Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales/Arhiv 11

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Nepotpisan[uredi kôd]

Što se tiče ovog drugog, razumijem, nema problema.

...ali ovo prvo...auh, ne znam je li problem možda u meni, ali strahovito komplicirano izgleda. ;(

Inače, kakav mislite da je članak općenito?

Imam i neka pitanja. Brine ovo pod "Drugi sabori". Mislim da ne odgovara članku. Da li Dvorski savjet zaslužuje svoj zasebni?

A što se tiče primjera najpoznatijih sabora, nekako mi je članak malo ružan s tim spiskom...a bez njega malo uredniji...

Pa, onda možemo i imati jedinstveni članak za sve (pa i staroslavenski). U srpskoj jezičkoj povijesti, jezik korišten od XI. stoljeća do tridesetih godina XVIII. stoljeća se naziva srpskoslovenski jezik, i tako se razdvaja od ostalih. Mogao sam staviti i pododjeljke, ali izgledalo mi je nepravedno da postoji samo srpska redakcija (!) na cijelom članku.

Wiena[uredi kôd]

Dragi moj Speedy, u tom je i zajeb, nažalost Wienna je Wienna(a ne Beč, ili mađ. Bécs), , Venecija(to je već aj haj) je Venezia(a ne Mletci), Pécs je Pécs a ne Pečuh, Bratislava je već odavno Bratislava a ne Požun( prošlo je Save i Save od kada Mađarima to više ne treba), Harare je Harare, a ne Salisbury(za ovo se nebi kladio, možda opet bude? -ali danas?, i Skopje je Skopje a ne Skoplje (to Vam je inače čisti idiotizam, nije ni (Shqip) ni turski(Üsküp)nije ni bugarski(Скопие) ni grčki (Σκόπια) ni njemački(Skopje) ni talijanski(Skopje) - ma che lingua ci vuoi parlare. Ma nije ni hrvatski - dajte Vi malo bolje pogledajte te izvore momci, hrvatski nije liqua bosniacha, pogledajte dubrovačke izvore...

Pravopisi mogu biti čisti imperialijazam (ali glupi) Los Angelos je bio i ostao Los Angelos, a nije The Angels - što mislite nije to ispalo loše. PS Zagreb, je danas ipak na većini stranica Zagreb a nije Zagabria (kao na talijanskoj Wikepediji) i nije Agram za to Vam ipak piše da je (Agram, the historic Austrian German name for Zagreb, Croatia) - to Vam je to dragi kolega)

--vitek (razgovor) 23:49, 30. prosinac 2008. (CET)

Zidovi[uredi kôd]

Da, zidovi su propusni. Trebalo je dosta opreme, ali bolje je to nego bušiti zidove iz 16. i 17. stoljeća.--Donatus (razgovor) 13:45, 31. prosinac 2008. (CET)

Karta Vukovara[uredi kôd]

Tenks Speedy. Sve najbolje također:)

SpeedyGonsales, nisam dobio Vaš savjet povodom onoga?

Hvala na čestitci!I ja tebi želim sve najbolje u 2009-oj, a o markicama ćemo nešto svakako napisati. Srdačni pozdravi iz Boke Kotorske...--Milan Zornija (razgovor) 18:30, 2. siječanj 2009. (CET)

Slika Crkve u TG[uredi kôd]

Ja se iskreno ispričavam. Sliku možete očekivati sutra. Isto tako trebam i vašu e-poštu. Sve najbolje u Novoj godini.

Trebalo bi ponovno kalibrirati {{Zagreb}} :) --Suradnik13 (razgovor) 14:18, 3. siječanj 2009. (CET)
Kuhano vino čuda radi. Još ak je u većim količinama. Upravo slušam Zora jeee.... (Nova TV)--Suradnik13 (razgovor) 22:53, 3. siječanj 2009. (CET)
Golube, moj golube...--Suradnik13 (razgovor) 23:01, 3. siječanj 2009. (CET)

Palestinska autonomija[uredi kôd]

Na toj stranici ništa ne štima. Ja bih htio dodati članak Pojas Gaze, a to me onda preusmjerava na stranicu Palestinska autonomija, isto tako bih htio dodati stranicu Zapadna obala, a to me opet vodi na stranicu Palestinska autonomija(taj članak je valjda toliko izmučen premiještanjima - da se sad vrti u krug svih svojih bivših premještanja.

Na toj stranici nisu vrijedile niti vanjske poveznice, jer su se odnosile gotovo 80% na Pojas Gaze (Gaza Strip).

To je to --vitek (razgovor) 02:12, 6. siječanj 2009. (CET)

Omaška[uredi kôd]

Nehotice sam obrisala posljednju tvoju poruku ne pročitavši je. Molim te, možeš li mi je ponovo poslati? Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 22:26, 6. siječanj 2009. (CET)

Možeš pogledat sad "Portal:Košarka", ja cijenim svačiji prijedlog i hvala što si me upozorio...Promijenjen je i ako imaš još prijedloga rado ču ih saslušati... - Rafa Benitez (razgovor) 10:03, 7. siječanj 2009. (CET)

Vijenac, vinac, venec i sl.[uredi kôd]

Bog, Speedy.
Vidin da si napisa članak vijenac. Sve je to dobro, samo si tekst od tega članka triba stavit u članak Vijenac (časopis). Usporedi Vijenac (razdvojba). U "vijencu" bi tribalo bit samo o vijencu (po kojen se zovedu svi ostali :)) ). Kubura (razgovor) 02:55, 8. siječanj 2009. (CET)

Poštovani! Zanima me kako izvesti da fontovi kod slučaja da software koristi math ili kod slučaja da ne koristi math budu jednaki. Pozdrav!--samograd (razgovor) 17:06, 8. siječanj 2009. (CET)

Predl.[uredi kôd]

Ma može onaj predložak proć, al glupo mi ono što ostane za Glumce.--Uskboy 17:46, 8. siječanj 2009. (CET)

Fala!--Uskboy 18:04, 8. siječanj 2009. (CET)

Super[uredi kôd]

Zahvaljujem na objašnjenju. Radim članak o kosini. Već postoji članak, ali ću ga malo nadodati i prikazati slučajeve kad se tijelo giba uz ili niz kosinu, pa mi trebaju određena znanja o pisanju formula. Nacrtao sam slike kosine u Wordu, pa kad budem stavljao slike na Wikipediju, što da napišem tko je autor? Da li da napišem suradnik Samograd ili je potrebno navesti nešto drugo? Još jednom zahvaljujem!

--samograd (razgovor) 12:38, 9. siječanj 2009. (CET)

Studenti[uredi kôd]

Ali učili su ga prošle godine i većina položili (ne kod mene).--Donatus (razgovor) 12:09, 10. siječanj 2009. (CET)

Almabot on hr wiki[uredi kôd]

Please make around 50 edits with your bot on hr wiki, your request will be processed after that. Thanks! SpeedyGonsales (d) 10 janvier 2009 à 13:35 (CET)

Sure, thanks! Tieum p (razgovor) 13:38, 10. siječanj 2009. (CET)
Here you go. Tieum p (razgovor) 15:29, 11. siječanj 2009. (CET)

Pospremanje stranice[uredi kôd]

Bok maknut ću neke poveznice o filmu Sumrak, a trebala bi mi pomoć oko pospremanja stranica za razgovor. Kacotˤ 14:08, 10. siječanj 2009. (CET)

Hvala!!! Kacotˤ 14:24, 10. siječanj 2009. (CET)

Jedan bot čeka zastavicu :) --Suradnik13 (razgovor) 13:13, 12. siječanj 2009. (CET)

Poruka[uredi kôd]

Reci Speedy! Procitao sam tvoju poruku od neki dan, pa sam jos malo doradio clanak o dvorcima. Jesi li mi danas poslao neku novu poruku ili onu istu? Ka kliknem na stranicu s porukama, ista je. Lijep pozz fhms --Fhms (razgovor) 18:05, 12. siječanj 2009. (CET)

Andrić (ne Ivo :-)[uredi kôd]

Prvi put sam čuo za Andrića u vezi s Rečnikom žargona (još dok je bio u izradi), zatim po ostalom... A za šah: ja sam jedan od pomenutih u Škola za male i velike pacere :)

--Bonč (razgovor) 07:58, 13. siječanj 2009. (CET)

Riješeno! Sve piše ovdje. A ovdje (kao i u komentarima prethodnog linka) se vidi da je prethodnik bio Jakov. ;) Trener je Alajbeg, a ne Škopljanac kako piđše gore. ;))--Mile grobar (razgovor) 11:12, 13. siječanj 2009. (CET)

Bok Speedy! Hvala na pozivu za druzenje, no mozda drugom prilikom. Dosta sam zauzet poslom i aktivnostima izvan njega. Cujemo se! --Fhms (razgovor) 15:45, 13. siječanj 2009. (CET)

Hvala![uredi kôd]

Hvala Speedy! Sve najbolje! Ako možeš pomozi sa smjernicama, to mi još nejde .. Zahvaljujem!

Zlatko

Zarezi iza mjeseca[uredi kôd]

Rothschild[uredi kôd]

Hvala na sugestijama. Ono sa zarezima ni meni baš neide u glavu (netko mi je sugerirao da to tako radim, - pa sam tako radio). Ako je pravilnije pisati bez zareza, - nema problema. A što se tiče poveznica na dan i mjesec, u redu - stavljat ću i te poveznice. --vitek (razgovor) 13:50, 14. siječanj 2009. (CET)

hvala! --Pirtskhalava (razgovor) 06:24, 16. siječanj 2009. (CET)

OK, pripazit ću[uredi kôd]

OK, pripazit ći i probat ću ispraviti neke od tih pogrešaka. Pozdrav! --Seiko (razgovor) 20:57, 16. siječanj 2009. (CET)

Seiko i Istočni Slaveni[uredi kôd]

Polako Spidi... njegove izmjene ne mogu proć. Meni ne. --Zeljko (razgovor) 22:04, 16. siječanj 2009. (CET)

Srbosjek[uredi kôd]

Na stranom jeziku? Wtf???--Nib'a'rSan14-91-54-91 (razgovor) 14:32, 17. siječanj 2009. (CET)

Hvala![uredi kôd]

Hvala na pomoći oko Vatikanske knjižnice!

Nema problema[uredi kôd]

Pozdrav, Speedy - primjetio sam prilikom uređivanja ukrajinske, ali i ruske povijesti, da na našoj wikipediji ima dosta nedorečenosti, nejasnoća ili pak netočnosti. Molim te za minutu vremena ..

Primjerice: 1) Riječ hetman nije ispravno prevedena (radi se o pogrešnoj transliteraciji, koja bi se u suštini trebala prevesti hetjman, no dobro, to je mala razlika ...).

2) Što se tiče kozaka, oni su se u povijesti sve do 18. stoljeća odnosili uglavnom na etničke Ukrajince, koji su do 17. stoljeća bili podjeljeni u Reg. i Nereg. kozake. Reg. su djelovali kroz poljsku vojsku, ali njihov broj je bio zanemariv. Nereg. kozake su između ostalih činili i Zaporoški kozaci koji su branili ukrajinsku neovisnost.

Primjetio sam da na prethodno postavljenoj stranici o kozacima ima puno netočnosti, jer se Ruse postavlja u isti kontekst s Ukrajincima, a Rusi su gradili carsku vojsku. Ruski kozaci u većini su bili etnički Ukrajinci koji su tijekom carske asimilacije prihvatili carsku krunu u Moskvi, za razliku od Zaporoških kozaka koji je nisu željeli prihvatiti te su prebjegli u crnomorske zemlje. To su nažalost nama nešto manje poznate činjenice i vidio sam da to brakamo na našoj wikipediji ..

Sve carsko ruske slike o kozacima koji nas tjeraju da mislimo drugačije su stvarane u vrijeme Ruskog imperija s toga se nemože prema njima suditi jer bi stekli krivo uvjerenje koje već dominira ... Nisam želio brisati nečiju stranicu o kozacima ali imam par dobrih tekstova o njima i njihovima borbama, oslobađanju kršćana u turskim zemljama itd.

3) Speedy, ja te molim da ako vidiš da nešto pogriješim, molim te ispravi i pomozi koji put dok ja malo ne pohvatam te konce, mislim da su ovi tekstovi dobar doprinos .. Imao sam od jednog člana primjedbu za Ruse, tako da njih neću previše dirati (iako mi je baka Ruskinja iz Ukrajine), možda koji članak o kulturi i umjetnosti, ali što se tiče politike i sličnih stvari, nije baš sve tako prekrasno i jednostavno kako se često kod nas tumači ..

Zahvaljujem na tvojoj podršci!!

Manipulacija[uredi kôd]

Wikicitati »Ante želi meni skinuti birokratska prava«
(Speedy)

Speedy, ne manipuliraj ljudima i ne izvrći moje riječi. Nikad nisam tražio da ti se maknu administratorska prava, već sam jedino rekao da trebaš prestati umišljati da ti tvoja funkcija dopušta da se postavljaš iznad drugih, jer si skroz zastranio od ideje zajedništva i jednakosti koje promovira wikipedija. --Ante Perkovic (razgovor) 09:08, 23. siječanj 2009. (CET)

Nisam tražio da te se makne status. Reko sam, i to samo pod pretpostavkom da je tvoja ideja shvaćanja funkcija točna, da nisi dobar čovjek za to. Nisam nigdje najavio pokretanje postupka za skidanje tvojih ovlasti. Postoji razlika između "želim da se makneš" i "nisi shvatio svoju funkciju". Nisam nikad tražio da se makneš. Ovo je već drugi put da mi izvrćeš riječi. --Ante Perkovic (razgovor) 09:30, 23. siječanj 2009. (CET)
Molim te, nemoj samovoljno brisati moje komentare. Znam da nisi uvijek ovakav i da znaš stati na loptu, pa ti ne zamjeram. Samo te molim da me pustiš da kažem svoje mišljenje. --Ante Perkovic (razgovor) 09:39, 23. siječanj 2009. (CET)

Samo da provjerim[uredi kôd]

WP:K#Samo da provjerim. --Ante Perkovic (razgovor) 12:00, 23. siječanj 2009. (CET)

Prijedlog za iznalaženje izlaza (2)[uredi kôd]

S obzirom da sam pronašao tvoje ime na glasovanju o povjerenju Daliboru, slobodan sam te zamoliti da glasuješ o mojem prijedlogu o rješavanju problema u kafiću: Prijedlog za iznalaženje izlaza (2). --Ante Perkovic (razgovor) 12:31, 23. siječanj 2009. (CET)

Primjeri neprimjerenog ponašanja[uredi kôd]

Za slučaj da propustiš ovo vidjeti molim da svoje navode (Dalibor Bosits svojim riječima NA WIKIPEDIJI vrijeđa i ponižava suradnike i administratore, a radi to "umotano", da je donedavno bilo lako ne primijetiti i prijeći preko toga, ali više nije.) potkrijepiš primjerom/primjerima.

Unaprijed hvala, --Sanya (razgovor) 14:33, 23. siječanj 2009. (CET)

Hvala![uredi kôd]

Uspio sam i sam sve skontati, ali hvala na dobroj volji! ;-) mariOK 14:35, 24. siječanj 2009. (CET)

Kosina[uredi kôd]

Molim te da pogledaš ovaj članak koji sam temeljito izmjenio. Nisam zadovoljan kako je ispalo jer sam utrošio sate rada a slike su mi sitne u članku, one 2 formule nisu dobro stale kraj slike, tako da ima prostor koji ničemu ne služi. Obradio sam 3 karakteristična slučaja, koji najčešće dolaze u zadacima. --samograd (razgovor) 00:50, 26. siječanj 2009. (CET)

Možeš li mi poslati one python fileove za bota o kojima smo pričali u Splitu? Ionako planiram malo bolje naučiti raditi u pythonu, pa bi mi primjeri za nešto konkretno dosta pomogli.

Hvala unaprijed :)

--Ante Perkovic (razgovor) 09:01, 26. siječanj 2009. (CET)

E-mail[uredi kôd]

Hej, dobio sam tvoju poruku u vezi e-maila... Sta ne prikazuje moju adresu u mom profilu... Ok, nema veze, stogod da je. r_astrum@yahoo.com Javi ako hoces gmail adresu. Ro0103--Ro 11:26, 26. siječanj 2009. (CET)

nob murter[uredi kôd]

zašto si mi obrisao sliku (spomenik NOB murter????) za to nije bilo nikakvog razloga!!!!!

vidi molim te ko se to igro: "pozdrav, imam mali problemčić. ne mogu se spojiti na irc, kaže mi da sam baniran (???) znaš možda u čemu je problem? --zhile™ 20:16, 28. siječanj 2009. (CET)"--D tom 20:53, 28. siječanj 2009. (CET)

ne mogu se ni na to spojit, isto mi kaže da sam baniran--zhile 21:51, 28. siječanj 2009. (CET)
khm, sad kaže This gateway is temporarily blocked due to abuse. Apologies for the inconvenience!. a da jednostavno probam koji drugi dan... :) --zhile 22:10, 28. siječanj 2009. (CET)

Batokljun[uredi kôd]

Hvala na nagradi! --Mario Žamić (razgovor) 09:32, 31. siječanj 2009. (CET)

Evo...[uredi kôd]

Predsjedniče, u akciju! Sretno! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 1. dana mjeseca veljače, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 13:46 sati. (CET)

Conqui[uredi kôd]

U principu, osobno nemam ništa protiv takvog dogovora zajednice, niti mi se da svađati oko zemljopisa ili geografije, ali volio bih da vidim taj "dogovor zajednice", te da mi kažeš koga to sve podrazumijevaš pod "zajednicom".

Može link na neku noviju raspravu na ovu temu, ja je ne mogu naći?

--Ante Perkovic (razgovor) 11:09, 2. veljača 2009. (CET)

U redu je, IRC je dovoljno transparentan, nemam prigovora na to. Ali, nikako mi se ne sviđa što o tome nitko nije objasnio one kojih se to tiče, a to nisam samo ja, koji sam do sad više puta revertao njegove izmjene, nego i barem još 5 suradnika koji su to barem jednom radili, i koji su isto tako mogli doć u situaciju da revertaju doprinose misleći da rade "po dogovoru", a onda poslje ispadne da su pali s Marsa i da rade "štetu". Moga sam isto tako izgubit i malo više vremena i revertat sve njegove promjene u zadnje vrijeme (> 50). Računaj i vraćanje, pa vidi koliko je to gubitak vremena, samo zato jer je netko zaboravio spomenuti... A što se tiče dogovora, ne bi bilo loše zajednici objasniti što je točno dogovoreno. Hoćemo "zemljopis" izbacit iz svih kategrija? Ili ostaje Kategorija:Zemljopis po državama, unutar Kategorija:Geografija. Nije da sam ja jedini kojeg će ovo zanimat... --Ante Perkovic (razgovor) 13:38, 2. veljača 2009. (CET)

Kandidatura za stjuarda[uredi kôd]

Vidima da u kandidaturi nisi napravio svoju izjavu niti na jednom od naših jezika :) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Dzenanz (razgovordoprinosi)

Reply :)[uredi kôd]

Hello SpeedyGonsales, I wanted to let you know I replied to your message on my talkpage. Greetings :-) - Romaine (razgovor) 21:57, 3. veljača 2009. (CET)

Meta glasanje[uredi kôd]

Pozdrav Speedy, pogledaj da odgovoris na koje gluposti pod protiv. --Seha (razgovor) 00:03, 4. veljača 2009. (CET)

Mogu moram instalirati x-chat :). Moment--Seha (razgovor) 00:09, 4. veljača 2009. (CET)

Rječnik[uredi kôd]

da, to sam i ja mislio. naći ću i ostale rječnike, pa staviti pod jezik. --Zeljko (razgovor) 21:44, 4. veljača 2009. (CET)

dobra ideja, možda da mjenjam nick hehe --zhile 20:32, 5. veljača 2009. (CET)

PES 2009[uredi kôd]

Hej, Speedy zamolio bih te da izbrišeš stranicu PES 2009., jer već postoji slična (PES 2009 - bez točke, a tako je pravilnije). Unaprijed hvala!


Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!
F.Pavkovic 20:41 6. veljače 2009.

zg indoors[uredi kôd]

eh, slikice će netko drugi trebat stavit... ;) --zhile 23:39, 7. veljača 2009. (CET)

Pa, nije baš da se u potpunosti slažem, jer je ipak malo.......(ne znam kako da kažem)........."glupo"; no nije toliko važno pa nema veze. Odluka je na tebi.

Pozdrav!!!!!!!!!!!!!

F.Pavkovic 9. veljače 2009 20:38

Pitanje[uredi kôd]

Bok, kaži mi jel moguće pročistit ovu [1] listu budući da je dosta toga i napisano (da bude manje plavog a više crvenog jer triba puno listati za manje tražene).--Dome (razgovor) 09:48, 10. veljača 2009. (CET)

Šta se mene tiče nije mana u tome šta se teško pretražuje nego stoposto ima i više traženih poveznica a nisu na listu uvrštene. Premda ovo nije važna kategorija ali mislio sam da ima neke pomoći za refrešanje (osvježavanje) te stranice.--Dome (razgovor) 17:39, 10. veljača 2009. (CET)

Manje izmjene[uredi kôd]

Nije mi baš jasno to da piše to da piše da je brisanje vandalizama manja izmjena, a onda piše da se uklanjanje izmjena većinom ne smatra manjom izmjenom (pitam se što je s uklanjanjem vandalizama?).--Vatrena ptica (razgovor) 19:47, 11. veljača 2009. (CET)

Obrisati psovku ili grafit (od jedne ili više riječi) nije težak zadatak, radi se u tren oka, i zato je to manja izmjena. Uklanjanje tuđe valjane izmjene (ili one koja je upitne kvalitete) ne može se smatrati manjom izmjenom, i zato je posebno navedeno: Uklanjanje izmjena na stranici se u većini slučajeva ne može smatrati manjom izmjenom. Iznimka od tog slučaja je upravo vandalizam, koji kako je gore napisano smatramo manjom izmjenom. Sad jasnije? SpeedyGonsales 20:41, 11. veljača 2009. (CET)

nema na čemu[uredi kôd]

Samo naprijed! Nadam se da ćemo imati prigodu više surađivati. Lijep pozdrav--CERminator (razgovor) 13:06, 13. veljača 2009. (CET)

Hamlet[uredi kôd]

Htjela sam upozoriti da clanak nije na razini eciklopedijskog clanka jer je napisan kao esej. Nista necu dirati za sad. Slucajno sam krivu oznaku stavila pa sam ispravljala.

Opet ja...[uredi kôd]

Pozdrav, Speedy. Već sam i sebi dosadan sa ovim, ali ipak želim da se konsultujem prije nego što bilo šta uradim. Možeš li ovih dana da pogledaš zadnji paragraf na stranici za razgovor članka MG. Ostavio sam komentar prije više od dva mjeseca. Pošto još niko nije rekao bilo šta protiv, mislim da bi bilo u redu da se taj dio stavi u članak. Trenutno je zaključan pa ja to ne mogu da uradim. Mislim da će zaštita sa članka isteći za nekoliko dana, ali ne želim da opet dođem u situaciju da mi neko revertuje izmjene jer smatra da nešto nije bilo u redu. Takođe, mislim da je drugi administrator tu uradio jedan revert dok je članak bio zaključan. Tu je, mislim, došlo do nekog nesporazuma, ali je administrator zaboravio to da vrati. Stoga predlažem da se prvo vrati članak u stanje prije tog reverta i onda da se ubaci onaj dio sa stranice za razgovor. Ako imaš neki bolji prijedlog ili još neku zamjerku, reci slobodno pa da to konačno riješimo. Ajd pozdrav! micki talk 09:38, 16. veljača 2009. (CET)

OK, thanks. Ma nije stvar hitna, pa kad budeš imao slobodnog vremena. micki talk 10:45, 16. veljača 2009. (CET)

Softredirect[uredi kôd]

Preusmjeravanje na druge projekte/wikipedije ionako ne radi, a ovako se neće više prikazivati u Posebno:Kriva preusmjeravanja. -93.139.36.233 19:30, 16. veljača 2009. (CET)

Nažalost, {{PIP}} nije naveden u interwiki na en:Template:Softredirect.

Re:Stranica suradnika i stranica za razgovor[uredi kôd]

Hvala na zaštiti stranice za razgovor. A što se tiče moje suradničke stranice, nisi je morao dirati. Znam ja kako se babel predložci koriste, ali sam namjerno htio onako razbacano. Baš je kul!  Sauly  18:23, 27. veljača 2009. (CET)

Spidi, rekao si da te podsjetim za članak o MG. I ja sam prezauzet u zadnje vrijeme pa sam to malo smetnuo sa uma. Ako još nešto bude potrebno ispraviti, samo mi javi. Pozdrav! micki talk 12:35, 4. ožujak 2009. (CET)

Speedy bok. Reci mi, kada si još bio student, jesi li možda boravio u Powerlabu na FSB-u? Molim te, javi mi. Slavuj (razgovor) 20:18, 9. ožujak 2009. (CET)

Visoka škola Kairos[uredi kôd]

Dopunio sam sadržaj u enciklopedijskom stilu, no nije mi je jasno u čemo je problem. Vidi za uspredbu članak Zagrebačke škola za ekonomiju i menadžment. Pozdrav, --Zrinski (razgovor) 08:28, 13. ožujak 2009. (CET)

Hej, Speedy zamolio bih te da izbrišeš stranicu FIFA World Cup (serijal videoigrara), jer sam pogriješio, ali sam ju premjestio na pravilniji naziv.
Ali, kako nije nitko primjetio, to me čudi (umjesto "videoigrara", trebalo je stavit' na "videoigara"

Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!
F.Pavkovic, 14:55, dana 19. ožujka, godine gospodnje 2009.

točka[uredi kôd]

aha zabunim se (godina, broj stanovnika, gustoća , postotak nekog naroda , sami brojevi) valjda sam zapamtio

Administrator Saxum[uredi kôd]

Primjedba na administratora Saxum[uredi kôd]

Administrator Saxum uporno brise clanak koji sam napisao o hrvatskom brandu satova Cubus. Na stranici za razgovor s njim sam mu objasnio zasto je clanak relevantan, medutim od njega nisam dobio nikakvu povratnu informaciju i jednostavno je clanak obrisao. Molio bih da me se uputi sta trebam uciniti po ovom pitanju i ujedno molim da se ispita rad doticnog admina. Hvala.

93.138.4.98 22:56, 10. travanj 2009. (CEST)

Wikipedija nije mjesto za oglašavanje ili reklamiranje. Molim anonimnog suradnika neka pronađe drugi medij za reklamiranje, Wikipedija nije namijenjena propagandi ili zastupanju bilo kakve vrste. --Roberta F. 01:59, 11. travanj 2009. (CEST)

Povijest cubusa[uredi kôd]

ovo kaže da si sam obrisao stranicu, i da saxum nema sa njom veze. Znači da ne govoriš istinu. --Zeljko (razgovor) 00:01, 11. travanj 2009. (CEST)

cosmetic changes[uredi kôd]

As requested at de:Benutzer_Diskussion:Xqt#Bot_doing_cosmetic_changes_on_hr_wiki I stopped my bot running cosmetic changes during maintain interwiki links. On the other hand, these changes didn't any spelling or grammar edits. It shouldn't! Did it anyway? --Xqt (razgovor) 14:12, 15. travanj 2009. (CEST)

Roberta je počela zato što sam jednom(!) ispravio suradnicu u pisanju. Na ovoj se Wikipediji svašta događa, a administratori su, očito, viša rasa. --Binx ® 18:07, 25. travanj 2009. (CEST)

Što se tiče ove opomene, nadam se da ćeš istom mjerom uzvratiti i meni, kao i još nekim administratorima. Hvala na pažnji. --Ex13 (razgovor) 20:56, 25. travanj 2009. (CEST)

Wikipedija:Kategorije pregled[uredi kôd]

Pogledaj triba li ti Wikipedija:Kategorije pregled, pa pobriši ako ti ne triba. Ako nisi siguran, prebaci u svoj imenski prostor. --Ante Perkovic (razgovor) 12:16, 30. travanj 2009. (CEST)

Neprimjereni komentari[uredi kôd]

Speedy, čini se da to dođeš ovdje samo kad je nešto sporno u vezi mene, inače te skoro pa nema.

Misim da je ispod nivo jednog administratora drugom se obraćati sa

Molim suradnika da komentira ono u što je upućen, a u ono o čemu pojma nema neka ostavi upućenijima od njega.

Ja sam bio maksimalno pristojan komentirajući rad drugog admina, što ti očito nisi u stanju.

Molim te da svoj osobni animoziet prema meni ostaviš offline.

I zamolio bih te da me više ne pokušavaš ušutkavati argumentima "ti nemaš pojma, ušuti". --Ante Perkovic (razgovor) 10:19, 1. svibanj 2009. (CEST)

Nadalje, očito uopće nisi primjetio da se ja uopće nisam miješao u povijest, te da sam čak izričito napisao roberti da neću mijenjati članak. Jedino u što sam se miješao je što sam napomenio Roberti da je njezin način razmišljanja u suprotnosti s nekim osnovama logike i retorike, što sam uredno dokumentirao citatom sa stranice engleske wikipedije koja je unutar en:Category:Logical fallacies. Dakle, ono ošto sam komentirao sam itekako potkrijepio argumentima.
Na kraju, ostajem zbunjen na što se uopće odnosi "dokaze na sunce". Daj mi navedi konkretnu tvrdnju koju sam ja iznio, a za koju tražiš dokaze. --Ante Perkovic (razgovor) 10:35, 1. svibanj 2009. (CEST)
Wikicitati »ko te netko ulovi da pišeš bez argumenata red bi bio priznati, a ne napadati.«
Ako nisi primjetio, izričito sam te pitao da mi citiraš moju rečenicu za koju nemam argumenata.
Molim te da je prepišeš ovdje. Ne tražim puno zar ne? --Ante Perkovic (razgovor) 11:37, 1. svibanj 2009. (CEST)

Čuj, Speedy, bit ću kratak, jer ne vidim previše smisla da razgovaram s tobom jer ja kažem "crno2, ti kažeš "bijelo" i to ne vodi nikuda. Dakle, poanta je...

Ovdje sam se vratio nakon 2 mjeseca odmora, što mi je pomoglo da se ohladim. I dalje smatram da ovdje ima mjesta za sve i da osobne konflikte treba ostaviti sa strane.

Prvo što sam napravio je da sam pružio ruku suradnici koja me izvrijeđala, pristupio sam joj pozitivno, i od tada smo razmijenili podosta smajlića.

Drugo šta sam napravio je da sam se postavio prijateljski prema ex13, što je on uglavnom ignorirao. Kasnije me napao zbog jednog mojeg postupka, ali sam mu pustio, pokazujući da mi je mir u kući važniji od vlastitog ponosa.

Imao sam i sukob s Robertom, ali sam joj napisao da se ne želim svađati i to je ona iznimno brzo prihvatila, na čemu joj svaka čast i to iznimno cijenim.

S tobom je druga priča. Ti si u tvojih zadnjih 12 izmjena uspio:

1) potcineniti me u kafiću s riječima "ovo što si napisao nitko neće shvatit' osim tebe"
2) podržati ex13 u njegovom provociranju mene (a ja sam ignorira obojicu radi mira u kući)
3) pokušati me ušutkati riječima "a u ono o čemu pojma nema neka ostavi upućenijima od njega"
4) optužiti me da štetim wikipediji

Ja sam možda paranoičan, što ćeš ti zasigurno potvrditi, ali meni se čini da me malo previše pratiš, pogotovo što znam da moje promjene automatski patrolirane.

Dakle, ovako ćemo, ti biraj jedno od ovo dvoje:

1) Ostavit ćemo oboje osobni animozitet sa strane

2) Ti ćeš potvrditi da sam ja loš admin i da štetim wikipediji i ja ću otići sa mjesta admina, te dopustiti zajednici da sama glasovanjem odlući trebam li se vratiti

Ne vidim mogućnosti za treće rješenje. --Ante Perkovic (razgovor) 11:30, 1. svibanj 2009. (CEST)

Moj odgovor na vaše bla,bla, bla[uredi kôd]

Ljudi želim da vaše prepiranje prestane! Ne želim da opet bude onakvih komplikacija kao kod Suradnika:Donatus i Suradnika:Suradnik 13. Želim da se jedno drugom ispričate i mene boli briga za vaš ponos i šta već! Wikipedija je mjesto za sve nas koji želimo bolje svijetu i infomacijama i sigurno si možete stisnuti ruke, nego biti u lošim odnosima. Hvala na saslušanju! Neno K 20:45, 10. svibanj 2009. (CEST)

Neprihvatljiva suradnička imena[uredi kôd]

Zdravo, SpeedyGonsales! Neugodno sam se iznenadio kada sam vidio da sam blokiran jer je moje suradničko ime neprihvatljivo. Da li je u pitanju neka greška ili je iz nekog razloga suradničko ime koje sam izabrao stvarno neprihvatljivo? Ne razumijem jer ne vidim ništa vulgarno u riječi sikter :) 92.36.152.153 22:54, 10. svibanj 2009. (CEST)

Wikipedija je enciklopedija koju stvaraju dobronamjerni suradnici, imena koja vrijeđaju (ili bi mogla nekoga povrijediti) nisu prihvatljiva. Copy-paste sa stranica http://hjp.znanje.hr/ uz traženi pojam sikter daje: odlazi!, gubi se!, marš! Pjesničkim riječima, Suradnik_marš nek se gubi otkud je i došao (blokiran je trajno), s druge strane Suradnik_marljivi je uvijek dobrodošao. SpeedyGonsales 23:34, 10. svibanj 2009. (CEST)
OK. Mogu li se registrovati pod drugim imenom? Valjda to ne bi bilo smatrano čaraparenjem. 92.36.152.153 23:55, 10. svibanj 2009. (CEST)
Neprihvatljiva suradnička imena smatraju se lošom namjerom ako su dva uzastopna, jedno neprihvatljivo ime u načelu se tolerira. Da ne bi bilo zabune, slobodno stvorite novi suradnički račun s imenom/nadimkom koji će vas predstavljati a neće nikoga vrijeđati. SpeedyGonsales 00:07, 11. svibanj 2009. (CEST)
Imam problema sa biranjem imena. Uvijek su glupa, ali nisam namjeravao da budu i uvredljiva. Evo sada sam izabrao prvo što sam vidio - naslov križaljke, hehe. Hvala na suradnji! Puzzle (razgovor) 00:24, 11. svibanj 2009. (CEST)

Budi malo strpljiviji i taktičniji :)[uredi kôd]

Ja znam da si alergičan na moje komentare :))), ali moram ti reći, jer smatram da imam pravo primjetiti ako se nešto može raditi bolje, pa ti sam odluči hoćeš li prihvatiti dobronamjernu kritiku ili ne... :)

Ne budi prestrog prema suradnicima.

Čovjek je zaista samo primjetio

Wikicitati »enciklopedija na kojoj se svaka predložena izmjena dočeka sa grubošću i odbijanjem«

što i nije daleko od istine, s obzirom da je tvoj naslov bio Nepoznavanje pravopisa i jezika, a i optužio si ga da se koristi argumentima iz dnevnog tiska, makar je čovjek naveo pravila wikipedije, npr. "Most common name", što, moraš priznati, uopće nije sulud argument.

Jest, slažem se, suradnik je zadnjih dana bio malo pretjerano ciničan (ljudi si češće daju oduška kad su anonimni), a ja sam ga nagovorio da se prijavi, upozorio ga na pravila ponašanja, a njegovi zadnji doprinosi su itekako bili u granicama normale, čak i više od tvojih (barem je takvo moje skromno mišljenje, s kojim se ti nećeš složiti :)

Eto, nadam se da ćeš ubuduće biti malo sporiji na okidaču. :) --Ante Perkovic (razgovor) 15:48, 11. svibanj 2009. (CEST)

P.S.

Istina, moj zadnji komentar o proganjanju je bio malo pretjeran, ispričavam se zbog neosnovanih optužni za proganjanje, ali nisam ja kriv što Saxum nije znao započet novo poglavlje nego je još uvukao tekst. Sad vidim da tvoj komentar uopće nema veze sa mnom. Oprosti zbog krive optužbe :) --Ante Perkovic (razgovor) 15:48, 11. svibanj 2009. (CEST)

Portal Biologija[uredi kôd]

Šic! :-)) LukaKrstulović 18:59, 11. svibanj 2009. (CEST)

Hehe, ne, samo nogu u longeti ;-) LukaKrstulović 19:02, 11. svibanj 2009. (CEST)
misliš da ne bih već? :) nego veza preslaba, evo jedva otvaram ovih par stranica... :P
a nije neki lom nego ligamenti u gležnju popucali, pa sad malo mirujem konačno :D LukaKrstulović 19:09, 11. svibanj 2009. (CEST)
Heh, a u vas nizinskih ljudi uvik tako dobra veza, a? LukaKrstulović 19:13, 11. svibanj 2009. (CEST)

Namjesnik[uredi kôd]

Hvala na obavijesti! Dobro mislim da namjesnik je usporediv s regentom a onda je usporediv s "riksföreståndare" na švedskom. Uvijek je teško ako nema prijevoda. Evo ti je mali popis na švedskom i nekom drugom jeziku. Ako znaš neki drugi (bolji) usporediv na hrvatskom onda reci mi molim te.

  • šv. riksföreståndare (njemački = reichsverweser) = hr. namjesnik, eng. regent
  • šv. rikshövitsman (nj. reichshauptmann = hr. znaći slično kao "državni vojvoda"
  • šv. jarl = hr. vojvoda?? (eng. nije isto kao earl), jarl je bila titula do oko 1350. onda hertig (lat. dux)
  • šv. riksdrots/drots = hr. ?? (eng. seneschal, a goverment official)

Lijepi pozdrav --Litany (razgovor) 14:05, 12. svibanj 2009. (CEST)

Dobro. Isto sam pogledao na hjp.znanje.hr za vojvodu i župana itd. Možda je bolje ako pišem npr. "jarl" i "rikshövitsman" i onda na hrvatskom u zagradama (npr. "državni vojvoda")? Teško je kad nemamo te riječi. Sada pišem više i imam građu za članke ali trebam pomoć za gramatiku. Opet ti hvala! --Litany (razgovor) 22:46, 12. svibanj 2009. (CEST)

Moram priznati da sam bio neugodno iznenađen kada sam vidio zbog čega sam blokiran, kasnije bijesan, i na kraju tužan. Nisam bio tužan jer sam blokiran, već zbog kršenja osnovnih principa Wikipedije među kojima su Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru, Wikipedija:Ne grizite novopridošlice, i peti stup Wikipedije. Nisam očekivao da ću zbog dobronamjerne kritike biti blokiran (poslan na Goli otok). Još više sam se iznenadio kad sam vidio da su kao razlog blokiranja navedeni osobni napadi ili napadačko ponašanje. Stvarno želim znati na šta se mislilo pod tim riječima. Ja nisam kritikovao tebe, već tvoje postupke. Kritikovanje i raspravljanje nečijih postupaka (promjena na člancima i slično), te predlaganje izmjena, s ciljem poboljšavanja ovoga projekta je pravo koje posjeduje svaki suradnik Wikipedije. Ne vjerujem da je korištenje toga prava razlog za blokiranje. Ako nisam shvatio u čemu sam pogriješio, ili ako ovim obraćanjem opet griješim u tome, molim te da mi to objasniš prije nego što me sljedeći put blokiraš. Unaprijed hvala. Puzzle (razgovor) 15:09, 12. svibanj 2009. (CEST)

i-meil[uredi kôd]

i-meilić, jesi tu. --Zeljko (razgovor) 19:29, 12. svibanj 2009. (CEST)

Skype[uredi kôd]

SehaGraz --Seha (razgovor) 19:53, 12. svibanj 2009. (CEST)

Franjo Josip[uredi kôd]

Hvala na pohvali. Ono je još uvijek radna verzija jer ću tekst tek danas završiti :)--Rjecina2 (razgovor) 17:34, 13. svibanj 2009. (CEST)

Tekst sam završio, ali ovdje sam zbog drugog....
Sljedeći put ću administratorima pustiti revertiranje vandala, jer ako ja to napravim onda nema nikakvih posljedica. Pogledaj "rad" od Suradnik:153.107.33.155--Rjecina2 (razgovor) 13:39, 16. svibanj 2009. (CEST)

Ne posjedujem slike njihovih građevina. Nastojao sam poboljšati članak koliko je to moguće. Nikako nemogu razumjeti zašto si uklonio imena osnivatelja????? Mogla se barem postaviti crvena poveznica da se nekog potakne da napiše članak o njima.--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 10:18, 16. svibanj 2009. (CEST)

Ako imas vremena. --Seha (razgovor) 23:32, 16. svibanj 2009. (CEST)

"kvin"[uredi kôd]

hola hombre počeo sam pisati o queenovim albumima i singlovima nakon što su moje doprinose na engleskoj wikipediji o njihovim pjesmama uporno skidali kao nepotrebne i neobjektivne. a ja to upravo mislim za njihove natpise tamo o albumima, pogotovo o pjesmama, čiji članci su kratki i nepotpuni, fali im mnogo činjenica i stvari. eto nadam se da sam objektivan u svom pisanju i nastojim u što manje teksta ugurati što više podataka, tako da svatko koga zanimaju queenovi albumi i pjesme može o njima saznati sve na našoj wikipediji a ne da luta po stranoj ili nekim drugim za mene subjektivnim napisima i recenzijama. by the way queen mi je samo jedan od najdražih bandova na čijoj glazbi sam rastao kao mulac, pink floyd su moj ultimativni broj 1, zatim priest, maiden, pearl jam i faith no more. pozdrav sa juga

Šteta[uredi kôd]

baš šteta Spidi. A mogli su i moji Bili malo biti prvi. --Zeljko (razgovor) 23:05, 17. svibanj 2009. (CEST)

Možda si ih, daj bože, ureko, ja sam dosta praznovjeran za te stvari. --Zeljko (razgovor) 23:21, 17. svibanj 2009. (CEST)

Dinamo[uredi kôd]

kaj copraš kako je bilo prije dva mjeseca dobro je...--pp (razgovor) 23:07, 17. svibanj 2009. (CEST)

Problemi sa slikama i ostalo[uredi kôd]

Hvala!

E, ovako. Slike dodam na (uobičajeno) wikimedia commonsu. Slike uredim i doradim na Adobe Photoshopu i na kraju budu izbrisane, iako su moj rad. Kao nešto u vezi autorskih prava (a ja sam autor)... slike su na kraju izbrisane, a članci ostali bez fotografija.

Što se tiče tih "references" ili "izvori"... u početku sam prvo bio na engleskoj wikipediji, tako da imam običaj i kad umećem sliku staviti oznake "left" ili "right" i tako... ili #REDIRECT.... itd.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Wustefuchs (razgovordoprinosi)

wikipoveznice[uredi kôd]

Oprosti, ali, ja i dalje ne vidim što je krivo??? (Hq (razgovor) 17:22, 19. svibanj 2009. (CEST))


AHA! ma ja sam pogledala u tekstu, pa mi nije bilo jasno, na ovo se nisam ni obazirala. Hvala, pripazit ću u buduće :) --Hq (razgovor) 19:14, 20. svibanj 2009. (CEST)

Matematika[uredi kôd]

Hvala na pointeru, sredit ću to čim smognem nešto vremena (čitaj večeras/sutra) :]


Mhorvat (razgovor) 18:49, 20. svibanj 2009. (CEST)

Odgovor[uredi kôd]

Izbrisah prilog napokon zato što sam ga smatrao nevažnim za njegov objektivni(!) životopis. Slobodno ga vrati ako ga smatraš važnim za članak, ali ja ga ne smatram osobito važnim. Članci bi na Wikipediji trebali biti napisani stilski neobilježeni pa nepotrebni prilozi nisu potrebni.

Ne, nije moguće napisati Stjepan Babić je... u složenoj rečenici, ali je moguće napisati Stjepan Babić je jezikosovac, no to je jednostavna rečenica. ;) Mogli bismo napisati i Stjepan Babić izrekao je..., ali ja pišem enklitike prema Wackernagelovomu pravilu pa sam ih na to mjesto smjestio. Lijep pozdrav! --Binx ® 16:46, 21. svibanj 2009. (CEST)

Doradio sam clanak. Da bi bio enciklopedijski, vazno je valorizirati njihov rad. Sad bi bilo dobro imati jos i fotografije, barem izvedenih projekata (realizacija). Pozz:) --Fhms (razgovor) 20:07, 22. svibanj 2009. (CEST)

Speedy, možeš li da promijeniš moje korisničko ime u Bokim?--Boki m (razgovor) 11:37, 23. svibanj 2009. (CEST)

Pogrešku[uredi kôd]

Aj pliz ispravi i onu drugu pogrešku i stavi sitenotice za glasovanje. Pozdrav --Lasta 11:35, 25. svibanj 2009. (CEST)

Nešto smo se dogovorili. --Ex13 (razgovor) 13:40, 26. svibanj 2009. (CEST)

I zamolio bih te da makneš Sitenotice da je glasovanje u tijeku. --Ex13 (razgovor) 13:45, 26. svibanj 2009. (CEST)

Izmjena pravila[uredi kôd]

Od silne jučerašnje buke, nisam ni primjetio da si samoinicijativno promijenio pravila neposredno prije pokretanja glasovanja. To ne smatram korektnim postupkom. Svoje primjedbe si mogao dati ranije, a ne na ovakav način. --Ex13 (razgovor) 14:35, 26. svibanj 2009. (CEST)

Ispričaj se Lasti. --Ex13 (razgovor) 07:43, 27. svibanj 2009. (CEST)
Zar je stvarno teško reći "oprosti"? Srami se. Zapravo ja se trebam sramiti, ne ti. --Ex13 (razgovor) 14:49, 27. svibanj 2009. (CEST)
Znači teško je. Pozdrav.--Ex13 (razgovor) 19:58, 27. svibanj 2009. (CEST)

Lijepo od tebe. Zbilja je bilo iskreno. Samo ti nastavi raditi na Wikipediji brzinom kao i dosad. LP --Ex13 (razgovor) 20:07, 27. svibanj 2009. (CEST)

Pozdrav[uredi kôd]

Pošto sam primjetio da tvoja riječ ne vrijedi niti onih par bitova na serveru, želim ti sretan rad u daljnjem i nadam se da znaš šta radiš i kuda te ovo vodi. Ova zajednica mi je bila uzor, a kako sam doznao šta mi se iza leđa govori, čini mi se da sad gledam na cirkusnu predstavu. Htio sam pomoći, ali sam izgleda uletio u pčelinjak čija se matica trudi po svu cijenu sabotirati rad pčela. Bojim se samo da će si najvrijednije pčelice potražiti put u neki drugi pčelinjak. Ako ovo smatraš osobnom uvredom, znaš kako me možeš blokirati. Što se tiče AO, niti me više interesuje niti se želim mješati. Da sami nikad nećete doći do zadovoljavajućeg riješenja, znaš i sam. Žao mi je samo vremena koje sam uložio. Poz --Seha (razgovor) 15:34, 26. svibanj 2009. (CEST)

halo lipi moj čovik. Ne ostaje ono ZA na glasovanju za članke. --Zeljko (razgovor) 23:38, 29. svibanj 2009. (CEST)

Dobro, je ,vidim sad i ja. Malo sam slab na očima. --Zeljko (razgovor) 23:47, 29. svibanj 2009. (CEST)

Ako možeš, navrati...[uredi kôd]

Ako možeš, navrati malo ovdje pa vidi oko promjene suradničkog imena jednog suradnika, jer Roberta traži skidanje administratorskih i birokratskih ovlasti. Suradnika sam uputila na tebe pošto si aktivni birokrat.--Vatrena ptica (razgovor) 19:10, 30. svibanj 2009. (CEST)

Pomoć[uredi kôd]

Da li bi mogao provjeriti da li sam prema pravilima postavio sliku na stranicu Grčka čančara. --Stipe Mustapić (razgovor) 23:55, 30. svibanj 2009. (CEST)

Krapina[uredi kôd]

Doradio sam clanak Krapina. U odlomku Povijest je citirana neka legenda koju je napisao Ljudevit Gaj. Buduci da je rijec o citatu, moze li se ta legenda prebaciti u Wikicitate. Nisam nimalo upucen u te Wikicitate, ali pretpostavljam da to sluzi upravo tome. Pozz ;)--Fhms (razgovor) 18:13, 31. svibanj 2009. (CEST)