Razgovor sa suradnikom:Nightshoot

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ostavite mi novu poruku OVDJE

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --West Brom 4ever ® 12:47, 1. studenog 2006. (CET)

Međuwikipoveznice[uredi kôd]

Vidim da se već poprilično snalaziš, ukoliko negdje zapneš, slobodno pitaj, a želim ti skrenuti pozornost na međuwikipoveznice, jer i njih trebamo stavljati, ja ću ti staviti na članak Labirint, pa pogledaj kako sam to napravila, a na ostale članke pokušaj ti staviti. Još bih ti preporučila da o nekoj temi napišeš što više, a prije snimanja provjeri s "Prikaži kako će izgledati" i onda kad si zadovoljan izgledom, klikni na "Sačuvaj stranicu" kako bi što manje zatrpavali povijest stranice, tj. "Stare izmjene". Lijepi pozdrav :-)) Roberta F. 15:06, 1. studenog 2006. (CET)

Međuwikipoveznice i Wikipoveznice[uredi kôd]

Da, razlika je među njima, pa te molim da pročitaš wikipoveznice, one povezuju članke, tj. pojmove unutar npr. hrvatske Wikipedije, a međuwikipoveznice, povezuju članke iste teme s Wikipedijama na ostalim jezicima, s tim da je najbitnije povezati hrvatsku i englesku Wikipediju. I pokušaj se potpisati nakon "razgovora", a jednostavno potpis dobiješ upisivanjem 4 ~ ili još jednostavnije klikom na gornju karticu (četvrtu s desna na lijevo) probaj mišem, piše "Vaš potpis s datumom". :-)) Roberta F. 15:30, 1. studenog 2006. (CET)

Reci, da li si već pročitao nešto i o IRC-u? Preko njega se najbrže uči i dobiješ najbrže pitanja na sve odgovore koji se tiču Wikipedije, a i bolje se upoznaješ sa suradnicima koji smo redovito na njemu. :-)) Roberta F. 15:35, 1. studenog 2006. (CET)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Pa sad kad sam te već zasula savjetima, još koji neće smetati :-)). Mogu ti usput preporučiti da nešto napišeš na svojoj Stranici suradnika. Napiši što god želiš (npr. nešto o sebi) i postavi možda okvirić koji ti se najviše sviđa ili koji te najbolje opisuje, ovdje Wikipedija:Suradnički okvirići su ti ponuđeni okvirići pa slobodno izaberi. :-)) Roberta F. 15:41, 1. studenog 2006. (CET)

Naputak[uredi kôd]

Nightshoote, na svoju suradničku stranicu napiši koje te teme zanimaju, tako će ti i drugi znati pomoći, odnosno pitat te za pomoć.
Ono, staviš par stvari (možeš viditi kako su ostali učinili), nekih sitničica.
Nemoj stavljat privatne podatke. Kubura 18:02, 1. studenog 2006. (CET)

Naputak 2: Slike[uredi kôd]

Po pitanju postavljanja slika, nemoj stavljati slike koje su zaštićene copyrightom.
Čak i slučaji "pravedne uporabe" nisu za tolerirat. Radije stoj podalje od njih.
De.wiki takve slike uklanja, a i mi ih gledamo maknuti. Kubura 08:22, 2. studenog 2006. (CET)

Smi se stavit samo slike koje su javno dobro. Za slike zaštićene copyrightom triba izričito odobrenje vlasnika autorskog prava. Kubura 10:56, 2. studenog 2006. (CET)

Što ti nije jasno kod slika? Kubura 14:23, 2. studenog 2006. (CET)

Naputak 3: Razmaci[uredi kôd]

Kada počneš pisat tekst, piši ga bez uvlake. Jer, kada to učiniš, onda napraviš označavanje. Evo ti primjer.

Ovo je pisano bez uvlake. Pogledaj kôd stranice ("uredi").

Ovo je pisano sa uvlakom. Tekst je sad označen. Pogledaj kôd stranice ("uredi"). 

Nadam se da si shvatia. Kubura 10:56, 2. studenog 2006. (CET)

Babilon[uredi kôd]

Ovdje ti je detaljan opis kako posložiti jezike, a sa suradničkim okvirićima eksperimentiraj, već ćeš pronaći koji ti najbolje odgovara, a lako s vremenom promijeniš, tako se i vježbaš na svojoj stranici bez ometanja Wikipedije :-)). A danas je bilo problema na IRC-u, pa svakako pokušaj opet kasnije, a najbolje je sva pitanja koja se tiču irca postaviti SpeedyGonsalesu po mogućnosti što preciznije. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 17:21, 2. studenog 2006. (CET)

Još o slikama[uredi kôd]

Bok. Vidim da si nov pa bih te zamolila da prije postavljanja slika pogledaš na stranici s koje uzimaš sliku je li stranica (a s njom i slika) pod copyrightom. Ako sliku nađeš preko Googlea (neke druge tražilice ili na bilo koji drugi način) to ne znači da je slika automatski javno dobro :)) - npr. Slika:Cikla.jpg. Zapravo je najbolje uzimati slike sa commonsa (zajednički poslužitelj). Ako ti zatreba pomoć samo javi. Pozdrav

--MayaSimFan 21:09, 2. studenog 2006. (CET)

Rubeus Hagrid[uredi kôd]

Lijep pozdrav, dragi suradniče! Vidjeh vašu nepravilnu konstataciju u razgovoru sa cijenjenom suradnicom MayomSimFan, da je Rubeus Hagrid pripadao domu Hufflepuff. Nažalost, moram Vas razočarati da je on, kao što je MayaSimFan prethodno rekla, pripado Gryffindorima. Kako bi potkrijepio ovu informaciju, dajem Vam slijedeće linkove, čak njih petero, da i sami možete utvrditi točnost ,mojih tvrdnji:

[1] [2] [3] [4] [5]

S poštovanjem, --Treecko 22:49, 2. studenog 2006. (CET)

Tvoja stranica[uredi kôd]

Ja sam ti za primjer postavila na stranicu samo okvirić s hrvatskim, ti ga ukloni ili dodaj ostale okviriće između Početka i Kraja ;-)), isprobaj i ostale mogućnosti. Lijep pozdrav Roberta F. 00:24, 3. studenog 2006. (CET)

Ne, ali pokušaj opet IRC, preko njega surađuju Wikipedisti, ali ako kažeš da si došao do Freenode servera, pritisni tipku "Edit..." i odi pri dnu pod "Channels to join:", upiši #wikipedia-hr i to je kanal na koji te program automatski vodi po spajanju, a onda samo "Connect". Nadam se da će ti ovo nešto pomoći. :-)) Roberta F. 01:24, 3. studenog 2006. (CET)

Možda si uletio na krivi IRC poslužitelj, jer kako sam ti već napisala kanal je #wikipedia-hr i po ovom gornjem objašnjenju ne bi trebalo biti problema, ali meni se čini da smo te već jednom primijetili da si kratko uletio i opet nestao, a evo ja sam sada tamo (i pretpostavljam da ću biti prijavljena do iza ponoći - ime na ircu mi je robertab), uskoro će ih biti još, a najviše je suradnika u poslijepodnevnim i večernjim satima. :-)) Roberta F. 09:56, 3. studenog 2006. (CET)

Ne brini, znam da je komentar bio dobronamjeran, pa zato i jesmo ovdje; da učimo od drugih, ali i da poučimo druge. Samo drugi put dobro pogledaj sve izvore, i nemoj se upuštat u rasprave, pogotovo ne sa Mayom, koja je expert što se tiče Harry Pottera. ;)) Ti samo nastavi sa odličnim radom! --Treecko 12:32, 3. studenog 2006. (CET)

Star Trek[uredi kôd]

Evo predložak je gotov -

Ovaj suradnik voli Zvjezdane staze.


- kod je {{Predložak:SO/Staze}},

a napravila sam još jednog, iz gušta :)) -

Ovog je suradnika asimilirao Borg.
Otpor je uzaludan.


- kod je {{Predložak:SO/Borg}}.

Samo javi ako imaš novih narudžbi :)) Pozdrav --MayaSimFan 17:16, 3. studenog 2006. (CET)

Skok do IRC-a?[uredi kôd]

Ajd opet dođi.--Treecko 12:18, 4. studenog 2006. (CET)

proba[uredi kôd]

proba

Predložak[uredi kôd]

Evo ga, gotov je. Nadam se da ti se sviđa. Ako ti se nešto ne sviđa, slobodno izmijenjuj i dodaj po svojoj želji. Ideš na "uredi" i mijenjaš do mile volje. :)). Tu ti piše kako ga koristiš u članku. UŽIVAJ! :))--Treecko 15:48, 4. studenog 2006. (CET)

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Nightshoot,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:34, 15. studenog 2006. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Nightshoot, bok, dugo te nema, ni na ircu, kako si? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:29, 9. srpanj 2008. (CEST)

Pridlošci[uredi kôd]

Možeš li pomoći oko pridložaka za arapski jezik? Ondi ima uglatih zagrada koje su zalutale, a tribalo bi ih maknit ća. Kubura (razgovor) 05:00, 28. prosinac 2008. (CET)