Razgovor sa suradnikom:Jelllyawa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Jelllyawa, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Jelllyama") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! Kraljnnm (razgovor) 11:25, 29. svibnja 2019. (CEST)

Što se tiče slika...[uredi]

...a mislim na ovu i ovu, nekoliko naputaka:

U obje ste slike zaboravili uvrstiti opisnu tablicu i odgovarajuću licenciju za album (koje izgledaju ovako). Potrebno ih je uvrstiti kako bi slika mogla ostati na Wikipediji jer inače krši autorska prava.

Što se tiče slike za Antonijin album, slika naslovnice albuma ne smije prelaziti veličinu od 300x300 piksela, zato sam ju smanjio na tu veličinu s originalnih 500x500. Molio bih Vas da ove naputke uzmete u obzir za ubuduće.

Za dodatna objašnjenja proučite Wikipedija:Tečaj (Slike). Srdačan pozdrav! --Pajo Pajimir 16:06, 31. svibnja 2019. (CEST)

Molio bih Vas da ne ignorirate upute oko pravilnog označivanja slika i da počnete slijediti smjernice koje su navedene dok ih prenosite. To doista nije teško, samo morate popuniti infookvir podatcima i odabrati odgovarajuću licenciju ponuđenu u donjem izborniku, a to je "Omot albuma". Ako to ne budete činili, Vaše će slike biti izbrisane. Hvala na razumijevanju. --Pajo Pajimir 23:27, 31. svibnja 2019. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 11:34, 1. lipnja 2019. (CEST)

Prikaži kako će izgledati3.PNG
Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji zanemaruju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 14:11, 1. lipnja 2019. (CEST)

Uputa[uredi]

Stranice za razgovor ne brišemo, nego arhiviramo. Zahvaljujem na razumijevanju--Tulkas Astaldo (razgovor) 18:55, 3. lipnja 2019. (CEST)

Pitanje u svezi uklanjanja uređivanja[uredi]

[1] Zašto si obrisao izvore? --Mateo K 01 (razgovor) 02:47, 4. lipnja 2019. (CEST)

Potpis[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na Vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. --Kraljnnm (razgovor) 22:44, 4. lipnja 2019. (CEST)

Odgovori[uredi]

[2] Sliku u članku Martina Stoessel nisam obrisao ja. Obrisana je na Zajedničkom poslužitelju i zbog toga automatski uklonjena iz članka. Što se tiče diskografije Ariane Grande, maloprije sam vratio tvoje izmjene. Sljedeći put kod brisanja veće količine sadržaja članka napiši kratko obrazloženje u sažetak, da nam bude jasno zašto si to činio. --Mateo K 01 (razgovor) 03:32, 5. lipnja 2019. (CEST)

Slike[uredi]

Information.svgDobro došli na Wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaša slika Tini Stoessel Quiero Volver Tour nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju. --Tulkas Astaldo (razgovor) 10:36, 6. lipnja 2019. (CEST)

Nuvola apps important.svgMolimo vas da ne ignorirate upute koje možete pročitati pri postavljanju slika. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti ili uopće nije postavljen, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Uporno kršenje pravila o postavljanju slika može rezultirati i blokiranjem suradnika. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:20, 10. lipnja 2019. (CEST)
Stop hand nuvola.svg Ovo je posljednje upozorenje! Ako ne prestanete postavljati slike protivno uputama koje se mogu pročitati pri postavljanju slika, bit ćete blokirani. Hvala na razumijevanju.

--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:57, 11. lipnja 2019. (CEST)

Slike[uredi]

Oprostite zbog kršenja pravila nije mi to bila namjera sad sam dodao sve podatke na sliku i još ću dodati na ostale. Nadam se da sam sve popravio. Ispričava se još jednom. --Jelllyawa

Razgovor[uredi]

Information.svg
Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Hvala na razumijevanju.

--Tulkas Astaldo (razgovor) 14:19, 12. lipnja 2019. (CEST)

Slike[uredi]

Information.svgZajednica wikipedije je zahvalna na vašem doprinosu wikipediji. Uvijek se cijeni doprinos novim slikama, međutim, izgleda da jedna ili više vaših nedavno postavljenih slika nije u skladu s općim uvjetima. Wikipedija vrlo ozbiljno shvaća politiku za neslobodne slike. Postoje li kakve nejasnoće, svoje pitanje možete postaviti ovdje. Hvala na razumijevanju. Ne smijete tuđe slike zaštićene autorskim pravima postavljati na wikipediju i pri tome još tvrditi da su vaš rad. To je ozbiljno kršenje autorskih prava. Wikipedija je enciklopedija i vrlo ozbiljno shvaća autorska prava. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 14:52, 12. lipnja 2019. (CEST)

Nemamo dopuštenje[uredi]

[3] Čak i snimak zaslona ima posebnu licenciju. No, ako sliku snimka zaslona smanjiš da svaka dimenzija bude <300px, onda smije ostati. Kubura (razgovor) 20:26, 15. lipnja 2019. (CEST)

Nemamo dopuštenje odgovor[uredi]

Slike iz stranice za Taylor Swift su neke većih a neke manjih dimenzija od <300px i ostale su na stranici.

zašto onda ostale trebaju biti 300px a ove na stranici Taylor Swift ne?

Potpis II.[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. --Mateo K 01 (razgovor) 21:38, 15. lipnja 2019. (CEST)

Slike¨i autorska prava[uredi]

Ne smiješ postavljati slike zaštićene autorskim pravima [4][5][6][7][8] osim ako nositelj autorskih prava nije izričito dopustio postaviti sliku pod wikimediji prihvatljivim licencijama. Kubura (razgovor) 20:50, 21. lipnja 2019. (CEST)

Slika[uredi]

Information.svgDobro došli na Wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaša slika Datoteka:Tini Stoessel Quiero Volver Tour.jpg nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju. -Kraljnnm (razgovor) 14:04, 26. lipnja 2019. (CEST)

Gdje je dopuštenje[uredi]

[9] Gdje je dopuštenje? U kojem je obliku? Ne dostaviš li nam ga u roku od dva tjedna, sliku ćemo obrisati. Kubura (razgovor) 18:35, 26. lipnja 2019. (CEST)

Dopuštenje[uredi]

Oprostite zbog smetnji na wikiji, ali kako da dobijem dopuštenje od autora i kako da vam ga prenesem? ne mogunikako kontaktirati autora. Jellyawa (razgovor) 19:00, 26. lipnja 2019. (CEST)

Vrlo je jednostavno. Ako ne možete dobiti dopuštenje onda ga ne možete dobiti i njegove slike ne smijete postavljati na wikipediju. Ako pak dopuštenje ipak dobijete pošaljete ga nekom administratoru pa ćemo dalje rješavati. Lijepo pozdravljam i zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 19:15, 26. lipnja 2019. (CEST)


Možete li vi nekako kontaktirati Meheru Bonner autora slike za Arianu Grande i Melany Giselle autora za sliku Martine Stoessel, te slike su stvano lijepei super pašu na za wikiji, šteta je da ne budu postavljene.Jellyawa (razgovor) 19:00, 26. lipnja 2019. (CEST)

Community Insights Survey[uredi]

RMaung (WMF) 16:43, 6. rujna 2019. (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[uredi]

RMaung (WMF) 17:11, 20. rujna 2019. (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[uredi]

RMaung (WMF) 21:49, 3. listopada 2019. (CEST)