Razgovor sa suradnikom:Mosorska gušterica/Arhiv/20200214

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Bućo III., dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
 • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
 • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Bućo III.") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 20:43, 1. siječnja 2019. (CET)

Izvori[uredi]

Lijepo molim, izvore navodite prema uputama. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:32, 3. prosinca 2019. (CET)

11. mjesec[uredi]

Jest "studeni", ali pišemo "1. studenoga". Lijepo pozdravljam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:03, 4. prosinca 2019. (CET)

Ovo [1] ti je gori odgovoria kolega. Za ovo drugo [2]: bilo je potriba pribacit sadržaj sa stranica od kojih imamo dopusnicu, za slučaj da nestanedu. Zato počinjedu crticon, ali to ni ništa krivo. Nima nikih nadnevaka, jer su virojatno pogrišili ništo na stranicama di su pisali pa su stranice ostale "odrizane". Kubura (razgovor) 23:02, 4. prosinca 2019. (CET)

Iđe li kako[uredi]

Inače, iđe li kako? Kubura (razgovor) 23:02, 4. prosinca 2019. (CET)

11. mjesec[uredi]

Ako je 1. studenoga, zašto imamo članak 1. studenog i to već 16 godina? --Bućo III. (razgovor) 08:01, 5. prosinca 2019. (CET)

Ne znam. Možda je to namjerno ostavljena iznimka koja potvrđuje pravilo.--Tulkas Astaldo (razgovor) 08:25, 5. prosinca 2019. (CET)
"Iznimka koja potvrđuje pravilo"? Mislim da trebamo biti dosljedni u člancima. --Bućo III. (razgovor) 08:54, 5. prosinca 2019. (CET)
Odgovor.--Tulkas Astaldo (razgovor) 09:50, 5. prosinca 2019. (CET)
[3] Ono dodatno "a" zove se navezak. Oblik s naveskom je bolji. To smo negdi na hr.wikici nazad nekoliko godina objasnili. Kubura (razgovor) 03:21, 7. prosinca 2019. (CET)
Navezak: pokretni samoglasnik koji može doći na kraj neke riječi, a da joj uopće ne mijenja značenje. Često se koristi zbog lakšega izgovora ili stilske obilježenosti. Kubura (razgovor) 03:22, 7. prosinca 2019. (CET)
Ne ide se izvoditi onako masovna preimenovanja bez konzultiranja sa zajednicom. Kubura (razgovor) 07:32, 9. prosinca 2019. (CET)

Promjena imena[uredi]

Možeš li me uputiti gdje mogu promijeniti suradničko ime. Ovo ime sam odabrao na brzinu, sad mi zvuči malo blesavo :). --Bućo III. (razgovor) 09:38, 6. prosinca 2019. (CET)

Ovdje se zatraži. Bude brzo riješeno. Lijepo pozdravjam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 11:53, 6. prosinca 2019. (CET)

Pozdrav, da ne otvaram novu temu, samo zahvala što je maknut znak jednakosti u vezi Hrvatskog sabora. Nisam znao što je to, vidio ko je pa zato 👍 Tomazi II Herceg (razgovor) 16:44, 7. prosinca 2019. (CET)

Zaštita[uredi]

Hvala na zaštiti razgovora. Ali, sad mi ostali neprijavljeni suradnici ne mogu ostaviti poruku? Mislim, meni osobno nije smetalo jedno vandaliziranje, lako se pobriše. Koja je vjerojatnost da će sutra baš opet mene vandalizirat? :) --Bućo III. (razgovor) 12:15, 6. prosinca 2019. (CET)

Riješeno Riješeno--Tulkas Astaldo (razgovor) 12:22, 6. prosinca 2019. (CET)
[4] Nisu ti SZR dan kasnije vandalizirali, već 2 dana kasnije. :) --Croxyz (razgovor) 11:34, 8. prosinca 2019. (CET)

Postotci[uredi]

Ovdje je primjer kako načiniti razmak, a da broj i znak budu zajedno i kad bi inače bili odvojeni, primjerice zbog kraja retka. Lijepo pozdravljam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 23:48, 10. prosinca 2019. (CET)

Hvala na pomoći[uredi]

Hvala na ispravcima i savjetima! --Suradnik A10 (razgovor) 12:13, 11. prosinca 2019. (CET)

Preuzimanje s wikipedije na "zajedničkom jeziku"[uredi]

[5] Bok, nemoj preuzimati sadržaj s nepouzdanih inačica wikipedije. Radije napiši svojim riječima članak o Ognjenu Krausu. Pozdrav --Mateo K 01 (razgovor) 15:04, 11. prosinca 2019. (CET)

Mateo K 01 Nema nepouzdanih wikipedija, ima samo nepouzdanih članaka, ako nisu pokriveni izvorima. Ovaj ima reference i po meni je pouzdan. --Mosorska gušterica (razgovor) 15:24, 11. prosinca 2019. (CET)
Nepouzdani jesu. No, gledaj to s ove strane. Ne preuzimaj od njih. Ne daji legitimnost projektu koji izravno radi protiv hrvatskog jezika. Zašto ideš na ruku onima koji lažu okolo da "hr.wiki preuzima s sh.wiki" i "da je hr.wiki narasla preuzimanjem sa sh.wiki", a znano je da je taj projekt narastao masovnim kopiranjem s hr.wiki (i poslije sa sr.wiki)? Koja si ti "mosorska", kad preuzimaš sa sh., jedino onda možeš biti "kopaonička". Više vrijedi tvojih pet redaka u članku koje si se ti sam potrudio napisati i referencirati, nego kopirati njihov članak s pedeset poglavlja s tisuću referencija. Ne kopirajmo od drugih. Nismo na to spali. Napišimo sami svoje. Kubura (razgovor) 04:15, 12. prosinca 2019. (CET)

Male Srakane[uredi]

Ako ne postoji drugo značenje, nepotrebno je preusmjerenje "Male Srakane (Mali Lošinj)" na Male Srakane.  • Bonč (razgovor) • Čitajte pažljivo, ovo pišem samo jednom! •  18:29, 11. prosinca 2019. (CET)

[6] Poruka iznad je obavijest da će preusmjerenje biti obrisano. Kao što sam i napisao: preusmjerenje je nepotrebno. "Male Srakane" naslov je samo jednog članka, a u pretrazi se ne nalazi neki drugi pojam koji bi imao isti naslov. Ako se nekad i pojavi pojam pod tim imenom, taj će novi pojam dobiti odrednicu u zagradi, npr. "Male Srakane (krater)". Dakle, popraviti u dodatku, uz obrazloženje.  • Bonč (razgovor) • Ako želiš čovjeka nahraniti, ne daj mu ribu, već ga nauči pecati. •  12:06, 12. prosinca 2019. (CET)

Pogrješno![uredi]

Ne uklanjaj mrtve poveznice! Na njih se pozvao autor članka. Teorijski, moglo bi se dogoditi da sve poveznice postanu mrtve i da članak ispadne da je "bez izvora". Te stvari rješava bot. Dodaje arhiviranu inačicu ako postoji, a ako je nima, označi da je poveznica mrtva. Vratio sam ti članke na inačicu prije tvog uređivanja. Vrati svoje dodatke i popravke, ali ne uklanjaj te poveznice jer to je uklanjanje referencija i zapravo predstavlja oblik vandalizma, krnjenja članaka. Uništavaš trud suradnika koji su radili prije tebe. A i ti ćeš biti netko tko je radio prije netkog u budućnosti i ni ti ne bi volio da netko obriše poveznice za koje si se ti potrudio pronaći ih. Kubura (razgovor) 22:15, 12. prosinca 2019. (CET)

Izbjegavaj naslove stavljati u poveznicu[uredi]

Izbjegavaj naslove stavljati u poveznicu [7]. Kubura (razgovor) 22:17, 12. prosinca 2019. (CET)

Kubura, Jel bolje ovako? --Mosorska gušterica (razgovor) 09:17, 13. prosinca 2019. (CET)

Fina razlika[uredi]

[8] Postoji fina razlika između "obrana... " i "borba za ..." i "bitka za ..." i "bitka kod/u ...". Kubura (razgovor) 22:20, 12. prosinca 2019. (CET)

Tartufi[uredi]

Nemoj se ljutit, ali evo gledam nedavne promjene, pa vidim što si napravio. Blokirao si suradnik:Zigante tartufi, pa čitam na rok od neograničeno (onemogućeno otvaranje suradničkog računa, e-pošta je blokirana, bez uređivanja vlastite stranice za razgovor). Čovjek je došao pisati o tvrtki, shvaćam da je to zabranjeno, ali niti si mu ostavio poruku niti objasnio u čemu je problem i gdje je pogriješio. Imamo pravilo Wikipedija:Molimo budite dobri prema novim suradnicima. Mislim da bi barem bio red da si mu ostavio neku poruku s objašnjenjem, a ti si mu blokirao čak i njegovu vlastitu stranicu , pa i da hoće, ne može pitati što je pogriješio. --Mosorska gušterica (razgovor) 12:32, 13. prosinca 2019. (CET)

Ne ljutim se. Nije zabranjeno pisati o tvrtki. Zabranjeno je tvrtke reklamirati. Ovdje piše i razlog brisanja članka s poveznicom na dotično pravilo. Kao što i na suradnikovoj stranici piše razlog blokiranja. Zahvaljujem na razumijevanju i lijepo pozdravljam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 12:45, 13. prosinca 2019. (CET)

Pogrješka u citiranju: nije zadan tekst za izvor[uredi]

Molim pomoć, nikako da riješim ove greške u izvorima tipa "Pogrješka u citiranju: nije zadan tekst za izvor". Primjer: Jadranski naftovod. Molim te, popravi, pa ću pogledat što si ti napravio. Hvala (za ovo i za dosadašnju pomoć :)! --Mosorska gušterica (razgovor) 12:11, 16. prosinca 2019. (CET)

Nekoliko sam puta imao sličan problem. Rješenja se više ne sjećam. Izvorom potkrijepljeni podatci ionako bi se trebali nalaziti na službenom mrežnom mjestu tvrtke pa sam maknuo taj izvor. Maknuo sam i broj zaposlenih jer se nigdje na mrežnom mjestu tvrtke više ne može pronaći. Lijepo pozdravljam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 12:58, 16. prosinca 2019. (CET)

Jedna baza[uredi]

Ja Kubura, a ti se raspištoljia. Kubura (razgovor) 18:52, 17. prosinca 2019. (CET)

Trebao si ovako[uredi]

[9] Virojatno je privea s en.wiki pa je bolje bilo pogledat ondi koja je oto poveznica pa ju iskopirat ovdi, a ne brisat krivovodeću referenciju. Kubura (razgovor) 23:12, 20. prosinca 2019. (CET)

Nemoj ovo[uredi]

[10] Nemojmo stavljat ovo, jer se svakojaki skorojevići penjedu i laktadu na rukovodeće položaje u tvrtkama. Dopustivo je staviti osnivača. Kubura (razgovor) 23:54, 20. prosinca 2019. (CET)

Pohvala[uredi]

... što si uklanja lintove i za ondi di si se potrudia na drugoj wikici otkamo je privedeno pronać mrižovnice. Kubura (razgovor) 00:04, 21. prosinca 2019. (CET)

Ne razumijem Kenan Abdic (razgovor) 21:07, 3. siječnja 2020. (CET)

Ako je ostalo više kandidata[uredi]

[11] ..., onda stavi <ref>Aguilar</ref>. Nikor će potražit. Ostali barem znadu da je iz nikega Aguilareva dila otaj podatak. Kubura (razgovor) 00:54, 21. prosinca 2019. (CET)

Opreznije s čišćenjem[uredi]

[12] Ovdi si sređivajući jednu, obrisa drugu referenciju. Kubura (razgovor) 20:09, 22. prosinca 2019. (CET)

[13] I ovdi isto, onu francusku. Ako je neaktivna sad, onda je radila. Kubura (razgovor) 20:20, 22. prosinca 2019. (CET)

Pisanje u prvom licu, pola žutoga[uredi]

Polovica žutoga kartona


Ovo uređivanje je djelomično besmisleno, i zasigurno loše.

 • Činjenica, da se ne radi o raspravi (discussion), nego savjetovanju (consultation) je Vašim uređivanjem bila sakrivena, odnosno uklonjena. Sakrivanje činjenica, zbog neznanja ili iz bilo kojeg razloga, je jednostavno pogrješno, dakle loše.
 • Iako se ne radi o GIP-u, pisanje u trećem licu je u redu ako smo 100 % sigurni u nešto. Namjerno sam pisao u prvom licu, koje ću ukloniti kad navedem izvor i objašnjenje da je zaista tako kako sam napisao, ili što će ukloniti netko drugi, kad navede izvor i objašnjenje da je zaista tako kako sam napisao. Uklanjanje prvoga lica bez potvrde da je nešto zaista tako je nagađanje.

Nema svatko petlju popravljati stranice koje su samo za iskusne suradnike, a iskustva, barem po broju doprinosa, nema. Da je popravak dobar, ne bi bila polovica žutoga, nego bi bila zahvala i možda nagrada.

Kad popravak nije popravak nego je kvar, brljanje bez razloga, onda treba upozoriti da se tako ne radi, da treba raditi bolje, pažljivije, promišljenije.

Nagrađuje se kombinacija znanja i hrabrosti, neznanje i hrabrost ne vrijede pišljiva boba. Ne mislim da nemate znanja, čini mi se da je posrijedi samo višak brzopletosti. Što god bilo, treba potaknuti da se ne nastavlja s onim što ne valja, nego samo ono što valja.

Dakle, hrabrost je u redu, ali traži se kombinacija znanja i promišljenosti. U nadi da ću ovdje ostavljati zahvale, sve najbolje želim u 2020! SpeedyGonsales 22:38, 2. siječnja 2020. (CET)

Suradnik:SpeedyGonsales, na Wikipedija:Budite odvažni jasno piše:
Wikicitati „Wikipedijina zajednica ohrabruje suradnike da budu odvažni u ažuriranju članaka...”
Ja mislim da, kad se s nečim ne slažeš, da je dovoljno vratiti izmjenu i objasniti to vraćanje na stranici za razgovor (ili ovdje, što je napravljeno). Nikako mi nije jasno kako jedna obična promjena na članku, pa makar to bilo na "važnoj" stranici, koja je pritom čak i objašnjena na tvojoj stranici za razgovor, može biti povod za lijepljenje "žutih kartona" (a znamo koja je sportska simbolika kartona - prijetnja većim sankcijama).
Wikicitati „… ali ne budite nesmotreni... ne znači da biste trebali činiti velike promjene ili velika brisanja u kompleksnim, kontroverznim temama s dugom poviješću kao što je npr. članak Arapsko-izraelski rat 1948. ili pobačaj
se ne može primjeniti ovdje jer je doslovno promijenjena jedna rečenica, ništa slično primjerima iz Wikipedija:Budite odvažni.
Bi li bio ljubazan i povukao žuti karton, jer smatram da je bilo dovoljno da si samo objasnio zašto se s mojom promjenom ne slažeš. Smatram da davanje žutih kartona iz ovako banalnih razloga nije primjereno Wikipediji. Ako želiš vidjeti kako bi administrator trebao komunicirati, samo se ugledaj na Kuburu, on mi je ostavio barem 10 poruka do sad i ni jedna nije ni blizu ovako nespretna kao tvoja. --Mosorska gušterica (razgovor) 07:55, 3. siječnja 2020. (CET)
Crveni karton na wiki je usporediv s novčanom kaznom u prometu, svejedno od nekoliko stotina ili tisuća kuna. To je znak da je nešto zaista loše učinjeno.
Žuti karton je trubljenje, ono dulje, kad netko skoro pogazi nekoga jer ne bi trebao imati vozačku. Ili ju uopće nema.
Polovica žutoga kartona je zvižduk (trube) kad on prčka po mobitelu umjesto da krene na zeleno. Ili kad ona popravlja šminku i gleda se u ručno ogledalo umjesto da gleda u semafor.
Kad dobijete nagradu od mene, ovaj će zvižduk biti uklonjen, jer to mu je funkcija. Da ukaže da ste jednom zaspali na semaforu. Osim toga, niste zaspali samo jednom. OKP u studenome GIP-u, nerazumijevanje što je to enciklopedijski stil.
Bilo bi neodgovorno ne potrubiti vam, ne dati vam do znanja da vozite u krivom smjeru u jednomjernoj ulici.
Na koncu, poruke su vam neprimjerene, obzirom na lošu razinu vlastite jasnoće i komunikativnosti, bez pažnje i obzira oslovljavate ljude koje ne poznajete sa ti, i drugim suradnicima poručujete da su nespretni, a vaše su riječi zapravo ne nespretne, nego u najmanju ruku pasivno-agresivne. Malo više obzira prema drugim suradnicima bi bilo poželjno. SpeedyGonsales 21:01, 3. siječnja 2020. (CET)
Suradnik:SpeedyGonsales, prihvaćam Vaš savjet što se tiče govorenja Vi, osim za one suradnike koji se meni obraćaju sa "ti", zato jer meni više odgovara "ti", pa smatram da tu postoji obostrani stav da je "ti" OK (primjer je suradnik Kubura).
Nije mi najmera bila ostaviti dojam da sam pasivno agresivan, naprotiv, pokušavam biti maksimalno ljubazan. U neverbalnoj komunikaciji, ponekad je teško odrediti "ton" poruke. Što se tiče jasnoće i komunikativnosti, te nazivanja drugih suradnika "nespretnim", molim Vas da mi date konkretne primjere, da mogu pogledati što Vam je točno zasmetalo. --Mosorska gušterica (razgovor) 08:02, 7. siječnja 2020. (CET)

Kandijski rat[uredi]

Hvala, pogledat ću promjene kad nađem vremena. --Jure Demižon (razgovor) 14:49, 3. siječnja 2020. (CET)

Predložak[uredi]

Ne, žao mi je. Ali, temeljen je na {{Sadržaj}}, ništa revolucionarno novo. --Suradnik A10 (razgovor) 11:32, 7. siječnja 2020. (CET)

Članci s upitnim kriterijima[uredi]

Procedura je sljedeća:

 • na početak članka stavi se {{subst:KBris}},
 • na SZR članka obvezno obrazložiti zašto se stavlja predložak,
 • suradniku koji je započeo članak se na njegovoj SZR ostavi poruka, najjednostavnije ovaj predložak.

Slijedi još nešto što je od velike pomoći administratorima. Stavljanjem predloška u članak, članak je dobio kategoriju oblika Neodgovarajući sadržaj DD. MJ. GGGG. Ako je kategorija plava (tj. postoji), daljnje radnje nisu potrebne. Ako je kategorija crvena (tj. još ne postoji), potrebno ju je stvoriti. Klikne se na tu crvenu kategoriju i u tijelo nove kategorije upiše se {{nsk}} i spremi. Time je posao oko tog članka (i kategorije) gotov, ili u prijevodu: Ja sam svoje otkukurikao, a hoće li svanuti, nije moj problem.-- MaGaporuči mi 17:28, 7. siječnja 2020. (CET)

P.S. Ovo je bolje rješenje, jer zapravo, tko je Saša? Nema potrebe za velikom raspravom o kriterijima. Čisto gubljenje vremena oko nečega što ne može ni blizu enciklopedije.-- MaGaporuči mi 19:12, 7. siječnja 2020. (CET)

Ne uklanjaj sadržaj[uredi]

[14] Zašto ovo uklanjaš? {{glavni|Dodatak:4. rang HNL-a 2016./17.#1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska}}. Obrisao si uredni dio članka. Pazi na te stvari. Kubura (razgovor) 03:41, 8. siječnja 2020. (CET)

Wikipoveznice[uredi]

Mislim kako u ovom trenutku nema smisla dodavati poveznice jer ne postoje članci niti za cirkumfleks, metatoniju, neoakut, čak niti za praslavensku fonologiju. --koora (razgovor) 09:23, 9. siječnja 2020. (CET)

Radije ću biti taj koji će plaviti, nego onaj koji crveni :) --koora (razgovor) 09:39, 9. siječnja 2020. (CET)

Filolozi[uredi]

Zašto si ih maknuo? https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kategorija:Kroatisti&diff=5413462&oldid=4784159 --koora (razgovor) 14:23, 15. siječnja 2020. (CET)

Nažalost, članak filologija je loš pa pojam baš nije jasan. Nije komplicirano:
 • Lingvist, odnosno jezikoslovac proučava jezik, a znanstvena disciplina kojom se bavi je lingvistika, odnosno jezikoslovlje. npr. Dalibor Brozović
 • Književni kritičari, povjesničari književnosti i teoretičari književnosti bave se znanošću o književnosti. npr. Miroslav Šicel
 • Filolozi su osobe koje se bave lingvistikom i znanošću o književnosti, odnosno jezikom i književnošću. npr. Eduard Hercigonja
 • Slavisti su osobe koje se bave slavenskim jezicima, slavenskim književnostima i slavenskom kulturom, a znanstvena disciplina nadređena pojedinim slavenskim jezicima naziva se slavistika. npr. Stjepan Ivšić

Nijedna od ovih kategorija nije nadređena drugoj i mogu se međusobno preklapati. --koora (razgovor) 20:15, 15. siječnja 2020. (CET)

Ne, stvarno sam se potrudio objasniti. Filolozi se bave dvjema disciplinama, jezikom i književnošću. Usporedi npr. s pjevačem, glazbenikom i kantautorom. Razvoj jezika je samo jedna od stotina interesa jezikoslovlja, npr. neurolingvistika, ortografija, korpusna lingvistika... Kroatist nije nužno slavist ako se ne bavi nijednim drugim slavenskim jezikom, a slavisti nisu nužno i kroatisti. Nemoj se uvrijediti, ali ako ne barataš dobro kategorizacijom u nekom području, možda je bolje da ga ne diraš. --koora (razgovor) 09:07, 16. siječnja 2020. (CET)

Svjetionici[uredi]

Hvala puno za predložak. Molim Vas da provjerite iza mene radim li sve kako treba. --Jodl jodl (razgovor) 16:40, 20. siječnja 2020. (CET)

Da pokazem zahvalu drugu suradniku!! :D[uredi]

Hvala sto ste mi pomogli!!! Mantr33r (razgovor) 16:53, 21. siječnja 2020. (CET)

 • Gospodine, trebao bi pomoć sa neurednim suradnicima: bez pregleda mi stavljaju sve članke kao "strojni prijevod" i da ih imenujem, oni su Suradnik A10 a suradnik Željko mi revertira promjene bez dobrog razloga i bez navedenog razloga. Hvala!!! Mantr33r (razgovor) 20:22, 25. siječnja 2020. (CET)

Prevedeni engleski predlošci[uredi]

Ako kategorije tih predložaka nema na hrvatskom, stavi pod neku općenitiju skupinu, a engleske nazive zakomentiraj [15]. Kubura (razgovor) 23:09, 5. veljače 2020. (CET)

Re: Skejo[uredi]

Hvala lijepa, očito je nadležni administrator (PajoPajimir) to propustio učiniti. Zahvaljujem zbog ovog uređivanja. Lordluka99 (razgovor) 20:38, 7. veljače 2020. (CET)

Stranice[uredi]

Pišemo s točkom. Zahvaljujem na razumijevanju i lijepo pozdravljam--Tulkas Astaldo (razgovor) 16:01, 10. veljače 2020. (CET)