Razgovor sa suradnikom:Zeljko/Arhiv 23

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Hrvatski hladnokrvnjaci[uredi kôd]

Željac, prekrasni su mi, uvijek ih vidim kada idem do Vagabundine kolibe, a za 10. tjedan će fotka biti i na Glavnoj stranici :-)) --Roberta F. 19:12, 15. veljača 2009. (CET)

Kosinj[uredi kôd]

Željko, a je li se povukla voda na području Kosinja, jer bilo je još nedavno sve poplavljeno. Sretno u svakom slučaju, dobro vrijeme i mirna ruka :-)) --Roberta F. 19:14, 15. veljača 2009. (CET)

Što to znači? Da mu vratim izmjenu? --Vatrena ptica (razgovor) 15:08, 19. veljača 2009. (CET)

Naravno da ćemo se vidjeti, a za tortu dovoljan je jedan komadić --Vatrena ptica (razgovor) 15:45, 19. veljača 2009. (CET)

Hvala.--Vatrena ptica (razgovor) 16:34, 19. veljača 2009. (CET)

Atlantida[uredi kôd]

Hvala na informaciji :) Ne znam jesi li malo više čačkao po internetu o tome, ali na istoj stranici koju si mi poslao nalazi se link na stranice internetskih novina 24 sata (http://www.24sata.hr/news/clanak/hrvat-je-nasao-atlantidu-a-britanci-mu-kradu-otkrice/103425/?context=naslovnica&web_page_id=main_page). Uglavnom, u filmu su postavljena zanimljiva pitanja, a čak na en.wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Atlantis#In_the_Atlantic_Ocean) pišu o tome iako je vijest tek jučer objavljena u britanskom časopisu. Objašnjenje "fenomena" dao je Googleov glasnogovornik. Iako mi se njegova izjava čini istinitom, malo me kopka zašto su se baš tamo pojavili "artefakti" a ne i negdje drugdje ;) Vidjet ćemo uskoro što je točno dolje ako neki bogatunčić uloži novce u istraživanje oceanskog dna na toj lokaciji. Pozdrav, Conquistador (talk) 18:42, 21. veljača 2009. (CET)

Čitao sam o Atlantidi i zanimljivostima koje se danas mogu pronaći u različitim ljudskim aktivnostima, a koje prema nekim autorima upravo potječu s nekog kopnenog područja koje danas ne postoji, a nazivaju ga Atlantidom. Etimologija riječi kao i komparativna lingvistika ovdje pružaju zapanjujuće činjenice. Evo, ovdje si možeš pročitati dosta o tome što si napisao u posljednjem odgovoru (http://www.atlanteanconspiracy.com/2008/07/atlantean-etymology.html). Ipak, još nisam vidio niti jednog autora i teoriju da su ponudili sljedeću situaciju. Zamisli da uopće ni nije postojalo nekakvo kopno usred Atlantika koje je prema legendi potonulo u jednom danu i jednoj noći, jer bi to sigurno ostavilo traga na Zemljinoj površini, odnosno u podmorju (pritom ne vjerujem da će pronaći nešto zanimljivo na onoj nedavno otkrivenoj lokaciji zapadno od Kanarskih otoka). Sad bi netko sigurno pitao odakle onda velika onomastička korelacija s jedne i druge strane Atlantika. No, odgovor bi bio jednostavan. Drevne civilizacije s obiju strana Atlantika dolazile su u kontakt te su pritom naravno razmijenili i neke riječi. Otuda bi se mogla objasniti sličnost u nazivima geografskih obilježja. Pitanje je kakav je bio opseg i učestalost tih dodira među civilizacijama, jer je on sigurno postojao što su pokazala i arheološka istraživanja s obiju strana Atlantika. Legende o Atlantidi koje se mogu pronaći u Americi s jedne, te u Europi i Africi s druge strane, očigledno su samo opisi zemalja, običaja i kulture "onih drugih koji su dolazili na naše obale". Grci su, koliko mi je poznato, opisivali Atlantiđane kao ljude brončane puti, dok sam sad u gornjem linku pročitao kako su Asteci Atlantiđane opisivali kao ljude bijele puti. Mogao bih ovu teoriju još malo razraditi, jer mislim da bi mogla najbolje objasniti cijelu stvar u okvirima znanosti, bez ikakvih uplitanja natprirodnih sila koje su mogle tako brzo izbrisati čitavo jedno kopno s lica Zemlje. I da ne zaboravim još nešto nadodati ako budeš imao pitanja zašto u ovoj teoriji kontakti između civilizacija nisu nastavljeni. Mislim da bi se to moglo objasniti čestim seobama i provalama "barbara" u Europi koje su uzrokovale gubitak i/ili zaborav navigacijskih vještina koje su bile potrebne da se preplovi Atlantik. Eto toliko, tema je zanimljiva, a vremena je premalo. Bolje da krenem učiti (neko drugo) gradivo za ispite ;) Pozdrav, Conquistador (talk) 17:43, 22. veljača 2009. (CET)

Prava je istina da su Atlantidu sravnali bagerima i onda od nje napravili igrališća za golf. Budući da je bila cila od sarbuna, sarbunjeri su na divje odvozili sarbun s Atlantide. Pa onda atlantska klima, kiše koje su isprale tlo jer nije bilo cabala koje bi ga držalo. Unda je doša onin cunami i eto ti. Kubura (razgovor) 00:11, 26. veljača 2009. (CET)

A ja mislim da su Atlantidu sredili Crveni Hrvati kad su igrali nogomet protiv Bijelih Hrvata. Poslije se sve zajeb. Jedan je bio daltonista, opalio je je šakom po stolu i Atlantida je propala u more. Naši preci (prahrvati; i prabijeli i pracrveni)) isplivali su na jadransku obalu i onda su Bijeli Hrvati, (prapreci Torcide) osnovali Crvenu Hrvatsku u Dalmaciji a Crveni Hrvati su osnovali Bijelu Hrvatsku sjeverno od Crvene Hrvatske. I tako su naši preci osnovali Bile i Crvenu hrvatsku. I tako se rodio mit o Atlantidi. Jel' jasno. --Zeljko (razgovor) 00:22, 26. veljača 2009. (CET)

Pročitajte "Uništenje Atlantide", ima u svim našim knjižnicima, relativno nova knjiga i po meni dosad najjača i najrealnija teorija. Amerikanac je to istraživao 30 godina i zaključio da se nalazila na malom vulkanskom otočiću oko 300 km zapadno od Gibraltara, slično lokaciji iz Googla. BTW, potonuća otoka ili uskrsnuća novih u Atlantiku nije nikakav bauk - uvijek nestabilni i aktivni srednje atlantski greben! U zadnjih 50 godina rodilo se ili nestalo oko 80 otoka, najviše na sjeveru Atlantika. 89.172.75.39 15:30, 2. ožujak 2009. (CET)

Nije mogao bit otočić... nego nešto mnogo veće. Da je bio otočić, vjerojatno bi na njemu živjelo kakvo poludivlje pleme. --Zeljko (razgovor) 15:41, 2. ožujak 2009. (CET)

Redar izborima[uredi kôd]

  • Hvala za tvoj glas, za ili protiv, i vaše konstruktivne komentare. (Google translation from English, I speak nor understand no Croatian). Apteva (razgovor) 15:15, 23. veljača 2009. (CET)

Proslava[uredi kôd]

Je, stvarno, odigrali smo rukometnu obranu 3-2-1 sa 11 igrača :) . Kubura (razgovor) 00:06, 26. veljača 2009. (CET)

E, ondi smo ih i čekali. Igrali smo obranu tilom na tilo ka Červarovi rukometaši, nismo in dali disat, a oni su se zanili i zaboravili da se ne smi igrat rukon. Možda sad Červar uzme Calella, jer nan ionako nedostaje rukometaš na toj poziciji. Kubura (razgovor) 00:14, 26. veljača 2009. (CET)

Popis etonima[uredi kôd]

Prika mislim da bi nazivi tih članaka trebali biti umjesto Dodatak:Popis etnonima -A (sa crticom) ovakvog naslova Dodatak:Popis etnonima A (bez crtice), i ubačen predložak. Ako se slažeš ja ću to sutra napraviti, premjestiti ću članke na oblik bez crtice i ubaciti ću predložak ko što sam jučer napravio. Andrej Šalov 01:13, 26. veljača 2009. (CET)

Nažalost, nema. --Vatrena ptica (razgovor) 11:00, 28. veljača 2009. (CET)

Stewardship Election 2009[uredi kôd]

Thanks a lot for your vote and support in the Stewardship Election 2009! I'll probably try again next year, so... stay tuned :) Al Lemos (razgovor) 15:46, 28. veljača 2009. (CET)

MaxADSL[uredi kôd]

Priskrbio bih ja da mogu. Nemamo još u selu uvjeta. Zasad je web'n'walk majka, a ima brzinu od prosječno 30kB/s. Mizerija, šta reć. Živim iza sedam šuma i 30ak km kaldrme.  Sauly  15:54, 3. ožujak 2009. (CET)

Zato Vi na moru kupujte naše slavonske proizvode, a ne austrijske i zlovenske :)  Sauly  16:10, 3. ožujak 2009. (CET)

Ne živi se tu loše... Viš, mi imamo čvarke, rakiju i kobase, al nama nitko ne može "donijeti" more :(  Sauly  16:24, 3. ožujak 2009. (CET)

Kak misliš da pređem u Torcidu? Kak se može preć?  Sauly  17:02, 3. ožujak 2009. (CET)

Hah, pa ja i navijam za Ajduka :) Al u selu ne mogu osnovat ogranak jer bi bio jedini član. Cvelferija je jako uporište navijača Dinama iz Zagreba.  Sauly  17:36, 3. ožujak 2009. (CET)

Naprotiv. Što misliš, odakle toliko soli u Soljanima? To su hajdukovci iz Soljana prokopali tunel do Splita za doć na utakmicu, pa su tako došli do soli. A ekipi okolo prodavali priče da su sol dotrali cestom :)) Kubura (razgovor) 03:27, 4. ožujak 2009. (CET)

Čestitka za najsliku. --Vatrena ptica (razgovor) 16:10, 4. ožujak 2009. (CET)

Mislim da bi trebao prebaciti članak na Dom (pleme). Pozdrav --Lasta 20:27, 6. ožujak 2009. (CET)

Željko šta pokušavaš sa HNL-om?--Uskboy 15:32, 9. ožujak 2009. (CET)
Samo Hrvati ili svi igrači HNl-a?--Uskboy 15:37, 9. ožujak 2009. (CET)
Šarbini je hrvat ;), ali mislio sam na npr. dinamove južnoamerikance, čehe, hajdukove bosance...--Uskboy 15:42, 9. ožujak 2009. (CET)
Onda ti nije dobar naslov, nisam ni mislio da jesi :))...--Uskboy 15:44, 9. ožujak 2009. (CET)

Tu sam, ali ne pada mi ni jedan naslov na pamet, ajde samo ti piši pa ćemo kasnije naslov mjenjat, trebamo još jednog čoeka :)--Uskboy 16:00, 9. ožujak 2009. (CET)

Samo HNL, mislim! --Uskboy 16:10, 9. ožujak 2009. (CET)
Hvala na informaciji.--Vatrena ptica (razgovor) 16:42, 9. ožujak 2009. (CET)

Radovi[uredi kôd]

Željko, je li još radiš na članku Barí ili se može ukloniti predložak {{radovi}}? Pitala me jedna suradnica iz Nijemica o "tvojim" konjima. Lipi pozdrav :-)) --Roberta F. 21:04, 9. ožujak 2009. (CET)

Ako bi htijeli ispravno napisat prijezime kod Stanislav Radonjić umjesto Radonjkić na članku koji pokušavam napisat (u oblasti gubernadur) bio bih vam jako zahvalan.A ja ću su potrudit da ga napišem onako kako vaši standardi zahtijevaju.Pozdrav

Junačkopleme

Napravio sam manje izmjene na Istorija Crne Gore vezano za Petra I Petrovića Njegoša medjutim link na kojem se pogledati što i tko je on ne znam kako da postavim Evo tog linka: http://www.rgls.org/sr/poznati_masoni.php S poštovanjem Junačkopleme

Napomjena: Ovo sam napisao kao obrazloženje zašto je Njegoš II ukinuo gubernadurstvo u Crnoj Gori i protjerao gubernadure Radonjiće.Upravo s toga što su mu oni bili posljednja prepreka u tom naumu.

Etničke grupe ...[uredi kôd]

Željac, u zadnjih par dana krenuo sam sređivati Posebno:Siročad, tj. povezati sve članke s nekim drugim, pa te molim da se, kad otvoriš novi članak, pobrineš da mu otvoriš poveznicu u nekom drugom članku.... kao npr. ovih par zadnjih etničkih grupa (usput, zašto nisu etničke skupine?) ... ja sam par tih etničkih grupa obuhvatio u svom sređivanju, pa sam ubacio ovako, npr. Brunej ... eto, korak više kod kreiranju članaka, ali bitno je da su članci povezani i da im je lakše pristupiti -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 17. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 18:39 sati. (CET)

Nisam imao namjeru iskorjenjivat "grupe", nego samo upitah, s obzirom da je meni uhu "etničke skupine", ali pustimo to ... vratimo se siročadi, evo pogledaj poveznice na tvoja tri najnovija članka:

ili za primjer, ona koju sam povezao:

nadam se da sam bio jasniji.-- Jure Grm, 17. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 19:46 sati. (CET)

Commonsi[uredi kôd]

Nema potrebe za ljutnju! Slike sa Commonsa se komentiraju na Commonsima, zato je ovdje stavljen {{bris}} -- Jure Grm, 17. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 00:01 sati. (CET)

Ton razgovora je apsolutno neprimjeren i neutemeljen! -- Jure Grm, 17. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 00:15 sati. (CET)

Ponavljam[uredi kôd]

Ponavljam, jer očito nisam jasan:

  1. i dalje nema potrebe za ljutnju i na ovakav ton razgovora!
  2. Slike sa Commonsa se komentiraju na Commonsima, a ako je komentar namijenjen "nekome", onda se komentira na stranici za razgovor toga "nekoga" i onda mi ne pada na pamet niti to dirati, niti se mješati!
  3. Komentare postavljene na stranicama bilo slika, bilo članaka, može komentirati bilo tko, jer je to i svrha slobodne enciklopedije!
  4. Ako i dalje misliš odgovarati na ovo istim tonom, molim te nemoj ... jer te pokušavam ostavit na miru!

...uz dužno štovanje prema tvome namjerljivom doprinosu ovoj wikipediji, kao i tvojoj biloj boji! -- Jure Grm, 17. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 00:32 sati. (CET)

Nije tvoj posao da b brišeš moje komentare. I ne umiljavaj se preko Hajduka. --Zeljko (razgovor) 00:40, 18. ožujak 2009. (CET)

Filozofija[uredi kôd]

Tko o čemu razmišlja u ove noćne sate, a ja i Zeljko o kesama. Kamarad Walter (razgovor) 03:03, 18. ožujak 2009. (CET)

Citiram....[uredi kôd]

Lijepo mene ostavi na miru. Jel jasno

Zeljko 00:10, 18. ožujak 2009.

... i nažalost, potpisujem istom mjerom! -- Jure Grm, 18. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 18:20 sati. (CET)

Čudi me da nakon toliko produktivnih godina (opet se "umiljavam"?!) još neke stvari ne razumiješ!? Nikada niti jedno slovo ja nisam izbrisao! A ovo je već peti ili šesti put da me optužuješ za to! Svi članci koji ne udovoljavaju kriterijima wikipedije prebacuju se na stranice za razgovor i tamo se mogu dalje uređivati! A ako nešto niti ne sliči na članak ja mogu samo predložiti za brisanje, a brišu ISKLJUČIVO administratori!
Još te jednom molim da me poštediš neargumentiranih optužbi i krajnje neprimjerenog tona tvojih komentara! Unaprijed zahvaljujem!
P.S. komentar o Hajduku je bio, ne samo neprimjeren, već i bezobrazan! -- Jure Grm, 18. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 19:14 sati. (CET)

Kukuruz, som i gulaš[uredi kôd]

Dobra ti večer, Zeljko!
Baš se mučim sa mjestima u Baranjskoj županiji. Mislio sam da će ovo ići brže, s obzirom na to da je manja od Bačko-kiškunske, a kad ono ova je gušće naseljenija, mnogo više sela na mnogo manjem teritoriju. Daleko je od Mečeka do Drave :) Kamarad Walter (razgovor) 04:01, 19. ožujak 2009. (CET)

I ne usput, no za Hajduk, za Hajduk!!!

Dobro jutro, Zeljko moj :) Kamarad Walter (razgovor) 04:41, 24. ožujak 2009. (CET)

Hvala ti. Malo bi mi bilo naporno opet pisati nešto što sam već napisao. Kamarad Walter (razgovor) 05:01, 24. ožujak 2009. (CET)

Guvernadur[uredi kôd]

Malo sam pomogao Junackomplemenu s poveznicama i stilom članka Guvernadur, pa samo provjeri, ako ti nije teško, jesi li ti pojmovi tamo dobro upotrebljeni?! -- Jure Grm, 19. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 20:58 sati. (CET)

Ta plemena se spominju u članku -- Jure Grm, 19. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 21:06 sati. (CET)

Pivo??[uredi kôd]

Kakvo pivo? Datoteka:Icon_beer.gif ... Cilu gajbu!!! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 22. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 18:44 sati. (CET)

Posebno mi se dopada ovo posljednje: Hajduk živi vječno

Skoro isti primjer sam i ja naveo u pojašnjenju mog mišljenja, npr. postoji Josip Šimunić neki političar i naš reprezentativac Joe, pa bi se po tome članak trebao zvati: "Nogometaš Josip Šimunić", ili film "Kako je počeo rat na mom otoku iz 1996. godine" -- -- Jure Grm, 24. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 14:48 sati. (CET)

Fotografije[uredi kôd]

Željko, fotografije se mogu postaviti pod poštenom uporabom, ali u ovome slučaju koliko vidim ne znamo autora i to je jedan od problema što ne možemo znati jesu li postale javno dobro. Prije se može očekivati da još nije prošlo 70 godina od smrti autora ako su neke snimljene 1929. godine. Druga je mogućnost da kontaktiraš La voce del popolo i novinara Igora Kramarsicha i pitaš tko ima te fotografije, odnosno tko je njihov autor, tj. nositelj autorskih prava. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:03, 24. ožujak 2009. (CET)

Milicajci[uredi kôd]

Smijao sam se... i indijanci su imali milicajce. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 14:29, 26. ožujak 2009. (CET)

Hvala, trudim se. --Vatrena ptica (razgovor) 18:31, 26. ožujak 2009. (CET)
Hvala, ja već znam da u svemu mogu računati na tebe. --Vatrena ptica (razgovor) 14:39, 29. ožujak 2009. (CEST)

Rating slike[uredi kôd]

Bog Zeljko, Zelio bih dobiti konkretanc odgovor na konkretno pitanje. Pitanje 1: Kako mogu postaviti svoje rafting fotografije na stranicu o raftingu na wikipediji, a da ne krsim nikakva pravila?

         Imam odobrenje samog sebe jer su fotografije moje.

Pitanje 2: Kako mogu postaviti rafting fotografije s web stranice o raftingu ( www.raft.hr ) na wikipediji, a da ne krsim nikakva pravila? Napominjem imam odobrenje od www.raft.hr da ih mogu postaviti na wikipedijinu stranicu o raftingu. Kome prosljediti to odobrenje (odobrenje od www.raft.hr da smijem to napraviti).

Sto jos trebam uciniti da bi sve bilo po propisima wikipedije?

Molim konkretan odgovor, tocno sto i kako trebam napraviti da bih se hrvatske slike raftinga nasle na krvatskoj rafting wikipedijinoj stranici (trenutno su slike s raftinga u brazilu na njoj). hvala!!! bruno

Wikipedija i odgojitelji[uredi kôd]

Željko, slobodno preuzmi ulogu odgojitelja na Wikipediji, uči mlade suradnike, ali uči ih i odgovornosti i kako da svoje roditelje uključe u svoj rad. Ovdje nitko nije plaćen, niti na raspolaganju za bilo čiji odgoj i obrazovanje, već radi i surađuje na Wikipediji zato jer želi podijeliti svoje znanje, želi se odmoriti od svakodnevnih obveza i briga. Wikipedija na engleskome jeziku ima projekt za najmlađe, mi nemamo i nažalost mladi se suradnici moraju uklopiti u način rada odraslih, jer ne možemo biti vjerodostojni ako mlade suradnike ne naučimo rabiti literaturu, navođenje referencija i ostalo - što još u svojem obrazovanju nisu ni učili niti se s time susretali. Željko, suradnicima je već dovoljno teško takve stvari naučiti najmlađe preko inerneta, ne očekuj od ostalih suradnika da preuzmu i ulogu roditelja/odgojitelja/nastavnika, za tako nešto uglavnom nismo niti kvalificirani (iako ima suradnika koji su nastavnici i profesori). Molim te budi obziran prema kolegama, posla je ionako preko glave. Kod mladih suradnika koji rade uz pomoć roditelja na Wikipediji vidi se značajno bolje razumijevanje Wikipedije i njezinih suradnika, no, oni najmlađi koji su očigledno prepušteni "na brigu" facebooku, myspaceu i ostalim virtualnim "uzorima", ovdje se ne snalaze najbolje i svojim neprimjerenim postupcima ometaju ostale suradnike. Cilj rada na Wikipediji je stvaranje enciklopedijskog sadržaja, ne odogoj, psihološko savjetovanje, sklapanje poznanstava ili bilo što drugo. Lijep pozdrav. --Roberta F. 11:50, 31. ožujak 2009. (CEST)

Željko, još 5 dana uz školske obveze, nije ništa. Ako se mladi suradnik ne može strpiti 5 dana, oprosti, ali ne mogu ni ja dopusitit da ometa 5 ostalih suradnika. Kazna nema smisla, ako se ne primjenjuje. Ponavljam, posla je na Wikipediji preko glave i prošla su vremena od prije nekoliko godina kada je broj članaka bio osjetno manji, broj kvalitetnih administratora daleko veći, a priljev novih suradnika sporiji. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:19, 31. ožujak 2009. (CEST)

Neka ti bude. Ovo, ako ti je sad lakše da bi odgajali ili trčkarali za podmlatkom možeš obrisat. --Zeljko (razgovor) 13:55, 31. ožujak 2009. (CEST)

Ovo je još tu, baš čudno --Zeljko (razgovor) 15:28, 31. ožujak 2009. (CEST)

Tachi tribe[uredi kôd]

Željko, možda bi bilo najjednostavnije napisati 2-3 rečenice o njima na en:wiki, jer sam sada stavila međuwikipoveznicu prema podnaslovu gdje se spominju, ali članka nema, samo ta jedna rečenica: "Tachi tribe, at Santa Rosa Rancheria". Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 14:21, 2. travanj 2009. (CEST)

Provjeritelji :-)[uredi kôd]

Fala Željko na upozorenju. Budem upozorio checkusere nek ipak provjere, da ne blokiram napamet.--D tom 17:59, 7. travanj 2009. (CEST)

Njegoš[uredi kôd]

Željko,

Najprije, pozdrav iz Crne Gore. Oko članka Povijest CG, dio oko Njegoša. Ubačio se da je bio član Srpske lože. Ta verzija nije moguća.

1. Ako pogledaš sajt Regularne lože Srbije, koji citiraš, tamo ćeš vidjeti da je prva srpska loža formirana 1878. (ako se ne varam), u svakom slučaju dvije-tri decenije kasnije od Njegoševe smrti.

2. "Velika Srpska Loža" (suverena loža ili Velika loža Srbije) nije ni bila uopće ni formirana u 19. stoljeću.

2. Njegoš je simpatizirao s gnozom i masonskim sinkretizmom u Luči mikrokozmi, takođe je bio u izvrsnim vezama s Simom Milutinovićem Sarajlijom, srpskim masonom, no nema zbilja niti jednog dokaza da je uistinu Njegoš bio mason.

3. I pod nepouzdanom prtpostavkom da je Njegoš bio mason, nije mogao biti član srpske masonerije koja za njegovog doba nije ni postojala, već su neki masoni Srbi bili članovi turskih, mađarskih, njemačkih ili italijanskih loža.

Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 16:12, 8. travanj 2009. (CEST)

Nemoj se uopće zamarat s tim IP-om, radi se o običnoj reklami koju sam izbrisa prije koji dan (bio je isteka rok od 14 dana) a i opet danas (uporna reklama). U svakom slučaju, priča gluposti i to ću ja ujutro riješit - ako se bude imalo što uopće riješit :-) --Saxum 00:10, 11. travanj 2009. (CEST)
Hvala, također (a sad i laku noć) --Saxum 00:20, 11. travanj 2009. (CEST)

Hvala na čestitci, i tebi želim sretan Uskrs! --Vatrena ptica (razgovor) 19:09, 12. travanj 2009. (CEST)

Jednom za svagda[uredi kôd]

Razgovor:Karibi.

Željko, ja shvaćam tvoju želju da dokažeš da su Karibi dobili naziv po narodu Carib, ali ovo što ti radiš [1] [2] nema nikakvog smisla.

Ja sam ne jednom uložio veliki trud da objasnim najosnovnije stvari oko razdvojbi. Razdvojbe nisu mjesto za dokazivanje da je otočje Karibi dobilo naziv po narodu, da je Roland Garros dobio ime po pilotu i slična istjerivanja pravde. Razdvojbe služe da bi ljudi našli što traže. A 250 poveznica koje vode na Karibi, što možeš i sam provjeriti, su tu da bi čitatelji došli do stranice o o t o č j u. Mislim da je malo nerazumno tjerati sve te čitatelje da odu na članak o narodu, samo da bi im ti dokazao odakle ime otočju, ako to možeš, ako ti je baš napeto, napisati u prvoj rečenici članka Karibi, umjesto da isninuiraš nekakvu cenzuru, kao da ja nemam pametnijeg posla u životu nego stvarati urote protiv Indijanaca.

Nadam se da je ovo zadnji put da ti ovo objašnjavam. Cijenim tvoje doprinose, ali ne i tvoju tvrdoglavost.

Da se razumijemo, ne mora biti po mome. Možemo ovo dati na glasovanje i ja ću bez problema prihvatiti mišljenje zajednice. Ako ne želiš raspravu i glasovanje, onda računam da prihvaćaš moje argumente odmah.

Ako opet budeš radio slične stvari, čak i nakon što sam (opet!) uložio svoje vrijeme da ti ovo objasnim, neću ti opet objašnjavati iste stvari nego ću stvar riješiti po kratkom postupku. Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic (razgovor) 08:10, 16. travanj 2009. (CEST)

Ovdje ništa novog. Samo prijetnje. E nečemo tako. Najbolje da tvoje prijetnje riješimo po kratkom postupku, a ne mene. --Zeljko (razgovor) 14:51, 16. travanj 2009. (CEST)

Željko, jesam li ti ja već jednom objasnio koji je princip u vezi razdvojbi, no čini se da ga nisi zapamtio, pa si se kasnije još jednom vratio na tu temu. Željko, ja shvaćam tvoje ideje, ali ne možemo se stalno vraćati na isto. Ako ti se ne sviđa pravilo, možemo otvoriti raspravu, pa da vidimo što misle ostali. Uložio sam podosta truda u razdvojbe i stvarno me frustrira kad vidim da se neke stvari uporno vraćaju. Shvaćaš li kako se ja osjećam? Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 14:59, 16. travanj 2009. (CEST)

Guvernadur[uredi kôd]

Sad sam spremio nov članak Guvernadur.

--Markus cg1 (razgovor) 17:09, 18. travanj 2009. (CEST)

Tu sam...[uredi kôd]

...reci? --Jure Grm, 18. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 21:01.

treba ubacit "Ma" u tablicu ili nešto drugo? --Jure Grm, 18. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 21:16.

Riješeno Riješeno ... jes' vidio ovo, dole lijevo: 4._gardijska_brigada_"Pauci" --Jure Grm, 18. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 21:20.

Ponca[uredi kôd]

replace.py -ref:Ponca -summary:razdvojbe-Ponca -nocase "[[Ponca]]" "[[Ponca (plame)|]]". Kužiš? --Ante Perkovic (razgovor) 15:22, 21. travanj 2009. (CEST)

Malkice dramatitiraš više nego što treba :). Tko kod dođe na Ponca, pleme mu je jedan klik dalje, a osim toga, svaka poveznica koja vodi na Ponca se uredno izlistava na Posebno:razdvojbe (tamo se nalazi popis svih poveznica na razdvojbene stranice), te će se s vremenom popraviti, pa i taj jedan klik neće biti potreban.
Cijeli koncept razdvojbi je i zamišljen tako da se autori članaka ne moraju mislit kako će im se sutra zvati članak, ako dođe do razdvojbe. Dakle, samo nastavi pisati, a ja ću se pobrinuti da sve sjedne na svoje mjesto. Ako i nisi do kraja razumio sve tehničke detalje, svejedno mislim da mi možeš vjerovati na riječ, valjda sam toliko zaslužio s obzirom na moju karijeru ovdje :)? --Ante Perkovic (razgovor) 17:55, 21. travanj 2009. (CEST)
Wikicitati »Da ne ostanemo sa svim onim nazivima na suhom, da postanu crvena«
(Zeljko)
Spominjanje crvenih poveznica samo pokazuje da me nisi shvatio. Željko, ti se kužiš u Indijance, a ja u razdvojbe. Dužan sam ti pokušati objasniti, ali ako ne ide, ne ide. Umjesto da určno ispravljaš poveznice koje ja botom riješim za 15 sekundi (što je očit znak nepovjerenja u mene), bolje je da jednostavno prihvatiš zdravo za gotovo da će se "problem" riješiti i prepustiš meni da se time bavim. Ako ne vjeruješ u moje sposobnosti i iskustvo nakon (ukupno) 124,000 doprinosa u glavnom imenskm prostoru, onda nema smisla da dubim na glavi da ti idem nešto dokazivat. --Ante Perkovic (razgovor) 18:20, 21. travanj 2009. (CEST)

Preimenovanja[uredi kôd]

Premještaš li sve članke o indijancima ili samo one za koje znaš da postoji i drugo značenje? --Ante Perkovic (razgovor) 21:13, 21. travanj 2009. (CEST)

Željko, koliko vidim, kolega pokušava iskomunicirati s tobom ovaj problem, probajte se dogovoriti. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:15, 22. travanj 2009. (CEST)
Željko, ako naziv plemena ili naroda ima još značenja, možeš premjestiti na precizniji naslov. Inače nemoj. To je sve. --Ante Perkovic (razgovor) 11:22, 22. travanj 2009. (CEST)

Natchitoches (konfederacija)[uredi kôd]

Na Natchitoches (konfederacija) se spominju wa i Naga (narod), a oni su preko velike bare. Poviri. --Ante Perkovic (razgovor) 10:14, 22. travanj 2009. (CEST)

Pristojnost[uredi kôd]

Wikicitati »Lažeš u oči cijeloj wikipediji....«

Ovo gore je prepisano sa Razgovor:Sveta Gera. Uz svo dužno poštovanje i moje osobne simpatije prema tebi kao drugom najaktivnijem wikipedijancu, drugi put ću te morat nakratko blokirat zbog ovoga. To će u početku biti neko simbolično kratko vrijeme, no dovoljno da ostane zapisano u tvojoj evidenciji blokiranja. Ako nove suradnike pokušavamo naučiti redu, nema smisla da nam netko svojim lošim primjerom nedostatka kontrole kvari posao. Nadam se da me razumiješ. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 08:10, 23. travanj 2009. (CEST)

Uf, tko uči pristojnosti --Ex13 (razgovor) 08:56, 23. travanj 2009. (CEST)

Pa vidi što je rekao da piše, i što piše. --Zeljko (razgovor) 09:43, 23. travanj 2009. (CEST)

Možda je najbolje da vas dvoje budete admini, do sad ste ste pokazali kao strpljivi prema onima koji misle drugačije. Ako mislite da ste bolji, slobodno predložite da se meni skinu ovlasti i vi se kandidirajte. Dok se to ne dogodi, ja ću raditi po pravilima, pa kome smeta, nek predloži da mi se skinu ovlasti. --Ante Perkovic (razgovor) 06:59, 24. travanj 2009. (CEST)
Inače, Željko, ako nisi primjetio, osoba koju si nazvao lažovom je kasnije dokazala da je u pravu, a na njegovu stranu su stali i neki drugi suradnici. Bilo bi lijepo da si se toj osobi tada ispričao, no dobro, to je bilo prije par mjeseci, sad to više nije aktualno. Nema potrebe da dalje duljimo o ovome, no svakako ti želim skrenuti pažnju na pravila pristojnosti. Naravno, imam i ja svojih grešaka, a ako koju primjetoiš, slobodno mi prigovori. --Ante Perkovic (razgovor) 08:46, 24. travanj 2009. (CEST)

Jezici[uredi kôd]

Bok,

Mislim da ti članak Njemački jezici može poslužit za inspiraciju, tamo ima dovoljno gornjih, donjih, srednjih, lijevih, desnih, ... ;). Pa možeš smislit neki naslov po istoj logici.

Pozdrav :)

--Ante Perkovic (razgovor) 09:55, 26. travanj 2009. (CEST)

Poveznice na okruge[uredi kôd]

Bok,

Dao sma botu da popravi poveznice na okruge, tako da će sad svi imat oblik

"Okrug ImeOkruga, ImeDržave", kao okrug Elmore, Alabama
Samo pripazi da i buduće poveznice budu takve.
Pozdrav! --Ante Perkovic (razgovor) 09:57, 29. travanj 2009. (CEST)

Komani[uredi kôd]

Bok,

Po stranicama koje vode na "Komani", izgleda da ima čak 3 entičke skupine s tim imenom. Možeš li mi pomoć dovršiti razdvojbu na Komani. --Ante Perkovic (razgovor) 11:14, 29. travanj 2009. (CEST)

Janjčić[uredi kôd]

Moguće da sam krivo vidio, pa isto tako krivo upisao. Provjerit ću, pa ako triba popravit. O njemu ( Gazdiću) znam da je bio trener Anarha (današnji Split) od 1919. i to dodijeljen od strane Hajduka. Tako je pisalo "Novo doba" od 4. ožujka 1919. Citiram: Radnički nogometni klub. Uprava je radničkog nogometnog kluba "Anarh" (čemu takvo ime? - Op. Ur.) imala sjednicu, kojoj je prisustvovao i trener g N. Gazdić, dodijeljen od H.Š.K."Hajduka". Zaključeno...

Za takve stvari najbolje ti je otić u Sveučilišnu knjižnicu u Splitu. Prije je bila kod Đardina, a sad bi valjda tribala bit na Sveučilišnom kampusu. Ja ponesem foto-aparat (digitalni) i npr. naručim novine iz neke godine. Ako naiđem na nešto što tražim onda slikam i doma lako pogledam. Problem mi je šta mi kronično nedostaje vrimena.

Bok,

Vidi Čin.

Oćemo

Čin (narod) i Kuki-Čin
ili
Chin i Kuki-Chin.

Ovo kako je sad mi se čini nedosljednim. --Ante Perkovic (razgovor) 12:00, 30. travanj 2009. (CEST)

Ovih Ho-a ima i u Beninu i u Indiji. Pretpostavljam da nam treba razdvojba na Ho?. Ti samo počni razdvojbu, ja ću popravit poveznice i ušnimkat razdvojbu. --Ante Perkovic (razgovor) 13:41, 4. svibanj 2009. (CEST)

Bok,

Po ovome, čini se da Čeremisi nisu jedini narod s ovim imenom. --Ante Perkovic (razgovor) 15:04, 10. svibanj 2009. (CEST)

Crvendać[uredi kôd]

Željko, pročitah i odgovorih. Laka ti noć :-)) --Roberta F. 03:20, 13. svibanj 2009. (CEST)

Željko dobila sam 2 maila, u drugome te pitam je li dobivaš poštu :-)) --Roberta F. 03:27, 13. svibanj 2009. (CEST)
Evo Željko ponovno sam ti poslala :-)) --Roberta F. 03:36, 13. svibanj 2009. (CEST)
Hvala na čestitci. --Vatrena ptica (razgovor) 13:15, 13. svibanj 2009. (CEST)

Tvoj kometar je na mjestu. Lijepi pozdrav. --Ex13 (razgovor) 00:04, 14. svibanj 2009. (CEST)

Ne zna se još kome ide Kup, ako su plavi u prvoj dobili 3:0, to ne znači da je sve gotovo, bit će tu još za 11 dana trčanja i znoja ;-) SpeedyGonsales 23:18, 17. svibanj 2009. (CEST)

Čestitan[uredi kôd]

Dragi naš Zeljko, evo gledan brojidbe onega bota i vidin da si napravia priko 50 tisuća uređivanja. Svaka čast, Kubura (razgovor) 04:24, 18. svibanj 2009. (CEST)

Tu si u pravu. Jednoglasno nece ici. Lasta se vec trudi da promijeni. Nema na cemu. Poz --Seha (razgovor) 11:13, 19. svibanj 2009. (CEST)

Pozdrav[uredi kôd]

Evala kolega, i fala na tvojem viđenju članka Wikipedija:Arbitražni odbor. Na stranici za razgovor sam pokušao obrazložiti zašto sam onako napisao. Ono tamo je nacrt prijedloga koji je napisan u suradnji više suradnika s naše i drugih wikipedija. Zašto nacrt, pa zato što tek treba proći uvid zajednice, koja naravno može i treba dati svoje primjedbe, kao što si i ti dao svoje. Za svaku primjedbu treba dati argumente i protuargumente, kako bi se bolja inačica uvrstila u završni prijedlog o kojem ćemo glasovati. Zato te molim da pročitaš moj odgovor i probaš ga protuargumentima pobiti, jer, jedino u konstruktivnom dijalogu možemo uspješno naći najbolje rješenje. Živija --Lasta 10:46, 20. svibanj 2009. (CEST)

reflist[uredi kôd]

evo, sad bi trebalo radit. pozdrav --zhile 14:28, 20. svibanj 2009. (CEST)

to si onda možeš ovdje promijenit. negdje pri dnu je --zhile 14:35, 20. svibanj 2009. (CEST)
ovisi koji preglednik imaš. ako imaš mozillu pitisneš ctrl i r, a za interner explorer ctrl i F5 --zhile 15:20, 20. svibanj 2009. (CEST)

samo trebaš ono pri dnu umjesto {{reflist}} napisat {{izvori}} --zhile 15:28, 20. svibanj 2009. (CEST)

Kazne[uredi kôd]

Ja nista ne procjenjujem. Samo kao koautor pravila odgovaram :). Sta vise nemam ni pravo glasa na hr wiki :). Radi se o tome da je AO zadnja institucija za sve, bez obzira da li je admin, birokrata ili "normalni" suradnik. To je jedimo sto zelim reci. --Seha (razgovor) 16:33, 22. svibanj 2009. (CEST)

Naravno, Pod ti nisam mislio osobno na vas. I slažem se sa vama --Zeljko (razgovor) 16:42, 22. svibanj 2009. (CEST)
Nismo mi nego sam ja sam :). Znači slobodno ti ne Vi. --Seha (razgovor) 16:49, 22. svibanj 2009. (CEST)

Ćići[uredi kôd]

Ma evo, bilo je pri niki dan na HTV-u.
Pogledaj [3] u 15:35, na prvome. Dokumentarni film se zove Ćiribirci, proizvodnja HTV 2006.. Traje pola ure.
A da čuješ na kraju filma kako na svomen jeziku pivadu Gorku rijeku... Super pivadu i izvrsno zvuči. Tribali bidu puštat njihovu inačicu te pisme na TV. Kubura (razgovor) 02:48, 23. svibanj 2009. (CEST)

Sretan ti imendan! --Vatrena ptica (razgovor) 13:18, 23. svibanj 2009. (CEST)

Pričekajmo da prihvate[uredi kôd]

Revertao sam tvoje glasove, privremeno.

I ja sam već bio glasovao i krenuo se kliknit na "spremi" kad sam shvatio da još nisu ni prihvatili kandidaturu :))).

Kad oni prihvate, ja ću ti sam vratit glasove, ako se ti ne sjetiš.

Pozdrav od samo mrvicu manje brzopletog suradnika ;))). --Ante Perkovic (razgovor)


Odgovor[uredi kôd]

Pozdrav. Vezano na tvoje pitanje, pokušao sam dati odgovor ovdje--Ex13 (razgovor) 13:24, 26. svibanj 2009. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Ipak sam vratio na staro - tako mi je preglednije! Hvala na nagradi! :) --Orijentolog (razgovor) 20:10, 26. svibanj 2009. (CEST)

Kanada[uredi kôd]

Vidin da je zavrućilo tebi pa si malo otiša do indijanskih prijateja u Kanadi. :) Kubura (razgovor) 02:57, 29. svibanj 2009. (CEST)

To ti osićaš da se vrime minja. Hajduk je uhvatia 0:3, tako da je super. Ni potribe tugovat. Vidiš da zadnjih 25 minutih sudac nije sviria gomilu prikršaja nad bilima u polovici od modrih, a onda in je još posušia jedneg crveneg kojeg su tribali dobit. Kubura (razgovor) 03:04, 29. svibanj 2009. (CEST)

Ovo sa čovikon koji je prolazia kroz zidove. Taj TV-film san gleda pri skoro 30 godina. Ali to je bia niki francuski. Kubura (razgovor) 03:18, 29. svibanj 2009. (CEST)

Hvala još jednom, i primljeno na znanje! ;) --Orijentolog (razgovor) 23:31, 29. svibanj 2009. (CEST)

Radi. Probaj zatvoriti Firefox (ili IE, ovisno koji web preglednik rabiš), i opet ga otvoriti. SpeedyGonsales 23:46, 29. svibanj 2009. (CEST)

Nema problema, samo ti slobodno javi ako nešto ne radi. SpeedyGonsales 23:50, 29. svibanj 2009. (CEST)
OK, znam.--Vatrena ptica (razgovor) 18:00, 30. svibanj 2009. (CEST)
Poruke mi je stigla.--Vatrena ptica (razgovor) 18:11, 30. svibanj 2009. (CEST)

Nešto sam zaj. na e-mailu. No može se probat. Ne znam radi li. --Zeljko (razgovor) 23:04, 31. svibanj 2009. (CEST)

Ja tekst precrtavam tako da prvo zaplavim tekst pa ga odvučem mišem ili tako da zaplavim tekst, kliknem desnom tipkom miša i izaberem copy pa tamo gdje želim odvući tekst paste. To bi trebalo biti to.--Vatrena ptica (razgovor) 20:42, 1. lipanj 2009. (CEST)
možda si mislio na ovo--D tom 20:54, 1. lipanj 2009. (CEST)
Upravo tako.--Vatrena ptica (razgovor) 21:07, 1. lipanj 2009. (CEST)

Sharon Tate članak[uredi kôd]

Htio bih ti samo reći da u članku Sharon Tate si napisao datum u obliki brijeva (npr. 1.1.2009.), već si dugo na wikipediji i mislim da bi trebao znat da se datumi pišu ovak (1. siječnja, 2009.) tako da možeš stavljat unutarnje poveznice.

Ako imaš još kakvih pitanja pitaj mene ili nekoga od administratora... Rafa Benitez (razgovor) 09:42, 2. lipanj 2009. (CEST)

Draganić(i)[uredi kôd]

Bok,

Otvorio si Draganići, ali tog naselja nema na popisu naselja u RH. Da nisi mislio na Draganić? --Ante Perkovic (razgovor) 10:33, 2. lipanj 2009. (CEST)

Ostavila sam pitanje suradniku (čini mi se da se zove Tom Avion ili tako nekako) da popravi podatke na članku o Mehi Puziću ali i sliku na Saneli. Ja to ne znam, a njega ovde više nema. Možeš li ti to napraviti? --Samira (razgovor) 13:32, 2. lipanj 2009. (CEST)

Odlično!!! sada Jolo ne može reći da je povijest Sjeverne Amerike šturo opisana..;-))--Luna 17:08, 4. lipanj 2009. (CEST)

Nažalost...[uredi kôd]

...nisam zadovoljan. Jer nam takvo što nebi bilo potrebno, da su određeni suradnici (bolje reći administratori), imali više razumijevanja za druge, odnosno poslušali što ostali misle. --Ex13 (razgovor) 12:41, 7. lipanj 2009. (CEST)

Ma u redu :-) Sklon sam ih malo ostaviti da admini to vide i blokiraju takve. Svakako se inače slažem s tobom. --Flopy (razgovor) 16:10, 7. lipanj 2009. (CEST)
Hvala Željko. Izvoli nagradu. Lijep pozdrav. --Valentina (razgovor) 09:24, 9. lipanj 2009. (CEST)
za marljiv rad i ispravljanje grešaka
Nagrada za
rad i trud
 
Dodijelio:
Valentina96


Hvala na nagradi. Lijep pozdrav. --Valentina (razgovor) 17:49, 9. lipanj 2009. (CEST)

Zagrada[uredi kôd]

Moraš pojasnit na kakvu zagradu misliš, jer meni ništa ne pada na pamet :-) SpeedyGonsales 12:59, 10. lipanj 2009. (CEST)

{{Andsko-ekvatorijalni indijanci}} - mislim da si to htio. Hehe, dobro su igrali i jedni i drugi, želim sve najbolje bilima u kvalifikacijama kupa UEFA. SpeedyGonsales 13:16, 10. lipanj 2009. (CEST)

"Imena"[uredi kôd]

Naravno, obrisano. Hvala Željko na upozorenju :-))).--D tom 21:00, 10. lipanj 2009. (CEST)

Pozdrav Željko! Zabunom su postavljena dva ista naslova i dvije iste slike pa sam intervenirao. Svako dobro! --Seiko (razgovor) 08:51, 11. lipanj 2009. (CEST)

Vjeruj mi, u roku mjesec dana hoču...Pozdrav... Rafa Benitez (razgovor) 21:28, 11. lipanj 2009. (CEST)

Ja sam razuumio samo za grad Samobor, što ću i ućiniti.....Rafa Benitez (razgovor) 21:42, 11. lipanj 2009. (CEST)

Pa evo, napiši ti za Keruma, zašto bi jedan Milan Bandić imao svoju biografiju na wikipediji, a Beljak ili Kerum ne, evo, nije mi jasno zašto uoće želite obrisati moj rad Beljak, članak je u standardu sa propisima wikipedije, čovjek je kolka-tolka ličnost... Pa ja neznam, ja mislim da je za wikicu bolje da ima više članaka nego manje...To je moje mišljenje...Sad čovjek nije mega poznat, ali vjeruj mi biti će.... Rafa Benitez (razgovor) 21:51, 11. lipanj 2009. (CEST)

Rusija - Rus[uredi kôd]

Ni najmanje ne dovodim u pitanje njegovu stručnost, ali ponavljam to je samo jedan rad. Kijevska Rusija je još uvijek u nas uobičajen naziv. Otvori bilo koju enciklopediju. Kad (ako) se ime Kijevska Rus' udomaći onda tako treba biti i na wikipediji. --Flopy (razgovor) 09:30, 13. lipanj 2009. (CEST)

Slažem se[uredi kôd]

Poštovani Željko, primjetio si da je proces rusifikacije a potom sovjetizacije Ukrajine kroz proteklih 3 stoljeća ostavio velike posljedice na određene kulturne i druge sfere ukrajinskog društva, koje su se manifestirale i na stručnu javnost u drugim društvima pa tako i u hrvatskom.

Ja osobno iznosim novije stručne tvrdnje povjesničara (lingvista) vezane uz termin Rus' s ciljem što kvalitetnijeg razumijevanja povijesti Istočnih Slavena. Ono što je iznjeto u mojim doprinosima je već odavno poznato u Rusiji, Ukrajini ili Bjelorusiji s toga nisam napisao ništa novo ako koristim termin Rus'.

U konačnici, ja se nadam da sam sa svojim doprinosima pridonjeo boljem razumijevanju problematike Istočnih Slavena. Povijest tih naroda je vrlo zanimljiva ako se proučava njihova suština međusobnih odnosa koja nije tako jednostavna kako se do nedavno prezentirala.

Hvala na razumijevanju i podršci! --Seiko (razgovor) 15:32, 13. lipanj 2009. (CEST)

Ime svega[uredi kôd]

Da, u pravu si, ima svega, no ovo što sam ja primjetio kod ovih naših Rusina i Ukrajinaca je da se dosta dobro slažu, i koliko sam upoznat ovi hrvatski Rusini Ukrajinu smatraju svojom matičnom domovinom. Koliko mi je poznato, oni su podjeljeni oko tih nekih pitanja, teške zavrzlame oko toga ... Navodno ima i finacijskih i drugih interesa ... Budi mi pozdravljen! --Seiko (razgovor) 15:46, 13. lipanj 2009. (CEST)

Aboridžini[uredi kôd]

U ovome je članku, još 20. rujna 2007., postavljen predložak za izdvajanje dijela članka u zaseban novi članak. Radi se o popisu glavnih aboridžinskih plemena, pa stoga tebi, kao autoru teksta, predlažem da taj popis izdvojiš u novi članak, tj. dodatak, te da nakon toga u prvotnome članku izbrišeš predlošak i suvišan dio i postaviš poveznicu na Dodatak:Popis glavnih aboridžinskih plemena. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 02:07, 18. lipnja 2009. (CET)[odgovori]

Kodni nazivi jezika[uredi kôd]

Bilo bi dobro da ovdje na jednom mjestu držimo sve jezične kratice i predloške koje se koriste na našoj wiki ili u Hrvatskoj. Tako da predlažem da kratice za koje si stavio poveznice na stranicama iz ove kategorije premjestimo na tu (jedinstvenu) stranicu. I da ubuduće svoje doprinose dodaješ tamo jer bi stranice viška izbrisali. Što kažeš na to?  E.coli  15:51, 23. lipanj 2009. (CEST)

Preglomazno je[uredi kôd]

Ne znam bili bilo dobro. Tamo su samo kratice wikipedijinih suradničkih jezika, znači onih koji pišu za wikipediju.

Ovaj popis od trenutnih 6,912 jezika je neprekidno pod izmjenama. Jezicima se oduzimaju ili daju prava da postoje kao posebni jezike. Otkrivaju se novi jezici. Lingvisti se svađaju oko njih kamo pripadaju. Ima puno uz stručne i političkih prstiju u tome i koješta drugo. A i što bi tamo radio na popisu jezik nekog plemena koje ne zna ni u kojoj državi živi.

Popis od 7.000 jezika tamo ne bi stao preglomazan je. Ipak imamo popis, a imaju ga i Ameri.

Trebat će ga pratit i mijenjat po potrebi. Stalno neki jezik nestane pa ode u izumrle, a oni bi kasnije trebali dobiti nove identifikatore. --Zeljko (razgovor) 16:20, 23. lipanj 2009. (CEST)

Možda si krivo shvatio. Stranica koju sam predložio nije popis suradničkih jezika Wikipedije nego je zamišljena da bude popis svih jezika za koje postoji članak, hrvatski naziv, hrvatska kratica ili predložak na hrvatskoj Wikipediji (drugim riječima, bilo što zbog čega bi naziv tog jezika vrijedilo dodati na popis zajedno s njegovim kodom!) Vjerojatno te zabunilo to što se stranica nalazi u imenskom prostoru Wikipedija. Ako se dogovorimo možemo ju prebaciti u imenski prostor Dodatak ako bi tamo bolje odgovarala.
Postojanje članaka samo sa 7.000 identifikatora nema smisla niti svrhe. Moj je prijedlog tebi bio da one kodove koji su "vrijedni" za nas jer se zna kojem jeziku pripadaju (tj. dodao si im poveznicu) dodamo na popis Wikipedija:Popis jezičnih kratica i da ubuduće kodove s pripadajćim nazivom jezika doprinosiš samo na navedenu stranicu. Pozdrav,  E.coli  17:31, 23. lipanj 2009. (CEST)
Misliš ovako {{Popis jezika po kodnim nazivima}}?--Ex13 (razgovor) 17:33, 23. lipanj 2009. (CEST)

Naselja Hrvatske[uredi kôd]

Obje poveznice koje si naveo imaju zapravo jedan izvor: "Zakon o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj", dao si poveznicu na njegov HTML oblik na web stranicama Narodnih novina i PDF oblik istog zakona na stranicama http://www.hrvatski-farmer.hr, pa je to zapravo samo jedan izvor, upravo prethodno navedeni zakon. Idemo dalje.

1. Ako pročitaš što sam gore napisao (na stranici Razgovor o dodatku:Abecedni popis naselja u Republici Hrvatskoj), naime: Zakoni nisu savršeni!

2. Pa se sjetiš da je upravo taj zakon dobio dvije ispravke: 125/2006. i 16/2007..

3. Zapitaš se kako bi se ti osjećao da na Wikipediji piše da ti živiš u Rijaci, jer se neki službenik zabunio, a nitko to još nije ispravio.

4. Wikipedija je slobodna enciklopedija, ovdje možemo ići korak ispred zakona i navesti preostale još neispravljene pogrješke u zakonu (a sigurno ih ima).

5. Naravno, ne možemo mijenjati što se sjetimo, nego u skladu s praksom na Wikipediji točnost ispravaka valja dokumentirati, pri tome su valjan izvor web stranice Hrvatskih pošta, tj. njihov Pročišćeni popis mjesta u RH - aktualno stanje travanj 2009. koji se nalazi ovdje, ali poželjno je pritom konzultirati i sve dostupne druge izvore (Službene glasnike gradova i općina u pitanju itd).

Kad sve to pročitam i razmislim, ja ne bi inzistirao na tome da sve bude onako kako piše u zakonu, nego bi dozvolio suradnicima da isprave očite pogrješke, koje se mogu potkrjepiti vjerodostojnim izvorima.

Zašto?

Zato jer Zakon o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj u načelu ne služi definiranju novih imena naselja (makar je i to moguće), njegova je primarna svrha odrediti naselja, općine, gradove i županije u Republici Hrvatskoj. Ako su se neka naselja zvala drugačije prije zakona, ako ih drugačije zovu danas i djelatnici Hrvatskih pošta i službenici općina u čijem su sastavu ta naselja, onda je najvjerojatnije riječ o pogrješci u zakonu. Osim toga, za dvije godine (2011.) ide novi popis stanovništva, pa ćemo tada dobiti nove podatke koji će ili potvrditi naše ispravke, ili nam ukazati gdje smo bili u krivu.

Pretpostavljam da ni ti ne možeš natjerati ljude na Mljetu da svoje naselje zovu Solin ako su ga zadnjih 500 godina zvali Soline, ne možeš stvoriti ni Vrabač na Šolti ni Vrh Ozaljski jer takva naselja nisu nikad postojala, niti u tradicionalno kajavskom kraju gdje imena svih susjednih sela završavaju na -ec (Deklešanec, Dropkovec, Fajerovec, Fodrovec Riječki, Kolarec, Kostanjevec Riječki....), gdje se selo zove Barlabaševec sigurno već nekoliko stotina godina (Kolo iz 1847., urednik Stanko Vraz, Zora dalmatinska iz 1844. godine) ne možeš biti 100% siguran da se ne radi o pogrješci pri prepisivanju, nego da se zakonom propisuje novo ime naselja.

Siguran sam kad ovo pročitaš i dobro i pošteno razmisliš da ćeš se složiti sa mnom (kao i drugi suradnici koje sam pitao za mišljenje prije nego što sam krenuo pisati ispravke). Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 22:54, 24. lipanj 2009. (CEST)

nemoj se sekirat. Naveo sam i onaj njihov. Vidim ja da je oblik sa sufixom -ac dosta rijedak. No nismo mi krivi. Možda da navedeš i ovaj saborski u zagradu, no kako hoćete --Zeljko (razgovor) 23:04, 24. lipanj 2009. (CEST)

Znam...[uredi kôd]

Znam ja to jako dobro, ali ipak je hrvatska riječ za to džin, a ne džinn. Našem jeziku ne priliče dvostruka slova, ali ima izuzetaka. Svejedno, mislim da je bolje da koristimo izraz džin.

PS. Potpiši se ;-)

Pozzzzz... Jasin Hodžić (razgovor) 17:28, 4. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

I DA KAKO TO MISLIŠ 'TI BI TO TREBAO ZNATI'?