Razgovor sa suradnikom:Klosharz

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 11:55, 3. veljača 2008. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 23:08, 3. veljača 2008. (CET)

Predložak album[uredi kôd]

Klosharz, već imamo predložak {{Album}}. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:22, 5. veljača 2008. (CET)

Prikaži kako će izgledati ponovno[uredi kôd]

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene . Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 12:00, 10. veljača 2008. (CET)

Slike[uredi kôd]

Dobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju.

--MayaSimFan 13:13, 10. veljača 2008. (CET)

Slike2[uredi kôd]

Molim te da koristiš slike sa zajedničko poslužitelja. Samo u tražilicu upišeš ono što želiš pronaći, nešto će već ispasti. Te slike možeš koristiti kao i one koje su postavljene lokalno, na hr.wikipediji. Inače, slike koje si do sad postavljao nisu tvoje vlasništvo. Još jednom te molim da pročitaš Wikipedija:Slike/Opći uvjeti i Wikipedija:Tečaj (Slike) i da ne klikaš na prvi link kojeg dobiješ pri postavljanju slike. Ako imaš pitanja, slobodno pitaj. Pozdrav --MayaSimFan 13:27, 10. veljača 2008. (CET)

Kršenje autorskih prava[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 6 sati!

Razlog je: kršenje autorskih prava


Klosharz, blokiran si na 6 sati, slika 50Centa koju uporno postavljaš preuzeta je s njegovih službenih stranica i nisi ju sam fotografirao, već netko drugi čiju dozvolu nemaš i čija autorska prava kršiš. Već si zamoljen da pročitaš sva pravila koja si očigledno ignorirao. Slobodno nastavi s radom nakon isteka blokade od 6 sati, ali prema pravilima na koja ti ponovno skrećem pozornost ili ćeš biti blokiran na duže vrijeme. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:28, 10. veljača 2008. (CET)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: ignoriranje pravila o slikama


--Dalibor Bosits © 19:09, 11. veljača 2008. (CET)

Vandalizam[uredi kôd]

Zbog ovakvih izmjena bi mogao biti blokiran na poduže, molim te ne radi to više. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 23:11, 11. veljača 2008. (CET)

Ignoriranje[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 dana!

Razlog je: ignoriranje pravila rada sa slikama i ignoriranje tipke "Prikaži kako će izgledati"


--Roberta F. 21:33, 12. veljača 2008. (CET)

Ako kaniš mijenjati sliku, drugu možeš potražiti na zajedničkom poslužitelju, ali molim te nemoj postavljati slike koje krše autorska prava i nisu sukladna Wikipedijinim pravilima o postavljanju slika. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 22:52, 13. veljača 2008. (CET)

maknut je doprinos sa 50 Centa jer je napisan u vrlo lošem stilu. West Brom 4ever 03:09, 17. veljača 2008. (CET)

Molim te počni koristiti tipku prikaži kako će izgledati, zatrpavaš nedavne promjene na ovaj način, pozdrav --Dalibor Bosits © 00:18, 23. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Prikazi... zadnji put[uredi kôd]

Ovo je vaše prvo i posljednje upozorenje. Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene . Budete li ignorirali ovu uputu, biti ćete blokirani!

--Ante Perkovic 15:48, 5. ožujak 2008. (CET)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 7 dana!



--Ante Perkovic 15:54, 5. ožujak 2008. (CET)

Marticeva ulica[uredi kôd]

Dobrodošli na Wikipediju. Malo humora uglavnom ne škodi, no s obzirom da stvaramo enciklopediju, molimo vas da ne stvarate sadržaje koji su možda duhoviti, ali ne spadaju u enciklopediju. Možete pogledati kratki uvodni tečaj gdje je objašnjeno kako doprinositi wikipediji. Eventualna pitanja možete postaviti ovdje. Hvala na razumijevanju.


--Pancho W. Villa (razgovor) 16:58, 14. ožujak 2008. (CET)


zašto ? --Dalibor Bosits © 22:08, 6. travanj 2008. (CEST)

Učestalo vandaliziranje[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 6 mjeseci!

Razlog je: zlonamjerno uređivanje, podmetanje neprovjerenih podataka.


--Roberta F. 00:13, 2. travanj 2009. (CEST)