Razgovor sa suradnikom:Franjo Josip

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Franjo Josip, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Franjo Josip") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! -Kraljnnm (razgovor) 08:10, 8. rujna 2019. (CEST)

Gazélec Ajaccio[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Napisali ste članak koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

 • Bonč (razgovor) • Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:18, 8. rujna 2019. (CEST)

Savjet[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Tek kad ga pročitate, nastavite s uređivanjem. Kubura (razgovor) 21:45, 19. rujna 2019. (CEST)

Savjet u svezi s nadnevcima[uredi]

Ne moraš pisati [[19. rujna|19.9.]], nego samo ostavi ime mjeseca slovima. Uštedio si sebi vrijeme na pisanje, a stvar je jezične kulture nadnevke pisati slovima, ne brojkom za mjesec. Kubura (razgovor) 22:02, 19. rujna 2019. (CEST)

Uputa (odlomak izvori)[uredi]

Bok, kada dopunjavaš članak s izvorima dodaj i odlomak "izvori" kao što sam ja to učinio ovdje. --Mateo K 01 (razgovor) 11:51, 21. rujna 2019. (CEST)

Zvjezdano selo Mosor[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Napisali ste članak koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pročitajte što je mrva prije no što takav predložak postavite u članak. Primjer prave mrve možete vidjeti npr. u članku zbjeg. Dakle, članak koji je premješten nije ni mrva, jer nema ni osnovnu definiciju udruge, tko ju sačinjava, koji su joj ciljevi...  • Bonč (razgovor) • Houston, we've had a problem here. •  12:32, 21. rujna 2019. (CEST)

Na ZPS-u ste napisali "...nešto vremena da nađem neki korisni materijal..." - a zašto za početak ne iskoristite materijal koji se nalazi na službenoj stranici koju ste naveli? Vanjske poveznice služe da se čitatelji detaljnije upoznaju s temom, ali članak bi morao imati makar osnovne podatke, koje sam vam nabacio gore: tko je osnivač, koji su ciljevi (što je po meni najvažniji podatak), a onda i drugi podatci, od kojih ste neke naveli. ZPS ostaje na čekanju do dorade.  • Bonč (razgovor) • Ako želiš čovjeka nahraniti, ne daj mu ribu, već ga nauči pecati. •  16:55, 21. rujna 2019. (CEST)
[1] Da parafraziram Cyrana: zar o ovoj nosurdi samo toliko? No dobro, hvala na trudu, predložit ću vraćanje članka u GIP, ali radit će i moje škare Face-wink.svg  • Bonč (razgovor) • Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti. •  00:02, 22. rujna 2019. (CEST)
Radile su škare - možete pogledati kako sad izgleda nosurda. Naravno, možete i dalje uređivati članak ako mislite da mu nešto nedostaje. Međutim, ne bih savjetovao neenciklopedijski sadržaj, kao što je na primjer "kako doći do ZSM-a", kad i kako se primaju posjetitelji, cijene ulaznica/članarine i slično.  • Bonč (razgovor) • Ja sam kao novinari: univerzalna neznalica. •  18:13, 22. rujna 2019. (CEST)
Subjektivni osjećaji nisu enciklopedijski stil, a gore sam vam spomenuo (drugim riječima) da ne dodajete neenciklopedijski sadržaj, kao što je ova izmjena.  • Bonč (razgovor) • Prodajem enciklopediju. Moja žena zna sve. Imam Wikipediju! •  23:49, 22. rujna 2019. (CEST)
[2] Neće biti, preglednik ARKOD nema mjerenje kutova, ali se može vidjeti da je kota 701.2 od centra Splita na azimutu većem od 90°, tj. kota je malo južnije od Splita.  • Bonč (razgovor) • Ako i ne znaš šta radiš, radi to otmjeno. •  12:42, 23. rujna 2019. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 14:54, 21. rujna 2019. (CEST)

Prikaži kako će izgledati3.PNG
Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji zanemaruju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:50, 28. rujna 2019. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Tek kad ga pročitate, nastavite s uređivanjem. --Tulkas Astaldo (razgovor) 14:56, 21. rujna 2019. (CEST)

Brisanje pogrešno kreirane stranice[uredi]

Pozdrav kolega! Pretpostavljam da ste stranicu Predložak:SO/ kreirali pogreškom. Ako joj samo ispraznite sadržaj, stranica i dalje postoji, ali je samo prazna, odnosno nema sadržaja, ali se i dalje može pronaći i urediti. Ako želite da ju netko od administratora obriše, potrebno je na nju staviti predložak za brisanje: {{bris|razlog brisanja}}. Hvala i srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 22:52, 30. rujna 2019. (CEST)

Pozdrav[uredi]

Obećavajuća si pojava. Osvježenje si na projektu. Samo poslušaj savjete i naputke, ugled ti onda raste, a članci će ti biti izvrsni. Kubura (razgovor) 23:39, 1. listopada 2019. (CEST)

Decimale i tisućice[uredi]

Decimale odvajamo zarezom, a tisućice točkom. Na engleskom je suprotno. Trebao bis ovdje ispraviti [3]. Kubura (razgovor) 23:46, 1. listopada 2019. (CEST)

Velika Gorica i tako to[uredi]

Ciao Franz Joseph,
neka te ne zamaraju amebe koje neuredno uređuju po hr. wiki jer su iskompleksirani što su igrom slučaja rođeni jer im je majka bila naslonjena na plot da ne kažem tarabu. Ako primjetiš slična neproduktivna uređivanja slobodno se obrati nekom od admina koji će to svrsishodno riješiti.
PS: Dukati Franz Josepha su ove godine baš nekako poskupjeli:)--El hombre (razgovor) 23:33, 2. listopada 2019. (CEST)

Izvori[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima. Više na Wikipedija:Navođenje izvora i Wikipedija:Literatura. Hvala na razumijevanju.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:44, 2. listopada 2019. (CEST)

Odg.: Vandalizam: Miroslav Škoro[uredi]

[4] Bok Franjo, kao prvo želim ti se zahvaliti na pomoći u uklanjanju štetočina. Što se tiče članka, nisam administrator pa ne mogu blokirati vandale ili zaštiti članak. Ako ti nije problem zamolio bi te da se potpišeš iza poruke. Pozdrav --Mateo K 01 (razgovor) 21:37, 3. listopada 2019. (CEST)

Valles Marineris[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Napisali ste članak koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

 • Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  03:03, 5. listopada 2019. (CEST)

Savjet[uredi]

Kad ne znaš koju kategoriju staviti, ili ti je naporno tražiti precizno koja je kategorija, stavi neki općenitiji pojam. Ako n.pr. pišeš članak o nekom naselju u nekoj županiji u RH, a ne znaš u kojoj je županiji, a ti stavi kategoriju Hrvatska ili Naselja u Hrvatskoj.
Poželjno je, premda ne i nužno, u članak staviti neku internetsku poveznicu koja govori o temi tog članka. Kubura (razgovor) 22:41, 5. listopada 2019. (CEST)

Izvori[uredi]

Nuvola apps important.png Zahvaljujemo na vašim doprinosima Wikipediji, no ponovno Vam skrećemo pažnju na to da je potrebno doprinose potkrijepiti referencijama (više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora), pogotovo ako se radi o promjenama u tekstu (ili na stranicama za razgovor) za koje je realno očekivati da bi mogli izazvati spor među suradnicima. Iznošenje tvrdnji koje nisu opće prihvaćene, a bez referencija, može dovesti do nepotrebnih rasprava, koje bi navođenjem referencija mogle biti posve ili djelomično izbjegnute. Molimo Vas da ubuduće u takvim slučajevima koristite referencije. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 12:17, 9. listopada 2019. (CEST)

Aulo Gabinije[uredi]

Cijenim Vaše doprinose. Vidim da ste naslovni članak kopirali s jedne druge inačice wikipedije koja i nije baš uzorna. Lijepo molim, kritički rad, tj. nemojte kopirati bez provjere pogotovo sa sumnjivih inačica wikipedije. Ne zaboravite potražiti poneki izvor. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 08:35, 10. listopada 2019. (CEST)

Dobar dan. Cijenim vaš savjet i potruditi ću se izmijeniti dijelom članak i pronaći pokoji izvor. Hvala na razumijevanju. Franjo Josip (razgovor) 08:58, 10. listopada 2019. (CEST)
I pardon nešto mi je uletjelo u odgovor dok sam ga pisao. Nemojte se ljutiti. Franjo Josip (razgovor) 09:00, 10. listopada 2019. (CEST)
Samo naprijed Face-smile.svg --Tulkas Astaldo (razgovor) 09:03, 10. listopada 2019. (CEST)

Suradnički predložak za planetologiju...[uredi]

...je popravljen Face-smile.svg Slobodno ga stavi na suradničku stranicu, trebao bi sad raditi. --Pajo Pajimir 14:35, 15. listopada 2019. (CEST)

Radi. Hvala puno. Franjo Josip (razgovor) 19:36, 15. listopada 2019. (CEST)

Vallis Marineris[uredi]

Kolega mi je izrazio neslaganje [5] pa te molim doradi gdje je potrebno. Kubura (razgovor) 22:12, 16. listopada 2019. (CEST)

Slike ne trebaju prevladavati, nego poboljšavati članak. Dakle, nisu potrebne ogromne, nego umjereno velike slike. Ako netko želi, kliknut će na sliku i gledati je u višoj razlučivosti. Zahvaljujem na razumijevanju i lijepo pozdravljam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:02, 17. listopada 2019. (CEST)