Razgovor sa suradnikom:Flegmatik

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Signature icon.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! Roberta F. 15:31, 3. listopada 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

Suradnička stranica[uredi kôd]

Pozdrav! Vidim da si novi suradnik! Stranicu Flegmatik predložio sam za brisanje, te će ona sigurno biti obrisana od strane administratora. Svoju suradničku stranicu možeš urediti ovdje. Preporučam ti da pročitaš tečaj za početnike --Suradnik13 17:35, 5. listopada 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

Krive wikipoveznice[uredi kôd]

Bok,

Stavljaš krive wikipoveznice. Molim te da pročitaš upute koje su ti dane na početku ove stranice. --Ante Perkovic 10:10, 6. listopada 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

Hvala! :) --Ante Perkovic 10:47, 7. listopada 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

Suradnički okvirići[uredi kôd]

Na stranici Wikipedija:Suradnički okvirići nalaze se suradnički okvirići koje možeš preuzeti po želji i koji odgovaraju tvojim interesima, pobrisala sam okviriće koje si preuzeo s moje stranice. Nije preporučljivo postaviti okviriće koji ne odgovaraju istini, poput okvirića da si administrator hrvatske Wikipedije ili da imaš i stranice na drugim projektima, a nemaš. Ukoliko trebaš neku pomoć slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 20:17, 8. listopada 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]


Ma ne ljutim se uopće, znam da se u početku griješi i uči, zato smo mi admini i suradnici ovdje da pomognemo. Sve što te zanima, slobodno pitaj, a možeš pokušati i doći na IRC, preko njega suradnici najbrže uče, jer dobivaju i najbrže savjete. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 22:19, 9. listopada 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

Slike[uredi kôd]

Molim te pročitaj članak Wikipedija:Slike i opise licenci (poveznice vode na te ostale članke), jer morat ću pobrisati sliku koju si postavio (Bosna-širenje) iz jednostavnog razloga jer je licenca kriva. Stavio si da je ta slika javno dobro, a ukoliko pročitaš o tome, vidjet ćeš da autor te karte sigurno nije mrtav više od 70 godina. Dalje, time što fotografiraš ili skeniraš neku sliku/kartu, ne postaješ vlasnik te slike, već spada pod pravednu uporabu, prenosiš nečije djelo, a pretpostavljam da si ju sam skenirao, kažem pretpostavljam, jer nedostaje izvor. Kod karti bi također trebalo navesti izdavača i kataloški broj ukoliko ima (ISBN). Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 21:38, 17. listopada 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]


Nema problema, početnik si i ne možeš znati sva pravila, s vremenom ćeš već naućiti, a svi ćemo ti rado pomoći. :-)) Roberta F. 22:31, 17. listopada 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Flegmatik,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:56, 15. studenog 2006. (CET)

Gorbačov[uredi kôd]

Drago mi je da ispravljaš neke greškice i tipfelere na Gorbačovu. Nadam se da će i nakon toga doći jedan glas za na glasovanju za izabrane. --Edgar Allan Poe 17:16, 12. svibanj 2007. (CEST)

Rodjendan[uredi kôd]

Sretan rodendan.pngGabe-birthday-part.jpg-Marin Bobek 13:46, 19. lipanj 2007. (CEST)


Birthday candles.jpg Sretan rođendan! Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:39, 19. lipanj 2007. (CEST).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.