Razgovor sa suradnikom:Kal-El~hrwiki

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --West Brom 4ever ® 18:05, 10. veljača 2007. (CET)

Interwiki[uredi kôd]

stavi interwiki na svoju bs stranicu. pozdrav, emire. --West Brom 4ever ® 18:05, 10. veljača 2007. (CET)

uskličnik sim-tam meni apsolutno ništa ne znači. Pisanje s caps lockom bi već bio neki problem, a ovo ja smatram umjetničkom/suradničkom/kakvom već slobodom . Ako sam bila tako strašno oštra i mislite da se trebam ispričavati, onda se ispričavam (ali ima ovdje i većih problema od par ! ) Eh sad, suradnik koji dolazi kao veleposlanik na neku drugu wikipediju ipak bi već trebao biti upoznat s načelima koja na toj wikipediji vladaju (nije baš zgodno uletiti bez barem maleckog iskustva). Evo, postoji i rečenica s pozdrav na kraju --MayaSimFan 00:38, 6. travanj 2007. (CEST)

Kategorije[uredi kôd]

Nemamo kategorije muškarac, žena, godina rođenja i godina smrti i kako stvari stoje nećemo ih ni imati zato molim u iste ne kategorizirate članke. Hvala --MayaSimFan 19:02, 14. travanj 2007. (CEST)

U redu.. Prevodim neke riječi na sa bos na hr jezik, a i to ću riješiti odmah.. Puno pozdrava! --Kal-El 19:04, 14. travanj 2007. (CEST)

Prebacivanje[uredi kôd]

Pohvalno je to sto prevodis, a ne bi bilo lose ni da tekstovi povremeno idu i u drugom smjeru :)? --Ante Perkovic 11:27, 20. srpanj 2007. (CEST)

Probudilo se u meni neko dijete, pa sam napisao svašta o Pokemonima, čak nešto što vi nemate (a osnovni ste mi izvor za članke). Pa bilo mi je i to u planu, da i ja uradim nešto plemenito ovdje (osim što sam par puta spriječio brutalni vandalizam). Očekujte to uskoro i pripremite još jednu nagradu ;-) --Kal-El 11:33, 20. srpanj 2007. (CEST)

Vidia san kako ste otrovali Tycha na bs.wiki.
On vam nije toliko prigovara na to šta je štivo pribačeno (doslovno iskopirano, bez privođenja na bošnjački) sa hr. na bs.wiki.
Wikipedija podosta funkcionira i na privođenju sa drugih wikipedija.
Ali ne navesti u međuwikiju odakle si to priuzea (kopira i ne privea, za ne falit), to je stvar loše suradničke kulture, zapravo to je suradnička nekultura. Kao da sad netko od nas privede sa en.wiki, i da ne staviš u međuwiki en.wikipediju. Nisko.
Nemoj se vaditi "ni u vas to ne čine". Nije istina. Možda ljudi nisu naveli sa koje su wikipedije priveli (bilo u komentaru, bilo u razgovoru), ali u međuwikiju se obavezno nalazi i wikipedija odakle se privelo.
A sad zamisli žalosti i jada kad se vidi da si iskopirao članak sa hr.wiki (koji je imao međuwikije i na ine wikipedije), a u tom tvom iskopiranom i neprivedenom članku na bs.wiki u međuwikijskom odjeljku nima hr.wiki. Šta se bojiš priznat da je hr.wiki nešto imala i da si to priuzea s nje (kopira i ne privea na bošnjački, što je još gore)?
Da ne govorimo o slučajima kada je taj članak jedino postojao na hr.wiki.
Nije to stvar "wiki nije privatna". To je poštivanje inih suradnika sa wikipedije i inih wikipedijih. Kubura 11:51, 20. srpanj 2007. (CEST)

Normalno da ću staviti en interwiki, jer bot preuzima sa en ostale interwiki u ugrađuje ih u naš članak (99% i HR interwiki).. To je svrha bota, zar ne? Svi članci koje sam preuzeo sa HR wiki, imali su svoju verziju i na EN wiki, tako da sam automatki, kopirajući vaš članak, pokupio i EN interwiki vezu.. Ako samo stavim HR, onda mi neko drugi može doći i reći "Što nisi stavio i SR" itd., a ja nemam vremena za to. Ovo jutro ste mi uzeli mnogo dragocijenog vremena, koje sam mogao upotrijebiti za nešto bolje. A vi mi, molim Vas, nemojte držati predavanje šta je korisnička kultura i nekultura. Ja ću i dalje raditi kako sam radio (u saradnji sa EmxBotom, koji nije tek tako aktivan na HR wiki), a Vama ako se ne sviđa, Bože moj.. I nemojte mi više dosađivati oko ovoga, molim Vas --Kal-El 12:03, 20. srpanj 2007. (CEST)
Zar je tako teško napisati u komentaru 'preuzeto s hr --Suradnik13 12:06, 20. srpanj 2007. (CEST)
Mislim da bi ti ove 3 rijeci u komentaru osigurale mir u buducnosti :). Interwiki prepusti botu, to se slazem. Moze? :) --Ante Perkovic 12:08, 20. srpanj 2007. (CEST)
A svašta, pa neka sam i ovo vidio.. Nije teško, da se mora.. EmxBot uredno dodaje interwiki linkove na HR wiki, svaki put kada se nešto adaptira sa HR na BS wiki.

I samo da još dodam da ja nikad nisam doslovno prekopirao teskt sa HR na BS! Možda je nekad članak bio toliko kratak da nije bilo potrebe išta prevoditi (nije bilo riječi tipa: tisuća, itko, inačica itd.)

Ante Perkovic: Upravo o tome govorim cijelo vražije jutro! Hvala na podršci.. --Kal-El 12:13, 20. srpanj 2007. (CEST)

Kal-El, vidjeh. Vjerojatno ćemo ti tijekom dana dodijeliti zastavicu. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:28, 4. veljača 2008. (CET)

Kal-El, molim te napiši detaljniji zahtjev za bota i opiši što to znači većinom, te koje bi gramatičke greške bot ispravljao? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:05, 4. veljača 2008. (CET)

Bot na bs:wiki[uredi kôd]

Moj dobronamjerni prijedlog ti je da učiš još o botovima i da ga testiraš na bs:wiki pogotovo oko replace.py jer vidim da ti ne ide baš najbolje, to što radiš se puno lakše rješava. I inače botovi mogu ići po člancima koji imaju naslov sa dijakritičkim znakovima (tj. čćžšđ i oni znakovi npr čeških slova itd.). Inače bot je lijepa igračka i olakšava rad u većini slučajeva ali je isto tako i jako zeznuta stvar ako se dobro ne složi ili krene krivo raditi jer je krivo upućen. Po meni je bolje da još malo bot uči pa onda podnese zahtjev.

Inače ja nisam pisao bez veze jer sam provjerio bota i što je do sada radio. :-)))

Ja inače radim sa dva bota od kojih jedan ima i adminska prava.

Danas u trenutku prije nego što je ovo napisano ovdje. Andrej Šalov 16:13, 5. veljača 2008. (CET)

Nakon upozorenja od strane mene. :-)))

Pozdrav!

Andrej Šalov 16:13, 5. veljača 2008. (CET)

Zahvaljujem na ukazanom propustu.. Kada sam kopirao šablon, zaboravio sam promijeniti interwiki.. --Kal-El 20:19, 5. veljača 2008. (CET)
ovdje si ubacio neke krive poveznice, industrija i tehnologija nisu jedno te isto. Kad radiš u manually modu moraš uzeti u obzir više izvora i značenje pojmova, jer oni mogu i odprije biti pomiješani, najčešće zbog onoga tko je pisao negdje članak i krive iw pokupio. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 22:56, 9. veljača 2008. (CET)

Prijevod[uredi kôd]

Kal-El, molim te obrati pozornost kod prijevoda tekstova s bošnjačkog na hrvatski jezik i osim prijevoda riječi, na prijedloge (u hrvatskom jeziku ne pišemo nikad SA ocem, nego s ocem, ali SA sinom - postoji pravilo kad ide s, a kad sa), zapravo, općenito na gramatiku i pravopis. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:31, 6. ožujak 2008. (CET)

O kojem se članku radi? --Kal-El 16:19, 7. ožujak 2008. (CET)

Bot status[uredi kôd]

Kal-El, Kal-El-Bot je dobio status, ali privremeno, dok ne napravi stotinjak izmjena, pogledaj npr. ovo, takve i slične pogreške bi trebalo ispraviti. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:02, 14. ožujak 2008. (CET)

Ne vidim grešku.. Tako je programiran da posloži, a ako neko zna kako da to "popravim", neka kaže. Rado ću prihvatiti k znanju svaki dobronamjeran savjet o upravljanju botom.. --Kal-El 10:15, 15. ožujak 2008. (CET)
ako je tako programiran, onda je krivo programiran, pa ne bi bilo uredu da sada sve interwikije počneš krivo slagati. Za primjer: ovdje dsb si premjestio s dobrog mjesta na krivo, što se i vidio po tome jer alleborgo drugi dan vraća dsb na pravo mjesto. Nadam se da sada vidiš grešku. --Dalibor Bosits © 23:07, 16. ožujak 2008. (CET)
Morat ću kolegu pitati kojeg bota koristi.. --Kal-El 23:09, 16. ožujak 2008. (CET)
Kolega koristi pywikipedia bota, kao ti, i koristite istu skriptu, ako te zanima ;o) --Dalibor Bosits © 23:13, 16. ožujak 2008. (CET)

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:04, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi kôd]

10:13, 19. travnja 2015. (CEST)