Razgovor sa suradnikom:Marko1000 HR

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Signature icon.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

Iako vidim da si počeo surađivati pred skoro godinu dana, za dobrodošlicu nije nikada kasno :-)) --Roberta F. 23:09, 15. rujna 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

Čestitka[uredi kôd]

Evo, sada ti i čestitam tu prvu godišnjicu rada na Wikipediji, nadam se da ćeš nam ubuduće biti aktivniji suradnik, pa i pridružiti se na IRCu. :-)) Lijep pozdrav Roberta F. 06:21, 17. rujna 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Marko1000_HR,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:18, 15. studenog 2006. (CET)

Slike[uredi kôd]

Marko, ljubitelji Zvjezdanih staza su uvijek dobrodošli i rado viđeni suradnici Wikipedije, ali nažalost za slike koje postavljaš, koliko je meni poznato sa stranica www.startrek.com nemamo dozvolu. Prođi ova pitanja u dijagramu toka, odgovori na pitanja i tek onda odluči da li postaviti još neku sliku Slike-dijagram toka.png Moja preporuka bi bila da više ne postavljaš slike s tih stranica i svakako pročitaš još jednom o pravilima postavljanja slika. Još jedna sitnica, prilikom uređivanja, pokušaj prije snimanja rabiti Prikazi kako ce izgledati.gif, jer se čestim snimanjem stranice zatrpavaju nedavne promjene i povijest stranice. Ako trebaš neku pomoć, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:44, 18. srpanj 2007. (CEST)

Brucoš[uredi kôd]

Čestitam na uspješnom upisivanju na fakultet :-)) --Roberta F. 18:46, 18. srpanj 2007. (CEST)

Hvala! OK, shvatio sam ovo za prikazivanje stranica i prije, ali često zaboravim prilikom uređivanja. Imam jedno pitanje, kako uspiješ napraviti da ti piše ovaj datum i ovo "(CEST)" kod svake tvoje poruke? Svaki put ručno (što ne vjerujem baš)? Marko1000 HR

Vrlo jednostavno, ili utipkavanjem 4 ~ ili klikom na Potpis.gif i dobiješ sve podatke :-)) --Roberta F. 19:17, 18. srpanj 2007. (CEST)

Autorska prava Zvjezdanih staza[uredi kôd]

Koliko je meni poznato, Star Trek i svi registrirani patenti koji dolaze uz to ime mogu se koristiti bilo gdje i u bilo koju ISKLJUČIVO NEKOMERCIJALNU svrhu. Moje mišljenje je da u to spada i Wikipedija. Marko1000 HR

Možeš li dati link na tu stranicu gdje to piše? :-)) --Roberta F. 19:18, 18. srpanj 2007. (CEST)

Sad sam pogledao na FAQ-u od te stranice (startrek.com), i piše da je zabranjeno reproduciranje bilo kojeg materijala sa stranice na bilo koju drugu stranicu u bilo kojem obliku. Ali kako onda postoje igre, npr. Star Trek: The Neutral Zone koje nemaju licencu? A koriste i logotipe Zvjezdanih staza, i službene melodije itd., ali je igra besplatna. Da onda obrišem slike ili će Admin (tj. ti) vratiti na staro? --Marko1000 HR 17:13, 19. srpanj 2007. (CEST)

Eh, tek sada vidim tvoje pitanje, ponekad nam promakne ako nije postavljeno na stranici za razgovor suradnika kojemu se postavlja. Pretpostavljam da si dobio odgovor, odnosno, admini brišu slike, ti možeš staviti predložak {{bris}} na stranicu koju predlažeš za brisanje, a zašto neke igre nisu licencirane, a rabe logotipove zaštićenih znakova, no, u to ne mogu ulaziti, mogu samo pretpostaviti kako ne rade u skladu sa zakonom. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:30, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Bok, bok[uredi kôd]

evo samo sam svratio da te pozdravim i da ti kazem da ukoliko zatrebas bilo kakvu pomoc vezanu uz filmsku umjetnost slobodno se javi, pa cemo pornaci rjesenje ukoliko stogod zapne. I vidim da radis Star Trek-svaka cast i samo naprijed!!Lijep pozdrav!!--Aqua byte 22:32, 5. kolovoz 2007. (CEST)

e tek sam sad skuzio da si Slavonac na privremeno radu u Varaždinu a i ja sam ti iz Slavonije->(Stari Jankovci). Nista samo toliko i još jednom lijep pozdrav!!--Aqua byte 10:00, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Još o slikama[uredi kôd]

Marko, molim te, ako već preuzimaš slike koje nisu na commonsima, preuzmi ih s engleske Wikipedije s istim licencama koje su i tamo. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:17, 13. kolovoz 2007. (CEST)

Star trek filmovi[uredi kôd]

Namjeravam pisati o filmovima, pa se možemo lijepo dopunjavati (ti serije, ja filmove ;-) SpeedyGonsales 00:15, 21. kolovoz 2007. (CEST)

bog, još jednom vrati onu str. za razgovor, zaključat ću je za svakoga osim za admine. poz West Brom 4ever 02:57, 12. siječanj 2008. (CET)

Slike[uredi kôd]

koje se koriste pod poštenom upotrebom trebale bi imati i objašnjenje te poštene upotrebe. Danas većina slika na en wiki (dobro postavljenih slika Face-smile.svg) ima istaknuto to objašnjenje pa ga je obično dovoljno samo prevesti. Napisala sam objašnjenje za logo TNG. Bilo bi dobto da to objašnjenje, uz neke sitne izmjene, koristiš kod svih ovakvih slika (loga serija). Pozdrav --MayaSimFan 23:43, 15. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

++ ++[uredi kôd]

Marko, može i još koji ++ više ;-). Uvijek je lijepo vidjeti povratak veterana. Srdačan pozdrav :-)) --Roberta F. 00:42, 6. travnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]

Gotov kao "diploma je na zidu"? --Roberta F. 00:56, 6. travnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]
Svaka čast. Javi kad bude, želim ti i čestitati ;-)) --Roberta F. 01:25, 6. travnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]