Razgovor sa suradnikom:Mate Jagnjić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --dtom 20:58, 27. lipanj 2007. (CEST)

Bohrov model[uredi kôd]

Bok,

baci oko na srpsku i englesku verziju članka o Bohrovom modelu, da dodaš koju sličicu ili formulicu još, nema sve u udžbenicima ;)

I dobro došao, treba nam još mnogo fizičara....i prirodoslovaca općenito. --Ivan Štambuk 15:13, 28. lipanj 2007. (CEST)

Za slike pogledaj - Wikipedija:Tečaj (Slike).

Za wikipoveznice pogledaj - Wikipedija:Tečaj (Wikipoveznice).

Najbolje pređi cijeli tečaj s desne strane.. :)

Nema potpisivanja, jer članci nisu ničije vlasništvo (daješ ih svima na korištenje, profesorima za prepisivanje u svoje preplaćene knjige, studentima i učenicima za seminare i domaće zadaće..). Jedino možda ostane osobna zadovoljština s tvojim potpisom na članku u popisu izmjena ;)

Nemoj ništa uređivati na bosanskoj wiki, jer hrvatska je puno veća i ima više autorskih članaka od njih, dočim je bosanska uglavnom "klonerska" po prirodi - ona nekolicina suradnika tamo masovno radi copy/paste članaka sa hrv. wiki na svoju, obično ni ne navodeći da kopiraju sa tuđe wiki i "zaboravljajući" ostaviti interwiki. Ja sam im više puta govorio da je to jako bezobrazno (iako ne krši nikakva pravila) i da narušava dobrosusjedske odnose, no njima je važnije da bobiju kojekakve kvazimedaljice za "100 napisanih (tj. copy/pasted) članaka dnevno", nego što mi mislimo o tome.

Ako zaista želiš zrcaliti sadržaj na bosanskoj wiki, najbolje se tamo registriraj i samo copy/pasteaj članak jednom kad ga napišeš na hrv. wiki. Tako si najsigurniji od parazitiranja.

Slobodno pitaj ako imaš još kojih nedoumica. --Ivan Štambuk 15:46, 28. lipanj 2007. (CEST)


pozdrav suradniče!
Dužnost je administratora primijetiti netočne navode suradnika Ivana Štambuka koji naziva bosansku wikipediju klonerskom, što uopće nije točno. Naime, uobičajena je praksa međusobnoga prenošenja tekstova s drugih wikipedija, pa je tako suradnik Emx prenio nekoliko desetaka članaka s bosanske na hrvatsku wikipediju, da ne spominjemo povremeno virkanje pojedinih suradnika ne samo na bosansku, već i druge wikipedije.
Također, cijeni se vaš trud i poziva vas se na daljnju suradnju. West Brom 4ever 21:55, 28. lipanj 2007. (CEST)

Emx nekoliko desetaka, ostali nekoliko desetaka stotina...c'mon, vidio sam još 3-4 suradnika kako bitchaju na stranicama za razgovor oko ovoga. Baci pogled na bosansku verziju Kategorija:Formalni jezici (nastalu povodom projekta: (copy/pasteaj) jedan članak dnevno). Lik je kopirao bez da je uopće čitao/razumio, jerbo je ostavljeno masu tipfelera i neke neprevedene riječi iz engl. koje su ostale embedded u LaTeX kod (a koje sam ja na hrv. inačici ispravio/preveo), no zato je glavno da je kontekstno-neovisna gramtika postala kontekstno-nezavisna, te se definiše mjesto definira :)
Na duge staze je najbolje zaobići bosansku wikipediju, jer će oni, uostalom, sami kad-tad doći i kopirat članke sa hrv., to je sigurno. --Ivan Štambuk 09:08, 29. lipanj 2007. (CEST)

fizika[uredi kôd]

eh, ja san još neiskusniji u području fizike, ali je dobrodošlo svako uređivanje. uvijek će se naći netko iskusniji tko će provjeriti. zato, na posao! :-) West Brom 4ever 22:37, 28. lipanj 2007. (CEST)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 03:11, 29. lipanj 2007. (CEST)

Uputa[uredi kôd]

Bok,

Nije nista pobrisano. Usput, ostavio sam ti uputu u komentaru promjene. --Ante Perkovic 09:33, 29. lipanj 2007. (CEST)