Razgovor sa suradnikom:Sanja Simat/Arhiv1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Treecko 15:11, 29. prosinac 2006. (CET)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 17:14, 31. prosinac 2006. (CET)

Struktura Zemlje[uredi kôd]

Vidim da je vrijedna suradnica MayaSimFan već napravila preusmjerenje, a želim ti ponovno preporučiti da postaviš koji suradnički okvirić na svoju Stranicu suradnika, jer će ti tako i suradničko ime "poplaviti" :-)). Lijep pozdrav --Roberta F. 21:57, 2. siječanj 2007. (CET)

Poveznice[uredi kôd]

Pozdrav! Malo sam popravio poveznice u članku Struktura Zemlje. Naime, stavljala si kao poveznice pojmove u množini (npr. oceani, kontinenti, potresi, meteori), a takvi članci ne postoje, dok postoje članci koji imaju naslov u jednini (ocean, kontinent, potres, meteor). Dobro je uvijek kad stavljamo poveznice malo promisliti u kojem ćemo ih obliku možda naći.--Donatus 07:11, 3. siječanj 2007. (CET)

Razgovori[uredi kôd]

Samo malo upozorenje. U razgovorima, bilo uz članke, bilo na suradničkoj stranici, bilo (kao u ovom slučaju) na stranicama s glasovanjem, nikad se ne brišu doprinosi, pa ni oni vlastiti, osim u slučaju očitih tiskarskih pogrešaka. Naime, obriše li se dio razgovora, onda više nemaju smisla odgovori koji slijede. Inače, istina je da nam nedostaju članci iz mnogih prirodnih znanosti, pa mi je drago što si se toga uhvatila. Što se tiče igrica i crtanih filmova, nekad i mlađima treba dozvoliti da dođu do izražaja (bar se meni tako čini). A treba predlagati članke svih vrsta, jednom će proći i nešto iz prirodnih znanosti. Prošli mjesec imali smo, primjerice, članak Pustinja. Bile su i različite životinje, tako da se ipak nekako postiže raznolikost. Ponavljam, treba predlagati i jednom će nešto proći.--Donatus 12:37, 3. siječanj 2007. (CET)

MOlim te[uredi kôd]

Čuj, ja ovdje na wikipediji doprinosim na svim područjima, i slažem se da trebaju biti sva pa čak i Pokemoni. I revolucije itd. Jezikoslovlje i nogomet, pa to je jako bitno. To što bi ti od wiki htjela napravit Tehničku enciklopediju to je tvoj problem, koji je neostvariv. I vše svoje frustracije ne liječi na meni. --Edgar Allan Poe 15:52, 3. siječanj 2007. (CET)

Bezveze --Edgar Allan Poe 18:53, 3. siječanj 2007. (CET)


Cijanjana Dr.Mr.Ak. nemogu reći da mi nije laskalo što ste me nazvali Gavranom, ali to nije problem. Što si tiš tehničkih znanosti, nije mooje područje i ne zanima me. Ima i monig biografije koje su nužne, a mi ih nemamo ili su izuzetno kratke. Molim vas vidite umjetnike, ima 5-6 dobih članaka ostalo je za baciti. Ali ja se cijenjana suradnice ne bunim zbog toga i ne pljujem po drugim suradnicima. Ako vam smeta, popravite i onda vi to predložite, pa će se ostali izjasniti. Ja poštujem vaše mišljenje u vezi Pokemona, ali ne slažem se sa pljuvanjem mene i drugih, zato molim vas, ili recite argumentirano ili šutiti. I važe izjave o stanju društva su neprimjerene, ja ne znam što ste po struci (ali bih volio znati), to što mi nemamo članak o kvantnoj mehanici koji zadovoljava vaš ukus, to ne znači da smo iskvareni. Enciklopedija je izvor znanja (sveg znanja, pa i o Pokemonima) zato sve treba biti na njoj. POgledajte neke biografske članke koje sam ja napravio pa ćete vidjeti da ovo "niže rangirano" društvo nešto i radi. Još jednom vam napominjem da ste vi sami rekli da su bolje tehničke znanosti od POkemona, ja sam vas citirao u mojoj pijašnjoj poruci. Lijep pozdrav (ali idući put molim vas ne pljujte po meni i po mom kolegi).


Edgar Allan Poe 00:44, 4. siječanj 2007. (CET)


Pa kolegice izgleda smo se u nekom pogledu našli, u nekom nismo. Prvo, moje pitanje o vašoj struci nije bilo zlonamjerno, znači tu vam je prva greška, to me čisto zanimalo da imam pregled. A što se tuče važnosti stratosfere i njezine podjele i podjele njezinih podjela itd. i nekih drugih prestručnih stvari o kojima zna smoa struka, oni su jednako važni kao i Pokemoni i Digimoni, i Ruska revolucija i na kraju krajeva NK Hadjuk i Dinamo i Paris Hilton. Na wiki imaju stvari opće kulture, koje nisu ništa važnije, i stvari struke. A to što vi pišete o struci i niste zadovoljni vaš problem, to vam je 2. greška.

U slaganju, držim vas za riječ da niste vrijeđali i da niste kritizirali nas, ali ne baš čvrsto. I da napomeneom, po meni su puno važniji članci u Reoniru, Goeringu i još nekim osobama, nego neki dijelovi dijelova zemljine kore, ali to je moje mišljenje, i ne sasipam ga svima u glavu i kritizriam sve i svašta. I naravno standard tih biografije je jako nizak, al jesam ja došao i počeo pljuvat po društvu i wikicama i ovim i onim, ne. Zato ubuduće pazite što ćete reći, jer vas uvijek neko može argumentirano poklopiti. Pozdrav. --Edgar Allan Poe 23:51, 4. siječanj 2007. (CET)

Zaustaviti raspravu[uredi kôd]

Molio bih da zasad zaustavimo raspravu koja se rasplamsala oko glasovanja za izabrani članak, kako na suradničkim stranicama, tako i u kafiću i na samoj stranici glasovanja, budući da ovakva rasprava ne vodi nikamo. Hvala!--Donatus 07:25, 5. siječanj 2007. (CET)

Okvirići[uredi kôd]

Imaš ovdje :) A uvijek možeš i (pokušati) urediti kod moje stranice, i vidjeti što sam stavio... Ivan Štambuk 01:22, 6. siječanj 2007. (CET)

Jezičavost[uredi kôd]

Sanjo, ne znam je li ti tko to reka ovdi, ali daj, poradi si na ričima. Tvoj ričnik je vrlo nezgodan. Vidin, na glasovanju za administratore, Ivana optuživaš za nekakve "seksualno-šovinističke čobanske stavove".
Molim te, suzdržavaj se od takveg ričnika. To su teške riči, čiji je jedini argument tvoje gatanje "šta bi Ivan zapravo moga bit". Ako imaš konkretniji dokaz takva njegova ponašanja, navedi poveznicu di se Ivan tako ponaša.
Na njegovoj stranici mu se obraćaš sa "ludi znanstveniče". Možda tebi izgleda šaljivo, ali uzmi u obzir da netkome prišiti izraz "ludi" ima negativnu konotaciju, a na Wikipediji svakako izbigavaj rabit takve izraze u komuniciranju sa suradnicima. Kubura 03:47, 6. siječanj 2007. (CET)

Grebeni[uredi kôd]

Pozdrav! Vidio sam da si dodala međuwiki poveznice u članak Grebeni. Čini mi se da si ih kopirala s engleske Wikipedije, što je ispravan postupak. No, još je dva koraka trebalo napraviti, što sam sada napravio ja. Naime, trebalo je još dopisati i poveznicu na englesku Wikipediju, te među poveznice u engleskom članku staviti i poveznicu na hrvatski članak. Inače, sve pet.--Donatus 12:36, 10. siječanj 2007. (CET)

Evo, sad sam tek došao na Wikipediju. Vidim da si ti već prebacila s Koraljni grebeni na Greben. Ja sam pobrisao članak Koraljni grebeni, a napravio preusmjeravanje sa stranice Grebeni na stranicu Greben. Odluči je li bolje da ostane tako ili želiš da glavni članak bude u množini Grebeni, a da na njega vodi preusmjeravanje sa stranice Greben, pa mi javi.--Donatus 09:02, 14. siječanj 2007. (CET)


ha[uredi kôd]

Koliko lijepih planina imamo Velebit, Ande, Tian Shan, pravi slatkiš sa Sanjicu. --Zeljko 14:28, 14. siječanj 2007. (CET)

To je bio prijedlog

a ovo ? - simbol čega?

?[uredi kôd]

Ha? --Zeljko 17:17, 14. siječanj 2007. (CET)

Sve u reu Sanja. --Zeljko 17:26, 14. siječanj 2007. (CET)

Sedimentne stijene[uredi kôd]

Možeš li molim te napisati nešto o sedimentnim stijenama da ne stoji onako prazna stranica, a i da se riješe dvojbe. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:34, 30. ožujak 2007. (CEST)

Predlošci[uredi kôd]

Bok,

Čini mi se da ponekad stavljaš neke predloške bez potrebe. Vidi objašnjenja na {{interwiki}} i {{kategorizirati}}. Pozdrav. --Tycho Brahe 13:43, 2. travanj 2007. (CEST)

Wikicitati „Ja sam to kopirala s en.wiki...”

Nismo se razumili. Ja sam ti napisao za naše predloške {{interwiki}} i {{kategorizirati}} koji označavaju nedostatak interwiki poveznica i kategorija. Nisu problem međuwiki poveznice nego suvišan predložak:interwiki koji je bio stavljen na stranicu gdje nije potreban. Nije da to stvara neki veliki problem osim gubitka od 5 sekundi nekom tko ga odluči maknit, ali kažem, tek toliko... Pozdrav. --Tycho Brahe 19:17, 2. travanj 2007. (CEST)

P.S. - A to što kažeš da je nečeg bilo, pa ti se učinilo, iskreno, nisam pratio sve tvoje promjene pa nisam baš skužio o čemu se točno radi :) --Tycho Brahe 19:19, 2. travanj 2007. (CEST)

Franco[uredi kôd]

Pa nisam izašao radi izbjegavanja razgovora, nego čisto zato jer sam videl da bitku ne morem dobit. A članak ne obiluje lažima, a pogotovo ne NAMJERNIM izostavlojanjima. SIgurno ima nedostataka, i ja ne želim prikazati Franca kao dobročinitelja niti kao mog idola. Meni su drugi ljudi uzori. Ali ako bi članak bio po tvom, onda bi bio također neutralan jer bi čovjeka izkritizirao do boli. A ni to nije u redu. Ja bih rado se javljao na razgovoru, ali upliću se razne osobe i neki izvori s internata iz koji ja nisam tražio, a to nije u redu. Dodao sam par odlika njegove vlade, ali on se tu ne hvali ni ujendom segmentu. MOžda ima par rečenica koje ga ne kritiziraju, ali govori se i o ubijanju, i o teroru i o sankcijama i o svemu. Ja znam da Vaše mišljenje o njemu ne mogu, ali i neću, promijeniti, ali vaša antipatija prema nekome ne smije utjecati na izbor, a pogotovo na kritiziranje članka. Ja znam za obrazovnu svrhu enciklopeidje, zato ih čitam i evo doprinosim na ovoj.

A što se tiče mog ega kolegice, ja vas uvjeravam da imam mal ego i da na govorim o sebi ništa što bi bilo neistinito ili mene uvećvalo a to nije. Pozdrav. --Edgar Allan Poe 23:19, 14. travanj 2007. (CEST)

Pa kolegice, on nije sotona, on je zločinac (ali ne u tolikoj mjeri), ali vi ga želite prikazati kao sotonu uspoređujući ga sa Hitlerom i Mussolinijem. A isrpičavam se, ali Jedan od snažnih primjera represije bilo je strijeljanje Lluísa Companysa, demokratski izabranog predsjednika Katalonske vlade, 1940. godine, kojeg su španjolskim vlastima izručili nacisti nakon uhićenja u Francuskoj, nakon montiranog suđenja. ne sadrži da je bio ratni zločinac, osim ako niste ispravili vi, onda se ispričavam. ALi stvarno ne vidim u čemu je osim, mankanju podataka članak nepristran. A ako ga po vašem uredimo, govorimo samo o njegovim zločinima, onda je opet nepriszran. A čak su ga i na en.wiki maknuli sa liste nepristranih --Edgar Allan Poe 23:46, 14. travanj 2007. (CEST)
Ja imam izuzetno puno ljudskosti, ali ako vi mislite da nemam, Vaš problem. Čovjeka koji je odgovran za ubojstva, ali je uzdigao Španjolsku za Hladnog rata, smatrati šljamom,mislim da ne. Neosporivo je da je on zločinac i diktator, ali šljam je prejaka riječ. Ako je tako što su po vama Hitler (preko 10 mil ljudi), Mussolini (ekoliko mlijuna) i Staljin (preko 20 mil samo nakon rata). Mislim da se Franco ne može staviti u isti red kao i ta trojica, ali to nije tema. Ja sam prijedlog povukao i oko toga nema više priče. Što se tiče preuređivanja članka, spreman sam to napraviti sam, ali i uz suradnji drugih. Ja nisi sam desničar niti fanatični katolik, tako da ne podržavam ubojstva koja je učinio, jer ne znam kako me Vi doživljavate. Ako znate koju informcaiju ili vidite nešto što je meni promaklo, ili recite meni ili slobodno dodajte tj. izbacite. A ja ne vidim kako ne želite pretovoriti članak u popis zločina jer ste svaku rečenicu u kojoj piše neš imalo dobro ili blago o njemu ispljuvali. Neka stoje čiste povijesne činjenice, pa bile one dobre ili loše po njega. Ja nisam koristio druge internetske izvore pa ne znam što piše na webu. Vidim da ste Vi nešto našli, pa recite meni ili dodajte sami. Više nemam što reći, samo jedno pitanje: Čemo u su radnji riješit članak, ili ja (Vi) indivudualno. Jer vi ste sami rekli da ne želite govore o fašizmu itd. Ali i toga je bilo u povijesti, i naravno i o tome se treba reči. Ja ih ne podržavam, ali trebaju se neki i o tome informirati. To je isko kao što moja prof. iz povijesti kaže da Pavelić nije bio zločinac, a da NDH nije bila zločinačka država i da se nisu klali Srbi, Židovi itd. To je apsurdno. Zato molim vas odgovor na temu zajdeničkog ili indivudalnog rada na članku. --Edgar Allan Poe 14:48, 15. travanj 2007. (CEST)
samo sebi uskačete u uska kolegice. Malo prije ste rekli daa ne želite da bude popis zločina, a sad kažete da se trebaju više istaknuti zločini. Ako imate vremena ja bih da prokomenitrate ovo i kažete mi što treba napraviti da više po vama ne bude nepristran ? --Edgar Allan Poe 15:46, 15. travanj 2007. (CEST)

Dobro, recimo da bi trebalo naglasiti zločine, ali kvantitativno ih ne bi trebalo biti više nego onih o njegovoj vladi jer onda je opet nepristran. Hitlera se ne može i da hoće okarakteritirati kao dobru osobu, jer je čovjek stvarno bio najgora vrsta zločinca. A Franco je bio ali ne u tolikoj mjeri. A i ja uspjevam dodati pokoju informaciju, azil Paveliću, procvjetanje Opus Deia, cenzure mnogih knjiga. Bilo bi mi drago da zajedno uspijemo srediti članak, pa mogo ili ne mogo on na izabranu, ali blo bi mi drago da članak bude prijstojan i informativan. Znači imamo neku vrstu suradnje oko članka ? --Edgar Allan Poe 16:01, 15. travanj 2007. (CEST)


Nakon kiše dolazi sunce. - Nakon okliko prepirki konačno smo se našli i čak razvili i suradnju. To mi se sviđa. Puno hvala i želim ugodan dan. --Edgar Allan Poe 16:08, 15. travanj 2007. (CEST)

Kakvo je stanje sa nepristranosti Franca ? --Edgar Allan Poe 14:34, 17. travanj 2007. (CEST)
Zahvaljujem ! --Edgar Allan Poe 22:49, 17. travanj 2007. (CEST)

Geologija[uredi kôd]

Bok,

Super da si malo pospremila kategoriju Geologija :). Iako je sad malo manje pretprpana, mislim da još ima mjesta za bacanje članaka u podkategoriju, pa ako imaš još koju ideju, samo naprijed :).

Nego, što se tiče par biografija u Kategorija:Mineralogija, ja sam ih, barem privremeno vratio tamo (lakše ih je izbacit, ako bude trebalo, nego nać i vratit). Tvoj komentar sam prebacio na Razgovor o kategoriji:Mineralogija i tamo možemo raspraviti i vidjeti što bi bilo najbolje. Pozdrav, --Tycho Brahe 13:46, 20. travanj 2007. (CEST)

Zemlja[uredi kôd]

S obzirom da ti je to očito struka, bi li mogla malo pogledat kategorije Zemlja i Struktura Zemlje i provjerit treba li šta prebacit u jednom ili drugom smjeru? --Tycho Brahe 18:17, 20. travanj 2007. (CEST)

Truman[uredi kôd]

Hvala na ispravku tj. dodatku, nadam se da će pasti i koji glas. Ali čini mi se da ste vi koelgice uvijek tu kad treba ispraviti tj. potcrtati nekakve zločine. Neka, treba i takvih. --Edgar Allan Poe 23:14, 23. travanj 2007. (CEST)


Ma da se razumijemo, Hirošima i Nagasaki jesu zvjerstvo i zločin i ja tu stvarno nisam imao ništa u umanjivanju zločina jer sam prevodio, drago mi je da ispraviš jer pobošljava sam članak, a ono što si rekla na glasovanju da je Truman ratni zločinac, to ne stoji. Ja sam uvjeren da bi bilo koji američki predsjednik to potpisao, a planovi su započeli već za Rooseveltova mandata tj. on je glavni krivac za stvaranje plana, Truman je tu praktički žrtveno janje, tako da on stvarno ne ide u kategoriju ratnih zločinaca, jer za svog madata ond nekih 4 mjeseca nije mogao počiniti ništa što bi ga svrstalo u tu kategoriju. Pozdrav :-) --Edgar Allan Poe 18:13, 24. travanj 2007. (CEST)

O "umiljavanju"[uredi kôd]

Niman se ja kome šta umiljavat. Sanjo, šta se nastavljaš? Samo pokušavaš podizat prašinu kad ju netko pokušava slegnit. Ako mi imaš šta za poručit, ostavi to na mojoj stranici za razgovor. Prikini sa tim što se hoćeš pravit važna prid svima što je tvoja bila zadnja. Kubura 15:46, 24. travanj 2007. (CEST)

Dragi Kuburo, kako već rekoh u kafiću, sve do prije par dana bio si često viđen sudionik dugih i često besmislenih rasprava, u kojima si nemali broj puta vršio osobne napade na suradnike (kao neki dan na Fausta), držao prodike ljudima zbog načina izražavanja (iako negdje u uvodnome tečaju jasno piše da se hrvatski standardni jezik mora koristiti samo u člancima, dok u neformalnim razgovorima, kakvi se vode u kafiću, to nije potrebno), a ponekad bi ti pobjegao koji pokušaj uvođenja politike u našu butigu (kao onda u raspravi o mrežopisu kada si pozivao na purizam govoreći da su nam pokušavali zatrti jezik, ali sada ga imamo i opet to sami pokušavamo, valjda želeći implicirati da su oni koji koriste tuđice unutarnji neprijatelji). A onda dođe Andrej Šalov, kojemu su valjda dopizdile sve te besmislene rasprave koje nikamo ne vode, s misijom da ih zatre svaki puta kada se pojavi opasnost da se iskrica rasplamsa. Što se dogodi? Kubura, veliki svadljivac, odnednom postade mirotvorac! No, postao si previše revan u svojoj d*********** misiji pa pokušavaš prekinuti rasprave kod kojih nema opasnosti da postanu krvoločne, a bome mogu donijeti i nekakvog korisnog rezultata (kao ona o događajima, na naslovnoj stranici). E sad, jesi li ikada čuo za obrambeni mehanizam projekcije? Predstavljaš se kao jako pametan i učen čovjek pa valjda jesi. Meni turaš pod nos da se pravim pametna i da moja mora biti zadnja, a ne uočavaš da si svoj običaj dugog i besmislenog raspravljanja oko gluposti kanalizirao u drugome smjeru - sada pokušavaš glumiti mirotvorca, no sve s jednom jedinom svrhom: da ispadneš pametan! Nije li tako? Inače, zašto gasiti vatru koju je Šalov već ugasio? Možda se i ne želiš praviti pametan, nego dodvoriti Šalovu, ali učinak je isti. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sanja Simat (razgovordoprinosi) --17:53, 24. travanj 2007. (CEST)

Ne dodvoravan se ja nitkome. Nisan ni pri, niti ću posli.
Uvik san ima petlju reć bilo kome šta ga/ju spada.
Ako misliš da san posta mirotvorac, nisan uopće to kania. Samo san vidia iz kojih sitnica se razvije požar.
Gre mi na živce kad ekipa održava na životu debilne raspravice, a o bitnim stvarima vrlo malo govoridu. A na IRC-u danima ni pasa. Umisto obrnuto.
A na koncu vidin i ja, da ako nastavin burgijat', da se neće probit rupa, nego će se samo stvorit još veća prašina, a živac kamen će se još više usijat.
Kubura - veliki svadljivac? Ne. Samo ne mogu prić priko nekih stvari. Pogotovo mi skoči tlak kada vidin da nitko ne reagira na stvari na koje je netko već pri triba reagirat.
Jer naš svit ti sve ka' ono "ni me briga", "ne bi se štel mešat", "ne bi se iti kemu zamirit", pa na koncu nitko ništa ne učini, a šćetočina/e čini/e šta ga je volja. E, pa to ne ide.
A usput... jesi li ubrala da su problemi uglavnon oko istih suradnika... I da se u pravilu isti uključidu u kontreštavanje? Da isti držidu oganj na životu? Čak i kad netko ga pokušava utrnit? Kubura 22:39, 24. travanj 2007. (CEST)

Geofizika[uredi kôd]

Bok,

Vidim da si napisala komentar na Razgovor:Milutin Milanković. S obzirom da studiraš geologiju, vjerojatno znaš o čemu govoriš :).

Zbog toga bi te zamolio da mi malo pojasniš gdje spada geofizika. Iz en-wiki kategorije en:Category:Geophysics bi se dalo zaključit da spada pod geologiju (en:Category:Geology), pa se nameće zaključak da su i geofizičari podvrsta geologa.

Možeš li mi ovo malo pojasnit? Je li kategorizacija na en wiki kriva ili u čemu je kvaka. I spada li geofizika u fiziku?

Hvala unaprijed. --Tycho Brahe 16:43, 28. travanj 2007. (CEST)

Logičke pogreške[uredi kôd]

Moja poruka o logičkim pogreškama upućena je onome tko bi odgovarao na tvoju primjedbu. Odnosi se na Kuburin citat i onome tko bi ga opravdavao. Rosier 13:02, 2. svibanj 2007. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Veliko hvala na nagradi, vidil sam je danas. --Edgar Allan Poe 10:56, 3. svibanj 2007. (CEST)

Zagonetno kategoriziranje[uredi kôd]

To se redovito događa kad netko poželi stavit poveznicu na kategoriju pa napiše [[Kategorija:Paleontolozi]] umjesto [[:Kategorija:Paleontolozi]]. Prvi će primjer postavit tu stranicu u kategoriju, a uopće neće pokazat link, dok će drugi odradit predviđeni posal. --Tycho Brahe 18:41, 3. svibanj 2007. (CEST)

Blokiranje[uredi kôd]

Baš sam u pola pisanja objašnjenja na e-mail. Strpi se još malo. SpeedyGonsales 13:56, 6. svibanj 2007. (CEST)

Razgovor o arbitraži[uredi kôd]

Uključio sam se u razgovor, ali je moj doprinos odstranjen, a razgovor zaključan. Ovdje možeš pogledati moje razmišljanje, koje je u skladu s normama engleske W. -- Goran 02:57, 9. svibanj 2007. (CEST)

Drugo upozorenje[uredi kôd]

Upozoravam suradnicu da ne pretpostavlja zlu namjeru suradnika (komentar na stranici Razgovor sa suradnikom:Goran). Hvala na razumijevanju pravila wikipedije, i na širenju pozitivnog duha na wikipediji! SpeedyGonsales 09:04, 10. svibanj 2007. (CEST)

Forum će uskoro biti otvoren, na kojem će biti mjesta za zabadanja koliko se želi, i za pisanje na stranim jezicima. Do tada molim izbjegavati nekonstruktivno pisanje po kafiću. U pravilima se ne zahtijeva da se na stranicama za razgovor rabi hrvatski standard, ali to ne znači da je Kuburin način pisanja dozvoljen, nego jednostavno da ljudi mogu pisati ponešto neformalnije i služiti se ponekim dijelektalizmom ako im zatreba. Dakle, nije problem napisati: "Kaj ti to znači, nemrem skužiti kaj si time štel reć'" ili "ča si mislija time, pari mi falija si balun" ;-), ali do otvaranja foruma molim suradnicu da se suzdrži od šamaranja latinskim izrekama. Hvala na razumijevanju gornjeg, i činjenice da je ovo dio drugog upozorenja. SpeedyGonsales 11:15, 2. lipanj 2007. (CEST)

Kafić[uredi kôd]

Suradnik je valjano i višekratno upozoren, blokirani ste na 1 dan. SpeedyGonsales 16:28, 3. lipanj 2007. (CEST)

Ti vidim nisi zainteresirana za nikakav posao osim da napadaš suradnike koji su puno uradili na wikipediji. Ne znam zašto te još toleriraju, i imaš li još ikakvu svrhu što si ovdje osim da praviš svađu. Pa dam sam ja Ante ili Spidi, dao bih ti blokadu od 40 godina. Ostavi te ljude na miru --Zeljko 16:51, 14. lipanj 2007. (CEST)

Nepovjerenje[uredi kôd]

I ja sam samo čovjek od krvi i mesa. Ako se trudim da radim najbolje što mogu, a netko stalno pljuca po tome s nepovjerenjem i stalno napominje da mi ne vjeruje, bi li ja toj osobi trebao pomoći u ičemu? Bi, jedino ako sam totalna budala. A nisam.

Dakle, ako želiš da te admini štite u slučaju sukoba s drugim suradnicima ili u slučaju sporova, možda bi mogla razmislit o tome da prestaneš stalno pljucat po nama.

Željko ti je dobro napisao. A Željko je, uz to, i odličan primjer kako se surađuje na wikipediji. U njegovoj arhivi razgovora možeš naći bezbroj mojih svađa s njim, mnogo više nego što ih je bilo s tobom, Ygraine, Štambukom, Rosierom, Goranom i tko zna s kime sve ne zajedno, pa ja i on opet možemo normalno komunicirat i još me štiti.

Ja bi se malo zamislio u čemu je kvaka i zašto on nije "ugrožen", iako se u rijetko čemu slažem s njim.

--Ante Perkovic 17:22, 14. lipanj 2007. (CEST)

(napisano prije hlađenja :). --Ante Perkovic 17:24, 14. lipanj 2007. (CEST)

Pogledat ću. Sad moram vani. --Ante Perkovic 17:31, 14. lipanj 2007. (CEST)

Stijene[uredi kôd]

Bok, Sanjo

Hvala na pomoci oko punjenja kategorija:Stijene. Mislis li da mozemo skinutu onu napomenu s vrha kategorije? --Ante Perkovic 14:22, 15. lipanj 2007. (CEST)

Tektonika ploča[uredi kôd]

Valjalo bi napisati barem mrvu za sljedeće pojmove:

Ti prevedi nekoliko rečenica iz prva 1-2 paragrafa, ja ću dodati slikice i ostalo.

--Ivan Štambuk 18:09, 18. lipanj 2007. (CEST)

Clanci u izradi i kategorije[uredi kôd]

Bok,

Kod kategorizacije clanaka koji su u izradi (mrve), dogovoreno pravilo je da uvijek postavimo i barem jednu "pravu" kategoriju, dakle osim ove "u izradi". Evo primjera. Pozdrav! --Ante Perkovic 09:48, 19. lipanj 2007. (CEST)

Stojni valovi[uredi kôd]

Članak Stojni valovi je za sada ipak prekratka mrva, evo vratila sam ga u glavni imenski prostor, ali svakako treba još teksta. --Roberta F. 16:32, 19. lipanj 2007. (CEST)

Predlosci[uredi kôd]

uputa. Pozdrav. --Ante Perkovic 12:54, 20. lipanj 2007. (CEST)

Helouuuu? Imas uputu gore. --08:21, 26. lipanj 2007. (CEST)

Premjestanje stranica[uredi kôd]

Bok,

Ako pokusas premjestiti stranicu, a ne ide ti, nemoj radit ovo jer se time gubi povijest promjena tog teksta.

Ako premjestanje pokusas, pa ne ide, mozda je problem u postojanju stranice sa ciljanim naslovom, pa u tom slucaju trebas pomoc nekoga sa ovlastima admina. Javi se meni, ako ti zatreba. --Ante Perkovic 15:47, 20. lipanj 2007. (CEST)

Premještanje i preusmjeravanje[uredi kôd]

Radi se o dva različita postupka i važno je znati kada se koji radi. Premještanjem članaka premješta se i povijest stranice, odnosno, ne uništavaju se prijašnji doprinosi suradnika, a preusmjeravanje koristimo samo na člancima koji nemaju teksta, odnosno članak koji preusmjeravamo na drugi članak ne smije imati prije preusmjeravanja tekst ili evidenciju starih izmjena. --Roberta F. 15:58, 20. lipanj 2007. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na odzivu prilikom mog izbora za administratora. Andrej Šalov 15:13, 23. lipanj 2007. (CEST)

Erik Mongrain[uredi kôd]

Hello Sanja Simat , Sorry to disturb you, but could you please write a stub http://hr.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain? Just 2-5 sentences would be sufficient enough. Please! --Antaya 00:22, 27. lipanj 2007. (CEST)

U redu.[uredi kôd]

Ma u redu. Pomislih možda, zbog starih razmirica. Članak Ptice je po mom mišljenju objektivno bolji (ja nisam tamo promijenio ni zareza), ali svatko neka glasa kako želi. Nisam zbilja mislio ništa loše. Pozdrav:-) --Flopy 12:45, 27. lipanj 2007. (CEST)