Razgovor sa suradnikom:Hns

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 11:31, 22. ožujak 2007. (CET)

Kriteriji[uredi kôd]

Molim te pročitaj prije nastavka rada uvodni tečaj, o kriterijima i što Wikipedija nije i ne otvaraj nove stranice koje se tiču HNS-a, a Vesna Pusić ima već svoju stranicu. Lijep pozdrav --Roberta F. 11:44, 22. ožujak 2007. (CET)

Nove stranice[uredi kôd]

Ponovno te molim da prestaneš otvarati nove stranice, pročitaj što sam ti preporučila. Ukoliko i dalje nastaviš ignorirati preporuke, biti ću prisiljena na nepopularne poteze. Pozdrav --Roberta F. 12:20, 22. ožujak 2007. (CET) ali krivo je

Što je krivo? To što ne želimo da se nepotrebno gomilaju stranice s tekstom koji se može napisati na jednom mjestu? Da je Radimir Čačić predsjednik Središnjeg odbora HNS-a piše na njegovoj stranici, a to se može napisati i na stranici o samoj stranci, ali ne mogu dozvoliti da se za to otvara nova stranica. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:27, 22. ožujak 2007. (CET)

Odite na vesninu stranicu i vanjska poveznica je kriva npr. znaci mogu filati na hns podatke ali da ne otvaram nove???

Vesna Pusić[uredi kôd]

Koliko ja vidim vanjska poveznica na stranici Vesne Pusuć se otvara na njezinim službenim stranicama. Ukoliko misliš da je krivo, napiši to na njezinoj stranici za razgovor. A da, nadopuni stranicu Hrvatske narodne stranke obavezno pazeći na kriterije i što Wikipedija nije, jer tako ćeš smanjiti i sebi i nama posao, s obzirom da ćemo neprimjerene sadržaje pobrisati. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:35, 22. ožujak 2007. (CET)

I ja ti kažem slično što i Roberta. Životopis nije loš, ali je previše glorificira i nema nijedne wikipoveznice. To trebaš promijeniti. Pozdrav. --Flopy 11:50, 23. travanj 2007. (CEST)

Vesna[uredi kôd]

Ovo si mislila da stavim u razgovore???

Idem malo sada puniti HNS. Pozdrav

Dozvola[uredi kôd]

Ej Roberta, s obzirom da radim u sredisnjem uredu hns- a a ja i kolegica uredjujemo stranice HNS- a i Vesne pusic mislim da je to dovoljna dozvola. Sa stovanjem Zarko Stilin

Ovako, ja ću onda otključati stranicu Vesne Pusić, dok ju ne sredite kako mislite da bi trebalo, a svakako na stranici za razgovor napišite da ste urednici tih stranica i da dajete dozvolu (na dozvole i copyright smo vrlo osjetljivi). Stranica je inače zaključana zbog učestalih vandalizama, tako da će ju vjerojatno nakon sređivanja ponovno trebati zaključati. Slobodno nastavite s radom, u skladu s Wikipedijinim pravilima, za sva pitanja vam i dalje stojimo na raspolaganju. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:42, 22. ožujak 2007. (CET)

Zapravo, stranica je zaključana samo za anonimne suradnike, prijavljeni mogu unositi promjene, znači, slobodno možete raditi na članku. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 14:46, 22. ožujak 2007. (CET)

uredjivanje[uredi kôd]

znaci da u razgovorima uredimo kako mislimo da bi trebalo biti pa cete vi premjestiti to na glavnu stranicu???

Jos nisam skuzio kako se stavljaju slike ali i njenu sliku bih promijenio jer je tu ocajna.

MO}ETE MI DIGNUTI RAZGOVORE NA 1.

Pa naravno da možete uređivati tekst u glavnom prostoru, nije zaštićen za prijavljene suradnike, kao što uređuješ i stranice HNS-a. A kako postaviti sliku stoji sve u uputama za slike i kako postaviti slike. Na slike smo posebno osjetljivi i molim da se zaista pročitaju upute i postavi predložak u koji će se upisati svi podaci:
{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

kao i odgovarajuću licencu. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 17:57, 22. ožujak 2007. (CET)

UPOMOC[uredi kôd]

1. Vesnine stranice su i dalje zakljucane, pa ih ne mogu srediti, a jucer sam u razgovorima napravio kako bi trebalo izgledati pa ste mi i to izbrisali. Stvarno ne shvacam sto trebam uciniti da promijeniti tekst i sliku na vesni pusić. vec sam Vam jucer rekao da radim u uredu HNS- a i osvjezavam stranice HNS- a i Vesnine takodjer, dakle imam dozvolu coppy s tih stranica!!!!

2. Jucer sam takodjer mijenjao stranice radimira cacica ali i to mi nije prosli. zar mislite da je za wiki bitno da je on poslao izraze sucuti ljudima a covijek nije umro il da je otpustio ljude 89. i pri tome im rekao da su alkoholicari. Ne vidim nekakvu vaznost u tim recenicama. na kraju krajeva u prvoj recenici je greska gdje pise krivo ime oca.

3. zasto mi za HNS nije nista osim tijela stranke ostalo??? htio sam napisati povijest i moderna pol. stranka te pol. platforma ali ste mi sve skinuli. ne mozete mi reci da je propaganda jer sam pokusao ici sa sto vise fakata, a recimo hdz ima razradjenu svaku godinu po datumima sto se dogadjalo.

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima, srdacno

Zarko Stilin Sredisnji ured HNS- a zarko.stilin@hns.hr

odgovor: pozdrav, suradniče! Shvaćamo da radite na wikipediji s najboljom namjerom, no prvo što ću vam reći je ovo:
  • jedno od glavnih pravila wikipedije je neutralnost. To znači da nema nikakve propagande, reklamiranja.., a sami ste rekli da imate dozvolu za copy paste s tih stranica, dakle službenih stranica hns-a koje su ipak orijentirane u vlastitu korist, naravno, kao i većina internetskih stranica. Nema nikakvoga problema za nadopuniti tekst, no pod uvjetom da će on biti objektivan i nepristran, a moguće kontroverznije materijale treba potkrijepiti s internet stranica izvan wikipedije, a da to nije sama stranica hns-a. pokušajte vaše buduće tekstove uklopiti u već postojeće, bez stvaranja novih članaka, osim ako je to nužno. upućujem vas i na uvodni tečaj. --West Brom 4ever ® 21:20, 23. ožujak 2007. (CET)

Jel sada OK Vesnina stranica? Zast ne mogu promijeniti sliku. Sačuvao sam ju u wiki a ne mogu ju promijeniti???

POSTOVANI[uredi kôd]

Postovani, jučer sam promijeniju sliku vesne pusić, ocito je da ona sad izgleda potpuno drugačije, onda mi je suradnik vratio staru tvrdeci da nemam dozvolu, kada je dobio dozvolu ureda hns-a za skidanje materijala sa stranica hns-a, pusićke i čačića nije promijenio sliku.

sto trebam napraviti dalje???