Razgovor sa suradnikom:Parthunax

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Parthunax, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 22:35, 6. siječnja 2012. (CET)

Sekta?[uredi]

da li to neka sekta? pozz--Croq (razgovor) 00:38, 7. siječnja 2012. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 15:52, 7. siječnja 2012. (CET)

Prikaži kako će izgledati 2[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 16:16, 7. siječnja 2012. (CET)

Forum kao izvor[uredi]

[1] Forumi nisu baš za izvor. Kubura (razgovor) 04:56, 8. siječnja 2012. (CET)


Taj link nije forum, u smislu foruma za raspravu. To je sajt sa knjigama, samo šta je podloga php bb forum, da si pogledao biš to shvatio. I šta sad da radim s tim? Ili da uopće ne pišem izvore? Parthunax (razgovor) 17:34, 8. siječnja 2012. (CET)

Hrvatski ili inozemni naslov[uredi]

[2] Ako je naziv knjige na engleskom, onda je takav kakav jest. Ako se ju prevelo na hrvatski, onda je ime na hrvatskom. Kubura (razgovor) 04:58, 8. siječnja 2012. (CET)


Knjiga je izvorno na engleskom, hrvatski prijevod postoji, ima na internetu za skinuti. I šta da onda stavim u tom slučaju? I ne shvaćam zašto prvo netko ne pita prije nego briše takve stvari. Parthunax (razgovor) 17:36, 8. siječnja 2012. (CET)

Ako se pozivaš za izvor koristeći hrv. prijevod, onda njega navedi, jer broj stranice na kojem je određeni podatak ne mora biti isti kao u engleskom izvorniku. Nerijetko bude i slučaja da prijevodi značenjem i smislom znatno odudaraju jedan od drugoga.
Ako si za izvor rabio eng. izvornik, onda navedi eng. izvornik. Kubura (razgovor) 03:01, 12. siječnja 2012. (CET)