Razgovor sa suradnikom:Flopy/Arhiva 4

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Nagrada i uređivanje stranica

Kao što si primijetio stavila sam nagradu, a tekst unutar nje možeš još promijeniti. Članke u kategoriji Politike Wikipedije i neke druge članke koje se tiču pravila Wikipedije mogu uređivati samo administratori. Suradnici se slobodno mogu pridružiti u sređivanju članaka u kategoriji Održavanje Wikipedije. Pozdrav :-)) --Roberta F. 13:27, 1. prosinac 2006. (CET)

Gledišta

Nastojim izbjegavati mjesta gdje bi moglo doći do prijepora. Sigurno je da su neke stvari drugačije iz vizure Iraca, Velšana, Škota ili Francuza. Ali to i je prednost wikipedije. Ako netko zna bolje i više neka doda ili izmijeni. Nemam ništa protiv. Dapače. Moram priznati da postajem wikiovisnik (možda bi netko trebao napraviti neki članak na tu temu, ha ha). Pozdrav. --Wenders 13:34, 1. prosinac 2006. (CET)

Njemačka wikipedia

Zdravo Flopy,

u pravu si sta se tice Njemacke wikipedije, to jest: da te ponekad uhvati sramota kako vise pise o Hrvatima (najvise pisu Hrvatski migranti)nego u Hrvatskoj wikipediji. Ali jedno si u kotekstu zaboravijo: u Njemackoj wikipediji ima jos mnogo tako zvani "Jugoslavena (Srba)" ili takvi koji se tako osjecaju (Njemci kao onaj koji je clan sajntologije). Negiranje o Hrvatskoj kulturi, istoriji, jeziku i vjernosti su svakodnevno na redu. Kada vec grko-katolike hoce srbizirati, sve prica od tome da smetaju napredku clanaka o Hrvatima. Tako je i o Hrvatima iz Bosne i Hercegovine. Negiranje naprimjer da ne postoji prostor Hercegovine i da u njoj ne zive pretezno Hrvati sve od tome govori, pogotovo i o istoriji. Mene su "izbacili" jer sam im ("Jugoslavenima") odgovorijo prosto kako oni meni- ali nece moci zatajiti istinu o Hvatskoj i Hrvatskom narodu. tvoj Tin

Za polaganje zelim ti sve najbolje:)

Zdravo Tine! Ugodno sam iznenađen što si mi se javio. Odgovaram ti ovdje jer si na de.wiki blokiran (kako sam vidio u tvojim doprinosima na vlastiti zahtjev, zašto?), a nisi se prijavio ovdje kao suradnik. Prijavi se svakako. Slažem se sa svime što si rekao te dijelim tvoj stav, ali ja osobno ne reagiram tako jako burno kao ti jer bih dosada već bio blokiran. Međutim, moram ti reći da je glede Hrvatske i hrvatskih tema stanje na njemačkoj wikipediji mnogo bolje nego na engleskoj, ali dakako i tamo treba dosta toga promijeniti i ispraviti, iako ima i dobrih članaka. Ja trenutno pišem diplomski pa nemam previše vremena ni za hravtsku wikipediju, a kamoli za njemačku. Međutim, moram te upozoriti da ako se prijaviš (a učini to svakako) da su naši administratori ovdje također dosta strogi prema desničarima (ne kažem da si desničar, ali oni bi te mogli takvim smatrati), a ponekad blaži prema Srbima (očito zato jer im pomažu u nekim tehničkim stvarima) koji i kod nas pokušavaju širiti antihravtske laži. To sam im prigovorio, a oni su me neko vrijeme ignorirali, a onda se naljutili što smo ipak izgladili. To je međutim još uvijek moj prigovor njima dok to ne isprave. No ja te unatoč tome i po treći put pozivam da se prijaviš jer hr.wiki ima mnogo manje članaka nego de.wiki (i o hrvatskim temama). Lijep pozdrav. :-) --Flopy 09:55, 4. prosinac 2006. (CET)
Au! Sad sam vidio zašto si blokiran. Jer si vrijeđao druge. Lijepo je da si se na kraju ispričao, a onda si sam zatražio da te se blokira, malo čudno... Moj poziv da se prijaviš i dalje stoji no molim te da u tom slučaju ovdje ne pretjeraš kao što si pretjerao tamo jer će te naši admini odmah blokirati. Ta svoja stajališta (s kojima se slažem) možeš i na drugačiji način izražavati prije svega tako da pišeš članke ili mijenjaš postojeće. :-)) --Flopy 10:03, 4. prosinac 2006. (CET)

Hvala tebi za tvoj odgovor! Prvo Sretan ti blagdan Sv. Nikole :-) Ja nisam desnicar, meni to nije navika niti sam tako odgojen. Vidim "naivnost" njemacki administratora i bolje da kazem "neznanje". Cudno mi je takoder da brane (kako si ti tocno naveo)ljude kojima demokratska Republika Hrvatska svakako u mnozini nista ne znaci, a toliko gluposti pisu i jos revertiraju kako hoce (ako neko osim tebe zna njemacki jezik, neka si naprimjer procita clanak Krajina-Serben). Sta se mene tice, pokusat cu se ponovo pirjaviti- samo da pisem clanke ili barem da ih preveden (bolje-manje, vidi bitka na Krbavskom polju). Sta se tice ti ljudi, moram isto da kazem, da nisu ni jedan clanak napisali (jer ih to svakako ne zanima). Zbog cega onda takve osobe mogu odrzavati na wikipedijama?! Zatrazijo sam blokadu, jer sam vidio, da su se skupili kao "vukovi" da me na kraju skupa zauvijek izbace (jer im je to bila zelja, tako barem smatram stvar). Vako imam mozda minimalnu nadu, da se mogu ponovo prijaviti? Kako god bilo, mene se isto vrijedalo u tome, sto sam moro "pustiti pantale dole" kao Hrvat i jos se ispricavati da sam Hrvat. Ja mislim da je to svakako dosta zalosno. Ako budes imo vremena pogledaj samo, sta su "ljubimci" Hrvatskog clanka sve iz njega izbacili, opcenito sramota za njemacke administratore. Sada se korisnici kao nas "Capriccio" mora za kulturu Hrvatske kuhinje "borit", ako to nije absurtno: lako noc ! Kako god, neznam da li sam veliki doprinos za Hrvatsku wikipediju, zato sto neznam ispravno gramatiku (ako nebi sluso Radio Zagrab i cito trajno vernji list- good night), a nevjerujem da bas me mnogo vole jer sam iz Hercegovine;-) Kako god bilo- tebi sve najbolje, tvoj Tin

Nema na čemu! Svakako se ponovo prijavi na de.wiki (pod nekim drugim imenom), ali zašto se ne prijaviš i ovdje? Nema veze što ne znaš dobro gramatiku. Uvijek možeš nekoga zamoliti da ti pregleda članke, mogu ti i ja pomoći. Nemoj više pretjerivati i sve će biti u redu. Nema apsolutno nikakve veze odakle si, jer se suradnike cijeni po njihovim doprinosima, a ne po porijklu ili čemu drugome. Točno je da u Hrvatskoj mnogi baš i ne vole Hercegovce i to zato što su u doba predsjednika Tuđmana imali veliku moć, neki misle i preveliku. No, zagrebački gradonačelnik je primjerice Hercegovac pa je popularan jer dobro radi. Nema to više nikakve veze. Glede Capriccia ne znam što ti se kod njega ne sviđa, ja sam jednom s njim komunicirao i bio je vrlo srdačan prema meni, čak me je pohvalio radi ničega. Nego, reci mi ako se prijaviš na de.wiki tako da možemo tamo na njemačkom razgovarati, iako bih više volio razgovarati ovdje na materinjem jeziku. Zato, prijavi se ovdje. Puno pozdrava. Josip. --Flopy 08:46, 12. prosinac 2006. (CET)

Bog Josipe, prijavijo sam ti se ponovo pod imenom "Tin Tvrtko" u njemackoj wiki. Momentano zelim ispuniti clanak rimokatolicke crkve u Bosni i Hercegovini, takoder i grkokatolicke crkve u tom podrucju. Pogledaj clanak (Katholische Kirche in Bosnien-Herzegowina), vec sam polagano poceo. Bandic je dobar gradonacelnik, svaka cast covijeku! Nebrini necu vise pretjeravati (jer smo mi svi Hrvati-odakle god dolazili). Mozda su me ponovo akceptirali (jer ako smetas pod slicnim imenom nema milosti kod administratora)? Mozda su dosli sebi?? Puno pozdrava. P.S. Nije Capriccio los, nisam ja pretiv njega- nego sam htjeo da kazem da se "jadan" mora boriti da spasi nasu Hrvatsku kuhinju od ljudi koji nezele da taj kulturni aspekt stoji u clanku o Hrvatskoj. Zbog toga sam pismeno reko: "borba" Capriccia. Prijavit cu se i ovdje kad savrsim clanak o katolickoj crkvi u Bosni i Hercegovini. Ljep pozdrav, tvoj Tin.

Eto, drago mi je! Pogledat ću na de.wiki čim budem imao vremena, a čekam i da se prijaviš ovdje. Želim ti sretan Božić te sretnu i uspješnu novu 2007. godinu! --Flopy 08:35, 19. prosinac 2006. (CET)

Hvala puno

Najljepše se zahvaljujem za nagradu, koju si mi dodijelio. Hvala ti što toliko cijeniš moj rad, iako doprinos nije baš toliko velik. Kako je bilo na zadnjem ispitu?--Roman 17:49, 3. prosinac 2006. (CET)

Ma ne brini. To se svima događa. Kada sam pisao diplomski pročitao sam ga pet puta, a frend ga je pročitao jednom i našao tri greške. Jednostavno ih ne uočiš. Bitno je da ti pišeš dobre članke, sitnice su najmanji problem. --Roman 14:07, 6. prosinac 2006. (CET)

Hobi

I ja wikipediju shvaćam kao izvrstan hobi u kojem možeš svašta naučiti. Jednom će, a u to sam siguran, wikipedija biti bolji izvor znanja od bilo čega drugoga. Engleska wikipedija je, prema onome koliko ju ja pratim, već sad dosegla vrlo visok nivo. Sretno sa diplomom i traženjem posla. Pozdrav. --Wenders 09:28, 4. prosinac 2006. (CET)

Stogodišnji rat

Baš ovih dana sam gledao svoje ranije članke pa sam skužio da bi ih morao malo proširiti i popraviti. A onda sam vidio silne crvene poveznice i shvatio da moram i to napraviti. A o Stogodišnjem ratu sam isto razmišljao. Treba mi samo vremena. Skužio sam da je internet bolji izvor za podatke nego bilo koja knjižnica (zato što je specijaliziraniji) pa čitam i nastojim kompilirati ono što je bitno. Na netu postoje i izvatci iz kojekakvih sporazuma, opisi bitaka, sudionici, oružje i tisuće drugih stvari.... Samo sve to ide jako sporo i za sve treba vremena i vremena. Riješit ćemo i Stogodišnji rat. Pozdrav.--Wenders 12:26, 4. prosinac 2006. (CET)

Sasanidi

Svaka čast! Dobro si se naradio oko toga. Nego, zamolila me Branka da ti pripravim kartu za koju si joj rekao. Imamo onu istu kartu, ali bez unijetoga teksta, tako da možemo napraviti na hrvatskom. Mislio sam to napraviti ja, ali zadnjih dana nikako da uhvatim vremena.--Donatus 12:39, 6. prosinac 2006. (CET)

Pregledao sam i čestitam ti na odličnim člancima. Drago mi je da si priveo seriju o Sasanidima kraju. Ako uloviš vrimena molim te pregledaj Popis vladara Sicilije i Napuljskog kraljevstva. --Roman 15:24, 6. prosinac 2006. (CET)

Rođendanske torte

Puno hvala Flopy na lijepim željama, žao mi je jedino da vas svih ne mogu uživo pozvati na jedno veliko slavlje, gdje bi i pojeli silne torte :-)). Puno lijepih pozdrava --Roberta F. 11:18, 12. prosinac 2006. (CET)

Jesam Flopy, a slavim još danas i sutra :-)) i onda se mogu na miru pripremati za sve ostale blagdane. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 10:33, 13. prosinac 2006. (CET)

Središnje sile?!

Lijep pozdrav Flopy i čestitam na zgotovljenom diplomskom radu. Brz si, a opet nije ni čudo kada čovjek voli ono što radi. Naišao sam danas na članak Središnje sile. Taj bi članak trebalo uklopiti u članak Trojni pakt. Naslov mi pomalo glupavo zvuči? Je li riječ o nekom novom terminu? Ja sam čuo samo za Centralne sile? --Roman 11:55, 12. prosinac 2006. (CET)

Vladari

Kod imena vladara se preferira hrv. naziv, tj. hrvatski ekvivalent. Zato mi ne zovemo kralja Georgea tako nego Đuro, Carlosa, Karola ili Charlesa - Karlo itd. Tako je i sa Josephom ili Joseom, koji je kod nas Josip, te Rogerom ili Ruggerom, koji je kod nas Ruđer. Tako je u svoj literaturi, koja je ikad vidjela stručne lekture. Pozdrav. Sale 11:07, 13. prosinac 2006. (CET)

Za Rogija i Ruđija :) ti govorin napamet. Pogledat ću kasnije danas. Kubura 12:56, 13. prosinac 2006. (CET)

Ma u redu, bude li suprotnih tumačenja, reć ću ti. Kubura 12:59, 13. prosinac 2006. (CET)

Evo, u Timesovu Atlasu svjetske povijesti iz 1986., u "dopunjenom izdanju za Jugoslaviju", na str. 134, stoji slika "Plašt normanskog kralja Rogera". Kubura 04:39, 6. siječanj 2007. (CET)

Sad za Josipa (Josepha) sam poprilično siguran, budući da mu ni to nije pravo (rođeno) ime, nego Giuseppe, dok je Joseph samo francuski ekvivalent tog talijanskog (korzikanskog) imena. Uostalom imamo članak Josip I. Bonaparte, a tako se navodi u svim drugim člancima vezanim za njega. Također većina drugih wikipedija navodi svoje ekvivalente tom imenu, kao José, Jozef itd., dok se druge drže "izvornog" francuskog naziva. Nažalost jedini pismeni dokaz koji ti mogu dati je na francuskom - nacrt obiteljskog stabla obitelji Bonaparte iz "Napoléona", gdje je u zagradi uz Joseph stavljeno Giuseppe.

Za Rogera nisam siguran, jer je on iz francuske dinastije, te mu je to izvorno ime (Rožer). Jedini dokaz koji tu mogu staviti je da je na svim drugim člancima ostalih wikipedija naveden njihov ekvivalent (osim onih gdje je grafija tog imena ista, samo se drugačije izgovara). Tako imamo: Ruggiero, Ruggero, Ruggeru, Rogerio, Rogelio, Rogiero, te na kraju na srpskom: Ruđer!.

Zato ne vidim zašto, ako drugi mogu, mi ne možemo koristiti naše hrvatske ekvivalente tih imena, kad ih već imamo :-) Već nam ionako prevode Ruđera Boškovića u Ruggero, Roger, Regelio itd., a on ni nije plemić :-) (naravno ove prijevode njegovog imena možemo razumjeti) Pozdrav! Sale 13:02, 13. prosinac 2006. (CET)

Pregledao sam i njemačka verzija mi se puno više sviđa, engleska mi je pomalo zbrkana. stanicu nisam postavio ja već Saša. Hvala što si našao vremena za nužne ispravke. --Roman 13:29, 20. prosinac 2006. (CET)

predstavljanje wikipedije na hrt

molim vas da mi se javite kako bismo predstavili projekt hrvatske wikipedije u emisiji Briljanteen.

Domagoj Novokmet urednik 095 90 27 318

Razgovarala sam s urednikom i dogovorila razgovor s njim drugi tjedan. --Roberta F. 12:23, 14. prosinac 2006. (CET)
Kako sam napisala, dogovoren je bio razgovor, koji je i obavljen, a radi se naravno o povijesti Wikipedije i radu na njoj. Urednik nije "pogodio" od prve nekog od administratora, ali smo i mi istovremeno bili upitani. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:08, 21. prosinac 2006. (CET)

Nema problema Flopy, ukoliko imaš volje, želje, znanja predstavljati Wikipediju, naravno da možeš. Nikome nije zabranjeno da s nekim komunicira, ali želim te pitati, da li znaš toliko o Wikipediji da možeš pružiti odgovore na sva ili većinu tehničkih pitanja o npr. funkcioniranju Wikipedije, njezinom softwareu, povijesti Wikipedije, suradnicima, Wikimedijinim projektima, njihovim predstavnicima... Ni ja ne znam odgovore na sva pitanja i još učim uz iskusnije administratore. Ali ono što je najbitnije: onaj koji želi predstavljati Wikipediju, taj mora prije svega biti ponosan Wikipedist i vjerovati u svoj rad, a ti ga se nažalost sramiš! "...(nisam iz straha odao da sam ja suradnik)..." [1]. Pozdrav :-) --Roberta F. 12:55, 21. prosinac 2006. (CET)

Bog/bog

Kad govorimo o riječima i etimologiji, ostaje bog (usp. stsl.). Kad govorim o Bogu kao božanstvu, ostaje Bog. Vjeruj mi, znam razliku. ;) --Abyssus 12:57, 19. prosinac 2006. (CET)

U tom i jest stvar. Ako mu navedeš ime, ostaje malim slovom. Može ili ...kad se rodio mali Bog ili kad se rodio mali bog - Isus. Ista ti je to stvar kao i s papom - došao je Papa ili došao je papa Benedikt XVI.. Letim sad, opet ću kasniti na faks, kvragu... --Abyssus 13:02, 19. prosinac 2006. (CET)
Gle, ti, čini mi se, još uvijek ne shvaćaš što ti napisah pa pročitaj još jednom. Onda ćeš shvatiti da i te kako slijedim terminologiju. I, usput, i ona i pravopis slažu se, na način na koji opisah. Nadalje, pokaži mi, molim te, službeni pravopis katoličke Crkve u kojem to piše. A potom mi pokaži gdje točno on stoji u uporabi u javnoj komunikaciji. Svi imamo pravo na vlastita mišljenja, ali čini mi se da ovo opet svodiš na ono "Hrvatska je kršćanska zemlja" kao i kod pr. Kr. I dalje, ako su na članku radovi, molila bih te da to poštuješ jer ima svoju svrhu. Smatram to bezobraznim jer ja ne diram ničije članke u stvaranju, a pogotovo mi ne bi palo na pamet dirati neki koji ti trenutačno radiš. Afektivnoj obojenosti i osobnim subjektivnostima na Wikipediji nema mjesta. Pozdrav. --Abyssus 17:21, 20. prosinac 2006. (CET)

de:Portal Südeuropa

Čestitke i tebi . Portal na DE samo je suradničkog karaktera, bez obaveza, barem dosad. Ja ću polako počet više ubacivati tamo, iako sam više na našem Portal:Njemačka.--BorisB. 12:16, 20. prosinac 2006. (CET)

Re: Pozdrav i pitanja

Pazi, nisam ja da bude nesto o Srbima, samo me je zaboleo/isprovocirao komentar Suradnika 13 da ne moze jer je srpski. Ja znam da se trudim(o) da budem(o) sto objektivniji, mada stanje nije zadovoljavajuce ni kod nas, ni kod vas. Relativno skoro smo imali probleme sa nekim suradnicima [2] (i na jos par mesta) zbog korisnika koji su nas optuzivali da smo se "prodali Hrvatima".

Ne razumem ovo za latinicu. Imamo gore pored jezicak stranica saradnika, razgovor, uredi... i jezicke latinica i cirilica. Klikom na latinica prebacujes tekst na latinicu i obrnuto. Od ozujka ove godine je dozvoljeno pisanje latinicom, sa tim da se tekst nastavlja da se dopisuje pismom kojim je prvobitno zapocet, tj. ne mozes dodavati latnicom nista u cirilicni tekst i obrnuto. Za prebacivanje teksta koristimo i Vucka i kao i program naseg birokrate Dungodunga.

Nisam bio na susretu Vikipedijanaca. I mene interesuje sta se desavalo, ali nikako da podnesu izvestaj. E da, ovo je bilo na glavnoj strani za 30. lipanj i 1. srpanj, ali je nesto osporen sadrzaj, bla, bla, bla. Pozdrav. --BokicaK 17:40, 21. prosinac 2006. (CET)

Hvala. --BokicaK 11:58, 22. prosinac 2006. (CET)

Prvi regionalni susret Wikimedije u Beogradu 16. i 17. prosinca

Nije nikakva tajna, sve je napisano, sve je najavljeno, a svatko je mogao doći na konferenciju i slušati predstavljanja [3] Roberta F. 18:16, 21. prosinac 2006. (CET)

Okvirići i potpis

Nije mi zamorno to objašnjavati, pa evo :) Postoji više načina za stvaranje okvirića, onaj koji ja koristim (a i inače se najviše koristi) je pisanje koda, pogledaj na primjer ovdje. Kad jednom napraviš neki suradnički okvirić druge možeš jednostavno napraviti principom kopiraj i zalijepi, samo mijenjaš neke stvari kao što su boje, tekst i slika. Ali postoji i jednostavniji način. Možeš korisiti već napravljeni predložak {{suradnički_okvir}} u koji samo dodaješ željene parametre (boje, slika, tekst) i to npr. ovako:

{{suradnički_okvir|orange|yellow|[[Slika:Face-grin.svg|40px]]|Suradnički okvirić za Flopyja}}

Suradnički okvirić za Flopyja




Takav okvirić dobiješ upisivanjem teksta izravno na suradničku stranicu (ne stvaraš nove predloške)

Što se potpisa tiče, to je prilično jednostavno :)))). Samo malo html-a. Znači, evo jedan primjer: Flopy odnosno '''[[Suradnik:Flopy|<font color="#00CED1">F</font><font color="#00BFFF">l</font><font color="#1E90FF">o</font><font color="#4169E1">p</font><font color="#0000CD">y</font>]]'''

Možda baš i nije tako jednostavno :) Možeš i sam mijenjati boje, a ako trebaš pomoć samo viči. Evo i uputa za korištenje koje sam dala Edgaru. Pozdrav :) --MayaSimFan 01:13, 22. prosinac 2006. (CET)

Sve najbolje

I tebi i tvojoj obitelji sve najbolje za Božić i u Novoj godini. Pozdrav. --Wenders 10:28, 22. prosinac 2006. (CET)

Čestitka :)

Flopy, i ja tebi želim Sretan Božić, i sve najbolje u novoj 2007. godini! Drago mi je da imam "stalnog čitaoca"! :) P.S. Novi potpis ti je mrak! :) Uživaj u novogodišnjoj ludnici!! :))--Treecko 18:16, 22. prosinac 2006. (CET)

Prijatelju, hvala ti lipa za čestitke (i što si me se sitia :), i tebi i tvojima također na dobro došlo poro'jenje Gospodinovo! Kubura 11:40, 27. prosinac 2006. (CET)

Sretan Božić i Nova godina Svako dobro želim. --Roman 13:21, 31. prosinac 2006. (CET)

Bozic pred vratima

Flopy zelim ti uskoro Sretan Bozic i blagoslovljene Bozicne Blagdane. Takoder Sretnu Novu Godinu 2007!!!!!!!!!! tvoj Tin. P.S. Sta se tice clanka u njemackoj wikipediji "Katholische Kirche in Bosnien-Herzegowina" (Katolicka Crkva u Bosni i Hercegovini)javljaju se protagonisti lazi, koji su sad pokusali (i pokusavaju makunuti istinu) izbrisati podatak da se broj rimo-katkolika i gkro-katolika smanijo zbog nedobrog polozaja Hrvata kroz Dayton-Sporazum i etnicko ciscenje. Ako budes imo vremena navrati i ostavi svoj komentar (takoder svak ko zna o toj tematici). P.S. Pogledaj svoju stranicu "ostavijo" sam ti nesto:-)

Hvala ti lijepa dragi Tine na čestitkama i na prekrasnim slikama!!! Vidio sam članak i raspravu te ti moram reći da si samo djelomično u pravu. Točno je da se broj Hrvata u BIH drastično smanjio, ponajviše zbog etničkog čiščenja, ali mora se priznati iz samo nekih dijelova Bosne, ponajviše iz Republike Srpske. Daytonski sporazum je jako nepravedan u tome se slažem i baš zbog njega su Hrvati ravnopravni samo na papiru. Martin točno kaže da nema nijednog zakona koji brani Hrvatima povratak u Republiku Srpsku (u ostale dijelove Bosne tamo gdje žive Bošnjaci ipak se mnogo lakše vratiti), ali nema nikakvih uvjeta za to, nema posla, tako da se pojedinačno vraćaju samo stari. A točno je i da vlasti u Banja Luci baš i ne pomažu Hrvatima da se vrate, ali ni ne spriječavaju, barem ne javno, mora se priznati. Mnogi Hrvati se jednostavno tamo ne žele vratiti jer nemaju uvjeta za život i jer je to Republika Srpska. Po ocu sam porijeklom baš iz tog entiteta, mnogi moji rođaci su otamo protjerani, ali danas se tamo jednostavno ne žele vratiti. Mnogi Hrvati iz Bosne pustili su korijenje u zemlji u koju su izbjegli tako da ih tamo osim melankolije i domoljublja malo šta vuće. To je problem. Tu Republiku Srpsku treba ukinuti, ali ako se to i dogodi, ne vjerujem da će situacija biti išta bolja. Hrvati su za to dijelom i sami krivi; naime jako su nesložni, najmalobrojniji narod, a toliko stranaka. I najveći problem: HRVATSKI NAROD IZUMIRE, jer ne rađamo djecu. Zato se broj Hrvata smanjuje ne samo u Bosni nego i u Hrvatskoj. Egzodus Hrvata iz Bosne počeo je mnogo prije 1990-ih, mnogi su krenuli trbuhom za kruhom, za boljim životnim uvjetima, tako i moj otac. Dakle, slažem se da su Hrvati u Bosni diskriminirani, ali za to su nažalost i sami djelomice krivi. Nadajmo se da će stvari krenuti na bolje i da će se Hrvati u BiH održati. Pustili su preduboko korijenje i ostavili previše grobova da bi nestali!!! Eto, to je moje razmišljanje, a budući da sam rodbinski vezan za Bosnu mislim da znam o čemu govorim. Zaista mi je drago što se boriš za svoje stavove i istinu, to radim i ja ovdje što se nekima ne sviđa (samo se svađaš, vele), ali molim te nemoj pretjerati! Još jednom te pozivam da se priajviš i ovdje. Svako ti dobro! :-)) --Flopy 12:29, 27. prosinac 2006. (CET)

CET

Pogledaj ovo [4]. --BorisB. 09:10, 27. prosinac 2006. (CET)

I tebi sve najbolje u 2007. P.S.: Ne postoje glupa pitanja, samo mogu biti glupi odgovori.:))))))))))) --BorisB. 11:26, 27. prosinac 2006. (CET)

:)

Bok Flopy, samo da ti se zahvalim na nagradi! Puno hvala! I naravno, ako poželiš još koji članak o nekom Pokémonu, slobodno mi javi! Drage volje ću ga napisati. :) UŽIVAJ! :)--Treecko 18:52, 27. prosinac 2006. (CET)

Stogodišnji rat

Prvo da ti čestitam Božić. Sjećaš se kad smo pričali da Stogodišnji rat nije bio baš zadovoljavajući. Malo sam si ovih dana dao truda i evo. Valjda je sada dobro. Pozdrav. --Wenders 19:13, 27. prosinac 2006. (CET)

Izvori su mi bili na nekoliko internet stranica koje sam komplirao a dosta toga i sa engleske wikipedije. Klikni na Google pa će ti toliko toga izići da nema knjižnice na svijetu koja će ti naći bolje izvore. Više uopće ne treba ići izvan kuće da bi saznao mnoge stvari a pogotovo o povijesti. Naravno da sam uspoređivao da ne bude nekih razlika. Sve ti je to uglavnom isto. Francuzi ili Englezi, svi isto pišu. Zato je zahvalna ova povijest za razliku od novije povijesti gdje svatko ima svoju istinu pa se ti onda snađi. Ali izgleda da je to tako uvijek sa poviješću. Da bi nešto postalo povijest treba umrijeti generacija koja je bio sudionik a eve ntualno i još dvije do tri generacije iza i onda povijest postaje objektivna. --Wenders 13:06, 29. prosinac 2006. (CET)

Zato se i ne upuštam u te stvari jer od prepirke nema koristi. Srbi imaju svoju istinu, mi svoju i tu nema Boga koji će to razmrsiti. Zato su mi ljepši Henrici i Edvardi i njihove dvorske zapetljancije nego tisuću Budaka ili Mihajlovića. --Wenders 13:11, 29. prosinac 2006. (CET)

Morao sam poništiti tvoj prijedlog za izabrani članak, budući da Edgar doista ima pravo. O članku koji si prethodno predložio još uvijek se glasuje, pa sada nisi imao pravo na ponovno predlaganje. Ali, nema veze. Predložio sam ja isti članak, a ti imaš pravo glasovati o njemu.--Donatus 18:48, 30. prosinac 2006. (CET)

Sveto Rimsko Carstvo

Izgleda da što se tiče Svetog Rimskog Carstva imaš pravo. Ali kad sam kopirao dijelove predloška sa Engleske Wikipedije onda sam kopirao i to, a da nisam razmišljao. Sad ću to maknuti. Što se tiče vremena, da nisu bili blagdani ne bih to stigao napraviti ili bih to radio tjednima. Ovako sam sate i sate proveo uz komp. Sam sam čak i one karte napravio. Ali sam se lijepo zabavio i ponešto naučio. Sad razmišljam što novo da započnem. Pozdrav.--Wenders 11:43, 29. prosinac 2006. (CET)

Razmišljao sam o tome, vjerojatno ću to i napraviti jednom. Sad bih nešto stvarno originalno, a još ne znam što. U fazi sam razmišljanja. Hvala što si mi predložio članak. Mislim da neću sam za sebe glasati. To prepuštam ljudima. Mogli bi se jednom dogovoriti pa nešto zajedno napraviti. Pozdrav i sretna Nova. --Wenders 11:53, 29. prosinac 2006. (CET)

Stipe Pletikosa

Pitanje,

može neko od vas ubaciti sliku Stipe Pletikose u njemački članak? Pozdrav Tin, NEK VAM BUDE SRETNA NOVA 2007!!!!!!!!!!!!

P.S. pokušo sam, nemože :(

Joj, nažalost ni ja ne mogu. Ja ti se u to postavljanje slika zbilja ne razumijem. Pitaj nekog od administratora na de.wiki, a možeš i ovdje. --Flopy 12:45, 3. siječanj 2007. (CET)

Ej,

uspješne prve korake u pravi ŽIVOT u 2007. od srca ti želi Branka France

Božić

Dobro, daj se smiri. Kakav bezobrazluk? Trebao mi je materijal za današnje slavljenje Božića da dio ne ostane prazan te ga premjestih u navedeno poglavlje, da zornije dočara današnju situaciju. Zašto je u tvojoj prirodi STALNO napadanje? Hajde, sretna ti nova. --Abyssus 11:22, 3. siječanj 2007. (CET)

Hvala. ;) --Abyssus 12:34, 3. siječanj 2007. (CET)
Jasnije? ;-) --Abyssus 12:40, 3. siječanj 2007. (CET)

Stogodišnji rat

Jednostavno, mislim da je članak dobar i da ima pravo biti na naslovnici.--Donatus 12:16, 3. siječanj 2007. (CET)

WT

Ma i meni je bilo blesavo ali svuda uokolo se sve prevodi pa sam pomislio da treba i to...hehehe Nije to ništa različitije od Katarine Howard.... nema veze, furamo dalje... pozdrav. --Wenders 12:34, 3. siječanj 2007. (CET)

Povijest

Flopy, nisam znao da si povjesničar. Vidiš iznenadio si me. Ali što reći, cijenim tvoju stručnu procjenu, ali niti jedan članak ne može biti savršen, uzroke i povode sam sredio, a što se tiće naših šodručja, tu ti ja ne mogu ništa. Nisam to još obradio, a moja ekspertivnost za II. sv. rat dolazi uglavnom iz Ističnog i malo Zapadnog fronta. Treći reich i SSSR su mi specijalnost, a naši dijelov ne. Ako želiš slobodno ih dodaj, nitko te neće napadati. Zato izvini ako sam na nekim dijelovima uvrijedio tebe, ali moji glasovi protiv tvojih izbora nisi bili za dišpet tebi, nego iz moje točke gledipta. Meni je osobno najdraži predmet povijest i briljiram u njemu, ali to nije bitno. Voim sva područja iz povijesti, ali mi je draže 19. i 20. stoljeće, nego stariji periodi, pa je možda i to razlog zašto nisam bio za. Pozdrav :) ! --Edgar Allan Poe 13:10, 5. siječanj 2007. (CET)

Pa ja sam još uvijek učenik, eto da to odogovrim na oba pitanja koja si na kraju postavio. Što se tiče Sila, mi smo učili 3 naziva Trojni savez, Centralne i Središnje sile. Meni se najviše sviđao naziv Središnje pa sam ga stavio, u tome je bio problem. Znači i njemački jezik i povijest, pa skoro pa smo isti. I hvala na pohvali o člancima iz povijesti, ali ako si vidio, ja ti pretežito pišem biografije, i to iz svih područja, zadnji mi je bio Nehru. Ali, ne znam sijećaš li se, nisam siguran o članku Mačke u drevom Egiptu, da li si ti to predložio, ali mislim da jesi, a ja sam ti ga uvrstio u izvrsne članke, ali taj je sistem propao. Znači to ti je dokaz da nemam ništa protiv tebe, jer povijest mi je zakon, pa tako i oni koji ju proučavaju. Bumo videl tvoje iduće prijedloge, pa ćemo vidjeti što ću misliti o njima, samo molim te, nemoj više ratova bar do ljeta, imamo ih na bacanje. Jedan od naša dva, koji ispadne i recimo I. sv. rat, ali ništa od toga je ne bih zasad. Nego što misliš da otvorimo portal povijest ? To smatram doborom idejom, jer nemamo baš nekih portala sa povijesnim temama. Pozdrav iz Splita. :) --Edgar Allan Poe 13:31, 5. siječanj 2007. (CET)

Pa čuj, ja ću se pobrinuti za portal i za grafički dizaj portala, a što se tiče tema čut ćemo se. Ja ću sutra početi na portalu i kad bude gotov izgled, ja ću ti se javiti i onda ćemo sutra sve oko tema riješiti. A za prijedlog, iduće će vjerojatno neka biografija. Pozdrav i do pisanja :) --Edgar Allan Poe 13:43, 5. siječanj 2007. (CET)
Portal:Povijest ti je gotov Flopy. Javi se i reci što misliš. --Hercule Poirot 10:22, 8. siječanj 2007. (CET)
Ma ja sam Flopy, i to ću napisati. Dojadilo mi je ono suradičko ime, pa sam sve prebacio na Poirota. To ću napisati u objašnjeju i poslati ću nekim adminima poruku. Dojadilo mi je onon mračno, a sada ću malo biti fiktivni lik. Jer vjerojatno se ne ože promijeniti suradničko. Aj skookni do IRC-a pa ćemo se dogovirt za hrvatsku. --Hercule Poirot 10:35, 8. siječanj 2007. (CET)
Nijesam znao za suradničko. Ups, moja greška onda. Ali dobro za IRC ništa, onda ćemo ovdje se dogovarati. Čujemo se kasnije imam sad poslić. --Hercule Poirot 10:42, 8. siječanj 2007. (CET)
Ah, sad je kasno. Napisao sam da Edgara blokiraju trajno da sam sad Hercule. Trebo si mi prije reć. --Hercule Poirot 11:02, 8. siječanj 2007. (CET)

Izabrani članak

Pozdrav, Flopy! Čuj, kod glasovanja za izabrani članak ostavio si dva glasa o Drugom svjetskom ratu: jedan protiv i jedan neutralan. Molim te da to ispraviš.--Donatus 15:57, 5. siječanj 2007. (CET)

Pozdrav

Bok Flopy. Kako si? Baš sam slučajno pratio ovu tvoju prepisku sa Hercule Poirotom. Nije li jučer Andrej Šalov blokirao Edgara Allana Poea baš zbog toga što ima više nickova? Ne čini mi se baš poštenim to raditi.... Pogledaj Projekt Apollo. To sam novo napisao. Pozdrav. --Wenders 10:53, 8. siječanj 2007. (CET)

Portal povijest

Moram priznati da je zgodan portal. I trebalo ga je ustrojiti jer o povijesti se ovdje piše dosta. kako ide sa uređivanjem portala? Jel to dozvoljeno samo nekima ili je slobodno? Pozdrav. --Wenders 12:10, 8. siječanj 2007. (CET)

Odgovori :)

1. Dakle, prvo slike. Malo za pripremu, postavljamo ovu sliku. Kad uzimaš sliku sa neke druge wiki najbolje je kliknuti na samu sliku i pogledati kartice na vrhu (u ovom slučaju: Datei Diskussion Seite bearbeiten Versionen/Autoren). U većini slučajeva ako je prva kartica (datei, image, ovisi o wikipediji) crvena znači da je slika na commonsima, ako je plava znači da je postavljena na tu wiki. E, tu kreće postavljanje (sorry ako krenem previše u detalje, od viška, u ovom slučaju, glava ne boli :)):

  • Prvo klikneš na sliku u članku što te dovede na stranicu s opisom slike.
  • Desni klik na sliku i odabereš Save Image As... ili nešto u tom stilu.
  • Slici ne mijenjaš ime, spremaš ju pod istim imenom pod kojim je postavljena na neku wiki. U ovom slučaju sliku ćeš spremiti pod ime Konrad I.png
  • Usput pogledaš dozvolu koju slika ima, a koja se nalazi ispod same slike (može biti copyright, public domain, gfdl, i puno varijacija na temu :))
  • Sad se vratiš na dragu nam hr wiki i u alatima na lijevoj strani klikneš na Postavi datoteku. Za svaki slučaj, evo link
  • Vidiš da na toj stranici ima dosta upozorenja i molbi pa bi bilo dobro da ipak pročitaš i Wikipedija:Slike i ostale članke koje imaš pod podnaslovom Poveznice.
  • Sada se vratiš na Posebno:Upload i pri dnu, nakon upozorenja postoje četiri polja koja je potrebno popuniti. To su redom:
    • Ime datoteke kod vas:
    • Ime datoteke na Wikipediji:
    • Sažetak:
    • Dozvola:
  • Kod polja ime datoteke kod vas postoji gumb browse. Klikneš na njega i u datoteci u koju si spremio sliku pronađeš tu sliku i dvaput klikneš na nju.
  • Automatski se popunjava i sljedeće polje Ime datoteke na Wikipediji:. Provjeri je li ime datoteke isto kao ime slike na wikipediji s koje je slika preuzeta, ako je sve je u redu, ako nije promijeni ga tako da bude isto, pa je opet sve u redu :)
  • Idemo dalje; sad treba popuniti polje Sažetak. Tu ćeš iskopirati sljedeći predložak:
{{Infoslika 
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}
Od svih podataka potrebno je upisati barem izvor. Kad preuzimaš sliku s neke wikipedije, a i inače s neke druge web stranice tu upisuješ web adresu s koje sliku preuzimaš. Kad se radi o nekoj wikipediji, pod izvor stavljaš adresu stranice za opis slike, u ovom slučaju http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Konrad_I.png
  • Ostaje još padajući izbornik za odabir dozvole. Kod toga ti može pomoći stranica Wikipedija:Slike/Oznake za slike gdje se nalaze sve dozvole. Kod slika koje su već postavljene na nekoj wikipediji obično po njihovoj dozvoli možeš zaključiti koju treba staviti kod nas. U ovom slučaju, radi se o jednoj od dozvola za Javno vlasništvo (public domain).
  • Sada još samo klikneš na Postavi datoteku i to je to, slika je postavljena :)

Ako si se negdje izgubio, javi pa ću ti pojasniti :).

2. Što se tiče vraćanja članka na staru verziju, tu se ipak malo mora raditi "pješke". Ako želiš vratiti samo na prethodnu verziju, odeš na stare izmjene članka (kartica) i zatim klikneš na usporedi dvije inačice, bez da diraš one točkice kod verzija. Kod posljednje promjene piše Ukloni ovu izmjenu, klikneš na to i spremiš stranicu.

Ako želiš vratiti članak na neku stariju verziju (znači ne samo na posljednju) odeš na stare izmjene članka, klikneš na datum kod izmjene na koju želiš vratiti članak (izgleda npr. ovako 12:23, 6. siječanj 2007. MayaSimFan (Razgovor | doprinosi) m (interwiki)) i zatim uređuješ staru verziju.

3. I još posljednje, mjeseci u krivom padežu. Vjerojatno se može popraviti, treba pronaći određenu poruku među sistemskim porukama, ali još, nažalost, nisam toliko dobro upoznata sa tehničkom stranom wikipedije da bih ti znala reći kako točno :) Pokušat ću nešto napraviti.

Ja ću nadopuniti Mayu za datume. U sistemskim porukama imaš dvije vrste datuma onaj u nominativu i onaj u genitivu. Softver u potpisima starim izmjenama i slično vuče datum iz sistemske poruke u nominativu - ta problem treba riješiti sa programerima da lokaliziraju našu Wikipediju. A da se ne bi pitao zašto ih jednostavno ne stavimo u genitiv i gotovo. Ne može (ja sam inače krivac za ispravne sistemske poruke odn. za neispravne datume) jer ove sistemske poruke datuma tj imena mjeseci u nominativu i genitivu ne služe samo za potpise i stare izmjene nego za niz Varijabli i Magičnih riječi. Inače može se u sistemske poruke u kojima je ime mjeseca u nominativu to ime u nominativu zamijeniti onim u genitivu ali kako sam gore napisao to će zeznuti magične riječi i varijable. Vjerujem da čemo brzo uspjeti riješiti lokalizaciju ove wikipedije sa programerima. Nije nikakva greška u sistemskim porukama već je riječ o specifičnosti hrvatskog jezika koji se razlikuje od većina jezika po pitanju datumiranja. -- Andrej Šalov 16:07, 8. siječanj 2007. (CET)

Nadam se da sam pomogla, ako nešto nije jasno samo zovi. Baš sam se raspisala :)

--MayaSimFan 15:56, 8. siječanj 2007. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.


Slika/e će biti obrisana najkasnije 16. siječnja 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 20:46, 9. siječanj 2007. (CET)

Izabrani članak

Pričekaj malo. Još se glasuje o članku Put svile što si ga predložio. Prema pravilima ne možeš predložiti drugi članak dok se još glasuje o jednom tvom prijedlogu.--Donatus 09:09, 10. siječanj 2007. (CET)

Svetonije

Baš čitam članak. Zgodan mi je. Bubni koju slikicu na njega. Primijetio sam da ljudi vole slike. Malo slika Starog Rima, pa njegovu slikicu. Na wikimediji ima tona slika samo treba pretraživati. Hvala ti za prijedlog Apolla. Donatusov članak je fenomenalan. Čovjek si je stvarno dao truda. --Wenders 09:51, 10. siječanj 2007. (CET)

Probaj naći slika u vezi starog Rima. Jednostavno sam skužio prema ovim glasanjima za izabrani članak da bolje prolaze i više se čitaju članci sa slikama što je i OK. Svi smo mi i vizualna bića pa nas to i privlači. I ja sam sada u razmišljanjima o novom članku a do tada ću se vratiti mojim engleskim vladarima. Skužio sam da za jako dobar članak treba barem petnaestak dana rada uz ove moje obveze na poslu i doma. Ako je nešto jako obimno može se sve pripremati i mjesecima. Ni prevođenje tekstova nije mehanički posao. Ako ne skužiš kontekst i smisao prevođenje ispadne glupo. Kad skužiš kontekst počneš uspoređivati, a što traži još prevođenja pa tako unedogled dok ne složiš nešto što vrijedi čitati. Pri tome sve treba imati neki red, glavu i rep, da je zanimljivo, pismeno i sa puno slika. Pozdrav.--Wenders 10:23, 10. siječanj 2007. (CET)

Ideja

Vidio sam kod Wendersa da si u potrazi za idejama, pa ti skrećem pažnju na crvene poveznice ovdje. To si zapravo već vidio i radio na ovom popisu, ali mislim da bi nam bili jako potrebni i pojedinačni članci o tim vladarima od kojih su mnogi imali veliki utjecaj i na naše prostore.--Donatus 10:18, 10. siječanj 2007. (CET)

Rikard

Pogledat ću kad stignem i malo ga dotjerati. Coat od Arms ti se prevodi kao grb. Pozdrav. --Wenders 14:40, 10. siječanj 2007. (CET)

Preveo sam ti Rikarda pa mi reci svoj mail da ti to pošaljem pa ti to uklopi u svoj tekst. Pozdrav. --Wenders 06:15, 11. siječanj 2007. (CET)

Sad kad čitam tekst o tom Rikardu ispada da je imao život kao Indiana Jones. Pozdrav.--Wenders 13:15, 12. siječanj 2007. (CET)

Mail

Pa Flopy, tko još stavlja svoje ime na mail? Ja imam desetak mail adresa a samo jedna ima ime. --Wenders 09:22, 12. siječanj 2007. (CET) Osim toga uopće na ovaj način koji si mi naveo ne mogu staviti attachment. --Wenders 09:24, 12. siječanj 2007. (CET)

Poslano. Pozdrav.--Wenders 10:04, 12. siječanj 2007. (CET)

Mora doći. Provjeri još koji puta. Ako ne dođe otvori na net.hr ili negdje dalje još koju mail adresu pa mi pošalji. Samo nemoj stavljati ime. Nazovi mail adresu Flopy ili nekako drugačije. --Wenders 10:10, 12. siječanj 2007. (CET)

evo i tu sam poslao. --Wenders 10:18, 12. siječanj 2007. (CET)

evo još jednom sam poslao na yahoo. --Wenders 10:30, 12. siječanj 2007. (CET)

henrik III

Dobar članak. Pozdrav.--Wenders 12:15, 12. siječanj 2007. (CET)

Godine

Eto to je prednost povijesti. O njoj mogu pisati i o njoj pričati ljudi različitih godina ali o likovima iz crtanih filmova i igrica je to jako teško, jer ja to jednostavno ne kužim (što ne znači da to želim obezvrijediti na neki način). Pozdrav. --Wenders 13:30, 12. siječanj 2007. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.


Slika/e će biti obrisana najkasnije 20. siječnja 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 11:24, 14. siječanj 2007. (CET)

Ime slike ne odgovara postavi je bez onog 434 px-. -- Andrej Šalov 11:24, 14. siječanj 2007. (CET)

Henrik IV.

OK. Pogledat ću, nadam se, večeras.--Donatus 12:57, 15. siječanj 2007. (CET)

Malo sam u gužvi. Nikako da pročitam članak. Nadam se da ću danas uspjeti.--Donatus 11:19, 16. siječanj 2007. (CET)

Dobar je Henrik IV. (mislim članak :-). Sad bi stvarno trebalo napraviti normalan članak i o Grguru VII. Mislim da ću se toga i prihvatiti, ali do kraja siječnja sam zatrpan poslom, pa će to vjerojatno čekati veljaču.--Donatus 07:39, 18. siječanj 2007. (CET)

Guido od Spoleta

Možda griješim ali mislim da je u tekstu jasno napisano kako je Guido I. od Spoleta dobio vojvodsku titulu od Lotara. Nakon smrti oca (Guida I.) novi vojvoda dijela područja postaje njegov sin Guido od Spoleta. Kod njega nije naveden broj pošto je on car Guido od Spoleta iako je naravno ujedno i Guido II. vojvoda od Spoleta. Da sam napisao dvaput Guido I. za dvije različite osobe bio bi još veći cirkus. Popravi ako misliš da je moguće taj cirkus s istoimenim osobama u ovom tekstu. --Rjecina 16:06, 17. siječanj 2007. (CET)

U sličnom stilu na sličnoj tematici trebao bi što reći i o Berengaru. Gledao sam sada englesku wikipediju i primjetio da nije postojao Berengar II. car Svetog Rimskog Carstva nego je on samo bio kralj Italije. tvoje preimenovanje teksta je u skladu s tim bilo nepotrebno ali sada može ostati pošto oboje znamo da se vladarima ponekad dodaje broj I. iako drugoga nikada nije niti bilo (Karlo I. Austrijski, Franjo Josip I. ...) --Rjecina 8:35, 20. siječanj 2007. (CET)

Hvala na dobrodošlici

Samo ti završi diplomski i sredi obaveze, uvijek ima vremena za wikipediju. (i hvala na dobrodošlici) Pozdrav, --Luka Krstulović | razgovor 17:58, 23. siječanj 2007. (CET)

Matijaš

Znam da si u gužvi s diplomskim i da imaš obaveza, no ako se želiš malo odmoriti od toga i promijeniti temu, a da ne budu uvijek carevi, predlažem ti jednog kralja. Naime, vidim da je danas obljetnica izbora Matije (Matijaša) Korvina za hrvatsko-ugarskog kralja, a članak o njemu je kriminalan. Stavio sam ga ipak među izabrane godišnjice iako članak to ne zaslužuje, ali zaslužuje Matijaš. Pogledao sam malo i po drugim Wikipedijama, no nema baš puno toga što bi nas zanimalo. Engleska i njemačaka imaju općenite podatke, a mađarski nažalost ne razumijem. Trebalo bi naravno dodati sve što se odnosi na Hrvatsku (i Bosnu).--Donatus 08:12, 24. siječanj 2007. (CET)

Nije hitno. Bitno da ga imaš na pameti. Ono „može Matijaš kad može i Oton“ napisao sam misleći da ako može u godišnjici biti Oton, može i Matija (bez obzira kako ga zvali). Da, Matija je književno, a Matijaš će biti vjerojatno iz kajkavskoga. Imali su prije možda mjesec dana jako dobru (premda popularno obrađenu) emisiju o Matiji Korvinu na Hrvatskom radiju u okviru one serije Povijest četvrtkom. To redovito pratim.--Donatus 10:13, 24. siječanj 2007. (CET)

Ma to bez točke iza godine stara je greška i sada se piše tako da bi ljude vodilo izravno na godinu, a ne preko preusmjeravanja. Mislim da je u planu pravljenje nekog programčića koji će to automatski ispraviti. Nema zapravo nikoga tko bi mislio da je ovo ispravno, ali stvar je tehničke prirode koja iziskuje malo vremena. Stoga ćemo još neko vrijeme pisati [[1991]].--Donatus 10:29, 24. siječanj 2007. (CET)