Razgovor sa suradnikom:Zoran Pravdić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


Damirux 14:24, 16. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Početak[uredi kôd]

Vidim da si se nakon više mjeseci odlučio početi surađivati, pročitaj svakako uvodni tečaj, a ukoliko trebaš neku pomoć, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 00:52, 23. veljača 2007. (CET)

Kako se pita ;) :P Ok, idemo razvijati enciklopediju.

Vrlo jednostavno, za početak možeš i ovdje, dok se ne uhodaš. Pretpostavljam da biš mogao poprilično proširiti područje ribolova i s obzirom da se u to razumiješ, zamolila bih te da usporediš s engleskom i njemačkom Wikipedijom (jednostavno koji ti je jezik bliži) i uskladiš nazive i pojmove s njima, kako bi ih mogli povezati, jer svakako treba staviti i međuwikipoveznice, a ako pojmovi budu neusklađeni neće se moći povezati i neće se penjati na tražilicama. --Roberta F. 01:11, 23. veljača 2007. (CET)

OK, 1. pitanje možemo li prevoditi sa engleskog ili da budem precizniji kopriati tekst i slike i samo prevesti taj tekst?

Da, sad smo napravili malu zbrku s preusmjeravanjima :-), ja sam premjestila tvoj članak sa Športski ribolov na Sportski ribolov, tako bi se našla oba pojma, a ustalio nam se pojam Sport. Naravno da možeš prevoditi s engleske Wikipeidije, onda vrlo jednostavno povezujemo, a ukoliko koristiš neku drugu literaturu, ili izvor, onda to navedi posebno na dnu članka. :-) --Roberta F. 01:23, 23. veljača 2007. (CET)

Planiram to napraviti kako treba, korističi svoje znanje, literaturu i naravno ono što su kolege napravile dosad :) Evo sam zapeo sa slikama, ali rješiću to.

Slike po mogućnosti svakako preuzimaj sa zajedničkog poslužitelja, na njemu ima lijepa zbirka slika, i slike se s njega vrlo jednostavno ubacuju u članak, samo se postave unutar poveznica s imenom slike i kojim parametrom, (uostalom to sve možeš pročitati u uputama za slike), a fotografije koje si sam slikao preporučila bih ti da ih i postaviš na Zajednički poslužitelj, jer Wikipeidija nije skladište slika i ovdje ih postavljamo samo kad nemamo izbora. I svakako se radujem što nam se pojavio suradnik u području koje nam je sramotno skromno. Još nešto, kada budeš imao vremena prouči i o IRC-u , suradnici koji dolaze na naš kanal, uče najbrže, jer nam je u direktnom chatu najbrže sve objasniti. :-) --Roberta F. 01:35, 23. veljača 2007. (CET)

Poveznice[uredi kôd]

Malo prouči o poveznicama, a evo ti i jedna mala slikica, da vidiš kako se jednostavno postavljaju slike s commonsa Za našeg novog ribolovca :-))--Roberta F. 02:14, 23. veljača 2007. (CET)

Još, sitnica, potpisujemo se na stranice za razgovor, a članke ne potpisujemo, naše promjene ostaju zabilježene u "Starim izmjenama" za svaku stranicu. --Roberta F. 02:16, 23. veljača 2007. (CET)

OK, ne znam što se događa sa ovom wikipediom ali redovito mi je nestaje i ne može se učitati. Hvala za savjete i pomoć. Što napraviti nakon ovako lijepe dobrodošlice ngo potruditi se da te članke uradim kako treba. Uradio bih ja to i bez nje. Ali ipak ovako je puno, puno bolje. Hvala ti.

Nema problema, zato i jesam tu da pomognem, a istina, Wikipeidija ima večeras nekih problema, zna se tako dogoditi kada se nešto radi na serverima ili neki uobičajeni zastoj u vezama, ali uglavnom je to sve kratkotrajno. :-) --Roberta F. 02:29, 23. veljača 2007. (CET)

Zašto ne ostaviti i Športski ribolov u naslovu? --Zoran 02:31, 23. veljača 2007. (CET)

Sada neću ništa više ništa mijenjati, jer vidim obje promjene, već će kolega ujutro provjeriti što obrisati, a kako sam napravila na početku, jednostavno, koje god se napiše pojavi se članak, a kažem, Sport se na Wikipediji ustalio, i sve sa Športa preusmjeravamo. :-) --Roberta F. 02:36, 23. veljača 2007. (CET)

Ljeto?[uredi kôd]

A gdje si ti? Loviš vel'ke ribe? Lijepo te vidjeti ponovno. Lijepi morski... :-)) --Roberta F. 23:38, 24. lipanj 2007. (CEST)

Evo zima i oped nas tu ima :) Ako si još tu i ako si još ti drago mi je da te mogu pozdraviti. Sretna 2008. HR wikipediji i svim adminima i urednicima, a posebno mentorici Roberti :)

Ljeto ali 2008.=[uredi kôd]

Ljeto opet. Svake se sezone vidimo pomalo :) Pozz Roberta i nediraj mi sliku.

Bez soli?[uredi kôd]

Zorane, hm, samo slatkovodno, hmmm, a daj i nešto morskoga. Znaš kakav je gušt lovit plavice koje poskakuju u bijegu od većih beštija u dubinama. Lijepi morski pozdravi :-)) --Roberta F. 23:02, 25. srpanj 2008. (CEST)

More, more =[uredi kôd]

Pa nemam pojma od morkih stvorenja volim samo janje ili tele kad se utopi u moru. Joj sve sam zaboravio i kako se ubacuje potpis i kako se uređuje. A toliko sam puno toga obećao

Soooliii[uredi kôd]

Eh, sasvim jednostavno :-)) vidiš kvadratić s potpisom iznad prostora za uređivanje ili klikneš 4 ~ (tilde). No, viš nemamo ni članak o lokardama, aj dodaj i nešto s mora, neka bude oboje, ipak smo "morska" zemlja treba i neka ovakva fotka s podvodnim ribolovcem, e to je tek gušt , cijeli dan provedeš pod morem, gore, dolje, udahni, mirno zaroni, miruj, a sve što najčešće uspiješ vidjeti jesu jata crnelja, šparića... i brzina oborite ribe :-)) --Roberta F. 23:17, 25. srpanj 2008. (CEST)

Roberta jesi ti možda psiholog ili stvarno uživaš u svemu?[uredi kôd]

Šta kažeš na big game fishing?

Zaista uživam, pa čak i kad mi se udica zabije u prst :-)). A Big Game, heh, ovaj Trophy, , baš gliser za takve i slične zabave, plovilo za ribolov, ronjenje, guštanje, (nažalost nemam ga više, ali uživam i dalje) :-)) --Roberta F. 23:39, 25. srpanj 2008. (CEST)

Zoran (razgovor) 00:19, 26. srpanj 2008. (CEST)

--Roberta F. 00:20, 26. srpanj 2008. (CEST)

--spavaš li ikad? :--Zoran (razgovor) 00:24, 26. srpanj 2008. (CEST) Neće me ni ovi smilići uuugggrraaahhhh

Hehe, vidim, evo sređeni :-)). Spavam ponekad :-)) --Roberta F. 00:28, 26. srpanj 2008. (CEST)

Malo veći --Roberta F. 00:35, 26. srpanj 2008. (CEST)

Jesi li tu i sad?[uredi kôd]

Pogledaj naslov ;)

Jesam, jesam, špijam što radiš ;-) --Roberta F. 14:03, 26. srpanj 2008. (CEST)

Vala nisi bila ali nema veze. Sad me zanima kako uredit prvu stranicu wikipedie, ono na današnji dan i slično? Nije valjda da tražite po člancima svaki dan, valjda ide to malo lakše.Zoran (razgovor) 02:34, 28. srpanj 2008. (CEST)

Zorane, misliš na novosti ili godišnjice? Godišnjice ne možeš uređivati, na neku pogrešku možeš skrenuti pozornost administratorima ili na stranici za razgovor, a svaki pojedinačni nadnevak poput npr. 28. srpnja mogu uređivati svi prijavljeni suradnici. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:37, 28. srpanj 2008. (CEST)

Uh nađe me sad. Pa ono na naslovnici dok uđem u wikipediju. Nije valjda da se upisuje svaki dan posebno?????????????? Ma mogu ja što hoću ako ne mogu na vašoj wikipediji, napraviću svoju. mediawiki, server i udri. Zoran (razgovor) 02:39, 28. srpanj 2008. (CEST)

A da o tome protipkamo na IRC-u, jer izgleda jedan u kope drugi u špade :-)) --Roberta F. 02:42, 28. srpanj 2008. (CEST)

kako ono ide irc ?

Hm, ako više nemaš instaliran program za IRC (provjeri, možda još imaš x-chat, jer prije si se, ako se ne varam, tako spajao), onda klikni ovu stranicu, pod Nick upiši svoje ime, a odaberi kanal #wikipedia-hr. :-)) --Roberta F. 02:51, 28. srpanj 2008. (CEST)

Stranice za razgovor[uredi kôd]

Zorane, sadržaj stranica za razgovor se ne briše (osim u slučaju teških vandalizama). Po potrebi, iste se mogu arhivirati. Hvala na razumijevanju.--MaGa 21:52, 8. studenog 2012. (CET)