Razgovor sa suradnikom:Kiky423

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Kiky423, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Kiky423") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 16:33, 17. prosinca 2019. (CET)

Slavonski Brod vs. Pula[uredi]

Ciao Kiki,
popis stanovništva iz 2011. kaže da Slavonski Brod ima više stanovnika nego Pula. Ti imaš neke druge podatke koji su meni nedostupni. Tvoju izmjenu ću poništiti a ako misliš da nisam u pravu onda daj nekakv vjerodostojan link pa to riješimo. Pozz--El hombre (razgovor) 13:13, 23. prosinca 2019. (CET)

ZET[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no molimo vas da ne rabite velika slova gdje to nije potrebno. U internetskoj zajednici, uporaba isključivo verzala smatra se vikanjem, a u članku takav tekst narušava estetski izgled članka. Hvala na razumijevanju.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  01:39, 25. prosinca 2019. (CET)

Pravopis[uredi]

Nuvola apps important.svg Proučite pravopis prije ovakvih uređivanja. U brojevima manjim od 10 000 ne pišu se niti bjelina niti točka.  • Bonč (razgovor) • 6 × 9 = 4213 •  01:30, 3. siječnja 2020. (CET)

Žuti[uredi]

Žuti karton


Poštovani, vaša 4 uređivanja su unošenje netočnih podataka, što nije dopušteno našim pravilima. Naime mandat predsjednika Hrvatske ne završava danom izbora ili danom objave izbornih rezultata, nego zakonskim danom istjeka mandata. SpeedyGonsales 10:48, 6. siječnja 2020. (CET)

Tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Tek kad ga pročitate, nastavite s uređivanjem. --Tulkas Astaldo (razgovor) 13:02, 31. siječnja 2020. (CET)

Crveni karton[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dana!

Razlog je: zanemarivanje uputa, neproduktivno uređivanje


Već ste ranije upozoreni. Ovdje ste uklonili Gospić, zašto? Čini se da vandalizirate članak. Ovdje ste dodali besmislenu rečenicu. Prvo, rečenica je neenciklopedijskim stilom napisana; drugo, ako nekoga zanima povijest pročitat će što u odlomku o povijesti filma piše. Odmorite jedan dan od wikipedije i ubuduće razmislite krenete uređivati. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:40, 5. veljače 2020. (CET)

Sažetak izmjene pri Vašem uređivanju stranice/članka Kraljev Vrh (Jakovlje)[uredi]

WikiSažetak.png
WikiSažetak2.png

Information.svgZahvaljujemo Vam na Vašim doprinosima Wikipediji na hrvatskom jeziku. No, kada spremate sadržaj članka, prije no što pritisnete tipku "Sačuvaj stranicu", molimo Vas – upišite kratko obrazloženje u polje "Sažetak" (koje se nalazi odmah uz tipku "Sačuvaj stranicu"). Time olakšavate drugim suradnicima koji iz sažetka mogu lako protumačiti vaše razloge svake pojedine izmjene. Primjerice, u slučaju članka: Kraljev Vrh (Jakovlje). Popunjavajući polje "Sažetak" pomažete svima, uključujući i sebi, prepoznavati Vaše doprinose u povijesti uređivanja članaka, a to može biti koristan i učinkovit način pronalaženja tih istih doprinosa. Zahvaljujemo na trudu koji ćete uložiti, te na razumijevanju ove poruke.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 12,00; 13. ožujka 2020. (SEV)

Ignoriranje uputa[uredi]

Nuvola apps important.svg Već ste upozoravani za unošenje netočnih i neenciklopedijskih podataka, što vi opet ignorirate u izmjenama od 1., 2. i 3. travnja 2020.  • Bonč (razgovor) • Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  02:09, 3. travnja 2020. (CEST)

Stop hand nuvola.svg [1] Da ste proučili materiju, saznali biste da je pokret nastao početkom 1960-ih. [2] Kad suradnik poželi saznati gdje se nalazi Smiljan, otvorit će poveznicu. Takva uređivanja nisu konstruktivna, što znači da opet ignorirate upute.  • Bonč (razgovor) • Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  14:18, 26. travnja 2020. (CEST)

Država ova ili ona[uredi]

Te podatke ne stavljamo ni u infookvire niti u uvodne rečenice članaka. Stavlja se današnja država.-- MaGaporuči mi 19:26, 6. travnja 2020. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Kraljnnm (razgovor) 23:18, 30. travnja 2020. (CEST)

Žuti karton[uredi]

Žuti karton


Ovo je vandalizam. Vi i dalje postojano ignorirate upute i pačate se u sve i svašta što ne razumijete, što u konačnom vodi ometanju rada Wikipedije.  • Bonč (razgovor) • Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:20, 1. svibnja 2020. (CEST)

Upute[uredi]

Pozdrav, Kiky423.

Maloprije sam u nedavnim promjenama vidio ove tvoje izmjene i želio bih ti skrenuti pozornost na sljedeće stvari:

  • Rečenice se ne počinju rednim brojem. Dakle, neće biti "12. ožujka 1933. godine je uvedena..." nego "Dana 12. ožujka 1933. godine..." itd.
  • Kad stavljaš wikipoveznicu na kakav pojam, ne trebaš upisivati taj pojam dvaput ako glasi isto. Dakle, [[Amblem|amblem]] nije potrebno, dovoljno je [[amblem]]. K tome, ako se na riječ u kosim padežima stavljaju nastavci, a ne mijenja se korijen riječi i ima tzv. nulti morfem na kraju (npr. amblema, amblemu, amblemima), onda vrijedi isto pravilo i to se piše ovako: [[amblem]]a, [[amblem]]u, [[amblem]]ima.
  • Prijedlog s u obliku sa piše se isključivo u ovim slučajevima: kad prethodi riječima koje počinju slovom s, š, z, ž, ks, ps i pš i ispred riječi "mnom". Na svim ostalim mjestima piše se "s".
  • S obzirom na to da si napisao "je uvedena" nakon više riječi umjesto "uvedena je", preporučujem ti da pročitaš ovo za pravila o redu riječi u rečenici.

Srdačan pozdrav. --Pajo Pajimir 17:40, 10. lipnja 2020. (CEST)

Molim objašnjenje[uredi]

Zašto neslužbeni (1, 2, 3, 4)?--Kraljnnm (razgovor) 22:04, 11. srpnja 2020. (CEST)

Na stranicama britanske enciklopedije navode kako su Cardiff, Edinburg i Belfast glavni gradovi pokrajina, a London i glavni grad UK i Engleske.--Kraljnnm (razgovor) 22:22, 11. srpnja 2020. (CEST)

Potpis[uredi]

Bok Kiky423! Ovdje možeš pročitati kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i porukama te prigodom kakva glasovanja. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 22:15, 11. srpnja 2020. (CEST)

Uputa[uredi]

Na članak lijepo stavi predložak za brisanje sa svojim objašnjenjem zašto misliš da ga treba izbrisati, ali ne uklanjaj sadržaj članka. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:26, 27. srpnja 2020. (CEST)

U redu, hvala na informaciji, treba izbrisati zato što taj sadržaj ne pripada Wikipediji a već je dva puta brisan Kiky423 (razgovor) 14:17, 27. srpnja 2020. (CEST)

Potpis[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na Vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju. --Dvanaesti Igrač 19:36, 27. srpnja 2020. (CEST)

Test[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju, zahvaljujemo na vašem testiranju. Vaš je test na stranici Hrvatska uspio i upravo je uklonjen. Ako želite i dalje testirati, činite to na stranici za vježbanje, a možete i pogledati kratki uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Ako se niste do sada prijavili možete to učiniti ovdje. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 23:43, 9. kolovoza 2020. (CEST)

Nuvola apps important.png Molimo Vas, ne nastavljajte s dodavanjem besmislenog sadržaja na Wikipediju, jer se takva uređivanja smatraju vandalizmom. Vaše testiranje na stranici Luka (općina) upravo je uspješno uklonjeno. Ukoliko želite i dalje testirati, molimo Vas rabite stranicu za vježbanje. --Tulkas Astaldo (razgovor) 09:13, 20. listopada 2020. (CEST)