Razgovor sa suradnikom:Ulysses T./Arhiv1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! -- Neno K 21:54, 13. svibanj 2009. (CEST)

Košarkaški članci i pomoć[uredi kôd]

Bok, sorry što prije nisam vidio poruku, ali sada sam suradnik: Neno Koš, a ne Nenad Kapš. To m i je bilo prethodno ime na wikipediji. U vezi članaka i svega meni se slobodno možeš obratit i ja ću ti pomoć u svemu. Samo mi se javi na mojoj stranici za razgovor (klikneš na "Koš")! Pozdrav do viđenja! Uz to ja sam tvoje ovo zamjenio, jer se predložak:ostavi poruku postavlja na tvoju suradničku stranicu ili ako već imaš arhiv onda na sadašnju stranicu za razgovor! Neno K 21:54, 13. svibanj 2009. (CEST)

Suradnička[uredi kôd]

Ma čemu bi se ljutio, pitaj i uzmi šta trebaš s moje suradničke ili nečije druge! Neće nikom smetat, bar se nadam, tako sam i ja u početku napravio! I još ti jednom kažem da mo odgovoriš na mom nadimku pri potpisivanju da klikneš na "Koš" jer kada mi ostaviš poruku na razgovor sa suradnikom:Nenad Kapš ja to ne vidin jer više nisam taj suradnik. Ubuduće upamti :) Pozdrav! Neno K 22:31, 13. svibanj 2009. (CEST)

Članci[uredi kôd]

Ej, nisi loše dodao o Pierecu, ali molin te da pogledaš ispravke oko toga što si ti napisao. Najprije se to donosi na predložak:SAD grad, koji se stavlja u slučaju manjih američkih gradova (dobiješ ovo [ grad ], [ savezna država ]), dok se za gradove poput Los Angelesa, Chicaga, San Francisa, Detroita .... postavlja samo [ grad ],. Onda suvišno je dodavanje u karijeru - sadašnjost; sve se piše malim slovima poput NBA prvak, a ne NBA Prvak; draft se piše ovako [#. krug] (#. ukupno), [ godina ]
[ klub ], naziv sveučilišta u kojem je igrao piše se na hrvatskom jeziku npr. "Kansas State University" se piše "Sveučilište Kansas" i "University of Minnesota" s "of" (znači "u") se piše "Sveučilište u Minnesoti". Nadam se da si skužio što ti hoću reć, jer sam već dosta toga tako popravljao. Znam da si tek početnik, ali i mene su kažnjivali i jadili me ovdanašnji suradnici koji su na wikipediji već godinama tu. Prolistaj moje članke poput Anthony Parkera, Andrea Bargnaniija, Ricky Rubija ... i sve će ti bit jasno.

U vezi referenci, izvora nadam se da znaš što znače. One nam omogućuju provjeru istinitosti članka i vrlo su korisne za sve nas. Ako za neki članak imaš neku net stranicu koja će potkrijepiti tvoju tvrdnju bilo bi dobro da je staviš (iako nije potrebno).

Već se umorih od pisanja, pa se nadam ako još imaš kakvih pitanja, ja sam ti slobodan. Ugodna večer! Neno K 21:42, 14. svibanj 2009. (CEST)

Normalno je postavljati to u članak! Zapamti, ako je playmaker ili bek šuter postavaljaju se po redu poeni, skokovi, asistencije (moguće i ukr. lopte), ako je nisko krilo ili krilni centar i centar postavljaju se poeni, skokovi i blokade. Još uz to koriste se izrazi za npr. bio je najbolji "kradljivac" lige", najbolji skakač, bloker, .... Košarkaški izrazi, ali nekoristi se npr. klub je prohujao kroz doigravanje. Kužiš! Neno K 22:42, 14. svibanj 2009. (CEST)

Ne, meni je sve uredu. Neznam šta je tebi na kompu, ali košarkaška infokutija je uredu i normalno izgleda ispunjeno, ako na to misliš. Nikako nije vodoravna... Probaj ponovo učitat stranicu ili uđi u stranicu pa probaj "prikaži kako će izgledati", ako je tada sve u redu onda je sve ok! I nadam se da će Dwight Howard biti ubrzo spreman za wikipediju. :) Neno K 17:31, 17. svibanj 2009. (CEST)

Dwight (Howard)[uredi kôd]

Bok, članak je solidan, ovako se dodavaju interwiki poveznice, za članak na drugim jezicima. Orekopiraš s en. wikipedije. Uz to nepotrebne su crvene poveznice poput [[double double]], osim ako ih nećeš napisat, bez veze se članak crveni :) Jedan si od boljih novijih suradnika na wikipediji i drago mi je što sve brzo "kopčaš". Samo nastavi sa radom. Ja sam ti pokazao kako se radi i još nešto, ako hoćeš stavit njegovu NBA statistiku, evo je:

Godina Klub Odig. uta. Uta. poč. Min. 2P% 3P% Sl. bac.% Skok. Asist. Ukr. lop. Blok. Poena

U sredinu umetneš ono što prekopiraš s en.wikipedije. Vidipš kako je na članku Andrea Bargnani. Neno K 18:13, 17. svibanj 2009. (CEST)

Nadam se da neću, ali ne volin ispravljat moguće greške dok je članak u (možda) izradi. Ako misliš još radit na članku onda staviš predložak {{radovi24}} ili {{Radovi}}, tako da ti ostali suradnici ne smetaju. Ako ti misliš da si ga završio, onda napiši u "Sažetak" dovršeno. Onda ću ja ili neki drugi suradnik pogledati članak i ispraviti moguće grešek. Vidi kako sam ja svoj članak Kobe Bryant stavio. pozdrav! Neno K 18:13, 17. svibanj 2009. (CEST)

Pozdrav, ovaj dal se znaš prijavit na IRC, ako znaš volio bih da dođeš tamo na raspravu, brže se piše i brže odgovara nego preko ovi suradničkih stranica. Klikini na IRC ako ga nemaš, tamo imaš link za preuzet ga. Neno K 20:03, 18. svibanj 2009. (CEST)

Što misliš boje i font za potpis na suradničkoj, ako na to misliš možeš "ukrast" ako hoćeš od mene, Zhilea, Uskboya .... Ja sam napočetku imao obični, pa ovaj Kacotˤ i sl. mjenjaš kako sam želiš. Neno K 20:18, 18. svibanj 2009. (CEST)
U vezi IRC-a pažljivoj pogledaj Wikipedija:IRC, cijeli opis ti je napravljen i čak imaš sliku sa strane. kada te pita za spojit se na koji kanal, klikneš na Join this channel i tamo u prazan okvirić upišeš wikipedia-hr i spojit će te, a sa strane ćeš vidjet nekog od ondanašnjih suradnika koji su na X-chatu. Neno K 20:18, 18. svibanj 2009. (CEST)
Kod za različite boje imaš ovdje. Poz --Seha (razgovor) 20:27, 18. svibanj 2009. (CEST)

Boje imaš na stranici http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_colors. Npr. ovoj sada moj potpis Neno K , ali ja ću ga sada promineit za tebe. Ovako Neno Koš . Vidiš sada suporeš šta sam promijenio sve piskele slike, boju slova, a ti sebi ako hoćeš stavi drugu sliku. zadovoljan? Neno K 20:33, 18. svibanj 2009. (CEST)

Upute za IRC[uredi kôd]

Toca, jesi li detaljno pročitao upute za IRC? Dakle, krenuo si skinuti slobodnu inačicu Xchata, ako imaš windowse. Kada preuzmeš Xchat, onda idi dalje po uputama (usporedi kako izgleda na slici uz upute), obvezno nakon upisivanja svog nadimka (Nick name), odaberi pod Networks - Freenode, da ne završiš u nekom svemiru :-). Aj pokušaj, ako zapneš, viči gdje si zapeo da riješimo i taj problem. Neno te čeka na IRC-u. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:57, 18. svibanj 2009. (CEST)

'Username' je korisničko ime koje ćeš koristit na chatu, a 'Realname' je pravo ime. Kod prvog stavi nadimak koji želiš koristit na chatu, a za realname upiši bilo što, samo da nije prazno polje.--Phantom (razgovor) 21:23, 18. svibanj 2009. (CEST)
Odi na ovu stranicu: http://java.freenode.net/ onda upisi svoj nick Toca pod nickname pod channel upisi wikipedia-hr. Poslije toga ti se na racunalu otvaraju dva prozora. Oba potvrdi sa da/yes i vec si na irc. Pozdrav. --Seha (razgovor) 21:35, 18. svibanj 2009. (CEST)

Nagrade[uredi kôd]

Hvala na nagradama! One su mi poticaj da nastavim sa svojim radom i trudit ću se još više nego do sada. Još jedanput, hvala! Neno K 22:32, 19. svibanj 2009. (CEST)

Infokutija[uredi kôd]

Znaš što probaj, ponovo iskopiraj infokutiju odovuda i ponovo je ispuni. Meni se isto tako ponekad događalo, pa sam ponovio postupak. Sada bi ti trebalo radit. Neno K 22:38, 19. svibanj 2009. (CEST)

Neznam, ali meni noromalno radi jer sam sad napravio pred malo Omara Cooka. Neno K 22:51, 19. svibanj 2009. (CEST)

Na Wiki već...[uredi kôd]

Predložak:SO/Na Wiki. Upišeš datum kad si se registrirao i predložak dalje odrađuje posao. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 19:17, 20. svibanj 2009. (CEST)

IRC 1[uredi kôd]

Ej evo sad stižem na IRC! Neno K 21:22, 20. svibanj 2009. (CEST)

Novi članak[uredi kôd]

Odi u tražilicu i napiši kako bi htio da se novi članak zove (sa ispravnim velikim slovima i svime što je potrebno). Iznad rezultata tražilice će ti se pojaviti Započni novi članak <ime članka> (to će ime članka biti podebljano crveno). Probaj pa javi jesi li uspio. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 19:37, 23. svibnja 2009.

IRC 2[uredi kôd]

Ej evo sad stižem na IRC! Neno K 21:05, 29. svibanj 2009. (CEST)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--D tom 08:59, 31. svibanj 2009. (CEST)

Predložak:Cleveland Cavaliers[uredi kôd]

Evo roster kluba je dovršen i sad ga možeš koristit:{{Cleveland Cavaliers}} Neno K 13:07. 31. svibanj 2009. (CEST)

na IRC-u sam! Neno K 16:21. 31. svibanj 2009. (CEST)

Napiši nedraftiran, au vezi "ca" isto ti je ko i svaki put :) Neno K 20:21. 4. lipanj 2009. (CEST)

Dođi na IRC! Neno K 22:00. 4. lipanj 2009. (CEST)
Dođi na IRC! Neno K 23:55. 4. lipanj 2009. (CEST)
Dođi na IRC! Neno K 18:19. 5. lipanj 2009. (CEST)

NBA nagrade[uredi kôd]

  • NBA trofej Larry O'Briena___________________________________________Larry O'Brien Championship Trophy
  • Najkorisniji igrač NBA All-Star utakmice____________________________NBA All-Star Game Most Valuable Player Award
  • Najkorisniji igrač NBA finala_______________________________________Bill Russell NBA Finals Most Valuable Player Award
  • NBA Trener godine___________________________________________________NBA Coach of the Year Award
  • NBA Obrambeni igrač godine__________________________________________NBA Defensive Player of the Year Award
  • NBA Izvršni direktor godine_________________________________________NBA Executive of the Year Award
  • All-NBA momčad______________________________________________________All-NBA Team
  • NBA All-Rookie momčad_______________________________________________NBA All-Rookie Team
  • NBA Nagrada za igrača koji je najviše napredovao____________________NBA Most Improved Player Award
  • NBA Najkorisniji igrač______________________________________________NBA Most Valuable Player Award
  • NBA Novak godine____________________________________________________NBA Rookie of the Year Award
  • NBA Šesti igrač_____________________________________________________NBA Sixth Man of the Year Award
  • NBA Sportska osoba godine___________________________________________NBA Sportsmanship Award
  • NBA All-Defensive momčad____________________________________________NBA All-Defensive Team

Neno K 22:46. 5. lipanj 2009. (CEST)

Dođi na IRC! Neno K 16:19. 10. lipanj 2009. (CEST)
Dođi na IRC! Neno K 21:45. 10. lipanj 2009. (CEST)
Ej vidim bio si na IRC-u, ja sam igrice . Dođi sad! Neno K 16:03, 17. lipanj 2009. (CEST)


Dođi na IRC! Neno K 13:30. 28. lipanj 2009. (CEST)
Dođi na IRC! Neno K 20:02. 8. kolovoz 2009. (CEST)

Link na zastave[uredi kôd]

Evo ti link! Neno K 00:10, 19. lipanj 2009. (CEST)

Suvišne poveznice[uredi kôd]

U člancima nije poželjno stavljati puno poveznica na jedan pojam, pogotovo u jednom odlomku. Gledam sad članak Rashard Lewis i tu je u jednom odlomku sedam poveznica na Orlando Magic. Dovoljna je jedna. Previše njih odvraća pozornost od članka i otežava čitanje.--Phantom (razgovor) 13:33, 25. lipanj 2009. (CEST)

Toca, pogledaj ovu izmjenu u članku o Birdu. Maknuo sam suvišne poveznice kojih je bilo puno previše. Nisam micao poveznice na godine, ali i njih je preporučljivo izbjegavati, pogotovo na iste godine. Osim toga, članak je odličan. Vidim da imaš popis doprinosa na suradničkoj stranici. Preporučio bih ti da svaki dan odvojiš par minuta na doradu tih članaka po ovom modelu.--Phantom (razgovor) 23:38, 25. lipanj 2009. (CEST)

Tablica za trenere[uredi kôd]

Klub Godina Uta. Pob. Izg. Pob.–Izg.% Završetak Uta. vodio Uta. pob. Uta. izg. Rezultat
Chicago 1989./90. 82 55 27 .671 2. u Centralnoj diviziji 16 10 6 Poraz u konferencijskom finalu

Evo ti primjer! Tablica se možda još moće doradit, ali za početak je odlična i niš' joj ne fali. Pozdrav od mene! Neno K 14:52, 25. lipanj 2009. (CEST)

Križ?[uredi kôd]

Toco, zašto je križ ovdi [1]? Pa nisu ti igrači umrli. Kubura (razgovor) 02:34, 26. lipanj 2009. (CEST)

Nisan uspia vidit u tekstu objašnjenje. Možeš li mi navesti redak? Kubura (razgovor) 02:39, 26. lipanj 2009. (CEST)

Zahvala[uredi kôd]

Toca, hvala ti na nagradi. Zadovoljstvo je tebi pomagati, osim što pišeš izvrsne članake i učiš brzo. Vidimo se kasnije na IRC-u :-)) --Roberta F. 17:16, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Sretan rođendan![uredi kôd]

želim ti od srca :-))) --Roberta F. 22:52, 4. srpanj 2009. (CEST)


Čestitam ti!
Čestitam ti!


Košarkašu, srićan ti rojendan! :D Puno zdravja, uspiha i sriće va tvojmu životu želin ti ja. Neno K 23:01, 4. srpanj 2009. (CEST)

--Uskboy 23:14, 4. srpanj 2009. (CEST)


I ja ti sa malim zakašnjenjem želim sretan rođendan! :-) --Flopy (razgovor) 11:16, 5. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Sretan rođendan sa zakašnjenjem!!! Blago ti se, imaš 14 godina! --Vatrena ptica (razgovor) 16:17, 7. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Predlošci[uredi kôd]

Toca, {{bris}} (a obrazloženje se napiše u obliku {{Bris|razlog}}), {{subst:Dobrodošlica}}, pokušaj. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:29, 11. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Sretno[uredi kôd]

Toca, dobro se odmori i uživaj! --Roberta F. 19:06, 14. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala Toca!!! --Vatrena ptica (razgovor) 08:59, 7. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]