Razgovor sa suradnikom:Ipapes

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 17:06, 10. listopad 2008. (CEST)

Osnove uređivanja članaka i suradnička stranica[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Elektrane na plimu i oseku bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima wikipedije potrebno je obratiti pažnju i dodati wikipoveznice, kategoriju, interwiki poveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 22:05, 10. listopad 2008. (CEST)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 22:05, 10. listopad 2008. (CEST)

Ako sam dobro shvatio, studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje dobili su zadatak napisati nekoliko članaka na Wikipediji na hrvatskom jeziku. Svakako pohvalno, ali skrenut ću pozornost na nekoliko stilskih stvari kojih se nastojimo pridržavati na Wikipediji kod pisanja članaka.

  • Članci bi trebali započeti na sljedeći način: "Pojam iz naslova je..."
  • svaki članak treba imati poveznice u tekstu. Ukratko one se pišu na sljedeći način [[Elektrana|elektranama]] (prvo naziv članka, a zatim taj naziv u odgovarajućem padežu, ovisno o kontekstu)
  • koristiti slike sa Zajedničkog poslužitelja
  • slike u tekstu koristiti na sljedeći način: [[Slika:Ime slike|thumb|250px|desno|Opis slike]]
  • navesti literaturu u podnaslovu ==Izvori== na dnu članka
  • članak kategorizirati na način da se na dno članka stavi [[Kategorija:Ime kategorije]]. Za sada na ovoj Wikipediji postoje kategorije Kategorija:Elektrane i Kategorija:Energetika. Može se otvoriti nova kategorija, ali je praksa da otvaramo novu kategoriju kad postoji minimalno 3-5 članaka koji bi se u nju kategorizirali.
  • također bilo bi poželjno staviti međuwikipovezice na odgovarajuće članke na ostalim Wikipedijama.

Ova kratka uputa vrijedi za sve kolege, pa bi bilo dobro kad bi skrenuo pozornost i drugima. Naravno tu je i uvodni tečaj koji vrijedi za sve suradnike Wikipedija na hrvatskom. Za sva pitanja i pomoć možeš se obratiti meni ili drugim kolegama. Lijepi pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 10:34, 11. listopad 2008. (CEST)

Makni tu poruku, inače je u redu.--Vatrena ptica (razgovor) 13:19, 14. listopad 2008. (CEST)

Pozdrav[uredi kôd]

Vidio sam tvoju poruku Roberti i makao sam. Samo naprid --Bicikla (razgovor) 13:23, 14. listopad 2008. (CEST)

PS - potraži na drugim wikipedijama, da li možda imaju članak sličan tvom i ukoliko da trebalo bi napraviti wikipoveznice. Ja sam kratko potražio na enwiki i nisam našao. --Bicikla (razgovor) 13:32, 14. listopad 2008. (CEST)
Kada želiš svoj članak povezati s sličnim na drugom jeziku (najčešće en.) tada na dnu cijelog članka pritisneš Preusmjeri i unutra napišeš en:Ime članka. i pobrišeš #Preusmjeri. Ja sam to napravio na tvom članku i engleski članak preusmjerio na tvoj. Pozdrav. --Bicikla (razgovor) 14:01, 14. listopad 2008. (CEST)

Ipapes, zamolila bih te ako se možeš spojiti na IRC, nije komplicirano, samo slijedi napisane upute, a najbolje vrijeme za chat je oko 20 sati, tada je i najveći broj suradnika na IRC-u, no možeš pokušati u bilo koje vrijeme. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:53, 15. listopad 2008. (CEST)

par prijedloga[uredi kôd]

Ukoliko tebi ili tvojim kolegama treba tema za pisanje, više nego potrebni su nam članci o osnovama, tj. elektromotori (sinkroni, asinkroni, teorija rada,) generatori, osnovne razlike između motora i generatora,...transformatori, ispravljači, pretvarači,...slobodno nastavi niz. Pozdrav --ARMchoir 10:03, 18. listopad 2008. (CEST)