Robert Herjavec

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Robert Herjavec
Robert Herjavec
Robert Herjavec 2010. godine.
Rođenje 14. rujna 1962.
Varaždin, Hrvatska
Prebivalište Bridle Path, Toronto
Državljanstvo SAD, Hrvatska
Zanimanje poduzetnik, ulagač, publicist
Bogatstvo $200 milijuna
Supruga Diane Plese (1990.-2016.)
Kym Johnson (2016.)
Djeca 5
Portal o životopisima

Robert Herjavec (Varaždin, 14. rujna 1962.), hrvatsko-kanadski poduzetnik, ulagač, publicist i televizijska ličnost. Rođeni Varaždinac, u mladosti odlazi u Halifax raditi na obiteljskom gospodarstvu da bi na Sveučilištu u Torontu diplomirao političke znanosti i anglistiku čime je utro put svojoj uspješnoj karijeri.

Poduzetničku karijeru započeo je kao filmski redatelj i producent, da bi dogurao do mjesta glavnog menadžera u IBM-ovim tvrtkama kćerima. Osnivanjem vlastite tvrtke BRAK Systems za pružanje usluga osiguranja na međumrežju i izradu softwarea postiže veliki tržišni uspjeh koji je okrunio prodajom tvrtke u vrijednosti većoj od 30 milijuna USD-a. Na temelju njegova poslovnoga uspjeha velike televizijske kuće, kanadski CBS i američki ABC snimili su televizijske serijale u kojima su utjelovili njegov lik.

Autor je više knjiga u kojima progovara o vlastitom poslovnom uspjehu i poduzetničkom iskustvu. Osnivač je grupacije Herjavec Inc. te se u novije vrijeme bavi IT industrijom. Iz dva braka ima petero djece. Bogatstvo mu se procijenjuje na oko 200 milijuna dolara.[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]