Razgovor sa suradnikom:Tee Kee

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 21:51, 14. prosinca 2010. (CET)

Iđe li kako?[uredi kôd]

Kako ide novom suradniku? Kubura (razgovor) 00:03, 16. prosinca 2010. (CET)

Mala slova[uredi kôd]

Imena glazbenih pravaca se piše malim slovima [1]. Kubura (razgovor) 02:02, 21. prosinca 2010. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. Članak Snoop Dogg 20. prosinca 2010. godine. Kubura (razgovor) 02:03, 21. prosinca 2010. (CET)

Isto vrijedi i za članak Suge Knight 19. prosinca 2010. godine. Kubura (razgovor) 03:46, 23. prosinca 2010. (CET)

Izbjegavaj YouTube[uredi kôd]

Izbjegavaj stavljati poveznice na YouTube, jer je ondje mnoštvo materijala koje je upitnog statusa po pitanju autorskih prava. Kubura (razgovor) 02:04, 21. prosinca 2010. (CET)

"Stilska dorada" i "pravopis" - samom sebi???[uredi kôd]

Stavljaš predloške "Stilska dorada" i "pravopis" - samom sebi [2]??? Na članak kojeg si dotad samo ti pisao? [3].
Za ovakve stvari treba staviti poveznicu na pouzdani i provjerljivi izvor [4]. Kubura (razgovor) 03:44, 23. prosinca 2010. (CET)

Softverski prevoditelj[uredi kôd]

Žuti karton


Ovdje je očigledno da si zalijepio tekst kojeg je sa engleskog preveo softverski prevoditelj, a ne čovjek [5]. Mnoštvo je pogrješaka u tekstu. Pogrješaka svih vrsta.
Ne čini to više, jer ćeš zaraditi blok. Kubura (razgovor) 03:48, 23. prosinca 2010. (CET)

Nocover.svg[uredi kôd]

Tee Kee, ovo [[6]] viđaš na engleskoj Wikipediji, ali na hrvatskoj nije pravilo, a i već ti je jednom bilo uklonjeno. LP--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 22:46, 30. prosinca 2010. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Pozdrav Tee Kee. Prvo želim da te pohvalim za tvoje članke i tvoj trud. Ali moram te oko nečega napomenuti. Stavljaš previše kategorija. U članku o albumu trebaš staviti samo kategoriju Albumi izvođača i Albumi iz ..... godine. Ne treba ti više. Zašto? Npr. ne treba ti kategorija Kategorija:Američki glazbeni albumi jer je Kategorija:Albumi Snoop Dogga već u toj kategoriji, tako da ti je to onda dupla kategorija. Isto tako Kategorija:Albumi iz 1993. već se nalazi u kategoriji Kategorija:Glazbeni albumi 1990-ih, tako da ti ni takva kategorija ne treba. A sve ove kategorije nalaze se u kategoriji Kategorija:Glazbeni albumi, tako da ti ni takva kategorija ne treba. Isto tako i kod izvođača. Znači, ne trebaju se stavljati duple kategorije, jer onda bi u članak o albumu trebali stavljati i kategoriju Umjetnička djela, i kategoriju glazba itd, a onda nam ove podkategorije ne trebaju. :) Lijep pozdrav :) --AmyMirka (Come into my world) 00:03, 5. siječnja 2011. (CET)

Prikaži i nepotrebne kategorije[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. Članak Doggumentary Music 1. siječnja 2011. [7]. Ovdje si ubacio nepotrebnu kategoriju i nepotrebno si zagušivao nedavne promjene nepotrebnim dodatnim snimanjem. Kubura (razgovor) 03:10, 5. siječnja 2011. (CET)

{{Snoop Dogg}} i {{Singlovi Snoop Dogga}}[uredi kôd]

Pozdrav Tee Kee. Nema veze što ne odgovaraš na savjete, želim ti dati još jedan. Na kraju članka ne moraš prekopirati cijeli Predložak:Snoop Dogg i Predložak:Singlovi Snoop Dogga. Možeš samo staviti {{Snoop Dogg}} i {{Singlovi Snoop Dogga}} i oni se automatski pretvore u ovo:

Znači samo ove velike zagrade i ono što je u njima. OK? --AmyMirka (Come into my world) 14:38, 8. siječnja 2011. (CET)

Wikipedija:Top-ljestvice[uredi kôd]

To su pravila o top ljestvicama na hrvatskoj Wikipediji. Molim te, pročitaj ih. Pozdrav i čekam konačno neki odgovor od tebe, tj. potvrdu da čitaš ovo što ti pišem ;) --AmyMirka (Come into my world) 12:57, 9. siječnja 2011. (CET)


Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 18:33, 9. siječnja 2011. (CET)

Blok[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 15 minuta!

Razlog je: Zatrpavanje nedavnih promjena


Račun je blokiran na 15 minuta zbog ignoriranja upozorenja i zatrpavanja nedavnih promjena. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 20:34, 10. siječnja 2011. (CET)

RBX[uredi kôd]

U članak stavljen predložak

, uz par pitanja:

1. "RBX je službeno potpisan za Snoop Doggovu producentsku kuću" Možeš li objasniti smisao ove rečenice?

2. "RBX se pridružio Death Row Recordsu" Pitanje kao i pod 1.

3. Godine u hrvatskom jeziku su redni brojevi.

Učimo se ne prevoditi slijepo s engleskog. LP --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 20:32, 11. siječnja 2011. (CET)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 13. veljače 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 00:35, 30. siječnja 2011. (CET)

Izvor datoteke mora biti izvorna stranica na kojoj se logotip nalazi. --Roberta F. 00:35, 30. siječnja 2011. (CET)

{{Daz Dillinger}}[uredi kôd]

Napravila sam ti taj predložak, sad ga možeš stavljati u članke. Takve stvari praviš tako što napraviš članak pod imenom naprijemjer Predložak:Daz Dillinger i na njega postaviš onu navigaciju. Ako se pitaš kako odgovoriti na nešto što ti napišem na str. za razgovor, klikni na moje suradničko ime ili na ovo (come into my world) i klikni na OVDJE kod Nova poruka OVDJE. Vidim da ti dobro ide, napreduješ. Lijep pozdrav --AmyMirka (Come into my world) 17:06, 2. veljače 2011. (CET)

Nema na čemu, samo nemoj se zaboraviti potpisati. Evo kako glase pravila:

"Prema pravilima Wikipedije na hrvatskomu jeziku potpisujemo se samo na stranicama za razgovor (bilo kojega imenskog prostora) i u Kafiću. U člancima glavnog imenskog prostora se ne potpisujemo.

Potpisujemo se pomoću 4 ~ (tilde) ili klikom na "Vaš potpis s datumom" Potpis.gif (prema izgledu u monobooku) ili Potpis vector 2010.png (prema izgledu u vectoru).


Kad se potpišete, a netko vam želi odgovoriti, kada klikne na vaš potpis on ga vodi na vašu suradničku stranicu. Neki suradnici u svoj potpis dodaju i poveznicu za stranicu za razgovor, doprinose i sl."

Lijep pozdrav --AmyMirka (Come into my world) 17:20, 2. veljače 2011. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 22:09, 2. veljače 2011. (CET)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 2. veljače 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 22:13, 2. veljače 2011. (CET)


Ako se suradnik ne pridržava gornjih pravila, dobija:

1. prvi put obavijest o pravilima i svojim obvezama
2. drugi put upozorenje da krši politiku Wikipedije i da mu prijeti „blokiranje slanja“
3. treći put i nadalje briše se slika u pitanju i svaka slijedeća koju suradnik pošalje, bez rasprave tj. suradnik ima zabranu slanja slika u periodu od godinu dana.

Blok[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: Ignoriranje uputa; Zatrpavanje nedavnih promjena


Zbog učestalog ignoriranja uputa i novog zatrpavanja nedavnih promjena suradnički račun je blokiran na jedan dan.--Braco dbk 02:12, 11. veljače 2011. (CET)

Pitanjce[uredi kôd]

Hip-hop i rap je isto. Jeli to točno? Pozz. --Zeljko (razgovor) 16:11, 18. veljače 2011. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Postoji interni dogovor da se osobe, bez obzira bili glazbenici ili političari ne kategoriziraju po rasama. Neki drugi projekti to rade, ali to ne znači da mi moramo ponavljati njihove pogreške. SpeedyGonsales 17:22, 18. veljače 2011. (CET)

To valjda te demokratske zemlje rade, a nas uče nečemu. --Zeljko (razgovor) 18:35, 18. veljače 2011. (CET)

Pravopis[uredi kôd]

Posvojni pridjevi koji završavaju na -ski, -ški, -čki, -ćki u hrvatskom jeziku pišu se malim početnim slovom. BlackArrow (razgovor) 18:16, 18. veljače 2011. (CET)

Otvaranje kategorija[uredi kôd]

Tee Kee, zamolila bih te da ubuduće, ako želiš doprinositi na Wikipediji, započneš s komunikacijom, jer bez komunikacije ne možemo kvalitetno surađivati. Kategorije ne otvaraš pravilno niti ih pravilno postavljaš u članke. Molim te pročitaj kako se radi s kategorijama, uskladi svoj rad s uputama i obrati pozornost na sve prethodne molbe koje su ti napisane, a njihove preporuke, koliko vidim iz tvojih doprinosa, nisu prihvaćene. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:09, 19. veljače 2011. (CET)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 15 minuta!

Razlog je: ignoriranje uputa


Tee Kee, blokiran si na 15 minuta i nadam se da ćeš za to vrijeme pročitati što sam ti napisala. Molim te nemoj dodavati dalje kategorije na način kako to sada činiš, u protivnom će blokada biti na duže vrijeme, jer radiš veći broj nepravilnih uređivanja koje stvaraju nepotreban posao svima koji ih moraju ispraviti. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:22, 19. veljače 2011. (CET)

Sitno o pravopisu[uredi kôd]

Bok Tee Kee,

Kad otvaraš kategorije, potrudi se pogledati u naziv članka na koji se kategorija odnosi, primjerice Hiphop, a ne samo u nazive postojećih kategorija. Naime, neki nazivi kategorija (ali i članaka) mogu biti pogrješno napisani. Zato imamo pravopis, koji treba konzultirati. Vjerujem kako si primijetio crticu, tamo je s razlogom (pravopisnim). Nazivi članaka, kao i nazivi kategorija pišu se velikim početnim slovom, ali to ne znači kako se sam glazbeni pravac piše velikim početnim slovom (osim na početku rečenice). Dakle kad pišeš o hip-hopu onda možeš napisati ovako:

...a poveznica će i dalje voditi na članak [[Hip-hop]].

Nadam se kako te nije zbunilo ovo što sam ti napisao. Naime, kad bi se neka knjiga zvala Hip–hop, onda bi to bio naslov te knjige (pisao bi se velikim početnim slovom). Jednako tako i naslov enciklopedijskoga članka o hip-hopu, ako se taj članak naziva po tom glazbenom pravcu, pisao bi se (i piše) Hip-hop (dakle velikim početnim slovom). Slično i naziv kategorije. Ali se u tekstu piše većinom malim početnim slovom, osim u slučajevima kad je na početku rečenice (tj. kad je prva riječ u rečenici).

Hip-hop je jedna riječ, ne dvije, stoga se i piše sa spojnicom (crticom koja spaja dva slovčana niza u jednu riječ).

Nadam se kako sam ti pomogao u razumijevanju nekih pitanja vezanih uz pravopis. Hvala na razumijevanju i trudu koji ćeš uložiti u daljnjemu pisanju. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 15:20, 19. veljače 2011. (CET)

Kratice za države[uredi kôd]

Ovdje se rabi hrvatske kratice za države. [8] [9].
Moraš dobro paziti kad je osobno ime neke ljestvice, a kad se radi o kratici za državu. Ondje si trebao rabiti hrv. kraticu u zaglavlju skrižaljke. Kubura (razgovor) 02:59, 23. veljače 2011. (CET)

Prikaži5[uredi kôd]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji zanemaruju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju. Ovo ti je već treća opomena.

Članak Dodatak:Diskografija Snoop Dogga, 22. veljače 2011. Kubura (razgovor) 03:02, 23. veljače 2011. (CET)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 7 dana!

Razlog je: Ignoriranje uputa.


Pa već peti put ti se piše neka rabiš tipku "Prikaži kako će izgledati". A imaš i drugih opomena, žutih kartona, no onda nisi bio sankcioniran.
Stani malo i pogledaj što ti se pisalo. Sredi se, smiri se. Kubura (razgovor) 03:09, 23. veljače 2011. (CET)

Društvene mreže[uredi kôd]

Izbjegavaj stavljati poveznice na Facebook [10], Myspace i slično. Kubura (razgovor) 03:13, 23. veljače 2011. (CET)

Ignoriranje[uredi kôd]

Tee Kee, odgovori mi molim te, zašto ignoriraš sve upute koje ti napišemo? --Roberta F. 15:54, 2. ožujka 2011. (CET)

Tee Kee, molim te odgovori mi na pitanje, jer nemam osjećaj da si prihvatio savjete koje smo ti napisali. --Roberta F. 16:32, 2. ožujka 2011. (CET)

Ovo [11] sasvim sigurno ne može biti odgovor na pitanje [12] koje ti je postavila administratorica Roberta. Ovo mi više nalikuje na provokaciju. Primjetno je da si u vrlo kratkom roku zaslužio nekoliko blokada suradničkog računa, pa se dovodiš u situaciju da ti račun bude blokiran na jedan malo duži period.--Braco dbk 18:45, 2. ožujka 2011. (CET)

Nagrade i nominacije[uredi kôd]

Pozdrav Tee Kee, vidim da nastavljaš s radom i drago mi je zbog toga. Htjela sam te samo kratko napomenuti da kategorije nagrada prevedeš, znači, umjesto npr. Best Female Singer treba staviti najbolja pjevačica, a ako hoćeš, možeš u zagradi staviti englesko ime u kurzivu. Znači npr. dobila je MTV nagradu za najbolju pjevačicu (Best Female Singer) ili u kategoriji najbolja pjevačica isl.

Sve najbolje ti želim. :) --AmyMirka (Come into my world) 20:50, 2. ožujka 2011. (CET)

I drugi put[uredi kôd]

--AmyMirka (Come into my world) 21:08, 2. ožujka 2011. (CET)

{{Singlovi Snoop Dogga}}[uredi kôd]

Ne razumijem ovu tvoju izmjenu: [13]. Možeš li objasniti zašto si je uradio? --AmyMirka (Come into my world) 10:02, 3. ožujka 2011. (CET)

Obostrano razumijevanje[uredi kôd]

Tee Kee, oprosti, ali zaista i uz najbolje pretpostavljanje dobre namjere teško mi je povjerovati da prije snimanja ove izmjene nisi vidio da je tablica potpuno neuporabljiva i da je na engleskome jeziku, ali te to nije omelo da snimiš i takvu neurednu stranicu, pa si nastavio snimati dalje. Napisao si mi da prihvaćaš naše savjete, ali opet, uz najbolje pretpostavljanje dobre namjere, čini mi se da ih zapravo ne prihvaćaš. Svojim si doprinosima pokazao izuzetno napredovanje i poznavanje wikikoda dovoljno za izradu predložaka koji su novim suradnicima prilično nejasni u početku, kako si to savladao, očigledno više nisi početnik koji se tek uči uređivanju. Ljubazno te molim, otvori svoju podstranicu na kojoj ćeš pripremati članke do kranje dorade i tek kada budu spremni za snimanje u imenski prostor, tek tada ih snimi na odgovarajuće mjesto. Ako ti nešto nije jasno pri tome, slobodno odaberi mentora iz programa usvajanja suradnika i zamoli ga za pomoć. Uz dobru volju koju pokazuješ željom za uređivanjem, molim te pokaži još dobre volje, obzira i solidarnosti prema svim ostalim suradnicima koji održavaju Wikipediju i prihvati ove dobronamjere savjete. Lijep pozdrav --Roberta F. 18:47, 3. ožujka 2011. (CET)

Allmusic[uredi kôd]

Članak Allmusic nam je već duže vrijeme trebao. :) --Greeneyed Soul 13:11, 6. ožujka 2011. (CET)

Welcome to RealRapTalk.com, biggest rap forum on the internet[uredi kôd]

Tee Kee, gdje vodi izvor koji si naveo: Over the Counter ovdje ? --Roberta F. 17:00, 7. ožujka 2011. (CET)

Tee Kee, taj izvor vodi na forum (RealRapTalk.com, biggest rap forum on the internet) i koliko god neki podatci s foruma bili točni, forum ne može biti izvor, nemoj više rabiti niti jedan forum kao izvor i molim te ukloni sve tvrdnje koje si unio u članke temeljene na forumskim izvorima, te pronađi druge vjerodostojne izvore. Lijep pozdrav --Roberta F. 01:38, 9. ožujka 2011. (CET)

Stranica za vježbanje[uredi kôd]

Tee Kee, molim te, ponovno, na npr. stranici Suradnik:Tee Kee/Stranica za vježbanje ili nekoj drugoj svojoj podstranici čije ime sam odabereš, kreni uređivati i pripremati članke. Iskopiraj cjelokupni sadržaj stranice koju želiš uređivati, uređuj na podstranici i kada vjeruješ da više nećeš tako skoro bilo što mijenjati na toj stranici koju si uredio, premjesti u imenski prostor, tj. snimi preko postojećeg sadržaja. Jesi razumio ili trebaš pomoć? Lijep pozdrav --Roberta F. 18:23, 10. ožujka 2011. (CET)

Tee Kee, stranica - Suradnik:Tee Kee/Stranica za vježbanje ti je otvorena i to je sada tvoja stranica za vježbanje s posljednjim predloškom na kojem si radio. Molim te mijenjaj i uređuj na toj stranici članak po članak koji želiš urediti ili predložak i tek kada si gotov s uređivanjem, premjesti ga u imenski prostor, jer radiš previše nepotrebnih snimanja, previše pogrješaka, a unošenje tolikih netočnosti u imenski prostor uzrokuje blokadu suradničkog računa. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:50, 10. ožujka 2011. (CET)

Suradnica te lijepo zamolila u 18:23, a ti si u 21:32 [14] se nastavio ponašati na način koji se ne može drukčije nazvati nego ignorantskim, glupiranjem, povlačenjem drugih za nos.
Kolegi si u 21:55 rekao "da si pogriješio prilikom uređivanja" [15], no u 22:07 si napravio ovo [16], a u 22:16 ovo [17]. Ljestvica primjedaba ti je rasla, a igraš se s tuđim strpljenjem.
Stalno nešto čudnovato "griješiš". Ne samo da zatrpavaš nedavne promjene sitnim uređivanjima, nego u tim sitnim uređivanjima unosiš netočnosti. Kad griješiš u onolikim sitnicama, kako uopće možemo biti sigurni da si unio sve točne podatke u velikim tekstovima? Kubura (razgovor) 04:30, 11. ožujka 2011. (CET)

Predložak:Snoop Dogg[uredi kôd]

Tee Kee, možeš li ovo [18] objasniti?--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 21:41, 10. ožujka 2011. (CET)

Također i ovo [19]?--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 21:52, 10. ožujka 2011. (CET)

Tee Kee, ispravi greške na predlošcima. Ako je predložak o Snoop Doggu, onda ne može biti u njemu Tyga ili/i obrnuto. Samo da znaš, ne ide mi baš igra gluhih telefona.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 22:22, 10. ožujka 2011. (CET)

Što bi ovdje da iz čista mira u tekstu mijenjaš predložak koji se odnosi na članak na kojeg se odnosi [20] [21]? I ovdje [22][23]? Kubura (razgovor) 02:36, 11. ožujka 2011. (CET)

Blokada[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: Dva mjeseca.!

Razlog je: Ponovljeno ignoriranje naputaka, izmotavanje, izbjegavanje komunikacije, unos netočnih podataka i t.d.


Zbog svih gornjih opomena. Ovo je već debelo neozbiljno i rafinirana inačica trolovskog ponašanja (obični trol odvlači druge od rada beskonačnim provokativnim porukama i nastavljanjem u svađama, a ovdje se druge odvlači od rada beskonačnim izmotavanjem, krivim radom i ignoriranjem komunikacije). Kazna je još i preblaga. Kubura (razgovor) 04:41, 11. ožujka 2011. (CET)

Čarapare[uredi kôd]

Ovaj suradnik ima nekoliko čarapara, računa koje je otvorio nakon blokade. Da su to njegove čarapare vidi se po njegovim doprinosima, to su Suradnik:Psycho Teek i Suradnik:Psychoteek. --Zeljko (razgovor) 21:57, 14. ožujka 2011. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. [24]. Kubura (razgovor) 20:58, 5. rujna 2011. (CEST)

Hrvatski jezik i nadnevci na hrvatskom[uredi kôd]

[25] Nadnevke moraš prevesti na hrvatski. Ne smije ti ostati, primjerice "July 26, 2011". To moraš ispraviti.
Nastaviš li sijati tako neprevedene nadnevke, morat će te se strožije sankcionirati. Kubura (razgovor) 02:42, 20. rujna 2011. (CEST)

Softverski prevoditelj2[uredi kôd]

[26] "znači da album nije objavljen u tom području ili da nije dospio je glazbenu ljestvicu."
To je neuredan tekst. Ne smiješ ostavljati takav tekst u članak. Kubura (razgovor) 02:46, 20. rujna 2011. (CEST)

Pravopis 3., 4., 5., 6., 7.... put[uredi kôd]

[27] Ovdje bi te se moglo podsjetiti na primjedbu kolege MaGa-e koji ti je nešto rekao još 11. siječnja 2011. godine. [28]
Ovdje si netočno unio brojku. Tisućice se odvaja točkom, ne zarezom. (treba biti " SAD: 556.400"), a pridjeve se na hrvatskom piše malim slovom (treba biti: "SAD: zlatna"). Kubura (razgovor) 02:51, 20. rujna 2011. (CEST)

I ovdje si pridjeve pisao velikim slovom [29]. Kubura (razgovor) 03:03, 20. rujna 2011. (CEST)

Kalendarske godine bez točke. Opet. [30] Kubura (razgovor) 02:54, 20. rujna 2011. (CEST)

Već prije, 21. prosinca 2010. ti se reklo [31] da se imena glazbenih pravaca piše malim slovom. Isto vrijedi i za zanimanja. To si morao znati.
A ovdje opet vidim velika slova [32] [33] [34] [35].
Jedna je stvar ne znati, ali druga je stvar uporno griješiti nakon što ti se ukazalo na pogrješke. Kubura (razgovor) 02:58, 20. rujna 2011. (CEST)

Do dana današnjeg, a od 2. ožujka 2011. kad si kreirao članak [36], stoji ti infookvir koji nije u pravilnom padežu. Piše "diskografija Wiz Khalifa", a trebalo bi "diskografija Wiz Khalife". Dovoljno si dugo na Wikipediji da znaš kako si to mogao popraviti. Kubura (razgovor) 03:17, 20. rujna 2011. (CEST)

Ovdje [37] si napisao zlatnu i platinastu velikim slovima, a trebao si malim slovima. "Besplatan download" nije cijela rečenica, nego dvije riječi, pa se ne pišedu velikim početnim slovom. Kubura (razgovor) 02:59, 22. rujna 2011. (CEST)

Uklonio si administratorovu opasku [38]{{velika slova}} [39], a ostavio si i dalje velika slova na mjestima gdje ih ne bi smjelo nikako biti. Kubura (razgovor) 03:05, 22. rujna 2011. (CEST)

Blokada[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: Tri mjeseca.!

Razlog je: Ponovljeno ignoriranje naputaka, pravopis, softverski prevoditelj.


Tvoje namjere pisanja teksta možedu biti i najbolje, ali radiš toliki gramatički nered da članci koje si započeo ili dorađivao izgledaju kao zid s grafitima.
Unositi pravopisno i jezično nesređen tekst je oblik unazađivanja Wikipedije.
Ljudski je griješiti. No nisu drugi došli na projekt da bi čistili iza tebe. Stvarati novo je zabavno, a prisilno čistiti iza drugog je napor i neugoda. Ne daj Bože da nered činiš namjerno.
Postoje pravopisna pravila hrvatskoga jezika i treba ih se pridržavati. Wikipedija nije anarhija. Ovdje si od 14. prosinca 2010. godine. Već si morao pročitati što Wikipedija WP:NIJE. Kubura (razgovor) 03:11, 20. rujna 2011. (CEST)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 19. siječnja 2012. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 19:54, 5. siječnja 2012. (CET)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 mjesec!

Razlog je: Ignoriranje uputa; Nepravilno postavljanje datoteka


Ovo je treće upozorenje u svezi s nepravilno postavljenim datotekama. Prema pravilima Wikipedije na hrvatskom jeziku slijedi blokada suradničkog računa u trajanju o jedan mjesec te zabrana postavljanja datoteka u trajanju od jedne godine. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 19:54, 5. siječnja 2012. (CET)

Ovaj suradnik ima jednogodišnu zabranu postavljanja slika na Wikipediju na hrvatskome jeziku.
Svaka slika koju postavi automatski će biti obrisana!

Napomena: Ovo se odnosi i na slike koje su postavili drugi suradnici u ime ovog suradnika!
Razlog:kršenje općih uvjeta postavljanja slika i ignoriranje prije postavljene zabrane.
Zabranu postavio:administrator Braco

Uputa[uredi kôd]

Nemoj raditi sekundarne račune/čarapke dok si blokiran. Ako želiš raditi, dok ti je račun blokiran radi kao neprijavljeni suradnik i dok radiš korektno nitko ti neće ništa prigovarati, jer imali smo već takvih slučajeva dovoljno. S jedne strane račun MisterThousand nije postavljao slike (da je, produžio bi ovaj blok koji ističe sutra), ali svejedno to nije način. Piše članke na hrvatskom jeziku, slijedi pravila ovog projekta i nitko ti neće prigovarati. Zar misliš da su administratori sretni što ti moraju ostavljati poruke kad su ti članci napisani pola engleskim pola hrvatskim jezikom? Taj dio mislim da si već shvatio. :) Wiki je lijep projekt, ti pišeš članke o hip-hoperima čije pjesme pretpostavljam voliš, ajde probaj to raditi tako da ti admini ne moraju ostavljati poruke. Može? SpeedyGonsales 15:25, 4. veljače 2012. (CET)

Kolaboracijski ...[uredi kôd]

TeeKee, osim što ima lagani negativan prizvuk, riječ i nije baš u duhu hrvatskog jezika. U kotekstu u kojem je često koristiš (kolaboracijski album) primjereniji i bolji izraz bio bi "zajednički album". Nemoj slijepo prevoditi s engleskog.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 17:29, 26. veljače 2012. (CET)

Malo pomoći[uredi kôd]

Slijedeći i sljedeći su različite riječi.
"Slijedeći" je onaj koji slijedi, koji ide ili vozi za nekim.
"Sljedeći" je onaj koji je idući na redu.
Ako Schumacher i Vettel voze jedan iza drugoga iza sigurnosnog automobila (eng. safety car), onda su njih dvojica slijedeći vozači, oni koji slijede.
A s druge strane, po redu idu sigurnosni automobil, a sljedeći su Schumacher i Vettel. Kubura (razgovor) 05:15, 24. ožujka 2012. (CET)

Žurba?[uredi kôd]

Tee Kee, čemu žurba ovdje [40]? Hamilton još nije odvezao VN Malezije, i do utrke je još 20-ak sati, tako da mu pripisati 92. utrku prije vremena je pomalo neozbiljno. Popuni podatke nakon što vozači prođu cilj utrke.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 19:04, 24. ožujka 2012. (CET)

Prazno[uredi kôd]

Ako je definirao svoje djetinjstvo kao prazno, onda to slobodno napiši hrvatski, "prazno", ne treba nam nikakvi "empty". Kubura (razgovor) 12:13, 5. travnja 2012. (CEST)

Hrvatski hip-hop[uredi kôd]

Zanima li te pisati o povijesti hrvatske hip-hop scene? Kubura (razgovor) 17:45, 6. travnja 2012. (CEST)

A, dobro. Nisi još otkria njegove čari. Kubura (razgovor) 18:34, 6. travnja 2012. (CEST)

Malo san ispa iz tega đira.
No evo ti nešto na tu temu [41] (Kamo je nestao hrvatski hip-hop?) i ovo [42] (10 godina rapa u Hrvatskoj - Novac je ubio hrvatski hip-hop). Kubura (razgovor) 18:42, 6. travnja 2012. (CEST)

Sintaksa[uredi kôd]

[43] Ne kaže se "bio je nominiran za Grammy nagradu", nego "bio je nominiran za nagradu Grammy". Kubura (razgovor) 20:23, 7. travnja 2012. (CEST)

Američko nazivlje[uredi kôd]

[44] "Freshman" je student prve godine. Kubura (razgovor) 23:04, 13. travnja 2012. (CEST)

Savjet[uredi kôd]

Malo ću te svjetovat: naziv za funkciju se piše malim slovom.[45] Daklem, "osnivač", "predsjednik". Kubura (razgovor) 02:11, 17. travnja 2012. (CEST)

Podkategorije[uredi kôd]

Tee Kee, u slučaju dodavanja podkategorije neke kategorije u članak, miče se glavna kategorija, jer se u protivnom jedan članak nađe u podkategoriji i glavnoj kategoriji, a onda ta podkategorija nema smisla. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:29, 20. travnja 2012. (CEST)

Otvaranje kategorija[uredi kôd]

Tee Kee, ovdje imaš opisano (između ostaloga) kad se otvaraju nove kategorije: kad ima bar pet članaka. Potrudi se napuniti čim prije kategoriju Albumi Young Jeezyja jer će u suprotnom biti obrisana. Hvala na razumijevanju!--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 07:22, 23. travnja 2012. (CEST)

Što misliš[uredi kôd]

Što misliš, Snoop Dogg kao Benny Hill? Kubura (razgovor) 03:03, 25. travnja 2012. (CEST)

O plaži[uredi kôd]

Nazovi ju [[Omaha, plaža]]. Kubura (razgovor) 18:29, 30. travnja 2012. (CEST)

Pa to jest plaža Omaha. Časopis Hrvatski vojnik [46] ju baš tako naziva. "...onih koji su, iskrcavajući se s nebrojenih savezničkih desantnih brodova, zauvijek ostali ležati na nekoj od obližnjih "plaža" zvanih Sword, Gold, Juno ili Omaha.... Plaža Omaha u neposrednoj je blizini mirnog, gotovo idiličnog ribarskog mjestašca Port-en-Bessin...". To bi ti trebalo biti dostatno. Kubura (razgovor) 23:56, 30. travnja 2012. (CEST)

Uklonjene točne kategorije[uredi kôd]

[47] i u susidnim uređivanjima si uklonia kategorije koje stojidu. Kubura (razgovor) 20:06, 6. svibnja 2012. (CEST)

[48] Pa čovjek je tekstopisac. Ako je producent, ne znači da je i ono drugo. Kubura (razgovor) 20:07, 6. svibnja 2012. (CEST)

[49] Čovjek je gitarist. Ono, ako glazbenog producenta ne smatraš glazbenikom (ako pod time smatraš onog koji svira ili pjeva), onda svakako moraš ostavit kategoriju glazbenik. Kubura (razgovor) 20:08, 6. svibnja 2012. (CEST)

Što ukloni da je pjevač? [50] Kubura (razgovor) 03:07, 8. svibnja 2012. (CEST)

Nagrada[uredi kôd]

Zaslužia si nagradu za najveći napridak ka suradnik. Kubura (razgovor) 02:33, 1. lipnja 2012. (CEST)

Cole[uredi kôd]

[51] Kako je krenulo, još ćeš pisat o Natu Kingu Coleu :)))) Kubura (razgovor) 15:58, 14. lipnja 2012. (CEST)

Je, sto posto. Evo [52] ovdje poveznice na muzej jazza u Harlemu. :) Kubura (razgovor) 23:05, 14. lipnja 2012. (CEST)

Upisivanje sažetka[uredi kôd]

Information.svgZahvaljujemo Vam na Vašim doprinosima Wikipediji na hrvatskom jeziku. No, kada spremate sadržaj članka i pritišćete tipku "Sačuvaj stranicu", molimo Vas – upišite kratko obrazloženje u polje "Sažetak" (koje se nalazi odmah uz tipku "Sačuvaj stranicu"). Time olakšavate drugim suradnicima koji iz sažetka mogu lako protumačiti vaše razloge svake pojedine izmjene. Primjerice, u slučaju nedavno načinjenih promjena. Popunjavajući polje "Sažetak" pomažete svima, uključujući i sebi, prepoznavati Vaše doprinose u povijesti uređivanja članaka, a to može biti koristan i učinkovit način pronalaženja tih istih doprinosa. Zahvaljujemo na trudu koji ćete uložiti, te na razumijevanju ove poruke.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 08:50, 27. lipnja 2012. (CEST)

Westside Connection[uredi kôd]

Pozdrav! Vidio sam tvoje predloške za Westside Connection i mislim da ovaj sa singlovima nije potreban. Bilo bi možda bolje se sve uklopi u jedan predloška i da su sve informacije o toj grupi na taj način na jednom mjestu. LP--Culo-sija Mil Land Vehicle Icon.svg 14:13, 28. lipnja 2012. (CEST)

Pa ne treba odmah sada, samo sam napomenuo da bi tako bilo bolje. Napravi kad stigneš ;)--Culo-sija Mil Land Vehicle Icon.svg 23:41, 28. lipnja 2012. (CEST)
Ne, ipak nemoraš. Vidim da kod dosta izvođača ima taj predložak odvojen, pa nema veze.--Culo-sija Mil Land Vehicle Icon.svg 09:25, 29. lipnja 2012. (CEST)

Netočnosti[uredi kôd]

Članak [53] ima dosta netočnosti. Zbog toga sam ga pribacia na stranicu za razgovor. Podatci o državljanstvu, osobe koje su ondje... Je li ti šta zaostalo s druge stranice? Ne moraš ništa činiti, no onda će se članak obrisati za dva tjedna. Stoga ako želiš da ti članak ostane, moraš ga ispraviti. Kubura (razgovor) 03:32, 1. srpnja 2012. (CEST)

Samo uređuj normalno, ondje gdje se sad nalazi, u imenskom prostoru Razgovor. Kad rečeš da je gotovo, administratori ćedu vratit stranicu u glavni imenski prostor. Kubura (razgovor) 02:08, 2. srpnja 2012. (CEST)

Što bi?[uredi kôd]

[54] Pa one mi se međuwiki poveznice čine u redu. Kubura (razgovor) 04:36, 3. srpnja 2012. (CEST)

SAD -> puno dulji oblik: Sjedinjene...[uredi kôd]

[55] Nije problem, no čemu? Kubura (razgovor) 19:06, 17. srpnja 2012. (CEST)

Automatski patrolirani[uredi kôd]

Predložio sam te za automatski patroliranog. To je znak povjerenja u tvoj rad. Nemoj iznevjeriti zajednicu. Kubura (razgovor) 18:12, 18. srpnja 2012. (CEST)

Radi uredno ka i dosad. Ako nitko ne bude imao primjedaba, postat ćeš automatski patroliran. To ti je svojevrsno priznanje ove zajednice. Sad si nešto više. Znači da si uredni dokazani suradnik, kojem se vjeruje, da se ne mora nužno provjeravati iza tebe. Kubura (razgovor) 19:19, 18. srpnja 2012. (CEST)

Henry[uredi kôd]

[56] Evo, doša si i ti na Henryja Rollinsa. :) Kubura (razgovor) 12:31, 24. srpnja 2012. (CEST)

Amerika[uredi kôd]

[57] Osobno me ne smeta tvoja promjena, ali nisi se morao mučiti ono činiti. Onako kako je u prijašnjoj inačici, onako ti uređujemo infookvir.
Ako ćeš baš po tvoju, onda moraš "zlato", "srebro" i "broncu" u nabrajanju napisati malim slovima. Kubura (razgovor) 18:37, 26. srpnja 2012. (CEST)

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Tee Kee, molim te obrati pozornost na smjernicu o vanjskim poveznicama i ograniči njihovo dodavanje do najviše pet vanjskih poveznica i to onih koje zaista nude kvalitetan sadržaj. Ako osoba o čijem se životopisu radi ima službene stranice, dovoljno je njih navesti u vanjskim poveznicama, jer se sa službenih stranica dođe na ostale, ako osoba nema posebne službene internetske stranice, već jedine službene ima na nekoj od društvenih mreža ili blogu, tek su tada vanjske poveznice na takve stranice prihvatljive, inače - ne. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:48, 30. srpnja 2012. (CEST)

Nepostojeće poveznice na sestrinske projekte[uredi kôd]

Tee Kee, molim te nemoj dodavati poveznice na sestrinske projekte stanica koje ne postoje poput commons:Category:Hip hop music groups from Croatia. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:48, 2. kolovoza 2012. (CEST)

Predložak[uredi kôd]

[58] Ekipa obično iskopira kôd, samo zamijeni riječi i stavi one koje im odgovaraju. Kubura (razgovor) 04:33, 10. kolovoza 2012. (CEST)

Fiat SpA[uredi kôd]

Tee Kee, kad se radi o stranoj tvrtki, onda je bolje puno ime ostaviti u izvorniku, ne prenositi ga iz engleskog ili nekog drugog jezika koji nije izvorni. U ovom slučaju mislim na "Fiat SpA" i predložak bi tako trebalo nazvati, odnosno premjestiti na izvorni naziv, jer SpA nije jednostavno prevesti, a opet nije ni riječ o grupaciji Fiat. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 20:36, 18. rujna 2012. (CEST)

Infookvir za glumce[uredi kôd]

Ovdje si nešto poremetio, provjeri u čemu se radi.--MAN_USK recider 19:36, 22. listopada 2012. (CEST)

Predložak:Infookvir filmski umjetnik[uredi kôd]

Bok. Djelomično sam revertala tvoje promjene u predlošku. Uz tvoj novi parametar, vratila sam i stare. Tvojom promjenom u svim člancima koji koriste predožak nestali su podaci o supružnicima, a s obzirom da ni jedan članak nije imao novi parametar suprug/a, svi su bacali grešku. Mijenjaje parametara u predlošcima koji se koriste u više od 2000 članaka nije najsretnije rješenje. Ako u predlošku nešto treba promijeniti, najbolje je to napisati na stranicu za razgovor predloška ili na Wikipedija:Kafić/Tehnička pitanja. Suradnik koji je napravio predložak obično prati i njegovu stranicu za razgovor. Lijep pozdrav --MayaSimFan 10:46, 26. listopada 2012. (CEST)

Predložak:Infookvir TV postaja[uredi kôd]

Tee Kee, kao što ti je Maya napisala u gornjoj poruci za "Predložak:Infookvir filmski umjetnik" može se potpuno isto napisati za Predložak:Infookvir TV postaja. Tvojim nepromišljenim izmjenama u predlošku nestali su podatci iz infookvira u postojećim člancima, a ni gornja te poruka nije potaknula na provjeru svih predložaka koje si promijenio, odnosno provjeru prikazivanja predloška u člancima nakon izmjene u samom predlošku. Molim te, sam provjeri sve svoje doprinose na predlošcima gdje si mijenjao postojeće predloške i nemoj više mijanjati parametre postojećih predložaka bez dogovora s ostalim suradnicima na razgovornoj stranici. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:05, 4. studenog 2012. (CET)

Rhyolite, Nevada[uredi kôd]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 07:35, 13. studenog 2012. (CET)

Hip hop[uredi kôd]

Mašala majstore ti si živ! Koliko te malo ima u nedavnima u zadnje vrijeme, bio sam se zabrinuo za tebe. Sve najbolje u Novoj 2013. godini! Wikibizut.svg SpeedyGonsales 14:11, 27. prosinca 2012. (CET)