Razgovor sa suradnikom:MariOK

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


--Andrej Šalov 21:04, 28. lipnja 2006. (CEST)[odgovori]

Neprecizni naslovi[uredi kôd]

BOk,

Naslovi poveznica na Kazališno osoblje mi se cine malo nepreciznima, pogotovo tehničko osoblje, koje ne mora biti vezano uz kazaliste. Mozes li promijeniti te poveznice.

--Ante Perkovic 15:44, 29. lipnja 2006. (CEST)[odgovori]

Misliš da bi bile preciznije kad bi ispred njih dodao riječ "kazališno"?

Dobra ideja. Moze. --Tycho Brahe 15:52, 29. lipnja 2006. (CEST)[odgovori]

Kategorije[uredi kôd]

Bok,

Molim te, postavi svoje nove clanke (ja sam sredio sve dosadasnje) u kategoriju "Kazalište". Tenks. --Tycho Brahe 16:06, 29. lipnja 2006. (CEST)[odgovori]

Hvala ti na dosadašnjoj pomoći. Stvarno bih trebao naučiti to raditi sam. :)
Nije tesko, vidi. --Tycho Brahe 16:27, 29. lipnja 2006. (CEST)[odgovori]


Super, puno ti hvala!!!


kao prvo, pridružujem se dobrodošlici. nadam se da ćeš napisati puno lijepih članaka.

kao drugo, molim te da potpišeš svoje komentare s četiri ili tri tilde (već kako hoćeš)

kao treće, nema nijedne wikipoveznice, nije tkz. nego tzv. i pazi na odvajanje iza interpunkcijskog znaka.

zahvaljujem, West Brom 4ever ili osobno Luka


zapravo ovo za interpunkciju zanemari. moja greška :-)) West Brom 4ever

Dogovoreno! Jos vjezbam i ucim. :) Dodat ću onda još neke wikipoveznice premda i dalje mislim da napisani podaci u potpunosti pokrivaju navedene pojmove (rekviziter i šaptač). Pozdrav!

Članci o ljudima (biografije) imaju slijedeći format:

  • ime i prezime
  • godina rođenja (i dan i mjesec i mjesto ako su poznati)
  • za preminule i taj podatak
  • zanimanje

Molim dopunite gornji članak ako znate nedostajuće podatke (fali mu godina, da bi bio uredan). SpeedyGonsales 00:52, 12. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]

Moliere[uredi kôd]

Kad smo već kod tih slova, da kažem da je sasvim oko napravit preusmjerenje kod ovakvih imena, pa poveznicu Moliere ni ne treba popravljati. --Tycho Brahe 17:47, 2. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

MariOK,[uredi kôd]

čekaj, uspori malo. Planiramo tek prvi susret!! Sve ideje su dobrodošle, sve se, vjerojatno, može nekako riješiti, ali daj nam vremena da se bar UPOZNAMO, pa zatim dogovorimo...pa zatim...eventualno i realiziramo dogovor:-)) Pozdrav Branka France 14:29, 31. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Stranica suradnika[uredi kôd]

Vidjela sam da si nešto već napisao na svojoj stranici, a želim te još uputiti i na Suradničke okviriće koje suradnici vole postavljati, pa možeš i ti nešto izabrati. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 18:08, 6. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Dobrovoljac[uredi kôd]

Ovako, za stavljanje suradničkog okvirića dobrovoljni davaoc krvi koristiš ovaj kod:

{{suradnik krv dobrovoljno|'''X'''}}

ovaj X zamijeni brojem puta davanja odn. 21 put, 8 puta ili slično. I to je to!

--Andrej Šalov 13:57, 22. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Članci za brisanje.[uredi kôd]

Zdravo mi bia, MariOK.
Ovako, kada ti naleti koji članak, za kojeg vidiš da je bezvezarija po sadržaju (kako si malopri našla), onda na stranici samog članka, ne na stranici za razgovor, ostaviš {{bris}}, ne brišući sadržaj.
Tako admini mogu vidit koje su bedastoće napisane, a budući da taj pridložak ima i kategoriju, admini mogu puno lakše naći taj članak, bez da se moraju mučit tražit di je.
Pozdrav ti, Kubura 11:50, 30. listopada 2006. (CET)[odgovori]

linkovi[uredi kôd]

upute. --Tycho Brahe 14:02, 23. studeni 2006. (CET)

Dramski umjetnici[uredi kôd]

Pozdrav! Vidio sam tvoj članak Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, čiji je tekst jednak onom na stranicama toga društva. Ukoliko imaš dozvolu za korištenje sadržaja te stranice, koja ne smije biti isključiva za Wikipediju, nego mora omogućavati i komercijalnu uporabu sadržaja, molim te da to navedeš na stranici razgovora uz taj članak (naravno, dozvola bi morala biti na neki način provjerljiva). U suprotnom slučaju, članak će biti izbrisan.--Donatus 06:35, 12. prosinac 2006. (CET)

Dolores Lambaša[uredi kôd]

Da li mi možeš reći zašto si predložio članak Dolores Lambaša za brisanje? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 03:17, 21. prosinac 2006. (CET)

Pa i ja sam često sklona brisanju anonimusa, ali sam pogledala da joj je već i na imbd pripremljena stranica, pa sam odustala. Tako da iako težimo enciklopedijskim sadržajima, kad je u pitanju pop kultura ili film kriteriji su malo niži, ali naravno da ne smiju biti ni preniski. Lijep pozdrav :-) Roberta F. 22:25, 26. prosinac 2006. (CET)

Kažem, i sama sam sklona brisanju anonimusa i protivnik promocije preko Wikipedije, pa bih te zamolila da svoje razloge jasno napišeš na stranici za razgovor dotičnog članka i onda ćemo lako odlučiti, a glumica će vrlo jednostavno, ukoliko s vremenom uspije, svakako dobiti svoje mjesto na Wikipediji, iako imamo malo niže kriterije kada se radi o pop kulturi ili filmu. Lijep pozrav :-) --Roberta F. 22:04, 29. prosinac 2006. (CET)


pliz pričaj samnom roberta je otišla. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sapphire (razgovordoprinosi)

Inicijali i brisanje[uredi kôd]

Uklonio sam onaj zahtjev za bolji naslov. Ukoliko je obično prisutan samo s inicijalom, onda može tako. Inače, kad uočiš neki neprikladan članak, na vrh, iznad svega upiši {{bris}}. Tako će administratori znati da treba obrisati. Ne trebaš to objašnjavati u razgovoru uz članak, ali isto tako nemoj niti brisati sadržaj stranice, jer tim postupcima usporavaš znatno rad administratora.--Donatus 17:01, 1. ožujak 2007. (CET)

Dozvola[uredi kôd]

Pozdrav! Uz članak Hrvatsko društvo dramskih umjetnika što si ga postavio traži se dozvola za korištenje sadržaja. Rok za dobivanje dozvole prošao je, pa bi se članak trebao obrisati. Imaš li možda dozvolu?--Donatus 07:33, 2. ožujak 2007. (CET)

Oblik dozvole i postupak nalazi se na stranici Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja.--Donatus 16:45, 2. ožujak 2007. (CET)

Milko ili Mirko?[uredi kôd]

Da, članak ću prebaciti, ali da li je Mirko ili Milko kako me pitaš? I samo treba slova u naslovima prepraviti. Aha, zašto nisi došao na susret? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 15:38, 2. ožujak 2007. (CET)


Hvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na odzivu prilikom mog izbora za administratora. Andrej Šalov 15:19, 23. lipanj 2007. (CEST)

Drugi pokušaj[uredi kôd]

Mario, hoćeš doći u subotu? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:02, 21. veljača 2008. (CET)

Treći pokušaj[uredi kôd]

Mario, (bilo bi vrijeme da prijaviš e-mail adresu :-)) hoćeš li doći na susret u subotu, 17. siječnja 2009. godine. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:54, 15. siječanj 2009. (CET)

E-mail[uredi kôd]

Upute su ovdje, nužno nije, ali zna biti korisno. SpeedyGonsales 14:32, 24. siječanj 2009. (CET)

Tvornica lutaka[uredi kôd]

Pozdrav novi stari suradniče

Lijepo je što ste se aktivirali, ali ste malo i zaboravili način rada na Wikipediji, rekao bih. Stoga bih vam preporučio "ponavljnje gradiva":

Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Zbunite zavjesu, spustio sam se! •  12:56, 4. studenog 2013. (CET)

Evo, nađoh malo vremena te sredih. Možete ga, naravno, dopuniti.
Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Alo, alo, čitajte pažljivo, ovo pišem samo jednom. •  17:35, 4. studenog 2013. (CET)

Istina, dosta sam zahrđao. :) Hvala ti na pomoći, trebat će mi malo da se opet uhodam. Dao sam si ambiciozan plan da u prosincu uredim povijest svjetskog kazališta koju sam započeo prije ohoho godina pa stao. Prvo malo vježbam na ovim manjim člancima vezanim uz kazališta i kazalištarce a zatim se bacam na REAL THING. --mariOK 22:06, 4. studenog 2013. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Kviz, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. --Ivica Vlahović (razgovor) 12:34, 8. veljače 2015. (CET)[odgovori]

Navođenje izvora[uredi kôd]

MariOK, možeš li navesti koji izvor za ovo da članak bude valjan i enciklopedijski? Lijepo pozdravljam i nadam se budućoj konstruktivnoj suradnji.--Ivica Vlahović (razgovor) 12:51, 8. veljače 2015. (CET)[odgovori]

Hvala, Ivice! Za koji točno dio treba izvor? Za potvrdu o doktoriranje evo linka na stranice Poslijediplomske referade FFZG: http://www.ffzg.unizg.hr/student/index.php?cid=1111

Hvala na savjetu vezano uz smanjenje manjih ispravki, pripazit ću na to. Malo sam zahrđao nakon poduže neaktivne wiki pauze. ;) Mario

Mario, nema na čemu, uvijek mi je drago vidjeti da se suradnik vratio na wikipediju, slobodno mi se obrati za bilo kakvu pomoć. Bolje je suradniku odgovoriti na njegovoj stranici za razgovor kako bi razgovor bio čitljiv. Za izvore baci oko ovdje i ovdje. Zahvaljujem na razumijevanju i lijepo pozdravljam -- Ivica Vlahović (razgovor) 22:31, 8. veljače 2015. (CET)[odgovori]

Regoč[uredi kôd]

MariOK, napisali ste članak Regoč koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Bok MariOK! Doradio sam poslije tebe još malo članak Regoč: pogledaj što sam i kako napravio – "otvori" kod i pogledaj izvore, vanjske poveznice i kategorije – pa na sličan način pokušaj doraditi i Ribara Palunka... Sad ne stignem, ali sutra ću još dodati sliku i infookvir u članak o Regoču, a možda bude potrebno i kakvo premještanje i razdvojba s obzirom na isti naslov priče i ime glavnoga lika... Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 20:02, 25. rujna 2015. (CEST)[odgovori]

Ribar Palunko i njegova žena[uredi kôd]

MariOK, napisali ste članak Ribar Palunko i njegova žena koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Potpis i sažetak[uredi kôd]

Bok MariOK! Hvala ti za odgovor: čitajući ga, vidjeh da si moguće zaboravio kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i prigodom kakva glasovanja. Lijepo molim, pogledaj i upute o namjeni sažetka uređivanja. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 08:36, 26. rujna 2015. (CEST)[odgovori]

Kineski zid (glazbeni sastav)[uredi kôd]

Napisali ste članak koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Ostaje i ovo za srediti.--MaGaporuči mi 16:29, 31. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Evo što si zaboravio[uredi kôd]

[1]. Kubura (razgovor) 20:30, 21. ožujka 2020. (CET)[odgovori]

Nedostaje infookvir[uredi kôd]

[2] Nedostaje slici predložak {{infoslika}} koji treba ispuniti. Kubura (razgovor) 02:52, 2. svibnja 2020. (CEST)[odgovori]

Dodao. Provjeri, molim te, je li u redu? --mariOK 10:38, 2. svibnja 2020. (CEST)

Tek sad vidih Vašu poruku. Morate mi odgovoriti na mojoj stranici za razgovor, ili ovdje na svojoj, u ovom kodu {{s|Kubura}} pa će mi wikisoftver reći da me je netko "spomenuo".
Piše da je sa glumčeve službene stranice. Samo na ovoj stranici (Imdb) na internetu našao sam tu sliku. Je li to s te stranice?
Piše autor "Zvonimir Ferina" (ne "MariOK"), a pod licencijom "GFDL-ja". Koliko znam, Zvonimir Ferina nije MariOK. Jeste li možda mislili na licenciju {{Cc-by-sa-3.0-hr}}?
Piše "s dopuštenjem autora", a nitko nema potvrdu za to. Nedostaje dopusnica [3]. Produžio sam Vam rok do 25. lipnja.
Ovdje je procedura za kako trebaju izgledati dopusnice i kako i kome ih proslijediti te gdje postaviti dopusnice Wikipedija:Dopusnice. Na javni wikiprostor (t.j. na stranici za razgovor od slike) ne morate staviti da se vidi prava adresa e-pošte (ni Vaša ni pošiljateljeva), nego n.pr.:

Pošiljatelj: Osobaodkojestetražilidopusnicu (n.pr. "Zvonimir Ferina" ili "Zoran Pribičević", ne znam tko je nositelj autorskih prava)
Primatelj: MariOK

Inače, licencija CC-by-sa-3.0-hr izgleda ovako.

Creative Commons License Ova slika je dostupna pod licencijom Creative Commons.
Točnije, ona je dostupna pod licencijom Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Hrvatska, poznatom i kao "cc-by-sa-3.0-hr".

Ako se nositelj autorskih prava slaže s gornjim uvjetima, onda neka to reče u dopusnici.

Nadam se da je ovo pomoglo. Kubura (razgovor) 22:33, 12. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]