Razgovor sa suradnikom:Zicera

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Bok,

"Weblinks" su zapravo interwiki tj. poveznice prema drugiom wikipedijama - vidi moju promjenu.

Pozdrav i hvala na doprinosu!

Sombrero 10:15, 15. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Evo mene opet. Vanjske poveznice poveznice nisu isto što i interwiki! Vidi moju promjenu

Sombrero 16:29, 21. veljače 2006. (CET)[odgovori]

2. HNL[uredi kôd]

Pozdrav. Radije ostavi ovakvu oznaku za 2. hrvatsku nogometnu ligu. DHNL bi moglo sugerirati kasnije kojekakvu drugu kraticu (kao što je DSL, ADSL, DHTML...). Ovako sa brojem neće biti dvojbe. {{2. HNL}}. Neću ti dirati predložak. Možeš pitati druge admine za mišljenje, ali po meni bi ovo ovako bilo bolje. Kubura 14:12, 7. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Slažem se. Promijenit ću imena. --Zmaj 14:19, 7. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]
Riješeno. Sad se zovu Predložak:1. HNL i Predložak:2. HNL. Ispravio sam i poveznice. --Zmaj 14:26, 7. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]
nema problema, slažem se i ja, gledao sam kako je bilo napravljeno sa 1. hnl (phnl) pa sam po tome uredio 2. hnl (dhnl). --zicera 9:10, 8. kolovoza 2006. (CEST)

Slaganje imena[uredi kôd]

Zicera, klubove u kategorijama slažemo prema klupskom imenu, ne prema gradu. Daklem,
Njemački nogometni klubovi|Schalke, Gelsenkirchen, a ne
Njemački nogometni klubovi|Gelsenkirchen, Schalke
.
Ako imaš slučaj kao VfB Stuttgart, onda slažeš Njemački nogometni klubovi|Stuttgart, VfB.
Ako imaš slučaj kao Stuttgart Kickers, onda ostaviš kako jest. Kubura 09:34, 9. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

koliko ja znam, i hrvatska wikipedija se treba držati pravilima wikipedije. Čudno kako wikipedija u njemačkoj i engleskoj ide po gradovima an ne po imenima kluba... zašto je to onda ovdje drugačije? pa ko če se snači u toj komplikaciji, jednom pisato ovako (primjer VfB Stuttgart), jednom onako (primjer Stuttgarter Kickers)... lakše je po gradovima, pa iza napisati ime... al opče me ništa ne čudi više... u hrvatskoj očitp ne znaju drugačije nego komplicirati... zicera 09:51, 9. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Njihovi pravopisi nisu isti kao i naši.
Ne pišu svi ni prvo ime, pa prezime.
Ne pišu svi ni godinu kao redni broj, s točkom (nije u eng., nje., fra., ita. jeziku..., ali jest u slavenskim jezicima).
Ne pišu svi ni imena naroda velikim slovom.
U nas nije stil pisanja klubova, kao što imaju na DSF-u ili Eurosportu, pa primjerice, kad igraju Hajduk iz Splita i Bayern iz Münchena, oni pišu Split - Munich???. Potpuna maloumnost.
Mi klubove zovemo po imenima, i po tome ih slažemo.
Mi ne kompliciramo, tako je u nas običaj.
Logično je da Hajduka iz Splita stavljaš pod H (prema Hajduk), a Dinama iz Zagreba pod D (prema Dinamo) i Cibaliju iz Vinkovaca pod C.
Zicera iz Mosbacha se nalazi pod Z, a ne pod M.Kubura 11:32, 9. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Da te ne bih zbunio. Tradicionalno, kod osobnih imena, mi pišemo prvo ime, pa prezime, ali u slaganjima, slažemo po prezimenu. Tako ide:
Janica Kostelić
Dragutin Tadijanović
Daklem, neka smo u popisu naveli ime prije, i "D" u imenu je prije "J", osobe smo složili prema prezimenima, jer je "K" prije "T". Kubura 11:59, 9. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Redni broj godine[uredi kôd]

Zdravo mi bia, Zicera!
Ovako, prić ću odmah na stvar. Kada pišeš godine za sezonu, onda na kraj stavljaš točku, jer godine se u hrvatskom jeziku pišu kao redni broj. Daklen, pišeš 2006/07., ne 2006/07 , znači, uvik stavi točku iza godine. Kubura 10:12, 9. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

ej bok... evo to nisam znao. a di bi to i naučio tu u njemačkoj? hvala, zapamtit ću. zicera 10:22, 9. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Kod slučaja Pula 1856, Tu se drži kako ti piše na klupskim stranicama. Ako je sa točkom, piši s točkom. Ako je bez, piši bez. :)
Ako su ostavili bez točke, napravili su pravopisnu pogrješku. To je moguće, vjerojatno oponašaju zapadnoeuropske klubove koji znaju sadržavati godinu osnivanja u klupskom imenu; samo, oni su godinu u imenu napisali po svom pravopisu. Kubura 10:40, 9. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Commons[uredi kôd]

Vidim da postavljaš na hrvatsku Wikipediju sadržaje koje sam radiš, poput npr. dresova. Molila bi te da te sadržaje ubuduće postavljaš na Zajednički poslužitelj ili Commons i bilo bi dobro da i dosadašnje sadržaje koje si sam napravio (ili snimio) također postaviš na Commons, tako da ove koji su ovdje postavljeni možemo pobrisati, a ti ih na članke postaviš preko commonsa. Prednost postavljanja na Commons je za sve Wikipedije, jer onda svi suradnici, sa svih Wikipedija mogu koristiti te materijale vrlo jednostavno, bez posebnog postavljanja, a same Wikipedije, koje nisu skladišta takvog materijala ne opterećuju. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 11:38, 10. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Vrlo čudno da nisi uspio, možeš mi dati link pa ću ja probati, do sada nismo nikada imali problema s povezivanjem sadržaja s Commonsa. Kako stojiš s IRC-om?, jesi kada pokušao? Slobodno nam se i tamo pridruži, pa sve možemo puno brže dogovoriti. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 12:03, 10. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Zicera,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 18:10, 15. studenog 2006. (CET)

Privod[uredi kôd]

Zicera, triban pomoć.
Možeš li mi privest izraz "Nachwuchstrainer"? Kubura 10:33, 26. siječanj 2007. (CET)

Zicera, hvala ti.
To mi je tribalo za dopunit članak o Keglevitsu.
Kadgod ti zatriba pomoć od mene, pitaj me. Kubura 09:17, 5. veljača 2007. (CET)

SP u Hrvatskoj 2009.[uredi kôd]

Di će bit dvorane... e to su ti sad velike prepirke u Hrvatskoj. Političari se svađaju o izgradnji novih dvorana, o obećanjima o gradnji. Premijer Sanader nešto stalno pridbaciva ZG gradonačelniku Bandiću, u Splitu se sporidu hoće li gradit novu dvoranu u gradskom predjelu Lori, a u Splitu velika dvorana na Gripama (kapaciteta oko 7.000 gledatelja, izgrađena za Medit.igre 1979.) nije bila popunjena, po pitanju šport. događaja, više od desetljeća. Za ost. hrv. gradove ti ne znam.
Ipak, potrudit ću se pronać ti podatke o tome di mislidu radit i o sustavu natjecanja. Kubura 10:01, 5. veljača 2007. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Čestitam ti prvu godišnjicu rada na Wikipediji. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 02:44, 6. veljača 2007. (CET)

Prijava[uredi kôd]

Dobro Jutro Zicera. Evo i ja sam se prijavijo kod nas. --Žabac 06:22, 7. listopad 2007. (CEST)

Mislim da Ti je dovoljno da kažem Dinamo Zagreb, onda bi trebao znati ko je se prijavijo u Hrvatsku wikipediju, ili još jedan tip: koliko žabaca poznaješ u njemačkoj wikipedij!?! :) --Žabac 19:45, 8. listopad 2007. (CEST)

Laubfrosch????? --zicera 10:09, 9. listopad 2007. (CEST)

ma da!!!!!!!!!!!!! :)--Žabac 14:25, 14. listopad 2007. (CEST)

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 31. listopada ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 16:25, 17. listopad 2007. (CEST)


Mala uputa...[uredi kôd]

Bog! Nebi ti zadirao u članak, pa evo ti par malih ispravaka koje su ti se vjerovatno potkrale u članku:

  • imenice se u hrvatskom pišu malim slovom, osim ako nisu vlastite ili su na početku rečenice (ovo se odnosi na nazive mjeseca - dakle, lipanj, srpanj...)
  • obrati pažnju na č i ć! ću, ćeš, će, ćemo, ćete se piše s mekim ć.
  • svjetskim, svjetskog... a ne svijetskim...
  • nekoliko puta ti se potkrada greška prilikom pisanja glagola kvalificirati (nedostaje slovo, zamjenjena slova..)

To bi bilo za prvu ruku. Lijep pozdrav i ugodan rad!  goggs1212  10:19, 30. siječanj 2008. (CET)

Ma, nema problema! Skužio sam da živiš u zemlji njemačkog govornog područja. Nisam se htio petljat u članak da ne bi došlo do istovremenog uređivanja. Al ako šta bude trebalo ispravit, učinit ću to. Pozdrav iz Slavonije i Baranje!  goggs1212  11:03, 30. siječanj 2008. (CET)

Otom potom kakav bi ja bio profesor, al voljan sam pomoći. . goggs1212  11:41, 30. siječanj 2008. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 23:41, 9. veljača 2008. (CET)

Slike dresova[uredi kôd]

Bok,

Vidio sam da si postavio velik broj dresova na commonse. Bi li mogao prebaciti i ove:

Sve bi slike, nakon uploada na commons, trebalo ozbnaciti sa {{NowCommons}}.

Hvala :)

--Ante Perkovic 17:50, 27. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Kopiranje[uredi kôd]

Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate sadržaj s interneta zaštićen autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje sadržaja, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego što počnete postavljati preuzeti sadržaj.

Sav zaštićeni sadržaj koji se postavi bez prethodno objavljene dozvole bit će obrisan bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--D tom 11:29, 29. svibanj 2008. (CEST)

Bazeni[uredi kôd]

Bok. Ako misliš na Image:SRC Salate bazeni.jpg, već je na commonsima. Ima jedna iz zraka Image:ŠRC Šalata areal.jpg :) Slikali smo i Arenu iz zraka Image:Arena Zagreb areal (October 2008).jpg. Jedino što nikako ne uspjevamo naći nekog u Poreču da slika tamošnju dvoranu. --Suradnik13 (razgovor) 10:46, 21. listopad 2008. (CEST)

Bila je :) Pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 11:09, 21. listopad 2008. (CEST)

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:10, 18. ožujka 2015. (CET)