Razgovor sa suradnikom:Made in creative

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
 • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
 • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Treecko 19:21, 18. listopad 2007. (CEST)

:)[uredi kôd]

Hehe, drago mi je da ti se sviđaju sličice; ostavili mi ih kolege s Wiki za rođendan :)
I samo jedna molba: potpisuj se kada ostavljaš poruke na stranicama za razgovor ostalih suradnika ostavljajući četiri tilde (ovako: ~~~~. Činiš to kombinacijom tipki Alt Gr i 1, ili jednostavno klikneš na tipku za potpis u alatnoj traci za uređivanje. Na taj način suradnik kojem si ostavio/ostavila (nisam siguran u spol... XD) znati će tko mu je ostavio poruku i kome treba odgovoriti. Face-wink.svg Lijep pozdrav :-))--Treecko 19:39, 18. listopad 2007. (CEST)

The hard part is over! :D
I ti imaš stranicu na deviantu, ili? Ja sam nedavno počeo neš črčkat... :D
Ako neš trebaš, vrišti! ;)--Treecko 20:16, 18. listopad 2007. (CEST)
Imam :)--Treecko 20:51, 18. listopad 2007. (CEST)

Branimir Štulić[uredi kôd]

Made in creative, možeš li molim te vježbati rad na Wikipediji na stranici za vježbanje, jer mi nije jasno što pokušavaš s REDIRECT, a preusmjeravanje ionako treba rabiti vrlo oprezno, pa ti preporučujem da svakako pročitaš što znači preusmjeravanje i u čemu je razlika od premještanja. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 18:51, 20. listopad 2007. (CEST)

Shema članka[uredi kôd]

Made in creative, molim te pročitaj kako se uređuju stranice i kako članak treba izgledati. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:20, 21. listopad 2007. (CEST)

pomoć[uredi kôd]

Ako baš trebaš nešto hitno, dođi na IRC. :) pozdrav F.G. (razgovor) 19:18, 22. listopad 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Bok, ovdje ti je opisano kako se stavljaju slike: Wikipedija:Tečaj_(Slike)#Uređivanje izgleda slike na wikipediji.

[[Slika:ime slike.jpg|thumb|250px|left|opis slike]]

 • ime slike.jpg- naziv same slike i ekstenzije (.jpg, .png, .gif itd)
 • 250px je za veličinu slike
 • left ili right: postavi lijevo ili desno
 • opis slike: naziv koji se pojavi ispod slike

i to se piše tim redosljedom: slika,thumb,lefti ili right, opis


a infoslika je predložak koji se ispuni pa jednostavno doda na stranicu slike

{{Infoslika
 |Opis=
 |Izvor=
 |Datum=
 |Autor=
 |Objašnjenje=
 }}

objašnjeno OVDJE

zatrebaš li kakvu pomoć javi se :o). Dalibor Bosits 20:18, 22. listopad 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Made in creative, možeš li molim te sliku zamijeniti s nekom slikom sa Zajedničkog poslužitelja, ili ovu ako je tvoj rad, premjesti tamo, jer na Wikipediju postavljamo samo slike koje zbog autorskih prava nije moguće postaviti na Zajednički poslužitelj, a slike nepotrebno opterećuju Wikipediju, koja nije skladište slika. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:01, 22. listopad 2007. (CEST)

Pozdrav[uredi kôd]

Suradnici Wikipedije dolaze iz raznih zemalja i kultura. Imamo različite poglede, stavove i iskustva, ponekad značajno drugačije. Poštovanje drugih ključ je za uspješnu suradnju na izgradnji enciklopedije.

Ova stranica opisuje neke principe "Wikibontona (Wikiquette)'" ; smjernice o tome kako surađivati sa drugima na Wikipediji

Lijep pozdrav. Dalibor Bosits 21:22, 22. listopad 2007. (CEST)

Upravo kao što je Dalibor rekao. Ako budeš trebao kakvu pomoć slobodno se obrati meni, bilo kojem drugom administratoru ili postavi pitanje na Wikipedija:Pitanja. Za pomoć oko projekta općenito, vidi Pomoć:Sadržaj. Pozdrav! LukaKrstulović 21:35, 22. listopad 2007. (CEST)

Slika[uredi kôd]

Zajednica Wikipedije na hrvatskom jeziku zahvaljuje ti na poklonu, međutim takve slike stavljaju se na Zajednički poslužitelj. Kako ova slika nije imala vidljivo riješen pravni status (vezano uz autorska prava), slika je obrisana. Slijedom toga zamolio bih te da slike stavljaš na Zajednički poslužitelj, budući da smo u postupku brisanja suvišnih slika na wikipediji, naročito ako slike iste tematike postoje na Zajedničkom poslužitelj. Više o postavljanju slika na Wikipedija:Slike--Suradnik13 21:53, 22. listopad 2007. (CEST)

Upute[uredi kôd]

Stani na balun i pročitaj upute koje su ti danu na vrhu stranice i prije nego si i pitao za njih.

Kad ih pročitaš, pitaj ako ti što nije jasno.

Pozdrav. --Ante Perkovic 22:02, 22. listopad 2007. (CEST)

Pomoć, opet  :-)[uredi kôd]

Bok, ja sam onaj s IRCa. :) Shvati da ti svi pokušavamo pomoći, ali i da wikipedija ima pravila po kojima funkcionira i kojih se svi moraju pridržavati. Zato polako, smiri se i pročitaj upute gdje god možeš, ako je nešto hitno možeš ponovi doći na IRC. Pozdrav! :-) F.G. (razgovor) 22:08, 22. listopad 2007. (CEST)

Upute 2[uredi kôd]

Ponašaš se malo neozbiljno. Prvo, ispod okvira za uređivanje "Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati.". Članci nisu tvoje privatno vlasništvo.

Zamolio bi te da prvo pročitaš najosnovnija pravila, a tek onda prigovaraš i postavljaš pitanja. Nađi malo vremena, prouči poveznice s vrha ove stranice, pa se čujemo.

U protivnom, bojim se da ćeš samo iziritirati one koji ti žele pomoći. Pozdrav. --Ante Perkovic 22:14, 22. listopad 2007. (CEST)

Crveni karton[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 6 sati!zbog "suradnika jadnika 13" --Suradnik13 22:30, 22. listopad 2007. (CEST)

Blokiran si[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!Wikicitati „ljutim se za sliku otvoreno jer to admin nesmije da radi bez konsultacije samnom”

Ne izmišljaj pravila nego pročitaj postojeća.

Već sam ti objasnio: Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati.

Koji dio ti nije jasan?

Wikicitati „tako stoji u bon tonu cijelog svijeta admin roberta mjenja sliku napunta suradnika jadnika 13 pa kakva su to posla”

Prouči pravila. Ovako samo iritiraš ostale suradnike. --Ante Perkovic 22:31, 22. listopad 2007. (CEST)

kratko[uredi kôd]

Bok, možeš li molim te, ako imaš vremena proučiti uređivanje, naslove ne stavljamo velikim tiskanim slovima, i članci se ne odjeljuju s - - - znakovima, pozdrav Dalibor Bosits 00:05, 24. listopad 2007. (CEST)

Hehe, mislim da se osjećaš bombardirano :-) Ali Dalibor je u pravu, a ja sam htio reći da navođenje podataka ovakvog tipa nije u redu bez navođenja izvora. E da, pročitaj taj uvodni tečaj, gore ti je na vrhu stranice, trebat će ti 5-10 minuta, a onda te više nitko neće gnjaviti s početničkim stvarima, samo s kvalitetom onoga što pišeš, ako i to :-) SpeedyGonsales 00:13, 24. listopad 2007. (CEST)

popravio sam interwiki :o) Dalibor Bosits 22:49, 25. listopad 2007. (CEST)

Nekrofilija - slika[uredi kôd]

Po uzoru na njemačku wikipediju, stavio sam Millaisovu Opheliju. Druge wikipedije nemaju sliku za članak (osim smiješne španjolske slike :-) pa ako baš misliš da je potrebna slika, najsuptilnije je ne implicirati previše na samu nekrofiliju, već više na nekakvu ideju ljepote smrti kakva je opisana u Millaisovoj slici. Ipak, to nije moje područje, te mi je jasno ako sam negdje pogriješio, slobodno me ispravi. Pozdrav, LukaKrstulović 13:21, 28. listopad 2007. (CET)

Nemam prigovora na tvoj odabir slike, ali mi ju je bilo teško uvrstiti u stranicu iz razloga što je prevelika, tj. odnos između likova na slici i ostatka slike je dosta naglašen pa da bi se vidjeli detalji slike potrebno je ili povećati sliku (što je nezgodno jer onda zauzima ogroman dio stranice) ili izrezati samo jedan njen dio (kao što je napravljeno na slici koju sam preuzeo s njemačke wikipedije). Do tada, ja bih ostavio sliku koja sada stoji. LukaKrstulović 19:15, 29. listopad 2007. (CET)

Beli Manastir[uredi kôd]

Pozdrav, u principu se u tom slučaju radi razdvojba na dva članka i postavlja razdvojbena stranica. Ipak, nisam siguran da li se pojam Belog Manastira kao grada toliko razlikuje od pojma istoimenog naselja, jer koliko vidim u članku, naselje je naselje kao dio grada te nisam siguran da ima smisla razdvajati (pojam kao takav u članku ugl. funkcionira). Pozdrav, LukaKrstulović 16:28, 19. studeni 2007. (CET)

Kneževo[uredi kôd]

Vidi sad, mislim da je dobro, pozdrav. LukaKrstulović 17:39, 19. studeni 2007. (CET)

Laslovo[uredi kôd]

Ispravljeno :-) LukaKrstulović 18:21, 19. studeni 2007. (CET)

Ćirina Ada[uredi kôd]

Danas samostalno i ne postoji, već kao povijesno naselje za što nema druge kategorije. Stoga je najbolje da ostane u trenutnoj kategoriji baranjskih naselja. LukaKrstulović 19:34, 19. studeni 2007. (CET)

Sažetak[uredi kôd]

Možeš li prilikom izmjena nešto sitno napisati u sažetak, npr. kada stavljaš okvire u razna sela/gradove možeš jednostavno napisati +okvir. I, ako u okviru stoji slika, treba staviti samo naziv slike, ne treba ti [[Slika: itd ]]. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 22:46, 19. studeni 2007. (CET)

Prikazi kako ce izgledati2.gif, evo na ovoj slici se vidi polje sažetka (u gornjem lijevom kutu piše -sažetak-, a polje se nalazi iznad tipke sačuvaj stranicu), odmah ispod velikog polja koje koristiš za uređivanje teksta. Nisam te shvatio oko crte na tablici, pogledao sam ju, meni izgleda uredu. --Dalibor Bosits © 23:17, 19. studeni 2007. (CET)

Vanjska[uredi kôd]

Vanjske poveznice nisu obavezne na stranicama, štoviše, stavljaju se one koje su na neki način nužne ili pobliže odgovaraju sadržaju istog. Onda, izbjegavaju se poveznice na osobnu stranicu, a to je nažalost ova. Iako tebi izgleda tako

Wikicitati „bi bilo uredu da se stavi i njegova stranica bas zato sto je on autor istrazivanja flore i faune i povjesti tog malog mjesta (sela)”


, to nažalost nije bitno, jer, njegova stranica je povezana sa svime i svačima a ponajmanje s Bistrincima samim, a vanjske pov se postavljaju vezani isključivo uz sadržaj istog, a još jedna okolnost u ovom slučaju je što je u pitanju mjesto (grad/selo), pa su "uglavnom" prihvatljive poveznice one službene, heh, ima još, wiki također nije "skladište" poveznica. Ima toga dost, a i može djelovati malo komplicirano, al eto tu je, pokopča se s vremenom, ne može se sve odjednom naučiti, kak se kaže: "učiš se cijeli život", pa tak i ovdje :o) ajd lijep podrav. --Dalibor Bosits © 22:55, 22. studeni 2007. (CET)

Bistrinci[uredi kôd]

Bok,

Tekst sa Bistrinci već postoji na internetu, na stranicama http://vilko.belkatalog.com.

Molim te, drži se pravila u vezi copyrighta. Hvala. --Pancho W. Villa (razgovor) 00:16, 23. studeni 2007. (CET)

Dozvole za sadržaj[uredi kôd]

Svatko može reći da ima dozvolu, pa rabimo mehanizam opisan na stranici Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja. Tj. pošalješ e-mail prema špranci na toj stranici, a odgovor staviš na dno te stranice i to je sve. Viči ako je još nešto nejasno. SpeedyGonsales 19:08, 23. studeni 2007. (CET)

Bistra[uredi kôd]

Dobro, ajd sad još popravi te neke greškice u tekstu, kao historija, i wikipoveznice na godine postavi. Pozdrav. --Dalibor Bosits © 15:27, 24. studeni 2007. (CET)


e, onaj okvir u članku Knjiga promjene nije potreban, ovdje se radi o povijesnoj knjizi, a taj okvir i nije baš namijenjen za takve. pozdrav. --Dalibor Bosits © 15:10, 25. studeni 2007. (CET)

Žuti kartonNije mi jasno sto si mislila postici sa ovim? Molim te da ne uznemiravas suradnike komentarima kojima je zaista tesko naci svrhu i smisao. Vec si 2 puta bila blokirana, a vidim li jos jednom da nekom adminu zabranjujes da te kontaktira ili nesto slicno, blokirat cu i tebe i stalni IP kojeg korisits. Takodjer, molim te da malo vise obratis paznju na pravopis jer je u tvojem tekstu tesko naci 2 rijeci zaredom bez greske, pa vise vremena mi gubimo na popravke nego ti na pisanje. Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 08:43, 30. studeni 2007. (CET)

Četvrti stup Wikipedije[uredi kôd]

"Wikipedija ima pravila ponašanja: Poštujte druge Wikipediste čak i kada se ne slažete s njima. Budite kulturni." Made, do sad sam ti se tri puta obratila na ovoj stranici, svaki si put ljubazno zamoljena za nešto, na koji način riječi "Molim te" i ""Lijep pozdrav" tumačiš, meni je nepoznanica, ali one uobičajno spadaju u pristojan način komuniciranja. Svaki suradnik ti može pomagati u radu, a administratorima je obveza pratiti rad suradnika i upućivati ih na pogreške i kako poboljšati način rada. Zaista nemaš izbora kod izbora administratora koji će komunicirati s tobom, s tom se činjenicom moraš pomiriti, kao i s činjenicom da Wikipedija ima puno pravila i njihovo ignoriranje također povlači sankcije. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 11:28, 30. studeni 2007. (CET)

Reakcije[uredi kôd]

Prilično sam siguran da bi ti se Ante zapravo svidio da ga upoznaš, jer kod njega je slično kao i kod tebe, što na umu, to na drumu. Tebe možda zbunjuje opominjanje za pravopis. Ti nemaš naša slova na tipkovnici, ali nema ih ni Ante, a svejedno na wikipediji izgleda kao da ih ima. Kako sad to? Godiona je 2007. na izmaku, davno je to bilo kad na računalima/kompjutorima nije bilo nikakvih slova osim 26 engleske abecede. Sad postoje i Wikipedija na rapskom, hebrejskom i svim onim azijskim slikovnim znakovima, i nikome to nije čudno. Možda sam u krivu. Sama reci, jel Ante tako grozan, ili te možda samo tjera da budeš bolja, da ljepše/ispravnije pišeš. A ti, k'o i svi mi ostali si osjetljiva kad te se ispravlja/upozorava, pa se onda ljutiš?

Zašto te pitam? Zato jer znam da Ante zna biti naporan (uh, zna ispiliti čovjeka ;-), ali praktično nikad ne misli loše. Uvijek misli dobro. To me podsjeća na onu: "put u pakao je popločan dobrim namjerama" :-) Budi mi dobro! SpeedyGonsales 11:37, 30. studeni 2007. (CET)

Karta i kategorija[uredi kôd]

Za kartu možeš koristiti ovu stranicu [1], to je inače i wikipedijin servis za karte. Što se tiče kategorije, postoje kategorije Hrana, Prehrana i Pića, pa ako možeš, za sada se drži tih kategorija koje postoje (a gastronomiju izbriši, ako već nisi), a poslije će se vidjeti za dalje, proces oko kategorizacije može biti kompliciran - zato ne valja srljati ka guske u maglu. Nadam se da sam odgovorio na pitanja i lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 21:58, 30. studeni 2007. (CET)

Burek[uredi kôd]

Kao što vidiš stranica je zaključana za neregistrirane suradnike. A to znači da prijavljeni suradnici mogu bez problema uređivati tu stranicu kao što i rade. Andrej Šalov 18:17, 5. prosinac 2007. (CET)

Pisanje članaka[uredi kôd]

Molim te da paziš na pisanje nekog članka, jer ti se mogu naći neke pravopisne greške, a članke ne piši npr, ovako:"...kobasici se dodaje češnjak mljeveni ili gnječeni.", nego pravilno napiši:"...kobasici se dodaje mljeveni ili gnječeni češnjak."--Vatrena ptica 20:15, 7. prosinac 2007. (CET)

pisanje komentara[uredi kôd]

(ovaj doprinos je čisto tehničke naravi, bez utjecaja na osobno mišljenje). Koliko sam shvatio želiš ostaviti komentar vezan za moje glasovanje a ne općenito za glasovanje. U tom slučaju, pored mog imena stoji uredi, nakon toga se otvara stranica za uređivanje, ako scrolaš (kotačić na mišu :o) ) prema dolje vidjet ćeš natpis -komentari:- i zatim ostale komentare koji tamo već jesu, svaki novi komentar se dodaje na samo dno, odnosno da bude zadnji. Nadam se da sam pomogao :), --Dalibor Bosits © 11:35, 8. prosinac 2007. (CET)

ovo ti je direktni link koji vodi odmah na uređivanje, to bi trebalo pomoći, ako nije, javi. pozdrav --Dalibor Bosits © 13:23, 8. prosinac 2007. (CET)

Hrana[uredi kôd]

Pišeš o hrani? Ma, prava si kuharica! Malo ja popravljam neke članke, možda ću i neki koji je tvoj.SFriendly.gif--Vatrena ptica 13:30, 8. prosinac 2007. (CET)

Par savjeta[uredi kôd]

Također, pripazi malo i na poveznice, ne smije biti previše crvenih poveznica. Kad sam malo pogledala jedan tvoj članak, primijetila sam predložak da je članak prepisan. Dakle, trebaš svojim riječima napisati neki članak. Shvaćaš? Icon smile.gif--Vatrena ptica 13:40, 8. prosinac 2007. (CET)

Članak Kulen[uredi kôd]

Ne kažem ti da je prepisan, nego piše da je prepisan članak Kulen. Nemoj se ljutiti. Biggrin-smiley.png--Vatrena ptica 14:01, 8. prosinac 2007. (CET)

Preporučila bih ti da istakneš na Razgovor:Kulen je li ti dozvoljeno prepisivanje ili nije.--Vatrena ptica 14:04, 8. prosinac 2007. (CET)

Sorry, mislila sam da je tvoj članak. Lightbulb.gif--Vatrena ptica 14:17, 8. prosinac 2007. (CET)

Razgovor:Šunka[uredi kôd]

Ako želiš, možeš i srediti članak Šunka na stranici za razgovor.Gaim.svg--Vatrena ptica 14:24, 8. prosinac 2007. (CET)

Hoću, pomoći ću ti.Face-smile.svg--Vatrena ptica 14:31, 8. prosinac 2007. (CET)

Evo, ispravila sam pravopisne pogreške, sad ću još wikipoveznice dodati. Samo nisam sigurna koje ću slike ubaciti.--Vatrena ptica 14:34, 8. prosinac 2007. (CET)

Sad ti malo uredi članak, a ja sam stavila samo dvije wikipoveznice, pa još stoji predložak kojeg sam stavila. Trebaš napisati malo duži članak. Članak treba imati više od 4 rečenice, a duži članak ima više wikipoveznica.--Vatrena ptica 14:40, 8. prosinac 2007. (CET)

A gdje ima slika pršuta?--Vatrena ptica 14:43, 8. prosinac 2007. (CET)

Samo, zanima me kako se na engleskom kaže "pršut".--Vatrena ptica 14:52, 8. prosinac 2007. (CET)

Uređivanje članka[uredi kôd]

Evo, stavila sam jednu sliku koja prikazuje sušenje pršuta, a sad je na tebi red da napišeš još neke pojedinosti, a izbrišeš one koje ne valjaju.Face-smile.svg--Vatrena ptica 15:07, 8. prosinac 2007. (CET)

Hvala tebi na lijepim riječima.:-))--Vatrena ptica 15:08, 8. prosinac 2007. (CET)

Učenje[uredi kôd]

Sorry, moram učiti, priključiti ću ti se kasnije. Može?--Vatrena ptica 15:33, 8. prosinac 2007. (CET)

Evo, sve sam naučila. Eto, stavit ću slike na tvoj članak Kobasica.--Vatrena ptica 16:19, 8. prosinac 2007. (CET)

Pravopis[uredi kôd]

Molim te da malo pripaziš na pisanje nekih riječi u člancima i na stranicama za razgovor. Na wikipediji posebno nije dozvoljeno pisati npr. ljepo, nepostoji itd. Zato su ljudi izmislili pravopis da znaju pravilno pisati. Eto, preporučujem ti da malo proučiš pravopis, pa ćeš ga znati. Lijep pozdrav. 40pxSMirC-thumbsup.svg--Vatrena ptica 19:18, 10. prosinac 2007. (CET)

E, hvala! Osim toga, ima na stranici za pomoć o pravopisu.:-D--Vatrena ptica 19:31, 10. prosinac 2007. (CET)

Hvala, hvala! Poklanjam to ovaj smajlić jer si ljubazna. Icon cool.gif Lijep pozdrav.--Vatrena ptica 19:43, 10. prosinac 2007. (CET)

Arhiviranje[uredi kôd]

Eto, možeš i arhivirati svoju stranicu za razgovor. Molim da prije toga pročitaš kako je arhivirati. Preporučujem korak 1. Lijep pozdrav.--Vatrena ptica 19:47, 10. prosinac 2007. (CET)

Krafna[uredi kôd]

Eto, pogledah u rječniku i piše krafna! Sale 23:36, 11. prosinac 2007. (CET)

Apsolutno se slažem u tome da često politika djeluje na pravopis, ali kaj ćeš, mi smo robovi toga i toga se moramo držati :-). P.S. Ovdje kod mene se baš i kaže krafna :-)) Sale 23:49, 11. prosinac 2007. (CET)

Pravopis[uredi kôd]

Eto, jesi li proučila pravopis? Classic smiley.svg--Vatrena ptica 17:54, 13. prosinac 2007. (CET)

Savijača[uredi kôd]

mmm...njam, njam...zašto nam to radiš??!! :-)) --frka 22:18, 13. prosinac 2007. (CET)

Kad će ona crvena slova preći u plava. Nestrpljivo čekamo...

--Pavo 22:22, 13. prosinac 2007. (CET)

Ma nema problema, sljedeći članak neka ti bude Tjelovježba, to će te izvuće. :-) --frka 22:32, 13. prosinac 2007. (CET)

Hrvatski jezik[uredi kôd]

Made in creative, tvoje postavljanje predloška {{pravopis}} na članak Prhko tijesto vidim kao izazivanje i nametanje dodatnog rada administratorima i suradnicima, pa te upozoravam da ćeš nažalost biti blokirana ako nastaviš s neopravdanim napadima. Lijep pozdrav --Roberta F. 23:00, 13. prosinac 2007. (CET)


Made, ovo je tvoja promjena koja je gore navedena: stavljanje predloška pravopis. S obzirom da je suradnica Roberta F. jedina radila na tom članku, ti joj time želiš nešto poručiti. To bi bilo u redu, da je članak loše napisan. Ali tom članku taj predložak ne treba, dok nekim tvojim člancima taj predložak je trebao ili treba još uvijek. Npr. pokladnica:
 • U Hrvatskom književnom jeziku - treba biti: U hrvatskom književnom jeziku (pridjevi se pišu malim slovom, Hrvati, Hrvatska, ali jezik je hrvatski, hrvatski rukometaši itd.)
 • je Američki naziv i ove - treba biti: je američki naziv i ove (isto kao i gore)
 • kajsija - zamijeniti s breskva ili marelica
 • zarez se piše iza riječi, pa slijedi jedan razmak i nova riječ ,ne obratno (drugi zarez u ovoj rečenici je na krivom mjestu, da posluži kao primjer)
Suradnica Roberta F. je mogla ispraviti greške u članku, ali ona kao i drugi administratori ponekad označe članke predloškom, bilo da nemaju vremena ili znanja dovršiti rad na njima, i onda uskaču drugi suradnici. Iz svega ovoga proizlazi da si bez razloga stavila predložak na nečiji članak, dok je tvoj članak sadržajno dobar, ali valja ga lektorirati. Nemoj se ljutiti na Robertu, ona samo radi posao administratora, i radi ga prilično dobro i vrijedno. SpeedyGonsales 23:36, 13. prosinac 2007. (CET)
U ovom slučaju valja pisati u izvornom obliku, s prijeglasom znači, Göteborg. Inače ovisi, kažemo uglavnom Beč, a ne Wien, i tako. Uvijek si možeš malo na guglu potražit (google) pa vidjeti koji naziv se najčešće koristi kod nas :), pozdrav. --Dalibor Bosits © 16:43, 14. prosinac 2007. (CET)

Ej bok, ja sam još malo ispravio, ma sitnice samo :), ova slova, to ti je vjerojatno prilikom snimanja da se dogodila greškica u prijenosu sintakse, pa se logaritmi krivo spojili, zbog servera jel, al to je vrlo rijetka pojava, ne trebaš se zabrinjavati, prije će ti se dogoditi da se tu i tamo wiki na trenutke malo uspori kod učitavanja stranica, al ni to ni problem hehe, lijep pozdrav želim! --Dalibor Bosits © 10:53, 15. prosinac 2007. (CET)

Pokladnice[uredi kôd]

Hvala! Ovdje sam od sredine 2005., ali dosta rijetko, priznajem :)

Lijep pozdrav,

--dnik 14:03, 15. prosinac 2007. (CET)

Smajlići na darak :-))[uredi kôd]

Evo ti nekoliko lijepih smajlića na darak jer si jaako ljubazna. Možeš njima ukrasiti svoju suradničku i rabiti ih u porukama. Evo ih:

Datoteka:SoleteRayosÑajo.gif

Star with eyes.svg

Symb Blink.jpg

Symb Glad.jpg

Teeth.png

Angel-smiley.png

Icon biggrin.gif --Vatrena ptica 13:22, 16. prosinac 2007. (CET)

Eto, samo tako nastavi pisati o hrani, sviđaju mi se tvoji članci. Imam samo jedno pitanje:Jesi li ikad postavljala sliku? Pokušaj, a prije toga pročitaj pravila, a ako i dalje nisi sigurna, pitanje možeš postaviti na stranici za pitanja o slikama. Lijep pozdrav marljivoj suradnici.  :-))--Vatrena ptica 19:27, 18. prosinac 2007. (CET)

Baš mi je drago što ti se smajlići sviđaju. Usput, imam ideju:što misliš da zajedno odradimo na članak Bistrinci? Ja volim posao s wikipoveznicama. :-))--Vatrena ptica 19:35, 18. prosinac 2007. (CET)

Poveznice[uredi kôd]

One za godine i stoljeća mogu ostati (makar nisu previše važne), ali članke o raznim prezimenima teško ćemo tako brzo imati (osim ako se ne radi o Frankopanima ili Zrinskima). Trud je vidljiv, a vide se i prvi rezultati. SpeedyGonsales 19:36, 18. prosinac 2007. (CET)

Godine je korisno pretvoriti u poveznice (naravno ne baš uvijek), jer na Wikipediji postoji s lijeve strane u okviru alati poveznica Što vodi ovamo, pa kad smo na nekoj godini (npr. 1914.) klikneš na Što vodi ovamo i dobiješ popis poveznica koje vode na 1914. godinu, time automatski i događaje koji su se dogodili te godine, ljude koji su rođeni ili umrli te godine itd. To nije moguće s papirnatim enciklopedijama, a ako godine nisu poveznice, to ne radi. Treba raditi kako već piše u Uvodnom tečaju: poveznica treba biti ni premalo, ni previše. Na one pojmove koji postoje na wikipediji poveznice su ok (ali ne pretjerivati), crvenih poveznica bi trebalo biti što manje, ali to ne znači da ih ne smije biti, nego to znači samo da ih treba stavljati onda kad znamo da ćemo ili sami napisati te članke, ili da su ti članci stvarno potrebni hrvatskoj Wikipediji. SpeedyGonsales 20:23, 18. prosinac 2007. (CET)

Nagrada[uredi kôd]

Izvoli nagradicu, pčelice. Prebaci je na svoju suradničku stranicu.

jer si vrijedna kao pčela, samo tako nastavi :)
Nagrada za
rad i trud
 
Dodijelio:
Vatrena ptica

Nadam se da ti se sviđa. Lijep pozdrav. ;-)--Vatrena ptica 15:02, 19. prosinac 2007. (CET)

A ako ne znaš kako dodijeliti te nagrade, možeš ih pronaći na Suradnik:Andrej Šalov/Nagrade. :-))--Vatrena ptica 15:05, 19. prosinac 2007. (CET)

Evo mene opet...Nisam još isprobala recept, mislim da ću u veljaču. Mislim da će nam oba recepta biti jednako cool. :-)--Vatrenaptica 15:29, 28 prosinac 2007. (CET)

Miroljub i nemiroljub[uredi kôd]

Vrlo sam sumnjičav prema uređivanjima u kojima nestane stotinjak bitova između inačica. To u pravilu znači nekakvo kljaštrenje članka. Kamarad Walter 15:24, 7. siječanj 2008. (CET)

Naravno, donesi mi te krafne, sunce.:)--Vatrena ptica 20:08, 10. siječanj 2008. (CET)

Krafnice :)[uredi kôd]

Bit će da volim sve vrste... :)) --Vatrena ptica 19:31, 18. siječanj 2008. (CET)

OK., doći ću ja kod tebe...Samo, mogu li povesti kućne ljubimce (pas i vodena kornjača) i ujaka? :)) --Vatrena ptica 21:12, 18. siječanj 2008. (CET)

Ovo?[uredi kôd]

Ne razumijem o čemu se radi?Goggs1212 22:30, 18. siječanj 2008. (CET)

Nema na čemu. No, nije dugo trajalo. Strašni žandari vrebaju i šibaju pendrekom. Ništa od krofne... Mada je to JEDINO ispravno. I usput, nemoj pisati poruke na stranici od Soljanca, on je umro. R.I.P.Goggs1212 22:49, 18. siječanj 2008. (CET)

dobro[uredi kôd]

imas mail, izvoli samo--Made in creative 22:52, 18. siječanj 2008. (CET)

BOG[uredi kôd]

Ojha! Deder mi reci, ako nije tajna, odakle si? Po divanu bi se kazalo da si iz Srima. Blizu sam i ja, pa pitam. Ostaj zdravo!  goggs1212  09:01, 22. siječanj 2008. (CET)

Hvala[uredi kôd]

...na pusi, ali (..postiđen..) nema na čem, svi radimo na istom cilju. Samo naprijed i bez živciranja! Pogledat ću sve tvoje članke, nema problema.

Lijep pozdrav i ugodan rad na Wikipediji,

--dnik 19:02, 25. siječanj 2008. (CET)

Krafne, Roberta F., živciranje....[uredi kôd]

Mislim da imaš neki problem sa suradnicom (i administratoricom) Robertom F. Pokušaj to riješiti s njom u prijateljskom tonu. Roberta je vrlo susretljiva osoba; možda jednostavno ne možete naći zajednički jezik. Pokušaj biti strpljiva, ne moraš odmah ulaziti u sukobe. Ako imaš nekakve probleme s usklađivanjem članaka s pravopisom i sl. ja ću ti rado pomoći. Treba samo ostati hladne glave i sve se može riješiti, to je moja mišljenje. Evo, tek mali savjet od mene.

Lijep pozdrav i ugodan rad,

--dnik 23:30, 25. siječanj 2008. (CET)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: mjesec dana!


Zbog učestalog maltretiranja zajednica, i to od prvih dana što ste suradnik. Na svaki prigovor sadržaju kojeg vi uređujete, odgovarate napadima. Ono što je normalno da se sadržaj komentira vi okrećete u osobne napade, prozivate ljude i zajednicu bez pravovaljanih razloga, već sve po htjenju osobnih motiva. Više puta ste pokazali da niste skloni pravilu pretpostavljanja dobre namjere kao ni pravilu bez osobnih napada. Vaše viđenje Wikipedije izgleda ne odražava ono što ona jest. Ometate rad kritiziranjem bez konstruktivnih primjedbi. Mjesec dana je dovoljno za proučiti Pravopis i WP:POINT.--Dalibor Bosits © 05:13, 26. siječanj 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

 • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
 • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
 • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.