Razgovor sa suradnikom:NG-Buntovnici

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

NG-Buntovnici, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:NG-Buntovnici") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 05:21, 16. rujna 2013. (CEST)[odgovori]

Slike[uredi kôd]

Svaki novi suradnik mora pričekati 4 dana prije nego što može postavljati slike.

Na hrvatskoj wikipediji imamo članke o športskim udrugama (npr. GNK Dinamo, Hajduk Split, Hrvatski dragovoljac, Inker Zaprešić) te udrugama koje se bave, odnosno promiču kulturu (glazbena društva, npr. zbor Ivan Goran Kovačić, itd), i još par posebnih slučajeva. Ad hoc inicijative koje nisu formalno registrirane, sa stažem kraćim od godine dana zaslužuju članak samo iznimno. SpeedyGonsales 23:46, 17. rujna 2013. (CEST)[odgovori]

Potpisivanje na stranicama za razgovor[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MaGa 08:55, 25. rujna 2013. (CEST)[odgovori]

Preporučam da pročitaš i ovo i ovo prije nastavka rada. --MaGa 09:01, 25. rujna 2013. (CEST)[odgovori]

Obrisana suradnička stranica[uredi kôd]

Kao što je navedeno u sažetku brisanja (provjerite ovdje [1]) razlog brisanja je taj što takav sadržaj ne može biti na suradničkim stranicama. Što suradnička stranica može sadržavati imate opisano ovdje. Napominjem da vaše suradničko ime krši smjernice o suradničkom imenu (...Suradničko ime ne smije biti komercijalno, ime tvrtke, nekog proizvoda, institucije i sličnog...), pa bih vas zamolio da podnesete zahtjev za promjenom imena suradnika ili otvorite novi suradnički račun. Ukoliko se odlučite za ovo zadnje (tj. novi suradnički račun), trenutačni račun će vam biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--MaGa 14:27, 27. rujna 2013. (CEST)[odgovori]

Odgovorio je kolega, ali odgovorit ću i ja pošto je i meni postavljeno pitanje:
Napisali ste: Povodom brisanja stranice NG-Buntovnici, Zbrisana stranica je obrisana bez da se provjerilo o čemu se radi.
  • Sadržaj kome je mjesto možda u glavnom imenskom prostoru, treba biti u glavnom imenskom prostoru. Takav sadržaj ne može biti u suradničkom prostoru, i zato je s valjanim razlogom obrisan. Ne postoji dužnost administratora premještati sadržaj s Vaše suradničke stranice u glavni imenski prostor, to čine sami suradnici ako to žele.
Napisali ste: Građanska inicijativa "NG-Buntovnici" je registrirano pravno tijelo pri držabnoj upravo od 2008 godine i u svojoj djelatnosti između ostaloga ima i medijsku djelatnost a svoj rad zasnivaju na volonterskoj osnovi, i 90% djelatnosti upravo odrađuju na portalu www.ngbuntovnici.hr. početkom prošle godine smo i jedna od rijetkih organizacija civilnog društva koja je na inicijativu nacionalne i Sveučilišne knjižnice u zagrebu dobila i svoj ISSN broj a to znači da smo i pravno organizacija civilnog društva sa svojstvom nakladnika.
  • Ako je to zaista tako, onda tako treba pisati u članku u glavnom imenskom prostoru, zajedno s izvorima koji potvrđuju da je to tako.
Napisali ste: Prema tome želim podrobnije objašnjenje razloga brisanja suradničke stranice na wikipediji.hr pošto ovo što mi je objašnjeno proizlazi iz toga da netko administrira po svojoj želji bez da provjeri činjenice!!!
  • Ja vidim da se Vi bunite bez da ste pokušali shvatiti kako Wikipedija funkcionira. Ako su bezbrojni drugi suradnici uspjeli napisati 140 tisuća članaka na hrvatskome jeziku i preko 4 milijuna na engleskome jeziku, onda ćete valjda i Vi shvatiti kako napisati članak koji može ostati u glavnom imenskom prostoru. Prozivanje ili napadanje administratora zbog Vašeg nerazumijevanja projekta u pravilu ne čini korist nikome. Hvala unaprijed na budućem razumijevanju! SpeedyGonsales 09:45, 28. rujna 2013. (CEST)[odgovori]

Obrisana suradnička stranica[uredi kôd]

Odgovorio sam u odlomku iznad. --MaGa 14:36, 27. rujna 2013. (CEST)[odgovori]

Suradničko ime[uredi kôd]

NG, suradničko ime nije promijenjeno jer željeno ime Unitas također ne odgovara smjernici o suradničkome imenu (...Suradničko ime ne smije biti komercijalno, ime tvrtke, nekog proizvoda, institucije i sličnog...). Molim te odaberi neko ime koje je u skladu sa smjernicom. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:29, 3. listopada 2013. (CEST)[odgovori]