stone)[uredi kôd]

Vidin da radiš na članku pa neću dirati, nego samo da ti kažen da se pisme označavaju "navodnicima", ne kurzivom. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 21:48, 15. listopada 2013. (CEST)

Muzej kraljice Sofíje[uredi kôd]

Mogu ja to učiniti, ali možeš i ti, a nije zgorega da naučiš. Imaš na vrhu članka karticu premjesti. Klikni na nju, upiši novi naziv članka i obvezno ispuni u sažetku razlog premještanja (npr. naziv na hrvatskom). Nakon toga stari naziv članka označi za brisanje jer je (vjerojatno) nepotreban. Jednostavno, zar ne?Face-wink.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 10:15, 16. listopada 2013. (CEST)

Ipak ti napravi, ali nemoj stavljati {{bris}} na staro ime jer postoje članci koji pokazuju na njega [27]. To uvijek treba provjeriti prije brisanja ili stavljanja predloška za brisanje. --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 10:33, 16. listopada 2013. (CEST)

{{GLAVNIRASPORED}}[uredi kôd]

Ako je isti kao i naziv članka, nije nužno navoditi ga na dnu članka. Podrazumijeva se. Face-wink.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 16:03, 17. listopada 2013. (CEST)

Mislim da si pobrkao nešto. Stavlja se ako se treba sortirati na drugi način (drugačije nego je naziv članka), npr. životopisi osoba, kad se stavlja u obliku {{GLAVNIRASPORED: Prezime, Ime}} jer se osobe sortiraju po prezimenima.Face-wink.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 16:10, 17. listopada 2013. (CEST)

Gle, nisi ništa promašio što si stavio, ali je suvišno ako je isto kao i naziv članka. Čisto, da ne radiš suvišan posao. Za životopise je obvezno, tako da se članak unutar kategorije sortira po prezimenu. Ako se ne stavi, onda se sortira po imenu, što nema smisla. Što se tiče toga tko je u pravu, znaš kako kažu: najgore ti se sekirat.Face-grin.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 16:25, 17. listopada 2013. (CEST)