Razgovor sa suradnikom:Th dalibor

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva1

Hajdukov grb na eng. stranici[uredi kôd]

Pozdrav. Ne, grb je bio manjih dimenzija i s potpuno praznim plavim dijelom, dakle bez "1911". Kao razlog je naveden "Lack of licensing information"... Kad već Dinamo ima velik lijep grb bilo bi red da Hajduk dobije isti, a kažem, nisam najbolje upoznat sa svim tim licenciranjem pa ne bih volio uploadat nešto što će kasnije bit izbrisano. Upravo zato sam te kontaktirao kad vidim da si praktički "vlasnik" hr. verzije. ;-) Malez

Re:Vječni derbi[uredi kôd]

Slike koje se koriste pod uvjetima poštene uporabe ne bi trebalo koristiti kao ukrase na člancima. Takve se slike koriste samo kad je to zaista potrebno i opravdano. Pozdrav --MayaSimFan 21:19, 2. prosinac 2007. (CET)

Hajdukov grb na eng. stranici 2[uredi kôd]

Ja sam riješio taj problem na isti način na koji je riješen i na hrv. stranici pa se nadam da je to ok. Ak nije... Back to the drawing board. ;-) Malez

HNS fotodokumentacija...[uredi kôd]

... to sam ja! --Jure Grm 17:46, 5. prosinac 2007. (CET)

Slike[uredi kôd]

Bok. Molim te da pogledaš slike koje si postavio i pravilno ih označiš (infoslikom s podacima o izvoru i s objašnjenjem ako se radi o poštenoj upotrebi te odgovarajućom oznakom) Galerija slika je ovdje Hvala! --MayaSimFan 13:11, 8. prosinac 2007. (CET)

Granić[uredi kôd]

Pozdrav! Ima i Goran Granić koji je bio zamjenik premijera u doba Račanova Vlade, pa bi trebalo napraviti razdvojbu. Pogledaj što vodi na članak. Ugodne praznike, sve najbolje želim --Suradnik13 19:38, 24. prosinac 2007. (CET)

Hvala[uredi kôd]

Evo, samo da zahvalim na nagradi. Sretna Nova! Pozdrav --Zhile 19:15, 28. prosinac 2007. (CET)

U predlošku je dodan parametar "|ažurirano =". Zamolila bih te da kad kreneš dopunjavati članke o igračima, trenerima i izbornicima golovima, nastupima, čime već, dodaš taj parametar u predložak dodaš datum posljednje promjene stanja. Hvala --MayaSimFan 18:24, 31. siječanj 2008. (CET)

Istra[uredi kôd]

Sorry što tek sad odgovaram, bez interneta sam već mjesec dana. NK Istra Pula, koja je prije kojih 7-8 godina igrala u prvoj ligi, danas je trećeligaš, te nema veze sa sadašnjom Istrom 1961. Još jedamput se ispričavam zbog zakašnjelog odgovora. Pozdrav! --Zhile 21:58, 1. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Pirlo[uredi kôd]

Pozdrav, jedno pitanje, zbog čega je ova verzija bolja od ove? --Mario Žamić (razgovor) 09:49, 2. travanj 2008. (CEST)

  • Ma za zastavicu više-manje, ali sam pitao za rečenicu "igrač AC Milana" i za podnaslov "Biografija"; podnaslovima se razbija monotonija teksta i odvaja uvod od ostatka teksta. Pozdrav, --Mario Žamić (razgovor) 07:01, 3. travanj 2008. (CEST)

hajduk-istra[uredi kôd]

oj! primjetio sam da na stranici HNK Hajduk u Republici Hrvatskoj nisi stavio međusobne susrete između hajduka i istre te hajduka i istre 1961 (pula 1856, staro češko).sjećam da si me prije koji mjesec pitao za to pa evo samo da ti kažem da je NK Istra igrala u prvoj hnl od '92. do 2000. sa kraćim prekidima a pula (NK Istra 1961) od 2004. do 2007. pozdrav! --zhile ¿ 22:25, 12. travanj 2008. (CEST)


ne na faxu sam, pa trenutno imam višak slobodnog vremena :-). nema beda sad ću to napisat. --zhile ¿ 22:38, 12. travanj 2008. (CEST)

Hoću... popunit od 1911 do danas .--Zeljko (razgovor) 21:50, 19. travanj 2008. (CEST)

Filter spama[uredi kôd]

Vjerojatno stavljaš neku vanjsku poveznicu ili je na stranici vanjska poveznica. Ako ti se pojavljuje ona slika sa slovima, ukcaj slova sa slike i izmjena bi trebala proći. Nadam se da sam dobro shvatio u čemu je problem --Suradnik13 (razgovor) 19:02, 25. travanj 2008. (CEST)

Hm da. Netko je prijavio link kao spam vidio 81. Vjerojatno će trebati obrazložiti da se taj link makne sa spam liste, budući da služi kao izvor na hrvatskoj wiki. --Suradnik13 (razgovor) 10:35, 26. travanj 2008. (CEST)
Vidim da su kolege već odgovorile, a možda uskoro smislimo i rješenje, no do tada će ta poveznica ometati uređivanje članka. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:21, 26. travanj 2008. (CEST)

Trener, izbornik i sl.[uredi kôd]

Riješeno. --MayaSimFan 11:04, 23. svibanj 2008. (CEST)

Sad ih više nema hrpu, promjena maleckog postotka je bila dovoljna. --MayaSimFan 16:50, 29. svibanj 2008. (CEST)

Wikipedia:Recentism[uredi kôd]

Bok,

Ako si trazio rijec za ovo sto si pobrisao, rijec je recentism. To svakako treba brisati, ko sto si i dosad radio. Pozdrav :). --Pancho W. Villa (razgovor) 15:26, 24. lipanj 2008. (CEST)

Predložak:Trener/izbornik/igrač[uredi kôd]

Bok,

Predložak:Trener/izbornik/igrač ne funkcionira. Vidi Davor Šuker. Vidim da si nesto mijenoa nedavno. Mozes li pogledati o cemu se radi? --Pancho W. Villa (razgovor) 15:38, 1. kolovoz 2008. (CEST)

Nije do tebe, nema veze. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:51, 1. kolovoz 2008. (CEST)

Dopuštenje[uredi kôd]

Th dalibor, treba dobiti precizan odgovor o autorima ili autorskom pravu nad tim fotografijama i pod kojom licencijom ustupaju te fotografije Wikipediji, onda se ti podaci upisuju u objašnjenjima za fotografije. Kad stigneš skokni na IRC, pa ćemo ti detaljnije i brže objasniti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:55, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Th dalibor, npr. odgovarale bi neke slobodne licencije poput Creative commons licencija. Sve imaju prijevod na hrvatski jezik, pa neka odaberu neku od tih licencija ako im odgovaraju uvjeti. U svakom slučaju, navođenje vlasništva i licencije pod kojom vlasnik daje djelo su obvezni. Ako ima još pitanja, slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:57, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Ako si dobio dopuštenje da slike postaviš pod Creative Commons licencijom, onda sve one mogu na commons. No, ako ne znaš pod kojom točno licencijom smiješ postavljati slike onda one ne mogu čak ni na hr.wiki biti postavljene pod CC licencijom nego u najboljem slučaju pod nekom od PU licencija. Pozdrav --MayaSimFan 16:33, 12. kolovoz 2008. (CEST)

Bok, a da upišeš email u postavke? ;o) --Dalibor Bosits © 00:20, 14. rujan 2008. (CEST)

Sretan rođendan![uredi kôd]

--Roberta F. 01:19, 17. rujan 2008. (CEST)

Priključujem se robertinim željama. --Zeljko (razgovor) 02:11, 17. rujan 2008. (CEST)

evo i ja se priključujem čestitkama ;-) --zhile ¿ 18:40, 17. rujan 2008. (CEST)

Jel se meni cini il si se ti vratio nakon pauze?!--Uskboy 22:12, 26. studeni 2008. (CET)

dobrodošao nazad ;-) --zhile 22:47, 26. studeni 2008. (CET)

Malo posla[uredi kôd]

Tonči Žilić - ažur.?? ;)--Uskboy 14:59, 4. prosinac 2008. (CET)

Jeli ti poznato ime - Tonči Mrduljaš?--Uskboy 17:57, 4. prosinac 2008. (CET)

Susret[uredi kôd]

Dalibore, jesi li vidio poruku o susretu, hoćeš li/možeš li doći? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:30, 10. siječanj 2009. (CET)

Hrvatski nogomet[uredi kôd]

Hvala za vaši članci. Zahvaljući nim ja sam dobio puno informacije o hrvatskim nogometašima. --Aleksandr Kovaljuk (razgovor) 18:03, 4. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Blokada[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 7 dana!


--MaGa 18:32, 2. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pa di si ti sto godina te nema :D. Ni meni se nesviđaju dodaci sa popisima igrača. Ipak se sve može reći na ljepši i zgodniji način, bez psovki i vulgarnosti. Nadam se da se vidimo za sedam dana i da nastavljaš gdje si stao prije dvije godine... Lijep pozdrav! HŽV ;) --MAN_USK recider 20:32, 2. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

  1. sve (se) može reći na ljepši i zgodniji način, bez psovki i vulgarnosti. Cilj Wikipedije je biti kvalitetna enciklopedija, kako bi to što lakše postigli definirana su pravila Wikipedije koja olakšavaju normalnu i pozitivnu komunikaciju među suradnicima, a oni koji komuniciraju psovanjem bivaju blokirani. Kako je ovo suradniku prvi blok slažem se da bude blag, ali novi izljevi psovki neće se uopće tolerirati, jer ovakvu blagu kaznu valja gledati kao ustupak starom suradniku koji bi morao znati pravila Wikipedije, ali kako do sada nije kršio ta ista pravila prva kazna je blaga.
  2. kao da vas itko više ozbiljno doživljava (i poveznica na stranice od forumhr-a iz 2010. godine): Posebno:Doprinosi/Endimion17. Kao i gornje psovanje, i drugi suradnici su ponekad svoje frustracije izražavali na ponekad neprimjeren način bilo na Wikipediji bilo izvan nje, ali administratori su suradnici kojima je stalo do Wikipedije i svi sukobi se rješavaju u korist Wikipedije ukoliko je to moguće.
  3. poveznica na tu "stranicu" je negdje na neprimjetnom dnu oriđiđi stranice o klubu - kad sam proveo dogovor iz Kafića u djelo, razmišljao sam gdje staviti poveznicu na popis igrača (jer to nije unaprijed definirano) i stavio sam ju na dno. Uz poveznicu na kraju članka ideja mi je bila staviti poveznicu u infokvir na vrhu članka ali htio sam prije nego što to napravim dogovoriti se s ostalima koji su se bavili sportom na hr wiki jer se slažu s takvim rješenjem. Molim artikulirano mišljenje kamo s poveznicom, psovkama na wiki nije mjesto.
  4. ostali komentari su previše nesuvisli da bi ih bilo moguće shvatiti, kad suradniku istekne blok slobodan je na pristojan način primjetiti sve što po njegovom mišljenju treba poboljšati na wiki. SpeedyGonsales 21:14, 2. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]