Razgovor sa suradnikom:Poison iva

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --frk@ 13:02, 19. veljača 2009. (CET)

Kriteriji[uredi kôd]

Rekao bi da si ti ustvari ova suradnica (ispravi me ako griješim). Ako se radi o istoj osobi onda vidim da nisi shvatila što ti se pokušavalo objasniti jer si opet postavila članke (Janko Novoselić, Konrad Lovrenčić, Elvis Penava ), koji ne zadovoljavaju kriterije wikipedije. Pravila i smjernice se moraju poštivati i u tome ne vidim nikakav problem. Ovo su izvrsni mladi glazbenici koji su većem dijelu Hrvatske nepoznati i pred kojima najvjerojatnije stoji uspješna karijera, ali nju još treba izraditi. Wikipedija nije prostor za reklamu ili promidžbu, za to postoje drugi servisi na kojima se o tome može pisati. Na Wikipediji se treba baviti pisanjem enciklopedijskih članaka, osobama i događajima koji imaju iza sebe karijeru i povijest. Ovo što ti pišem nadam se da nećeš shvatiti zlonamjerno, ustvari ti pokušavam objasniti da ne pratiš pravila i smjernice i da ćeš morati doprinositi na drugi način. Svi smo mi manje više imali svojih grešaka u početku i neke nam stvari nisu bile jasne ali s vremenom svladaš i shvatiš dosta toga i onda bude lakše. Stoga ti hoću reći ako ti zatreba bilo kakva pomoć slobodno se obrati rado ću ti pomoći ako budem mogao :-). Uživaj!--frk@ 00:16, 20. veljača 2009. (CET)

Nije mi bila namjera da te zbunim, već da te uputim u pravila, smjernice, kriterije i što ne spada u Wikipediju ;-). Bilo bi dobro da to i biografije živih osoba proučiš prije nego počneš pisati nove članke kako bi ti neke stvari bile jasnije. Uživaj!--frk@ 20:30, 23. veljača 2009. (CET)
Ne bih rekao da si ti to dobro pročitala, jer da jesi ne bi razmišljala na ovaj način; Jedini zaključak koji mi ostaje je da trebaju umrijeti pa ćemo onda smjeti o njima pisati. To si mogla smisliti samo u svojoj glavi jer takvo nešto ne piše nigdje na wikipediji. Inače što se tiče predloška {{Kriteriji}} on ne znači da će članak nužno biti obrisan nego traži podršku zajednice i tek ako je ne dobije onda će se ukloniti. Također da si išta od ovoga pročitala onda bi vidjela da svaki biografski članak mora biti potkrijepljen izvorima a taj izvor ne mogu biti myspace stranice.--frk@ 20:26, 25. veljača 2009. (CET)

Biografije živih osoba[uredi kôd]

Što se tiče biografija živih osoba vrlo je vrijedno pročitati 'ovaj članak. Andrej Šalov 19:57, 23. veljača 2009. (CET)

Hvala, pročitala sam ga već.Poison iva (razgovor) 19:54, 25. veljača 2009. (CET)Poison iva