Razgovor sa suradnikom:Semso98

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Semso98, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Semso98") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! Conquistador (razgovor) 23:49, 3. svibnja 2014. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Tek kad ga pročitate, nastavite s uređivanjem. Kubura (razgovor) 03:38, 1. lipnja 2014. (CEST)

Hrvatski jezik[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.Kubura (razgovor) 03:38, 1. lipnja 2014. (CEST)

Nedotjerani softverski prijevodi na nehrvatski jezik[uredi]

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] Članke moraš pisati na hrvatskom jeziku. Ne smiješ ubacivati nesređene softverske prijevode. Osim toga što su to neuredni softverski prijevodi, ti prijevodi nisu niti na hrvatski jezik! Molimo te ne ukrcavaj nove nesređene članke. Nisu drugi došli da bi čistili i sređivali za tobom.
Na to su te već davno prije upozorili i na bs.wiki. [10]
Wikipedija nije mjesto gdje se radi nekakvog editcountitisa i utrkivanja smije ubacivati neuredne članke. Na taj se način ometa održavanje Wikipedije i narušava sama Wikipedija. Kubura (razgovor) 04:03, 1. lipnja 2014. (CEST)

[11] Ovo je potpuni nered u uređivanju. Zamjena riječi "jezik" riječju "lenguage". Nisi niti provjerio što si napravio tom zamjenom. Em si zamijenio gdje treba i gdje ne treba, em si zamijenio krivom riječju (za engleski tekst treba biti "language"). Nisi pazio na zatipke. Kubura (razgovor) 04:03, 1. lipnja 2014. (CEST)

Premalo članaka i prazne kategorije[uredi]

[12] Ne otvaramo nove kategorije ako nema dovoljno članaka (barem pet), niti kategorije kategoriziramo praznim kategorijama.Kubura (razgovor) 05:06, 11. srpnja 2017. (CEST)

@Kubura Hvala na informaciji, izvinjavam se u svakom slučaju. --Semso98 (razgovor) 09:55, 11. srpnja 2017. (CEST)

Još malo naputaka[uredi]

[13] U redu je što si išao popraviti članak. One predloške na vrhu članka ne uklanjaš ti, nego administrator, ophoditelj ili iskusni dokazani suradnik.
Ako oni predlošci stoje na vrhu članka, ne znači da je tekst netočan niti da je suradnik koji ga je pisao zlonamjeran. Jednostavno, mnogo je teksta za pregledati, a još ako nisi upućen u temu, treba mnogo više vremena za to sve provjeriti. Bitno je da nema psovanja :) To je oznaka ostalima koji čitaju članak, pa će netko koga zanima to i pregledati, a auktoru članka naputak što treba popraviti. Kubura (razgovor) 08:18, 18. srpnja 2017. (CEST)

Kubura Razumijem ja to sve, ali možete li mi objasniti koji dio nije preveden sa "bošnjačkog jezika", da li trebam dodati reference za svaku godinu festivala i nagrade koje su dodjeljene pa da time potvrdim tačnost podataka i gdje sam pogrešno formatirao naziv mjeseca, godine... Stvarno sam se potrudio da prilagodim članak uslovima Vaše wiki i mislim da su šabloni na vrhu stvarno nepotrebni. S poštovanjem, --Semso98 (razgovor) 12:01, 18. srpnja 2017. (CEST)
Vidjet ćeš kad ekipa "pročešlja" članak :) Kubura (razgovor) 18:31, 18. srpnja 2017. (CEST)