Razgovor sa suradnikom:Vrtleska225

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

UDIK12, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:UDIK12") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --MaGaporuči mi 17:17, 17. kolovoza 2015. (CEST)

Preporučam pročitati...[uredi]

...što ne spada u wikipediju. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 17:17, 17. kolovoza 2015. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Tek kad ga pročitate, nastavite s uređivanjem. Kubura (razgovor) 09:40, 15. srpnja 2017. (CEST)

Opet preporučam...[uredi]

...pročitati što ne spada u wikipediju i naglašavam da se ne može samovoljno uklanjati predložak o kriterijima.--MaGaporuči mi 10:05, 16. srpnja 2017. (CEST)

Sve piše u predlošku koji se trenutačno nalazi na početku članka.--MaGaporuči mi 12:08, 16. srpnja 2017. (CEST)

Predloške mogu uklanjati jedino administratori.--MaGaporuči mi 12:28, 16. srpnja 2017. (CEST)

Naputak[uredi]

Molim te ne rabi riječi kao "lupaš". Zvuči napadački prema onome kome si ju uputio. Napadačko ponašanje je karakteristika onih koji su samoreklameri ili pomagači samoreklamera.
Što se tiče g. Ćudića, vidio sam neke stvari koje su mi se svidile kod njega u to je prevagnulo u dvojbi kod mene, pa sam napisao da se slažem da ljudi koji se bave onim temama imaju članak, ali eno, ogradio sam se, jer ne želim da nam članci o samoreklamerima zatrpaju projekt.
Možda ti riječ samoreklamer zvuči teško? Evo, recimo, g. Ćudić temeljito i samoprijegorno, uz prijetnje i neugodnosti radi svoj posao. Onda se pojavi netko drugi na pozornici i razmeće se da radi to isto što i g. Ćudić, a u biti ne radi, nego se razmeće (možda taj drugi krade tuđe zasluge, ili samo govori prazne riječi). I recimo dobije jednake ili veće novce iz proračuna nego g. Ćudić. Shvaćaš li sad? Kubura (razgovor) 02:48, 1. kolovoza 2017. (CEST)

Sve mi je jasno. Hvala ti na ovim informacijama. Vrtleska225 (razgovor) 15:27, 1. kolovoza 2017. (CEST)

Enciklopedijski doprinosi[uredi]

Poštovani, molim pogledajte kako sam dopunio članak nakon Vašeg uređivanja.

Vaše je uređivanje činjenično točno, no kad se radi o povijesno-političkim temama valja imati u vidu da bi članke valjalo graditi tako da u svakom trenutku predstavljaju mali, uravnoteženi mozaik.

Ako se radi o kritici rehabilitacije, imajući u vidu ozemlje na kojem je djelovao dotični, navesti stav samo nekoga iz BiH nije dovoljno, potrebno je i nužno navesti stavove relevantnih osoba ili entiteta iz Hrvatske, Srbije i BiH, tim redoslijedom, te je moguće dodati i stavove međunarodne zajednice ili međunarodnih udruga na kraj, ako postoje i dovoljno su relevantni. Lako mogu pretpostaviti da će na bs odnosno sr wiki redoslijed biti drugačiji, ali će sadržaj kritika najvjerojatnije biti isti, ili bi trebao biti isti, jer radi se o lako provjerljivim činjenicama.

Dakle, Vaše uređivanje nije krivo, ali bilo je nedovoljno dobro. Molim da buduća uređivanja budu bolja, lijep pozdrav! SpeedyGonsales 11:05, 1. rujna 2018. (CEST)

Naputak[uredi]

Na hrvatskom riječ regija i region su slična, ali ne i ista značenja. Regija kao regija, region je stilski obilježena. U izvornom hrvatskome ne postoji, ali ju se rabi u pogrdnom smislu, odnosno ima oznake jugoslavenštine i (veliko)srpštine. Nešto poput povjesničara i istoričara, povjesničar je povjesničar, istoričar je povjesničar koji radi za srpsku stvar a na štetu hrvatske stvari. Kubura (razgovor) 23:17, 4. prosinca 2018. (CET)

Slika[uredi]

[1] Treba smanjiti sliku da svaka dimenzija bude manja od 300px, zatim morate staviti odgovarajuću licenciju i opis slike. Ako ih se ne postavi, slike brišemo. Uz to, slika mora biti na nekom članku. Kubura (razgovor) 02:10, 6. siječnja 2019. (CET)

Godine[uredi]

Uvijek pišemo s točkom. Dakle: 2019., a ne 2019--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:43, 18. siječnja 2019. (CET)

Jezik[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, što ste učinili u članku Petar II. Petrović Njegoš, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. --Tulkas Astaldo (razgovor) 17:06, 5. ožujka 2019. (CET)

Prikaži[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 17:06, 5. ožujka 2019. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju. --Dvanaesti Igrač 22:06, 5. ožujka 2019. (CET)

Prepisivanje[uredi]

Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate sadržaj s interneta zaštićen autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje sadržaja, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti sadržaj.

Sav zaštićeni sadržaj koji se postavi bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisan bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 09:52, 9. ožujka 2019. (CET)

Naputak[uredi]

[2] Samo smanji tako da nijedna od dimenzija ne bude veća od 300 px. Kubura (razgovor) 21:16, 28. ožujka 2019. (CET)

Jezik[uredi]

Hrvatskom jeziku nisu svojstveni pasivi, a pogotovo ne izraz od strane pa lijepo molim da ga ne koristite u člancima. Zahvaljujem na razumijevanju--Tulkas Astaldo (razgovor) 11:42, 4. svibnja 2019. (CEST)

Bog, promijeni vazduhoplovstvo u zrakoplovstvo. LP --Lasta 12:09, 31. svibnja 2019. (CEST)

Slika[uredi]

[3] Osim ako ti nisi nositelj auktorskih prava ili ako nemaš odobrenje od nositelja, ne možeš sliku staviti kao javno dobro. Kubura (razgovor) 19:49, 30. srpnja 2019. (CEST)

Jezik - treći put[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju. Iako su svi dobrodošli činiti konstruktivne doprinose na Wikipediji, vaša nedavna izmjena u članku Arabica nije izgledala konstruktivnom i zbog toga je uklonjena. Ako želite, možete testirati na stranici za vježbanje i pogledati uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju.  • Bonč (razgovor) • Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:38, 6. rujna 2019. (CEST)