Razgovor sa suradnikom:Vhorvat

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Visoka porta[uredi kôd]

Pozdrav! Zamolio bih te da pripaziš pri dodavanju interwiki. Ovdje si na primjer dodao pogrešan. Hvala unaprijed. --Seha (razgovor) 10:09, 25. siječanj 2009. (CET)

Trebalo bi i na bs. i na sr. napraviti razdvojbu. sr.porta je više ovo dok je visoka porta samo pomenuta. Na bs. je opet samo visoka porta i nema veze sa arhitekturom. U principu porta=portal. Pozdrav--Seha (razgovor) 20:53, 26. siječanj 2009. (CET)

Južna Keljtma[uredi kôd]

Kada nemaš neki od podataka iz predloška, bolje da stoji prazno dok ga ne nađeš ili ga netko drugi ne unese, nego da stoje "..." ili "?", jer ne izgleda lijepo kada piše npr. Pritoke ..., dakle, bolje da onda nema uopće polje za pritoke. -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 29. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 11:30 sati. (CET)

Da, to sam i mislio, kad naletiš na takvo nešto pobriši upitnike i točkice ... vidio sam da ih nisi ti dodao.-- -- Jure Grm, 30. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 17:02 sati. (CET)

Provjerio sam u hrvatskim rječnicima i vidio da „sliv“ i „slijev“ nisu sasvim ista stvar. Zato sam sve vratio kod rijeka na „sliv“. Naime, slijev je ukupnost strmina na jednom području s kojih se oborine slijevaju u rijeku, jezero ili more. Dok za sliv kažu da su to sve rijeke koje se slivaju u jedno more [jadranski sliv; crnomorski sliv] ili sve kopnene površine, s kojih vodne mase ulaze u oceane, mora ili jezera ili površina s koje se voda slijeva prema glavnom sabirniku (recipijentu) — vodotoku. Postoji uvijek kao drugotna mogućnost kod sliva i slijev i kod slijeva sliv. Budući da postoje dvije mogućnosti, običaj je da se ne mijenja na onu koja se tebi više dopada. Sliv je češći izraz za ono što se u predlošku o rijekama želi reći.--Donatus (razgovor) 07:14, 1. veljača 2009. (CET)

Mislio sam da si ti počeo sve mijenjati, a nisam primijetio da je već netko prije promijenio u predlošku. Da, trebat će to raspraviti.--Donatus (razgovor) 10:22, 1. veljača 2009. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Bok. Vidio sam da si na jezera i slično dodavao kategorije; stvar je u tomu što te kategorije ne postoje (crvene se) i zbog toga sam ih uklonio. Možeš ih ponovno dodati kada ih napraviš. Ako nešto nije jasno, slobodno pitaj.--Saxum 14:20, 20. veljača 2009. (CET)

Ok, kad budeš odmoran započni ih, i onda lipo ubaci članke u njih :-) --Saxum 21:57, 20. veljača 2009. (CET)
Samo radi, ako bude nešto trebalo ispravit to će već netko od iskusnijih suradnika :).--Saxum 22:18, 20. veljača 2009. (CET)
Ovo baš i ne kužim. Jesi li ovo napravio misleći da radiš kategoriju ili članak, jer ovako nije ni jedno ni drugo.--Saxum 10:32, 21. veljača 2009. (CET)

Padeži, aktiv...[uredi kôd]

Pazi na padeže. Nije " u gradu Uglič", nego "u gradu Ugliču".
Sklonidba je ista kao za Split, Zagreb (nije: "u gradu Split", "u gradu Zagreb"..., nego: "u gradu Splitu, u gradu Zagrebu).
Drugo: aktiv je u duhu hrvatskog jezika. U hrvatskom postoji i pasiv, ali on nije taj koji privladava u ričenici (za razliku od engleskeg, nimačkeg i inih jezika). Stoga, primjerice, nećeš reći za branu "locirana je...", nego "nalazi se u...".
Hrvatski jezik je glagolski, ne imenični. Tako nije "u tijeku je dolazak brodova", nego "brodovi dolaze".
Iza "zbog" ide uzrok, a iza "radi" namjera, razlog. Majstore zoveš zbog kvara, a radi popravka. Pogledaj i usporedi [1].
Živia mi, Kubura (razgovor) 05:29, 21. veljača 2009. (CET)

Rusko tvrdo i ne prislovjavamo sa "i", nego sa "y". Tako je Кимры Kimry, a ne Kimri. Kubura (razgovor) 05:30, 21. veljača 2009. (CET)

Šaranke[uredi kôd]

Pozdrav kolega. Vidio sam da pišeš o ribicama, međutim, pojavio se jedan problem. Koliko sam uspio pronaći, šaranke su nešto sasvim drugo, porodica a ne rod (vidi što sam napisao na razgovoru šaranke). Ukoliko imaš drugačije podatke, molim te da to navedeš i pobiješ moje opažanje, a ukoliko nemaš, molim te, prepravi taxobox i stranicu za preusmjeravanje, a također i u tekstu, gdje se pozivaš na isto. Pozdrav --Lasta 08:39, 12. ožujak 2009. (CET)

Sad si me stavio na muke. Naletio si na isti problem kao i ja, naime, hrvatskih naziva ili nemamo ili su često proturječni. Morati ćemo dublje ući u tu problematiku, a tek onda donijeti odluku, a na žalost, tu nam druge wikipedije i njihove analogije neće pomoći, moramo se osloniti samo na naše izvore i podatke dostupne u Hrvatskoj. Mislim da je najbolje da članke sada ostavimo kakvi jesu, a da ih eventualno promijenimo kada dobijemo decidirane odgovore na naše nedoumice. Pozdrav --Lasta 09:12, 13. ožujak 2009. (CET)
Bok,
Ako otvoriš podkategoriju i prebaciš članke u nju, ne bi trebao samo dodati kategoriju, već zamijeniti vršnu kategoriju s novom. Ja sam maknio na svim člancima. Jedina iznimka je glavni članak u kategoriji, npr Šarani, koji spada i u nadkategoriju, a ujedno je glavni članak u "svojoj" kategoriji. Primjer: Šaranke:
[[Kategorija:Zrakoperke]]
[[Kategorija:Šaranke| ]]
--Ante Perkovic (razgovor) 09:34, 23. travanj 2009. (CEST)

Kategorije služe za razvrstavanje. Jednostavno, kad se prvi put prije 4-5 godina skupilo 5 nogometaša među sportašima, potrpani su u podkategoriju, koja je sama svrstana u istu kategoriju u kojoj su nekad bili tih 5 nogometaša. Da nismo, dana bi imali valjda 1500 članaka u kategoriji i nitko ništa ne bi mogao naći. Isti se postupak nastavljao i kad se skupilo 5 vratara, pa kad su 4-5 od njih bili hrvatski vratari itd. Slična logika vrijedi za sve, pa i za životinje i biljke. S vremenom ćeš shvatiti sve na primjerima... --Ante Perkovic (razgovor) 21:48, 23. travanj 2009. (CEST)

Vhorvat, u hrvatskome pravopisu postoji razlog zašto iza zagrade ne idu enklitike. Vidi primjer ovdje. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 08:38, 22. ožujak 2009. (CET)

Nikakav ja veliki znalac nisam, i meni su ovdje ukazivali npr. baš na enklitike. Tu smo da pomognemo jedni drugima dobronamjernim savjetima, pošto je Wikipedija zajednički projekt svih suradnika i ničiji članak nije samo njegov. Što se tiče navodnika, jedini razlog što sam ih promijenio u "" je nastojanje da članci budu uniformirani, znači, da se ne koriste jedni navodnici u jednom tekstu, drugi u drugom itd. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 09:37, 23. ožujak 2009. (CET)

Gradele[uredi kôd]

Bog, Vhorvate. Vidin ja, zubatci, arbuni... Je ti to gradelaješ? :) Kubura (razgovor) 04:07, 25. lipanj 2009. (CEST)

Izij gradelanu ribu dok je tepla, to je dobro :) Kubura (razgovor) 04:20, 25. lipanj 2009. (CEST)

Asimetrični naslovi[uredi kôd]

Riješeni, sad su simetrični == Izvori == :-). SpeedyGonsales 14:35, 30. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hrvatski jezični portal tuđicu (njem. referierenlat. referre) prvenstveno navodi kao:
1.a. povoljno mišljenje; preporuka b. podaci o službovanju; ocjena, karakteristika, a tek potom navodi moguće značenje:
2.(+ potenc.) podaci koje pruža informatička služba, bibliografski podaci itd.
Na stranicama za razgovor suradnici nisu previše ograničeni u slobodi izražavanja, u glavnom imenskom prostoru uporaba hrvatskog jezika propisana je pravilom. Mislim da nećemo sustavno ispravljati suradnike, osim ako netko zaluta u omraženu frazeologiju: Angažirani smo kao Savez komunista na tome da što sofisticiranije pripremljeni uđemo u drugu fazu našeg djelovanja, nakon one prve faze u kojoj smo svu energiju i glavni pravac udarca usmjerili na razbijanje klerofašističkog protivnika koji je bio u agresivnoj ofenzivi na naš prosperitet, i koji je time ugrožavao cijeli niz vrlo bitnih determinanti našega svijetlog socijalističkog sustava. I bilo je logički da uđemo u tu bitku, da je što energičnije i što brže dovedemo do kraja. To kad kažem ne mislim, naravno, kad se razbije jedan protivnik da time prestaje i bitka protiv njega, ili da on potpuno nestaje sa scene (jer neprijatelj nikad ne spava!) pravi je posao angažiranje svih avangardnih društvenih snaga na rješavanju presudnih problema našega daljnjeg razvoja, znači nesmetan razvoj Socijalističke Republike Hrvatske i razvoj socijalističke Jugoslavije.
Druže Vhorvat, jesam li bio dovoljno jasan, ili želite u kompartijsku školu na dopunsku edukaciju? ;-) SpeedyGonsales 22:12, 30. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala na ispravci oko glavoča, samo naprijed, znam da ima toga još, hehehehehe. Pomalo onaj popis postaje sve kompletniji i bolji, što nas je više, to smo jači. Samo naprid, pozdrav --Lasta 10:55, 27. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Исток Волги[uredi kôd]

Plaža Jagodna[uredi kôd]

Ne bi li bilo bolje da si napisao članak o plaži Jagodna na Hvaru i na njega prikačio sliku te plaže, nego već postojeći članak o plaži zatrpavao novom uz već postojeće dvije slike? -- Braco (razgovor) 22:54, 20. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Sve ok. Ako nabaviš podatke napiši članak. Plaža se čini super :-) -- Braco (razgovor) 00:44, 21. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Boćata..-bočata..[uredi kôd]

Žao mi je, ali ja se time uopće ne bavim:( Ovo sam srela samo sučajno, jer se spominjalo u jednom članku o nekoj vrsti ptica, pa sam otvorila i pogledala. Ideju smatram dobrom, ali ti u njenoj realizaciji ja teško mogu pomoći:( Pozdrav --Branka France (razgovor) 12:57, 23. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala[uredi kôd]

na slikami za Biserujku. Bzmarko


Sveti Vid-Miholjice, Zemljopisne koordinate[uredi kôd]

Hvala na upozorenju!

Ma to je bila greška - kasnih noćnih sati, i sam sam to primjetio i popravio - upravo sad. --vitek (razgovor) 13:14, 23. listopada 2009. (CEST)[odgovori]


Pa jesam, na neki način.

--vitek (razgovor) 02:05, 24. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

MALINSKA[uredi kôd]

Vidio sam da si ti uređivao stranicu i dodao onu lijepu fotku sa opisom, ali isto tako da onda infookrvir ne radi (nije se jednostavno prikazivala karta) - valjda ne rade ta 2 downlouda - jedan svg - drugi ta relativno velika jpg slika, ja sam zato maknuo sliku iz infokvira. Nadam se da te to ne ljuti, mozda je greška u nečem drugom ? ..., ali ja to nisam uspio na brzinu prokljuviti. pozdravi! --vitek (razgovor) 13:59, 27. listopada 2009. (CET)[odgovori]

Malo hrvatšćine[uredi kôd]

Uvjeti, ne uslovi. Kubura (razgovor) 23:01, 7. studenog 2009. (CET)

Eugen Kvaternik[uredi kôd]

Здравствуйте,

Не могли бы Вы подсказать, как по-хорватски произносится Eugen KvaternikЕвген, Эуген или как-то ещё? И где в имени и фамилии ставятся ударения?

В русской Википедии статья о нём называется Кватерник, Евгений. Но я думаю, что это неправильно.

С уважением,
Kobac (razgovor) 19:29, 29. studenog 2009. (CET)

P.S. Будет хорошо, если Вы ещё знаете, кто автор этого портрета или хотя бы когда он был сделан.

Hvala!

We don't translate names in Russian Wikipedia, but we try to transript in Cyrillic their pronunciation in original language. There are many problems with this.

It's impossible to write Эуген, because the у letter in Russian is always vowel, and each vowel assumes a separate syllable. Thus, the word Эуген will consist of 3 syllables: Э-У-ГЕН. It's wrong, is it?

It turns out that a correct variant in Russian is Э́вген Ква́терник.

Vhorvat, as far as I know, there are no accurate accents in the Croatian language. The accent can be put on different syllables in different situations. Is it truth? Nevertheless, I think that it doesn't concern people names. In my opinion, if the name consists of 2 syllables, the accent is always put on the first syllable: Éugen, Fránjo, Stípe, Márko, Ánte etc. But what about name Miroslav?

Do you have a link to any article (in English or in Croatian) in which it's possible to read about rules of a pronunciation of the Croatian names?

With best regards,
Kobac (razgovor) 07:58, 30. studenog 2009. (CET)
Hvala lijepa, Vhorvat!
Kobac (razgovor) 00:04, 1. prosinca 2009. (CET)

Janko Bobetko[uredi kôd]

Vhorvat, could you help me?

Jánko Bóbetko or Jánko Bobétko?

With best regards,
Kobac (razgovor) 09:03, 2. prosinca 2009. (CET)

Zdravo, Vhorvat!

We have some troubles with Хорватская Википедия article. It's too short for our language edition.

Could you upgrade Croatian or English (it's a best way) versions? You can find the list of seven newspaper articles about Croatian Wikipedia in our version.

I can translate articles to Russian from another Wikis, but I can't translate big publications from Croatian.

Hvala iz Rusije.

Kobac (razgovor) 12:03, 13. veljače 2010. (CET)

Hvala[uredi kôd]

na glasu za jubilarni članak --Bzmarko (razgovor) 11:45, 18. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Protiv glasovanja u paketu[uredi kôd]

Vidio sam da si glasovao protiv s objašnjenjem "protiv glaosvanja u paketu", pa ti samo skrećem pažnju da se uopće ne glasuje u paketu, već je ono grupno izjašnjavanje na vrhu glasovanja Ex13 svojevoljno nametnuo, protivno ideji predlagača (Maye). Nitko ti ne smeta da glasuješ pojedinačno za svaki od prijedloga. Ovo glasovanje na početku stranice je tu tek da bi se olakšalo onima koji su ionako protiv svih 5 prijedloga. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 20:07, 12. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Gljive? :-)[uredi kôd]

Bok, ja sam odlučila da pišem o gljivama na ovoj wiki, a primijetila sam tvoj članak Hajdinski vrganj. Ako želiš o njima pisati, jesi li zainteresiran da zajedno probamo dopuniti crvene poveznice za ovaj predložak, koji bi trebao ići u sve članke o gljivama kad bude gotov? --Duma (razgovor) 12:42, 15. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Ma sredio sam ja[uredi kôd]

Pozdrav, ma sredio sam ja to vidio sam da je nestalo, pa sam sam vratio, ništa ne zamjeram:)--Sokac121 (razgovor) 16:31, 19. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

O leptirima[uredi kôd]

Što se tiče leptira uočavam nekoliko problema.

1. Zašto samo apolon i bijelci u naslovu u zagradi imaju dodatak (leptir)? 2. U članku leptiri se spominju velika prelijevalica i mala prelijevalica, (navedene prema nazivima u članku leptiri u Hrvatskoj općoj enciklopediji). Ovdje iste vrste imaju zasebne članke pod nazivima velika modra preljevica i mala modra preljevica. Članci su povezani, ali rješenje nije baš dosljedno. 3. Neki se gubari nazivaju prelcima, ali nisu svi prelci gubari. Uglavnom, za ovo definitivno trebamo stručnjaka. --Phegda (razgovor) 19:57, 25. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

una Cortesia se si potrebbe fare..it:Baltazar Enrique Porras Cardozo in croato (sloveno e russo cortesemente). in Cambio una traduzione in calabrese e napoletano[uredi kôd]

Buongiorno a te, ti scrivo se cortesemente potresti tradurre in croato e russo l'articolo dell'Arcivescovo di Mérida, Venezuela. E' una persona che lotta per le ingiustizie della sua città e del Suo Paese, un moderno Stefan Wyschynsky,in lotta contro la povertà e le inguistizie. Naturalmente la tua cortesia sarà ricambiata. ti tradurrò dopo la Pasqua un articolo di tuo interesse in siciliano (calabrese-siciliano) e napoletano. Nell'attesa di una tua certa risposta ti ringrazio in anticipo augurandoti una Felice Settimana Santa♥--Lodewijk Vadacchino (razgovor) 12:08, 27. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

se cortesemente potresti tradurre in sloveno (va bene uno stub) anche Mérida e Salvatore Nunnari, il mio arcivescovo♥ chiedi le traduzioni che vuoi, parlo anche un poco di spagnolo, se ti interessano altre lingue in vari paesi del mondo ti posso aiutare con le lingue native americane...chiedi e ti sarà dato per la tua cortesia♥ GRazie--Lodewijk Vadacchino (razgovor) 12:15, 27. ožujka 2010. (CET)[odgovori]
perdonami ma non riesco a visualizzare i testi tradotti (Porras)..almeno potresti tradurre in sloveno Merida? Nunnari e Porras? grazie ancora...ps. l'offerta è sempre valida. e Buona Settimana Santa--Lodewijk Vadacchino (razgovor) 17:44, 27. ožujka 2010. (CET)[odgovori]
Veramente non ci sono stato a Montepaone, forse ci sono passato per andare a Tropea, comunque fai con comodo la traduzione in croato....che nello sloveno c'è tempo♥Grazie e Buona Domenica delle Palme♥--Lodewijk Vadacchino (razgovor) 20:28, 28. ožujka 2010. (CEST)[odgovori]
Buona Pasqua♥ quando puoi farai qualche traduzione♥--Lodewijk Vadacchino (razgovor) 20:39, 5. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Mycomorphobox[uredi kôd]

Imate novu poruku
Imate novu poruku
Zdravo, Vhorvat.
Imate novu poruku na razgovoru sa suradnikom Conquistador.
Imate novu poruku
Imate novu poruku
Zdravo, Vhorvat.
Imate novu poruku na razgovoru sa suradnikom Conquistador.

Gužva[uredi kôd]

Vhorvat, došla je gužva i mi te trebamo ;-)). A sad ozbiljno ;-), želim te predložiti za patrolera, sudeći prema tvojim doprinosima dodatni alat bi ti pomogao pri radu, a patroliranje nije obvezno, znači, radiš na skoro isti način kao i do sada, samo što odmah uočiš promjenu koju nitko od patrolera nije obilježio pregledanom, a ako ju sam smatraš prihvatljivom, samo biš ju obilježio pregledanom, a u slučaju neprihvatljive promjene, istu biš uklonio na jednostavniji način. Ako ne biš bio siguran i ne želiš ju obilježiti pregledanom, nikome ništa, zatvoriš stranicu kao da ju nikada nisi ni vidio, a za svu ostalu pomoć, znaš kome se možeš uvijek obratiti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:17, 14. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Vhorvat, brz si :-). Pročitaj Suradnik:Sombrero/Patrolirane promjene i Razgovor Wikipedija:Patrolirane promjene, dva svojevrsna uvodna tečaja za patrolere, gdje možeš vidjeti kako to otprilike izgleda. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:52, 14. travnja 2010. (CEST)[odgovori]
Vhorvat, kako želiš. Ovo gore napisano i dalje stoji, a alat bi ti pomogao. Svoj stil rada ne moraš mijenjati, a poneka pregledana promjena iskusnoga suradnika bi dobrodošla. Ako se jednom predomisliš, slobodno se sam prijavi na ovu stranicu. Lijep pozdrav uz želje za povratak energije :-)) --Roberta F. 03:48, 26. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Flickr i Zajednički poslužitelj[uredi kôd]

Hvala Vhorvat. Zanimljiv odgovor :) --AmyMirka (Come into my world) 15:14, 17. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Statistika[uredi kôd]

Odličan link. Hvala ti. Točno to mi je trebalo. :-))) --Svjetlana3 (razgovor) 01:02, 18. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Prije nekog vremena si mi dao link Wikipedia article traffic statistics kojega često i u veselju koristim. :-)). No, ne znam doći do statistike za peti mjesec. :(( Ne ide pa ne ide. U čemu je kvaka? --Svjetlana (razgovor) 14:38, 8. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Možda jest jednostavno ali mi ne uspijeva. Ne vidim ništa drugo u petom mjesecu osim leptira. :(( Nisam shvatila što trebam promijeniti.--Svjetlana (razgovor) 17:14, 8. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Ahaaa! Bilo mi je potrebno da mi se 3 puta kaže "gore, ne u formi", pa da shvatim što je browser, što je gore, što je forma. Hvala ti. A sad idem uživati u statistici.--Svjetlana (razgovor) 18:50, 8. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Jubilarci[uredi kôd]

Ne kontam. Zašto ah, Kylie Minogue? Voliš je slušati ili? --AmyMirka (Come into my world) 16:22, 26. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Realy????? Ja sam veliki obožavatelj, obožavam je slušati i gledati (a možeš to vdijeti i u mojim doprinosima :D) --AmyMirka (Come into my world) 17:33, 26. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Baška Voda[uredi kôd]

Pozdrav kolega, slika koju sam uklonio iz članka Baška Voda slikana je u Brelima - ovdje. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 09:26, 18. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Bjelaja[uredi kôd]

Bog, Vhorvate. Jesi li ovaj članak [3] privodia sa ruskega? Primjećujem ruske konstrukcije u rečenicami. Kubura (razgovor) 02:32, 21. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Bit će dosta posla. Što se tiče pritoka->pritok, ravna' san se prema Brodnjakovom Razlikovnom rječniku. Što se tiče pridloška, to će ispravit bot. Ostaje ispravit u člancima. Kubura (razgovor) 00:17, 22. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Kameni koje donose ledenjaci[uredi kôd]

Bok Vhorvate, u dijelovima sjeverne Njemacke i Poljske se u ravnicarskim krajevima nalazi velik brok stijena koji su dosli ledenjacima iz Svedsze ili Finske iz velike udaljenosti tjekom proslog ledenog doba. Vidi [4], napisao bi clanak ali neznam kao se ti kameni zovu po Hrvatski. U google-u nisam nista nasao. Vidim da se i ti zanimas za prorodoslovje, pa mozda ti imas ideju ili znas koga bi se moglo pitati ? LP--Croq (razgovor) 01:08, 12. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Irtiš i sl[uredi kôd]

1. Sviđa mi se članak Irtiš i općenito članci s egzotičnih mjeste koja odabireš. Za većinu nikad prije nisam ni čula. Rado bih glasala za Iritiš u izboru jubilarnog članka ali ne mogu prijeći preko pravopisno pogrešno napisanih velikih brojeva. Raspravu o pisanju velikih brojeva možeš vidjeti u Kafiću, jezična pitanja. Ne usudim se ispravljati brojeve iza tebe jer su me obeshrabrili neki ljudi koji namjerno pišu pogrešno i ne vole kad ih ispravim. 2. U predlošku istjeka se nalazi gruba pogreška za oznaku mjerne jedinice sekunda (oznaka sec je već duuuuuuugo nezakonita), a naslućujem da ti možeš popraviti predložak?--Svjetlana (razgovor) 14:51, 13. lipnja 2010. (CEST) Predlažem ovako: ti izaberi neki članak s puno brojeva (možda bolje ne Irtiš jer je on sada izložen) a ja ću ga ispraviti onako kako mislim da treba. Tako će mi se biti najlakše a ti ćeš najjasnije vidjeti koje su mi primjedbe. Ako se slažeš dobro, ako se ne slažeš, lako vratiš, ako si u sredini raspravimo. 3. U raspravi u Kafiću se javio i jedan anonimni suradnik koji je govorio o mogućnostima postavljanja čvrstog razmaka u HTLM-u. Čvrsti razmak (drži cjelinu na okupu kako se ne bi razdvojila u dva reda) je vrlo koristan kod pisanja brojeva s razmakom ali i kod pisanja mjernih jedinica, jednadžbi i sl. Ta je suradnik naveo nekoliko opcija a zanima me što ti misliš o njima, tj. za koju bi se odlučio ako za neku bi?--Svjetlana (razgovor) 16:00, 13. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Čvrsti razmak[uredi kôd]

Mislim da je čvrsti razmak dovoljan, predlošci su prekomplicirani za upotrebu, tlaka kako si rekao. U wordu ga napravim s ctrl-shift-razmaknica. Ovdje, ... nisam razumjela evo-ovako. Pliz napiši mi npr. 220 V s čvrstim razmakom.

Sad znam. Hvala ti. Ako mi kad zatrebaju predlošci znam i koga ću pitati. :))))--Svjetlana (razgovor) 22:01, 13. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Sekunda[uredi kôd]

Mislim da oznaka sekunde ni po čemu nije sporna, da je oznaka m3/sec naprosto greška. A sad i ja idem na kavu. :))) Da sam na moru skočila bih u more. --Svjetlana (razgovor) 16:53, 13. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Punat, a ne Omišalj[uredi kôd]

Bog daj! naišal san na commonsu na nikoliko litrati va čijigovin si kladanju i ti sudjeloval. npr. [5]. Problem je ča ti litrati nisu zOmišlja nego sPunta. To je plaža Punta De Bilj ili De Bij. Ja san ispravil opis litrati i kategorije ma kod ruskih opisa nisan pisal ćirilicon nego latinicon pa ako ćeš i ako moreš ispravi naziv Punat iz latinice va ćirilicu. Bog i se! --Bzmarko (razgovor) 15:21, 28. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Tako to često udelaju. Pridu dvi šetemane va neko mesto i onda sve litrati zapišuju pod tin meston makar su ih udelali i va nekon drugon. Ima još greški va katregoriji Island of Krk i njegovin potkategorijami. Hvala na pomoći. Pozdrav! --Bzmarko (razgovor) 10:53, 29. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Upadice[uredi kôd]

Ovakve upadice više nemoj radit [6]. Nije pristojno. --Zeljko (razgovor) 12:47, 1. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Ne radi se o sadržaju teksta, nego o tome da komentare dodajemo jedan ispod drugog, osim u nekim slučajevima koji su razumljivi, znači radi se o pristojnosti. --Zeljko (razgovor) 17:57, 1. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Domodedovo[uredi kôd]

Skužio sam odmah da je članak propušten kroz google translator, ali se ne treba opustiti i propustiti, nego malo i ispeglati. Nisam siguran jel Domodedovo ili Domodjedovo na hrvatskom. --Ex13 (razgovor) 11:22, 2. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Zastave u predlošcima[uredi kôd]

Bok Vhorvat,
Zastave u predlošcima nisu potrebne. Uostalom postoji {{ZD|H|HRV}} i {{ZD|HŽ|PGŽ}}. Nemoj postavljati ni te predloške dok se "stvar" ne dogovori. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 19:03, 18. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Vrlo vjerojatno te zastavice nisu u skladu s postojećim stanjem stvari. Vidi ovdje. Naravno, postoje i neke iznimke - primjerice životopisi športaša. -- Bugoslav (razgovor) 01:49, 19. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Zahvala[uredi kôd]

Hvala na glasu za članak Brljci! --Duma (razgovor) 15:59, 3. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Hvala...[uredi kôd]

...na glasovanju. --MaGa 07:05, 11. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Sretan rođendan![uredi kôd]

-- Dragi Vhorvat, sretan ti rođendan! Želim ti sve najbolje i dug život na wikipediji. Alejandra (razgovor) 19:37, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Pridružujem se čestitkama. Prinosniče i pišče vu domorodnom jeziku o zemljopisu jedine nam domovine Hrvatske. Hvala ti na prinosima i dioništvu u ovome velikom projektu.
Wikicitati »Bog te živi mnogo let,
Veseli se celi svet !«
(Slovenska narodna)
-- Bugoslav (razgovor) 20:09, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]
Sretan rođendan! --Roberta F. 23:57, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Sa zadovoljstvom[uredi kôd]

Vhorvat, drago mi je da smo te iznenadili, nadam se da si se lijepo proveo, ili da ti slijedi velika fešta preko vikenda. Svakako se nadam da se vidimo drugu subotu, bilo bi vrijeme da se upoznamo. Jel ti odgovara predloženo vrijeme? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:30, 15. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Vhorvat, mjesto još nije navedeno, jer da nas se javilo samo četvero, mogli smo se naći bilo gdje za jednim stolićem u nekom majušnom kafiću, a kako nas se javlja više, najvjerojatnije će mjesto susreta biti naše omiljeno mjesto gdje se nalazimo već godinama. Danas bi ga mogli definitivno napisati, jer je taman 7 dana prije najavljenog susreta. Razumijem za raspoloženje i primi moju sućut. Lijep pozdrav i nadam se "do viđenja" --Roberta F. 03:27, 15. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Pozdrav iz Mađarske[uredi kôd]

Hi Vhorvat! Pozdrav iz Mađarske!

Na žalost, ne znam dobro hrvatski, better in english so I write to You in english language. I am 50 years old and I am a user of the hungarian Wikipedia since 2004 with more than 6000 articles and more than 30000 edits. [7] Most of these articles I wrote about settlements and now I write about croatian settlements. (Ja sam trenutno u Koprivničko-križevačkoj županiji.) I see you are interested in history of your family just like me. My family origins from the region of Zagreb and Karlovac. They were one of the leader family of town Zagreb in the 17th century. Baltazar Krčelić’s mother was Gjuro Darić’s daughter. They lived in the street called today Radićeva and were rich traders. Their shop was on the Harminci. Sorry this branch of the family died out in the end of the 18. century, but there is a little village near Karlovac named Darići, which still keeps the name of my family. This village belongs to općina Draganić and I know there are still living some Darić. My ancients moved from there centuries ago to Hungary. So my greatparents already didnot know in croatian. I tried to learn but I know still just a little. I declare myself half croatian and I like everything which is croatian. I’d like to know somebody over there to keep the connection with my ancient homeland. (My adress: darant@chello.hu)

24. siječnja 2011. Best Regards and Hvala, Antal Darics

Dear Vladimir! Thank You for your answer. I hope we will be friends. My wife is also croatian origin. Her grandparents were born in a croatian village named Horvátzsidány 30 kilometers from here by the austrian border. They were native croatians. They moved from there and sorry their children already didnot speak the language. I am a surveyor and have two adult daughters. I don’t want more write about us here, (perhaps I will write more in e-mail). I think we will visit Zagreb in this year anyway, perhaps one Sunday. My family owned there a vineyard in the 18th century named Jurjevšćak, which Gjuro Darić’s widow donated to the Jesuits about 1730. I don’t know where it was. I see there is a district named Fraterščica. It probably owned my monks. Have You information? Near this there is the Krčelić street, perhaps not accidentally. What do You think?

Best Regards, Toni

Bok, Vladimir! Hvala ti lijepa na pomoći. Žao mi je, mislim da sam bio previše nametljiv.

Hvala, Darinko

Dobro jutro[uredi kôd]

Tko to ranom zoro rani? Kubura (razgovor) 04:47, 31. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Translation needed[uredi kôd]

Bok! Can you translate this for me? My Croatian is so bad. ((
Hvala. Kobac (razgovor) 03:23, 1. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Grb grada Ploča[uredi kôd]

Grb koji ste postavili kao grb grada Ploča, po mojim saznanjima nije službeni. Koliko ja znam, osim samog natječaja (kojem ima poprilično vremena), grad Ploče nije ništa dalje napravio, niti išta službeno usvojio, pa me zanima Vaš izvor.--MaGa 21:03, 15. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Znam za dopusnicu od Heimera, i ona uopće nije sporna, nego govorim da grad Ploče nema službeni grb, bar koliko ja znam, zato pitam za Vaš eventualni (i moguće vjerodostojniji) izvor. Možda mi je nešto promaklo.--MaGa 21:20, 15. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Na Heimerovoj stranici se vidi od kada se rješava problem grba i Zastava Ploča, mada ne znam zašto to toliko dugo traje. Sutra ću provjerit sa sigurnošću je li šta usvojeno. LP --MaGa 21:47, 15. veljače 2011. (CET)[odgovori]


Koordinate vs. Kordinate[uredi kôd]

Pravilno je Koordinate. Kordinate je krivo napisano. Ako sam negdje izostavio ispravak evo sad ću pogledati, pa ispraviti. ako ne nađem pogledaj ti malo kansije. Damirux (razgovor) 15:59, 3. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Evo, uskladio sam za 'prvu ruku'. Primjer je {{Infookvir Eurovizija}}. Dok botovi ne naiđu, dobro je i tako. Slažeš li se? Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 17:20, 3. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Bok Vhorvat,

Sad treba spajati članke u jedan, ili? -- Bugoslav (razgovor) 03:18, 20. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Bok. Do you know, is there an article about the 2011 Croatian protests in Croatian Wikipedia? Thanks. Kobac (razgovor) 11:15, 21. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

nagrada[uredi kôd]

Samo ime nagrade daje odgovor: za rad i trud. Znači za čitav doprinos hr.wiki.--MAN_USK recider 20:04, 3. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Kasni sati[uredi kôd]

Vhorvate, hvala ti na pomoći. Djeci je valjda dosadno pa se zabavljaju vandaliziranjem. Puno lijepih pozdrava :-)) --Roberta F. 00:50, 4. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Ptičji ulet[uredi kôd]

Vhorvate, :-))), a jesmo si uletili u uređivanje na ptici :-))), prestigao si me za djelić sekunde. Ako si gotov, evo i mene s još najmanje jednim ispravkom ;-) --Roberta F. 03:58, 8. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Medicinski fakultet u Zagrebu[uredi kôd]

Trebao je biti zaštićen jer se na članku vodio pravi mali uređivački rat. Bio je zaštićen za sve suradnike osim administratora, ali evo skinuo sam zaštitu pa ćemo vidjeti što će se dalje događati. LP --Braco dbk 12:52, 21. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]

Slatko[uredi kôd]

Vhorvate, hvala na čestitki :-)). Hmmm, jednom davno sam ti bila neš poslala e-poštom preko wiki, ali izgleda nisi dobio niš. Provjeri. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:20, 18. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

Uh, prije više mjeseci..., aj idem ti sad poslat neš za test, pa provjeri :-) --Roberta F. 22:33, 18. prosinca 2011. (CET)[odgovori]
Vhorvate, slabo radi ta pošta :-), provjeravam opet, prije nego prođe nekoliko mjeseci i sve zaboravimo :-)). Želim ti svako dobro u Novoj 2012. godini :-)) --Roberta F. 20:33, 1. siječnja 2012. (CET)[odgovori]

Zahvala za logo Iskona[uredi kôd]

Puno hvala na pomoći oko postavljanja slike i pojašnjenja komunikacije! --Sendji (razgovor) 09:50, 2. siječnja 2012. (CET)Sendji[odgovori]

Premještanje i preusmjeravanje[uredi kôd]

Vhorvate, ako trebaš pomoć prilikom premještanja i/ili preusmjeravanja, pročitaj te dvije stranice, jer postupci su različiti, a npr. članak koji preusmjeravamo na drugi članak ne smije imati prije preusmjeravanja tekst ili evidenciju starih izmjena, a postupak premještanja radimo upravo u slučaju "tipfelera" (koje se nakon premještanja može obrisati). Nadam se da sam pojasnila, ako treba još koje pojašnjenje, slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:30, 4. siječnja 2012. (CET)[odgovori]

Vhorvate, da, premještanje članaka sa sadržajem i poviješću stranica moraju se raditi pomoću kartica ili opcije "premjesti" ovisno o izgledu koji suradnik ima namješten u svojim postavkama. Nepravilna premještanja, koja su u stvari preusmjeravanja uoče se na gubitku bajtova, a najčešće se naprave tako što "jednostavno" izbrišu cijeli sadržaj sa stranice, zamijene sadržaj s #PREUSMJERI [[Novi naziv]], a kod pravilnog premještanja nema gubitka bajtova, npr. između ove dvije inačice nije bilo gubitka, obje imaju 2.446 bajtova što vidiš iz povijesti stranice. Nadam se da sam pomogla još malo :-)) --Roberta F. 02:27, 5. siječnja 2012. (CET)[odgovori]

Zahvala za nagradu[uredi kôd]


Nagrada za nagrade!
Dodijelio:
<font-color=DimGray>Bugoslav

Hvala ti za nagradu! Priznanje je tim veće što znam da sam prvi koji je dobio nagradu od tebe. -- Bugoslav (razgovor) dne 15. veljače 2012., 13:49 (CET)

Hvala na nagradi!--MAN_USK recider 19:49, 22. veljače 2012. (CET)[odgovori]

Pozdrav noćnoj smjeni[uredi kôd]

Pozdrav noćnoj smjeni! Ugodno uređivanje! Kubura (razgovor) 02:19, 18. travnja 2012. (CEST)[odgovori]

Stress[uredi kôd]

Hi again, Vhorvat!

Can you help me? On which syllable is the stress placed in Sevdalinka and Sevdah?

Thank you. Kobac (razgovor) 06:04, 3. svibnja 2012. (CEST)[odgovori]

Privyet, Kobče!
Oprosti što ja vpal.
The answer is: depending on the language and the dialect.
sevdAlinka, sevdah. In Bosniak language, it's sevdAAh (long a). Kubura (razgovor) 06:08, 3. svibnja 2012. (CEST)[odgovori]

Hi Kobac! I have only this in the Croatian language: sevdàlīnka, sèvdāh. There is a big chance that it is also in Bosnian, but as Kubura said, can be the difference, I'm not sure about all this. How to convert these stress signs in Russian stress signs, it is another matter. --Vhorvat (razgovor) 20:12, 3. svibnja 2012. (CEST)[odgovori]

[uredi kôd]

Bok, vidio sam da si zamijenio na engleskoj Wikipediji stari logo Liberalne stranke koji je uzet sa njihove tadašnje stranice ovom vektorskom verzijom. Mislim da tvoja varijanta izgleda dobro ali trebalo bi popraviti boju (u originalu plava je bila dosta tamnija od ove koju si ti upotrijebio) te slova, koja su izvorno žuta, tj. iste su boje kao i kvadrat u pozadini. Molim te napravi potrebne izmjene jer ovaj sad ne odgovara stvarnom stanju. Pozdrav. Timbouctou (razgovor) 23:11, 30. svibnja 2012. (CEST)[odgovori]

Hvala na izmjenama, sad izgleda super. Pozdrav! Timbouctou (razgovor) 22:18, 1. lipnja 2012. (CEST)[odgovori]

Pozdrav[uredi kôd]

Pozdrav veselim jutarnjim pticama! Kubura (razgovor) 05:59, 5. kolovoza 2012. (CEST)[odgovori]

Datoteka=slika[uredi kôd]

Vhorvate, "datoteka" je ispravno obilježavanje datoteka, slika i ostalih medija i nema potrebe za sustavnom zamjenom. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:41, 18. kolovoza 2012. (CEST)[odgovori]

Vhorvate, nema potrebe za mijenjanjem, a ako se pokaže stvarna potreba za kompletnom promjenom, napravi se botom. Nekada nije bilo moguće postavljati video ili audio zapise, ali kad se i to omogućilo, datoteka je pojam koji objedinjuje sve medijske oblike koji služe za ilustraciju u člancima, tako da je potpuno ispravan, kao i "slika" za slučaj fotografije. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 14:12, 19. kolovoza 2012. (CEST)[odgovori]

Predložak Infookvir hrvatski muzej ili galerija[uredi kôd]

Vratio sam na stariju inačicu jer je predložak bio deformiran, izmijenio sam parametar slika_opis u opis_slike kako se prvobitno zvao, što je valjda pogrješkom preimenovano u jezično malo smislen naziv. SpeedyGonsales 01:18, 25. kolovoza 2012. (CEST)[odgovori]

Dobrojutrenje[uredi kôd]

Dobroje utro, Vhorvat! Kak dzjela? Kubura (razgovor) 06:51, 29. kolovoza 2012. (CEST)[odgovori]

Potpis[uredi kôd]

Vhorvate, hvala na dodavanju predloška s potpisom. Imam problema s preglednikom i događaju mi se neka neželjena snimanja :-( --Roberta F. 22:42, 21. listopada 2012. (CEST)[odgovori]

I ja imam više problema upravo od ljeta :-( --Roberta F. 23:52, 21. listopada 2012. (CEST)[odgovori]

Nagrada[uredi kôd]

Nema na čemu, to ti je i za prijašnji rad :) --Fraxinus (razgovor) 20:39, 31. listopada 2012. (CET)[odgovori]

Požeška katedrala[uredi kôd]

Dobro je da si to primijetio, ja nisam. Vratio sam kako je prije bilo. Može se i smanjiti, ako treba.--Fraxinus (razgovor) 21:11, 23. studenog 2012. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Vhorvate, zahvaljujem na lijepim rođendanskim željama --Roberta F. 12:27, 13. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Pogled s Vučjaka

Kriva adresa, sumnjam da suradnik Ideidepastane (ups, Dokideide :))) gleda moju suradničku. SpeedyGonsales 00:39, 30. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Sretan rođendan![uredi kôd]

neka ti se ostvare sve želje za ovu godinu i još više :-) --Roberta F. 10:54, 14. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Sretan rođendan, generacijo!  • Bonč (razgovor) • Tagline: Ako ne primiš ovu poruku, javi se da ti pošaljem drugu. •  23:47, 14. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Prepoznao si ga[uredi kôd]

[8] I ti si ga prepoznao :) , baš je jučer s njime završila epizoda :) Kubura (razgovor) 05:47, 16. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Prepoznao sam nekoliko glumaca. Kubura (razgovor) 03:12, 17. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Puškin[uredi kôd]

Hvala na pomoći. :-) Silbel (razgovor) 11:31, 1. veljače 2013. (CET)[odgovori]

Napomena[uredi kôd]

Nadam se da ne zamjeraš zbog ovakvih izmjena [9] (ima ih još 2-3), nije u pitanju ništa subjektivno već sam se povodio činjenicom da >90% infookvira (i tablica) na hrvatskoj Wikipediji ima sivu pozadinu, isto kao traka s kategorijama, zatim predlošci ostalih Wikipedija i projekata, itd. Smatram da je bolje da je sve ujednačeno, standardizirane pozadine. Eto, živio! --Orijentolog (razgovor) 17:51, 9. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Poruka[uredi kôd]

Vhorvate, poslah ti e-poruku. Molim te provjeri poštu. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:02, 25. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Boja pozadine u predlošku[uredi kôd]

Stavio sam boju #F9F9F9 kako je u svim drugim predlošcima na wikipediji. SpeedyGonsales 23:10, 26. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Promijenio sam boju u predlošku udruga kako je prije bilo. :) SpeedyGonsales 23:26, 26. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Direktori[uredi kôd]

[10] Ja bih ove likove izbacio iz predloška. Osnivači - može, ali direktore - ne. Znaš i sam kako kojekakvi laktaši, skorojevići i nesposobnjakovići dolaze na takve položaje, dok je pravoj kvaliteti zapriječeno doći na vrh. A osobito danas kad ti netko završi tečajić ili mu prvo radno mjesto bude "menadžer" odnosno generalni direktor. Kubura (razgovor) 07:30, 4. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

[11] Ne mislim na političare. Nego na bezvezne tipove koji su izvan politike, a dođu na direktorska mjesta. Kubura (razgovor) 04:38, 5. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

[12] Vrlo teško da će to netko ažurirati. Možda i hoće, ali to je nezahvalno provjeravati. Dosadno, zamorno. Kubura (razgovor) 04:43, 5. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Odg.: otočić Galovac[uredi kôd]

Danas sam samo maknuo sliku koja ne postoji, a izmjenu IP-a od prije nisam ni pogledao. Ne bi on prmjestio članak iz dva razloga: tehnički ne može, a očito se malo zaigrao na wikipediji. Hvala na opažanju.--MaGa 20:11, 22. studenog 2013. (CET)

Eisenbahnunfall Stalać, 13. September 1979[uredi kôd]

Ich melde mich hier, weil ich Deine Diskussionsseite in der deutschen WP nicht gefunden habe. Du hast zu dem Eisenbahnunfall in Stalać am 13. September 1979 schon mal Quellen in Kroatisch oder Serbisch gefunden. Damals (2013) hast Du geschrieben, dass Du nach weiteren Quellen sehen willst. Hast Du noch Interesse Dich nach weiteren Quellen umzusehen? Wir könnten dann den Artikel vielleicht auch zusammen schreiben. Gibt es in der WP in kroatischer oder serbischer Sprache vielleicht einen Artikel zu dem Unfall? Bitte antworte mir auf meiner Diskussionsseite in der deutschen WP. -- Reinhard Dietrich (razgovor) 14:40, 13. studenog 2014. (CET)

Ma tko je to nami doša :)[uredi kôd]

Ala, baš nan je drago da si svratia :) Kubura (razgovor) 04:34, 3. srpnja 2017. (CEST)[odgovori]

Uvik mi je drago vidit kolegu kad svrati :) Kubura (razgovor) 05:31, 29. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

Kud plovi ovaj broooood (t.j. splav) :) Kubura (razgovor) 04:41, 22. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Ma nima straha, pišeš sasvim u redu. Naš si doajen, tvoja riječ ima težinu :) Kubura (razgovor) 05:19, 23. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Povratnik miseca[uredi kôd]

Povratniče miseca, svaka ti čast. :) Kubura (razgovor)

Datoteka:Lopar (grb).gif[uredi kôd]

hello! Someone uploaded this coat of arms to huwiki and now we are wondering if this is okay. In commons there is a template commons:Template:PD-Croatia-exempt that is used for many coats of arms images. However, this particular image says it received a special permission. Was the coat of arms created by the person who gave the permission? Is this transferable to Commons? Thanks in advance, kind regards Teemeah (razgovor) 12:57, 29. studenoga 2019. (CET)[odgovori]

Thanks a lot! Teemeah (razgovor) 22:10, 29. studenoga 2019. (CET)[odgovori]

Evo opet[uredi kôd]

... pozdrav noćnoj smjeni :) Kubura (razgovor) 04:54, 28. siječnja 2020. (CET)[odgovori]

Svjetionici[uredi kôd]

Hvala puno na dodavanju slika!!! --Jodl jodl (razgovor) 13:23, 30. siječnja 2020. (CET)[odgovori]

Bok, Vhorvate!

Za glasanja i neke interne procese postoji {{U tijeku}}, a više je predložaka u Predlošci za aktualne i buduće događaje. Moguće da bi naslove kao što je Upravo sada, Uživo, Događaj u tijeku valjalo samo preusmjeriti na {{Aktualno}}. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 20,56; 5. ožujka 2020. (SEV)

Dragi Vhorvate!
Da sam pročitao što piše na dokumentacijskoj podstranici vjerojatno se ne bih javljao. . Ovako je dobrom dijelu suradnika misterij koja je svrha predloška, te će se informirati o svrsi preko međuwikipoveznica. U svakom slučaju, shvatio sam koja je svrha predloška, lakše bi bilo da postoji barem jedna rečenica dokumentacije, kao npr. Predložak služi oblikovanju pačetvorine u skrižaljki ;-)
Ima i smisla taj predložak za one koji su manje vični wikikôdu, tako da prihvaćam njegovo postojanje. Zahvaljujem na tvom kontinuiranom radu i doprinosu wikipediji na hrvatskom jeziku. Još te jednom lijepo i srdačno pozdravljam. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,59; 5. ožujka 2020. (SEV)
Ovaj predložak ima grešku, pa sam ga uklonio iz članaka. —₳RɢṌ Ṅav¡ડ 15:20, 6. lipnja 2022. (CEST)[odgovori]
@Argo Navis možeš li mi opisati grešku? Vhorvat (razgovor) 00:43, 8. lipnja 2022. (CEST)[odgovori]

Predložak:Događaj u tijeku/doc[uredi kôd]

[13] Kako velim u jednom tagu (potpisu), iskustvo ovisi o količini uništene opreme. A poznat sam kao cjepidlaka Kad god zatreba pomoć, javi se (ali ne riljam i ne dajem novce).  • Bonč (razgovor) • Recursive, adj.; see Recursive. •  15:52, 6. ožujka 2020. (CET)[odgovori]

[14] Naravno da nisi kad nisam od tih s velikim slovom, već ova cjepidlaka, za koju postoji i ljepši naziv, pedant  • Bonč (razgovor) • Ne pijem, ne pušim, ne jurim ženske. Imam samo jednu manu: pomalo lažem. •  16:44, 6. ožujka 2020. (CET)[odgovori]
[15] Zar si sumLJao? Doduše, u tom je ljepšem obliku, pedant, Q2066166. Pa i na našoj omiljenoj engleskoj, gdje nisu spomenuli mog omiljenog pedanta, Poirota o čijoj pedantnosti zbijam i šale: (ponekad, ne često) dok čekam u redu na kasi, "Poirot bi to ovako namjestio" i počnem na traci slagati stvari, počev od graničnika za sljedećeg kupca, da bude točno okomito i po sredini trake, da su proizvodi pod konac, paralelni ili okomiti, s istim razmakom među njima; nije dobro što se i kasirica poče smijati Eto, kad si već razmišljao, ustupam ti pisanje...  • Bonč (razgovor) • Budala je sve više, a NoRMaLnih sve manje. •  00:56, 7. ožujka 2020. (CET)[odgovori]

Odgovor[uredi kôd]

Pozdrav! Nema nikakvih problema. Možemo biti na ti. Puno ti hvala na svim sugestijama. Što se tiče tvog pitanja,ne razumijem što točno misliš. Ako ti nije problem bi li mi to mogao pojasniti? PozdravBonzg (razgovor) 23:26, 20. ožujka 2020. (CET)[odgovori]

Savica[uredi kôd]

Pozdrav! Hvala ti na odgovoru! Kužim sve što si rekao. Što se tiče reference na naselje Staro Trnje, taj izvor sam stavio zato što pouzdano znam da dio naselja pripada Savici. I na googleovim kartama tako stoji. A one su ažurirane ove godine. Na službenim stranicama grada Zagreba su navedeni svi mjesni odbori. Jedan mjesni odbor ne obuhvaća uvijek samo jedno naselje, a ponekad u jednom kvartu mogu postojati 2 mjesna odbora, kao što je to ovdje slučaj. Kužiš što hoću reći? Još jednom, hvala ti na svim smjernicama! Pozdrav!Bonzg (razgovor) 01:16, 21. ožujka 2020. (CET)[odgovori]

Trnjanska Savica[uredi kôd]

Bok, Vhorvat! Vidim da si stranicu razdijelio na dvije. Provjerit ću je li sve u redu i na engleskoj wiki. Što se tiče članka Savica, tamo si naveo da kvart graniči sa naseljem Marin Držić, ali tako se zove samo mjesni odbor. Taj dio pripada kvartu Kruge. Za kraj, samo još jedno pitanje: na koju točno sliku misliš? PozdravBonzg (razgovor) 15:02, 21. ožujka 2020. (CET)[odgovori]

Crno Blato[uredi kôd]

Dodao sam jednu vanjsku vezu u članak Crno Blato - samo me zanima u čemu sam pogrešio. --Alekol (razgovor) 11:52, 7. travnja 2020. (CEST)[odgovori]

[16] Ovaj bi se predložak trebao supstituirati, tj. sintaksa je {{subst:NS-ip1}}-- MaGaporuči mi 16:29, 19. travnja 2020. (CEST)[odgovori]

Re:Zahvala[uredi kôd]

Ništa. Zaslužio si. --Kraljnnm (razgovor) 23:40, 23. travnja 2020. (CEST)[odgovori]

Dobrodošlice[uredi kôd]

Koji je smisao lijepljenja dobrodošlica suradnicima bez ijednog uređivanja? Ovakvima pogotovo.--Man_Usk recider 15:11, 17. svibnja 2020. (CEST)[odgovori]

Pozdrav[uredi kôd]

Dobro ti jutro, prijo! A jesi se na-dd-ava :)))) Kubura (razgovor) 07:20, 21. svibnja 2020. (CEST)[odgovori]

Re:Kolega zatražio pomoć, kolega dobio pomoć[uredi kôd]

Hvala! Mislim da sam shvatio.-Kraljnnm (razgovor) 18:09, 1. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]

Anđin datum rođenja[uredi kôd]

Jeli je točan datum rođenja Lucije Hranjec (nekad Šesto), one Anđe iz Zauvijek susjedi i otkud si našao taj datum? Jolicnikola (razgovor) 02:23, 9. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]

Pozdravljam[uredi kôd]

... noćnu smjenu :) Kubura (razgovor) 02:26, 15. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Podsjećanje na Anđin rođendan[uredi kôd]

Da li je stvarno Luciji Hranjec za točno dva tjedna rođendan, ozbiljno te pitam? A ako je onda pošalji mi moju čestitku tad, reci joj da te je čestitao (ili pozdravio) veliki fan Zauvijek susjeda Nikola, a pogotovo dva lika Viki i Anđe, i da pozdravi sve njene u obitelji, u gimnaziji, pa i Sonju Kovač, putem društvenih mreža ako ih imaš i ako nju poznaješ osobno. :D Jolicnikola (razgovor) 01:56, 16. srpnja 2020. (CEST) P.S. I da li su Lana i Lucija Hranjec nešto u rodu?[odgovori]

Re: Re:Podsjećanje na Anđin rođendan[uredi kôd]

Ja nemam društvene mreže, a i nemam namjeru da ih otvorim (bar u skorije vrijeme), tako da od moje pomoći nažalost nema ništa. A možda pozoveš nekog drugog koji poznaješ i koji se u to razumije (ako ga slučajno imaš takvog tipa), pa preko toga dobijemo pouzdanu informaciju u vezi Anđinog rođendana (Lucije Hranjec ako možda nisi upamtio, a mislim da jesi), bar je to moja ideja, al vidjet ćemo. Jolicnikola (razgovor) 23:11, 18. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Ništa onda čekamo možda neko čudo pa da se netko javi da je Luci u četvrtak rođendan. Jolicnikola (razgovor) 21:20, 28. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]
A da broj postova skoči na njezinom IG nalogu (pošto je on privatan i ne može da vidi slike tko hoće, nego samo njeni pratitelji) može značiti nešto bitno, a ako on skoči sutra možda znači da je riječ o njenom rođendanu, a? To je moja ideja/teorija pa sad... Jolicnikola (razgovor) 20:37, 29. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]
I još jedno pitanje i onda neću bit dosadan, jesi li slučajno vidio nekog tko je Luciji čestitao rođendan (ako je danas)? Jolicnikola (razgovor) 20:47, 30. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]
Dakle ono što se zna o datumu rođenja glumica koje su glumile cure (glavne uloge) u seriji "Zauvijek susjedi" je rođendan Sonje Kovač (18. lipnja '84.), a za Luciju (koja je tema) su neprovjerene informacije, a i Jeleni Vukmirici (koja je glumila Sanju, Ferdinu kćer, znaš) nema ga uopće samo godina rođenja otprilike (1979.), pa te pitam što je sa Jelenom Vukmiricom (njen datum rođenja)? Jolicnikola (razgovor) 22:23, 30. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]
Hvala ti za sliku, a negdje sam čitao da Luca ima i još jednu sestru Mirjam i brata Jeremiju i nisam siguran da je to sve što se braće i sestara tiče, a pitam te da li su Lana i Lucija Hranjec u rodu? Stvarno se nadam nekom čudu pa da se otkrije Anđin datum rođenja, a možda i do iduće godine kada u povoljnijim okolnostima, ali i sa puno jasnoća možemo da obilježimo i Vikin i Anđin rođendan. Pa do tada, neću da ti budem dosadan, pozdrav. Jolicnikola (razgovor) 13:15, 31. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Prepisivanje preko postojećih datoteka[uredi kôd]

[17] U ovakvim situacijama treba suradniku ukazati da se u ovakvim slučajevima ne može postavljati preko postojeće datoteke, već da postavi kao novu (bilo lokalno, bilo na ZP). Shodno tome, datoteku koja je postavljena prije ne treba stavljati na brisanje jer u puno navrata suradnici postave datoteke kao svoje (iako to nisu) i često zbog toga završe u košu.-- MaGaporuči mi 20:04, 21. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Suradnik:HLDS/Ivan Ravlić - brisanje ili pronalaženje izvora[uredi kôd]

Poštovani,

Prilikom istraživanja utvrdila sam da je gosp. Ivan Ravlić, zaista predsjednik HLDS-a, a što se vidi i u Registru političkih stranaka RH.

Savjet: Wiki-stranicu: https://hr.wikipedia.org/wiki/Suradnik:HLDS/Ivan_Ravli%C4%87 treba urediti u originalnom smislu, pronaći izvore ili obrisati. Tekst koji se nalazi na navedenoj stranici je kopija teksta njihove službene web-stranice, a što upućuje na kršenje autorskih prava.

Pozdrav! Marija Grošinić— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Marija Grošinić (razgovordoprinosi) 04:27, 3. kolovoza 2020.

Nove informacije oko Anđinog rođendana[uredi kôd]

Oprosti što sam ti dosadan ali, da li ima nekih novih informacija vezanih za datum rođenja Lucije (Šesto) Hranjec? Jolicnikola (razgovor) 22:04, 6. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

Lucija i Ivana[uredi kôd]

Eto vidiš, Lucijina sestra Ivana Hranjec je kad je bila s Amarom Bukvićem bila prisutna u javnosti, a kad se rastala od njega ona je nestala. Gdje je i čime se bavi ona sada, da li imaš tu informaciju? Za Anđu smo sve ispričali, a šta je sa Sanjinjim (Jelena Vukmirica) datumom rođenja? Jolicnikola (razgovor) 17:04, 20. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

[18]Nema na čemu, apsolutno zasluženo.-- MaGaporuči mi 19:20, 26. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

Vhorvat, cijenim Tvoje današnje doprinose, no smatram da nema potrebe svim tim suradnicima (koji nisu doprinosli hr.wiki a ma baš ništa) uputiti dd - ako se pokažu kao aktivni - tada svakako. Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 19:22, 21. listopada 2020. (CEST)[odgovori]

Re:Kamala Harris[uredi kôd]

Hvala ti! :) --Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 13:51, 10. studenoga 2020. (CET)[odgovori]

Antonela Doko Albanka?[uredi kôd]

Da li imaš neki izvor da Antonela Doko ima Albansko podrijetlo, mislim nije nikad to otvoreno rekla, ali imaš li slučajno negdje taj podatak, ili možda nema to podrijetlo, ali mi je to sumnjivo zbog prezimena, možda čak i imena, il su možda roditelji ili prijeci došli iz Hercegovine u Rijeku, pošto sam sad negdje pročito da oni koji nose prezime Doko uglavnom Hercegovci? A pitam te još jednom o tome da li namjeravaš u neko dogledno vrijeme da možda doznaš točan datum rođenja one Anđe? Jolicnikola (razgovor) 12:21, 17. studenoga 2020. (CET)[odgovori]

Sretna Nova godina![uredi kôd]

Dragi Vhorvat, želim ti puno sreće i zdravlja u Novoj 2021.! Neka ti donese puno sreće, zdravlja, uspjeha i veselja. Bonzg (razgovor) 16:56, 1. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

dd - druga[uredi kôd]

vidi: [19]. pozdrav --Mark7747 (razgovor) 23:58, 13. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

problem kod nekih od njih je da se radi o - da ih tako nazovem - "skakavcima" Vhorvat. Nemoj moje primjedbe shvatiti pogrešno, no ponekad su takve dd "hranjenje trolova'. Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 00:26, 14. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
Rado. Npr. ova dd [20] za suradnika koji je napravio samo ovo [21] nije potrebna. Napravio je 2 uređivanja koja su mu bila revertirana. Nakon toga je nestao. Iskustvo mi govori da, ukoliko sa takvima počneš komunicirati (dd), pa edukativno (test, prikaži, ...), nakon toga preventivno (vandalizam, ...), time ih samo motiviraš na "još". Na kraju isti bivaju blokirani, članci revertirani, no to je samo bezpotrebno trošenje vremena Vhorvat. Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 10:42, 14. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
:-) To je samo moj savjet Vhorvat. Obzirom na iskustvo sa njima. Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 10:24, 15. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Još malo o Luciji[uredi kôd]

Pozdrav, kako ti ide s planom oko pronalaska Anđinog datuma rođenja? Jolicnikola (razgovor) 18:31, 18. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Dobrodošlica[uredi kôd]

Cijenim dobru namjeru onom IP-u, ali se dobrodošlica postavlja samo registriranim suradnicima.-- MaGaporuči mi 18:39, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

P.S. ...ili se postavi poziv za registraciju, kao što je to napravio Jure Grm.-- MaGaporuči mi 18:40, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Nebitno je, fiksni ili ne. Poziv na registraciju - da, dobrodošlica - ne.-- MaGaporuči mi 18:55, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

OK @MaGa skužio sam, a sad me već čekaju za večeru. --Vhorvat (razgovor) 19:10, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
Dobar tek.-- MaGaporuči mi 19:11, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Paaaaaaa, sorry, ne vidim na daljinu. Nisam ni mislio divanit s tim IP-om, samo sam uklonio njegovu izmjenu. Što se mene tiče - ja sam završio s njim.-- MaGaporuči mi 19:11, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

dd - četvrta -> Razgovor sa suradnikom:5.43.83.177[uredi kôd]

Vhorvat, možeš molim te objasniti čemu si ovom IP-u poslao dd? --Mark7747 (razgovor) 18:48, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

@Mark7747 vas dvojica niste pretpostavili da ja pišem još jednu dodatnu poruku, prepuštam MaGi --Vhorvat (razgovor) 19:08, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

dd - peta[uredi kôd]

Vhorvat, prije no što objaviš dd novim suradnicima provjeri o kome se radi. Tvoja današnja dd bila je upućena blokiranom suradniku koji je danas otvorio novi račun na hr.wiki. --Mark7747 (razgovor) 15:10, 8. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Tada gledaj malo bolje Vhorvat. Ovo ti je već peta opomena sveze postavljanja dd predloška. --Mark7747 (razgovor) 15:20, 8. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Stranka zdravog razuma[uredi kôd]

Umjesto što mene maltretirate po suradničkoj stranici za razgovor bespotrebnim pitanjima, kad već želite djelovati na Wikipediji (prema onome što ste napisali na mojoj stranici za razgovor to se može zaključiti, barem zainteresiranost) – pokušajte obuzdati nekako bot ili neke prostor-vrijeme-krađa naloge koji se isiljavaju, kao što je slučaj na člancima Jin i jang gdje se forsira neneutralnost/pristrasnost, Zenica gdje preživljava pristrani i/ili oftopik sadržaj a sprječava se ostanak šablona za neutralnost (i globaliziranje prethodno) na početku članka, Džej Ramadanovski gdje preživi greška [[1987.]] – [[2020.]] umjesto da je [[1987.]]–[[2020.]], Željko Ražnatović gdje ostane navod da mu je državljanstvo [[srbin]] i još drugih grešaka itd. itd. --5.43.83.177 13:21, 15. veljače 2021. (CET)[odgovori]

dd - šesta[uredi kôd]

Vhorvat ovim putem te zadnji puta doista dobronamjerno kao i u duhu hr.wiki molim da prestaneš komunicirati sa IP adresama (globalno) blokiranih suradnika. Time samo i isključivo hraniš trolove. Ukoliko ti je iskustvo obzirom na takve interakcije oshudno - pitaj. Siguran sam da će ti iskusniji suradnici rado biti od pomoći. --Mark7747gremlin me 17:33, 15. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Zahvala![uredi kôd]

Zahvaljujem na podršci za dodjelu statusa automatski ophođenog suradnika! Srdačno, --Darrad2009 (razgovor) 18:17, 25. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Hranjec i kraljice šoka[uredi kôd]

Jesi li ti u zadnja dva mjeseca doznao nešto više o Ivani Hranjec, i da li su sestre Hranjec iz Čakovca ili iz Strahoninca odakle su sestre Posavec, i da li ti planiraš da napraviš članke o izborniku Šoštariću, Ivani Kapitanović i o još nekim hrvatskim rukometašicama koje nemaju članak na Wikipediji? --Jolicnikola (razgovor) 08:01, 21. ožujka 2021. (CET)[odgovori]

I da nije možda Kristina Prkačin u nekoj rodbinskoj vezi s košarkašima Nikšom i Rokom?

I ja sam sličnog mišljenja. Ali, teško je spasiti sve tekstove koji imaju poneku korisnu rečenicu. Tekst ima 1 izvor koji ja, barem na mobitelu, ne mogu otvoriti. Ako je tekst doslovno prepisan s izvora, onda nemamo što spašavati. Treba provjeriti. U krajnjem slučaju, uvijek možeš tekst spasiti kopiranjem u svoj imenski prostor. --Argo Navis (razgovor) 08:40, 28. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]

FileImporter[uredi kôd]

Hi! When you move files to Commons you should try FileImporter. Its an easy way to move files to Commons and it will make sure to move all versions of the file and the complete edit history. Just go to the file you want to move, click the tab "Export to Wikimedia Commons" and click "Import". Thats it! --MGA73 (razgovor) 20:56, 6. kolovoza 2021. (CEST)[odgovori]

@MGA73 thanks for the information. --Vhorvat (razgovor) 22:45, 6. kolovoza 2021. (CEST)[odgovori]

Pozdrav noćnoj smjeni[uredi kôd]

Iđe li kako, Vhorvat! -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,45; 16. rujna 2021. (SEV)

Sretna Nova Godina[uredi kôd]

Dragi Vhorvat, sretna ti Nova 2022., puno zdravlja, mira, veselja i kvalitetnog rada na Wikipediji! Bonzg (razgovor) 22:11, 2. siječnja 2022. (CET)[odgovori]

Zaštićeno kulturno dobro[uredi kôd]

Pogledaj Razgovor o kategoriji:Zaštićeno kulturno dobro , sve 3 sekcije. Meni je ta kategorija služila kao todo lista, ali naravno da ne mogu spriječiti ostale da prekategoriziraju. Možeš li se samo potruditi da dodaš i kategorije iz Kategorija:Zaštićena kulturna dobra Republike Hrvatske osim ovih po županijama? —₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 18:01, 1. travnja 2022. (CEST)[odgovori]

Evo, da pojasnim na što sam mislio. Ima tu više stvari, ali najbitnija je kategorija i referenca. ₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 18:29, 1. travnja 2022. (CEST)[odgovori]
A dobro si došao i {{Infookvir vjerski objekt}} za vjerske objekte. Ja radim tako, ide dosta sporije, ali odradim sve - kategorije, referencu i predložak. ₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 18:34, 1. travnja 2022. (CEST)[odgovori]
Reference koje sam ja dodao vodi direktno na objekt, stare reference vode na pretragu. Slobodno kategoriziraj kako si počeo, samo po županijama, ja ću dalje. ₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 22:14, 2. travnja 2022. (CEST)[odgovori]

Translation request[uredi kôd]

Hello.

Can you translate and upload the articles en:National Museum of History of Azerbaijan and en:National Art Museum of Azerbaijan in Croatian Wikipedia? There are also Bosnian and Serbo-Croatian versions in Wikipedia of both articles, in case translating them is easier.

Yours sincerely, Multituberculata (razgovor) 23:15, 15. svibnja 2022. (CEST)[odgovori]

Lucija Hranjec datum rođenja[uredi kôd]

Da li je jučer Luciji bio rođendan? Nigdje nisam vidio da je, ni na Instagramu, ni na Facebooku, baš nigdje. Jolicnikola (razgovor) 00:50, 31. srpnja 2022. (CEST)[odgovori]

A da li ti imaš Face ili Instagram ili slično?

Drugi Smoje[uredi kôd]

Dobro jutro, V·H. Radi se o imenjaku, može se provjeriti u SD. ponor (razgovor) 04:15, 24. rujna 2022. (CEST)[odgovori]

Lea Dekleva porijeklo[uredi kôd]

Da li Lea Dekleva ima makedonsko porijeklo? Čini mi se po prezimenu da ga možda ima. Jolicnikola (razgovor) 16:20, 28. rujna 2022. (CEST)[odgovori]

Sretna Nova godina[uredi kôd]

Dragi kolega Vhorvat, želim ti Sretnu i uspješnu Novu 2023., uz puno zdravlja, veselja i blagostanja! Bonzg (razgovor) 22:39, 1. siječnja 2023. (CET)[odgovori]

Super je što si dodao ovaj predložak, ja se baš zabavljam s time zadnjih tjedana. Ja, inače, ne idem previše detaljno, dodajem samo reg. broj i zadnja 3 parametra, a ostalo uglavnom uklopim u glavni dio predloška, da ne bude previše redundancije. --₳RɢṌ Ṅav¡ડ 15:25, 3. veljače 2023. (CET)[odgovori]

@Argo da i ja ovakve stvari dugo gledam i proučavam. Priklonio sam se ovoj varijanti, neka u ovom dijelu predloška ispod "Registar kulturnih dobara RH" bude što više prema njihovom službenom nazivu i opisima jer se bolje vidi na što se precizno odnosi kod njih, ovako se odmah vidi da oni to vode kao katedrala i kompleks. Jesam, razmišljao sam o redundanciji, ali također i o preciznosti i fokusiranosti informacija na tom mjestu. Ovdje sam tako za lokaciju izabrao adresu, prenio arhitekte/graditelje kako oni imaju i datacija kako je oni imaju. Pozdrav --Vhorvat (razgovor) 15:49, 3. veljače 2023. (CET)[odgovori]

Predložak kulturnadobra[uredi kôd]

Dobro jutro, VH. Pitam se već neko vrijeme zašto stavljaš

{{Kulturnadobra|oznaka=|naziv=Zgrada Županijskog poglavarstva|pristupljeno=2023-02-24|Z-2334}}

umjesto (oznaka nije parametar nego je gola vrijednost)

 {{Kulturnadobra|Z-2334|naziv=Zgrada Županijskog poglavarstva|pristupljeno=2023-02-24}}

ili

{{Kulturnadobra|Z-2334|naziv=Zgrada Županijskog poglavarstva|pristupljeno=2023-02-24|sadržaj=preuzet}}

Možda kopiraš s nekog mjesta? Možda su moje upute u {{Kulturnadobra}} nejasne, mogu li ih kako popraviti? Hvala, ponor (razgovor) 05:21, 25. veljače 2023. (CET)[odgovori]

@Ponore da kopiram, sad bih morao proučavati gdje sam to uzeo. Nisam do sada primijetio ovaj problem. Slobodno ispravi. Možda s botom nađeš još toga? Ja sam sigurno napravio još na jednom ili dva (više?) članka. --05:34, 25. veljače 2023. (CET)[odgovori]
Nije nikakav problem taj nepoznati parametar, samo me zanimalo otkud je došao i mogu li što napraviti da ga se ne stavlja bez potrebe. Moguće da ga je jedno vrijeme dodavao VisualEditor, to sam popravio. Sretno s kulturnim dobrima, a i inače! ponor (razgovor) 05:51, 25. veljače 2023. (CET)[odgovori]
@Ponore OK proučio sam i shvatio sve varijante. Hvala na pomoći. Ja za sada ne bih dirao predložak, pogledaj malo druge korisnike kada preuzimaju sadržaj od ministarstva kao ja, stavljaju li "sadržaj=preuzet". Lako je usporediti. --Vhorvat (razgovor) 06:08, 25. veljače 2023. (CET)[odgovori]

Sretna Nova 2024.[uredi kôd]

Dragi Vhorvat, želim ti sretnu i uspješnu Novu 2024. godinu. Neka ti donese obilje zdravlja, sreće, blagostanja i puno uspješnih uređivanja na Wikipediji. Bonzg (razgovor) 21:16, 1. siječnja 2024. (CET)[odgovori]

Hvala @Bonzg. I tebi sve najbolje u Novoj 2024. godini. Vhorvat (razgovor) 02:47, 2. siječnja 2024. (CET)[odgovori]