Razgovor sa suradnikom:Sivezic1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Pozdrav i dobrodošli :)

Pretjerivanje s VELIKIM SLOVIMA se u internet Netiketi smatra vikanjem, a i nije nešto lijepo. Za ostale stvari koje mogu zanimati početnika, preporučam linkove iz naše standardne dobrodošlice... Ante Perkovic 18:52, 5. rujna 2005. (CEST)[odgovori]


Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Signature icon.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


Dugacke stranice[uredi kôd]

Bok,

Dobro nam dosao! Vasi doprinosi iz podrucja ekonomije su zaista odlicni i bas me veseli da napredujemo u tom podrucju.

Jedino sto bih mijenjao je duzina teksta, odnosno razbijanje teksta na manje clanke. Naime, Mikroekonomija i Makroekonomija su jako duge stranice, a tema bi bila mnogo preglednija kad bi bila podijeljena u nekoliko odvojenih cjelina. Dakle, u glavnom bi se tekstu moglo napisati po par recenica o nekom vezanom pojmu, sa linkom na novu stranicu.

Takodjer, s obzirom na zaista obilan tekst, vjerujem da bi bilo dovoljno clanaka i za otvaranje novih potkategorija u Kategorija:Ekonomija , npr Kategorija:Mikroekonomija i Kategorija:Makroekonomija. Ovo su samo prijedlozi, jer ja nisam ekonomist. Dobro je kad kategorizaciju radi onaj koji clanke i pise jer on poznaje temu. Ako smatrate da jos nemate dovoljno iskustva za nesto takvo, mozete posao prepustiti iskusnijim korisnicima, no dobro bi nam dosao poneki savjet i odgovor na pitanje.

Pozdrav i dobro nam dosli :) --Ante Perkovic 08:34, 6. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

P.S. Cini se da vam je i user:Elephantus uputio slicnu poruku. --Ante Perkovic

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Sivezic1,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:51, 15. studenog 2006. (CET)