Razgovor sa suradnikom:Sinisa zivkovic

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 21:29, 19. kolovoz 2008. (CEST)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Saxum 22:18, 19. kolovoz 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Sinisa, da naravno, nakon 4 dana ćeš moći postavljati slike, a do tada možeš pročitati pravila o postavljanju slika. Nema žurbe, na Wikipediji ništa ne bježi tako brzo. No slike sa Zajedničkog poslužitelja možeš odmah dodavati u članke, a vjerujem da na ovoj stranici ima slika koje možeš dodati članku. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:07, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Broj članaka[uredi kôd]

Sinisa, pretpostavljam da ćeš slike koje su ti potrebne napraviti sam, pa bih ti preporučila postavljanje na Zajednički poslužitelj ili prilagodi postojeće slike sa Zajedničkog poslužitelja s napomenom u Opisu slike, koja je od slika (s direktnom poveznicom) obrađena. Administratori Wikipedije na hrvatskome jeziku također su razmišljali na koji način povećati broj članaka, no odlučili su kako nećemo povećavati broj članaka botovskim unosima (poput Wikipedije na srpskome jeziku i francuskim selima kojima je "nabijen" broj članaka), već pravim radom suradnika i radom sa suradnicima koji su pravo bogatstvo Wikipedije. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:14, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Kad klikneš Back, promjene neće biti sačuvane, jer se tada vraćaš na stranicu. Samo mali savjet: potpisuj se pomoću četiri tilde ~~~~ ili pritiskom gumbića s potpisom. --Vatrena ptica (razgovor) 17:08, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Kad klikneš na članak, prikazuje ti se članak, a kad klikneš uredi, napraviš izmjenu, klikneš na dugme Prikaži kako će izgledati, a na kraju Sačuvaj stranicu, izmjena će ti biti prikazana u članku, shvaćaš? --Vatrena ptica (razgovor) 17:11, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Uređivanje[uredi kôd]

Sinisa, nadopuniti ću objašnjenje Vatrene ptice, s "Prikaži kako će izgledati" pregledavamo kako bi članak izgledao da ga snimimo u tom trenutku, ali ne pomiči ništa s "back" u pregledniku (browseru), već pogledaj pri dnu, otvoren je i dalje prozor za uređivanje i dalje uređuješ, samo u slučaju "istovremenog uređivanja" vraćaš se s "back" u pregledniku, snimiš svoju promjenu, ponovno otvoriš članak i dodaš svoju dopunu ili prilagodiš prethodnoj dopuni. Još jedna sitnica, na stranicama za razgovor dodajemo potpis na kraju teksta, potpisuješ se s 4 ~ (tilde) ili klikom na Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:20, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Vatrena ptica (razgovor) 17:50, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Slika desno[uredi kôd]

Ovako ili [[Slika:Triangle_centroid_1.PNG‎|right]]

Andrej Šalov 19:35, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Te dvije slike si postavio na Zajednički poslužitelj, pa zamoli admnistratora User:High on a tree da ti ju obriše.--Vatrena ptica (razgovor) 13:56, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Autorska slika na Zajedničkom poslužitelju[uredi kôd]

Siniša, administratori se biraju za svaki projekt posebno. Kada pogriješiš kod postavljanja fotografije/slike na Zajedničkom poslužitelju, u opis slike dodaj {{speedy|reason}}, tj. u ovom slučaju, s obzirom da se radi o pogrešnom naslovu dodaj {{speedy|Wrong title}} i administratori će sliku vrlo brzo obrisati. Ako postaviš fotografiju/sliku na kojoj želiš zadržati naslov, ali u samoj fotografiji si nešto ispravio/promijenio, pod istim nazivom možeš postaviti izmijenjenu sliku, s time da se tada pojavi upozorenje o postojanju slike istog naziva, koji potvrdiš. Kategorije na Zajedničkom poslužitelju dodajemo na engleskome jeziku poput ovih podkategorija u kategoriji matematike. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:28, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Wikipediziranje[uredi kôd]

Siniša, poveznica iz predloška vodi na ovu stranicu, gdje se nalaze savjeti kako uređivati članke na Wikipediji. Ako pogledaš kako izgleda članak te teme na engleskome jeziku možeš primijetiti da u članku koji si započeo nedostaje tekst i podnaslovi, a kada se rabi i neka literatura pri pisanju članaka, svakako ju je poželjno navesti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:43, 23. kolovoz 2008. (CEST)

Wikipedizirati[uredi kôd]

Pa, to znači da trebaš dodati malo wikipoveznica, u daljnjem tekstu, uklonila sam predložak mrva-fizika, samo pazi, pri dodavanju poveznica trebaš biti pažljiv u odabiru, dakle, samo one najvažnije.--Vatrena ptica (razgovor) 12:00, 24. kolovoz 2008. (CEST)

Dopusnica[uredi kôd]

Siniša, da, tekst je obrisan uz obrazloženje da krši autorska prava sa ove stranice. Tekst se može vratiti, nije ga potrebno ponovno pisati, ali kako na toj stranici nije navedeno da su stranice pod nekom od slobodnih licencija polazi se od toga da su zaštićene autorskim pravom i za takve je stranice potrebna dopusnica nositelja autorskih prava (pretpostavljam u ovom slučaju škole) za prenošenje sadržaja na Wikipediju. Čak i da je pod slobodnom licencijom, svakako bi postojala obveza navođenja izvora. Nadam se da neće biti problem pribaviti dopusnicu za prenošenje teksta o povijesti s tih stranica, a ona bi se napisala na stranicu za razgovor dotičnog članka. Ako treba dodatna pomoć oko snalaženja, slobodno pitaj, rado ću pomoći. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 13:56, 1. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Siniša, vratila sam članak Prirodoslovna škola Vladimira Preloga i wikipedizirala tekst koji je bio postavljen. Pri dnu sam ostavila poveznicu prema stranici za razgovor gdje se treba napisati dopusnica u stilu: "Dopuštam prenošenje teksta na Wikipediju na hrvatskome jeziku sa službenih stranica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga (http://ss-prirodoslovna-vpreloga-zg.skole.hr/skola/povijest) čiji sam autor/urednik. prof. Siniša Živković." /pretpostavljam/. Bilo bi dobro ako biš mogao fotografirati školu i postaviti sliku na Wikipediju za ilustraciju članka. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:21, 4. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]