Razgovor sa suradnikom:Zoranzoki21

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Server-file.svg GLAVNA   RAZGOVOR   Wikipedia-logo.png

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Zoranzoki21, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Zoranzoki21") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 18:59, 10. listopada 2016. (CEST)

Opća i nacionalna enciklopedija[uredi]

Bilo bi dobro da kliknete na gornju poveznicu, onda ne bi napravili suvišno uređivanje koja netko drugi mora ukloniti. SpeedyGonsales 19:01, 10. listopada 2016. (CEST)

NowCommons i nekonstruktivna uređivanja[uredi]

Information.svg Pozdrav! Predložak:{{NowCommons}} služi označavanju slika koje su premještene na Zajednički poslužitelj (ZP). ovom i ovom izmjenom dodali ste taj predložak na dvije datoteke koje ne postoje na ZP-u, odn. te slike ste pogrešno označili. Ukoliko planirate slike prebaciti na ZP, tek kad to dovršite slobodni ste postaviti navedeni predložak na stranice datoteka na koje se odnosi. Budite upozoreni da nastavak unošenja ovakvih i sličnih [1][2] neproduktivnih izmjena može rezultirati sankcijama poput blokiranja vašeg suradničkog računa i na ovoj wiki. Srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 03:04, 25. kolovoza 2017. (CEST)

Molim prihvatite moje iskrene isprike, trebao sam provjeriti i Vaše doprinose na ZP-u. Predložak je vodio na pogrešna imena datoteka: ubuduće molim koristite predložak na sljedeći način: {{NowCommons|File:ime datoteke.png}}, kako bismo bili sigurni da predložak vodi na ispravne stranice. Ovaj zadnji dio sam dodao jer ste na crnoj listi suradnika zbog toga što vas je više puta blokirao suradnik C3r4 na bswiki zbog vandalizama. Srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 12:40, 25. kolovoza 2017. (CEST)
Commonshelper stavlja pogrešan format predloška. Predložio sam izmjenu predloška kako bi se ovakve situacije izbjegle. Sve što znam je da je crna lista u nekom vidu povezana sa Countervandalism networkom, i da se prikazuje pored suradničkog imena u ovom dodatku za pregled nedavnih promjena. Nisam gledao druge wiki, gledao sam samo ono što mi piše: "Reason: Autoblacklist: Vandalizam on bs.wikipedia. Adder: C3r4". Srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 12:58, 25. kolovoza 2017. (CEST)

Brisanje velike količine sadržaja[uredi]

[3] (15:37, 3. siječnja 2018.) Ovakvo se uređivanje sankcionira blokiranjem. Obrisao si 3.725 bajtova teksta.
Isto si napravio na sr.wiki, nešto manju količinu teksta [4] (15:37, 3. siječnja 2018.) na istom članku u otprilike isto vrijeme. Na sr.wiki ti je opis u sažetku u redu, ali nije na hr.wiki. Obrisao si veliku količinu sadržaja a da to nisi obrazložio. Da ti je izjava u sažetku bila barem poput one na sr.wiki, još bi ti to i prošlo. Ako valjano opravdaš svoj postupak voljan sam ti skratiti ili čak ukinuti blok. Kubura (razgovor) 01:09, 4. siječnja 2018. (CET)

Kubura, Zeljko i ostali administratori ispričavam se. Želio bih wikipedizirati tekst konstruktivno. Molim za ukidanje blokade da bih mogao to i uraditi. Zoranzoki21 (razgovor) 15:42, 4. siječnja 2018. (CET)
Sve je u redu. Odblokirao sam te. Slobodan si kao ptica :) Kubura (razgovor) 14:42, 5. siječnja 2018. (CET)
Kubura Hvala. Zoranzoki21 (razgovor) 14:49, 5. siječnja 2018. (CET)
Nema na čemu. Žao mi je zbog reakcije, ali bila je prevelika uklonjena količina, a među prvim tvojim uređivanjima, a nisi naš stalni suradnik pa da pretpostavimo da ti je nešto bilo ili da planiraš neki odgovor pa da si zaboravio obrazložiti. Sretno uređivanje. Kubura (razgovor) 18:21, 5. siječnja 2018. (CET)
Kubura OK. Razumeo sam sve, i neće se ovakve situacije ubuduće dešavati. Zoranzoki21 (razgovor) 18:47, 5. siječnja 2018. (CET)

Odg.: Pywikipedia[uredi]

[5] Pitaj na Tehničkim pitanjima. [6] Kubura (razgovor) 11:43, 7. siječnja 2018. (CET)

re:AWB[uredi]

Nemam pojma. Face-sad.svg--Man_Usk recider 00:07, 21. siječnja 2018. (CET)

Ako se smijem uključiti: using AWB može se isključiti u postavkama programa na sljedeći način: Options -> Preferences -> Site -> pod Project odaberite custom, označite kućicu Supress "Using AWB", i vratite odabir projekta na wikipedia i jezika na hr. Srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 15:19, 23. siječnja 2018. (CET)

Odg.: Bot[uredi]

[7] Uh, ne bih.
Evo ti jedan mali razlog: " Ispravljaću i gramatičke pogreške onda. Radiću onako kako si i rekao. Da li bi mogao dati pravo?"
Pravilno hrvatski bi bilo: " Ispravljat ću i gramatičke pogrješke onda. Radit ću onako kako si i rekao. Bi li mogao dodijeliti (mi) prava?"
Već u prvoj rečenici bucaš s pravopisnim i gramatičkim pogrješkama. Dobiješ li botovska prava, riskiramo da ćeš botom napraviti mnogo više pogrješaka. Kubura (razgovor) 02:02, 22. siječnja 2018. (CET)

Dodijelili bi Vam prava, ali je problem što ne znate standarde hrvatskog jezika. Vi sigurno znate standarde Vašeg jezika. U hrvatskom standardnom jeziku ne upotrebljavamo futur prvi "ispravljaću" ili "ispravljati ću" već ostavimo "t" i uklonimo "i" i napravimo razmak te dodamo nastavak "ću" tako da dobijemo "ispravljat ću". Mi ne upotrebljavamo "bijati" već "tući" i ne govorimo i pišemo "lek" i "veverica" već "lijek" i "vjeverica". Također postoje razlike u pisanju ije/je primjerice "zvijezda" i "zvjezdane" (upotrebljavamo jekavicu i ijekavicu). Kad naučite standarde jezika možda će Vam prava biti dodijeljena. (Morate se uozbiljiti i biti pristojni da bi Vam prava uistinu bila dodijeljena.) Uspjeh je ključ života (razgovor) 14:45, 22. siječnja 2018. (CET)

Naši problemi s "popravljačima"[uredi]

Nama je sučelje svima bilo radilo normalno, a onda su jednog lijepog dana na nekim središnjim razinama "popravljali" (nisu čuli za onu "If it ain't broke, don't fix it") pa su spetljali da nam sučelje ne radi kako bi trebalo, ili je manje funkcionalno, nezgrapnije, ružnije. Primijetilo je to više suradnika.
Kad smo pošli na druge projekte prijavljeni pod istim imenom, sučelja su radila kako je trebalo. Kao da su na nama radili pokuse. Tko je još bio pokusni kunac, ne znam.
Zbog toga ti neke softverske stvari nisu radile. Kubura (razgovor) 05:58, 22. siječnja 2018. (CET)

[8] Ovdje [9] si spomenuo da ti nešto uredno radi na sr.wiki, a ovdje ne. Kubura (razgovor) 05:43, 23. siječnja 2018. (CET)

[10] Ima još takvih gaštapanih u mekovici. Kubura (razgovor) 23:45, 24. siječnja 2018. (CET)

Od dva zla manje?[uredi]

[11]Ako je točka, onda je iza nje veliko početno slovo. "Usput" budi rečeno, kome treba datum oblika 2018-01-28?--MaGaporuči mi 11:55, 28. siječnja 2018. (CET)