Razgovor sa suradnikom:Igy

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Treecko 20:39, 26. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Transliteracija[uredi kôd]

Pozdrav Igy, samo pitaj, mi smo ovdje uvijek na raspolaganju. Prilagođavanje nelatiničnih pisama hrvatskom je uvijek bolna točka, ali takvo je pravilo i toga se uvijek moramo držati. Ako slučajno ne znaš kako se određeno ime piše na hrvatskoj latinici, samo dodaj uz ime ovaj predložak {{transliteracija}} , te će netko u bliskoj budućnosti prilagoditi to ime hrvatskom. Pozdrav! Sale 01:02, 27. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želim ti preporučiti da nešto napišeš na svojoj Stranici suradnika. Možeš napisati što god želiš (npr. nešto o sebi) i postaviti možda okvirić koji ti se najviše sviđa ili koji te najbolje opisuje, ovdje Wikipedija:Suradnički okvirići su ti ponuđeni okvirići pa slobodno izaberi. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 19:49, 30. listopada 2006. (CET)[odgovori]

Članci[uredi kôd]

Pozdrav! Obrisao sam članak »Jednostavan primjer entropije«, kao i oznaku za uklapanje toga članka u članku Entropija. Što se tiče ostatka teksta koji želiš obrisati, upućujem te da o tome raspraviš s ostalima na stranici za razgovor uz taj članak. U člancima Fermi-Dirac statistika i Bose-Einstein statistika nisam mijenjao naziv Paulijevog principa. To je učinio netko nakon mene. Ukoliko misliš da treba biti »princip«, slobodno opet promijeni, pa će se ili na tvoju suradničku stranicu ili u razgovoru uz članak javiti suradnik koji misli da treba biti »načelo«. Onda vas dvojica trebate raspraviti što valja ostaviti. I još samo jedna stvarčica, kad pišeš u razgovoru, bilo uz nečiju suradničku stranicu, bilo u razgovoru uz članak, potrebno je potpisati se tako da staviš četiri znaka ~~~~ ili da pritisneš desetu ikonicu slijeva u nizu iznad polja u koje upisuješ tekst. U oba slučaja automatski se generira tvoj potpis s poveznicom na tvoju stranicu i datum kad si pisao. Time ostalima olakšavaš odgovaranje na tvoje razgovore.--Donatus 07:26, 4. siječanj 2007. (CET)

Stil[uredi kôd]

Bok, budući da sam predložio i ostalim suradnicima koji se bave matematikom i srodnim znanostima da ujednače stil, pozivam na to i tebe. Naime, pišeš često u prvom licu množine (npr. u članku Schrödingerova jednadžba), a enciklopedijskom stilu bila bi prikladnija neka neutralnija konstrukcija. Pokušaj to dogovoriti sa suradnicima Ivanom Štambukom i SvekYjem. Hvala!--Donatus 07:13, 10. siječanj 2007. (CET)