Razgovor sa suradnikom:Mzolta

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli!

Duh Svemira 18:13, 12. lipanj 2007. (CEST)

Prikaži kako će izgledati 1[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao npr. u članku KAMO, upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Bugoslav (razgovor) 07:56, 18. studenog 2010. (CET)

Istina. Postoji tipka Prikaži kako će izgledati a nalazi se odmah uz tipku Sačuvaj stranicu.
I ne samo to, već postoji i nešto što se zove "Sažetak" koji se nalazi odmah iznad polja Ovo je manja izmjena. Sažetak treba popuniti, naravno. Face-wink.svg
Pročitaj sve o sažetcima. Hvala na razumijevanju i trudu koji ćeš uložiti. Lijep pozdrav. Face-smile.svg -- Bugoslav (razgovor) 08:06, 18. studenog 2010. (CET)

Što ne spada u Wikipediju /PORT-network.com | PORT.hu | PORT.ro | PORT.cz | PORT.sk | KAMO.hr | PORT.rs[uredi]

Mzolta, razlog je jednostavan - takve poveznice nisu prihvatljive za Wikipediju.

"Broj posjetitelja: KAMO.hr ima oko 7500 pojedinačnih posjetitelja dnevno što ga čini jednim od najpopularnijih među portalima sličnog sadržaja...",

  • "Mogućnosti oglašavanja

Super banner 728*90
AV (po prikazu)
Cijena/AV
Cijena/CPM
Položaj
10.000 - 30.000
0,15
150
Rotacija
30.000 - 50.000
0,13
130"
i tako dalje....

  • Wikipedija nije mjesto za oglašavanje ili reklamiranje
  • Wikipedija nije mjesto prikupljanja datoteka u obliku poveznica, slika, videa i zvukova
  • Wikipedija nije direktorij
  • Wikipedija nije zbirka informacija
  • Wikipedija:Vanjske poveznice - "Wikipedijini članci trebaju biti dovoljni sami za sebe, bez dodatnih vanjskih objašnjenja.

Takav predložak nije prihvatljiv jer služi kao pomoćno stredstvo portala za njegovo reklamiranje preko Wikipedije i iskorištavanje dobrovoljnog projekta u profitabilne svrhe. Wikipedija je enciklopedija, a ne medij za besplatno reklamiranje komercijalnih projekata. Sve će se takve poveznice ubuduće brisati i ne preporučujem njihovo daljnje dodavanje, jer bi suradnički račun mogao biti blokiran zbog spamiranja. Lijep pozdrav --Roberta F. 11:26, 1. prosinca 2010. (CET)

Sharon Stone[uredi]

Mzolta, izvrsno zapažanje. Članak o Sharon Stone sramotno je kratak i treba ga dopuniti na hrvatskome jeziku na Wikipediji, npr. prijevodom teksta s engleske Wikipedije. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:41, 1. prosinca 2010. (CET)