Razgovor sa suradnikom:Zeljko/Arhiv 24

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Internet-group-chat.svg
Ostavite mi novu poruku OVDJE

Arhiv:


Pospremljeno i naselja[uredi kôd]

Stranica pospremljena, nu meni je drago što netko prati što ja radim s naseljima, jer dobit ćemo sva naselja Hrvatske, a ima ih preko 6.700. Ali da je problem što ima u zakonu pogrješaka, jest. Jer ne želim da imamo članke na Wikipediji o nepostojećim naseljima, a nije lako među skoro 7.000 naselja znati što postoji, a čega zapravo nema, i u početku sam se i sam mislio držati zakona (jer je tako najlakše), ali s vremenom sam shvatio da ne mogu tako, jer Wikipedija treba pisati o svijetu oko nas onakvom kakav on zaista jest, a ne pisati o naseljima koja ne postoje, makar tako pisalo u zakonu. Eto, sad znaš čime se bavim zadnja skoro 2 tjedna. SpeedyGonsales 23:16, 24. lipanj 2009. (CEST)

Inuiti[uredi kôd]

Željko, upravo sređujem jedan članak gdje se spominju Inuiti, pa provjerih imamo li članak o njima i čini mi se da bi zapravo bilo neispravno dodati poveznicu s Inuita direktno na Eskime, jer koliko vidim, o Inuitima na engleskoj (w:en:Inuit) i njemačkoj (w:de:Inuit) piše nešto drukčije, pa te molim za savjet. Lipi pozdrav :-)) --Roberta F. 23:42, 24. lipanj 2009. (CEST)

Željko, stavih poveznicu na Eskime, hvala ti. Lipi pozdrav :-)) --Roberta F. 00:26, 25. lipanj 2009. (CEST)

španji[uredi kôd]

slučajno vidjeh vaš chat, ja takodje istražujem nestale narode, znam ko su španji, bukumiri, mataguži, melenze (zaseok u Zagaraču)i još par drevnih naroda. price su nevjerovatne, pravo blago. znam i ko su potomci ovih naroda, gdje su im gradine, bunari, groblja, kako su zivjeli, u što su vjerovali, kao i legende o nestanku.

Pedja PG

tonći k.[uredi kôd]

bok željko, jel znaš dal je dobar ovaj mali ajdukovac kukoč ča je sad doša na posudbu u istru --zhile 20:32, 25. lipanj 2009. (CEST)

ma ne, nas on ionako ništa ne košta, čisto me zanimalo jer nemamo baš neke dobre igrače koji igraju na njegovoj poziciji --zhile 21:10, 25. lipanj 2009. (CEST)
eh, šta ćeš... kod nas je cijeli grad nabrijan i neće im vrijedit sva ta pojačanja kad ih razbijemo u prvo kolu na maksimiru Face-devil-grin.svg --zhile 21:28, 25. lipanj 2009. (CEST)

Irtiš[uredi kôd]

Ćeš ti, ili mogu ja? ;-) SpeedyGonsales 03:58, 27. lipnja 2009. (CEST)

S ženama nikad mira, nije dobro ako ti se spava, nije dobro ako ti se ne spava :-). SpeedyGonsales 04:02, 27. lipnja 2009. (CEST)

Brus Li[uredi kôd]

Smiley lol.gif --Jure Grm, 27. dana mjeseca lipnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 17:19.

Renata Tebaldi[uredi kôd]

Pokoj joj duši! Šta s njon?! Puzzled.svg --Jure Grm, 27. dana mjeseca lipnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 17:31.

Ja slušam samo svoju ženu! Face-angel.svg --Jure Grm, 27. dana mjeseca lipnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 17:39.
Jašta, a da mi kadikad da pogledam koju utakmicu (ne više od jedne mjesečno, naravno!) 35px --Jure Grm, 27. dana mjeseca lipnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 17:44.

Zahvala[uredi kôd]

 Zahvaljujem se na glasu za vraćanje statusa administratorice i birokratkinje. FakePhotoshopIcon.png --Roberta F. 02:22, 28. lipnja 2009. (CEST)

Tablica u wikitablicu[uredi kôd]

Bok. Slučajno sam našao jedan dobar alat za izradu wikitablica. Pošto često radiš popise, možda će ti pomoći. [1] Napraviš popis u excellu, jednostavno kopiraš i pejstaš u okvir i klikneš na "Do it!" i složi ti tablicu za wiki. Ja sam sad probao kopirati ove tvoje jezične kodove tamo i napravio mi je tablicu. --Ex13 (razgovor) 09:33, 28. lipnja 2009. (CEST)

Hvala na glasu za dodoa. --Valentina (razgovor) 11:48, 29. lipnja 2009. (CEST)
Navijam za NK Široki Brijeg. --Valentina (razgovor) 11:55, 29. lipnja 2009. (CEST)

Iskrena isprika i mala žalbica na kolegu[uredi kôd]

Lijepi pozdrav Željko,

evo konačno mi je istekla blokada pa mogu obrazložiti - Goranka Tuhtan (između ostaloga moja supruga) je profesionalna operna pjevačica i radi samo koncerte, i to najčešće van kazališta. Trenutno radimo zajedno na projektu za Doru Pejačević, ide najesen izdanje na CD-u. Živi isključivo od klasične glazbe i koncerata.

Ispričavam se najdublje što je ispalo da sam pobrisao Vašu poveznicu, međutim izgleda da smo u isto vrijeme uređivali stranicu tako da su se Vaše poruke očito izbrisale dok sam uređivao tekst jer moj browser još nije "uhvatio" Vaše poveznice. Hvala na pomoći.

Htio bih se također požaliti na moderatora dtoma koji očito nije toliko dobronamjeran i susretljiv kao i Vi.

Vanjske poveznice zbog koje mi je stavljena blokada, a koje su stavljene prema youtube-u preusmjeravaju na moje autorsko djelo za koje sam dao dozvolu da se može koristiti, a to sam naveo na stranici od wikipedie gdje je predviđeno zatražiti dozvolu

http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_Wikipedija:Dopu%C5%A1tenja_za_kori%C5%A1tenje_sadr%C5%BEaja

Zbog toga moja blokada nije bila opravdana i najljepše molim da se vrate obrisane poveznice.

Meni se čini da moderator koji mi je stavio blokadu NIJE PROUČIO te dokumente prije blokade (iako me je SAM uputio na te stranice da mogu postaviti dozvolu) i nije baš niti pravedno niti dobronamjerno postupio prema meni. Ne znam da li postoji kakva kazna za stavljanje blokade koja nije opravdana ali mislim da ju je taj gospodin zaslužio.

Očito je da sam dao dozvolu prije nego što sam vratio poveznice jer se lijepo vidi da moja poruka stoji tamo od jučer a nisam je mogao staviti za vrijeme dok je bila blokada.

Youtube je dozvoljen koliko sam pročitao na stranicama wikipedie ali nije dozvoljeno stavljati linkove na stranice za koje nema dozvole. A dozvolu sam dao.

Kad sam mu obrazložio da je pogriješio rekao je da sam zaslužio i veću kaznu (!!!!). Ne razumijem da li je moguće da ne postoji neki kodeks lijepog ponašanja i kulturnog ophođenja prema ljudima sa strane moderatora. Zaista sam šokiran tako nekulturnim ponašanjem. Ako pogriješim štogod makar i nenamjerno zaista ću se ispričati jer mi to nalaže kućni odgoj ali to bi trebalo vrijediti prvenstveno i za ljude koji su zaduženi da kontroliraju ovu našu wikipediu.

Youtube je dozvoljen koliko sam pročitao na stranicama wikipedie ali nije dozvoljeno stavljati linkove na stranice za koje nema dozvole. A dozvolu sam dao.


Lijepi pozdrav, uz želje da zajednički poboljšamo wikipediu, Marin Tuhtan

Rico[uredi kôd]

Znam da su sa Sustipana premjestili sve grobove. Ne znam kako bih saznao datum rođenja jer se nigdje ne spominje, a prilično je relevantan podatak. Samo znam da Gazdić u trenutku smrti nije bio tako mlad kao Rico u Velom mistu, tako da pretpostavljam da je imao nekih 25-26 godina. --Mario Žamić (razgovor) 09:35, 30. lipnja 2009. (CEST)

Naravno, možda Gazdić i nije bio baš toliko dobar nogometaš kakvim ga prikazuju, ali je činjenica da je umro tako mlad i da je već za života bio ljubimac publike pridonijela da je ušao u legendu. Slično kao James Dean, Dražen... Lijep pozdrav. --Mario Žamić (razgovor) 18:21, 30. lipnja 2009. (CEST)
Ja vjerujem da je bio jako dobar, ispred svog vremena. Uostalom, njegova statistika pokazuje da je bio veliki golgeter. Samo kažem da su takve priče podložne preuveličavanjima... ali tako legende i nastaju. To koliko je zapravo bio dobar ionako je subjektivno, jer nema načina da se usporedi s drugim velikanima Hajduka, koji su imali sreću (?) da žive u vremenu televizije. Mislim da je cijela priča jako lijepa i definitivno materijal možda i za film, sigurno za više od jedne epizode Velog mista. --Mario Žamić (razgovor) 18:47, 30. lipnja 2009. (CEST)

He he he. Što se pjevačice tiče, misliš li na Susan Boyle?--Mario Žamić (razgovor) 12:42, 1. srpnja 2009. (CEST)

Pozdrav![uredi kôd]

Zašto je problem u tome? --prof. dr. Ćavar (razgovor) 20:34, 5. srpnja 2009. (CEST)

Fala[uredi kôd]

Riješeno. E da, nisam odgovorio na ono prošlo pitanje - što mogu kad mi plava lijepo stoji ;-). SpeedyGonsales 17:02, 7. srpnja 2009. (CEST)

večer željko. e, kad otvaraš nove kategorije za jezike dodaj i [[Kategorija:Jezici po državama|Ime države]], tako da svi budu na jednom mjestu. pozdrav --zhile 00:55, 11. srpnja 2009. (CEST)
ok, nema žurbe :) --zhile 01:24, 11. srpnja 2009. (CEST)

Bot vandalizmi[uredi kôd]

Nisam razumio tvoju poruku "Ima ko gleda pa vidi." Što bi trebalo to značiti?--Anton (razgovor) 14:10, 11. srpnja 2009. (CEST)

Predložak - Romanski jezici[uredi kôd]

{{Romanski jezici}} - već postoji. Aradic me preduhitrio :-) (jedino treba pogledati/provjeriti da li se poklapa s ovim što je na dnu stranice Romanski jezici, mislim da nisu isti, treba to uskladiti. SpeedyGonsales 23:13, 11. srpnja 2009. (CEST)

Riješeno. SpeedyGonsales 23:25, 11. srpnja 2009. (CEST)

Hvala na sugestiji[uredi kôd]

Bravo, omaškom sam izostavio,--Intermedichbo (razgovor) 20:32, 12. srpnja 2009. (CEST)

kreolski - pidžin[uredi kôd]

e bok željko, ma zanima me nešto, a nisam baš shvatio iz članaka, ako znaš koja je razlika između pidžina i kreolskih jezika? --zhile 16:52, 13. srpnja 2009. (CEST)

aha, kužim sad. tenks --zhile 17:19, 13. srpnja 2009. (CEST)

Ptice[uredi kôd]

Svaka čast majstore ako si ti napisao sve ove popise ptica kao Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Ae-Al.

Odakle si izvadio sve te podatke?

I još reci jesi li ti Zeljko (prezime u Hercegovini) ili Željko?

--Matkovic (razgovor) 19:18, 19. srpnja 2009. (CEST)

Bio sam na [2] ali vidim samo popise vrsta i to, nema tu teksta o pticama ili sam ja ubo na krivo mjesto 5 puta? --Matkovic (razgovor) 20:04, 19. srpnja 2009. (CEST)

Ptice i taksokviri[uredi kôd]

Bok,

Kad napišeš novi članak o nekoj živini, dodaj na početak {{dodaj taksokvir}}, tako da se zna da fali infokutija. Ne moraš dodavat ti sam taksokvir ako ti se ne da, meni je ionako zabavnije da ga ja dodam, a ti bolje idi dalje s pisanjem ;). --Ante Perkovic (razgovor) 12:55, 20. srpnja 2009. (CEST)

A ne ljutim se, samo velim da me ne bi zaboravio. Malo nas je al nas ima ;). A ime kat. nije baš bajno :)) --Uskboy 23:44, 20. srpnja 2009. (CEST)

Ali to BiH-a meni smeta. OK, vidim da je svuda bez Jezici u država ;)--Uskboy 23:52, 20. srpnja 2009. (CEST)
Naravno! TORCIDA USKOPLJE--Uskboy 00:09, 21. srpnja 2009. (CEST)

Neumorni[uredi kôd]

Vidin da si i ti ka' i ja udria jednu noćnu. Sa' gren ća leć. Živia mi, Zeljko moj. Kubura (razgovor) 05:13, 21. srpnja 2009. (CEST)

"Kruna karijere" :)[uredi kôd]

(Barem za sada); Ahemenidsko Carstvo. --Orijentolog (razgovor) 08:51, 23. srpnja 2009. (CEST)

 • Hvala na pohvalama! :) Ipak, imam malu molbu: možeš li privremeno (barem 2-3 tjedna) ukloniti prijedlog tog članka sa stranice za izabrani članak, jer naime "problem" je u tome što je trenutačno u vodstvu drugi moj članak Grčko-perzijski ratovi (vodi sa +6 glasova), a budući kako se radi o istoj temi i istom autoru može doći do "prezasićenja" - i sam Flopy kaže kako u kratko vrijeme ne mogu biti dva izabrana članka na istu temu i kako ne može biti predložen za izabrani Link. --Orijentolog (razgovor) 16:06, 23. srpnja 2009. (CEST)
Slažemo se Željko, neka Maya odluči. Ja ga ne želim micati, Orijentolog mi je samo rekao da ga ja maknem ako mogu, i to je sve. I da, stranica je zaštićena za neprijavljene suradnike(moguće vandale) na moj zahtjev. --Flopy (razgovor) 20:29, 23. srpnja 2009. (CEST)

Medija[uredi kôd]

Članke Medija i Medijsko Carstvo preusmjerio sam na Medijce jer isto je napravljeno na engleskoj wikipediji, čiji sam primjer uzeo kao podlogu za kategorizaciju članaka. No dobro, nije problem. :) --Orijentolog (razgovor) 03:06, 25. srpnja 2009. (CEST)

 • Hahaha, e ovo o Englezima si dobro napisao! :))) Znači, dogovoreno! --Orijentolog (razgovor) 03:40, 25. srpnja 2009. (CEST)
  • Upravo gotovo: Terminologija Irana i Perzije (ovo će ti se sigurno svidjeti)! --Orijentolog (razgovor) 10:20, 25. srpnja 2009. (CEST)
   • Nisam to uopće promijenio sa političke strane, već sam mislio da je netko zabunom išao napisati „Afganistanci“ pa sam zato uklonio, isto kao i ono „Iranci“ uz Perzijance. --Orijentolog (razgovor) 04:17, 29. srpnja 2009. (CEST)
    • Za Kurde i Medijce nisam siguran, naime pouzdano se zna kako su se Medijci odavno asimilirali su Perzijance, no ipak je moguće. Gotovo sam siguran da su antički Harauwati današnji Hrvati, odnosno da smo živjeli u Središnjoj Aziji. Ipak, ostaje pitanje jesmo li iranski ili slavenski narod, jer ti Harauwati su živjeli na području gdje su graničila iranska i slavenska plemena pa je vrlo teško razlučiti naše podrijetlo. A tvoje mišljenje? (možemo na „ti“) --Orijentolog (razgovor) 01:32, 30. srpnja 2009. (CEST)

Pogledaj[uredi kôd]

Evo danas npr pogledaj clanak na wiki HR Pablo Casals (pogledaj povijest stranice) a onda na wiki SR Pablo Casals:-000 Necu vise gnjavit samo sam morala s nekim podijelit. Adio. sargassopicasso (razgovor) 15:42, 26. srpnja 2009. (CEST)

mšk[uredi kôd]

kako si zadovoljan utakmicom u žilini? ;)--Uskboy 23:37, 30. srpnja 2009. (CEST)

Rat i mir[uredi kôd]

Navrati tip, oko 2 izjutra, pravo iz birtije, i izmijeni crnogorski u srpski. --Markus cg1 (razgovor) 12:53, 2. kolovoza 2009. (CEST)

Pogled s druge strane[uredi kôd]

Cres iz Moscenica 0709.jpg Željac, nedavno sam ulovila pogled na Cres iz Mošćenica, jako je lipo gori :-)) --Roberta F. 18:08, 3. kolovoza 2009. (CEST)

neko mi je poruku ukrao... nepoznati počinitelj. --Zeljko (razgovor) 22:39, 3. kolovoza 2009. (CEST)

Marco[uredi kôd]

Željko, ako budeš u prilici, svakako odi poslušati našega Riječanina Marca Graziania, on i Stjepan Hauser, mladi i temperamentni, uživala sam u svakom tonu. Lipi pozdrav :-)) --Roberta F. 03:45, 4. kolovoza 2009. (CEST)

Vidi Dodatak:Popis kineskih gradova: Anhui (A), može tako?--Ex13 (razgovor) 17:38, 4. kolovoza 2009. (CEST)

Rješeno--Ex13 (razgovor) 18:22, 4. kolovoza 2009. (CEST)

Nemoj ručno, sad ću ja.--Ex13 (razgovor) 09:31, 5. kolovoza 2009. (CEST)

Hvala Željko! Vrlo lijepa čestitka! Face-grin.svg--Vatrena ptica (razgovor) 13:22, 7. kolovoza 2009. (CEST)
Što želiš reći? Ako misliš na moju grešku na metvici, zamijenila sam jednu wikipediju s drugom... Face-smile.svg--Vatrena ptica (razgovor) 19:12, 9. kolovoza 2009. (CEST)
Face-smile.svg--Vatrena ptica (razgovor) 19:14, 9. kolovoza 2009. (CEST)

Bok Željko. Možeš li molim te biti malo više prijateljski nastrojen [3] ? Koliko vidim, nisi odgovorio nikome konkretno, jer nisi indentirao repliku: ja jesam i ako je stavim ispod tvojeg komentara ispast će da odgvoram tebi, što mi nije bila namjera. --Ivan Štambuk (razgovor) 19:50, 11. kolovoza 2009. (CEST)

Bok tebi. Pogledaj današnji doprinos. Svodi se na nebulozne rasprave koje si započeo. Znaj da ima lijeka i za takve kao što si ti.

A što se redoslijeda tiće on ide jedan ispod drugog kad je u pitanju ista rasprava, a u ovom slučaju moj komentar vezan je uz spornu temu. To što se ti od njega braniš omalovažavanjem, znači da ti ne štima ono što pišem. No razmrsitće se i ta tvoja politika maltretiranja koju kriješ iza slatkih riječi i finog ponašanja. Sve ima granice pa i ti si već došao do nje --Zeljko (razgovor) 20:00, 11. kolovoza 2009. (CEST)

Ljudi[uredi kôd]

Moj odgovor

DivJak (razgovor) 11:08, 15. kolovoza 2009. (CEST)

Kozaci[uredi kôd]

Pozdrav Željko! U bivšem Ruskom carstvu je postojalo više desetaka vojničkih skupina kozaka, koji se u etničkom smislu nisu identificirali već su se uglavnom imenovali prema prostoru na kojemu su obitavali: na prostoru Zaporižje formirala se vojna skupina Zaporoških kozaka, na području oko Dona - Donski kozaci, zatim Tereški i drugi kozaci itd. Oni i danas postoje i žive u zajednicama u Rusiji, u Ukrajini ih više nema. Njihova kozačak kultura se toliko snažno zadržala u njihovom duhu da se veliki dio njih do danas izjašnjava u etničkom smislu kozacima, neznam da li si čuo za takozvanu kozačku naciju? Ukratko, kozaci su se s vremenom isprofilirali kao svojevrsna nacija, uvjetno rečeno. Ono što razlikuje ukrajinske i ruske kozake je kulturna tradicija, ruski ili ukrajinski jezik i autohtono mjesto iz kojeg dolaze ... dio kozaka je prema službenom popisu u Ruskom carstvu imenovan Velikorusima, a dio Malorusima itd. Sve te informacije možeš naći na Wikipediji. Imaš i neke zanimljive reportaže na Tubeu. Vjeruj mi da sam dobro prostudirao tu tematiku, u redu? Ako ti nešto osobno smeta u svezi toga, reci pa da riješimo to, nisi trebao izmjeniti onu stranicu jer sam se ja potrudio da ju poboljšam, a mogu tebi osobno navesti i izvore za svaki od tih navoda ako misliš da je potrebno? --Seiko (razgovor) 23:43, 15. kolovoza 2009. (CEST)

Rusini[uredi kôd]

Odi na moju stranicu, tamo ću ti poslati podatke ...

Istočni Slaveni[uredi kôd]

Željko, razočarao si me jer nevidim razlog zašto brišeš ono što ja pišem, ja ti mogu navesti i objasniti svaki dio postavljenog teksta, ati ga uporno brišeš što nije kolegijalno i za svaku je primjedbu. Morao bi biti više korektan s obzirom da pokušavam s tobom komunicirati na jednoj respektabilnoj razini. Govorim četiri strana jezika i vrlo dobro znam o čemu pišem s toga molim te razmisli o svojim postupcima, provjeri moje navode i vrati moje postavke jer smtram da daju potpunu informaciju. Hvala! --Seiko (razgovor) 00:19, 16. kolovoza 2009. (CEST)

ne suze nego link

nečemo za svaku nacije izmišljat nekakvu drugu istoimenu naciju koja to nije.

Hrvati koji nisu Hrvati i Hrvati koji jesu Hrvati,

i Rusini koji nisu Rusini i oni koji jesu Rusini. To su nebuloze. --Zeljko (razgovor) 00:48, 16. kolovoza 2009. (CEST)

Dobro jutro[uredi kôd]

Željko, evo završih za jutros što sam planirala, a sad mogu i na kavu. Dobro ti jutro i živili :-)) --Roberta F. 05:37, 16. kolovoza 2009. (CEST)

Istočni Slaveni[uredi kôd]

Dragi Željko, ti nažalost ne razumiješ stvari o kojima pišeš ili si politički nastrojen. Ne želim s tobom ulaziti u polemiku jer mi imputiraš nešto što ja nisam napisao i potom ispravljaš nešto što je bolje napisano od onoga što ti postavljaš za čitateljstvo.

O povijesti Rusina sam slušao od Rusina, znači iz prve ruke, i molim te nemoj biti toliko zajedljiv već probaj biti otvoren prema onome što ti pokušavam objasniti, i onome što sam napisao. Lemki, Huculi i Bojki se na svim Wikipedijama navode kao ukrajinske subgrupe, a ti ih pišeš isključivo kao rusinske i potom ne navodiš da se dio Rusina smtra Ukrajincima. Znači, želiš formirati javno mjenje posjetitetlja Wikipedije na manjkav način iz sebi nekih očito subjektivnih razloga.

Za kozake sam ti već rekao da sam ih naveo kao subetnos i ti mi ponovno postavljaš neumjesno pitanje i imputiraš da ih navodim kao zaseban etnos. Zašto to radiš, a siguran sam da razumiješ što sam točno napisao?! Da li shvaćaš, da se veliki dio kozaka u Rusiji ne izjašnjava etničkim Rusima i zašti je to toliki grijeh navesti? Molim te, ako želiš da imamo korektan odnos, poštuj moj doprinos, isto kao što ja poštujem tvoj, jer je to jedini način da zajednički radovi i doprinosi na našoj Wikipediji uspiju i budu respektirani.

Ne želim zvučati prepotentno, ali vjeruj mi da o Istočnim Slavenima znam puno više od tebe i to još iz prve ruke, i zato pokušaj nešto i naučiti. S obzirom da poznajem neke Rusine i Ukrajince u Hrvatskoj, mogu ti s odgovornošću reći da ono što sam ja postavio o Istočnim Slavenima, oni mogu potvrditi i tu nije ništa sporno. Budi mi pozdravljen i želim ti svako dobro! Ti si nažalost još nakndano izmjenio stranicu i time ju učinio još manje informativnom. Razmisli o svojim postupcima. --Seiko (razgovor) 09:39, 16. kolovoza 2009. (CEST)

Hajdamaci[uredi kôd]

Željko, sam da se nadodam da ne bi ispali samo destruktivni. Jesu li ti poznati Hajdamci? To su ti ukrajinski Hajduci. Možda bi ti bilo zanimljivo pisati o njima, provjeri sam: http://en.wikipedia.org/wiki/Haidamaka ... http://www.encyclopediaofukraine.com/display.asp?linkpath=pages\H\A\Haidamaka.htm ...

Haidamaka. A participant in spontaneous, popular uprisings against the Polish regime in Right-Bank Ukraine in the 18th century. The term's origin is Turkish (hajdemak, ‘to pursue’); it signifies a restless, rebellious individual. The Balkan Slavs have a corresponding term—hajduk. The Galician Ukrainian equivalent is opryshok. Haidamakas were recruited from among dissatisfied peasants, fugitive serfs, hired laborers, and even artisans and burghers. They formed detachments or bands under the leadership of chieftains who collaborated to organize large-scale rebellions known as the haidamaka uprisings. The earliest information about haidamakas comes from 1708, when rebels led by H. Pashchenko were active in Volhynia; by 1712 they had extended their operations to Podilia and the Bratslav region and Kyiv region. The term was first used in a document dated 22 February 1717.

Pozdrav! --Seiko (razgovor) 09:47, 16. kolovoza 2009. (CEST)

Terminologija[uredi kôd]

Željac, izgleda da ti baš ne razumiješ «problem imena» između Rusina i Ukrajinaca u Hrvatskoj (i drugdje) kojeg je jako ljepo i stručno obradila naša stručnjakinja Zdravka Zlodi. Oko 8 milijuna zapadnih Ukrajinaca, sve do 20. stoljeća se bilježilo Rusinima (Rutenima). Stariji ukrajinski etnonim, danas se zadržao isključivo kod stanovnika iz Zakarpatske Ukrajine koji nisu ravnomjerno zbog tuđe politike obuhvaćeni ukrajinskim narodnim preporodom. Ključan dokaz ti je organizacija Savez Rusina i Ukrajinaca Hrvatske gdje se u njihovom statutu navodi da su Rusini dio ukrajinskog naroda. No konačno, ovo su preozbiljne stvari da bi se o njima sam naglabalo, stoga ću ovdje s tobom završiti diskusiju i prepustiti tebi na volju da se poigravaš s informacijama ili dezinformacijama na svoju volju i tuđe razočaranje, ponajprije naših manjina. Ipak, treba poznavati povijest vođenu bez politike. Svako dobro! --Seiko (razgovor) 19:22, 16. kolovoza 2009. (CEST)

Dobio si zasluženu nagradu. --Valentina (razgovor) 19:46, 18. kolovoza 2009. (CEST)

Puno hvala za nagradu - za malim zakašnjenjem :) --3D (razgovor) 19:59, 19. kolovoza 2009. (CEST)

nema problema :)))) --SveroH (Talk To Me) 23:39, 21. kolovoza 2009. (CEST)

Jezici i nazivi[uredi kôd]

Palestina ili Zapadna obala i Gaza? Kad je riječ o tome tko kontrolira neki teritorij, tu se zna točno i koja ulica pripada kome, ali kad je riječ o jeziku, čim se neka obitelj preseli nekuda, jezik te obitelji se širi (ako se odmah ne asimilira u novo jezično područje). No iz nedavne situacije na en wječniku gdje se iz kojekakvih mutnih razloga opet želi spojiti hrvatski i srpski imamo primjer da je ime jezika zapravo prvenstveno političko pitanje, i nametanje nekome imena jezika koje ne želi je nasilje. Pošto trenutačno nisam najbolje upućen u stanje jezika u tom području, sam odluči koji je naziv bolji, imajući u vidu da je najbolji naziv onaj koji rabe njegovi govornici. SpeedyGonsales 14:30, 23. kolovoza 2009. (CEST)

Hrvat ?[uredi kôd]

Tko je rekao da sam ja Hrvat ? --Rjecina2 (razgovor) 15:24, 26. kolovoza 2009. (CEST)

Stavljanje poveznica za pojam Kijevska Rusija na njegovu stranicu je bilo zlonamjerno. Ideja je da sada čekamo odluku koju će drugi donesti po tom pitanju.
Biti ću iskren čovjek me razljutio. Lijepo sam ga bio obavjestio da će biti promjene, a on se pravio .... i odlučio me ignorirati. Kada sam promjenu učinio počeo je vikati da sam napravio promjenu bez da sam obavjestio suradnike. Glupost.
Ja sada čekam administratore i wiki zajednicu da rješe da li ćemo pisati Kijevska Rus' i Moskovska Rus' ili Kijevska Rusija i Moskovska Rusija--Rjecina2 (razgovor) 15:33, 26. kolovoza 2009. (CEST)
S komentarom da je ime Kijevska Rusija komunistička izmnišljotina sam si sebi izbio argumente iz ruke za sudjelovanje u raspravi. Čak i da dokažeš (!?) kako su taj pojam izmislili komunisti ništa se ne mijenja ili se ti na primjer slažeš da se ukine nogometni klub Dinamo pošto je on komunistička izmišljotina kao mnogo drugih stvari koje vidiš oko sebe u Rijeci.
Inače ja sam Rečanin pa smo mi susjedi :)--Rjecina2 (razgovor) 16:00, 26. kolovoza 2009. (CEST)

Kijevska Rus'[uredi kôd]

Željko hvala za razumijevanje i možeš biti siguran da Rusine nitko nećedirati s obzirom da je moj kolega koji crta karte Rusin, ali on kaže sam da su Rusini ustvari Ukrajinci za one koji bolje poznaju povijest. Ja naravno nikoga neću pokrštavati i nasilu imenovati, svatko ima pravo na svoje mišljenje pa tako i Rusini koji smatraju da nisu Ukrajinci. Drago mi je da vidiš ova bevezna razglabanja oko Kijevske Rusi, pokušavam Rječini objasniti neke stvari, a on kao da namjerno stvara daljne dubioze i nepotrebne rasprave ... Molim te obrati pozornost na stranicu Kijevske Rusi i ako možeš formiraj njezin prijašnji naziv jer ja nisam Wikipediju previše nalizirao, njezine mogućnosti i adaptacije. Bit ću ti zahvalan da ispraviš nepotrebne korekcije Rječine pa i sam naslov. Hvala još jednom, i ako kako mogu pomoći - samo reci! Pozdrav! --Seiko (razgovor) 15:30, 26. kolovoza 2009. (CEST)

Preskar[uredi kôd]

Fala (ne gledam Dnevnik baš svaki dan :-))). SpeedyGonsales 23:36, 29. kolovoza 2009. (CEST)

Ima trik, Neno Kos ga zna. SpeedyGonsales 23:38, 29. kolovoza 2009. (CEST)

Mislio sam na one koji završavaju na engleski nastavak -an. Al' to je stara priča. Bitno je da se piše, pa makar i o indijskim dramatičarima, lako ćemo za ostalo :) --Ex13 (razgovor) 21:47, 30. kolovoza 2009. (CEST)

Podrijetlo[uredi kôd]

Pitao si me još prije mjesec i pol dana što mislim o onoj teoriji o iranskom podrijetlu Hrvata; moram priznati kako prije i nisam baš bio pobornik te teorije jer unatoč tome što sam čuo kako se ime Hrvati spominje na Darijevim Behistunskim zapisima, nisam našao ništa slično tome već sam mislio da se spominjemo u kontekstu nekakvih skitskih plemena sa sjevera. No tek jučer sam slučajno oktrio kako je Arahozija zapravo grčko/latinsko ime za pokrajinu koja se na perzijskom zove Harauvatiš (h-r-u-v-t-i-) LINK, što u mojoj glavi baca totalno novo svjetlo na tu teoriju. Naime, riječ je jako podudara sa Hrvati, više nego bilo koja druga iz te teorije. Iznenadilo me i to kako je riječ o pokrajini koja nije na sjeveru tj. u Središnjoj Aziji, nego gotovo u srcu područja koje su nastanjivali iranski narodi. Jedna zanimljivost: u slučaju da je teorija točna, prema onoj hijerarhijskoj podijeli naroda iz Perzepolisa (moja slika), ispada da smo Perzijancima bili po važnosti odmah iza njihove „braće“ Medijaca i Elamita, odnosno ispred Babilonaca, Egipćana, Indijaca, Grka, i svih ostalih. :) --Orijentolog (razgovor) 19:00, 10. rujna 2009. (CEST)

Ukrajinci[uredi kôd]

Evo prijatelju, postavio sam reference i time ću završiti, jer su mi cijelo vrijeme ti izvori bili trnu u oku ... a ne bi vjerovao da sam se njih sjetio kad si postavio referencu o onom kupusu. :-) Pozdrav! --Seiko (razgovor) 22:31, 11. rujna 2009. (CEST)

Zahvala[uredi kôd]

Ja još nisam pročitao o tim nagradama i zahvalama kako se dodjeljuju, ali ako bih mogao podjeliti za neke prijateljski nastrojene suradnike, onda bih to učinio ... pošalji mi molim te link kako se to radi i da li je to uopće moguće u mom slučaju? --Seiko (razgovor) 22:36, 11. rujna 2009. (CEST)

Željko, hvala ti za suradnju do sada, ja još moram shvatiti kako funkcionira to dijeljenje i primanje nagrada ... Ti, Kubura i još nekoliko dragih suradnika i moderatora od početka mi je učinilo ovu Wikipediju dragom, inače se nisam namjeravao na njoj toliko zadržati, a sada već razmišljam i da ostanem jedno duže vrijeme i da napišem neke tekstove koji nisu vezani isključivo za Ukrajinu (cilj s kojim sam došao u početku), posla ima napretek ... Čujemo se! --Seiko (razgovor) 23:35, 11. rujna 2009. (CEST)

E Željko, svaka čast i hvala puno za pčelicu. Nisam ni razmišljao o nagradama i sada sam dobio jednu. Hvala još jednom! Ako trebaš kakvu pomoć od mene, a ja znam pomoći, samo pitaj, stojim ti na raspolaganju od sada pa na dalje! :-) --Seiko (razgovor) 23:49, 11. rujna 2009. (CEST)

Nagrada[uredi kôd]

Dragi suradniče, ja sam ti postavio manju nagradu za tvoju pomoć i dobronamjernu suradnju. Neznam da li sam dobro namjesti nagradu na onoj tvoj stranici, ti pogledaj pa namjesti po volji! Pozdrav! --Seiko (razgovor) 19:04, 12. rujna 2009. (CEST)

Hehe[uredi kôd]

Baš sam jučer sredio onog pra-Kurda Astijaga. Da te malo pokudim, vidio sam nekoliko primjera na člancima o narodima kako nisi stavljao jezične poveznice... Dalje, išao sam provjeriti „sve“ tvoje članke da ih provjerim, no kada sam vidio tvojih 57.000 izmjena nekako sam brzo odustao...! ;) --Orijentolog (razgovor) 14:09, 13. rujna 2009. (CEST)

Zanima me, imaš li u planu obraditi sve narode i plemena? :) Koliko ih ima, ako znaš otprilike? --Orijentolog (razgovor) 15:02, 13. rujna 2009. (CEST)
Dakle oko 10-ak godina mukotrpnog rada... da nas plaćaju za to sumnjam da bi mogli sve obraditi, haha. Ja imam namjeru nastaviti obrađivati perzijsku povijest, pa ću vjerojatno obraditi i sve pripadajuće narode i plemena. Čudi me što npr. nije postojao članak „Perzijanci“, dok su postojali gotovo svi drugi iranski narodi. Za sam ga napravio samo kao mrvu, kasnije ću ga detaljno obraditi... --Orijentolog (razgovor) 06:58, 14. rujna 2009. (CEST)

Zamjena[uredi kôd]

Željko, evo napravio sam kako si mi objasnio, hvala još jednom! --Seiko (razgovor) 14:51, 14. rujna 2009. (CEST)

Daj molim te pomozi, nisam očito shvatio. Možeš li molim te ispraviti? --Seiko (razgovor) 15:01, 14. rujna 2009. (CEST)

Znači sad se nemora više ništa mjenjati i prebacivati, napravio si kako treba? --Seiko (razgovor) 15:08, 14. rujna 2009. (CEST)

Prijatelju, ja ti mogu svu znanost naučiti i napisati, ali ove informatičke zavrzlame preusmjeravanja i štimanja već teže ... Zato nevolim ta prebacivanja, ali vidiš taj me naslov Kijevska Rusija puno smetao i radi mojih kolega koji su mi dali te materijale za taj napisani tekst. Pet puta su mi objasnili i naglasili da razlikujem Rus' od Rusije i da tako nepišem te tekstove. Rječina me matirao jednim potezom kad je promjenio taj naziv, sve što je bilo razumljivo napisano, postalo je dio nepoželjne politike ... razumiješ već o čemu je riječ. Hvala za pomoć, pozdrav! ... zaboravio sam se potpisati ... --Seiko (razgovor) 15:20, 14. rujna 2009. (CEST)

OK, sad mi je jasno. Nisam do ovoga naslova ni mislio nešto drugo mijenjati. Dugo je to tamo tako stojalo, ja sam mislio da će netko od administratora sam to zamjeniti, ali sam pomislio da možda ja to moram inicirati da se zamjeni. No dobro, bitno da si ti to popravio i da sada to netko od administratora završi i potvrdi da je sve OK. Ja sam se javio Roberti i Andreju pa će vjerojatno netko od njih to zavšiti i potvrditi da je sve u redu. --Seiko (razgovor) 15:33, 14. rujna 2009. (CEST)

Okci[uredi kôd]

Jesu li u redu interwikiji na Okcitanski jezik. Jer vidim da su danas maknuti pa su prebačeni u Okcitanski jezici pa je opet vraćeno na staro. Jel sada kako treba biti? Andrej Šalov 19:36, 14. rujna 2009. (CEST)

Pozdrav[uredi kôd]

Željko, tebe ko uzme za radnika taj je sretan! Radiš marljivo do te mjere da ti sve one nagradne pčele nisu do koljena, svaka čast! --Seiko (razgovor) 21:56, 14. rujna 2009. (CEST)

Jezici[uredi kôd]

Vidim da pišeš mnogo o njima i svaka čast. Jedino imam jedo pitanje link kaj su to kodni nazivi? --SveroH (Talk To Me) 22:03, 14. rujna 2009. (CEST)

hvala Face-grin.svg --SveroH (Talk To Me) 22:24, 14. rujna 2009. (CEST)

zanimljivo, hvala Face-wink.svg, akj je ono u vezi crnogorskog da više ne bude jezik? --SveroH (Talk To Me) 22:54, 14. rujna 2009. (CEST)

Šatro[uredi kôd]

Daj uredi ako ti se da Šatrovački govor ili ga stavljam u nezadovoljavajući sadržaj. --Flopy (razgovor) 21:06, 15. rujna 2009. (CEST)

Onda stavi jedan lijepi celofan;) --Flopy (razgovor) 21:38, 15. rujna 2009. (CEST)

Prijedlozi[uredi kôd]

Uglavnom si uredu stavio, ne vidim potrebu da za ta dva prijedloga ide poseban predložak kao što je to kod donja četiri prijedloga, osim ako ih bude još (vidjet ćemo). Ja već bijah na odlasku, samo sam popravio par sitnica. Pozdrav! LukaKrstulović 23:06, 16. rujna 2009. (CEST)

Molim Željac, svako dobro ;o) --Dalibor Bosits © 23:47, 16. rujna 2009. (CEST)

Administratura[uredi kôd]

Zeljko, bi li ti htjeo biti administrator? Toliko se angažiraš ovdje, toliko puta se objašnjavaš sa trolovima u kasne ure, a nemaš alate za učinit išta više u svezi s njima. Toliko puta je tvoj autoritet ovdje ugasio nečije hajke na druge suradnike. Zato te smatram čovjekom na mjestu. Jer nisi povodljiv, jer ti pogledaš u suprotnom pravcu kad svi ostali opčinjeno gledaju u drugu stranu. I ti kao malo tko ovdje, imaš petlje reći "Car je gol!". Kubura (razgovor) 02:12, 17. rujna 2009. (CEST)

Zapadnoštokavski[uredi kôd]

I Zapadnoštokavski dijalekt treba malo celofana kojega ćeš ti staviti puno bolje i stručnije od mene. I da, i ja mislim da ne bi bio loš administrator, ali kad nećeš, nećeš. --Flopy (razgovor) 10:34, 17. rujna 2009. (CEST)

Razmislit ću o tome, i do ponoći ću reći prihvaćam li kandidaturu. Vjerujem da ću prihvatiti kandidaturu za admina.--Vatrena ptica (razgovor) 12:44, 17. rujna 2009. (CEST)

Administrator[uredi kôd]

Zahvaljujem na prijedlogu za administratora :-) --braco (razgovor) 18:03, 17. rujna 2009. (CEST)

Jesam li[uredi kôd]

Jesan. Kubura (razgovor) 03:07, 18. rujna 2009. (CEST)

Moram ti reč nešto na meilu. Daj se javi na meil --Zeljko (razgovor) 03:09, 18. rujna 2009. (CEST)

Evo klikan i stalno ažuriran poštu, ma mi još nima tvoje poruke. Kubura (razgovor) 03:36, 18. rujna 2009. (CEST)

Posla san ti. Kubura (razgovor) 04:09, 18. rujna 2009. (CEST)

Nisam dobila e-mail, probaj mi ponovno poslati preko linka Pošalji mu e-mail.--Vatrena ptica (razgovor) 20:04, 18. rujna 2009. (CEST)
Nisam mogla otvoriti Gmail, pa mi je pročitao tvoju poruku moj ujak u Splitu. Hvala, i ja tako mislim.--Vatrena ptica (razgovor) 20:18, 18. rujna 2009. (CEST)

Tisućice[uredi kôd]

Tisućice odvajaš točkon, a decimale zarezon.
Tako je, recimo,
2 milijuna kuna i 23 lipe
2.000.000,23

Nadan se da san ti pomoga. Živia mi, Kubura (razgovor) 21:08, 21. rujna 2009. (CEST)

Safari ili Indijanci u Africi[uredi kôd]

Evo ti i ja na safariju. Uhvatili se mi afričkih tema :))) Kubura (razgovor) 22:30, 21. rujna 2009. (CEST)

E moj kolega. Naletija si na krivu adresu. Čini mi se da može, hehehe, ali kako to ja ne znam. Pokušaj se javiti Mayi, ona ti možda može dati odgovor na to pitanje. Ja ti nisan za fine stvari, u nem ti je maškiln i lopata, nikako penkala. Pozdrav --Lasta 11:16, 22. rujna 2009. (CEST)

Rumunji[uredi kôd]

Hm ja i stavljam , pa ako nevidiš dobro ovaj člank ćiribirci ima poveznicu na rumunje u hrvatskoj, koje ja nisam postavio

Vidi još

i neda mi se još dokazivati primjerima.

a možeš mi reći koja je njihova matična država (nemoj mi reći hrvatska), pošto je to jasno da su oni podrijetlom rumunji, a i rumunjska država je imala kontakata sa njima u novije vrijeme tipa nudila pomoć u njihovome očuvanju--Sokac121 (razgovor) 22:47, 22. rujna 2009. (CEST)

Hrvati[uredi kôd]

Hvala. Ja ću ipak zbog nekih iskustava pričekati koji tjedan pa onda krenuti vrlo polako s izmjenama. Lijep pozdrav, dnik 11:23, 29. rujna 2009. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na glasovanju prilikom izbora za administratora. Fraxinus (razgovor) 22:39, 30. rujna 2009. (CEST)

Zeljko moj, poglavice naš, hvala ti što si me podupria kad me se kandidiralo za administratora. Kubura (razgovor) 02:24, 3. listopada 2009. (CEST)

Munjava[uredi kôd]

Nije valjda da je Zeljko napisao nešto što nije jezik :o Face-grin.svg --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 12:20, 2. listopada 2009. (CEST)

Kavić i "i"[uredi kôd]

Ma sve je u redu, Zeljko, shvatia san. Kubura (razgovor) 00:41, 3. listopada 2009. (CEST)

Germanski jezici[uredi kôd]

U redu, Zeljko. Samo se dogovori sa Aradicem, on je puno bia uređiva taj pridložak. Po meni nima problema, samo se s njime dogovori, da ne upadate u svađe i nesporazume. Kubura (razgovor) 01:52, 3. listopada 2009. (CEST)

Hvala Željko. ;) --Ornitologinja 09:46, 4. listopada 2009. (CEST)

Merge two categories?[uredi kôd]

Dear Zeljko,
I am a user of the Russian Wikipedia interested in Native American history, probably as much as you. Recently I made interwikis in several articles on Native Americans created by you and noticed that the Croatian Wikipedia contains two similar categories, Kategorija:Kalifornijski Indijanci and Kategorija:Indijanci, Kalifornija. I proposed to merge them. Would you agree? (you can reply me even in Croatian language, the only reason why I am writing in English now is that I feel much easier to express my thoughts in English, while in Croatian I do it slowly). Greetings, Dmitry from Saint Petersburg, Russia. --Dmitri Lytov (razgovor) 19:16, 4. listopada 2009. (CEST)

Čestitke hrvatskom wikipedistu No.1.[uredi kôd]

Prestigao si i Antu Perkovića po broju uređivanja, samo naprijed! :) --Orijentolog (razgovor) 19:56, 5. listopada 2009. (CEST)

Čestitam! Na prvom si mjestu na popisu wikipedista s najvećim brojem uređivanja. Iskrene čestitke. Face-smile.svg--3D (talk to me) 01:23, 6. listopada 2009. (CEST)

Malo sam se odmarala od wikice, uskoro se vraćam. Hvala na podršci.--Vatrena ptica (razgovor) 17:33, 7. listopada 2009. (CEST)

Zahvala[uredi kôd]

Hvala ti što si me (davno) nagovorio da osim Medijaca napravimo i dodatni članak za njihovo carstvo, unatoč tome kako ono ne postoji na niti jednoj jezičnoj poveznici već je ukomponirano u članak o narodu. Mi od maloprije imamo oba, ali itekakav članak - Medijsko Carstvo. :) --Orijentolog (razgovor) 05:59, 8. listopada 2009. (CEST)

Add one category?[uredi kôd]

Dear Zeljko,
thanks for your comment. In the meantime, may I propose you to create one more category? It already exists in the Russian Wikipedia and in the WikiCommons where it is called "Native Americans in art". The name of the Russian category could be roughly translated as "artists who depicted Native Americans" - I have no idea how it would sound in Croatian. --Dmitri Lytov (razgovor) 08:14, 8. listopada 2009. (CEST)

As I can see, at the moment none of the articles in the respective category has been translated into Croatian yet. Can you please translate at least two or three articles (e.g. en:George Catlin, en:Karl Bodmer, en:Hércules Florence) and create this category? --Dmitri Lytov (razgovor) 10:24, 8. listopada 2009. (CEST)
Hvala za odgovor. --Dmitri Lytov (razgovor) 15:43, 8. listopada 2009. (CEST)
Ništa mene ne muči, samo se želim više posvetiti stvarnom životu i školskim obvezama. --Ornitologinja 11:42, 11. listopada 2009. (CEST)
Znam da ima, jednoga dana ću se vratiti. --Ornitologinja 13:00, 11. listopada 2009. (CEST)

bok kako si[uredi kôd]

bok sta radis jeli imas fejs ili iskru da se cujemo martina

riješeno :-)--SaxumBf109 Mölders.jpg 15:28, 12. listopada 2009. (CEST)

Bosanski kontra Bošnjački[uredi kôd]

Pošto se radi o jezičnoj problematici hr wiki, ne bi se miješao. Inače: u ustavu Bosne i Hercegovine je bosanski, po srpskom pravopisu također bosanski iako se u dnevnim glasilima navodi kao bošnjački. Što više i u ustavu Srbije naveden kao bosanski na području Sandžaka. Što se tiče hrvatske, nemam pojma. Pozz --Seha (razgovor) 20:00, 12. listopada 2009. (CEST)

Nismo mi nego sam sám :), znaci ti, ne Vi :). Sto se tice mjerodavnosti, za Wikipediju na hrvatskom jeziku je mjerodavan hrvatski jezik, ne Wikipedija na bosanskom jeziku. Ako bi se islo po tome, onda bi za pitanje naziva engleskog ili njemackog bile mjerodavne doticne Wikipedije. Znaci ako hrvatski pravopis kaze da je bosnjacki, onda je bosnjacki (primjer druge rezlike je spanjolski i spanski na bosanskom). A sto se tice misljenja da se admina "mora slusati", nije tacno. Kod nas na Wikipediji na bosanskom se za ovakve stvari pita prvo pravopis, a onda zajednica (upravo glasanje bosanski Hrvati kontra bosanskorcegovacki Hrvati ili Hrvati Bosne i Hercegovine). Posto neke stvari ni u pravopisu nisu deklarirane, primjenjuje se Wikipedijino pravilo konsenzusa. --Seha (razgovor) 20:19, 12. listopada 2009. (CEST)
1. Ne moze se diskutirati o nekom nazivu koji vec postoji i koji je usvojen, ne razmatramo prijedloge za ime jezika, nego za ime clanka. Zbog toga sam rekao da se ne zelim mijesati.
2. Znam kako si mislio, htio sam ti na malo zabavan nacin reci da me slobodno mozes oslovljavati sa ti kao i svi drugi. Na cijelom svijetu postoji samo jedan covjek od kojeg zahtijevam da me oslovljava sa Vi kao i ja njega, a to je moj sef :). --Seha (razgovor) 20:57, 12. listopada 2009. (CEST)
Je mi blize, ali ne zelim da onda bude: on nam dosao pametovati ili tako nesto. Zato takve clanke ne diram ni na hr. ni na bs. wiki, nego trazim ljude kojima je to interesno podrucje. Ako hoces mogu reci Ceri da pogleda i sastavi? --Seha (razgovor) 21:15, 12. listopada 2009. (CEST)
OK, recu mu. Normalno je sutra gotov jer je prije podne online. Pozz --Seha (razgovor) 21:19, 12. listopada 2009. (CEST)
Obzirom da me je Suradnik:Seha zamolio za pomoć u svezi ovog članka, iskreno, ne bih se miješao u ovu problematiku. Tema je posebice delikatna, nažalost isuviše ispolitizirana. Vjerojatno će biti potrebno mnogo vremena da se ova diskusija okonča, tako da u ovom trenutku zaista nemam ništa za dodati. Nadam se da ćete me razumijeti. Zahvaljujem, --CER@ (??ask??) 07:35, 13. listopada 2009. (CEST)

Mačevalački klub Karlovac, molimo ne brisati[uredi kôd]

Klub ne postoji nekoliko dana, nego 6. godina., i u tom razdoblju je organizirao 3 prvenstva Hrvatske, što opća što školska, u svojim prostorijama. Treninzi su se odvijali i ranije, ali ne takvim intenzitetom i takvom profesionalnošću kao danas. Zato je naveden 01.09.2009. kao datum početka rada. Klub je sudjelovao u raznim projektima za grad i imao javno predstavljanje na sajmu udruga u Karlovcu 26.09.2009.g. Nadalje, prvi Hrvatski olimpijac, i prvi osvajač olimpijske medalje, bio je g. Milan Neralić (bronca u disciplini sablja 1900. na igrama u Parizu), rodom iz Slunja, a mačevao je upravo u Karlovcu. I zato smatram da se stranica ne bi trebala brisati, jel taj klub ima veliku povijesnu jezgru, ne samo za Karlovački, nego i za Hrvatski sport. Unaprijed hvala na razumijevanju!!!!93.138.37.30 18:21, 14. listopada 2009. (CEST)

Mačevalački klub Karlovac[uredi kôd]

dogovoreno! Hvala!!!

Čestitam najaktivnijem suradniku na hr. wikici. --Ornitologinja 17:24, 18. listopada 2009. (CEST)
Ništa posebno, uči se, ponekad na wikicu svratim. --Ornitologinja 13:24, 19. listopada 2009. (CEST)

Adminsko glasovanje[uredi kôd]

Bok Zeljko, ne znam da li se treba sad napisati nesto u kaficu u vezi glasovanja ili javiti nekim adminu?? bOK--Croq (razgovor) 21:33, 19. listopada 2009. (CEST)

Šator i razdvojba[uredi kôd]

Baš sam ti se želio zahvaliti na tvome ispravku moje izmjene kada me dočekala tvoja poruka. Mijenjao sam razdvojbu u 22:02, a ti si stranicu za razdvojbu napisao u 22:20. Nisam znao da si pisao/imao u planu napisati razdvojbenu stanicu, pa sam zato promijenio razdvojbu koristeći se ovom stranicom. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 23:09, 19. listopada 2009. (CEST)

Gradska naselja[uredi kôd]

Promijenjeno. Pozdrav :-)--Braco (razgovor) 12:32, 20. listopada 2009. (CEST)

Uglavnom se bavim školom, a naći će se vremena i za Wikipediju. Face-smile.svg--Vatrena ptica (razgovor) 17:37, 21. listopada 2009. (CEST)

Smina straže[uredi kôd]

Dobro jutro, Zeljko.
Doša si na sminu straže :)) Kubura (razgovor) 05:06, 23. listopada 2009. (CEST)

krčkorumunjski[uredi kôd]

Bok Željko! Pročital san tvoj članak o krčkorumunjskom dijalektu. Ne znan od kud si vadil materijal ili ako si to napisal zi svoje glave, od kud ti podaci ke si napisal. Nažalost nIma puno materijala o krčkorumunjskom dijalektu. Međutin, koliko san ja čital o mojoj Boduliji, a načital san se, Krčkorumunjski i Veljoto nisu jedno te isti dijalekt! To su, prema mojin saznanjima, skroz različita dva dijalekta koji, osin toga da su postojali na Krku i da potječu izravno ili neizravno od latinskog, nimaju niš drugo isto ni zajedničko. Zato ću dovest tvoj članak o krčkorumunjskon dijalektu pod upitnik. A i ja iman jedan drugi podatak o posljednjen govorniku tog dijalekta. Iman negdire i molitvu "Očenaš" na ton dijalektu, samo ča ju nikako ne moren pronać. Usput, videl san i poveznicu za "Dalmatinski". Kolko znan postoje štokavski, kajkavski i čakavski dijalekt. Ne postoje ni istarski ni lički ni dalmatinski ni primorski ni kordunski...tako da to baš i ni ispravno. A to ne odgovara ni stanju stvari kako govore Dalmatinci, aš neki govore čakavski ( naravno, s brojnim varijantama od Bračke cakavice na dalje), a neki štokovski. Lipi pozdrav! PS ARMADA FORZA FIUME

Bzmarko

Pravo glasa[uredi kôd]

Koliko izmjena trebam imati kako bi ima pravo glasa u glasovanju?--Riki (razgovor) 17:17, 25. listopada 2009. (CET)

KRČKORUMUNJSKI[uredi kôd]

Ko prvo, nisam bio zlonamjeran jer te onda ne bi ni kontaktirao nit bi ostavljao članak pod upitnik nego bi ga jednostavno izmjenio. A drugo, ova dva dana me to baš kopkalo pa san si dal volje prekopavat knjige koje imam doma, makar je postojala velika mogućnost da san to ča tvrdin pročital u nekoj knjizi koju nemam doma, a takvih san o Krku pročital na desetke. I danaska popolne san i našal. Vjekoslav Klaić, eminentan hrvatski povjesničar, u djelu "Krčki knezovi Frankapani" ( za koje je u predgovoru Akademik i povjesničar, Petra Strčić kaže da je to najbolja ikad napisana knjiga o Frankopanima, a ipak su Frankopani doveli Vlahe na Krk ) na 35. stranici piše o Vlasima koji su govorili svojim rumunjskim jezikom te da je 1875. godine u selu Bajčići umro posljkednji govornik vlaškog tj rumunjskog jezika Mate Bajčić, starac od 80 godina. Zatim, malo ispod toga, čineći jasnu distinkciju piše "Stari Romani, koji su na otoku prebivali prije seobe Hrvata u VI. i VII st. održali su se do konca srednjega vieka jedino u gradu Krku, te su govorili zasebnim narječjem ( dalmatinskim ) (op. koji se na Krku nazivao Veljoto ), koje se je razlikovalo od talijanskih narječja. Taj je govor danas posve izumro." Dakle, on je detaljno koncem 19. sr. upoznao čitav otok Krk i njegovu povijest i jasno razlikuje krčkorumunjski i veljoto kao dva različita dijalekta tj jezika. A nije to jedino mjesto gdje se ta dva pojma razlikuju; čitao sam o njoma u nekoliko izvora i svugdje gdje sam bio čitao nisu bili poistovjećivani. Suradnik: Bzmarko

krčkorumunjski[uredi kôd]

PS prvo san bio vidio tvoju poruku pa san prvo odgovoril na nju. A onda sam vidio i linkove koje si nadodal na članku o krčkorumunjskom. pročital san ih i nije me toliko začudio sadržaj jer on i dalje upućuje na nerazlikovanje Veljota i krčkorumunjskog nego ča se u vezi onog časopisa spominje Petar Strčić kojeg inače jako cijenim, a osobno i poznajem.

Kroz nekoliko dana ću pokušat doć u kontak s njim, ali i s piscem jedne nove knjige o žejanskom i lanišćanskom arumunjskom dijalektu, ako bi mi ona mogla dat svoje mišljenje o veljotu i krčkorumunjskom.

Ja sam ti se lijepo javio i objasnio zašto osporavam točnost onog članka i nisam bio zlonamjeran, al vidim da je tebe to jako naljutilo. Drago mi je da je uopće netko nešto napisao o bilo kojem od, po meni, ta dva dijalekta. Točnost člamka je samo osporena nije članak izbrisan ni mjenjan. Tako sam ja npr. u nekoliko knjiga našao, a i oduvijek sam tako i znao, da je crkva sv. Dunata na Krku iz 9. st, ali na tabeli koja je stavljena pokraj crkvice piše 12. st. bez ikakvog objašnjanja i ja sam u članku o toj crkvici odmah napisao da je datiranja njezine izgradnje sporno. Taj ki je stavil tu tabelu ni čak ni objasnil zač negira da je iz 9. st. pa san ja sveisto napisal da je datum izgradnje sporan. A ja tebi sada iznosim podatke koje imam pa se još i ljutiš da ča ja iman tvrdit suprotno, da izmišljan. Na onon forumu kojeg si spomenul nikad nisan bil niti čital tamo o Mati Bajčiću. zemi knjigu od Klaića pa se uvjeri da i on piše o njemu. Pozdrav. Suradnik: Bzmarko

krčkorumunjski[uredi kôd]

Pogledal san i tvoju novu poruku, samo ča ju nisan pročital celi tvoj link, ono o Petru Skoku. On je zbilja naš veliki romanist, aš san puno čital od njega o Krku i romanskim nazivljiva. Nikad prije nisan bil ni na ton linku. Rekoh ti, puno više saznanja tj. 90 % mojih saznanja o Krku je iz knjiga a ne s neta. Čini mi se da nisan u tom članku i videl "Očenaš" napisan. Nisan siguran. Al ja iman početak te molitve na krčkorumunjskon aš san ju već čera našal. Ti kategorički odbijaš i razmislit o ovom o čemu ti ja govorim, a to je da su to dva različita dijalekta. Ki je bil zadnji govornik krčkorumunjskog, me toliko i ne zanima, al mi je važno utvrdit jesu li to isti i različćiti dijalekti. Ako imaš još linkova u vezi s tom temom, pošalji, mene zanima. A ti razmisli da li su latinizirani stanovnici Krka govorili nekom verzijom latinskog ili su čekali još 900 godina da na Krk dođu Vlasi pa da tek onda počnu govorit nekim romanskim jezikom!!! Razmisli, ča ti i sama logika kaže: kao ča su romanizirani stanovnici Dubrovnika još stoljećima govorili nekom vrstom latinskog tj. dalmatskog, tako su isto i u krku. A Vlasi su na otok došli tek 900 god. kasnije i sa svojim dijalektom. Suradnik: Bzmarko

krčkorumunjski[uredi kôd]

Navel san ti već jedan izvor koji mislim da je dosta jak. Ko prvo V. Klaić je bio jedan od najvažnijih hrv. povjesničara na prijelazu 19 na 20 st. Drugo pisal je o Frankopanima koji su Vlčahe i naselili na otok, a i upoznal je dobro povijest, zemljopis pa i običaje otoka. treće, on je baš proučaval krk u tom razdoblju krajem 19. st. kad je umro posljednji govornik ( bio in Bajčić ili taj drugi- obojica su umrli kraj 19. st ) dakle, bio je suvremenik. Uzmi knjigu "Krčki knezovi Frankapani" pa pročitaj 35. str. Prvo jasno piše o Vlasima i njihovom jeziku, a onda poslije jasno piše "Stari Romani, koji su na otoku prebivali prije sprve seobe Hrvata...te su govorili zasebnim narječjem." Suradnik: Bzmarko

Zahvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na povjerenju i glasu za administratora Wikipedije na hrvatskom jeziku :-)--Pauci.jpg Braco (razgovor)

Bok Željko. Osim ča san ti navel knjigu V. Klaića „Krčki knezovi Frankapani“ u kojima jasno ukazuje na dva različita jezika: krčkorumunjski i veljoto, navodim ti još jedan izvor s jasnom distinkcijom između ta dva jezika: http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/inc/print.asp?url=/20050611/mozaik03.asp Naročito obrati pozornost na rečenicu: „ga poznajemo kao dalmatski (starodalmatski, dalmatoromanski) jezik, a na Krku zovemo ga još i veljotski (staroveljotski, krčkoromanski).“ Dakle, krčkorOmanski kao dio dalmatskog, te na zadnju rečenicu: „Krajem 19. stoljeća na Krku umire i drugi romanski jezik: vlaški, odnosno krčkorumunjski, ali to će jednom biti posebna tema.“ Dakle, jasno je da postoje dva romanska jezika na Krku.

Nadalje, na stranici od same wikipedie, http://sh.wikipedia.org/wiki/Romanski_jezici , između ostalih, navode se istočnoromanski i među njima krčkorumunjski, a zatim i zapadnoitalski i među njima dalmatski. A da je veljoto bio dio dalmatskog jezika, a ne isto što i krčkorumunjski, dokazat ću ti tako da klikneš na taj isti dalmatski i otvorit će ti se stranica http://sh.wikipedia.org/wiki/Dalmatski_jezik na kojoj piše: „Najpoznatiji dijalekti dalmatskog jezika bili su veljotski (viklasun) s otoka Krka (Veglia),...“ i nadalje: „Zadnji govornik dalmatskog jezika (veljotskog dijalekta) bio je Tuone Udaina koji je 1898. poginuo od mine.“

Sve ovo nedvosmislenop potvrđuje upravo ono ča san ti pisal: Veljoto nastaje negdje tijekom 7. st. Izravno iz latinskog jezika, a koriste ga romani i romanizirano stanovništvo na Krku. Krčkorumunjski se javlja tek doseljavanjem Vlaha s velebita u 15. st. I potekao je ne direktno iz latinskog nego iz rumunjskog.

Nažalost, nit si s Krka, nit poznaš njegovu povijest nit te ustvari to previše zanima pa tebi ni ovo, vjerojatno, neće probudit ni malo sumnje u ono ča si napisal u članku krčkorumunjski jer tebi je ono ča si ti napisal tj. samo prepisal od negdje, jedina istina. Suradnik: Bzmarko

Manso[uredi kôd]

Kako vidim uradio si :). Bas zbog takvih stvari nekad se nije lose orijentirati po nekoj drugoj Wiki. Pozz --WizardOfOz (razgovor) 18:38, 3. studenog 2009. (CET)

To je za mene prisilno prilagođavanje. Gdje su tu selendru našli.

Problem je što su oni tu iz zgubidanstva. Nijedan bot-suradnik sa izmjenama na stranici Manso nije prikladan za posao koji radi. Razumijem da ne kuži što piše. Svatko od njih je trebao pogledat zašto se to uklanja. Pa ako riječ Indijanci prevede sa općina, onda tu nema što tražit, i najbolje da se upiše u dječji vrtić. --Zeljko (razgovor) 18:51, 3. studenog 2009. (CET)

Škola, zato me nema...--Vatrena ptica (razgovor) 21:50, 6. studenog 2009. (CET)

Bok[uredi kôd]

Bok Zeljko, da su svi vrijedni kao ti imali bi i sjecnju 150.000 ;-). Bas sam ti htjeo staviti nagradu, a ne vidim gdje su ti ostale i kud da ju stavim. Ajd bOK--Croq (razgovor) 10:36, 8. studenog 2009. (CET)

Neb´ja to naso bez tebe ama da s´ bog ;-). Croq je... nesto sa cro a q je onaj Mr Q od James Bonda ;-)) . Ziv mi bio, bOK, --Croq (razgovor) 13:34, 8. studenog 2009. (CET)

Škotski[uredi kôd]

Evo ga, nadam se da je to to što si tražio. Ako nije javi mi da promijenim. Pozdrav :-)--Pauci.jpg Braco (razgovor) 00:45, 11. studenog 2009. (CET)

I drugi put :-)--Pauci.jpg Braco (razgovor) 02:39, 11. studenog 2009. (CET)

Popis[uredi kôd]

Wikipedija:Administratori.
A odnedavno imaš i kraticu, pa tako u traku di je internetska adresa, umjesto da moraš upisivati "Wikipedija:Administratori", dovoljno je utipkat WP:A.
http://hr.wikipedia.org/wiki/WP:A
i odvest će te na popis. Kubura (razgovor) 03:32, 11. studenog 2009. (CET)

Razdvojbe[uredi kôd]

Kopiraj, kad ti zatreba:


{{mz}}

 • [[Pojam (nešto u zagradi)]], objašnjenje 1. značenja
 • [[Pojam (nešto drugo u zagradi)]], objašnjenje 2. značenja

{{Razdvojba}}

He he kolega se baš ne slaže s Heimerom. To je problem :) --Ex13 (razgovor) 20:59, 12. studenog 2009. (CET)

Stručnjaci[uredi kôd]

Stručnjak kojega spominješ se odredio, i malo je vjerojatno da će promijeniti mišljenje. Još prije nego mu je izašla knjiga ja sam ga upozorio da bi bilo dobro prikazati i jedan i drugi slučaj. Naravno ja sam mu kao prvo ukazao na činjenicu da je zakon vrlo jasan. Naime pravne se norme pišu da bi bile jasne i nadasve općenite (primjenjive na što veći broj slučajeva). Stručnjak je ipak inzistirao na prikazima u sivoj skali kao nečim što je mjerodavno. Da je tako onda bi predsjedničku zastavu naslikao kao što prikaz u sivoj skali kaže.

Drago mi je što te zanima navedeno pitanje, ali taj stručnjak je svoje rekao, a da pri tom nije naveo odakle mu dokazi. Iz samoga članka Hrvatska zastava vidljivo je njegovo mijenjanje mišljenja.

Imaš li možda koji komentar na cjelokupnu situaciju, onako općenito.

Ako je potrebno, sve ću ti odgovoriti.

Pozdrav

Bugoslav (razgovor) 21:04, 12. studenog 2009. (CET)

U redu, sve što treba da se potvrditi izvorima. Što se tiče stručnjaka ovdje sam naveo neke izjave tog stručnjaka. Mnogi će koristeći pretjeranu ovisnost o istome stručnjaku koristiti sveukupne njegove izjave (koje nisu ničim potkrijepljene).
Bugoslav (razgovor) 23:55, 12. studenog 2009. (CET)

Piđžinizacija[uredi kôd]

Bog, Zeljko.
Ma znan za te šeme. Ali takve "pidžinizacije" mogu nastat sa bilo kojin jezikom. Stvar je medija koliko pazidu na to.
Ljudi oponašaju. I što im proguravaš, to pijedu. Malo ljudi razmišlja svojon glavon i opire se onemu šta in se nameće.
A onda kad pogledaš sve one puste nepismene novinare i pametnjakoviće koji svoje neznanje sakrivaju razbacivanjem tuđicama, da bi izgledali pametniji. Ilustrissimusi žividu i danas.
Kad bidu mediji pazili na hrvatski i kad bi ih se globilo zbog nečuvanja hrvatskog jezika (ka' šta se čini u Francuskoj), ne bi uopće postoja problem pidžinizacije. Kubura (razgovor) 03:40, 14. studenog 2009. (CET)

Mogu li te nazvati na telefon?

Ante

Susan Boyle[uredi kôd]

Da Željko, znam da će izdati album obrada. Ali nisam sigurna čitaš li ti ono što ja pišem. Taj album obrada je već sad na amazonu na prvom mjestu po broju prodanih primjeraka. Uostalom, članak još nije vraćen, vidjet ćemo i kako će startati na top ljestvicama sljedeći tjedan. Ne znam kakve veze Maja Blagdan ima s konkretnim slučajem, ali na wiki se članci u najvećem broju slučajeva ne pišu po važnosti (bilo subjektivnoj, bilo objektivnoj). Kad bi se po tom kriteriju pisali, vjerojatno ne bi imali ni pola od ovog broja članaka. Osim toga, svatko piše o onome što sam izabere i ne postoji baš nikakva metoda da npr. mene netko natjera da pišem o teoriji relativnosti ili nogometnim klubovima ako mi se baš piše o Harryju Potteru i kolačima. Isto vrijedi i za pisanje članaka o stranim i domaćim glazbenicima i zbog toga nikoga ne treba prozivati. No, u ovoj se raspravi ne radi o prioritetima nego o kriterijima i zato je važna općenita rasprava - inače imamo odokativnu metodu rješavanja problema od slučaja do slučaja. Poz --MayaSimFan 01:36, 22. studenog 2009. (CET)

Najljepše želje za tvoj sutrašnji rođendan! Face-smile.svg--Vatrena ptica (razgovor) 16:44, 23. studenog 2009. (CET)

ime[uredi kôd]

Crkva Sv. Frane :-)--D tomAero-stub img.svg 08:48, 27. studenog 2009. (CET)

Je, dobro ti je reka dtom. Kubura (razgovor) 01:24, 28. studenog 2009. (CET)

Pozdrav![uredi kôd]

Pozdrav Željko! :-) --Seiko (razgovor) 19:17, 29. studenog 2009. (CET)

Pátzcuaro[uredi kôd]

Pozdrav! Malo sam "brljao" po tvom članku Pátzcuaro i premjestio ga u Jezero Pátzcuaro, a u članku Pátzcuaro sam napisao nekoliko rečenica o meksičkom gradu Pátzcuaro. Ak nije dobro slobodno viči na mene. Pozdrav! P.s: u članku o gradu sam nešto preveo sa en-wiki o plemenima i nastanku, pa kad bi provjerio pisanje imena plemena i vođa. Vedran12 (razgovor) 17:16, 30. studenog 2009. (CET)

Iletizam[uredi kôd]

Poštovanje Željko, ono u što nisam siguran a nemam vremena provjeravat uvijek premjestim na stranicu za razgovor. Tako je bilo i sa tim iletizmom (što god to bilo :-) ). Naravno da vjerujem tvojoj prosudbi pa će to biti i pobrisano. Lijep pozdrav :-)--Pauci.jpg Braco (razgovor) 21:13, 1. prosinca 2009. (CET)

Shalë[uredi kôd]

Hvala za pomoć u članku Shalë. Sad znam za drugi put! --MateR (razgovor) 19:37, 2. prosinca 2009. (CET)

Lidija Asanović[uredi kôd]

bio intervju s njom u Areni pred par godina!

ne, nisam ni znal za to! ne, zaista je bila u Areni pred par godina, bil intervju! na naslovnici bila ona i njen muž pa kupil tu arenu, jer ja arneu ne čitam!

Zašto[uredi kôd]

se sve to dešava? (Đole) Šteta je. Zbog takvog je inata valjda i geografija protjerana (tj. nije prihvaćena). Pozdrav

--Marijan (razgovor) 00:02, 9. prosinca 2009. (CET)

Klikanje[uredi kôd]

Jel ti mogu pomoć s klikanjem, meni je moj babo reko da baš dobro klikam kad igram igrice. Ja sam ti postala majstor klikanja i baš bi volila ako ti mogu pomoći. Cmokica --Sammi (razgovor) 19:18, 11. prosinca 2009. (CET)

St. Lawrence[uredi kôd]

Bok, nije od neke vitalne važnosti, ali molim te kada nađeš vremena i ako želiš, pogledaj u člancima koje si započeo Mouchaouaouastiirinioek i Escoumains da li se poveznica "St. Lawrence", odnosi na zaljev ili rijeku sv. Lovre (ak možeš odmah i naznači)! Koliko ja mogu zaključit radi se o zaljevu, ali 'ko pita taj ne skita'. . Fala, pozdrav! Vedran12 (razgovor) 21:52, 15. prosinca 2009. (CET)

Patrol[uredi kôd]

Ispraviš grešku i nakon toga označiš promjenu koju si ispravljao pregledanom. Tako nekoliko ljudi koji nakon toga prođu kroz uskličnike, i možda uoče istu grešku, ne mora gledati je li podatak ispravljen (ili provjeravati je li uopće točan ako nisu upoznati s temom). --MayaSimFan 00:30, 16. prosinca 2009. (CET)

Polovci[uredi kôd]

Dobro, budem ga po malo sređivao. Ti na kraju provjeri naslove pa ih izmjeni po volji. Pozdrav! --Seiko (razgovor) 10:56, 17. prosinca 2009. (CET)

Željko, ja sam završio osnovno uređivanje članka Kumani. Ti ako misliš da treba nešto izmjeniti ili nadodati, slobodno završi taj članak. Pozdrav, čujemo se! --Seiko (razgovor) 10:32, 18. prosinca 2009. (CET)

Srbijanci[uredi kôd]

Željko, kad nađeš malo slobodnog vremena, molim te pregledaj članak Srbijanci i odluči je li on točan te je li nam potreban kao samostalan članak ili bi bilo bolje uklopiti ga u članak o Srbima. Hvala unaprijed! Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 19:11, 20. prosinca 2009. (CET)

Ma u redu, ali nekakvih referenci treba biti. Tom se tematikom ti baviš, i znaš o tome više od mene, tako da učini kako misliš da treba. --Flopy (razgovor) 20:52, 20. prosinca 2009. (CET)