Razgovor sa suradnikom:Kurtelacić/Arhiv 3

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Počinjem s alkoholima[uredi]

Evo, ja ću započeti potpuno nov članak o alkoholima kao što si predložio ali stari ću tekst zadržati, i nadodati još (naravno)... Što se tiče slika, hm... da, mogli bi ih i prevesti (tj. editirati kao što si rekao), štoviše mogli bi ih i sami napravit' u bilo kojem od navedenih programa... Valjda ću i to, kad stignem. Planiram puno pa nikad ništa ne napravim, ah... a baš sam mislio započeti s pisanjem članaka o biologiji. No dobro- članci se svakako moraju urediti pa ako hoćeš, svakako bi mi dobro došla tvoja pomoć, s obzirom da se od mene bolje razumiješ u neke stvari... pozdrav! --Luka Krstulović 19:22, 8. lipnja 2006. (CEST)

P.S. Članak ću naravno staviti na str. za razgovor o Alkoholimaevo, započeh... Pa ti javim kad i što --Luka Krstulović 19:34, 8. lipnja 2006. (CEST)


Finito[uredi]

Što kažeš sada, [1]? Članak je preuređen, uklonio sam bezvezne poveznice (tako da je sad sve lijepe plave boje :) i postavio svoje nove i lijepe slike a ja i Ante smo se dogovorili, pa je on napravio razdvojbenu stranicu ([2]) i preusmjerio alkohol na alkoholi tako da je sad ovaj (bolji :) članak također i zastupljeniji.

Mislim da je sada sve više-manje u redu (iako ću članak s vremenom još nadopunjavati). Kako si se i ti ponudio (ako želiš, naravno) možeš editirati još koju sliku sa eng. wiki ili napisati nešto...

svejedno, hvala na prijedlogu, pa se čujemo --Luka Krstulović 12:20, 11. lipnja 2006. (CEST)

uputa[uredi]

 • ideš na svoj članak
 • klikneš na interwiki i ideš na engleski članak
 • klikni na edit
 • ispod članak imaš popis linkova na korištene predložaka, skuži koji te zanima
  • očito se ovdje radi o sva 4 predloška - dakle radi se o kompozitnom predlošku, nešto kao naš {{taksokvir}}
 • klikni na sve te linkove (otvori ih u drugom prozoru)
 • klikni na "edit" od svakog od njih
 • odredi kako će ti se zvati tvoji predlošci
  • S obzirom da je predložak kompozitni, najbolje da uopće ne mijenjaš imena predložaka, ako ne želiš komplicirat
 • kopiraj sadržaj engleskih u hrvatske predloške i prevedi što možeš

To je to :)

Još ako hoćeš, možeš napravit novi predložak u kojem bi bila sva ova 4, da ne pišeš po 4 u dsvaki članak gdje češ ih uključivat.

Jel OK? Ako nije, pitaj.

--Ante Perkovic 22:57, 12. lipnja 2006. (CEST)

Premjesti[uredi]

Odeš na karticu na vrhu, drugu s desna na lijevo između "prati" i "stare izmjene" i napišeš koji je novi naziv i razlog, ostalo ide automatski ;-)) --Roberta F. 23:32, 13. lipnja 2006. (CEST)

Kako ne? --Roberta F. 23:34, 13. lipnja 2006. (CEST)

Infobox[uredi]

Za primjer, vidi {{satelit}}. --Tycho Brahe 08:55, 14. lipnja 2006. (CEST)

Bok[uredi]

Bok !

Sorry što nisam odgovorio na poruke, imao sam druguog posla. Usput nisam znao da si fan Njemačkog nogometa, iako navijaš za WBA. I u vezi Njemačke hvala, iako ne znm zašto. Još ako misliš na transfere. To će se upisati na kraju sezone i na kraju svjetskog prvenstva. Meni nije tlaka to prevodit pa ću nastavit. Napraiti ću Ekvador, afričke zemlje i možda još koju. Vidjeti ću !

Usput jjesi li napravia MSN

Stiftung[uredi]

Nemam sada riječnik pri ruci, ali gotovo pa sam sigurna da bi to na hrvatskom bilo nešto kao "zaklada". Duh Svemira 09:48, 16. lipnja 2006. (CEST)


Duh ima pravo, "zaklada" je prijevod na hrvatski, a ovisno o kontekstu, može biti i "osnutak". Branka France 09:53, 16. lipnja 2006. (CEST)


Ja bih prevela "Zaklada za mlade nogometaše". Istina, nisam uspjela otvoriti link, nešto nije OK, pa ne mogu tvrditi po sadržaju linka da sam u pravu, ali po naslovu linka, to je to, kao što sam rekla, ZAKLADA ZA MLADE NOGOMETAŠE.Nadam se, da sam pomogla. Branka France 13:19, 16. lipnja 2006. (CEST)

Kategorije[uredi]

Da se ne mijesam dok radis...

dodaj kategorije na Harald Anton Schumacher kao sto su na Jürgen Klinsmann. --Ante Perkovic 13:47, 16. lipnja 2006. (CEST)

ja sam ST3 a ti?

je onda smo susidi. --Roman 14:13, 16. lipnja 2006. (CEST)


Novosti[uredi]

Čekaj malo s Novostima. Ne radiš dobro. Stare Novosti treba kopirati u Arhiv.

Malo sam skratio nešto, jer je bilo predugačko za prvu stranicu. To je to. Ostavi kako je i zapamti da stare Novosti se ne brišu nego se prebace u Arhiv.

Damirux 14:00, 17. lipnja 2006. (CEST)


A što bi "zaklada...." i mogla biti drugo nego institucija, što je zbirna imenica za 1000 raznoraznih oblika organiziranja? Branka France 14:42, 17. lipnja 2006. (CEST)

Elektronička pošta[uredi]

dođoh, vidjeh i odgovorih -Luka Krstulović

Novosti[uredi]

U novostima ne navodimo subjektivne niti reporterske komentare utakmica. Ipak je to nečiji subjektivni stav. Treba samo dati osnovnu informaciju. Inače samo tako naprijed! Damirux 21:20, 18. lipnja 2006. (CEST)

Grb[uredi]

Lijepi ti je grb WBA-a :-)) --Roberta F. 13:47, 19. lipnja 2006. (CEST)

Nisam mogla odoliti pa sam ti stavila kategoriju i međuwiki i na sve ostale wiki hr ;-)). Trebao biš arhivirati stranicu već ti je jako duga. Lipi pozdravi --Roberta F. 14:47, 19. lipnja 2006. (CEST)

Ja ti vježbam malo na irc-u, tako da vidim šta činiš, ali se zabavljam s nečim novim, trebaš i ti probati ;-))), zabavno je --Roberta F. 23:17, 20. lipnja 2006. (CEST)

Lijepo si napravio članak o WBA, imaš i bolje dresove nego na en:wiki. Ja sam samo stavila točke izvan poveznica. Pozdrav --Roberta F. 00:23, 22. lipnja 2006. (CEST)

Novosti[uredi]

Nemoj stavljati novosti koje se ne tiču Hrvatske niti imaju ikakve veze s Hrvatskom. Tako recimo vijesti sa Svjetskog nogometnog prvenstva (osim ako se ne radi o nekim Hrvatima) nemaju više značaja za Hrvatsku.

Isto tako molim tre, nemoj stavljati saobraćajne nesreće jer će ih preko ljeta biti, nažalost, puno više, da ne bi Wiki pretvorili u crnu kroniku. Probaj stavljati neka kulturna događanja sad, jer će ih biti puno preko ljeta (ne male manifestacije, nego veće). Nemoj stavljati npr. nastupe nekih tamburaških orkestara i sl. ;-))) Recimo poželjno bi bilo staviti kad se otvore Dubrovačke ljetne igre, Riječko kulturno ljeto i sl. - mislim samo na najavu, ali ne i događaje unutar tih manifestacija, jer bi se rubrika novosti mijenjala svaki sat, što je teško za praćenje.

Damirux 14:58, 23. lipnja 2006. (CEST)

Drago mi je što mi pomažeš[uredi]

Lijepo od tebe. Baš mi drago, jer nekad ne stignem sve, a preko ljeta se selim u vikendicu, a tamo nemam ADSL (samo Dial-Up), a neće ni biti tamo ADSL-a u bliskoj budućnosti, jer je selo moje malo, pa ti dajem naputke što stavljati, a što ne, tako da budeš spreman, ako hoćeš preuzeti uređivanje dok ne mogu. ;-)

Zasad ti ide jako dobro! Samo tako nastavi!!! Damirux 15:18, 23. lipnja 2006. (CEST)

Žuti[uredi]

Možeš opomenuti svakoga kome to treba, no žute kartone obično dodjeljuju samo admini, jer oni ih mogu popratiti blokiranjem ako se suradnik ne "upristoji". Ipak većina suradnika radi greške iz neznanja, ne namjerno. SpeedyGonsales 16:51, 23. lipnja 2006. (CEST)

Ej ![uredi]

Ma to za nogomet mi treba samo uvod. Ne ono sve, samo taj uvodni dio koji opisuje nogomet. A MSN ti je lako. Skineš program s interneta. Ideš na msn.com i registriraš se. Piše ti kako, i onda samo mail i lozinku upišeš na program i tu si. ž

--Edgar Allan Poe 17:49, 23. lipnja 2006. (CEST)


Aj konektiraj se ! --Edgar Allan Poe 18:34, 23. lipnja 2006. (CEST)


Morat ću se ja tebi, jer ne znaš moju adresu ! A ako se ne javim danas čujemo se sutra ujutro oko 11:00

--Edgar Allan Poe 18:42, 23. lipnja 2006. (CEST)


Upali program i konektiraj se.

--Edgar Allan Poe 18:50, 23. lipnja 2006. (CEST)

Da iz Mainza, a odakle ti to??

onda znast isto kako se zovem??

vrlo zanimljivo, i imas samo 14 godina??

a koji je to tvoj prika....

Miss Sixty[uredi]

Dao sam joj dobrodošlicu, pa tamo ima linkove kako raditi. Sad ćemo vidjeti da li će prtljati i dalje. Damirux 19:39, 23. lipnja 2006. (CEST)

Evo Damirux je bio brži :-) Duh Svemira 19:43, 23. lipnja 2006. (CEST)

Admin[uredi]

Od sinoć mogu brisati i blokirati Vidi :-) Duh Svemira 19:48, 23. lipnja 2006. (CEST)

Kartoni kao dvostruka slika[uredi]

Imaš oznaku radova na Nogometu, pa da ti ne bih uništio neki posao, evo ti ovdje što trebaš staviti za kartone:

{{dvostruka slika|right|Žutko.png|60|Crvendać.png|60|Igrači se javno opominju [[žuti karton|žutim kartonom]], a isključuju se [[crveni karton|crvenim kartonom]].}}

--Zmaj 21:06, 24. lipnja 2006. (CEST)

Vidi mail[uredi]

vidi mail --Luka Krstulović 10:45, 26. lipnja 2006. (CEST)

hnl[uredi]

dobro si ti to zapazio, nisam gledo te detalje
hvala, Th dalibor

Popravak vandalizirane stranice[uredi]

Vrlo lako. Ideš na "stare izmjene", klikneš na zadnju izmjenu prije vandaliziranja i kad se otvori stranica, klikneš "uredi". I snimiš tu verziju i to je to. --Tycho Brahe 18:26, 27. lipnja 2006. (CEST)

dosadila mi je[uredi]

a ja sam super. Ti? Ima puno nogometaša hrvatskih kojih nema na popisu. Ispada da smo nogom počeli igrati 90.-tih godina. Bilo bi super da im pokažeš kakvi smo i koliko nas ima. Pozdrav i tebi. --Zeljko 20:59, 27. lipnja 2006. (CEST)

Stranica[uredi]

Hvala, slike ostaju do kraja SP-a, a onda ću vidjeti. Lijepi pozdravi ;-)) --Roberta F. 21:54, 27. lipnja 2006. (CEST)

OK ;-)) --Roberta F. 21:58, 27. lipnja 2006. (CEST)

Novosti[uredi]

Uvijek podebljaš bitne riječi ili rečenicu koja govori o članku, tako da se uoči suština. Pogledaj kako sam to napravio sad. Damirux 22:48, 27. lipnja 2006. (CEST)

IRC[uredi]

Marljivi suradnici koriste IRC za razgovor i dogovor (bar još uvijek), trenutno je tamo i Roberta, a možda upoznaš još koga. Kako koristiti? Najprije si downloadiraj negdje s neta X-Chat i potom pogledaj uputstva na stranici Wikipedija:IRC. Dođi! Damirux 23:02, 27. lipnja 2006. (CEST)

X -Chat[uredi]

Da, besplatno je. Probat ću i ja potražiti, pa ti dam link. Damirux

Imam ga na kompu. KAko da ti pošaljem. Preko maila neće slati .exe datoteke. ICQ ili Skype?


Evo link, jednostavnije je: X-Chat P.s. nije besplatan.