Robert Herjavec

Izvor: Wikipedija
Robert Herjavec
Robert Herjavec
Robert Herjavec 2010. godine.
Rođenje 14. rujna 1962.
Varaždin, Hrvatska
Prebivalište Bridle Path, Toronto
Državljanstvo SAD, Hrvatska
Zanimanje poduzetnik, ulagač, publicist
Bogatstvo $200 milijuna
Supruga Diane Plese (1990.2016.)
Kym Johnson (2016.)
Djeca 5
Portal o životopisima

Robert Herjavec (Varaždin, 14. rujna 1962.), hrvatsko-kanadski poduzetnik, ulagač, publicist i televizijska ličnost. Rođeni Varaždinac, u mladosti odlazi u Halifax raditi na obiteljskom gospodarstvu da bi na Sveučilištu u Torontu diplomirao političke znanosti i anglistiku čime je utro put svojoj uspješnoj karijeri.

Poduzetničku karijeru započeo je kao filmski redatelj i producent, da bi dogurao do mjesta glavnog menadžera u IBM-ovim tvrtkama kćerima. Osnivanjem vlastite tvrtke BRAK Systems za pružanje usluga osiguranja na međumrežju i izradu softwarea postiže veliki tržišni uspjeh koji je okrunio prodajom tvrtke u vrijednosti većoj od 30 milijuna USD-a. Na temelju njegova poslovnoga uspjeha velike televizijske kuće, kanadski CBS i američki ABC snimili su televizijske serijale u kojima su utjelovili njegov lik.

Autor je više knjiga u kojima progovara o vlastitom poslovnom uspjehu i poduzetničkom iskustvu. Osnivač je grupacije Herjavec Inc. te se u novije vrijeme bavi IT industrijom. Iz dva braka ima petero djece. Bogatstvo mu se procijenjuje na oko 200 milijuna dolara.[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]