Razgovor sa suradnikom:MacedonianBoy

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

mk:Разговор со корисник:MacedonianBoy


WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

MacedonianBoy, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:MacedonianBoy") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Sokac121 (razgovor) 11:35, 9. travnja 2010. (CEST)

Iz povijesti premještanja[uredi]

hr:Suradnik:Asteraki se "učlanio" na hr.wiki 2006-12-03T18:19:44 i već je tog istoga dana (2006-12-03T18:26:20) premjestio članak Makedonija pod novi naslov Republika Makedonija. Čitava situacija je vrlo čudna jer se inače treba čekati tri dana (ili tako nešto) da bi se postalo hr:Wikipedija:Suradnici#Automatski potvrđeni suradnici (tamo piše četiri dana i deset uređivanja). Asteraki je premještanje načinio bez konzultiranja sa hr:wiki "Zajednicom" (bez regularnog konzultiranja na stranici za razgovor predmetnoga članka).

Ipak važno je da je članak sada na najboljem naslovu i na hrvatskomu jeziku i na makedonskomu jeziku. -- Bugoslav (razgovor) 20:37, 21. travnja 2010. (CEST)

Pa da ja sam to rekao i na bs wiki da termin "Makedonija" najcešce se koristi za državu, a dosta rjetko za regiju. Nisam bio upoznat da ste imale takvu raspravu, ali puno hvala šta si me obavestio. Nadam se da cemo saradjivati još više. Lijepe pozdrave iz Makedonije. --MacedonianBoy (razgovor) 20:50, 21. travnja 2010. (CEST)
Znam, tamo sam barem preusmjerio na Republika Makedonija, jer nisam smogao snage proći kroz još jednu raspravu, slično kao što je bilo ovdje. I na bs:wiki je upravo baš Asteraki premjestio 29. lipnja 2006. u 20 sati i 27 minuta članak Makedonija pod Republika Makedonija. Možda bi ipak i na bs:wiki bili voljni izaći ti u susret, jer mi se čini da je to Asteraki i kod njih napravio bez "propisane procedure" i bez dobivene "suglasnosti Zajednice". Evo, toliko sam uspio pronaći, meni se čini da je Asteraki poharao još neke wikiprojekte, istraži to malo, pa ćeš vidjeti što je sve radio. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razgovor) 21:02, 21. travnja 2010. (CEST)
A da, video sam da si preusmjerio na bs wiki ali sada i ja nemam baš puno vremena objašnjavati. Mislim da cu uskoro predložiti mala diskusija za to na bs wiki pa cemo vidjeti. Ne znam koji je taj suradnik, ali nadam se da nije uradio nešto nepotrebno :) --MacedonianBoy (razgovor) 21:07, 21. travnja 2010. (CEST)

Pisma[uredi]

Latinična je abeceda, jer u njoj slova idu: a, be (b), ce (c), d...
Ćirilićna je azbuka, jer u njoj slova idu: az (a), buki (b)... Kubura (razgovor) 05:14, 24. kolovoza 2010. (CEST)

Nova godina[uredi]

Bate, sretna ti Nova! Kubura (razgovor) 05:48, 8. siječnja 2011. (CET)

Prečesto spremanje promjena[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Jure Grm, 27. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućejedanaeste u 11:50.

Općine u Makedoniji[uredi]

Možeš li ažurirati ovaj članak, ne bilo ti zapovjeđeno.--MAN_USK recider 23:30, 26. veljače 2017. (CET)

Dobro, nije to neki problem. Cim nadjem slobodnog vremena uradicu to. poz--MacedonianBoy (razgovor) 17:56, 27. veljače 2017. (CET)