Razgovor sa suradnikom:Jure Grm/Tavan1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!


Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --

Dtom
19:45, 9. kolovoz 2007. (CEST)


Potpis[uredi kôd]

Nema problema, ako trebaš pomoć slobodno se obrati bilo kojem "starijem" suradniku! Bilo bi dobro da napišeš nešto o sebi na stranici suradnika. I usput na stranici za razgovor se potpiši. :-)))



Samo naprijed--

Dtom
20:20, 9. kolovoz 2007. (CEST)


Za početak pogledaj: Wikipedija:Suradnički okvirići

Marušić[uredi kôd]

Prije ovih poveznica članak u dijelu s nabrajanjima nije imao ni jednu, bio je u kategoriji članaka bez poveznica. Ja te stvari radim ekspresno, ne visim cijeli dan na jednom članku. Ovo je slobodna enciklopedija, dakle, nitko ti ne zabranjuje da ti dodaš poveznice za koje smatraš da nedostaju. Lijepi pozdrav --MayaSimFan 17:17, 13. kolovoz 2007. (CEST)

Pozdrav[uredi kôd]

Da li se mi poznajemo ? Sijecam se tvog pseudonima u skolskim novinama. Vodomar 02:21, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Dobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju.

--MayaSimFan 12:36, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Dakle, pročitaj predložak koji je postavljen, {{sadržaj}} (naime, slika nema predložak {{infoslika}}), a ni dozvola nije dobra (pročitaj tekst koji stoji na dozvoli) Primjedba: Molimo vas ne koristite ovu oznaku. Umjesto ove, koristite neku od točnijih oznaka koje su navedene na Wikipedija:Slike/Oznake za slike#Pravedna upotreba. (umjesto te dozvole, s obzirom da se radi o logu kao što kaže i sam naslov slike, trebao bi stajati {{logo}}). I to je uglavnom to --MayaSimFan 12:08, 17. kolovoz 2007. (CEST)
Riješila sam još neke sitnice, dobro je --MayaSimFan 18:39, 17. kolovoz 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Zamolila bih te da pročitaš pravila koja su vezana za postavljanje slika na Wikipediji, jer slike s internetskih stranica kod kojih je označeno autorsko pravo (©) bilo ispod slike ili na dnu stranice zabranjeno je postavljati bilo na Zajednički poslužitelj ili na Wikipediju. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:56, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Konkretno o ovoj oznaci: "© Udruga lađara Neretve", a kod svakog uređivanja ispod okvira za uređivanje piše (između ostalog) "NE STAVLJAJTE ZAŠTIĆENE RADOVE BEZ DOZVOLE!, Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričitu dozvolu. Ako imate dozvolu, napišite to na stranici za razgovor." Vjerujem kako je moguće dobiti dozvolu od Udruge lađara, ali dok ju nemamo, a na njihovim stranicama stoji znak copyrighta, ne možemo preuzimati njihove sadržaje. Inače dozvole koje se odnose na jedan određeni članak, možemo navesti na stranicama za razgovor, a dozvole za više sadržaja s nekih internetskih stranica upisuju se među ostale dozvole. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:39, 18. kolovoz 2007. (CEST)
Ako negdje stoji znak ©, njega automatski povezujem s autorskim pravom. Naravno da možeš upisati dozvolu na stranice za razgovor slika ili u Objašnjenje predloška, tako što ćeš upisati tko daje kome dozvolu, jednostavno, među dozvolama stoji kako se napiše. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:02, 18. kolovoz 2007. (CEST)
Još jednom hvala na upozorenju, učinih kako si rekla, dozvole u obliku kakve sam dobio objavio sam na Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja. Lađarski pozdrav! --Jure Grm 20:26, 18. kolovoz 2007. (CEST)
Nema problema, ako trebaš neku pomoć, slobodno pitaj, rado ću ti pomoći. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 20:47, 18. kolovoz 2007. (CEST)
Upravo to radim i dodajem poveznicu na dozvolu. :-)) --Roberta F. 21:25, 18. kolovoz 2007. (CEST)
Evo jedna molbica za pomoć, tj. informaciju ... kad se damo u odakove rasprave, odgovaram li ti ja na ovoj stranici ili na tvojoj ?! Tj. ako ti odgovorim na "mojoj" stranici za razgovor, da li ćeš ti dobiti obavijest o tome ?! --Jure Grm 21:30, 18. kolovoz 2007. (CEST)
Odgovaraj na mojoj ako želiš sigurno privući moju pozornost, jer ovako mogu vidjeti samo slučajno, ako u tom trenutku radim ili ako baš pogledam na tvoju stranicu, ali posebnu obavijest neću dobiti, kao što ju dobijemo kad nam netko napiše na naše stranice. :-)) --Roberta F. 21:33, 18. kolovoz 2007. (CEST)
Ugodna večer :-))--Roberta F. 21:38, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Zastava[uredi kôd]

Pozdrav! Vidim da miješnjaš zastave, ali bih te molio da to činiš samo ako si stvarno siguran da je neka zastava ispravna. Na primjer, u članak Država Slovenaca, Hrvata i Srba stavio si zastavu Kraljevine SHS, što nije isto, jer je ona prva imala zastavu crven-bijeli-plavi, a ova druga plavi-bijeli-crveni. Usto, kod osoba gdje si mijenjao zastave, upitno je trebali baš onu Austrijsku zastavu staviti, ili možda Ugarsku, ili možda Trojedine Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, jer su nakon 1868. sve tri bile u službenoj uporabi. Stoga je možda bolje ostaviti današnje stanje, a ne kopati previše u povijest, jer ćemo se naći u neriješivim problemima.--Donatus 05:04, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Odgovor je ovdje.--Donatus 11:13, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Zastava Austro-Ugarske[uredi kôd]

Što se tiče Austro-Ugarske, ako pogledaš članak Austro-Ugarska, vidjet ćeš da je u ugarskom dijelu Monarhije rabljena drugačija zastava. No u Trojedenoj Kraljevini, prema odredbama Hrvatsko-ugarske nagodbe, bila je u uporabi hrvatska zastava. Zato, upravo radi faktografije, bolje je ne upuštati se u te povijesne rasprave. Ona crno-žuta zastava koristila se samo kao alternativna, uz hrvatsku i eventualno mađarsku. To je razlog zašto bi bolje bilo ostaviti sve bez zastava ili staviti prema današnjem stanju. I zastave i zemlje.--Donatus 11:21, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Jure, opet te moram pitati za Dozvolu HNS-a. Postavljaš slike reprezentativaca uz objšnjenje da je "fotografija iz fotodokumentacije HNS-a, za javnu upotrebu", pa bih te molila ako možeš ponovno među Dozvole upisati jasno obrazloženje poput onog za Metković i Udrugu lađara, te kod postavljanja fotografije u objašnjenje napraviti poveznicu na dozvolu. Inače, zaista radiš odličan posao. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:26, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Maraton lađa[uredi kôd]

Zato što je dva tjedna bila obilježena za brisanje, a problem je bio u tome što nije imala ispravni link naveden kao izvor. Dakle, izvor mora biti cijeli i što točniji url, a ne samo ime stranice s koje je slika preuzeta. Ako znaš točan link, reci pa ću vratiti sliku. Pozdrav --MayaSimFan 09:26, 3. rujan 2007. (CEST)

Hvala. Slika je vraćena, a dodala sam i poveznicu na dozvolu. Pozdrav --MayaSimFan 17:59, 3. rujan 2007. (CEST)

Dozvola[uredi kôd]

Jesam, i puno zahvaljujem, ali imam nekih problema s otvaranjem mailova i čim to riješim, postavit ću dozvolu među Dozvole za korištenje sadržaja. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:30, 5. rujan 2007. (CEST)

Zamolila bih te da ovoj slici samo dodaš neku dozvolu. Dozvolu možeš izabrati ovdje. Hvala --MayaSimFan 11:20, 8. rujan 2007. (CEST)

Hvala...[uredi kôd]

...na ispravci. Bio sam uvjeren da je taj podatak točan al sad ću morat korigirat to i na eng. stranici gdje puno više doprinosim nego na domaćoj. Tj koliko stignem. Snimio malo tvoje doprinose - kapa do poda. Velik respekt tebi i svima kolko vas ima. Malez

Zamolila bih te da pri postavljanju slika koje će nositi dozvolu {{logo}} još i kategoriziraš te slike zato što ih predložak više ne stavlja automatski u kategorije. Dakle, za njih imamo ove kategorije. Hvala --MayaSimFan 15:59, 17. rujan 2007. (CEST)

Molim te također da izabereš neko sretnije ime za slike, ovo Slovenija ili Lihenštajn je ajmo reći rezervirano za kartu tih država ili eventualno neku više povezanu temu od nogomente organizacije -- Kingstone 93 18:50, 17. rujan 2007. (CEST)

Maknuti su zato što slike pod poštenom upotrebom ne ne stavljamo, ili barem ne bi trebali stavljati, tamo gdje nisu nužno potrebne. Slike pod poštenom upotrebom koriste se u ograničenim količinama, i to tamo gdje značajno povećavaju kvalitetu članka. Isto tako, velike koncentracije slika pod PU nisu dobrodošle, pogotovo ako postoji mogućnost da se umjesto njih stave slike koje su javno dobro. --MayaSimFan 13:43, 18. rujan 2007. (CEST)

Možda postoji razlog zašto sam skinula sliku s predloška...? Slike pod poštenom upotrebom koriste se u člancima, iliti u glavnom imenskom prostoru. Zadnji put kad sam provjerila suradnik: nije bio glavni imenski prostor. Zamolila bih i tebe da sa svoje suradničke stranice makneš sve slike pod copyrightom. Hvala --MayaSimFan 15:36, 18. rujan 2007. (CEST)

Ispravit ću te, pogledaj npr. predložak {{Promotivna}}, pročitaj ga. I uoči rečenicu Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pod bilo koja druga upotreba misli se na onu izvan okvira članka. Jedini razlog zbog kojeg i možemo koristiti slike pod autorskim pravima je taj što te slike dižu kvalitetu članka. Isto ne vrijedi za suradničke stranice. A o tome št suradnička stranica je, a što nije (i čija je) pročitaj ovdje --MayaSimFan 15:48, 18. rujan 2007. (CEST)

Svetozar Đanić[uredi kôd]

Svetozar Đanić: Informaciju sam nasao na stranici Svetozar Đanić, na verziji prije moje. Vidi moju promjenu. --Ante Perkovic 12:57, 19. rujan 2007. (CEST)

P.S.

Posebno:Whatlinkshere/Predložak:Sastav Hrvatska 1940-1944. Promijenio sam naziv predloska, prema ostalima (npr. Predložak:Sastav Hrvatska 2006 SP). Mozes li promijeniti stranice sa gornjeg popisa, pa da pobrisemo preusmjerenje sa Predložak:CROreprezentacija40-44. Pozdrav! --Ante Perkovic 13:03, 19. rujan 2007. (CEST)

Sukcesija i ostalo[uredi kôd]

Ma taj {{Predložak:Sukcesija}} je loš predložak, pogotovo kad ga stavljaš na izbornike hrv. nog. rep. Nisu oni dinastija, a isto tako ni hr wiki nije kopiraonica običaja drugih wikipedija. Postoji na hr wiki {{Predložak:Redoslijed}}. A ako nekog zanima ko je koga naslijedio u izboru nogometaša za hrv. rep, to se vidi iz predloška kojeg si napravio {{Popis izbornika hrvatske nogometne reprezentacije}}

Osim toga za spajanje više predložaka u skupni izgled predložaka pri dnu članka rabi se:

<div class="Boxmerge">{{prvi predložak}}{{drugi predložak}}</div> (nema razmaka između vitičastih zagrada)

Divna Jakšić 18:00, 19. rujan 2007. (CEST)


U svakom slučaju izostavi stavljanje predloška i sukcesije i redoslijeda. Dovoljan je predložak {{Popis izbornika hrvatske nogometne reprezentacije}} Divna Jakšić 18:20, 19. rujan 2007. (CEST)

Kategorija:Sportski djelatnici[uredi kôd]

Bok,

Otvorio sam Kategorija:Sportski djelatnici i tamo potrpao razne predsjednike klubova i slicne osobe vezane uz sport, a koje ne moraju paziti na liniju. Mozda moze i bolje od "Sportski djelatnici", ali ne znam kako da ih drugacije nazovem. Ako imas bolju ideju, rado cu saslusati strucni savjet :). Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:53, 20. rujan 2007. (CEST)

Iseljeničko SP[uredi kôd]

Bog, Juraje.
Da ti budem iskren, čini mi se da je na en.wiki članak napravia Wanderer, ja san možda doda par stvari. Na hr.wiki sam ja napravia :)
Što se tiče ove promjene, nemoj brisati opaske koje su zakomentirane. One služe kao napomena budućim uređivačima. Štoviše, poželjno je ondje napisati "napravio sam članak", ili napraviti rečenicu sa poveznicom [1].
Jesi li siguran da nije "Croatia" nego "Croat" iz San Pedra?
Ajmo dalje. Kod ove izmjene [2], gledaj ispraviti i poveznicu na taj događaj. Šta je kome bitno napisati "[[2008.]] godina ", kad se ima poveznicu [[Drugo svjetsko nogometno natjecanje hrvatskih iseljenika 2011|drugo SP]]. Nije bitna poveznica na godinu, nego na događaj, koji, za ne falit, sadrži godinu u poveznici.
Usput, nedostaju rizultati nekih poluvrimena i strilci na utakmicama. Kubura 13:23, 20. rujan 2007. (CEST)

Ovako označavaj kada navodiš nečije izjave. [3]. Ima ti i pridložak za citirat, ali ja ga osobno ne rabin, nekako mi je privelik, pa ga ne rabin.
Što se tiče tega događaja u Zadru, samo reci o čemu se to radilo. S druge strane, ako se radi o domaćinstvima, ispričaj što se događalo (do tad i tad se nitko nije javia, onda su se javili ti i ti, ili, mislilo se dodijelit tomu i tomu, pa naposljetku nije domaćinstsvo dodijeljeno njima nego netkom drugome... sve to lipo ispunja članak). Kubura 13:46, 20. rujan 2007. (CEST)

Branimir i Neretljani[uredi kôd]

Branimir se "izgubio" zato jer on nije vladao Neretljanskom kneževinom. Ona je bila samostalna i imala vlastitoga kneza. Tek je poslije postala integralnim dijelom hrvatske države. Lijep pozdrav:-) --Flopy 20:43, 20. rujan 2007. (CEST)

sportaši[uredi kôd]

vidi
tu staviš lemešića i ostale koje središ ;)
Th dalibor 18:25, 25. rujan 2007. (CEST)

Razgovori[uredi kôd]

Jesi li pogledao i razmislio o IRC-u? Očekujem te :-)) --Roberta F. 01:42, 27. rujan 2007. (CEST)

Slike albuma[uredi kôd]

Jure, nemoj se zalićat sa omotima od albuma. Je da je iz tvoje arhive, ali slika bi mogla bit zaštićena ili autorskim pravima, ili bi se mogla smatrat komercijalnim sadržajem. Radije pričekaj, ili zatraži dopuštenje od izdavača. Kubura 14:04, 28. rujan 2007. (CEST)

Nagrada[uredi kôd]

Hvala ti, Jurko moj. Ovo će mi bit poticaj u daljnjen radu. Kubura 15:44, 28. rujan 2007. (CEST)


Rješenje[uredi kôd]

Ako nemaš slobodnog vremena, daj otkaz na poslu kao i ja, pa ćeš imati dovoljno --Armchoir 17:44, 28. rujan 2007. (CEST)

Slobodno vrime[uredi kôd]

Dicu u babe, ka i ja, --Armchoir 18:30, 28. rujan 2007. (CEST)

Kategorije[uredi kôd]

Bok,

Ne otvaramo kategorije s jednim člankom.

Vidi Wikipedija:Kategorije. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:56, 29. rujan 2007. (CEST)

Da, ali sve kategorije služe razvrstavanju :). Vrlo vrlo rijetko otvaramo kategoriju jer imamo novi pojam koji ne spada nigdje. 99% kategorija nastaje zbog gužve u jednoj kategoriji koju treba razvrstati. A kad razvrstavamo, pravilo je da ne otvaramo novu kategoriju za ispod 3-5 članaka. Ima nekih iznimki, ali one su stvar dogovora, jer je to bilo manje zlo od dvije opcije. Pozdrav! --Pancho W. Villa (razgovor) 15:06, 29. rujan 2007. (CEST)
Ne, nemoj otvarat nove kategorije. Pročitaj upute. Nisu savršene, ali su dobar početak. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:08, 29. rujan 2007. (CEST)

Ne postoji kategorija:Australski nogometaši.

Prouči Wikipedija:Upute za kategorizaciju/Nogometaši. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:19, 29. rujan 2007. (CEST)

1. Izbrisao sam kategorija:Australski nogometaši jer još nije potrebna. Kad nađeš 3 iz iste države, slobodno otvori podkategoriju. Ne prije.

2. Rakitić je u kategoriji nogometaši jer je i švicarski nogometaš. Svi švicarski nogometaši se moraju nalaziti ili u Kategorija:Nogometaši ili u jednoj od potkategorija koje se tiču Švicarske (toga za sada nema).

3. Rosso - isto kao i Rakitić. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:37, 29. rujan 2007. (CEST)

P.S. Sorry zbog Rosse, nisam odma vidio da je bilo više promjena u seriji. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:41, 29. rujan 2007. (CEST)
Sad je sve OK. Kategorija za AU je trebala, ja nisam znao da ih je 3. Samo sam ovo popravio. Ako imaš kakav komentar na upute na Wikipedija:Upute za kategorizaciju/Nogometaši, samo daj, ionako kliještima vadim mišljenje iz suradnika :-/. Pozdrav! --Pancho W. Villa (razgovor) 17:37, 29. rujan 2007. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Hvala,ne ljutim se,ali moram te ispraviti:ne piše se "ptićica" već "ptičica,a mi u Mostaru pričamo najčistijim hrvatskim jezikom.

Pitanje[uredi kôd]

Kako mogu staviti pravokutnik na kojemu piše"Ostavi mi poruku!"?:-) --Carica Marica 18:04, 29. rujan 2007. (CEST)Mara

Ispravljanje[uredi kôd]

Nisam te htjela ispravljati,ali ne piše se "mostarac" već "Mostarac",i ne piše se "da li" već "je li"!Inače,hvala na savjetima!--Carica Marica 18:17, 29. rujan 2007. (CEST)Mara Mislim da je na hrvatskom bolje reći "je li".A reci mi gdje si naučio bosanski?

Ali...znaš[uredi kôd]

Vidjela sam na tvojoj stranici suradnički predložak "Ovaj suradnik dobro govori bosanski".

Bosanski jezik[uredi kôd]

Moja mama da govoriš kao da si rođen na Baščašiji.A kako mogu staviti emoticone :-)--Carica Marica 18:48, 29. rujan 2007. (CEST)Mara

Pitanje[uredi kôd]

A kako se mogu dobiti nagrade crnog rebca?

Kako?[uredi kôd]

Kako mogu dobiti nagrade crnog rebca?Pisanjem članaka?Ili nečeg trećeg

Pretraži[uredi kôd]

Na tražilici Wikipedije(lijevi dio ekrana)upiši smajlići,i pročitaj članak koji sam napisala.A što si po zanimanju?

Ponovo napiši[uredi kôd]

Ponovo napiši "Smajlići",pa opet pročitaj.

Hugh Lofting[uredi kôd]

Pročitaj stranicu "Hugh Lofting".



Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!