Razgovor sa suradnikom:Mr.Matija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Mr.Matija, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Mr.Matija") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 08:17, 26. siječnja 2016. (CET)

O životopisima[uredi]

O životopisima živih osoba se ne može pisati bez izvora, a pogotovo članke treba poštedjeti neenciklopedijskih tema kao što su slobodno vrijeme osoba o kojima se piše.--MaGaporuči mi 16:39, 27. siječnja 2016. (CET)

Nećemo ni ovako[uredi]

[1]Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 16:44, 27. siječnja 2016. (CET)

Potpisivanje na stranicama za razgovor[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 18:00, 28. siječnja 2016. (CET)

Izvori[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima, što niste napravili u članku Rimac Automobili. Više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju. BlackArrow (razgovor) 20:02, 12. travnja 2016. (CEST)

Zamolbica[uredi]

Ciao Mr. Matija,
ovlas citajuci tvoj post uvidjeh neke sitne pogreske na koje bih zelio da obratis pozornost da bi se poklapale s hr. jezikom a i hr.wiki gramatikom (da se tako izrazim). Poveznice sa studenom 2008. bi trebao napisati preko studeni 2008. Dalje genitiv koji se rabi u engl. (i nekim drugim jezicima) primjeren je vise u hr kao aktiv: "osnovan je od strane" bolje zvuci "osnovao ga je" kao i od "od strane vlasi SAD", bolje zvuci "vlasti SAD su ga ugasile". Imena jezika se na hrvatskom pisu malim slovom (tj. hrvatski, engleski itd.) U duhu hr. jezika se ne pise " ali je dostupno još 30+ jezika" vec bolje zvuci "ali stranica je dostupna na vise od 30 jezika". Dalje "više od 1 milijardu američkih dolara" ono 1 uopce tu ne treba. To samo ovlas pogledah ali nemoj se ljutiti i to treba ispraviti, jer ovo je hr. wiki a na njoj treba slijediti smjernice hr. gramatike. Lijep pozz--El hombre (razgovor) 11:00, 25. srpnja 2016. (CEST)

Predložak:Radovi24[uredi]

Bok Mr.Matija! Dok radiš na nekom novom članku – kao npr. KickassTorrents – stavi na vrh članka predložak {{radovi24}} kako ti se ostali suradnici ne bi miješali u uređivanje. Kad završiš svoje uređivanje, ukloni predložak. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 11:49, 25. srpnja 2016. (CEST)

Potpis[uredi]

Bok Mr.Matija! Ovdje možeš pročitati kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i porukama te prigodom kakva glasovanja. Nemoj to zaboravljati jer je iznimno važno zbog evidencije i preglednosti poruka i komentara. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 11:57, 25. srpnja 2016. (CEST)

Nuvola apps important.png Nakon moje prethodne obavijesti i upute, opet se nisi potpisao! Čitaš li ti poruke i upute? Maestro Ivanković 21:12, 26. srpnja 2016. (CEST)

Samsung, Google, ZET[uredi]

Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate sadržaj s interneta zaštićen autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje sadržaja, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti sadržaj.

Sav zaštićeni sadržaj koji se postavi bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisan bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  14:14, 25. srpnja 2016. (CEST)

Nepropisno postavljena datoteka[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 09. kolovoza 2016. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MaGaporuči mi 18:15, 26. srpnja 2016. (CEST)


MultiPlusMobile[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Napisali ste članak MultiPlusMobile koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:05, 27. srpnja 2016. (CEST)

Oružane snage Republike Hrvatske[uredi]

Poštovani, izvori se ovako ne navode, nego ovako. Pročitajte Wikipedija:Navođenje izvora. SpeedyGonsales 01:20, 22. kolovoza 2016. (CEST)

Poveznice[uredi]

Poštovani, [[Vipnet|Vipneta]] i [[Vipnet]]a daje identičan rezultat. Postoje situacije kad je to pametno zamijeniti (promjena imena tvrtke, promjena sročnosti u rečenici), pa ne pišem ovo da bih rekao da to nije poželjno raditi, samo želim reći da to nije nužno uvijek raditi. SpeedyGonsales 00:34, 23. kolovoza 2016. (CEST)

Upozorenje[uredi]

Žuti karton


Nuvola apps important.png Za sljedeće ovakve netočne izmjene – vidi [2] i [3] – slijedi Vam duži odmor od Wikipedije, odnosno blokada suradničkoga računa. Wikipedija nije mjesto za proricanje budućnosti.Maestro Ivanković 07:57, 12. rujna 2016. (CEST)

Blokada suradničkog računa[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: ignoriranje uputa, ponovljeno prepisivanje sadržaja.[4]


--MaGaporuči mi 16:19, 30. prosinca 2016. (CET)

Neslobodna slika vlakića[uredi]

Information.svgZajednica wikipedije je zahvalna na vašem doprinosu wikipediji. Uvijek se cijeni doprinos novim slikama, međutim, izgleda da jedna ili više vaših nedavno postavljenih slika nije u skladu s općim uvjetima. Wikipedija vrlo ozbiljno shvaća politiku za neslobodne slike. Postoje li kakve nejasnoće, svoje pitanje možete postaviti ovdje. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 21:47, 8. travnja 2019. (CEST)

Matijo, ako želiš postaviti tuđe slike, moraš pitati dopusnicu od nositelja autorskih prava. Kubura (razgovor) 18:07, 9. travnja 2019. (CEST)

Potankosti[uredi]

[5] Ovo je moglo ići u posebni odlomak, ovo s izvješćivanjem. Kubura (razgovor) 01:04, 10. ožujka 2020. (CET)

U redu, hvala na upozorenju. Danas ili sutra ću doraditi članak. Mr.Matija (razgovor) 14:30, 10. ožujka 2020. (CET)