Razgovor sa suradnikom:Pomorac na bijelome brodu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Pomorac na bijelome brodu, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 18:41, 14. prosinca 2012. (CET)

M/T Petar Zoranić[uredi]

Pomorče, odličan početak na Wikipediji. s temom vrlo tužnom, ali i vrlo potrebnom. Nadam se da će biti još doprinosa i o drugim hrvatskim brodovima. Ako treba kakva pomoć, slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:09, 18. prosinca 2012. (CET)

evo ti slika Hrvatske [1], pa uvali u članak o tom brodu --Zeljko (razgovor) 12:30, 22. listopada 2014. (CEST)

a brat mi plovi na tankersdkoj nekih 15 godina. bio je po svim tim brodovima pa su mi svi poznati --Zeljko (razgovor) 13:01, 22. listopada 2014. (CEST)

Pomorac sam majko na bijelome brodu...[uredi]

Bome si se dobro zalaufa ove jeseni...Face-grin.svg--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 20:26, 27. listopada 2014. (CET)

Neka, neka...svaka čast.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 21:02, 27. listopada 2014. (CET)

Fáli more...[uredi]

...oli se opet držiš kraja?--MaGaporuči mi 15:01, 25. siječnja 2015. (CET)

Nekako mi se čini da dobijaš inspiraciju uz kraj, bar što se tiče wikipedije.Face-grin.svg Neka te što duže uz kraj.--MaGaporuči mi 15:14, 25. siječnja 2015. (CET)

Ako mogu par napomena oko navođenja izvora: lijepo je navoditi izvore ali ne valja biti pretjerivati. Ako jednu rečenicu podupire više izvora, onda je bolje sve izvore staviti na kraj rečenice nego prekidati rečenicu na par mjesta fusnotama izvora. Isto vrijedi i ako je odlomčić od par rečenica s istim izvorom: dovoljno je na kraju odlomka staviti taj izvor a ne na kraju svake rečenice stavljati izvor koji se ponavlja.

P.S. test.laus.hr ne radi, a nešto ne štima ni s wrecksite.eu. Ako imaš sliku, za ovakve članke bi bila pun pogodak.--MaGaporuči mi 17:53, 25. siječnja 2015. (CET)

Nema ti tko što prigovarati ako su izvori na kraju rečenice, pogotovo netko tko ih uopće ne stavlja ili stavlja kako ne treba. Ako test.laus.hr uopće ne radi, onda ga trebaš zamijeniti s arhiviranom verzijom (npr. wayback machine koji arhivira internetske stranice), koja je jednako vrijedna kao da je stranica aktivna. Što se tiče wrecksitea, to nije baš u skladu s pravilima wikipedije koja kažu da internetske stranice moraju biti otvorene za sve bez ikakvih ograničenja, prijava ili slično. Valjalo bi naći neki drugi izvor.--MaGaporuči mi 18:55, 25. siječnja 2015. (CET)

Jumbo Kinetic[uredi]

Bok Pomorče na bijelom brodu! Stavio sam naziv broda u kurziv, no poslije vidjeh da si možda htio i drukčiji naziv članka (M/V Jumbo Kinetic)? Koji bi naziv članka bio bolji? Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 14:42, 27. veljače 2015. (CET)

Savjeti[uredi]

Pročitaj Wikipedija:Navođenje izvora i Wikipedija:Međuwikipoveznice. Kubura (razgovor) 06:24, 15. srpnja 2015. (CEST)

Bruto tonaža[uredi]

Ono nema veze sa člankom, niti sa natuknicom. Pozdrav --Lasta 01:09, 3. travnja 2018. (CEST)

Brodovi izrađeni u Splitu[uredi]

Jeste li znali da se u Splitu proizveo brod La Meridionale Piana? Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:54, 23. travnja 2019. (CEST)